|
|||||||
| Notka |
|
| Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Cytat:
![]() A i powiedział mi najcudowniejszy komplement... siedzi tak patrzy na mnie i mówi " ale masz puszyste włosy"!!!!
|
|
#3452 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Suknie się szyją, buty kupują - kolejne PMki niedługo ślubują - PM 2012 cz. XIX
Jagodzia
będzie ciacho z Twojego Tż![]() czarna_kawa80 ło matko, sorry, ale plakat trzeba jej chyba było przynieść pin-upowej girl, bo może ona nie wiedziała o co chodzi? Dziękuję dziewczyny za opinie, niestety naprawdę nie wygląda nr 2 tak pięknie na żywo, a ramiączka były by oczywiście tiulowe (podobno panie już takie połączenie kiedyś popełniły Pmka była zadowolona). Mykam spać, bo mi się czekolada skończyła, a humor niestety nie poprawił, dobranoc
|
|
#3453 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, jaki mur, co?:P
|
|
#3454 |
|
Zakorzenienie
|
Jagodzia
za zakup garniaka![]() ja to mojego musze zmusic do kupna garniaka, bo On sobie wymyslil, ze wystarczy jak w lipcu kupi |
|
|
|
#3455 | |
|
Raczkowanie
|
zieloneziele, za mamę
![]() jagodzia, gratulacje zakupu ![]() Cytat:
Akcent Brada jest the best w ogóle cały Brad jest świetny, postać zagrana przez Christopha Waltza też ma w sobie coś![]() Byłam dziś u ostatniej fryzjerki, na ostatniej, próbnej fryzurze i tylko zdołowałam się. Nie dość, że wcisnęła przede mną swoją kumpelę i miała 20 minut opóźnienia, to jeszcze w najlepsze sobie z nią plotkowała, chociaż widziała, że siedzę i czekam. Poza tym baba była jakaś nawiedzona... praktycznie cały czas nawijała mi jakie to ja mam zniszczone włosy i że źle robię, że je codziennie myję. Mówię babie, że nie mogę chodzić do pracy z tłustym łbem, a ta dalej swoje... W sumie sama nie wiem czemu, ale to jej biadolenie nad moimi włosami strasznie mnie zdołowało Wiem, że mam cienkie włosy, ale co innego wiedzieć, a co innego słyszeć od kogoś jakie one cienkie, zniszczone i beznadziejne, ech Fryzury też mi nie wyczarowała ciekawej, a na koniec zawzięcie próbowała mnie przekonać, że najpierw powinnam iść na makijaż, a potem do fryzjera No nic, już wiem, którego fryzjera wezmę i w tygodniu pójdę się zapisać.Moi durni sąsiedzi (w wieku około40-50 lat) jak zwykle o 22:00 rozpoczęli imprezę - głośne puszczanie muzyki i darcie mord do piosenek. Zapowiada mi się ciekawa noc
Edytowane przez Dancing_Lady Czas edycji: 2012-02-26 o 02:19 |
|
|
|
|
#3456 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale się wczoraj popłakałam, ale chyba było mi to potrzebne. Trochę mi lepiej, chociaż i tak nie mam perspektyw na odpoczynek jakikolwiek. Pierwszy wolny dzień mam 10 marca, a do tego jeszcze w tym tygodniu zaczynamy nauki...
Na poprawę swojego nastroju wklejam zdjęcie podwiązki
|
#3457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3458 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam sie z rana
wczoraj takie piekne słonko było a dzś snieg pada Zastanowie sie. Bo widze, że nikt nawet nie zwraca uwagi na moje posty, wiec wstawie zdjecia a i pewnie nikt i tak ich nie zauwazy, wiec to troche bez zesnu. Sorry ale tak jest ![]() Cytat:
gratuluje zakupu łądny, zreszta ja tam lubie garnitury i dla mnie każdy ma cos w sobie, no moze prócz tych starych starychCytat:
|
||
|
|
|
#3459 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień doberek
Cytat:
![]() Cytat:
za garniaka
|
||
|
|
|
#3460 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no może bez tych czerownych ust Kawa:P przecież dziewczyny na Kielcach Ci obiecały, że one Cię umalują:P
|
|
#3461 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki!
Od dzisiaj do was wracam!!! Sesje oficjalnie uważam za zamknięta. Dziękuję wszystkim za kciuki i słowa wsparcia! To była najgorsza sesja w moim życiu i chyba najbardziej stresujący do tej pory miesiąc. Z wczorajszego egzaminu dostałam 4 i kurcze po tym wszystkim co z nim przeszłam wcale mnie nie cieszyło. 3 osoby uwaliła konkretnie, że teraz zostaje im komis albo warunek a wczoraj była na 14. W poniedziałek jeszcze 12 osób ciekawe co będzie. Dzisiaj mam nadzieję was poczytać. Pooglądać suknie bo pewnie jakieś zdjęcia były i wszystkie inne rzeczy. Teraz mogę się brać ostro za ślub. W pon ( lub w tym tygodniu) do kancelarii się wybieramy, później zaproszenia zamówić itd. Już się cieszę na samą myśl. No i wreszcie będę miała czas, żeby pójść do lekarzy. Miłej niedzieli wam życzę.
|
#3462 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie niedzielnie
ona8686 no nie daj się prosić... Justynko super, że sesja w końcu za Tobą Możesz teraz odetchnąć, no i być z nami na bieżąco![]() Hmm...powinnam jakieś konspekty stworzyć, ale nie chce mi się, więc może zrobię użytek z zakupionych wczoraj kartek i zmontuję jakieś próbne zaproszenie
|
|
#3463 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pudrowe ładniejsze Jak będziesz coś już miała konkretnego na etsy to pisz, ja może coś znajdę dla siebie ?
|
|
|
#3464 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3465 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam Porannie
![]() Jagodzia piękny gajerek TŻ jak z bajki będzie zobaczysz!Ja znalazłam koka idealnego w necie... właśnie co takiego mnie interesuje i również marzą mi się żywe kwiatki we włosach. Tylko pytanie jak tu wpiąć welon? z góry czy z dołu? welon chcę na pewno, ale przy dosyć nisko osadzonym koku to chyba nie mam innej możliwości niż wpięcie go na górę a szkoda, bo wtedy zakrywam kwiatki...
|
#3466 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc proszę wstaw fotki jak nie chcesz to trudno Dzień dobry w ten wietrzny poranek
|
|
#3467 |
|
Zakorzenienie
|
Dżem doberek
TŻ dzisiaj znowu od 8 do 20.30 na uczelni, więc macie mnie na wyłączność ![]() Nena obydwa clipy prezentują się super. Ja jednak stawiam na ten pudrowy. Nie umiem sobie wyobrazić, że nagle coś czarnego będzie Ci wyglądać spod sukni. A ten pudrowy jest taki subtelny Kawa to faktycznie pani "makijażystka" pojechała po bandzie Jagodzia za garnitur. Bardzo fajnie się prezentuje.
|
|
|
|
#3468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Lampiony największe postawimy przed wejściem do namiotu do tańczenia - są tam takie schodki, które planuję przerobić na mini werandę, dodać kwiaty i ewentualnie biały luźno zwisający tiul. Pozostałe ustawimy na tarasie, który ma monumentalne schody, z którego wychodzi się na park z widokiem na rzekę. A te najmniejsze przed wejściem do dworku - tam również na schodkach. Ot taki akcent. Co do butów, to na chwilę obecną będę miała tylko pudrowe buty lub ewentualnie jeszcze pudrową, satynową kokardę przy bukiecie. Przy czarnych dodatkach będę miała czarną kokardę, ale może już za dużo tego czarnego . Bo wychodzi że czarna będzie szarfa, ewentualnie klipy do butów (ale one są mocowane z tyłu, więc to się nie rzuca w oczy, a chciałabym tylko do zdjęcia detali), kwiaty z czarnymi środkami i właśnie na kokarda przy kwiatach. Problem w tym, że jak zostawię kwiaty w wazonie na sali, to z czarnych dodatków pozostanie mi tylko szarfa przy sukni. Ufff się rozpisałam, ale mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi.Cytat:
![]() mogę z ciekawości zapytać, ile płaciliście? bo mamy na oku bardzo podobny i w tym tygodniu idziemy po niego Cytat:
etsowe dziewczynki, dziś po południu dam znać co i jak
|
||||
|
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
Mam pytanie - jak u Was wygląda akceptacja projektu zaproszenia?
Bo wybraliśmy zaproszenia, czcionkę, przesłaliśmy tekst i Pani nam odesłała projekt tzn. zrobiła zdjęcie kartki na której jest wydrukowany nasz tekst. Ale niestety chyba zrobiła to trochę na odwal się i ja jej dzisiaj wyślę swój projekt. My nie mamy żadnego wierszyka o miłości na zaproszeniu. Ktoś jeszcze tak ma czy my to tylko takie odmieńce
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie mam zamiaru drugi raz płacić 30zł wkurza mnie ta ważność 3msc rozumiem dokumety z usc ale akt chrztu? ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- U mnie na stronie parafii pisze tak że mamy na 3msc przed zgłosić się do parafii spisać protokół i mamy mieć ze sobą aktualny akt chrztu data wystawienia do 6msc. I jak dla mnie to powinno być 6msc do daty spisywania protokołu. Jeśli ksiądz się czepi że 3msc to przy takim rozumieniu tych słów się mieścimy i będę szła w zaparte że tak to zinterpretowałan a nie że 6czy 3msc do ślubu i nie mam zamiaru znowu płacić
|
|
#3471 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
Przykro mi bardzo ![]() Cytat:
We wtorek Kochanienka. Wczoraj nie, wczoraj tylko u spowiedzi byliśmy i teraz musimy być grzeczni Cytat:
![]() A clipy do butów cudne. I powiem tak- normalnie wybrałabym pudrowe, a jako, że masz koncepcję taką jaką masz stawiam na czarne! A długość kiecki jaką będziesz miała, dostosowaną do tych koturnów, czy do drugich bucików- tych do tańca??? Bo różnica w wysokości chyba jest spora, co?? Czy tylko mi sie tak wydaje. Cytat:
). Czasu masz jeszcze trochę, więc na spokojnie rozejrzyj się jeszcze w innych miejscach. Cytat:
Sukienki- te muślinowe piękne są. Ale tak jak mówisz nijak się maja do twojej koncepcji. Pewnie znajdziesz w Kielcach suknie idealnie pasujące do Twojej koncepcji, mam nadzieję, że w przyzwoitej cenie ![]() Fajna ![]() Seagirl kochana jaką w końcu miałaś dekorację w kościele i na sali. Była ta gipsówka??? I jak to wyglądało? (chętnie zobaczę zdjęcia )Dziewczyny, czy w Veritasie (taki sklep z dewocjonaliami) kupię świece do ślubu i książeczki do nabożeństwa??? Orientujecie się może? Siostrze 4 lata temu kupowałam w sklepie przy katedrze w Opolu, ale to przy kurii i tam można było kupić nie tylko rzeczy dla świeckich, ale też i dla duchownych/ zakonników (np. brewiarze i inne takie). Szukam czegoś bliżej, bo tak daleko to mi się jechać nie chce...
|
|
#3472 |
|
Rozeznanie
|
Jagodzia
za garniak..
|
#3473 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale ile razy zadałam jakies pytanie a prawie nikt nie raczył odpowiedzieć? To nie może sie zrobic troche przykro? Może Ja tez pracuje, mam swoje zycie, ale staram sie nadrabiac wszystko co tylko jest. I nie oszukujemy sie ale dziewczyny zadomowione jesli napiszą, ze cos maja załatwione, to choćby było kilka stron to każdy im odpowie. I nie oczekuje próśb o zdjecia, ale tylko zauważenia tego co pisze, tak po prostu
|
||
|
|
|
#3474 |
|
Zakorzenienie
|
Akt chrztu- wiecie do czego on jest potrzebny? Tylko do tego, by w protokole wpisać datę chrztu, no i nr księgi chrztu. A potem potrzebny mu jest adres parafii, by przesłać do parafii chrztu "potwierdzenie", że zawarliście związek małżeństwa w kościele (nie wiem dokładnie jak to się fachowo nazywa).
Więc ja bym sie nie przejmowała ważnością 3 miesięczną, bo niby jak w przeciągu kolejnych 3m-cy ma się zmienić data i parafia chrztu... Co innego z aktem urodzenia- to jest dokument prawny i musi przetrwać w archiwum 100lat (umownie oczywiście). A ten akt chrztu jest tylko do wiadomości księdza. Bo np my mamy ślub w naszej parafii i do protokołu ksiądz tylko otworzył księgę wieczystą, przepisał potrzebne informacje na papier protokołu, zamknął księgę i schował do szafy. Nigdzie tego aktu nie musi przesyłać/ przechowywać... Chyba rozumiecie o co mi chodzi. No i właśnie tak nam to nasz ksiądz proboszcz tłumaczył. EDT. Teraz tak patrze, że przecież akt urodzenia nie ma daty wazności, no ale chciałam zobrazować o co chodzi...
Edytowane przez gosza_m Czas edycji: 2012-02-26 o 11:26 |
|
|
|
#3475 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:23 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3476 |
|
Raczkowanie
|
Co myślicie o kolorowym makijażu ?? Jestem rudzielcem..(farbowanym) i taki też kolor mam zamiar mieć na swoim ślubie.. sęk w tym że połowa kolorów które można dobrać do rudości to ostre odcienie..albo znowu monotonia.. co myślicie np o pomarańczach albo zieleni. ?? Nie za ostre ?
|
|
#3477 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiscie nie lubie tez postow typu, "mam cos do pokazania, pokazac wam?" --> i po tym poscie powinna pojawic sie lawina blagajacych o pokazanie nam czegokolwiek. Tylko po co? Jesli ktos chce cos pokazac to pokazuje od razu, a nie liczy na blagania dziewczyn, a potem pojawia sie bulwers ze nie blagaly Ale to tylko moje zdanie Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:40 ---------- Poprzedni post napisano o 11:37 ---------- Cytat:
|
|
#3478 |
|
Wtajemniczenie
|
Lubcia i Chatka najlepsze życzenia urodzinowe
Chatko - moja przyjaciółka (zarazem świadek) też ma dzisiaj urodziny |
|
|
|
#3479 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Hello Laseczki
Dzisiaj rano jak jeszcze w lozku lezelismy to rozmaiwalismy o ... wódce;D wyszlo na to, ze bedziemy mieli na 90% Stocka, TZ nawet poszukal juz hurtowni z ktorej raczej bedziemy zamawiać, bo duzo ludzi na forum bardzo ją polecalo Musimy tam zadzwonić i sie zapytac o cennik i rabaty![]() Cytat:
oj Bidulko czasami dobrze tak sobie poplakac, to pomaga![]() a podwiązka super Cytat:
Cytat:
albo wyżej tego koka i pod spód wpiąc welon, ale mysle, ze ta opcja juz by tak fajnie nie wyglądala.![]() Cytat:
![]() Nena moj TZ tez ostatnio był w swojej parafi po akt chrztu, a ksiądz powiedzial, zeby przyszedl 3 miesiące przed slubem po to.. TZ mowil, ze ten ksiądz tez wlasnie powiedzial, ze przepisy sie zmienily..:/ Nie chcialo mi sie wierzyc, bo przeciez tutaj pisalyscie ze są wazne 6 misiecy,ale moze to jendak prawda... My na szczescie mamy tą TZ parafie 4 km od mojej, wiec mozna w kazdej chwili podjechac.. Edytowane przez __Paulinka__ Czas edycji: 2012-02-26 o 11:53 |
||||
|
|
|
#3480 |
|
Raczkowanie
|
Hejka!!!Nie było mnie cztery dzionki więc nadrobiłam was troszkę pobieżnie bo tyle tego tu naskrobałyście
Chyba mamy już piosenkę na pierwszy taniec: Volwer - z Tobą mam sen
Razem: 9 czerwca 2004 Zaręczeni: 25 lipca 2010 Zakopane Ślub: 9 czerwca 2012 o godzinie 16:00
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:27.

taliowany czarny matowy na jeden guzik (bo w takim tżcikowi kołnierz nie odstaje jak w tych zapinanych na 2 guziki) i ma widoczny szew nie wiem jak on się nazywa wygląda tak - - - - - wzdłuż kołnierza i wzdłuż zapięcia guzików. Przez to że jest na jeden guzik jest dosyć mocno wycięty (tak jak na zdjęciu nr.2 zdjęcie nr. 1 dla porównania)

będzie ciacho z Twojego Tż

Akcent Brada jest the best
Wiem, że mam cienkie włosy, ale co innego wiedzieć, a co innego słyszeć od kogoś jakie one cienkie, zniszczone i beznadziejne, ech
Fryzury też mi nie wyczarowała ciekawej, a na koniec zawzięcie próbowała mnie przekonać, że najpierw powinnam iść na makijaż, a potem do fryzjera
No nic, już wiem, którego fryzjera wezmę i w tygodniu pójdę się zapisać.

, bo wchodzimy do salonu Sarah w R. i co? nie ma prądu
Jak oświetlenie wróciło, zmierzyłam 7 kiecek i stanęło na połączeniu zał 1 z zał 2, przy czym góra z 1 a tiulowy dół z 2 (co myślicie o takim połączeniu????). Tylko, że nie zamówiłam, bo..nie wiem no, jakoś się boję podjąć ostateczną decyzję
Mam nadzieję, że ten ksiądz sam to sobie wymyślił.
i kurde, no jest dylemat, ale jak dla mnie raczej pudrowe. A Twój Tż jaki dumny z Ciebie, pozazdrościć.
i 

nie mam zamiaru drugi raz płacić 30zł
i teraz musimy być grzeczni
)
czasami dobrze tak sobie poplakac, to pomaga