Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 61 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 22:57   #1801
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
bry wieczor
gratuluje:
-miesiecznic
-pierwszych zabkow
-czworakowania
-nowych avatarkow

chorowitkom zdrowka zycze

Blana dzisiaj zaczela sie ruszac do muzy w inny sposob niz dotychczas, ale nie umiem tych plasow opisac. Takie specyficzne ruszanie calym cialkiem na boki z towarzyszeniem wesolych piskow Taki swiadomy cudowny taniec

aaaa mamy coreczek - pilnujcie swoje pociechy, zeby za wczesnie nie zaczely myslec o chlopakach. ja nie przypilnowalam i co? I Klara mi dzisiaj mowi: MAMA, JA CHCE KOTA BONIFACETA!!!
boska jest Klara

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość

wylaz za krzaka :P

a jeszcze mialam wam napisac cos od mojego siostrzenca ale to troche niecenzuralne jest:

"Igor wraca do domu z przedszkola z pania, ktora go odbiera i do niej mowi: "szymek ma czarne jajka, Pani konsternacja i si epyta ale jakie??, Igor: "no te tutaj (pokazuje wlasciwe miejsce), a ja mam białe" i smiech najlepsze jest, to ze on sam zauwazyl roznice, bo my raczej o takich sprawach nie rozmawiamy
Stary 2012-02-25, 23:00   #1802
brumek
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
aaaa mamy coreczek - pilnujcie swoje pociechy, zeby za wczesnie nie zaczely myslec o chlopakach. ja nie przypilnowalam i co? I Klara mi dzisiaj mowi: MAMA, JA CHCE KOTA BONIFACETA!!!

Teksty Klary powinnaś wydać drukiem :d

Cytat:

Justyna, a co to za mina???

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ----------

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
"Igor wraca do domu z przedszkola z pania, ktora go odbiera i do niej mowi: "szymek ma czarne jajka, Pani konsternacja i si epyta ale jakie??, Igor: "no te tutaj (pokazuje wlasciwe miejsce), a ja mam białe" i smiech najlepsze jest, to ze on sam zauwazyl roznice, bo my raczej o takich sprawach nie rozmawiamy

Genialny!
Stary 2012-02-25, 23:04   #1803
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:

dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:05   #1804
iustyna1
Wtajemniczenie

Ostatnio standardowa, dlatego cicho siedzę. Witam się, cobyście mnie nie pogoniły .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:11   #1805
youyou
Zakorzenienie

kurcze napisałam tyle i mi padła bateria w kompie znienacka i wszystko przepadło

bry wieczór napisze na szybko, nie miałam czasu od 2 dni zajrzeć, mieliśmy imprezkę urodzinową tżta, dziś w gościach u mojego brata ciotecznego w ich nowym domu i dopiero niedawno wróciliśmy.
Padam i idę zaraz spać..
gratuluję tylko wszystkich nowych ząbków
My dalej bezzębni

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
no ja też nie mieszkam w mieście wiec Twoja opinia tym bardziej dla mnie przydatna, dziękuję
to jeszcze Cie pomecze: jak urodziła sie Lila jak chodziłas na spacery? Filip za rączkę?
Jeśli sama z nimi spacerowałam to Lila była w chuście albo w gondoli a Filip na nóżkach
To było lato więc on w ogóle w wózku nie jeździł, wolał biegać samopas.
Dopiero jak przyszła zima, śniegi itd to nie chciało mu się czasem łazić więc wpakowywałam go do wózka. Lilę wtedy zostawiałam śpiącą w wózku na tarasie i mama miała na nią oko jakby się obudziła.
A jeśli nie masz takiej możliwości aby zostawić jedno dziecko pod czyimś okiem to polecałabym kupno takiego z możliwością dostawki: przykładowo http://allegro.pl/boogy-boot-dostawk...124200127.html

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
youyou swietna ta emmaljunga!!
szkoda tylko że taka droga bo na moje tereny idealnie by sie nadawała
emmaljunga jest boska, przyznam że sceptycznie podchodziłam do jej zakupu, choć słyszałam same pochlebne opinie, ale rzeczywiście jest świetna. Mieliśmy wcześniej Mutsy i nawet nie ma co porównywać, Mutsy było dla mnie beznadziejne

Dobra ide spać
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 01:03   #1806
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
mieliśmy imprezkę urodzinową tżta, dziś w gościach u mojego brata ciotecznego w ich nowym domu i dopiero niedawno wróciliśmy.
To imprezujecie ostatnio

Cytat:
Ostatnio standardowa, dlatego cicho siedzę. Witam się, cobyście mnie nie pogoniły .
Nie siedź cicho

---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ----------

No masz, a tu znowu puchy

Wrzuciłam do K. nasze nie-jedzenie
Stary 2012-02-26, 01:17   #1807
piwnooka77
Raczkowanie

a ja tak sobie tak zaglądam, zaglądam ale jakoś nie mam weny pisać... do tego chłop mi tak głośno chrapie ja tego nie wytrzymam

kupiłam Helenie opaski na allegro, za bardzo się ciągnie za uszka (szczególnie jedno), nie chce potem bulić na korektę uszu

---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ----------

Kajool jaki boski avatar, cudo, się zakochałam
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:26   #1808
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:

Witam.

Chyba już przywykłam do wstawania zaraz po 6. Nawet już pranie zrobiłam, suszarkę opróżniłam, umyłam łepetynkę, zjadłam śniadanie a teraz piję kawę Jeszcze tylko góra prasowania i można jechać rozwieść zaproszenia na chrzciny. Trochę późno bo chrzciny za tydzień, ale same wiecie Nie było czasu
Także pewnie nie będzie mnie dziś cały dzień.

Lena, Lilka, Wiktoria za skończone miesiące od cioci i Dominika

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2012-02-26 o 07:28
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:40   #1809
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

hej - ja tylko z doskoku za co przepraszam

Mamusie dzieci alergików!
nie wiem czy była mowa ale od 1 marca wchodzi w życie korekta listy leków refundowanych i Nutramigen wraca do listy

Nutramigen 2, proszek do
sporzadzania roztworu, 425 g alergie pokarmowe i biegunki przewlekł ryczałt 3,20

ale za to cena pepti 2 rośnie Dieta eliminacyjna mlekozastepcza Bebilon pepti 2, proszek do sporzadzania roztworu doustnego, 450 g 30% 11,00

pełna lista leków TU

Dwa serca po raz drugi :heart:

Edytowane przez beata_1988
Czas edycji: 2012-02-26 o 07:41
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:48   #1810
wodaqua
Zadomowienie

Cześć!
Chciałam tylko Wam obwieścić, że mały Kuba (po operacji) wrócił już do domu , po niespełna miesiącu tułaczki, wszystko u nich dobrze, nic więcej nie wiem, nie chciałam im wisieć na telefonie, niech się cieszą domem
Dzięki za kciuki dla nich jeszcze raz!
My ostatnio po 6 wstajemy , zaczynam się przyzwyczajać, ale powera takiego jak Jacieee nie mam...
Za oknem szaleje śnieg, a wczoraj była już taka fajna wiosna
Wszystkiego dobrego!
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:58   #1811
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Dzięki za jedzeniowe kciuki. Nie pomogły
Tymek nigdy takiej zdegustowanej miny jeszcze nie miał, jak kiedy "jadł" to danie Pękaliśmy ze śmiechu. Najpierw się bardzo zdziwił, jak wziął do buzi pierwszą łyżeczkę, pomlaskał, pokrzywił się i jakoś nie miał ochoty tego przełknąć. Potem próbowaliśmy podać więcej, ale nie chciała i cały czas (z 10 minut) krzywił sie po tej pierwszej Dałam mu w końcu łyżeczkę żeby sam się "karmił", bo normalnie on lubi bawić się łyżeczką i zawsze ją ładnie sobie do buzi pakuje, a z taką zawartością wcale nie chciał. Więc jeszcze na koniec pozwoliłam mu rączkami pobabrać się w miseczce z tym daniem i zakończyliśmy przygodę z pierwszym posiłkiem Od razu poszliśmy się umyć a ciuchy oczywiście do prania

Natomiast z piersi też dalej kiepsko je. Chwilami już mam dosyć tego, bo zaczynam się martwić. To się już ciągnie dwa tygodnie A on jada normalnie tylko 2-3 razy dziennie...
Czy zęby? Nie wiem już sama. Bo nie zachowywał się dziś jakby go bolały. Owszem one idą, i to 3 na raz, bo już je dobrze widać, ale humor ma dobry i nie wygląda na cierpiącego...
Fajnie to musiało wyglądać jak się krzywił.. ja nagrałam Hanię jak wcinała pierwszą marchewkę to też się nieźle uśmiałam.. a mój Tż ciągle chce sprawdzić jej reakcję na cytrynę

Brumku u nas np jak szły pierwsze zęby to też był brak apetytu a przy tym właśnie była radosna.. więc to zapewne ząbki idą

Cytat:
2. Brrr, brwi to mój słaby punkt. Nie znoszę swoich brwi i nie panuję nad nimi
Jak chcesz to zrobimy wirtualną konsultację

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Marysia i Nataszka zdrówka życzę

noga przestaje bolec wiec jestem happy bo juz miałam wizję jakiegoś gipsu, co jest niewyobrażalne dla mnie tym bardziej przy dziecku
Dziękuję

Super, że z nogą coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość
pytanie do mamus ktorych pociechy maja zabki - ktore wyszly Waszym pociechom jako pierwsze?
pytam, bo moja zgryza gryzaki bokami, tak jakby czworki ja swedzialy i faktycznie jak dzis wzielam palcem to tak jakby cos twardego bylo tam czuc
U nas były 2 dolne jedynki, a potem górna dwójka

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Nataszka nie wiem czy dobrze doczytałam, masz problemu brzuszkowe, tak więc duzo zdrówka życzę
Dziękuję już jest o wiele lepiej niż wczoraj..

Cytat:
1. Blana dzisiaj zaczela sie ruszac do muzy w inny sposob niz dotychczas, ale nie umiem tych plasow opisac. Takie specyficzne ruszanie calym cialkiem na boki z towarzyszeniem wesolych piskow Taki swiadomy cudowny taniec

2. aaaa mamy coreczek - pilnujcie swoje pociechy, zeby za wczesnie nie zaczely myslec o chlopakach. ja nie przypilnowalam i co? I Klara mi dzisiaj mowi: MAMA, JA CHCE KOTA BONIFACETA!!!
1. Booosko

2. Klara miażdży wszystko

Witamy się niedzielnie.. u nas standardowo pobudka przed 7.. normalnie jakby budzik miała nastawiony..

U nas świeci pięęęęękne słońce więc dzisiaj długi spacer po parku właśnie spojrzałam na okno w tym słońcu - słowem - już chyba gorzej być nie może
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:15   #1812
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

cześć Dziewczyny

nie mam czasu pisać, moje dziecko nie daje mi chwili, zaglądam codziennie żeby podczytać co u Was, ale nie mam czasu na odpowiedzi, za 4 tyg wracam do pracy może częściej wtedy zaglądnę ......

....... u nas ząbkowania ciąg dalszy, mały budzi się co 2h w nocy, ja chodzę niewyspana i zmęczona

Sloneczko555xxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:17   #1813
Marina1
Zakorzenienie

hej!
Witam sie i spadam!
Miłej niedzieli! papa
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Marina1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:26   #1814
Kolina
Zadomowienie

czesc
ja wstałam jakaś taka zmęczona, a jakie głupoty mi sie sniły

Cytat:
bry wieczor
gratuluje:
-miesiecznic
-pierwszych zabkow
-czworakowania
-nowych avatarkow

chorowitkom zdrowka zycze

Blana dzisiaj zaczela sie ruszac do muzy w inny sposob niz dotychczas, ale nie umiem tych plasow opisac. Takie specyficzne ruszanie calym cialkiem na boki z towarzyszeniem wesolych piskow Taki swiadomy cudowny taniec

hahaha
bosssska jest

Cytat:
boska jest Klara

wylaz za krzaka :P

a jeszcze mialam wam napisac cos od mojego siostrzenca ale to troche niecenzuralne jest:

nastepny komik

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
.....Witamy się niedzielnie.. u nas standardowo pobudka przed 7.. normalnie jakby budzik miała nastawiony..

U nas świeci pięęęęękne słońce więc dzisiaj długi spacer po parku właśnie spojrzałam na okno w tym słońcu - słowem - już chyba gorzej być nie może
nie przypomninaj o oknach ja już chyba nie długo zacznę, trochę pofolgowalam na zimę, teraz już mi się nie upiecze
a firany sztywne jak wykrochmalone, a mówią że przy ogrzewaniu podlogowym mniej się kurzą

Cytat:
Napisane przez Sloneczko555xxx Pokaż wiadomość
cześć Dziewczyny

nie mam czasu pisać, moje dziecko nie daje mi chwili, zaglądam codziennie żeby podczytać co u Was, ale nie mam czasu na odpowiedzi, za 4 tyg wracam do pracy może częściej wtedy zaglądnę ......

....... u nas ząbkowania ciąg dalszy, mały budzi się co 2h w nocy, ja chodzę niewyspana i zmęczona
za przespane noce i koniec ząbkowania
Stary 2012-02-26, 09:48   #1815
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Kolina , przez pierwsze 3 miesiące życia małego w dzień nie bardzo spał ale za to w nocy pięknie sypiał, .... a teraz w dzień śpi a w nocy sie morduję .... ja chcę pierwszą opcję

Kajol właśnie oglądałam zdj w K i muszę Ci powiedzieć że Twój Szymek ma taką samą bujną czuprynkę jak mój Maks tylko mój to blondasek .... ciągle ludzie mylą się i mówią na mojego synka że to dziewczynka mimo że cały ubrany na niebiesko lub granatowo i zawsze jakieś samochodziki dzieś lub "chłopczykowe" rysunki

Marinko, Beatko może spotkałybyśmy się kiedyś? ciepło sie robi więc jakąś kawusię by się napił co? może Zapałeczka i DaKaro dołączy?

co sądzicie o takiej spacerówce?
http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E

prosze o opinie

Stary 2012-02-26, 10:03   #1816
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
My dalej bezzębni

U nas też zębów ni ma
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
a ja tak sobie tak zaglądam, zaglądam ale jakoś nie mam weny pisać... do tego chłop mi tak głośno chrapie ja tego nie wytrzymam
Biedulko ja w pracy mam koleżanke ktorej mąż też tak potwornie chrapie już nawet miał opracje wycinania chyba języczka z gardła i migdałków i nic to nie dało czasem biedna przychodzi do pracy i wygląda jak zombie przypuszczam że jak miała małe dzieci to lepiej sie wysypiała
Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć!
Chciałam tylko Wam obwieścić, że mały Kuba (po operacji) wrócił już do domu , po niespełna miesiącu tułaczki, wszystko u nich dobrze, nic więcej nie wiem, nie chciałam im wisieć na telefonie, niech się cieszą domem
Dzięki za kciuki dla nich jeszcze raz!
My ostatnio po 6 wstajemy , zaczynam się przyzwyczajać, ale powera takiego jak Jacieee nie mam...
Za oknem szaleje śnieg, a wczoraj była już taka fajna wiosna
Wszystkiego dobrego!
dla Kuby
Kiedy Ty wracasz do pracy ? Napewno pisałaś ale ja mam skleroze

Witam

A u nas dziś inauguracja spacerówki Własciwie to Krystek ostatnio na spacerze był w grudniu potem jakieś katarki kaszelki potem znowu mrozy

Lena Lilka Wiktoria

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ----------

Cytat:
za 4 tyg wracam do pracy

Cytat:

co sądzicie o takiej spacerówce?
http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E

prosze o opinie
Mam ją i nawet z tego sklepu
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:12   #1817
83monia
Zakorzenienie

sloneczko - pierwsze pytanie - czy spacerowka rozklada sie do płąskiego lub prawei płaskiego. jesli tak to wg mnie jest ok

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:20   #1818
Sloneczko555xxx
Zakorzenienie

Vaniliowa słońce złote moje .... z nieba mis spadłaś .... mam kilka pytań
1- jak jest z tym podnóżkiem, stabilny jest jak się go zrobi na płasko z siedziskiem?
2- czy jak rozłożę na płasko to nie będzie wiało małemu? tzn czy zabudowana jest?
3- jak jest z tym miękkim zawieszeniem? ubina się chodź trochę na tych amortyzatorach?
4- podbija się fajnie na krawężnikach?
5- jaki kolor wybrałaś, bo w tym sklepie inne są do wyboru a inne na zdj pokazane
6- warta zakupu? ( oczywiście Twoim zdaniem )

Stary 2012-02-26, 10:48   #1819
agadus
Wtajemniczenie

witam się
idę nadrabiać

---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Wiktoria

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:51   #1820
Shira_83
Zadomowienie

Bry Kuny

Cytat:
Shira jajec sobie nie rób, pisz ilę Ci wiszę za glutociąg .
i co mi zrobisz jak nie napiszę

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Nom zrobiłam obiadek,
dzisiaj placek ziemniaczany z pieczarkami,cebulą i papryką w sosie czosnkowym + surówka i robię jeszcze chlebek Shirko teściowa go uwielbia i jakbym mogła to zjadłaby cały bochenek, robiłaś już z tą mąką pełnoziarnistą?
fajnie, że teściówka zasmaczyła, zrobiłam, ale jednak ze zwykłą mąką jest lepszy z pełnoziarnistą zrobił się taki bardziej zbity i ciężki nie polecam!

tak nadrobiłam od piątku dziękujemy za życzenia! lecę na kawkę z mamusią moją
Stary 2012-02-26, 10:56   #1821
brumek
Zakorzenienie

Dzień dobry

I ja dziś się witam bladym świtem Choć Tymcio jeszcze śpi

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cudownie Oby szybko doszedło do siebie i po jego problemach było raz na zawsze!

A u nas z pogodą na odwrót: Wy pisałyście o wiośnie, a u mnie było paskudnie, a dziś za oknem z kolei słonko jak w maju

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
1. Brumku u nas np jak szły pierwsze zęby to też był brak apetytu a przy tym właśnie była radosna.. więc to zapewne ząbki idą

2. Jak chcesz to zrobimy wirtualną konsultację

3. U nas były 2 dolne jedynki, a potem górna dwójka
1. U nas przy jedynkach było marudzenie i kiepski humor, teraz inaczej nieco.
2. CHCĘ!
3. U nas będzie tak samo

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
ja wstałam jakaś taka zmęczona, a jakie głupoty mi sie sniły
Jakie?

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
A u nas dziś inauguracja spacerówki Własciwie to Krystek ostatnio na spacerze był w grudniu potem jakieś katarki kaszelki potem znowu mrozy
No to miłego spacerku

---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ----------

No i zapomniałam :

BLIŹNIACZKI nasze słodkie
i
WIKI

najlepszego!!!

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2012-02-26 o 10:57
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:04   #1822
agadus
Wtajemniczenie

Lena i Lila

Stary 2012-02-26, 11:08   #1823
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Lena, Lilka, Wiktoria za skończone miesiące od cioci i Dominika

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Lena Lilka Wiktoria

Cytat:
Cytat:
Wiktoria
Cytat:

[/B]
i
WIKI

najlepszego!!!

Lena i Lila

Moja corcia konczy dzis pol roczku. Nie wiem kiedy to zlecialo. Dziekujemy za oklaski i zyczenia

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:09
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:08   #1824
agadus
Wtajemniczenie

a ja mam dzisiaj doła, tż mnie wkurza
dla poprawy humoru robię dzisiaj na obiad piesi brumkowe ale zrobię z papryką zobaczę czy dobre będzie może ser dodam i suróweczkę do tego meeega duzo surówki
idę troche poćwiczyc na steperze bo ładnie się robi i w końcu zdejmie się te grube kurtki,

Stary 2012-02-26, 11:50   #1825
zapałeczka
Zadomowienie

Cytat:
Marinko, Beatko może spotkałybyśmy się kiedyś? ciepło sie robi więc jakąś kawusię by się napił co? może Zapałeczka i DaKaro dołączy?
Ja z chęcią

Cytat:
boska jest Klara
Spostrzegawczy chłopak

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość

Witam.

Chyba już przywykłam do wstawania zaraz po 6. Nawet już pranie zrobiłam, suszarkę opróżniłam, umyłam łepetynkę, zjadłam śniadanie a teraz piję kawę Jeszcze tylko góra prasowania i można jechać rozwieść zaproszenia na chrzciny. Trochę późno bo chrzciny za tydzień, ale same wiecie Nie było czasu
Także pewnie nie będzie mnie dziś cały dzień.
Życzę udanych chrzcin !
Stary 2012-02-26, 11:51   #1826
mamad1
Zadomowienie

Witam niedzielnie.
Znowu mam do nadrobienia kilka stron. Wczoraj mąż musiał od nowa instalować wszystkie programy na komputerze i już nie miałąm kiedy nadrobić. W ogóle wczoraj był ciężki dzień... Nie obyło się bez ostrej dyskusji (kłótni?). Mam trochę żal do siebie, ale teraz już trudno... W każdym razie, gdy położyłam się spać, to przez 3 godziny męczyłam się z okropnym bólem głowy (chyba z nerwów - jakoś promieniował aż do zębów). Zasnęłam dopiero jak wzięłam paracetamol. Na szczęście moje dziecko wyczuło, że mama musi odpocząć i nie budził się często, a po karmieniu dał się odłożyć w łóżeczku. W rezultacie wstałam wcześniej od niego i wyspana.
Ja chyba mam jakąś depresję...

Nie wiem, czy znacie "Prawo matki Murphy'ego"? Mam taką małą książeczkę, to coś zacytuję, żeby nie było, że moje posty są tylko smutne:
"NIEMOWLĘTA
Reguła ząbkowania
Gdyby za każdym razem, gdy mówisz "Tak grymasi, pewnie ząbkuje", twojemu dziecku wyrzynał się ząb, byłoby krokodylem.
Nieoceniona pomoc
Masz przynajmniej trzy powody, żeby nie przyjąć propozycji teściowej, że zamieszka na jakiś czas z wami i pomoże ci przy dziecku:
1. Jeszcze jedna gęba do wykarmienia.
2. Jeszcze jeden domownik, po którym trzeba zmywać.
3. Więcej nieproszonych rad niż byłąbyś w stanie wykorzystać przez całę życie.
Próba czasu
Babcie, które rozpływają się z zachwytu nad kołyskąnoworodka i oczy zachodzą im mgłą, zapomniały już, czym naprawdę jest wychowywanie dziecka."
mamad1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:51   #1827
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Vaniliowa słońce złote moje .... z nieba mis spadłaś .... mam kilka pytań
1- jak jest z tym podnóżkiem, stabilny jest jak się go zrobi na płasko z siedziskiem?
2- czy jak rozłożę na płasko to nie będzie wiało małemu? tzn czy zabudowana jest?
3- jak jest z tym miękkim zawieszeniem? ubina się chodź trochę na tych amortyzatorach?
4- podbija się fajnie na krawężnikach?
5- jaki kolor wybrałaś, bo w tym sklepie inne są do wyboru a inne na zdj pokazane
6- warta zakupu? ( oczywiście Twoim zdaniem )
Sloneczko nie wiem czy z takiego nieba powiem Ci ze nie na wszystkie pytania jestem w stanie odp , wózek kupiliśmy już jakiś czas temu i tylko raz Krystek w niej siedział i jeździliśmy po mieszkaniu . Potem wywieźliśmy do teściów na strych ale może jutro pojedziemy tam i wyciagniemy go i napisze co i jak . Jeśli poczekasz
1 . Nie wiem
2. Ma takie boczki z materiału
3. Wydaje mi sie że wózek na piankowych kołach zawsze bedzie "twardszy" niz ten na pompowanych
4 . nie jeździliśmy jeszcze po krawęŻnikach
5. Kolor rocky -szary z żółta wkładką
6. Wg mnie tak ale to moje zdanie
Wybrałam go bo jest dość szeroki a moje dziecko nie jest kruszynką jedno co mi sie nie specjalnie podoba to obniżanie siedziska na takim pasku

[QUOTE=brumek;32555816]

No to miłego spacerku [COLOR=Silver]

Króciutki bo śnieg zaczął podać ale sie odbył
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:52   #1828
editka2022
Rozeznanie

Cytat:

i
WIKI

najlepszego!!!
podpinam sie wszystkiego najlepszego
editka2022 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:12   #1829
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27
Cytat:
Napisane przez editka2022 Pokaż wiadomość
podpinam sie wszystkiego najlepszego
Dziękujemy. A jak Nela? Lepiej Juz?
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:32   #1830
agadus
Wtajemniczenie

moja mama dZwonmiła chwilkę gadałam znia i tak od slowa do slowa pyta co w niedzielę robisz na obiad, ja na to ,że brumkowe piersi, a mama,że co ?? jakie brumkowe piersi,
eh juz tak chyba zostanie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości