Wątek poradnikowo-wspierający kompleksy zabijający:) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 18:56   #91
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Dot.: Wątek poradnikowo-wspierający kompleksy zabijający:)

Andzia - ja polecam 8 min buns i Tamilee Webb - I ty możesz mieć takie pośladki
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 18:56   #92
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez andzia1989r Pokaż wiadomość
Stanik naprawdę jest świetny.

Możesz zdradzic jaki to model? I jakie masz wymiary w biuście i pod?

Bo dekolt masz śliczny A w staniku się zakochałam
Oczywiście Stanik świeżo kupiony, jeszcze nie oderwałam metki, wstawiam zdjęcie metek. Troszkę kosztował - 130 zł, ale naprawdę super leżał. Dostałam też od razu rabat 7%, więc wyszło troszkę mniej. Stanik kupiłam w Dopasowanej. Mój rozmiar z tego modelu to 65F, z Panache mam 60 DD/E, więc to zależy od firmy Nie mam niestety centymetra Jak tylko takowy znajdzie się w moich łapkach, od razu się zmierzę.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P250212_18.510001.jpg (32,0 KB, 60 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P250212_18.510002.jpg (33,2 KB, 39 załadowań)

Edytowane przez invisible_01
Czas edycji: 2012-02-25 o 18:58
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 18:58   #93
Visez
Zakorzenienie

Też marzę o staniku idealnym:P 2 tyg temu kupiłam sobie stanik Ava, jest niezły ale ten ze zdjęcia koleżanki wyżej ....
Stary 2012-02-25, 19:00   #94
Ania7x
Przyczajenie

Nigdy nie bylam lubiana będąc młodszą. Zawsze wydawało mi się że jestem normalnym dzieckiem. Kiedys na rozdaniu zdjeć klasowych w pierwszej klasie podstawówki kolega pokazal palcem na mnie i powiedzial 'co to, wyglada jak stara babka', kolezanki organizowaly jakas zabawe w chowanego no i pytaly sie kto chce sie bawic no i ja podeszlam a one do mnie 'ty nie', kolega dosyc niedawno powiedzial o moich cieniach pod oczami 'boze dlaczego ty masz takie czarne pod oczami, wygladasz jak cpun', jak bylam mala zrobilam sobie warkocze a kolezanka do mnie cos w stylu 'pff ale paniusia'...
To takie sporadyczne przypadki, teraz jestem lubiana,mam wielu przyjaciół, chłopaka, ale to jak inni traktowali mnie w dzieciństwie strasznie sie na mnie odbija, w sumie i teraz zdarzają sie rozne komentarze.. Musze sie z tym pogodzic, nie bede i nie jestem ladna. :/
Ania7x jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 19:02   #95
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Ania7x Pokaż wiadomość
Nigdy nie bylam lubiana będąc młodszą. Zawsze wydawało mi się że jestem normalnym dzieckiem. Kiedys na rozdaniu zdjeć klasowych w pierwszej klasie podstawówki kolega pokazal palcem na mnie i powiedzial 'co to, wyglada jak stara babka', kolezanki organizowaly jakas zabawe w chowanego no i pytaly sie kto chce sie bawic no i ja podeszlam a one do mnie 'ty nie', kolega dosyc niedawno powiedzial o moich cieniach pod oczami 'boze dlaczego ty masz takie czarne pod oczami, wygladasz jak cpun', jak bylam mala zrobilam sobie warkocze a kolezanka do mnie cos w stylu 'pff ale paniusia'...
To takie sporadyczne przypadki, teraz jestem lubiana,mam wielu przyjaciół, chłopaka, ale to jak inni traktowali mnie w dzieciństwie strasznie sie na mnie odbija, w sumie i teraz zdarzają sie rozne komentarze.. Musze sie z tym pogodzic, nie bede i nie jestem ladna. :/
Bardzo mi przykro, że tak Cię traktowano. Domyślam się, że nadal Cię to boli i że odbiło się na Tobie to, jak Cię traktowały dzieciaki. Nie myślałaś może o rozmowie z psychologiem, jakiejś terapii? Widać, że naprawdę nie lubisz siebie, a to niedobrze, bo skoro masz przyjaciół i chłopaka, to na pewno jesteś świetną dziewczyną!
Stary 2012-02-25, 19:03   #96
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Oczywiście Stanik świeżo kupiony, jeszcze nie oderwałam metki, wstawiam zdjęcie metek. Troszkę kosztował - 130 zł, ale naprawdę super leżał. Dostałam też od razu rabat 7%, więc wyszło troszkę mniej. Stanik kupiłam w Dopasowanej. Mój rozmiar z tego modelu to 65F, z Panache mam 60 DD/E, więc to zależy od firmy Nie mam niestety centymetra Jak tylko takowy znajdzie się w moich łapkach, od razu się zmierzę.

Wiesz dla mnie 130 to niedużo a raczej standard Bo ciągle tyle daję... A Twój stanik jest śliczny, ma solidne podtrzymanie, świetne szycie, dobrą fiszbine i akurat takiego koloru mi brakuje.

Ale ja będę miała kasę dopiero końcem marca.... Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś go dorwę
andzia1989r jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 19:06   #97
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Wiesz dla mnie 130 to niedużo a raczej standard Bo ciągle tyle daję... A Twój stanik jest śliczny, ma solidne podtrzymanie, świetne szycie, dobrą fiszbine i akurat takiego koloru mi brakuje.
Ja też tyle daję zawsze Ale tak napisałam chyba dlatego, że moje koleżanki nadal nie dają się zreformować i z push-upów z bazaru, w których obwód mają pod karkiem nie chcą się przenieść na porządne biustonosze i kiedy słyszą, ile zapłaciłam, to wybałuszają oczy i mówią, że miałyby za to 10 staników
Stary 2012-02-25, 19:08   #98
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też tyle daję zawsze Ale tak napisałam chyba dlatego, że moje koleżanki nadal nie dają się zreformować i z push-upów z bazaru, w których obwód mają pod karkiem nie chcą się przenieść na porządne biustonosze i kiedy słyszą, ile zapłaciłam, to wybałuszają oczy i mówią, że miałyby za to 10 staników
Taa 10 staników którym po pierwszym praniu wychodzą druty
Stary 2012-02-25, 19:11   #99
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:

10 pseudo staników.

Wyszedł mi rozmiar 70 HH/J. Wemę hh, powinien byc dobry, tym bardziej, że z cycka mi jeszcze pewnie jakiś cm spadnie.

Śliczny stnanik i fajna stronka, nie znałam jej szybciej, zapisałam sobie w ulubionych
Stary 2012-02-25, 19:12   #100
echme
Zakorzenienie

Nigdy więcej stanika z bazaru! Gdybym wcześniej nosiła taki biustonosz to mój biust na pewno prezentowałby się lepiej niż teraz no, ale lepiej późno niż wcale
echme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 19:17   #101
milka8686
Zadomowienie

Cytat:
Nie trzeba kupować staników z bazaru,zeby mieć tanszy stanik wystarczy poczekać na promocje, regularnie są w Esotiqu (tam chyba największe), w triumfie etc.
milka8686 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 19:23   #102
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez milka8686 Pokaż wiadomość
Nie trzeba kupować staników z bazaru,zeby mieć tanszy stanik wystarczy poczekać na promocje, regularnie są w Esotiqu (tam chyba największe), w triumfie etc.
Staniki z triumfa to dla mnie zdecydowanie przepłacony (nawet na promocji) bubel.

Esotiq- ich największa miseczka to niestety G. Więc się nie wypowiem. Osobiście jednak jak miałam wybrac siostrze jakiś czas temu wkurzało mnie, że dają tak grubo pianki. Jakieś takie niemiłe uczucie. Ale nie wypowiadam się jak się noszą, bo jak mówię, pomimo poszerzenia rozmiarówki i tak niestety za mało...

I w sumie masz rację da się taniej upolowac Ja np kiedyś upolowałam śliczny stanik za 50zł.

Ale tutaj mówiłyśmy o 10-ciu stanikach za 15/17 zł, od chińczyka czy z bazarku z magicznym rozmiarem 75B/C... A niektórym nie przegadasz... Bo to "rozbój" tyle za stanik płacic. Osobiście również to uważam za rozbój, ale jednak wart popełnienia
Stary 2012-02-25, 19:26   #103
sheneedslove
Rozeznanie

teraz moja kolej:
- mam zgrabne, długie nogi, ale niestety skórę na nogach mam paskudną. Jak jest mi zimno to mam takie fioletowo-granatowe zabarwienie. Poza tym BARDZO łatwo się zasiniaczam i nigdy nie mam nóg bez conajmniej 5 siniaków.

- mój odwieczny problem to zęby, które cały czas się psują. NIE MAM JUŻ ZĘBA, który nie byłby ruszany przez dentystę. Albo plomba albo kanałowe albo to wyrwania. Mam takie obciążenie genetyczne (o ile to możliwe) bo mój tato też miał koszmarne problemy z zębami mimo dbania o nie. Tysiące już poszły na to. Jeśli chodzi o estetykę to krzywych jako takich nie mam, ale obie jedynki są martwe i co jakiś czas szarzeją i muszę wymieniać licówki u dentysty. O bieluśkich mogę zapomnieć skoro w każdym zębie jakaś plomba.

- włosy, które są cienkie i wypadają. Próbowałam już wszystkiego. Już zaakceptowałam to, że się kręcą i każdy w inna stronę, bo wiele osób mi mówi, że wyglądam w takich lepiej niż w prostych, jak są takie niesforne, chociaż ja nie wiem, co się tym osobom na mózg rzuciło, bo w prostych mi 100x lepiej ;p

- chciałabym mieć większe usta i nie mieć takiej wiecznej potrzeby dotykania ich i odrywania skóry, przez co nigdy nie mogą być gładkie

Hmm, wyrzuciłam to z siebie !

Edytowane przez sheneedslove
Czas edycji: 2012-02-25 o 19:27
sheneedslove jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 19:27   #104
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:

Ale ja będę miała kasę dopiero końcem marca.... Mam nadzieję, że jeszcze gdzieś go dorwę
Jakby co, to polecam jeszcze stronę figleaves.com dla wszystkich fanek dobrych biustonoszy Ostatnio facet mi kupił biustonosz z tej stronki za 30 funtów, także jest taniej niż w sklepach Ja za swój pierwszy biustonosz u brafitterki dałam prawie 300zł, ale było warto- ja mam ogólnie bardzo ładny biust, ale robiłam sobie złym biustonoszem wielką krzywdę- pomijając to, że "support" piersi był beznadziejny
agniesikk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 19:34   #105
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheneedslove Pokaż wiadomość
teraz moja kolej:
- mam zgrabne, długie nogi, ale niestety skórę na nogach mam paskudną. Jak jest mi zimno to mam takie fioletowo-granatowe zabarwienie. Poza tym BARDZO łatwo się zasiniaczam i nigdy nie mam nóg bez conajmniej 5 siniaków.
Na to mogę polecic tylko maśc na siniaki. Szybciutko znikają

Ja mam pękające naczyńka, dwa takie duże już są i to nie zniknie:| A na laser mnie nie stac. Poza tym boli, kosztuje, a i tak nie zahamuje pękania. Cóż... trza się z tym pogodzic.

Cytat:
- mój odwieczny problem to zęby, które cały czas się psują. NIE MAM JUŻ ZĘBA, który nie byłby ruszany przez dentystę. Albo plomba albo kanałowe albo to wyrwania. Mam takie obciążenie genetyczne (o ile to możliwe) bo mój tato też miał koszmarne problemy z zębami mimo dbania o nie. Tysiące już poszły na to. Jeśli chodzi o estetykę to krzywych jako takich nie mam, ale obie jedynki są martwe i co jakiś czas szarzeją i muszę wymieniać licówki u dentysty. O bieluśkich mogę zapomnieć skoro w każdym zębie jakaś plomba.
Mój Tż ma taki sam problem. Nie wiem w sumie co Ci tutaj poradzic. Zostaje jedynie uważac i chodzic do owego dentysty...

Cytat:
- włosy, które są cienkie i wypadają. Próbowałam już wszystkiego. Już zaakceptowałam to, że się kręcą i każdy w inna stronę, bo wiele osób mi mówi, że wyglądam w takich lepiej niż w prostych, jak są takie niesforne, chociaż ja nie wiem, co się tym osobom na mózg rzuciło, bo w prostych mi 100x lepiej ;p
Też mam ten problem... Proste wyglądają ładnie, ale wypadają na potęgę. Kiedyś tak się pięknie załatwiłam, że po pół roku byłam prawie łysa... Teraz się zregenerowały, odrosły, ale o pięknych, grubych mocnych włosach to mogę pomarzyc... A tak bym chciała Juz nie wazne czy kręcone czy proste czy falowane czy kij wie jakie:d Ale DUŻO>

Cytat:
- chciałabym mieć większe usta i nie mieć takiej wiecznej potrzeby dotykania ich i odrywania skóry, przez co nigdy nie mogą być gładkie

Hmm, wyrzuciłam to z siebie !
Ja mam taki tik nerwowy! Staram się to ograniczac bo potem chodzę taka poharatana jakby mnie ktoś pogryzł

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Jakby co, to polecam jeszcze stronę figleaves.com dla wszystkich fanek dobrych biustonoszy Ostatnio facet mi kupił biustonosz z tej stronki za 30 funtów, także jest taniej niż w sklepach Ja za swój pierwszy biustonosz u brafitterki dałam prawie 300zł, ale było warto- ja mam ogólnie bardzo ładny biust, ale robiłam sobie złym biustonoszem wielką krzywdę- pomijając to, że "support" piersi był beznadziejny
Wiem, że głupie pytanie, ale jak dokonujesz na zagranicznej stronie płatności, i jak wygląda kwestia ewentualnej wymiany?
Stary 2012-02-25, 19:41   #106
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
teraz moja kolej:

- chciałabym mieć większe usta
i nie mieć takiej wiecznej potrzeby dotykania ich i odrywania skóry, przez co nigdy nie mogą być gładkie
Mam dokładnie tak samo :/ Ale najbardziej i tak wkurza mnie moja cera więc tych rzeczy już nie wymieniałam, ale dokładnie jakbym o sobie czytała :[
Stary 2012-02-25, 19:42   #107
agniesikk
Zakorzenienie

Andzia, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale na tej stronce (konkretnie), to TŻ płacił paypalem, a ja jak coś zamawiam zza granicy, to płacę za pomocą karty płatniczej, wiesz o co kaman Wpisuję te 4 ostatnie cyferki z karty i dane właściciela karty Nigdy mi się nie zdarzyło nic zwracać, ale koleżanka zamawiała biustonosz i jak nie pasował, to kontaktowała się z nimi i normalnie odesłała im go i dostała zwrot pieniędzy bez problemu. Z tego co czytam w komentarzach, to na figleaves nie ma problemów z odsyłaniem biustonoszy.
Stary 2012-02-25, 19:47   #108
andzia1989r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agniesikk Pokaż wiadomość
Andzia, nie wiem czy dobrze pamiętam, ale na tej stronce (konkretnie), to TŻ płacił paypalem, a ja jak coś zamawiam zza granicy, to płacę za pomocą karty płatniczej, wiesz o co kaman Wpisuję te 4 ostatnie cyferki z karty i dane właściciela karty Nigdy mi się nie zdarzyło nic zwracać, ale koleżanka zamawiała biustonosz i jak nie pasował, to kontaktowała się z nimi i normalnie odesłała im go i dostała zwrot pieniędzy bez problemu. Z tego co czytam w komentarzach, to na figleaves nie ma problemów z odsyłaniem biustonoszy.
Dziękuję Ci bardzo za info Przyda się

Na razie chcę kupic jeden stanik w jasnym kolorze (mam dwa czarne) z resztą zakupów się wstrzymuję bo skoro jestem na diecie i rozmiar się będzie zmieniał to zwyczajnie w świecie szkoda kasy
Stary 2012-02-25, 20:04   #109
TmargoT
Zakorzenienie

Cytat:

!
jeśli chodzi o zęby to mogę trochę pomóc.
miałam podobny problem,ale wyeliminowałam go przez prosty zabieg.
w TV usłyszałam,że wielu ludzi źle muyje zęby.myjąc pastą na koniec wypłukują pastę z buzi i to jest problem.
prawidłowa technika mycia to regularne szczotkowanie i wyplucie pasty BEZ PŁUKANIA BUZI,a potem nitkowanie przestrzeni miedzy zębowej.
nie wolno myć zębów po zjedzeniu kwaśnych rzeczy typu mandarynki,pomarańcze,pon iewaz wypłukuje się wapń.trzeba zrobić godzinną przerwę.

dzięki tym zasadom niedawnio temu byłam na kontroli i przez rok zero ubytków ,więc zainwestowałam w odkamienianie,które znów eliminuje powstawanie bakterii.
zawsze można spróbować i przekonac się na własnej skórze
TmargoT jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 20:12   #110
agniesikk
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję Ci bardzo za info Przyda się

Na razie chcę kupic jeden stanik w jasnym kolorze (mam dwa czarne) z resztą zakupów się wstrzymuję bo skoro jestem na diecie i rozmiar się będzie zmieniał to zwyczajnie w świecie szkoda kasy
Ja też jestem na diecie, ostatnio mi się przytyło i moje 70F zaczyna się na mnie robić za ciasne Także muszę schudnąć co nieco, bo normalnie już mi się robią w biustonoszu takie bułeczki pod pachami.
Stary 2012-02-25, 21:43   #111
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
No dobra. To idę na pierwszy ogień.

Zacznę od początku. Jako dziecko miałam niedowagę. Szybko rosłam, nabierałam mało masy. Poili mnie syropkami na apetyt. Mając 11 lat mierzyłam już 165 cm i ważyłam 50 kg (co było sukcesem). W ciągu roku intensywnego dojrzewania, zaburzeń hormonalnych wtedy itd przytyłam 25 kg. No i tak się zaczęła moja nienawiśc do siebie. Koleżankom rosły tylko biusty i zaokrąglały się biodra, a ja dojrzałam szybko i obrosłam tłuszczem.

Przez bardzo, bardzo długi okres dosłownie nienawidziłam siebie. Każdego kawałka swojego ciała. Moja samoocena to było dno, pięc metrów mułu i cmentarz.

Zaczęło się powoli zmieniac jak poznałam Tż. Wyleczył mnie w prawie 4-ro letnim związku z bardzo wielu kompleksów. Zmotywował też do dbania o siebie (dla samej siebie, nie dla niego). Na dzień dzisiejszy... raczej siebie akceptuję... chociaż nie wiem czy lubię. Są dni, że zdecydowanie nie. Walczę obecnie z nadwagą, jakoś idzie. Staram się lubic swój biust. Jest postęp bo się go już nie krępuję. Generalnie podsumowując: akceptuję siebie, ale jeszcze się nie kocham, i sądzę, że póki nie zgubię nadbagażu (który generuje mi np wysoki cholesterol) to nie pokocham się w pełni.

W chwili obecnej wyglądam mniej więcej tak jak na zdjęciu. Ważę na nim 82 kg (teraz 75 bo prawie 2 miechy diety za mną) na 165 cm wzrostu.

Nie wiem jaką mam budowę. Mam masywne duże uda, wielki tyłek i sporo cellulitu (chociaż basen na niego trochę zaczął pomagac).

Ze strony wizażanek chciałabym się dowiedziec: na ile wizualnie mniej więcej wyglądam, jaki mam rodzaj sylwetki (np. gruszka), co (poza wagą) wymaga najwięcej pracy (jaka partia ciała) i co na tą partię ciała by polecały.

Jestem na etapie zmian i takie rady bardzo by mi się przydały. A sama nie potrafię ocenic siebie obiektywnie. A w taki dzień jak dziś (dzień paszteta) nawet nie chcę...

P.s Zdjęcie posiadam takie a nie inne, bo mam poważny zamiar co 3 miesiące diety robic zdjęcia porównawcze, by móc tak hmm... naocznie porównac, bo mam problem z zauważeniem różnic w lustrze, i Tż takie rozwiązanie zaproponował.
Mam podobnie. Też przytyłam przez problemy hormonalne. Kiedyś ważyłam około 55 kg przy 166 cm, potem urosłam i zaczęłam tyć. Doszłam do 86 kg przy 160 cm wzrostu. Ja kiedyś chciałam przytyć, ale oczywiście nie tyle , Teraz dieta, ruch w chodzą w życie, leki i tyle.,Pewien okres nie cierpiałam siebie, nie akceptowałam ciała, niejędrnych piersi,choć sporych no ale... ( mam 80G, )rozstępów, lecz w końcu zaakceptowałam. Mimo wielu nadprogramowych kilogramów, mimo choroby też zaakceptowałam siebie, bo jednak nawet najlepsze ciało nie zastąpi wiary w siebie, dlatego ja mogę nadrabiać chociażby wiarą, a jak polepszy się waga, zdrowie, to będzie dużo lepiej. Jutro też wrzucę Wam moją sylwetkę, to może też mi coś doradzicie . Tzn powiecie jaka sylwetka i co najlepiej mam nosić. Co do piersi ważny jest dobrze dobrany stanik, ja zawsze miałam złe, ale teraz mam dobry. Nie mogę się doczekać aż schudnę, będę miała mniejszy biust na pewno ,ale za to fajniejsze ciało . Tobie andzia też biuścik spadnie ale no cóż.. taka kolej, grunt, by pasował do właścicielki.
. I Tobie andziu zazdroszczę, bo po kilogramach wynika, że podobnie z kilogramami, a wyglądasz dużo szczuplej, inaczej się to wszystko rozkłada, ale mimo wszystko miałam nie narzekać, hihi. Zapuściłam się, ale będę z tym walczyć! Już wprowadziłam sporo zmian w diecie i stylu życia.

To oceńcie jaki typ figury, jakie ciuchy. W sumie dobrze znać swój typ, ja nie jestem typem osoby, która przywiązuje jakąś wielką wagę do ubrań, ale fajnie by było wiedzieć. Ja jestem pewnie jabłkiem. Ale nie wiem. Robione foty z jakiejś odległości, więc też wszystkich niedoskonałości nie widać.
Kiedyś jadłam dużo i nie tyłam, a teraz metabolizm gorszy i niestety Np kiedyś jadłam duże obiady, na śniadanie z 2 kanapki, na kolację z 3-4 i podjadałam i nie tyłam. Teraz jadłam nawet więcej, bo te hormony napędziły apertyt, no ale niedługo będę mieć już leki i zmuszę się i będę mniej jeść.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Obraz 975.jpg (104,2 KB, 205 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 976.jpg (83,9 KB, 407 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 978.jpg (91,4 KB, 289 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Obraz 979.jpg (88,9 KB, 281 załadowań)

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2012-02-25 o 23:41
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 22:11   #112
Bananalama
jestę wieszczę

Jejku dziewczyny... Mi niestety brakuje motywacji, żeby ze sobą coś zrobić. Jedynie o swoje włosy lubię dbać. Może jak poczytam Was dłużej to w końcu ruszę dupencję z krzesła i coś zrobię z moim szerokim tyłkiem. Wyglądam jak gitara.
No i straszne mam sińce pod oczami, ale z tym to już raczej niewiele zrobię.
Na wątek z przyjemnością zajrzę, żeby się może z czasem zmotywować. Dzięki Andzia za ten wątek

*ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
Bananalama jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 22:12   #113
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

dziewczyny, jeśli chodzi o staniki to polecam brastop! Ja kupiłam tam fauve lucia, który normalnie w polskich sklepach kosztuje ok. 320 zł, za 22 funty!!! A mam dość popularny rozmiar (30G) więc to nie były jakieś końcówki kolekcji. Kapitalny kontakt z obsługą klienta (dla nieśmiałych angielskojęzycznie - szefową obsługi klienta jest Polka!!!) i genialne ceny polecam szczerze!

miałam coś napisać odnośnie głównego tematu wątku... ale chyba im więcej o tym gadam tym więcej o tym myślę, więc może nie będę nic pisać

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 23:41   #114
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Załącznik 4523061Bardzo wiele mnie kosztuje wklejenie tutaj tego zdjęcia, bo po prostu nie cierpię swojego brzucha i ud... Masakra. Moja niska waga jest efektem lekkich kości, bo ja po swojej figurze dałabym sobie o wiele więcej. Proszę bez krytyki, ja naprawdę się sobie nie podobam.

I wybaczcie majty z królikiem, zdjęcie robiłam na szybko, jakbym się zastanawiała to bym straciła odwagę i nie wkleiła żadnej fotki.
Fajna figura

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
Ja przez długi czas czułam się super ze swoją figurą, nic mi nie przeszkadzało. Dopiero jak poszłam do liceum zaczęły się komentarze od koleżanek: "Przestań się odchudzać", "Ale Ty chuda", "Ty coś w ogóle jesz", "Nie jesteś anorektyczką?" i tak dalej. Każda dziewczyna, która przeżyła coś takiego wie o czym mówię. Wracałam do domu, ryczałam do poduszki i nienawidziłam swojego ciała. Do tej pory odwracam głowę jak mijam w samej bieliźnie wysokie lustro. Jednak najgorsze były nauczycielki, które przy całej klasie potrafiły mnie spytać czy mnie w domu karmią i czy mam BMI 15, bo taka jestem wychudzona. Coś strasznego.
Oesu, miałam identycznie
Ile ja łez przez takie teksty wylałam, ech
Stary 2012-02-25, 23:52   #115
Nuova
( ͡° ͜ʖ ͡°)

Cytat:
Napisane przez pani-jesień Pokaż wiadomość
Oesu, miałam identycznie
Ile ja łez przez takie teksty wylałam, ech
No to doskonale wiesz jakie to jest okrutne i paskudne. Najgorsze jest to, że takie osoby nie widzą NIC złego w takich tekstach, ba, uważają je za miłe, grzeczne i przydatne. Bo ja nie mam lustra i nie widzę, że jestem chuda/szczupła Pamiętam sytuację, kiedy wiecznie odchudzająca się, trochę grubsza koleżanka palnęła przy kilku znajomych, że ja jestem anorektyczką. Wybuchnęłam wtedy płaczem i uciekłam, TŻ pogonił za mną i zaczął mnie pocieszać. Co zrobiła "koleżanka"? Powiedziała, że jestem idiotką i kretynką, że to był komplement, bo KAŻDA kobieta MARZY o byciu anorektyczką...
Nuova jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 00:06   #116
ViLLeMkA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nuova Pokaż wiadomość
No to doskonale wiesz jakie to jest okrutne i paskudne. Najgorsze jest to, że takie osoby nie widzą NIC złego w takich tekstach, ba, uważają je za miłe, grzeczne i przydatne. Bo ja nie mam lustra i nie widzę, że jestem chuda/szczupła Pamiętam sytuację, kiedy wiecznie odchudzająca się, trochę grubsza koleżanka palnęła przy kilku znajomych, że ja jestem anorektyczką. Wybuchnęłam wtedy płaczem i uciekłam, TŻ pogonił za mną i zaczął mnie pocieszać. Co zrobiła "koleżanka"? Powiedziała, że jestem idiotką i kretynką, że to był komplement, bo KAŻDA kobieta MARZY o byciu anorektyczką...
Czyli powiedziała Ci po swojemu: "chciałabym wyglądać jak Ty"

Edytowane przez ViLLeMkA
Czas edycji: 2012-02-26 o 00:10
ViLLeMkA jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 01:33   #117
Zuela
Raczkowanie

Edytowane przez Zuela
Czas edycji: 2013-11-14 o 19:22
Zuela jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 03:10   #118
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

hej dziewczyny i ja sie przylaczam, problemem jest waga. Puki co jeszcze z tym nic nie robie, tzn probowalam kilkadziesiat razy, ale zawsze szybko wymiekam teraz tez wiem, ze czas sie za to wziasc, ale nie mam nawet checi nie umiem byc na dietach, a cwiczenia...trudno mi sie za nie wziasc i tak sobie codziennie mowie, ze od jutra sie za siebie wezme, a nic sie nie zmienia, ciagle to odkladam...moze w koncu sie zmobilizuje i z Wami mi sie uda?

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 07:49   #119
Dotka90
Zakorzenienie

Andzia, koniecznie Shock Absorber!
Właśnie wczoraj jednej wizażance go polecałam
Ja mam 70F/FF, więc SA konieczny do biegania. Ale nie tylko. Skaczę w nim na skakance, chodzę na zumbę i squasha.
Absolutnie żadne tanie staniki z Decathlona! Nie będą trzymały i zmasakrują Ci biust.
Ja pamiętam jak zaczęłam biegać w zwykłym moim staniku - dramat, cycki wypadały, latały, a ja zamiast się skupić na bieganiu to cały czas stanik poprawiałam.
Teraz jak mam shocka na sobie, to nawet go nie poprawiam, super trzyma cycki i można się skupić na ćwiczeniach.
Koszt ok. 200zł. Chociaż ja zmierzyłam w sklepie stacjonarnym, a zamówiłam na ebayu, koszt z przesyłką ok 100zł.
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 08:54   #120
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

Cytat:
Napisane przez Zuela Pokaż wiadomość
Hej wszystkim Pozwólcie, że się do was przyłączę i "pochwalę" swoimi problemami.
Jestem okropnie brzydka z twarzy. Mam bardzo małe oczy, do tego nos z małym garbem i za krótką górną wargę, którato powoduje że jak tylko coś mówię czy śmieję się widać mi dziąsła. W najbliższym czasie czeka mnie założenie aparatu... Przez 3 lata słuchałam docinek na temat swojej urody w gimnazjum. Po przejściu do liceum i zmianie środowiska się skończyły, ale boję się, że kiedy do swojego wyglądu dołożę jeszcze aparat to wszystko zacznie się od nowa.
Mogę zrozumieć bardzo dobrze, bo zawsze ja byłam tą mądrą siostrą, a ta trzy lata młodsza - tą śliczną siostrą. Ja byłam tą grubą, a ona tą drobniutką. Mam 22 lata, ona skończy 19 w czerwcu. Nadal jest śliczna, ale wyostrzyły jej się rysy (rodzinne plus charakterek), mnie natomiast mimo ostrości rysów wyraz twarzy zmienił się na dużo łagodniejszy. Był czas, że nosiłam spodnie 42, ona 34. Teraz ja noszę spodnie 34, ona 40 (a było więcej, ale schudła). Także czas działa na korzyść mniej urodziwych dzieci, a w ogóle to się wszystko zmienia aparatu się nie bój, będzie przede wszystkim uciążliwe dla Ciebie, ale nie jest to żadna ujma - no i pomyśl jak pięknie bedzie to wyglądać jak już go zdejmiesz

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:46 ----------

No dobrze... to wypadałoby coś o sobie.
Jeśli chodzi o figurę, to jest tak jak na załączonym obrazku, czyli brzuch jest przede wszystkim niewyrzeźbiony bo nie cierpię ćwiczyć, ostatnio przytyłam 2 kilo, jak schudnę z powrotem to nie będzie się tak rzucał w oczy, moim zdaniem nie jest straszny... nie lubię swoich nóg, bo po mamie mam mocno zbudowane i masywne. Oraz, czego tu nie widać, mam dość pulchne ramiona, nie znoszę tego. Moje pytanie brzmi, szczerze, na jaką wagę wyglądam? Potem powiem ile jest. Wzrost ok. 160...
Głównym moim kompleksem jest cera i najróżniejszej maści niedoskonałości, na nogach zaś wrastające włoski. I to takim kompleksem, że nie pokażę zdjęcia, bo wstyd nie nakładam tony makijażu za każdym razem jak wychodzę, zazwyczaj staram się maznąć korektorem najbardziej okazałe "diody", ale i to nie zawsze. W pełnym makijażu nie wyglądam źle , choć myślę że mam za małe usta i za duży nos. Generalnie z pięć lat temu miałam tonę kompleksów, potem schudłam "sama z siebie", nie wiem kiedy, jakoś strawiłam twarz której nie lubiłam i teraz nie jest źle, tylko ta cera i te wrastające włoski mnie denerwują, że nie moge się tego pozbyć...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1150595-001.jpg (35,5 KB, 470 załadowań)

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt

Edytowane przez Adriana Lecouvreur
Czas edycji: 2012-02-26 o 08:55
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości