Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 23:33   #3451
Lily ofthe Valley
Zadomowienie

GG do Lily ofthe Valley
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość
powiem tak ten twój co ty go robiłaś jest oszałamiający a ten co ci zrobiła... hm.... powiem tak tak to ja się na codzień maluję i to sama nie jestem profesjonalistką ale jak dla mnie wygląda jak zwykły domowy w życiu bym do nich nie poszła na ślubny.... przepraszam za szczerość ale taka jestem

aaaaaaa dziewczyny zabijcie ale zapomniałam napisać kupiliśmy dzisiaj garnitur znaleźliśmy idealny w Lubartowie dopiero odbieramy w czwartek bo trzeba o centymetr rękawy skrócić. A tak poza tym jest super taliowany czarny matowy na jeden guzik (bo w takim tżcikowi kołnierz nie odstaje jak w tych zapinanych na 2 guziki) i ma widoczny szew nie wiem jak on się nazywa wygląda tak - - - - - wzdłuż kołnierza i wzdłuż zapięcia guzików. Przez to że jest na jeden guzik jest dosyć mocno wycięty (tak jak na zdjęciu nr.2 zdjęcie nr. 1 dla porównania)
Gratuluję zakupu, mój tż narazie nie chce słyszeć o wyborze garnituru

A i powiedział mi najcudowniejszy komplement... siedzi tak patrzy na mnie i mówi " ale masz puszyste włosy"!!!! nie muszę chyba mówić, że prostowałam włosy pół dnia z jedwabiem i lakiem myślałam, że go zatrzasnę, a ona jeszcze z tą anielską miną, że nie wie o co mi chodzi
Stary 2012-02-25, 23:35   #3452
Cierpliwosc
Zadomowienie

Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX

Jagodzia będzie ciacho z Twojego Tż

czarna_kawa80 ło matko, sorry, ale plakat trzeba jej chyba było przynieść pin-upowej girl, bo może ona nie wiedziała o co chodzi?

Dziękuję dziewczyny za opinie, niestety naprawdę nie wygląda nr 2 tak pięknie na żywo, a ramiączka były by oczywiście tiulowe (podobno panie już takie połączenie kiedyś popełniły Pmka była zadowolona).

Mykam spać, bo mi się czekolada skończyła, a humor niestety nie poprawił, dobranoc
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:36   #3453
kasia_kuku
Zakorzenienie

Cytat:
powiem tak ten twój co ty go robiłaś jest oszałamiający a ten co ci zrobiła... hm.... powiem tak tak to ja się na codzień maluję i to sama nie jestem profesjonalistką ale jak dla mnie wygląda jak zwykły domowy w życiu bym do nich nie poszła na ślubny.... przepraszam za szczerość ale taka jestem

aaaaaaa dziewczyny zabijcie ale zapomniałam napisać kupiliśmy dzisiaj garnitur znaleźliśmy idealny w Lubartowie dopiero odbieramy w czwartek bo trzeba o centymetr rękawy skrócić. A tak poza tym jest super taliowany czarny matowy na jeden guzik (bo w takim tżcikowi kołnierz nie odstaje jak w tych zapinanych na 2 guziki) i ma widoczny szew nie wiem jak on się nazywa wygląda tak - - - - - wzdłuż kołnierza i wzdłuż zapięcia guzików. Przez to że jest na jeden guzik jest dosyć mocno wycięty (tak jak na zdjęciu nr.2 zdjęcie nr. 1 dla porównania)
hhahaha, jaki mur, co?:P

Dbam o siebie,
Myślę o sobie.

kasia_kuku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 00:00   #3454
__Paulinka__
Zakorzenienie

Jagodzia za zakup garniaka

ja to mojego musze zmusic do kupna garniaka, bo On sobie wymyslil, ze wystarczy jak w lipcu kupi sorry ale ja wtedy z nim nie bede latać po to. Eh juz Mu powiedzialam, ze w kawietniu pojdziemy i kupimy Mu wszystko, bo na pewno waga Mu sie nie zmieni :P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 02:18   #3455
Dancing_Lady
Raczkowanie

zieloneziele, za mamę

jagodzia, gratulacje zakupu

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość

Wstyd się przyznać, ale dopiero wczoraj pierwszy raz oglądałam Bękart Wojny. Jak zwykle ubawiłam się na filmie Tarantino- genialny jest! I film świetny, polecam! Ale miłośniczki kina Tarantina już pewnie dawno widziały
I cały film lałam z akcentu Brada Pitta
Faktycznie wstyd Akcent Brada jest the best w ogóle cały Brad jest świetny, postać zagrana przez Christopha Waltza też ma w sobie coś

Byłam dziś u ostatniej fryzjerki, na ostatniej, próbnej fryzurze i tylko zdołowałam się. Nie dość, że wcisnęła przede mną swoją kumpelę i miała 20 minut opóźnienia, to jeszcze w najlepsze sobie z nią plotkowała, chociaż widziała, że siedzę i czekam. Poza tym baba była jakaś nawiedzona... praktycznie cały czas nawijała mi jakie to ja mam zniszczone włosy i że źle robię, że je codziennie myję. Mówię babie, że nie mogę chodzić do pracy z tłustym łbem, a ta dalej swoje... W sumie sama nie wiem czemu, ale to jej biadolenie nad moimi włosami strasznie mnie zdołowałoWiem, że mam cienkie włosy, ale co innego wiedzieć, a co innego słyszeć od kogoś jakie one cienkie, zniszczone i beznadziejne, ech Fryzury też mi nie wyczarowała ciekawej, a na koniec zawzięcie próbowała mnie przekonać, że najpierw powinnam iść na makijaż, a potem do fryzjera No nic, już wiem, którego fryzjera wezmę i w tygodniu pójdę się zapisać.

Moi durni sąsiedzi (w wieku około40-50 lat) jak zwykle o 22:00 rozpoczęli imprezę - głośne puszczanie muzyki i darcie mord do piosenek. Zapowiada mi się ciekawa noc

I think I wanna marry you...

Edytowane przez Dancing_Lady
Czas edycji: 2012-02-26 o 02:19
Dancing_Lady jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:26   #3456
magdalennne
Wtajemniczenie

Ale się wczoraj popłakałam, ale chyba było mi to potrzebne. Trochę mi lepiej, chociaż i tak nie mam perspektyw na odpoczynek jakikolwiek. Pierwszy wolny dzień mam 10 marca, a do tego jeszcze w tym tygodniu zaczynamy nauki...

Na poprawę swojego nastroju wklejam zdjęcie podwiązki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg podwiązka.jpg (108,9 KB, 38 załadowań)
magdalennne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:44   #3457
madzia2306
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nena1984 Pokaż wiadomość
my mamy: "Flightless bird" Iron&Wine

o, no to już 6:3, czekam na więcej
no to i ja się dołożę mnie sie pudrowe podobają

10.10.2009r-ZARĘCZENI

JAKO ŻONA

27.12.2011 Egzamin na prawo jazdy zdany za pierwszym podejściem
madzia2306 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:42   #3458
ona8686
Zakorzenienie

Witam sie z rana wczoraj takie piekne słonko było a dzś snieg pada

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość
dawaj focie

niebo a ziemia....
Zastanowie sie. Bo widze, że nikt nawet nie zwraca uwagi na moje posty, wiec wstawie zdjecia a i pewnie nikt i tak ich nie zauwazy, wiec to troche bez zesnu. Sorry ale tak jest

Cytat:

gratuluje zakupu łądny, zreszta ja tam lubie garnitury i dla mnie każdy ma cos w sobie, no moze prócz tych starych starych

Cytat:
Napisane przez magdalennne Pokaż wiadomość
Ale się wczoraj popłakałam, ale chyba było mi to potrzebne. Trochę mi lepiej, chociaż i tak nie mam perspektyw na odpoczynek jakikolwiek. Pierwszy wolny dzień mam 10 marca, a do tego jeszcze w tym tygodniu zaczynamy nauki...

Bielutka ona jest? Ładna

Franuś
29.06.2013 godz. 22:12
ona8686 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:02   #3459
Jamee
Zakorzenienie

Dzień doberek

Cytat:
Napisane przez Cierpliwosc Pokaż wiadomość
dobrze, że weekend, bo łatwiej nadrobić, co naskrobałyście

Sto lat Solenizantkom!!
Audrey i Karolince zazdraszczam sukienek
Ja dziś doła z tego powodu złapałam, bo byłam mierzyć suknie z siostrami (cud udało się obie wyciągnąć), ale nie wiem, chyba jakaś pechowa jestem, bo wchodzimy do salonu Sarah w R. i co? nie ma prądu Jak oświetlenie wróciło, zmierzyłam 7 kiecek i stanęło na połączeniu zał 1 z zał 2, przy czym góra z 1 a tiulowy dół z 2 (co myślicie o takim połączeniu????). Tylko, że nie zamówiłam, bo..nie wiem no, jakoś się boję podjąć ostateczną decyzję
Humor mi się przez to spsuł i będę go teraz ratować malowaniem paznokci na czerwono bo mi to pomaga zwykle

No to jeszcze pocytuję:

eee...no...to Ci nawet ciocia Wikipedia powie: "Dodatkowo składniki tabletek antykoncepcyjnych, działając razem, uniemożliwiają zagnieżdżanie zapłodnionej komórki jajowej w błonie śluzowej macicy i prowadzą do obumarcia zarodka". A czym jest zarodek ludzki, jak nie dzieckiem?

Ja tęskniłam ale na szczęście nie potrzebowałam porad prawnych ani modowych
Co do aktu chrztu Mam nadzieję, że ten ksiądz sam to sobie wymyślił.
Świetne lampiony, a ozdoby do butów i kurde, no jest dylemat, ale jak dla mnie raczej pudrowe. A Twój Tż jaki dumny z Ciebie, pozazdrościć.

i dacie radę!!
Obie suknie ładne ale oddzielnie. Mnie jakoś to połączenie nie widzi się

Cytat:

za garniaka

Jamee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:06   #3460
Madziuniusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
no juz juz

chciałam zeby oko wygladalo mn iej wiecej tak (czy ja wymagam zbyt wiele)
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...6&postcount=48

a wyszlam z czyms takim

https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=4640
ekhm... tak to ja się na codzień maluję no może bez tych czerownych ust Kawa:P przecież dziewczyny na Kielcach Ci obiecały, że one Cię umalują:P
Stary 2012-02-26, 09:21   #3461
justyna_g4
Zakorzenienie

Witajcie dziewczynki!

Od dzisiaj do was wracam!!!
Sesje oficjalnie uważam za zamknięta. Dziękuję wszystkim za kciuki i słowa wsparcia! To była najgorsza sesja w moim życiu i chyba najbardziej stresujący do tej pory miesiąc. Z wczorajszego egzaminu dostałam 4 i kurcze po tym wszystkim co z nim przeszłam wcale mnie nie cieszyło. 3 osoby uwaliła konkretnie, że teraz zostaje im komis albo warunek a wczoraj była na 14. W poniedziałek jeszcze 12 osób ciekawe co będzie.

Dzisiaj mam nadzieję was poczytać. Pooglądać suknie bo pewnie jakieś zdjęcia były i wszystkie inne rzeczy.
Teraz mogę się brać ostro za ślub. W pon ( lub w tym tygodniu) do kancelarii się wybieramy, później zaproszenia zamówić itd. Już się cieszę na samą myśl. No i wreszcie będę miała czas, żeby pójść do lekarzy.

Miłej niedzieli wam życzę.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:26   #3462
Cierpliwosc
Zadomowienie

Witajcie niedzielnie

ona8686 no nie daj się prosić...

Justynko super, że sesja w końcu za Tobą Możesz teraz odetchnąć, no i być z nami na bieżąco

Hmm...powinnam jakieś konspekty stworzyć, ale nie chce mi się, więc może zrobię użytek z zakupionych wczoraj kartek i zmontuję jakieś próbne zaproszenie
Cierpliwosc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:40   #3463
Magdzia0108
Zadomowienie

Cytat:
heh, widzę że pudrowe stosunkiem głosów 4:2 wygrywają. Cholera nie umiem się zdecydować

audrey, ja na dniach wybiorę sprzedawcę, od którego będę zamawiać i zobaczysz, czy coś by Ci od niego odpowiadało.

Pudrowe ładniejsze
Jak będziesz coś już miała konkretnego na etsy to pisz, ja może coś znajdę dla siebie ?

Filcowo, biżutowo:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=365901&p age=12

06.07.2004r razem
01.01.2010r zaręczyny
23.06.2012r Żonka
Magdzia0108 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:49   #3464
justyna_g4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lubcia Pokaż wiadomość
Trzymam widzę że oprócz planów ślubnych łączy nas taka sama data urodzin tylko ja pewnie jestem starsza od ciebie
Ja jestem rocznik 88

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:34   #3465
megan713
Wtajemniczenie

Witam Porannie

Jagodzia piękny gajerek TŻ jak z bajki będzie zobaczysz!

Ja znalazłam koka idealnego w necie... właśnie co takiego mnie interesuje i również marzą mi się żywe kwiatki we włosach. Tylko pytanie jak tu wpiąć welon? z góry czy z dołu? welon chcę na pewno, ale przy dosyć nisko osadzonym koku to chyba nie mam innej możliwości niż wpięcie go na górę a szkoda, bo wtedy zakrywam kwiatki...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg gallery-81078603-500x500.jpg (40,3 KB, 43 załadowań)

megan713 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:47   #3466
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona8686 Pokaż wiadomość

Zastanowie sie. Bo widze, że nikt nawet nie zwraca uwagi na moje posty, wiec wstawie zdjecia a i pewnie nikt i tak ich nie zauwazy, wiec to troche bez zesnu. Sorry ale tak jest
Sory ale każdego praktycznie spotyka brak odpowiedzi na jego posty i zauważ że jest weekend. I jest nas mało jeśli oczekiwałaś że po Twoim poście pojawi się lawina proźb o fotki to nie w weekend. Zauważ też że teraz większość z nas jest dość zajęta praca studia itp ja jak nadrabiam wątek to najczęściej przelatuje wątek pod kontem zdjęć ew jak coś jest omawiane przez 3strony to się nie da tego nie zauważyć.
Więc proszę wstaw fotki jak nie chcesz to trudno

Dzień dobry w ten wietrzny poranek
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:50   #3467
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Dżem doberek

TŻ dzisiaj znowu od 8 do 20.30 na uczelni, więc macie mnie na wyłączność

Nena obydwa clipy prezentują się super. Ja jednak stawiam na ten pudrowy. Nie umiem sobie wyobrazić, że nagle coś czarnego będzie Ci wyglądać spod sukni. A ten pudrowy jest taki subtelny

Kawa to faktycznie pani "makijażystka" pojechała po bandzie

Jagodzia za garnitur. Bardzo fajnie się prezentuje.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:54   #3468
nena1984
Zakorzenienie

Cytat:
Ja tęskniłam ale na szczęście nie potrzebowałam porad prawnych ani modowych

Cytat:
Napisane przez marylka80 Pokaż wiadomość
Akt chrztu wazny jest pol roku w mojej parafii, nie sadze zeby u ciebie bylo inaczej, wiec nie martw sie na zapas
Lampiony super Jaki masz na nie pomysl?
Clipy pasuja jak ulal do twojej sukienki ja jestem za pudrowymi a masz jeszcze jakies pudrowe dodatki czy tylko buty? bo juz sie pogubilam...
z tym aktem chrztu, to własnie byłam pewna na 200%, a tu ksiądz mówi, że owszem kiedyś był ważny przez 6 mcy, ale teraz ujednolicili przepisy o ważności dokumentów kościelnych z tymi z USC.
Lampiony największe postawimy przed wejściem do namiotu do tańczenia - są tam takie schodki, które planuję przerobić na mini werandę, dodać kwiaty i ewentualnie biały luźno zwisający tiul. Pozostałe ustawimy na tarasie, który ma monumentalne schody, z którego wychodzi się na park z widokiem na rzekę. A te najmniejsze przed wejściem do dworku - tam również na schodkach. Ot taki akcent. Co do butów, to na chwilę obecną będę miała tylko pudrowe buty lub ewentualnie jeszcze pudrową, satynową kokardę przy bukiecie. Przy czarnych dodatkach będę miała czarną kokardę, ale może już za dużo tego czarnego . Bo wychodzi że czarna będzie szarfa, ewentualnie klipy do butów (ale one są mocowane z tyłu, więc to się nie rzuca w oczy, a chciałabym tylko do zdjęcia detali), kwiaty z czarnymi środkami i właśnie na kokarda przy kwiatach. Problem w tym, że jak zostawię kwiaty w wazonie na sali, to z czarnych dodatków pozostanie mi tylko szarfa przy sukni. Ufff się rozpisałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.

Cytat:
gratki
mogę z ciekawości zapytać, ile płaciliście? bo mamy na oku bardzo podobny i w tym tygodniu idziemy po niego

Cytat:
Napisane przez Dancing_Lady Pokaż wiadomość
Byłam dziś u ostatniej fryzjerki, na ostatniej, próbnej fryzurze i tylko zdołowałam się. Nie dość, że wcisnęła przede mną swoją kumpelę i miała 20 minut opóźnienia, to jeszcze w najlepsze sobie z nią plotkowała, chociaż widziała, że siedzę i czekam. Poza tym baba była jakaś nawiedzona... praktycznie cały czas nawijała mi jakie to ja mam zniszczone włosy i że źle robię, że je codziennie myję. Mówię babie, że nie mogę chodzić do pracy z tłustym łbem, a ta dalej swoje... W sumie sama nie wiem czemu, ale to jej biadolenie nad moimi włosami strasznie mnie zdołowałoWiem, że mam cienkie włosy, ale co innego wiedzieć, a co innego słyszeć od kogoś jakie one cienkie, zniszczone i beznadziejne, ech Fryzury też mi nie wyczarowała ciekawej, a na koniec zawzięcie próbowała mnie przekonać, że najpierw powinnam iść na makijaż, a potem do fryzjera No nic, już wiem, którego fryzjera wezmę i w tygodniu pójdę się zapisać.
co za durna baba. Ja tak kiedyś miałam u kosmetyczki, która co chwilę mówiła że mam cieniutkie paznokcie jak papierki (a robiłam wtedy żel). Nosz kuźwa, chyba po to właśnie robiłam tipsy Jakbym miała swoje piękne, to nie dałabym jej przecież zarobić.

etsowe dziewczynki, dziś po południu dam znać co i jak

nena1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:59   #3469
Karolina_83
Raczkowanie

Mam pytanie - jak u Was wygląda akceptacja projektu zaproszenia?
Bo wybraliśmy zaproszenia, czcionkę, przesłaliśmy tekst i Pani nam odesłała projekt tzn. zrobiła zdjęcie kartki na której jest wydrukowany nasz tekst. Ale niestety chyba zrobiła to trochę na odwal się i ja jej dzisiaj wyślę swój projekt.
My nie mamy żadnego wierszyka o miłości na zaproszeniu. Ktoś jeszcze tak ma czy my to tylko takie odmieńce
Karolina_83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:07   #3470
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:

z tym aktem chrztu, to własnie byłam pewna na 200%, a tu ksiądz mówi, że owszem kiedyś był ważny przez 6 mcy, ale teraz ujednolicili przepisy o ważności dokumentów kościelnych z tymi z USC.

etsowe dziewczynki, dziś po południu dam znać co i jak
Ej no my już mamy odebrany dla TŻ nie mam zamiaru drugi raz płacić 30zł wkurza mnie ta ważność 3msc rozumiem dokumety z usc ale akt chrztu?

---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

U mnie na stronie parafii pisze tak że mamy na 3msc przed zgłosić się do parafii spisać protokół i mamy mieć ze sobą aktualny akt chrztu data wystawienia do 6msc. I jak dla mnie to powinno być 6msc do daty spisywania protokołu. Jeśli ksiądz się czepi że 3msc to przy takim rozumieniu tych słów się mieścimy i będę szła w zaparte że tak to zinterpretowałan a nie że 6czy 3msc do ślubu i nie mam zamiaru znowu płacić
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:10   #3471
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość

Niestety ojciec mojej chrzestnej zmarł dziś eh
Przykro mi bardzo

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
właśnie do ojca przyszedł mój brat i jego żona, którą podejrzewam o te smsy ależ ja jej nie cierpię
To Ci małpa!

Cytat:
Napisane przez kindziulindzia Pokaż wiadomość
gosza dziś miałaś też przymiarkę czy mi się coś ubzdurało ??
We wtorek Kochanienka. Wczoraj nie, wczoraj tylko u spowiedzi byliśmy i teraz musimy być grzeczni

Cytat:
Z zakupów ślubnych:
1. przyszły moje lampiony, są superaśne, dokupiliśmy do nich świece z Ikei i razem się to naprawdę pięknie prezentuje, zwłaszcza wieczorem. Na zdjęciu - jeden komplet. Mam takich dwa

2. przyszły też moje clipy do butów z etsy (pomysł ściągnięty od Kici ). Prawda, że wyglądają prawie jak Laboutiny?? . I tu mam pytanko, który clip wziąć czarny czy pudrowy?? Przypominam o moim looku
Fajne lampiony
A clipy do butów cudne. I powiem tak- normalnie wybrałabym pudrowe, a jako, że masz koncepcję taką jaką masz stawiam na czarne!
A długość kiecki jaką będziesz miała, dostosowaną do tych koturnów, czy do drugich bucików- tych do tańca??? Bo różnica w wysokości chyba jest spora, co?? Czy tylko mi sie tak wydaje.

Cytat:
dobrze, że weekend, bo łatwiej nadrobić, co naskrobałyście:h i:

Sto lat Solenizantkom!!
Audrey i Karolince zazdraszczam sukienek
Ja dziś doła z tego powodu złapałam, bo byłam mierzyć suknie z siostrami (cud udało się obie wyciągnąć), ale nie wiem, chyba jakaś pechowa jestem, bo wchodzimy do salonu Sarah w R. i co? nie ma prądu Jak oświetlenie wróciło, zmierzyłam 7 kiecek i stanęło na połączeniu zał 1 z zał 2, przy czym góra z 1 a tiulowy dół z 2 (co myślicie o takim połączeniu????). Tylko, że nie zamówiłam, bo..nie wiem no, jakoś się boję podjąć ostateczną decyzję
Humor mi się przez to spsuł i będę go teraz ratować malowaniem paznokci na czerwono bo mi to pomaga zwykle
Proponowałabym jeszcze odwiedzić parę salonów, może tam Ci się coś podoba. Niestety ty trzeba cierpliwości (). Czasu masz jeszcze trochę, więc na spokojnie rozejrzyj się jeszcze w innych miejscach.

Cytat:
Napisane przez czarna_kawa80 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny zanim pojde nadrabiac opisze Wam dzis moje potyczki ślubne

byłam dzis na makijazu probnym, pozostawie bez komentarza, moge wstawic zdjecia jak chcecie, nawet po pijaku lepsza kreske bym machnela
Widziałam fotki Twojego make upa.. Ja nie wiem jakie oni mają kryteria zatrudniania makijażystek w duglasie, bo nic specjalnego nie zrobiła. Wnioskuję, że większość dziewczyn (nie znając się na rzeczy) mogłaby stworzyć taki makijaż.
Sukienki- te muślinowe piękne są. Ale tak jak mówisz nijak się maja do twojej koncepcji. Pewnie znajdziesz w Kielcach suknie idealnie pasujące do Twojej koncepcji, mam nadzieję, że w przyzwoitej cenie

Cytat:

Fajna

Seagirl kochana jaką w końcu miałaś dekorację w kościele i na sali. Była ta gipsówka??? I jak to wyglądało? (chętnie zobaczę zdjęcia )

Dziewczyny,
czy w Veritasie (taki sklep z dewocjonaliami) kupię świece do ślubu i książeczki do nabożeństwa??? Orientujecie się może?
Siostrze 4 lata temu kupowałam w sklepie przy katedrze w Opolu, ale to przy kurii i tam można było kupić nie tylko rzeczy dla świeckich, ale też i dla duchownych/ zakonników (np. brewiarze i inne takie). Szukam czegoś bliżej, bo tak daleko to mi się jechać nie chce...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:10   #3472
karolinka85
Rozeznanie

Jagodzia za garniak..
[*] 17.07.2013r. 9t4d
25.08.2012 r.
Nasz ślub
07.10.2011 r.
zdany egzamin na prawko
karolinka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:16   #3473
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez megan713 Pokaż wiadomość
Witam Porannie

Ja znalazłam koka idealnego w necie... właśnie co takiego mnie interesuje i również marzą mi się żywe kwiatki we włosach. Tylko pytanie jak tu wpiąć welon? z góry czy z dołu? welon chcę na pewno, ale przy dosyć nisko osadzonym koku to chyba nie mam innej możliwości niż wpięcie go na górę a szkoda, bo wtedy zakrywam kwiatki...
Może zrobić sobie takiego próbnego koka i zobaczyć czy welon da sie wpiac od dołu. Gdzies widziałam zdjecie tak niko usadzonego koka a elon był od spodu. Tylko czy wtedy aby nie za bardzo bedzie to przeszkadzac

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
Sory ale każdego praktycznie spotyka brak odpowiedzi na jego posty i zauważ że jest weekend. I jest nas mało jeśli oczekiwałaś że po Twoim poście pojawi się lawina proźb o fotki to nie w weekend. Zauważ też że teraz większość z nas jest dość zajęta praca studia itp ja jak nadrabiam wątek to najczęściej przelatuje wątek pod kontem zdjęć ew jak coś jest omawiane przez 3strony to się nie da tego nie zauważyć.
Więc proszę wstaw fotki jak nie chcesz to trudno

Dzień dobry w ten wietrzny poranek
Zauważyłam, że brak odpowiedzi spotyka przede wszystkim nowo udzielające sie dziewczyny. Ja nie oczekuje odpowiedzi na kazdy moj post, bo wiem, że nie kazdy ma na to czas Ale ile razy zadałam jakies pytanie a prawie nikt nie raczył odpowiedzieć? To nie może sie zrobic troche przykro? Może Ja tez pracuje, mam swoje zycie, ale staram sie nadrabiac wszystko co tylko jest. I nie oszukujemy sie ale dziewczyny zadomowione jesli napiszą, ze cos maja załatwione, to choćby było kilka stron to każdy im odpowie. I nie oczekuje próśb o zdjecia, ale tylko zauważenia tego co pisze, tak po prostu

Franuś
Stary 2012-02-26, 11:20   #3474
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Akt chrztu- wiecie do czego on jest potrzebny? Tylko do tego, by w protokole wpisać datę chrztu, no i nr księgi chrztu. A potem potrzebny mu jest adres parafii, by przesłać do parafii chrztu "potwierdzenie", że zawarliście związek małżeństwa w kościele (nie wiem dokładnie jak to się fachowo nazywa).
Więc ja bym sie nie przejmowała ważnością 3 miesięczną, bo niby jak w przeciągu kolejnych 3m-cy ma się zmienić data i parafia chrztu... Co innego z aktem urodzenia- to jest dokument prawny i musi przetrwać w archiwum 100lat (umownie oczywiście). A ten akt chrztu jest tylko do wiadomości księdza. Bo np my mamy ślub w naszej parafii i do protokołu ksiądz tylko otworzył księgę wieczystą, przepisał potrzebne informacje na papier protokołu, zamknął księgę i schował do szafy. Nigdzie tego aktu nie musi przesyłać/ przechowywać...
Chyba rozumiecie o co mi chodzi. No i właśnie tak nam to nasz ksiądz proboszcz tłumaczył.

EDT. Teraz tak patrze, że przecież akt urodzenia nie ma daty wazności, no ale chciałam zobrazować o co chodzi...

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18

Edytowane przez gosza_m
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:26
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:23   #3475
ona8686
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Karolina_83 Pokaż wiadomość
Mam pytanie - jak u Was wygląda akceptacja projektu zaproszenia?
Bo wybraliśmy zaproszenia, czcionkę, przesłaliśmy tekst i Pani nam odesłała projekt tzn. zrobiła zdjęcie kartki na której jest wydrukowany nasz tekst. Ale niestety chyba zrobiła to trochę na odwal się i ja jej dzisiaj wyślę swój projekt.
My nie mamy żadnego wierszyka o miłości na zaproszeniu. Ktoś jeszcze tak ma czy my to tylko takie odmieńce
Ja przesłałam swój projekt w wordzie, pani odesłała mi w wersji pdf, i wtedy prosiłam, aby zostało to zmienione albo to. Tylko u nich tez trzeba było podac jak sie trzcionkę wybiera, a projekt wysłałam pod kontem rozmieszczenia na kartce. U nas wierszyk o miłości jest

---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ----------

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Akt chrztu- wiecie do czego on jest potrzebny? Tylko do tego, by w protokole wpisać datę chrztu, no i nr księgi chrztu. A potem potrzebny mu jest adres parafii, by przesłać do parafii chrztu "potwierdzenie", że zawarliście związek małżeństwa w kościele (nie wiem dokładnie jak to się fachowo nazywa).
Więc ja bym sie nie przejmowała ważnością 3 miesięczną, bo niby jak w przeciągu kolejnych 3m-cy ma się zmienić data i parafia chrztu... Co innego z aktem urodzenia- to jest dokument prawny i musi przetrwać w archiwum 100lat (umownie oczywiście). A ten akt chrztu jest tylko do wiadomości księdza. Bo np my mamy ślub w naszej parafii i do protokołu ksiądz tylko otworzył księgę wieczystą, przepisał potrzebne informacje na papier protokołu, zamknął księgę i schował do szafy. Nigdzie tego aktu nie musi przesyłać/ przechowywać...
Chyba rozumiecie o co mi chodzi. No i właśnie tak nam to nasz ksiądz proboszcz tłumaczył.
Czytałam i czytałam te Wasze dylematy, ale nie potrafiłam sie do nich ustosunkować, bo nie wiedziałam co i jak, No to teraz już wszystko jasne co i jak

Franuś
Stary 2012-02-26, 11:35   #3476
Iwa87_18
Raczkowanie

GG do Iwa87_18

Co myślicie o kolorowym makijażu ?? Jestem rudzielcem..(farbowanym) i taki też kolor mam zamiar mieć na swoim ślubie.. sęk w tym że połowa kolorów które można dobrać do rudości to ostre odcienie..albo znowu monotonia.. co myślicie np o pomarańczach albo zieleni. ?? Nie za ostre ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg makijaz.jpg (13,5 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 83ea9d61fc7a6766232e0f0a2c0851bc655c4b9f.jpg (12,7 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg obraz 753.jpg (30,2 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oko_glowne.jpg (17,8 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg w1.jpg (34,7 KB, 16 załadowań)
Iwa87_18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:40   #3477
ladystar
Zakorzenienie

Cytat:

Kochana, juz mowilysmy o tym kilka razy, kazda z nas zostala nie raz olana, bo jest tu tyle dziewczyn, ze nie jestesmy w stanie odpowiadac na kazdy post i czesto jakis post gdzies sie zawieruszy. Wiec prosze mi tu nie marudzic tylko wrzucac zdjecia!!

Ja osobiscie nie lubie tez postow typu, "mam cos do pokazania, pokazac wam?" --> i po tym poscie powinna pojawic sie lawina blagajacych o pokazanie nam czegokolwiek. Tylko po co? Jesli ktos chce cos pokazac to pokazuje od razu, a nie liczy na blagania dziewczyn, a potem pojawia sie bulwers ze nie blagaly

Ale to tylko moje zdanie

Cytat:
Witam Porannie

Mi sie bardziej podoba wpiecie welonu od gory, ale mowie to tylko na wlasnym przykladzie, glownie dlatego ze wpiecie od dolu skraca szyje

---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ----------

Cytat:
Napisane przez Iwa87_18 Pokaż wiadomość
Co myślicie o kolorowym makijażu ?? Jestem rudzielcem..(farbowanym) i taki też kolor mam zamiar mieć na swoim ślubie.. sęk w tym że połowa kolorów które można dobrać do rudości to ostre odcienie..albo znowu monotonia.. co myślicie np o pomarańczach albo zieleni. ?? Nie za ostre ?
a jaki masz kolor oczu?

ladystar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:41   #3478
MARGIDA
Wtajemniczenie

Lubcia i Chatka najlepsze życzenia urodzinowe Miłości, szczęścia i cudownych chwil u boku TŻ-ta
Chatko - moja przyjaciółka (zarazem świadek) też ma dzisiaj urodziny
MARGIDA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:44   #3479
__Paulinka__
Zakorzenienie

Hello Laseczki

Dzisiaj rano jak jeszcze w lozku lezelismy to rozmaiwalismy o ... wódce;D wyszlo na to, ze bedziemy mieli na 90% Stocka, TZ nawet poszukal juz hurtowni z ktorej raczej bedziemy zamawiać, bo duzo ludzi na forum bardzo ją polecalo Musimy tam zadzwonić i sie zapytac o cennik i rabaty

Cytat:

oj Bidulko czasami dobrze tak sobie poplakac, to pomaga

a podwiązka super
Cytat:

moje posty tez nie raz są pomijane, ale co macie mi odpisywać jak piszę o pogodzie albo o jakiejś nieważnej pierdółce? Jak masz jakąś wazniejszą sprawę to radzę pogrubić lub dać na jakiś kolor, wtedy bedzie zauważone. Ja np nie odpisuje na posty na ktore nie znam odpowiedzi. A zdjecia zawsze są zauważone, bo jak ktos ma 20 stron do nadrobienia to zreguly tylko foty ogląda.

Cytat:
Witam Porannie

bardzo ładny koczek no ale tak jak piszez chyba tylko zostaje wpięcie tego welonu z góry. Moze daj bardziej na bok te kwiatki i wtedy bedzie je bardziej widac albo wyżej tego koka i pod spód wpiąc welon, ale mysle, ze ta opcja juz by tak fajnie nie wyglądala.

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Dżem doberek

TŻ dzisiaj znowu od 8 do 20.30 na uczelni, więc macie mnie na wyłączność
o jaaak suuper

Nena moj TZ tez ostatnio był w swojej parafi po akt chrztu, a ksiądz powiedzial, zeby przyszedl 3 miesiące przed slubem po to.. TZ mowil, ze ten ksiądz tez wlasnie powiedzial, ze przepisy sie zmienily..:/ Nie chcialo mi sie wierzyc, bo przeciez tutaj pisalyscie ze są wazne 6 misiecy,ale moze to jendak prawda... My na szczescie mamy tą TZ parafie 4 km od mojej, wiec mozna w kazdej chwili podjechac..

Edytowane przez __Paulinka__
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:53
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:50   #3480
omosia
Raczkowanie

Hejka!!!Nie było mnie cztery dzionki więc nadrobiłam was troszkę pobieżnie bo tyle tego tu naskrobałyście
Chyba mamy już piosenkę na pierwszy taniec: Volwer - z Tobą mam sen
Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
omosia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości