|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1801 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
wylaz za krzaka :P a jeszcze mialam wam napisac cos od mojego siostrzenca ale to troche niecenzuralne jest: "Igor wraca do domu z przedszkola z pania, ktora go odbiera i do niej mowi: "szymek ma czarne jajka, Pani konsternacja i si epyta ale jakie??, Igor: "no te tutaj (pokazuje wlasciwe miejsce), a ja mam białe" i smiech najlepsze jest, to ze on sam zauwazyl roznice, bo my raczej o takich sprawach nie rozmawiamy
|
|
|
#1802 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Cytat:
![]() Teksty Klary powinnaś wydać drukiem :d Justyna, a co to za mina??? ---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:57 ---------- Cytat:
![]() Genialny!
|
|
#1803 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1804 |
|
Wtajemniczenie
|
Ostatnio standardowa, dlatego cicho siedzę
. Witam się, cobyście mnie nie pogoniły .
|
|
#1805 | ||
|
Zakorzenienie
|
kurcze napisałam tyle i mi padła bateria w kompie znienacka i wszystko przepadło
![]() bry wieczór napisze na szybko, nie miałam czasu od 2 dni zajrzeć, mieliśmy imprezkę urodzinową tżta, dziś w gościach u mojego brata ciotecznego w ich nowym domu i dopiero niedawno wróciliśmy. Padam i idę zaraz spać.. gratuluję tylko wszystkich nowych ząbków ![]() My dalej bezzębni ![]() Cytat:
![]() To było lato więc on w ogóle w wózku nie jeździł, wolał biegać samopas. Dopiero jak przyszła zima, śniegi itd to nie chciało mu się czasem łazić więc wpakowywałam go do wózka. Lilę wtedy zostawiałam śpiącą w wózku na tarasie i mama miała na nią oko jakby się obudziła. A jeśli nie masz takiej możliwości aby zostawić jedno dziecko pod czyimś okiem to polecałabym kupno takiego z możliwością dostawki: przykładowo http://allegro.pl/boogy-boot-dostawk...124200127.html Cytat:
Dobra ide spać
|
|
#1806 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 01:03 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:55 ---------- No masz, a tu znowu puchy ![]() Wrzuciłam do K. nasze nie-jedzenie
|
|
#1807 |
|
Raczkowanie
|
a ja tak sobie tak zaglądam, zaglądam ale jakoś nie mam weny pisać... do tego chłop mi tak głośno chrapie
kupiłam Helenie opaski na allegro, za bardzo się ciągnie za uszka (szczególnie jedno), nie chce potem bulić na korektę uszu ![]() ---------- Dopisano o 01:17 ---------- Poprzedni post napisano o 01:08 ---------- Kajool jaki boski avatar, cudo, się zakochałam
|
|
|
|
#1808 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam. Chyba już przywykłam do wstawania zaraz po 6. Nawet już pranie zrobiłam, suszarkę opróżniłam, umyłam łepetynkę, zjadłam śniadanie a teraz piję kawę Jeszcze tylko góra prasowania i można jechać rozwieść zaproszenia na chrzciny. Trochę późno bo chrzciny za tydzień, ale same wiecie Nie było czasu Także pewnie nie będzie mnie dziś cały dzień. Lena, Lilka, Wiktoria za skończone miesiące od cioci i Dominika
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2012-02-26 o 07:28 |
|
|
|
#1809 |
|
Zakorzenienie
|
hej - ja tylko z doskoku
za co przepraszam ![]() Mamusie dzieci alergików! nie wiem czy była mowa ale od 1 marca wchodzi w życie korekta listy leków refundowanych i Nutramigen wraca do listy ![]() Nutramigen 2, proszek do sporzadzania roztworu, 425 g alergie pokarmowe i biegunki przewlekł ryczałt 3,20 ale za to cena pepti 2 rośnie Dieta eliminacyjna mlekozastepcza Bebilon pepti 2, proszek do sporzadzania roztworu doustnego, 450 g 30% 11,00 pełna lista leków TU
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2012-02-26 o 07:41 |
|
|
|
#1810 |
|
Zadomowienie
|
Cześć!
Chciałam tylko Wam obwieścić, że mały Kuba (po operacji) wrócił już do domu Dzięki za kciuki dla nich jeszcze raz! My ostatnio po 6 wstajemy , zaczynam się przyzwyczajać, ale powera takiego jak Jacieee nie mam...Za oknem szaleje śnieg, a wczoraj była już taka fajna wiosna ![]() Wszystkiego dobrego! |
|
|
|
#1811 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Brumku u nas np jak szły pierwsze zęby to też był brak apetytu a przy tym właśnie była radosna.. więc to zapewne ząbki idą Cytat:
![]() Cytat:
Super, że z nogą coraz lepiej Cytat:
Cytat:
Cytat:
2. ![]() Witamy się niedzielnie.. u nas standardowo pobudka przed 7.. normalnie jakby budzik miała nastawiony.. U nas świeci pięęęęękne słońce więc dzisiaj długi spacer po parku słowem - już chyba gorzej być nie może
|
||||||
|
|
|
#1812 |
|
Zakorzenienie
|
cześć Dziewczyny
nie mam czasu pisać, moje dziecko nie daje mi chwili, zaglądam codziennie żeby podczytać co u Was, ale nie mam czasu na odpowiedzi, za 4 tyg wracam do pracy ....... u nas ząbkowania ciąg dalszy, mały budzi się co 2h w nocy, ja chodzę niewyspana i zmęczona
|
|
|
|
#1813 |
|
Zakorzenienie
|
hej!
Witam sie i spadam! Miłej niedzieli! papa
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1814 | ||||
|
Zadomowienie
|
czesc
![]() ja wstałam jakaś taka zmęczona, a jakie głupoty mi sie sniły ![]() Cytat:
bosssska jest Cytat:
Cytat:
ja już chyba nie długo zacznę, trochę pofolgowalam na zimę, teraz już mi się nie upieczea firany sztywne jak wykrochmalone, a mówią że przy ogrzewaniu podlogowym mniej się kurzą Cytat:
|
|
#1815 |
|
Zakorzenienie
|
Kolina
.... ja chcę pierwszą opcję ![]() Kajol właśnie oglądałam zdj w K i muszę Ci powiedzieć że Twój Szymek ma taką samą bujną czuprynkę jak mój Maks tylko mój to blondasek .... ciągle ludzie mylą się i mówią na mojego synka że to dziewczynka mimo że cały ubrany na niebiesko lub granatowo i zawsze jakieś samochodziki dzieś lub "chłopczykowe" rysunki Marinko, Beatko może spotkałybyśmy się kiedyś? ciepło sie robi więc jakąś kawusię by się napił co? może Zapałeczka i DaKaro dołączy? co sądzicie o takiej spacerówce? http://www.bobowozki.com.pl/product_...4&%3CosCsid%3E prosze o opinie
|
|
|
|
#1816 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
U nas też zębów ni ma ![]() Cytat:
już nawet miał opracje wycinania chyba języczka z gardła i migdałków i nic to nie dało przypuszczam że jak miała małe dzieci to lepiej sie wysypiała Cytat:
Kiedy Ty wracasz do pracy ? Napewno pisałaś ale ja mam skleroze ![]() Witam A u nas dziś inauguracja spacerówki Własciwie to Krystek ostatnio na spacerze był w grudniu potem jakieś katarki kaszelki potem znowu mrozy Lena Lilka Wiktoria ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:58 ---------- Cytat:
|
||||
|
|
|
#1817 |
|
Zakorzenienie
|
sloneczko - pierwsze pytanie - czy spacerowka rozklada sie do płąskiego lub prawei płaskiego. jesli tak to wg mnie jest ok
|
|
|
|
#1818 |
|
Zakorzenienie
|
Vaniliowa
1- jak jest z tym podnóżkiem, stabilny jest jak się go zrobi na płasko z siedziskiem? 2- czy jak rozłożę na płasko to nie będzie wiało małemu? tzn czy zabudowana jest? 3- jak jest z tym miękkim zawieszeniem? ubina się chodź trochę na tych amortyzatorach? 4- podbija się fajnie na krawężnikach? 5- jaki kolor wybrałaś, bo w tym sklepie inne są do wyboru a inne na zdj pokazane 6- warta zakupu? ( oczywiście Twoim zdaniem )
|
|
|
|
#1819 |
|
Wtajemniczenie
|
witam się
idę nadrabiać ---------- Dopisano o 10:48 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Wiktoria ![]() |
|
|
|
#1820 | |
|
Zadomowienie
|
Bry Kuny
![]() Cytat:
tak nadrobiłam od piątku dziękujemy za życzenia!
|
|
#1821 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() I ja dziś się witam bladym świtem Choć Tymcio jeszcze śpi ![]() Cytat:
A u nas z pogodą na odwrót: Wy pisałyście o wiośnie, a u mnie było paskudnie, a dziś za oknem z kolei słonko jak w maju ![]() Cytat:
2. CHCĘ! ![]() 3. U nas będzie tak samo Jakie? ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- No i zapomniałam : BLIŹNIACZKI nasze słodkie
i WIKI najlepszego!!!
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2012-02-26 o 10:57 |
|||
|
|
|
#1822 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena i Lila
![]() |
|
|
|
#1823 |
|
Wtajemniczenie
|
Lena i Lila Moja corcia konczy dzis pol roczku. Nie wiem kiedy to zlecialo. Dziekujemy za oklaski i zyczenia Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-26 o 11:09 |
|
|
|
#1824 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja mam dzisiaj doła, tż mnie wkurza
dla poprawy humoru robię dzisiaj na obiad piesi brumkowe ale zrobię z papryką zobaczę czy dobre będzie może ser dodam i suróweczkę do tego meeega duzo surówki idę troche poćwiczyc na steperze bo ładnie się robi i w końcu zdejmie się te grube kurtki,
|
|
|
|
#1825 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#1826 |
|
Zadomowienie
|
Witam niedzielnie.
Znowu mam do nadrobienia kilka stron. Wczoraj mąż musiał od nowa instalować wszystkie programy na komputerze i już nie miałąm kiedy nadrobić. W ogóle wczoraj był ciężki dzień... Nie obyło się bez ostrej dyskusji (kłótni?). Mam trochę żal do siebie, ale teraz już trudno... W każdym razie, gdy położyłam się spać, to przez 3 godziny męczyłam się z okropnym bólem głowy (chyba z nerwów - jakoś promieniował aż do zębów ). Zasnęłam dopiero jak wzięłam paracetamol. Na szczęście moje dziecko wyczuło, że mama musi odpocząć i nie budził się często, a po karmieniu dał się odłożyć w łóżeczku. W rezultacie wstałam wcześniej od niego i wyspana.Ja chyba mam jakąś depresję... Nie wiem, czy znacie "Prawo matki Murphy'ego"? Mam taką małą książeczkę, to coś zacytuję, żeby nie było, że moje posty są tylko smutne: "NIEMOWLĘTA Reguła ząbkowania Gdyby za każdym razem, gdy mówisz "Tak grymasi, pewnie ząbkuje", twojemu dziecku wyrzynał się ząb, byłoby krokodylem. Nieoceniona pomoc Masz przynajmniej trzy powody, żeby nie przyjąć propozycji teściowej, że zamieszka na jakiś czas z wami i pomoże ci przy dziecku: 1. Jeszcze jedna gęba do wykarmienia. 2. Jeszcze jeden domownik, po którym trzeba zmywać. 3. Więcej nieproszonych rad niż byłąbyś w stanie wykorzystać przez całę życie. Próba czasu Babcie, które rozpływają się z zachwytu nad kołyskąnoworodka i oczy zachodzą im mgłą, zapomniały już, czym naprawdę jest wychowywanie dziecka." |
|
|
|
#1827 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
powiem Ci ze nie na wszystkie pytania jestem w stanie odp , wózek kupiliśmy już jakiś czas temu i tylko raz Krystek w niej siedział i jeździliśmy po mieszkaniu . Potem wywieźliśmy do teściów na strych ale może jutro pojedziemy tam i wyciagniemy go i napisze co i jak . Jeśli poczekasz ![]() 1 . Nie wiem 2. Ma takie boczki z materiału 3. Wydaje mi sie że wózek na piankowych kołach zawsze bedzie "twardszy" niz ten na pompowanych 4 . nie jeździliśmy jeszcze po krawęŻnikach ![]() 5. Kolor rocky -szary z żółta wkładką 6. Wg mnie tak ale to moje zdanie Wybrałam go bo jest dość szeroki a moje dziecko nie jest kruszynką jedno co mi sie nie specjalnie podoba to obniżanie siedziska na takim pasku [QUOTE=brumek;32555816] No to miłego spacerku [COLOR=Silver]Króciutki bo śnieg zaczął podać ale sie odbył |
|
|
|
|
#1828 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#1829 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękujemy. A jak Nela? Lepiej Juz?
|
|
|
|
#1830 |
|
Wtajemniczenie
|
moja mama dZwonmiła chwilkę gadałam znia i tak od slowa do slowa pyta co w niedzielę robisz na obiad, ja na to ,że brumkowe piersi, a mama,że co ?? jakie brumkowe piersi,
![]() eh juz tak chyba zostanie
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

)

:
Taki swiadomy cudowny taniec

. Witam się, cobyście mnie nie pogoniły
.

od cioci i Dominika

za co przepraszam 
A on jada normalnie tylko 2-3 razy dziennie...
słowem - już chyba gorzej być nie może

teściowa go uwielbia i jakbym mogła to zjadłaby cały bochenek, robiłaś już z tą mąką pełnoziarnistą?