|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1771 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
swinia jestem, nie pogratulowalam telikowi zabka :P
|
|
#1772 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
kindze juz lepiej, mniej kaszle i smarka. nawet glos jej wraca bo krakala jak wrona. no i dzis zaczela bujac sie na czworaka
|
|
|
|
#1773 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool nie poznalam Cie
za nowe umiejetnosci Kingi, dobrze ze juz zdrowieje malenstwo
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-25 o 20:52 |
|
|
|
#1774 | ||||||||||
|
Raczkowanie
|
Hej, hej!!!
Nie bijcie, że tak długo się nie odzywałam ![]() U nas ząbkowanie na całego. dzisiaj właśnie przebił się drugi ząbek na dole a wieczorem już dostrzegłam u góry prześwit, więc idą jeden za drugim. Dominik trochę przy tym marudzi popołudniami, ale nie jest jeszcze tragicznie. w nocy śpi normalnie, a przedwczoraj pierwszy raz przespał całą noc, spał od 20 do 5:30 ![]() A tak poza tym to u nas ok, zdrowi wszyscy jesteśmy, więc to najważniejsze. Dominik ma zaplanowany zabieg na to samo schorzenie co Ani Adaś na 20 maja 2013r. Wiem, że to późno ale u nas na pomorzu nie robią tak wcześnie. Średnio zabiegi te wykonywane są u nas do skończenia 2 lat. Aniu o Waszym zabiegu cały czas pamiętam i ![]() A i polecam wam ten film " Twój na zawsze" http://www.filmweb.pl/film/Tw%C3%B3j...ze-2010-520790 , dzisiaj z TŻ obejrzeliśmy, gra w nim Robert Pattinson aktor ze zmierzchu Coś mnie głowa rozbolała, chyba się szybciej położę.. Dobranoc ![]() Cytat:
za miesięcznicęCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() A więc ja zmieniłam zdanie na temat tego zawodu Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1775 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Dziś już ok. Jest radosny jak nigdy. Teściowie się nadziwić nie mogli jak on pięknie "gada"
Cytat:
Cytat:
Biedactwo ![]() dla Was i dla wszystkich siedzących i czworakujących Małych Geniuszów ![]() ![]() Brumek i jak pierwszy "dorosły" posiłek? Telik Ty masz naleśniki? To ja dorodną, wielką bułę. A zamiast ud - dwa serdelki. Byliśmy dziś na zakupach (polowałam na coś na chrzciny) Musiałabym mieś górę w rozmiarze 40 a dół jakieś 44 Kupiłam w końcu czarną, z dzianiny. Dokupię jeszcze granatowy pasek i rajstopy i może nie będę straszyć. Taka:http://www.sklep.greywolf.pl/i2,39,8...72_bombka.html A spodnie do pracy 42 musiałam kupić ![]() Dziubek piękny avek.
|
|
#1776 | |||
|
Raczkowanie
|
muszę poczytać o tej diecie bo widzę, że ładny masz spadek wagi.. ciężko na niej wytrzymać? Cytat:
Cytat:
![]() 2. O jaaa.. strasznie mi się miło zrobiło, dziękuję 3. To chyba i u nas czas na przejście na następne mleko ![]() Cytat:
U mnie z wagą też nieciekawie.. na dodatek przez tabletki anty mi się wszystko zatrzymało i teraz coś nie chce drgnąć
|
|||
|
|
|
#1777 | |||||
|
Zakorzenienie
|
jestem
![]() znajomi byli u nas całe popołudnie ze swoją córeczką, super było Maluchy też się dogadywały ![]() Cytat:
![]() ![]() dziubek, Kajool, fajne avatarki! Ale nie poznałabym Was ![]() Cytat:
były, no i weszło? Cytat:
gratulujemy! ![]() Kajool, gratuluję nowych umiejętności! Monia, dobrze że już Kinga lepiej.. Eveewe, zdrówka! zwykle rozdrobnione - ale nie zmiksowane, tylko np drobniutko pokrojone. A dziś trzymał paseczek w rączce i wcinał ![]() Cytat:
to długo czekacie, a dlaczego wcześniej nie chcą robić? Cytat:
|
|
|
#1778 | ||
|
Zadomowienie
|
karolinee1983, Kajool, Naataaszkaa, patik87, jacieeeee dziekujemy za oklaski
Cytat:
![]() w temacie chrztu - eee tam, ktoś musi być ostatni to nie wyściggratki za zrzut wagi ![]() jak ja bym chciała tak z 3-5kg ![]() a tu apetyt jak u słonia... Cytat:
![]() w temacie mleka, my skończyliśmy 6 miesięcy i nadal na bebilon 1, ale jak skończymy kolejne pudełko przechodzimy na 2
|
|
#1779 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1780 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Igorek, Szymon, Hania - sto lat dzieciaki
Dzięki za jedzeniowe kciuki. Nie pomogły ![]() Tymek nigdy takiej zdegustowanej miny jeszcze nie miał, jak kiedy "jadł" to danie Dałam mu w końcu łyżeczkę żeby sam się "karmił", bo normalnie on lubi bawić się łyżeczką i zawsze ją ładnie sobie do buzi pakuje, a z taką zawartością wcale nie chciał. Więc jeszcze na koniec pozwoliłam mu rączkami pobabrać się w miseczce z tym daniem i zakończyliśmy przygodę z pierwszym posiłkiem Od razu poszliśmy się umyć a ciuchy oczywiście do prania ![]() Natomiast z piersi też dalej kiepsko je. Chwilami już mam dosyć tego, bo zaczynam się martwić. To się już ciągnie dwa tygodnie A on jada normalnie tylko 2-3 razy dziennie...Czy zęby? Nie wiem już sama. Bo nie zachowywał się dziś jakby go bolały. Owszem one idą, i to 3 na raz, bo już je dobrze widać, ale humor ma dobry i nie wygląda na cierpiącego... Cytat:
Cytat:
No i widzicie jaki łobuz, nie posłuchał! ![]() Cytat:
![]() 2. Mam nadzieję, że jesteś prorokiem ![]() 3. Ładna ![]() Cytat:
Też już parę lat nie byłam.2. Dziecko okropne Co Ty mówisz? O co chodzi?Cytat:
![]() 2. Dziwne! Cały czas się to utrzymuje? Może jakiś taki dziwaczny skurcz?3. Dokładnie!!!!!!!!! No i niestety ![]() P.S. już Ci wierzę w te naleśniki
|
|
#1781 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ale co się bronisz - prezent to prezent i trzeba przyjąć! Ładnie z ich strony że Cię tak rozpieszczają ![]() A z tym glutenem to dokładnie tak jest! jakiś polski wymysł ta cała ekspozycja... Cytat:
![]() A woda już jest ![]() Cytat:
![]() 2. Brrr, brwi to mój słaby punkt. Nie znoszę swoich brwi i nie panuję nad nimi ![]() Cytat:
Cytat:
Brawo Dawid ![]() Cóz... wchodziła tak samo jak Mai ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() 2. Będziemy mocno ściskać kciuki ![]() ---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ---------- Cytat:
|
|
#1782 |
|
Raczkowanie
|
Hola chicas
![]() Telik za ząbka ![]() Dziubek avek sweet ![]() Kolina też avek jakos mi do ciebie pasuje ![]() i dla Szymka za raczki ![]() ![]() i dla Kingi za czworaczki bujaczki ![]() ![]() Nataszka przejdzcie na 2 eweeve 24 czerwcowi my ![]() i dla Marysi zdrówka!!! Kolina Stronczek Carmela piwnooka my jeszcze też bez chrztowi Kolina za ząbka bezobjawowego ![]() madzia1 monia jacieee jak dobrze ze dzieciaczki już lepiej ![]() Brumek dla Tymka za pierwsze proby " " całuski ![]() Igor Szymon Hania |
|
|
|
#1783 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za spadek wagi!!sukienka boska !!!! ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1784 |
|
Wtajemniczenie
|
Heloł
Kolinko gratuluje ząbka z zaskoczenia, dokładnie to samo wczoraj przeżyłam Kajoolku świnia mówisz? hmm ale za to z ładnym avatarem ![]() gratuluje czworakowania Marysia i Nataszka zdrówka życzę jacieeeesuper kiecka, bardzo lubie takie scioświetnie Ci idzie gratuluje utraty kgBrumeczku czyli piersi niezagrożone ![]() może ogólny brak apetytu miał też wpływ na niesmak Tymka a może polubi jakiś inny smak? u nas dziś był ziemniak z marchewką- Jaś zjadł na 1 raz ok 50 ml cieszę się że uraczyi was w końcu ciepłą wodą Janek dziękuje wszytkim miłym wizazowym ciociom za oklaski i gratulacje ![]() u nas miły dzien cały dzień starałam sie porządniej wysprzątać nasze 4 kąty ale to niełatwe z Jasiem upiekłam ten sławny sernik(jakoś pracochłonny mi się wydaję) wieczorem zabralismy sie do pizzza hut i dane mi było w sephorze conieco poszaleć noga przestaje bolec wiec jestem happy bo juz miałam wizję jakiegoś gipsu, co jest niewyobrażalne dla mnie tym bardziej przy dziecku
|
#1785 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Dominika za zabki i za jednorazowy wyskok, aby czesciej sie pojawial i zagoscil na stale![]() Marysia przesyla caluski w momencie doslownie![]() Cytat:
Cytat:
brumku wyjasnilam w kolejnym poscie ![]() My prawie rowno z ukonczeniem 6 mesiaczkow przeszlismy na mleko 2, gdyz akurat tak mi sie zlozylo, ze mialam zapas 1 i dokupilam juz w nowej dostawie 2 i zbieglo sie z miesiecznica ![]() Marys spi nadal - trzymajcie kciuki, aby sie juz nic nie dzialo ![]() ---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ---------- a no to wszystko wyjasnia i buziak od MarysiNawet Pani dr powiedziala, ze pogodne mamy dziecko bo jakby ja tak przeczyscilo i zwymiotowala tyle, nie mialaby sily i ochoty sie usmiechac, a moja panna lapala ja za sluchawki i smiala sie do niej
|
|||
|
|
|
#1786 |
|
Zadomowienie
|
piszę na raty, z Dawidkiem przy piersi...
jacieeeee, zapomniałam skomentować - sukienka fajna
|
#1787 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuję
|
#1788 |
|
Raczkowanie
|
pytanie techniczne mam
mam włączony "w" jestem sobie, podchodze podczytywać wtedy zawsze jest a wiadomość ktorą ostatnio czytałam nawet jak sa już nowe posty, czy jest jakaś funkcja przycisk jeden zeby to sobie można było aktualizować czy zawsze trzeba np wracać do góry strony 'pokaz ostatnia..."?
|
|
|
|
#1789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Taka groźna jesteś?
![]() Cytat:
2. I jak wyszedł? Jak smakował? Bo mnie zachwycił 3. Gipsu? Ale czemu gipsu? Z czy Ci się to skojarzyło?A widzisz, gapa ze mnie. Zaraz wracam doczytać. ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ---------- Cytat:
Poprzednio jak o tym pisałaś, myślałam, że może naprawdę jakiś lęk chwilowy, stąd jej dziwne zachowanie, ale teraz widzę, że kobieta ma nie po kolei w głowie. Krzywdę zrobi dziecku tak jest "wychowując". Twoje dziecko jest normalne i ładnie sie rozwija (czego śmiech jest także dowodem), więc odwracaj się na pięcie i wychodź, jak widzisz tą dziwaczkę, zamiast się stresować.2. Ojej, biedactwo ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ---------- Cytat:
|
|
#1790 | ||
|
Zadomowienie
|
cd pisania na raty,...
Cytat:
no, ja kocia mama jestem ![]() (od czwartku opiekuję się kotkami po sterylce.... taka moja cicha działalność) Cytat:
ja sprzątałam wczoraj, prawie godzina samego odkurzania... ech co kupiłaś w sephorze brumek, podobnie pomyślałam jak telik, może ten ogólny brak apetytu miał wpływ na nowe jedzonko? parę dni temu dawid też zbojkotował indyka w warzywach, az go naciągało, a dzisiaj ten smak zjadł bez marudzenia coś jeszcze chciałam.. jak zatwierdze post pewnie się przypomni....
|
|
#1791 |
|
Zakorzenienie
|
brumku nic wielkiego - poprostu musze ja nauczyc bezglosnie sie smiac.
|
|
|
|
#1792 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
dziekujemy za gratulacje, Brumku chyba nadszedl taki etap, ze mlody z dnia na dzien zaskakuje. A teraz wracam do glee
|
|
|
#1793 |
|
Zakorzenienie
|
pytanie do mamus ktorych pociechy maja zabki - ktore wyszly Waszym pociechom jako pierwsze?
![]() pytam, bo moja zgryza gryzaki bokami, tak jakby czworki ja swedzialy i faktycznie jak dzis wzielam palcem to tak jakby cos twardego bylo tam czuc
|
|
|
|
#1794 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1795 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a pisałam Wam że moja mama urodziła się już z jednym zębem? ponoć dawniej oznaczało to że może przepowiadać przyszłość dodam, że nie ma takich zdolności aha, przypomniało mi się co chciałam napisać jesli chodzi o gluten, to nie mam zdania Dawid dostaje manne, jako wzbogacenie deserku, codziennie pisałam wam o tej pediatrze dlatego, że ona na każdy temat wypowiada się własnie w taki sposób: "eee nie sądze, nie wygląda... etc" naocznie stwierdza lub wyklucza wszystko dzieci są ubezpieczone? no ja od niej skierowania nie dostałam, uważała że badanie nie jest konieczne, więc za mocz płaciłam
|
|
#1796 |
|
Wtajemniczenie
|
Kajool
dla SzymkaKolina za ząbekNataszka nie wiem czy dobrze doczytałam, masz problemu brzuszkowe, tak więc duzo zdrówka życzę Telik za ząbekDziubek, Kajool super avatarki Brumek jak tam pierwsze danie ? |
|
|
|
#1797 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() i nie mdlej - ja juz nic wiecej nie pisze, wazne ze moje dziecko szczesliwie i w miare zdrowo sie rozwija kolina dziex za odp. aania Edytowane przez eveewe Czas edycji: 2012-02-25 o 22:33 |
|
|
|
|
#1798 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1799 |
|
Zadomowienie
|
bry wieczor
gratuluje :-miesiecznic -pierwszych zabkow -czworakowania -nowych avatarkow chorowitkom zdrowka zycze Blana dzisiaj zaczela sie ruszac do muzy w inny sposob niz dotychczas, ale nie umiem tych plasow opisac. Takie specyficzne ruszanie calym cialkiem na boki z towarzyszeniem wesolych piskow Taki swiadomy cudowny taniecaaaa mamy coreczek - pilnujcie swoje pociechy, zeby za wczesnie nie zaczely myslec o chlopakach. ja nie przypilnowalam i co? I Klara mi dzisiaj mowi: MAMA, JA CHCE KOTA BONIFACETA!!!
Edytowane przez meszsares Czas edycji: 2012-02-25 o 22:50 |
|
|
|
#1800 |
|
Wtajemniczenie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:19.

)

za nowe umiejetnosci Kingi, dobrze ze juz zdrowieje malenstwo

), naturalnej dbałości o skórę (Szymek
jesli nie przejdzie mamy skierowanie do szpitala
Kupiłam w końcu czarną, z dzianiny. Dokupię jeszcze granatowy pasek i rajstopy i może nie będę straszyć. Taka:

A on jada normalnie tylko 2-3 razy dziennie...
Co Ty mówisz? O co chodzi?
" całuski
no i sama bierze danie w garsc i zajada. Od jutra nie gotuje jej zup tylko warzywa i rączką.
![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)