|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
czesc Dziewczynki
![]() a to wiadomosc z samego ranka, Ona GRATULACJE!!! a u mnie noc mimo ze z przeziebieniem to przespana wyjatkowo dobrze, tylko raz na siku, to skoro juz musialam zejsc na dol to lyknelam syropu z cebuli, i troche rumianku, w sypialni sie przebralam bo pocilam sie bardzo, psiknelam sobie krople do nosa (ktore tak naprawde kupilam dla Malutkiej ale jest tez dla kobet w ciazy), a Tz sie obudzil i na mnie z krzykiem ze to moze wszystko przez te krople bo uzywam ich tyle, wiec mu mowie ze dzieki nim nie leci mi krew z nosa bo nawilzam sobie sluzowki i na ulotce napisane ze uzywac kiedy potrzeba. czekam jeszcze troche na dostawe z tesco bo przywioza mi crosanty mniamku mniamku
|
|
|
|
#482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
ona10101 GRATULACJE!!!!!!!!
---------- Dopisano o 09:23 ---------- Poprzedni post napisano o 09:22 ---------- Mnie w nocy bolał ząb . Po prostu CUDOWNIE! Na szczęście już nie boli. Mam nadzieję, że więcej nie zacznie.
|
|
|
|
#483 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
GRATULUJĘ !!I oby każda z Nas miała taki szybki poród jak Ty
|
|
|
|
|
#484 | |
|
Zakorzenienie
|
Piękne zdjęcia na poczcie! kumkura jaka Agatka śliczna!
Mravka sesja super tynka a my uśmiechamy się tak samo do Twojego synka ![]() ona piękna fotka! wyglądasz już jak prawdziwa Mamusia w pokoiku dziecięcym ślicznie!Cytat:
) MoniaHan zdrówka życzę!!! |
|
|
|
|
#485 |
|
Wtajemniczenie
|
Tynka rozbawiło mnie zdjęcie Twojego uśmiechniętego brzuszka
|
#486 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mi wlasnie Tz humor popsul, jak on mnie wnerwia czasami |
|
|
|
|
#487 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zobaczysz ze szybko zleci, ja tez w 32-34 tc narzekalam ze tak mi sie wlecze czas a potem juz polecialo ![]() dziekujemy za komplementy no mozliwe ze nizej, zalezy pod jakim katem sie ogladam Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dzien doberek laseczki wczoraj wieczorem troche Was podczytywalam, ale nie mialam weny do pisania tez mysle, ze pomysl z watkiem mamus rozpakowanych jest calkiem ok, ale jak wszystkie bedziemy rozpakowane, podejrzewam ze dziewczyny z terminami kwietniowymi poczulyby sie urazone wrecz ... ale mam nadzieje ze rozpakowane mamcie nie zapomna o ciezaroweczkach i jakos obejdzie sie bez zgrzytow wczoraj wieczorem poogladalismy sobie z mezem niemieckiego ''Idola'' w miedzyczasie zamowilam sobie nowy aparat fotograficzny i lampke do kanciapki (tzn naszej spizarni ) online stwierdzam ze jestem uzalezniona od zakupow Dziewczyny, jakie kupujecie spraye do noskow dla maluszka? Ja sie zastanawiam czy nie lepiej kropelki kupic (z woda morska) bo wydaje mi sie ze spray moze przestraszyc dzidzie?
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||
|
|
|
#488 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#489 |
|
Wtajemniczenie
|
Tynka jakie fajowe zdjecia
|
|
|
|
#490 | |
|
Wtajemniczenie
|
MoniaHan to TŻ znów gra? A miał rzucić ten nałóg... Ech Ci faceci
mój tak samo leniwy do takich rzeczy wszystko "zaraz, zaraz" lub "potem, potem, jutro"... ![]() Zdrowiej i nie denerwuj się Cytat:
Chciałam kupić ten spray nosefrida, ale nie wiem jak to dziecku takiemu małemu psiknąć w ten nosek? I czy takie psiknięcie to nie za duża dawka? ![]() Ciebie kochana to normalnie podziwiam za tę energię
|
|
#491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#492 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a spray to co innego ![]() Cytat:
a w ogole to gdzie Gucia?? moze juz rodzi
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||
|
|
|
#493 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
on ogolnie duzo rzeczy robi, ale przewaznie dopiero jak go opieprze, a zeby mi poprawic humor to przyszedl i mowi do mnie ''pokaz brzuchol'' i zaczal robic zdjecia...super jak ja zaplakana i wnerwiona. od razu zabral sie do roboty, mowie mu ze 3 tyg mina nawet nie bedziemy wiedziec kiedy, pozniej nie bedzie czasu na porzadki, a od kwietnia to on bedzie pracowal codziennie prze 12h/dzien. wczoraj nawet ani jednego skurczu nie mialam, u mnie im blizej tym mniej oznak
|
|
|
|
|
#494 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#495 | |||
|
Zakorzenienie
|
Czesc mamusie
![]() Cytat:
Bo wtedy te masy kałowe zostana dostatecznie rozpuszczone. Jesli jednak nie bedzie czasu to moze zabierz do szpitala zeby polozna Ci zrobila lewatywe juz na miejscu. Jak bedziesz robic w domku, mozesz sobie zrobic albo w pozycji lezacej na boku (taka najlepsza pod wzgledem utrzymania plynu) albo w wc jesli boisz sie ze moglabys popuscic. Ja niestety z tych co maja slabe zwieracze. ![]() Cytat:
:roza :Cytat:
![]()
|
|
#496 | ||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Juz po sniadanku,ale jak zwykle za malo i musze sobie doszykowac ![]() Za to wczoraj od 18 nic nie jadlam,a kladlam sie po polnocy.Czulam sie taka pelna,chociaz nie wiem po czym.Tylko pic strasznie mi sie chcialo.Pierwszy raz tyle godzin nie jadlam. Cytat:
Cytat:
My mamy obejrzec dom w srodku w polowie marca,ale dokladnej daty nie znam,beda sie kontaktowac.Oferte przyjelismy wstepnie i licze na to,ze w srodku bedzie ok.Teraz ktos tam mieszka,a potem jakis remont zrobia i dopiero mozna obejrzec i jak chcemy to od razu klucze dadza.Ale to nie wynajem,tylko socjalny dom.Tutaj to wszystko dziwnie dziala.Denerwuje sie tym strasznie. Cytat:
A co z obietnica,ze nie bedzie juz tak gral?Moze mu ja przypomnij? No i zdrowka zycze!! Cytat:
Co do sprayu ja mam jakis ruski,ale bede go uzywac tylko przy katarze,a tak to sol fizjologiczna do pielegnacji.
|
|
#497 | |
|
Wtajemniczenie
|
Tz wlasnie stwierdzil ze nie podobaja mu sie te wszystkie naklejki (nad lozeczko) i moze sami bysmy cos namalowali, kiedys robil graffiti (ale to moze nad lozecziem nie pasowac
, wiec moze namlujemy jakies chmurki i sloneczko i motylki (??), ale to znowu bede musiala ochrzan sprawic aby sie do tego zabral. zdjal obraz z nad lozeczka i teraz tam tak pust, cos by sie przydalo, ale nie wiem co, juz mialam wybrane naklejki, ale jemu sie nie podobaja. musze poprzegladac jakies zdjecia w necie z kacikami dla dzidzi.---------- Dopisano o 09:37 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie bylo jakiegos wielkiego strachu jesli chodzi o to psikanie, jednak jest to dla dziecka troszke nieprzyjemne.
|
|
#499 | |||
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry
dzis ide z kolezanka do kina spac mi sie chce i glodna jestem po sniadaniu wiec cos musze jeszcze dojesc dzis bedziemy z mezem ubierac łóżeczko ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#500 |
|
Wtajemniczenie
|
http://www.google.com/search?hl=pl&q...NsnLhAfHuuWmDg
jakie przepiekne niektore pomysly..hmmm |
|
|
|
#501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#502 |
|
Rozeznanie
|
ONA- -gratulacje
super, że już po wszystkim i że już masz syneczka po tej stronie brzusia
|
#503 |
|
Zadomowienie
|
Ona gratulacje!
)))Ja mam na porodowke osobna mniejsza torbe z : koszula, klapki, oliwka do masazu, pomadka, czopki, jedne majty jednorazowe, chusteczki, picie, jedzenie i dokumenty. hehe miło nam sie ze podoba sie uśmiech miejmy nadzieje ze Mateuszek bedzie tak samo radosnym dzieckiem poza brzuszkiem![]() Ja żadnego sprau do noska nie kupowałam, kupie jak bedzie potrzeba. Ubieram sie zaraz i idziemy z TZ na spacer tak przed obiadem do parku, a pozniej jedziemy na obiad do moich rodziców, udanej niedzieli dziewczyny ![]()
|
#504 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Tynka jakie czopki na porodowke sa ci potrzebne?
|
|
#505 |
|
Zakorzenienie
|
Tynka śliczny brzuszek
|
|
|
|
#506 |
|
Wtajemniczenie
|
Ona gratulacje serdeczne!!
Takie wieści z rana! Teraz to się coraz częściej takie będą pojawiac pewnie ![]() Ja wczoraj oglądałam z mężem i znajomymi KSW Lubię takie mordobicia, ostatnio byliśmy z mężem na gali MMA w naszym mieście O dziwo nie byłam tam jedyną kobietą w zaawansowanej ciąży hahahaJutro zamierzam wziąc się za pakowanie torby do szpitala :P Bo mój mąż chyba chce się szybkjo z córcią przywitac bo codziennie ją 'wypędzamy' ![]() ![]() z jego inicjatywy :P
|
|
|
|
#507 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
potem połowy nie będę pamiętać a teraz nie chcę Wam zawracać gitary Czyli umawiamy się na nowy wątek na maj? Cytat:
|
|
|
#508 |
|
Zadomowienie
|
czopki glicerynowe
) nie wiem czy sie przydadza, ale intuicja mi mówi weź to biore zapakowałam jeszcze paracetamol na wszelki wypadek.
|
#509 |
|
Zakorzenienie
|
Jak chcesz poczytac polska ulotke, to mysle ze w necie mozna znalezc.
|
#510 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny a ja wczoraj wykrakałam dzisiaj o 10:30 bolał mnie brzuch przez 33 sek. I o 10:35 przez 48 później ustało i do teraz nic nie ma. Rozwolnienie mnie męczy cały czas. I dostałam jakąś chwilę temu straszna zgage.. No i teraz znowu mnie brzuch boli..to chyba skurcze tak czuje..
Edytowane przez 19claudia91 Czas edycji: 2012-02-26 o 11:24 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:46.

. Po prostu CUDOWNIE! Na szczęście już nie boli. Mam nadzieję, że więcej nie zacznie.

Najważniejsze, żeby maluch był gotowy 
wczoraj wieczorem troche Was podczytywalam, ale nie mialam weny do pisania

mój tak samo leniwy do takich rzeczy wszystko "zaraz, zaraz" lub "potem, potem, jutro"... 

:roza :

bo zastanawia mnie jak to sie przedkłada na czas po urodzeniu