Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 60 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 20:47   #1771
Kajool
Zadomowienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

swinia jestem, nie pogratulowalam telikowi zabka :P
Stary 2012-02-25, 20:51   #1772
83monia
Zakorzenienie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

kindze juz lepiej, mniej kaszle i smarka. nawet glos jej wraca bo krakala jak wrona. no i dzis zaczela bujac sie na czworaka

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 20:51   #1773
Stronczek27
Wtajemniczenie

GG do Stronczek27

Kajool nie poznalam Cie

za nowe umiejetnosci Kingi, dobrze ze juz zdrowieje malenstwo

Edytowane przez Stronczek27
Czas edycji: 2012-02-25 o 20:52
Stronczek27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 20:51   #1774
madzia1k1
Raczkowanie

Hej, hej!!!
Nie bijcie, że tak długo się nie odzywałam

U nas ząbkowanie na całego. dzisiaj właśnie przebił się drugi ząbek na dole a wieczorem już dostrzegłam u góry prześwit, więc idą jeden za drugim. Dominik trochę przy tym marudzi popołudniami, ale nie jest jeszcze tragicznie. w nocy śpi normalnie, a przedwczoraj pierwszy raz przespał całą noc, spał od 20 do 5:30 Niestety dzisiaj to się nie powtórzyło
A tak poza tym to u nas ok, zdrowi wszyscy jesteśmy, więc to najważniejsze.

Dominik ma zaplanowany zabieg na to samo schorzenie co Ani Adaś na 20 maja 2013r. Wiem, że to późno ale u nas na pomorzu nie robią tak wcześnie. Średnio zabiegi te wykonywane są u nas do skończenia 2 lat. Aniu o Waszym zabiegu cały czas pamiętam i

A i polecam wam ten film " Twój na zawsze" http://www.filmweb.pl/film/Tw%C3%B3j...ze-2010-520790 , dzisiaj z TŻ obejrzeliśmy, gra w nim Robert Pattinson aktor ze zmierzchu Ma bardzo wysokie noty.

Coś mnie głowa rozbolała, chyba się szybciej położę..
Dobranoc

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość

zanetaa pozwolisz że akurat dziś nie odpowiem na to pytanie:P
no bo nie ze ja ale sama zadałaś
bo on z 24
aleee nie ma nas na pasku żadnych życzeń
Spóźnioneza miesięcznicę

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Karolcia zaczęła raczkować
jednak ruszyła do przodu - miesiąc po tym jak podniosła się na czworaki

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Hejo

-Johny jest uzebiony!!!! jeden zabek się nieśmiało przebił, choć nie do końca się spodziewałam

Cytat:
Napisane przez wodaqua Pokaż wiadomość
Cześć Kobietki!
Przeleciałam ostatnią stronę i widzę, że mogę gratulować kolejnych zębów (Jasio), miesięcznic (Kinga i Zuza), rocznic (Agni - no 30, piękny wiek ), naturalnej dbałości o skórę (Szymek ), zdolności poetyckich (Żaneta), zdanego egzaminu (Patik), pierwszych słów (Julka).... Chyba tyle...

Miłego weekendu
Super streszczenie, chytrze podpisuję się pod tym

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość

edit.: Mój naj, naj, najukochańszy syn kończy dzisiaj 7 miesięcy.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Witam

Na razie nie nadrabiam, nie odpisuję i w ogóle jestem niegrzeczna, bo tylko chciałam powiedzieć, że za chwilę moje dorosłe dziecko dostanie swój pierwszy posiłek

Prosimy o kciuki, żeby ładnie "wchodziło"
Już po obiadku, ale jestem bardzo ciekawa relacji, bo chyba jeszcze nie ma co?

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
U mnie też był niezły "odpad" dziewczyn na początku.. myślały, że to będziemy sie tylko malować i nic poza tym.. jaka anatomia?
ale Madziulka - przecież wszystkie kosmetyczki to tipsiaryyyy.. nie wiedziałaś? a tak poważnie - masakraaaa! tylko niestety 2 takie "mądre" kosmetyczki na 10 "tipsiar" nie zmienią zdania ludzi na temat tego zawodu
A ja muszę się przyznać, że do tej pory to miałam zdanie na temat kosmetyczek takie jak większość czyli, że to zazwyczaj takie dziewczyny od makijażu. Ale zmieniłam zdanie właśnie po Twoich wypowiedziach. Teraz to widzę, że kosmetyczka to nie tylko osoba robiąca makijaże, manicure i, że jest to bardzo odpowiedzialny zawód. A jeszcze jak czyta się Twoje wypowiedzi to czuć, że jest to twoja wielka pasja i na pewno Twoje plany się powiodą, i będziesz robiła to co uwielbiasz.

A więc ja zmieniłam zdanie na temat tego zawodu

Cytat:
Napisane przez eveewe Pokaż wiadomość

a teraz bylismy z TZ u lekarza, bo mala ma podejrzenie jelitowki - w ciagu godziny 4 razy ja przebralismy po obiadku ktory zwymiotowala na siebie (ten sam juz jadla kilkakrotnie) i 2 razy byla mega kupa z wielka iloscia wody Poki co pijemy jakas saszetke, ktora smakuje okrutnie i dopiero po 21 moge jej podac mleko bez laktozy, lub kleik ryzowy na wodziejesli nie przejdzie mamy skierowanie do szpitala

Ale zeby nie bylo Marys nei wyglada na chora, bawi sie smieje sie i wogole pogodna jest, tylko oczka czerwone i caly czas jej sie odbija to niedobre co pije
biedna Marysia, niech to choróbsko ucieka od Was!

Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny....

ja tylko na chwile bo jestesmy nadal u rodzicow jutro wroce to nadrobie

obiecuje

Wpadlam tylko napisac ze dzis swietujemy bo
Igorek konczy 6 mc

Cytat:

Tak się zastanawiam, czy nie przejść już na bebiko 2 na opakowaniu pisze, że po 6 miesiącu jest.. czy jest ktoś, kto skończył 6 miesięcy a dalej pije 1?
My równo od skończenia 6 mc-a jesteśmy na bebiko2. Ostatnio bardzo często Dominik pije bebiko 2R, czyli z dodatkiem kleiku ryżowego i lepiej mu chyba smakuje

Największe szczęście dla ojca i matki
Nad dobra ziemskie, rozkosze, dostatki
To ich krew - życie, to ich własne dziecię.
Co im nad wszystko droższe jest na świecie.

madzia1k1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 20:53   #1775
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
Jacieee jak się czuje Dominik
Dziś już ok. Jest radosny jak nigdy. Teściowie się nadziwić nie mogli jak on pięknie "gada"

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość

Tradycyjne buziaki dla mam pracujących Aania Crazy Kajool Jaciee Rysiki Sygine Pieleszka Monia Telik

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
na 100%? nie ma to wpływu, że dziecko jest urodzone w 2011r.? Jest gdieś to zawarte w kodeksie?
Mój TŻ już wybrał, właśnie 2 tygodnie. W styczniu. Jak wróciłam do pracy

Cytat:

a teraz bylismy z TZ u lekarza, bo mala ma podejrzenie jelitowki
Biedactwo

Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
właśnie odkryłam malutkie, kłujące cosik w dziąsełku Dawida
dla Was i dla wszystkich siedzących i czworakujących Małych Geniuszów

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość

Schudłam 2 kg

Brumek i jak pierwszy "dorosły" posiłek?
Telik Ty masz naleśniki? To ja dorodną, wielką bułę. A zamiast ud - dwa serdelki. Byliśmy dziś na zakupach (polowałam na coś na chrzciny) Musiałabym mieś górę w rozmiarze 40 a dół jakieś 44 Wieloryb ze mnie. 6 kilo na minusie, a dalej jak Słonica Załamałam się. I te spojrzenia poirytowanych ekspedientek Kupiłam w końcu czarną, z dzianiny. Dokupię jeszcze granatowy pasek i rajstopy i może nie będę straszyć. Taka:

http://www.sklep.greywolf.pl/i2,39,8...72_bombka.html

A spodnie do pracy 42 musiałam kupić

Dziubek piękny avek.

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:23   #1776
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Schudłam 2 kg
muszę poczytać o tej diecie bo widzę, że ładny masz spadek wagi.. ciężko na niej wytrzymać?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
kindze juz lepiej, mniej kaszle i smarka. nawet glos jej wraca bo krakala jak wrona. no i dzis zaczela bujac sie na czworaka
Super wieści!

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
1. U nas ząbkowanie na całego. dzisiaj właśnie przebił się drugi ząbek na dole a wieczorem już dostrzegłam u góry prześwit, więc idą jeden za drugim.

2.A ja muszę się przyznać, że do tej pory to miałam zdanie na temat kosmetyczek takie jak większość czyli, że to zazwyczaj takie dziewczyny od makijażu. Ale zmieniłam zdanie właśnie po Twoich wypowiedziach. Teraz to widzę, że kosmetyczka to nie tylko osoba robiąca makijaże, manicure i, że jest to bardzo odpowiedzialny zawód. A jeszcze jak czyta się Twoje wypowiedzi to czuć, że jest to twoja wielka pasja i na pewno Twoje plany się powiodą, i będziesz robiła to co uwielbiasz.

A więc ja zmieniłam zdanie na temat tego zawodu

3. My równo od skończenia 6 mc-a jesteśmy na bebiko2. Ostatnio bardzo często Dominik pije bebiko 2R, czyli z dodatkiem kleiku ryżowego i lepiej mu chyba smakuje
1.

2. O jaaa.. strasznie mi się miło zrobiło, dziękuję nie ukrywam, że kosmetyka to moja ogromna pasja.. uwielbiam się dokształcać, szperać, drążyć temat.. do pracy chodziłam z uśmiechem na ustach (choć nie ukrywam, że do czasu, gdy szefowa zaczęła świrować) i marzy mi się powrót do zawodu.. a najlepiej właśnie ten robiony portal, własny gabinet i praca w szkole i byłabym spełniona

3. To chyba i u nas czas na przejście na następne mleko

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Kupiłam w końcu czarną, z dzianiny. Dokupię jeszcze granatowy pasek i rajstopy i może nie będę straszyć. Taka:

http://www.sklep.greywolf.pl/i2,39,8...72_bombka.html

A spodnie do pracy 42 musiałam kupić
Fajna sukienka.. lubię takie proste na pewno będziesz pięknie wyglądać

U mnie z wagą też nieciekawie.. na dodatek przez tabletki anty mi się wszystko zatrzymało i teraz coś nie chce drgnąć tylko, że ja to bym najchętniej od pasa w górę się pomniejszyła.. brzuch, boczki, cycki i te fałdy na plecach reszta może zostać
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:33   #1777
aania_20
Zakorzenienie

jestem
znajomi byli u nas całe popołudnie ze swoją córeczką, super było Maluchy też się dogadywały

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
edit.: Mój naj, naj, najukochańszy syn kończy dzisiaj 7 miesięcy.

dziubek, Kajool, fajne avatarki! Ale nie poznałabym Was

Cytat:
Witam

Na razie nie nadrabiam, nie odpisuję i w ogóle jestem niegrzeczna, bo tylko chciałam powiedzieć, że za chwilę moje dorosłe dziecko dostanie swój pierwszy posiłek

Prosimy o kciuki, żeby ładnie "wchodziło"
były, no i weszło?
Cytat:
wypisuję się z klubu bezzębnych

gratulacje!!
Cytat:
Napisane przez SweetAngel1984 Pokaż wiadomość
Igorek konczy 6 mc
gratulujemy!

Kajool, gratuluję nowych umiejętności!

Monia, dobrze że już Kinga lepiej..
Eveewe, zdrówka!

Cytat:
Aniu jak dajesz Adasiowi mięsko?
zwykle rozdrobnione - ale nie zmiksowane, tylko np drobniutko pokrojone. A dziś trzymał paseczek w rączce i wcinał

Cytat:
Dominik ma zaplanowany zabieg na to samo schorzenie co Ani Adaś na 20 maja 2013r. Wiem, że to późno ale u nas na pomorzu nie robią tak wcześnie. Średnio zabiegi te wykonywane są u nas do skończenia 2 lat. Aniu o Waszym zabiegu cały czas pamiętam i
dzięki to długo czekacie, a dlaczego wcześniej nie chcą robić?

Cytat:
ładna

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:34   #1778
Kolina
Zadomowienie

karolinee1983, Kajool, Naataaszkaa, patik87, jacieeeee dziekujemy za oklaski

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
Witam się i ja

My dzisiaj byliśmy w odwiedzinach u kuzyna męża, w połowie stycznia urodził im się synek i poszliśmy na "oglądanie". (Pocztą pantoflową do nas doszło, że się żalili, że jeszcze nie byliśmy dziecka zobaczyć... a ja chciałam po prostu odczekać troszkę). I choć o tych odwiedzinach wiedziałam od jakiegoś czasu to dopiero dzisiaj na szybko do sklepu po jakiś prezent wyskoczyłam... i kupiłam dla małego...OBALLA... a najbardziej zaskoczyła mnie jego cena - 21.50zł (oprócz tego, że w ogóle go w sklepie zobaczyłam), do tego dokupiłam jakieś skarpetki, drewniane puzzle dla jego 2,5 letniej siostrzyczki i tyle. A popołudnie spędziliśmy bardzo sympatycznie, Helenka miała towarzystwo w postaci kuzynów wieku 6 tyg, 1,5 roku i 2,5.

...

to ja chyba ostatnia będę chrzcić dziecko, bo my planujemy chrzciny na 8 lipca (tak wstępnie )
u nas niewielu było z okazji narodzin Dawida... no cóż, zbiegło sie to z przeprowadzką do nowego domu, wielu z zawiści nie przyjdzie...

w temacie chrztu - eee tam, ktoś musi być ostatni to nie wyścig

Cytat:
Schudłam 2 kg
gratki za zrzut wagi
jak ja bym chciała tak z 3-5kg
a tu apetyt jak u słonia...

Cytat:
scio ja myslalam, ze ty sie wybieralas na spotkanko. Marysia poki co dokazuje na podlodze i pije ten wstretny gastrolit, wiec puk puk mam nadzieje ze obejdzie sie bez szpitala
piwnooka, nataszka, scio i patik od Marysi
super, Marysia

w temacie mleka, my skończyliśmy 6 miesięcy i nadal na bebilon 1, ale jak skończymy kolejne pudełko przechodzimy na 2
Stary 2012-02-25, 21:37   #1779
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Kajool nie poznalam Cie

za nowe umiejetnosci Kingi, dobrze ze juz zdrowieje malenstwo
zmyłka
Stary 2012-02-25, 21:38   #1780
brumek
Zakorzenienie

Igorek, Szymon, Hania - sto lat dzieciaki

Dzięki za jedzeniowe kciuki. Nie pomogły
Tymek nigdy takiej zdegustowanej miny jeszcze nie miał, jak kiedy "jadł" to danie Pękaliśmy ze śmiechu. Najpierw się bardzo zdziwił, jak wziął do buzi pierwszą łyżeczkę, pomlaskał, pokrzywił się i jakoś nie miał ochoty tego przełknąć. Potem próbowaliśmy podać więcej, ale nie chciała i cały czas (z 10 minut) krzywił sie po tej pierwszej Dałam mu w końcu łyżeczkę żeby sam się "karmił", bo normalnie on lubi bawić się łyżeczką i zawsze ją ładnie sobie do buzi pakuje, a z taką zawartością wcale nie chciał. Więc jeszcze na koniec pozwoliłam mu rączkami pobabrać się w miseczce z tym daniem i zakończyliśmy przygodę z pierwszym posiłkiem Od razu poszliśmy się umyć a ciuchy oczywiście do prania

Natomiast z piersi też dalej kiepsko je. Chwilami już mam dosyć tego, bo zaczynam się martwić. To się już ciągnie dwa tygodnie A on jada normalnie tylko 2-3 razy dziennie...
Czy zęby? Nie wiem już sama. Bo nie zachowywał się dziś jakby go bolały. Owszem one idą, i to 3 na raz, bo już je dobrze widać, ale humor ma dobry i nie wygląda na cierpiącego...

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Brumek a ja Cię podziwiam za spokój i opanowanie Ja bym już była w tej administracji i powiedziałabym co myslę (ze względu na małe dziecko w domu )
Ale ja i awantura to nie idzie w parze. Też mam dość, ale bym nie potrafiła

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wczoraj odebrał P. moje wyniki krwi i pierwszy raz w życiu mam idealna morfo bez żadnych plusów, czy minusów, ale HGB ledwo, bo 12,2. TSh też pięknie spadło z 11 na 6-ale i tak jeszcze brakuje, za to żelazo w normie(nigdy nie miałam badanego).
Świetnie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Tymeczku słoneczko jedz , ciocia prosi
Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a Tymkowi powiedz, że ciocia prosi żeby ładnie jadł!!!
No i widzicie jaki łobuz, nie posłuchał!

Cytat:
1. Brumeczku kochany
bidulu, przyjedz do mnie mam ciepłą wodę
2. biedny Tymek, ale obiecuje ze niedługo apetyt wróci ipewnie nadrobi zaległości jedzeniowe
3. jak wyglada lodówka?
1. Naeet nie wiesz, jak chętnie bym się przejechała do Telikowa. Choćby na szybki prysznic
2. Mam nadzieję, że jesteś prorokiem
3. Ładna Ładniejsza niż się spodziewałam. I taaaaka duża w porównaniu do poprzedniej. Już się do niej "wprowadziłam"

Cytat:
1. wczoraj bylismy na lyzwach, jako tako mi szlo, nie jezdzilam od 3 lat a wczesniej tez mega lyzwiarka nie bylam.

2. Wczoraj szwagierka znowu mi podniosla cisnienie o Marysie - nie bede pisac dokladnie o co kamann, bo zaraz wiekszosc sie zezlosci, ale wyszlo na to, ze moje dziecko jest okropneBo niestety nie moze sie glosno smiac.
1. Fajnie Też już parę lat nie byłam.
2. Dziecko okropne Co Ty mówisz? O co chodzi?

Cytat:
1. po raz pierwszy w zyciu moi mężczyźni poszli smai na spacerek

2. coś mi się stało z nogą
a dokładnie ze stopą nie mogę stanąć normalnie bo tak mnie boli i kuśtykam

3. podejrzewam co czujesz
podekscytowanie a jednocześnie Twój biust jest zazdrosny o papkę o wdzięcznym kolorze
ech niestety dzieci nam dorośleją
1. U mnie takie coś jeszcze nie miało miejsca
2. Dziwne! Cały czas się to utrzymuje? Może jakiś taki dziwaczny skurcz?
3. Dokładnie!!!!!!!!!
No i niestety

P.S. już Ci wierzę w te naleśniki
Stary 2012-02-25, 21:40   #1781
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
-Johny jest uzebiony!!!! jeden zabek się nieśmiało przebił, choć nie do końca się spodziewałam

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
tak okrągła 30. a w związku z tym i teściowie z wizytą.ale obdarowali mnie jak na gwiazdkę. ale oni zawsze przesadzali z prezentamino ale z kasą to na prawdę przesadzili i mam nadzieję, że jak im połowę oddam to się nie obrażą.Od mojej mamy dostałam kartke z życzeniami. i to mi zawsze wystraczało. a od nich prezenty i jeszcze kasa. Mało tego przywieźli ze sobą prezenty od cioć i brata T. . Tak więc urodziny pełną gębą.
Fajnie Ale co się bronisz - prezent to prezent i trzeba przyjąć! Ładnie z ich strony że Cię tak rozpieszczają

A z tym glutenem to dokładnie tak jest! jakiś polski wymysł ta cała ekspozycja...

Cytat:
Nie wiem czy Cię to pocieszy (no bo głupio cieszyć się, że inni mają gorzej ) ale moja koleżanka nie ma wody od 2 tygodni W OGÓLE. Bo im rury zamarzły. Dla mnie tragedia. Kąpać jeżdżą się do rodziców, wodę w baniakach przywożą skąd się da.
Może nie pocieszyło za bardzo, ale rzeczywiście nie mam tak źle

A woda już jest Od 12. Ciekawe na jak długo

Cytat:
1. I jak weszło?

2. Zaliczyłyśmy z Hanią spacer, zakupki.. kupiłam sobie w końcu dobrą pensetę bo stara tępa jak nie wiem co a moje brwi to już niezłe krzaczory
1. Nie weszło
2. Brrr, brwi to mój słaby punkt. Nie znoszę swoich brwi i nie panuję nad nimi

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Kolina my tez jeszcze nie chrzcilismy. Wstępny termin to 30 kwiecień.
I Tymek Brumkowy jeszcze ma diabelka.
Hihihi, zgadza się

Cytat:
wypisuję się z klubu bezzębnych
Ale urodzaj dziś na zęby Brawo Dawid

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Żeby Tymkowi dynia z ziemniakiem lepiej wchodziła niż Mai
Cóz... wchodziła tak samo jak Mai

Cytat:
Napisane przez Kajool Pokaż wiadomość
moj syn juz spi,musze sie pochwalic, ze nabyl nowej umiejetnosci. czworakuje!!!! i zasuwa rowno. wredna matka uczyla go na laptopa ale nie wazne srodki liczy sie cel
niesamowity jest, uwielbiam obserwowac jego rozwoj
No to dopiero nowina On co i rusz coś nowego się uczy Brawo

Cytat:
1. U nas ząbkowanie na całego. dzisiaj właśnie przebił się drugi ząbek na dole a wieczorem już dostrzegłam u góry prześwit, więc idą jeden za drugim.

2.Dominik ma zaplanowany zabieg na to samo schorzenie co Ani Adaś na 20 maja 2013r.
1. Wielkie gratulacje
2. Będziemy mocno ściskać kciuki

---------- Dopisano o 21:40 ---------- Poprzedni post napisano o 21:38 ----------

Cytat:
Ładna, prosta, klasyczna, czyli taka jak być powinna
Stary 2012-02-25, 21:51   #1782
adrji
Raczkowanie

Hola chicas

Telik za ząbka
Dziubek avek sweet
Kolina też avek jakos mi do ciebie pasuje
i dla Szymka za raczki
i dla Kingi za czworaczki bujaczki
Nataszka przejdzcie na 2
eweeve 24 czerwcowi my 8 miesięcy stuknęło
i dla Marysi zdrówka!!!
Kolina Stronczek Carmela piwnooka my jeszcze też bez chrztowi
Kolina za ząbka bezobjawowego
madzia1
monia jacieee jak dobrze ze dzieciaczki już lepiej
Brumek dla Tymka za pierwsze proby "" całuski
Igor Szymon Hania
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:52   #1783
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
Znalazłam przyczyne niejadztwa Agaty. Ona nie chce jeść łyżką. Normalnie z ręki mi je no i sama bierze danie w garsc i zajada. Od jutra nie gotuje jej zup tylko warzywa i rączką.

Aniu jak dajesz Adasiowi mięsko?

Eve czytałam właśnie w kieleckim klube. Biedna Marysia

Schudłam 2 kg
za spadek wagi!!

Cytat:
Dziubek piękny avek.

sukienka boska !!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
[
dziubek, Kajool, fajne avatarki! Ale nie poznałabym Was

Cytat:
Ale ja i awantura to nie idzie w parze. Też mam dość, ale bym nie potrafiła
daj adres to wpadnę
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:53   #1784
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Heloł
Kolinko gratuluje ząbka z zaskoczenia, dokładnie to samo wczoraj przeżyłam
Kajoolku świnia mówisz? hmm ale za to z ładnym avatarem
gratuluje czworakowania
Marysia i Nataszka zdrówka życzę
jacieeeesuper kiecka, bardzo lubie takie
scioświetnie Ci idziegratuluje utraty kg
Brumeczku czyli piersi niezagrożone
może ogólny brak apetytu miał też wpływ na niesmak Tymka
a może polubi jakiś inny smak?
u nas dziś był ziemniak z marchewką- Jaś zjadł na 1 raz ok 50 ml

cieszę się że uraczyi was w końcu ciepłą wodą

Janek dziękuje wszytkim miłym wizazowym ciociom za oklaski i gratulacje

u nas miły dzien
cały dzień starałam sie porządniej wysprzątać nasze 4 kąty
ale to niełatwe z Jasiem
upiekłam ten sławny sernik(jakoś pracochłonny mi się wydaję)
wieczorem zabralismy sie do pizzza hut i dane mi było w sephorze conieco poszaleć

noga przestaje bolec wiec jestem happy bo juz miałam wizję jakiegoś gipsu, co jest niewyobrażalne dla mnie tym bardziej przy dziecku
Stary 2012-02-25, 21:57   #1785
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:
U nas ząbkowanie na całego. dzisiaj właśnie przebił się drugi ząbek na dole a wieczorem już dostrzegłam u góry prześwit, więc idą jeden za drugim. Dominik trochę przy tym marudzi popołudniami, ale nie jest jeszcze tragicznie. w nocy śpi normalnie, a przedwczoraj pierwszy raz przespał całą noc, spał od 20 do 5:30 Niestety dzisiaj to się nie powtórzyło
biedna Marysia, niech to choróbsko ucieka od Was!
dla Dominika za zabki i za jednorazowy wyskok, aby czesciej sie pojawial i zagoscil na stale
Marysia przesyla caluskizjadla Enfamil O Lac i usnela, poki co czekam czy nie zwroci, ale po kolejnej zmianie pieluszki zauwazylam, ze ma wysypke na "cipci" i pupcew momencie doslownie

Cytat:
Biedactwo
od Marysi

Cytat:
w temacie chrztu - eee tam, ktoś musi być ostatni to nie wyścig
super, Marysia
tez uwazam ze chrzest to nie wyscig, mysmy zrobili wczesnie bo tak sie zlozylo, ze moj brat z bratowa i malym byli w PL, a tak bysmy czekali
od Marysi

Cytat:
Igorek, Szymon, Hania - sto lat dzieciaki
1. Fajnie Też już parę lat nie byłam.
2. Dziecko okropne Co Ty mówisz? O co chodzi?
podpinam sie pod zyczenia bo gapa ze mnie
brumku wyjasnilam w kolejnym poscie

My prawie rowno z ukonczeniem 6 mesiaczkow przeszlismy na mleko 2, gdyz akurat tak mi sie zlozylo, ze mialam zapas 1 i dokupilam juz w nowej dostawie 2 i zbieglo sie z miesiecznica

Marys spi nadal - trzymajcie kciuki, aby sie juz nic nie dzialo

---------- Dopisano o 21:57 ---------- Poprzedni post napisano o 21:54 ----------

Cytat:
i dla Marysi zdrówka!!!
a no to wszystko wyjasnia i buziak od Marysi

Cytat:

Nawet Pani dr powiedziala, ze pogodne mamy dziecko bo jakby ja tak przeczyscilo i zwymiotowala tyle, nie mialaby sily i ochoty sie usmiechac, a moja panna lapala ja za sluchawki i smiala sie do niej
eveewe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:00   #1786
Kolina
Zadomowienie

piszę na raty, z Dawidkiem przy piersi...

jacieeeee, zapomniałam skomentować - sukienka fajna skromna i elegancka, do tego delikatne dodatki i będzie super
Stary 2012-02-25, 22:01   #1787
jacieeeee
Wtajemniczenie

Dziękuję Cieszę się, że sukienka się podoba, bo Wasze zdanie bardzo się dla mnie liczy (Ostatnio nawet bardziej niż TŻta, ale ciiiii )

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:06   #1788
adrji
Raczkowanie

pytanie techniczne mam

mam włączony "w" jestem sobie, podchodze podczytywać wtedy zawsze jest a wiadomość ktorą ostatnio czytałam nawet jak sa już nowe posty, czy jest jakaś funkcja przycisk jeden zeby to sobie można było aktualizować czy zawsze trzeba np wracać do góry strony 'pokaz ostatnia..."?
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:13   #1789
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
daj adres to wpadnę
Taka groźna jesteś?

Cytat:
1. brumeczku czyli piersi niezagrożone

2. upiekłam ten sławny sernik(jakoś pracochłonny mi się wydaję)
wieczorem zabralismy sie do pizzza hut i dane mi było w sephorze conieco poszaleć

3. noga przestaje bolec wiec jestem happy bo juz miałam wizję jakiegoś gipsu, co jest niewyobrażalne dla mnie tym bardziej przy dziecku
1. Póki co się nie oddam i na razie ten sam smak mu będę próbować podawać.
2. I jak wyszedł? Jak smakował? Bo mnie zachwycił Szczególnie pyszny był po 1,5 dnia.
3. Gipsu? Ale czemu gipsu? Z czy Ci się to skojarzyło?

Cytat:
brumku wyjasnilam w kolejnym poscie
A widzisz, gapa ze mnie. Zaraz wracam doczytać.

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

Cytat:
1. moje dziecko znow "straszy" szwagierki malego - czym?? bo sie w glos smieje. Przeciez nie zabronie dziecku sie smiac bo niby jak

2. a teraz bylismy z TZ u lekarza, bo mala ma podejrzenie jelitowki - w ciagu godziny 4 razy ja przebralismy po obiadku ktory zwymiotowala na siebie (ten sam juz jadla kilkakrotnie) i 2 razy byla mega kupa z wielka iloscia wody
1. Czy ona jest nienormalna Poprzednio jak o tym pisałaś, myślałam, że może naprawdę jakiś lęk chwilowy, stąd jej dziwne zachowanie, ale teraz widzę, że kobieta ma nie po kolei w głowie. Krzywdę zrobi dziecku tak jest "wychowując". Twoje dziecko jest normalne i ładnie sie rozwija (czego śmiech jest także dowodem), więc odwracaj się na pięcie i wychodź, jak widzisz tą dziwaczkę, zamiast się stresować.

2. Ojej, biedactwo

---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:13 ----------

Cytat:
Dziękuję Cieszę się, że sukienka się podoba, bo Wasze zdanie bardzo się dla mnie liczy (Ostatnio nawet bardziej niż TŻta, ale ciiiii )
Hmmm, brzmi znajomo
Stary 2012-02-25, 22:13   #1790
Kolina
Zadomowienie

cd pisania na raty,...

Cytat:
Hola chicas

Telik za ząbka
Dziubek avek sweet
Kolina też avek jakos mi do ciebie pasuje
i dla Szymka za raczki
i dla Kingi za czworaczki bujaczki
Nataszka przejdzcie na 2
i dla Marysi zdrówka!!!
Kolina Stronczek Carmela piwnooka my jeszcze też bez chrztowi
Kolina za ząbka bezobjawowego
madzia1
monia jacieee jak dobrze ze dzieciaczki już lepiej
Brumek dla Tymka za pierwsze proby "" całuski
Igor Szymon Hania
dzięujemy
no, ja kocia mama jestem
(od czwartku opiekuję się kotkami po sterylce.... taka moja cicha działalność)

Cytat:
Heloł
Kolinko gratuluje ząbka z zaskoczenia, dokładnie to samo wczoraj przeżyłam
Kajoolku świnia mówisz? hmm ale za to z ładnym avatarem
gratuluje czworakowania
jacieeeesuper kiecka, bardzo lubie takie
scioświetnie Ci idziegratuluje utraty kg
Brumeczku czyli piersi niezagrożone

cieszę się że uraczyi was w końcu ciepłą wodą

Janek dziękuje wszytkim miłym wizazowym ciociom za oklaski i gratulacje

u nas miły dzien
cały dzień starałam sie porządniej wysprzątać nasze 4 kąty
ale to niełatwe z Jasiem
upiekłam ten sławny sernik(jakoś pracochłonny mi się wydaję)

noga przestaje bolec wiec jestem happy bo juz miałam wizję jakiegoś gipsu, co jest niewyobrażalne dla mnie tym bardziej przy dziecku
dziękujemy!
ja sprzątałam wczoraj, prawie godzina samego odkurzania... ech
co kupiłaś w sephorze

brumek, podobnie pomyślałam jak telik, może ten ogólny brak apetytu miał wpływ na nowe jedzonko? parę dni temu dawid też zbojkotował indyka w warzywach, az go naciągało, a dzisiaj ten smak zjadł bez marudzenia

coś jeszcze chciałam.. jak zatwierdze post pewnie się przypomni....
Stary 2012-02-25, 22:13   #1791
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

brumku nic wielkiego - poprostu musze ja nauczyc bezglosnie sie smiac. Ale byla tez kuzynka TZ dzis u nas, ktora byla wczoraj przy zajsciu i mowi, ze maly plakal nawet jak ktos glosniej cos powiedzial, albo cos upadlo i tak jak mowila tesciowa, o to ze mamusia mu balona rzucila do zabawy. Poprostu dziecko jest takie a nie inne. A szwagierka.... (bez komentarza)
Stary 2012-02-25, 22:16   #1792
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
powiem mu powiem :P

dziekujemy za gratulacje,
Brumku chyba nadszedl taki etap, ze mlody z dnia na dzien zaskakuje.
A teraz wracam do glee
Stary 2012-02-25, 22:19   #1793
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

pytanie do mamus ktorych pociechy maja zabki - ktore wyszly Waszym pociechom jako pierwsze?
pytam, bo moja zgryza gryzaki bokami, tak jakby czworki ja swedzialy i faktycznie jak dzis wzielam palcem to tak jakby cos twardego bylo tam czuc
Stary 2012-02-25, 22:26   #1794
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
brumku nic wielkiego - poprostu musze ja nauczyc bezglosnie sie smiac. Ale byla tez kuzynka TZ dzis u nas, ktora byla wczoraj przy zajsciu i mowi, ze maly plakal nawet jak ktos glosniej cos powiedzial, albo cos upadlo i tak jak mowila tesciowa, o to ze mamusia mu balona rzucila do zabawy. Poprostu dziecko jest takie a nie inne. A szwagierka.... (bez komentarza)

Cytat:
pytanie do mamus ktorych pociechy maja zabki - ktore wyszly Waszym pociechom jako pierwsze?
pytam, bo moja zgryza gryzaki bokami, tak jakby czworki ja swedzialy i faktycznie jak dzis wzielam palcem to tak jakby cos twardego bylo tam czuc
U nas pierwsze wyszły dolne jedynki i z reguły, u ogromnej większości dzieci, tak właśnie jest. A te czwórki i trójki faktycznie są takie wypukłe dużo wcześniej nawet i mi też się kiedyś wydawało, że może one pierwsze wyjdą. Ale nie, po protu one takie są, a wychodzą później
Stary 2012-02-25, 22:27   #1795
Kolina
Zadomowienie

Cytat:
u nas jedynka dolna lewa

a pisałam Wam że moja mama urodziła się już z jednym zębem?
ponoć dawniej oznaczało to że może przepowiadać przyszłość
dodam, że nie ma takich zdolności

aha, przypomniało mi się co chciałam napisać
jesli chodzi o gluten, to nie mam zdania
Dawid dostaje manne, jako wzbogacenie deserku, codziennie

pisałam wam o tej pediatrze dlatego, że ona na każdy temat wypowiada się własnie w taki sposób: "eee nie sądze, nie wygląda... etc" naocznie stwierdza lub wyklucza wszystko
dzieci są ubezpieczone? no ja od niej skierowania nie dostałam, uważała że badanie nie jest konieczne, więc za mocz płaciłam
Stary 2012-02-25, 22:30   #1796
agadus
Wtajemniczenie

Kajool dla Szymka
Kolina za ząbek
Nataszka nie wiem czy dobrze doczytałam, masz problemu brzuszkowe, tak więc duzo zdrówka życzę
Telik za ząbek
Dziubek, Kajool super avatarki
Brumek jak tam pierwsze danie ?

agadus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:31   #1797
eveewe
Zakorzenienie

GG do eveewe

Cytat:

U nas pierwsze wyszły dolne jedynki i z reguły, u ogromnej większości dzieci, tak właśnie jest. A te czwórki i trójki faktycznie są takie wypukłe dużo wcześniej nawet i mi też się kiedyś wydawało, że może one pierwsze wyjdą. Ale nie, po protu one takie są, a wychodzą później
dzieki, dziwi mnie tez fakt tego jej zgryzania bokami i temu. To czekam na 1
i nie mdlej - ja juz nic wiecej nie pisze, wazne ze moje dziecko szczesliwie i w miare zdrowo sie rozwija
kolina dziex za odp.
aania dopiero doczytalam wybacz - dziex

Edytowane przez eveewe
Czas edycji: 2012-02-25 o 22:33
Stary 2012-02-25, 22:44   #1798
dziubek79
Zakorzenienie

Cytat:
para dolnych jedynek

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
Kajool dla Szymka
Kolina za ząbek
Nataszka nie wiem czy dobrze doczytałam, masz problemu brzuszkowe, tak więc duzo zdrówka życzę
Telik za ząbek
Dziubek, Kajool super avatarki
Brumek jak tam pierwsze danie ?
dziubek79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:48   #1799
meszsares
Zadomowienie

bry wieczor
gratuluje:
-miesiecznic
-pierwszych zabkow
-czworakowania
-nowych avatarkow

chorowitkom zdrowka zycze

Blana dzisiaj zaczela sie ruszac do muzy w inny sposob niz dotychczas, ale nie umiem tych plasow opisac. Takie specyficzne ruszanie calym cialkiem na boki z towarzyszeniem wesolych piskow Taki swiadomy cudowny taniec

aaaa mamy coreczek - pilnujcie swoje pociechy, zeby za wczesnie nie zaczely myslec o chlopakach. ja nie przypilnowalam i co? I Klara mi dzisiaj mowi: MAMA, JA CHCE KOTA BONIFACETA!!!

Edytowane przez meszsares
Czas edycji: 2012-02-25 o 22:50
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:48   #1800
iustyna1
Wtajemniczenie

- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości