Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 2012 - Strona 16 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 22:05   #451
Zia_
Zadomowienie

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
moja mama ostatnio do mnie powiedziala ze ja lubie wydawac pieniadze i wole placic za dostawe dla tesco. a ona zawsze jezdzi po kliku supermarketach i szuka gdzie najtaniej i wiecej tak naprawde straci na paliwo i czasu niz ja na ta dostawe z tesco
Hehe, masz racje Monia. U nas takie same ceny za dostawe tyle ze w euro. My raz na miesiac-dwa robimy duze zamowienie na wszystko co duze i ciezkie - chemia, kosmetyki, papiery, puszki, makarony, ryze. Ja chyba z domu wynioslam ze trzeba miec w domu zapas jak 'na wojne' Jednak owocow/warzyw i miesa nie kupuje w tesco ale glownie dlatego ze to kupujemy na biezaco, w zaleznosci od tego na co jest ochota.

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
co do włosów przypomniała mi się opowieść położnej. Rodziła rodzina która wszystko chciała naturalnie(bez znieczelania etc) i już po porodzie tatuś nie pozwolil przystawić córki do piersi matki stwierdzając ,ze "sama musi dopełznąć". Położna też człowiek stwierdziła, ze skoro takie jest ich życzenie to przecież nie wyrwie dziecka i na siłe nie przystawi. A w myslach stwierdziła, że pewnie gdybysmy zyli w czasach prehistorycznych,a kobieta miałaby włosy na klacie to może i ten dzieciaczek wciągnąłby się po tych kłaczkach

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Aaaa dowiedziałam się jak jest u mnie w szpitalu
szczerze nie jestem zadowolona !!!

przyjeżdżam na izbę z torbą tam mnie badają, spisują coś, wypełniają papierki itp. - muszę się również tam przebrać w koszule, kapcie...
pielęgniarka zabiera moją torbe, którą mam na odział położniczy, a mnie zabierają na porodówkę mogę ze sobą zabrać wode, telefon itp.

Najlepiej jak mężowi oddam ciuchy w których przyjechałam i torebkę.

I jeżeli sala do porodów rodzinnych będzie wolna to mąż może być cały czas przy mnie, a jeżeli nie to niestety tylko i wyłącznie na korytarzu albo ma jechać sobie do domu SUPER !!!

godziny odwiedzin też masakra od 14 do 17

jestem nie pocieszona tym wszystkim !
Oj Jolka, faktycznie noszenie w rekach wszystkiego co chcesz zabrac ze soba na porodowke to juz lekka przesada Ja mysle ze mozesz sobie spakowac mala torbe/plecak na porod ktory twoj maz moze tobie zaniesc na porodowke a druga torbe duza niech pielegniarka zabierze.
Grunt to wiedziec co nas czeka i sie przygotowac
Zia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:14   #452
gosia261282
Gang Iren

Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20

Cytat:
Napisane przez kumkura Pokaż wiadomość
W ogóle dziewczyny- mam pomysł( nie wiem czy go już nie realizujecie, bo nie nadgoniłam z czytaniem)- żeby zrobić nowy wątek dla mamuś już rozpakowanych I tam już będziemy mogły na bieżąco rozmawiać o naszych dzidziach. Co Wy na to?
Ja tak jak i inne dziewczyny jestem za tym,zeby przeniesc sie wspolnie.

Cytat:
Napisane przez Zia_ Pokaż wiadomość

Z tego co piszesz to twoja corcia ma dosc daleko do szkoly? Lubicie tyle chodzic? Nie rozwazasz moze zeby jezdzila rowerem?
To musialabym biec za rowerem i potem przyprowadzic go do domu,wiec nie bardzo.Dzieci moga same przychodzic do szkoly od 11 roku zycia.Zreszta my mamy ruchliwe ulice bez swiatel,wiec bym i tak jej nie puscila samej.
Moglybysmy autobusem jezdzic,ale to troche kosztuje.Ale nie jest zle,ruch nikomu jeszcze nie zaszkodzil

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

A wszystkie inne brzuszki tez piekne dziewczyny, tak Wam zazdroszcze braku rozstepow ja jak dotykam brzucha to czuje je pod reka, skora jest masakryczna, mimo smarowania no ale juz nic nie zrobie.... a to my z dzisiaj - 39 tc ...
Po porodzie rozstepy z czasem beda coraz mniejsze i bledsze.
Wygladasz bardzo pozytywnie.Sliczny brzuszek i juz nizej

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość

trzymasz kondyncje! ale to dobrze, pewnie zawsze to będzie latwiej. Lubisz tak spacerować czy to siłą rzeczy w związku z odprowadzaniem/przyprowadzaniem córki?
Ja w sumie też sporo chodze, lubie i czuje sie po tym jakos lepiej.
Raz,ze zaprowadzic trzeba,a poza tym lubie spacery,ruch-lepiej sie wtedy czuje.No i nawet teraz chodze dosc szybko i ogolnie nie lapia mnie zadyszki przy sprzataniu itp.Wiec nie najgorzej z kondycja u mnie.

Cytat:
Napisane przez evvcia_ Pokaż wiadomość
Wiem, że jeszcze z naszego grona gosia2612 szykuje się na przeprowadzkę przed porodem.
Potwierdzam

O ile przed porodem zdaze,bo u mnie jest dosc niepewna sytuacja.Ale najprawdopodobniej przeprowadzka bedzie 25 marca,wiec czasem moge juz byc po porodzie,albo najpewniej w trakcie przeprowadzki zaczne rodzic

[QUOTE=Jolkaaa;32549051]

I jeżeli sala do porodów rodzinnych będzie wolna to mąż może być cały czas przy mnie, a jeżeli nie to niestety tylko i wyłącznie na korytarzu albo ma jechać sobie do domu SUPER !!!

/QUOTE]

Kiedys sprawdzalam jak to jest i podobno nie ma takiej opcji,zeby wyprosili partnera na czas porodu jesli chce sie,zeby byl!On ma do tego prawo,to wspolne dziecko!
O tu masz napisane o tym lacznie z podaniem ustawy:

http://parenting.pl/portal/maz-przy-porodzie

Mi kazali placic za obecnosc meza przy porodzie.Dopiero jak narobilam wrzasku i powiedzialam,ze ide rodzic na ulice,to jakos okazalo sie,ze maz moze byc i to bezplatnie.

Nie daj sie oszukac!Pokaz,ze znasz swoje prawa.

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
witam wieczorową porą
pisałam Wam dzisiaj o zoofili no i wykrakałam sobie tż mówi czy jest jeszcze jakaś szansa na małe co nieco i nieco poszaleliśmy( czyli sex z wielorybem jest możliwy ) a Dzidziol myślałam że mi dziurę w brzuchu wywierci po wszystkim

musiałam zacząc nosic wkładki laktacyjne bo z cycków leci

Oj tam zaraz zoofilia

A maluszek pewnie sie ucieszyl,w koncu szczesliwi rodzice-to szczesliwe dziecko
Stary 2012-02-25, 22:15   #453
Nikii89
Zakorzenienie

Jakoś weny dziś nie mam na pisanie ....

Zdjęcia na meilu śliczne, kumkura Agatka jest cudowna
Miałam dziś odebrać zdjęcia z sesji i Wam się pochwalić ale nie chciało mi się jechać do kumpeli pojadę w poniedziałek rano bo i tak muszę przy okazji wstąpić do fotografa aby wywołać kilka na ten prezent. Więc musicie do poniedziałku uzbroić się w cierpliwość

TŻ patrzy na KSW , a ja się nudzę
Stary 2012-02-25, 22:19   #454
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
jestem za!
Stary 2012-02-25, 22:26   #455
Nikii89
Zakorzenienie

Cytat:
Też jestem za !!
Stary 2012-02-25, 22:37   #456
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Hehe, masz racje Monia. U nas takie same ceny za dostawe tyle ze w euro. My raz na miesiac-dwa robimy duze zamowienie na wszystko co duze i ciezkie - chemia, kosmetyki, papiery, puszki, makarony, ryze. Ja chyba z domu wynioslam ze trzeba miec w domu zapas jak 'na wojne' Jednak owocow/warzyw i miesa nie kupuje w tesco ale glownie dlatego ze to kupujemy na biezaco, w zaleznosci od tego na co jest ochota.

Oj Jolka, faktycznie noszenie w rekach wszystkiego co chcesz zabrac ze soba na porodowke to juz lekka przesada Ja mysle ze mozesz sobie spakowac mala torbe/plecak na porod ktory twoj maz moze tobie zaniesc na porodowke a druga torbe duza niech pielegniarka zabierze.
tez bym kupowala mieso i warzywa i owoce gdybym mieszkala w miescie, ale ze mieszkamy na wsi (sklepu nie mamy), pracujemy tez w tym samym miejscu, wiec robimy zakupy raz/tydzien no czasami 2x, bo do miasta jezdzimy rzadko. ale pewnie to sie zmieni jak bede malutka wozila do zlobka do pobliskiego miasta lub kilka wiosek dalej a tam juz jest sklep.

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:40   #457
gosia261282
Gang Iren

Sliczne brzuszki na mailu:

ona no juz koncoweczka,fajny brzuszek!
Mravka zdjecia super,a zalezy na ktorym zdjeciu-na jednym brzuszek mniejszy sie wydaje,na innym wiekszy.
tynka fajowy brzus i jaki sympatyczny usmiech

kumkura Agatka jest cudowna,no i synus tez.Super dzieciaczki!
Stary 2012-02-25, 22:44   #458
karo_z
Rozeznanie

Dobry wieczór!

My wieczorem wróciliśmy z wycieczki
Było super... trochę sie bałam że się będziemy nudzić, bo jak ktoś nie jeździ na nartach to w Wiśle za dużo atrakcji nie ma, ale jestem bardzo zadowolona, że pojechaliśmy
Po przyjeździe poszliśmy na obiadek do karczmy i najedliśmy się góralskiego jadła wzięliśmy korytko dla dwojga z różnym rodzajem mięs pieczonymi ziemniczkami i kapuchą zasmażaną
poszwędaliśmy się po centrum i natknęliśmy się na rozpoczynający się akurat koncert brathanków
resztę wieczoru już wylegiwaliśmy się w pokoju
drugi dzień znowu objadanie się...tu ciasteczko, tu herbatka obiadek i do domku.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
Aaaggaa urodzila Dominika o 12.05 3500g i 56 cm

i wiadomosc od aaaggi

po oksytocynie miala skurcze co minute i rozwarcie na 5cm. epidural nie zadzialalal jak powinien i czula bol z prawej strony. po 2h znieczulenei przestalo dzialac, zaczely sie skurcze parte i trwaly 1,5h, nie miala juz sily. lekarz wypchnal z niej dziecko kladac sie na brzuchu. chwala mu za to jak pisze aaagga. dzidzius zdrowy, ssie beczy i spi. podobno aga ma rozbudowane miesnie krocza stad tyle problemow, caluje

ale sie ciesze normalnie
GRATULACJE!!!!!

Cytat:
Napisane przez cziqua Pokaż wiadomość
też jestem ciekawa jak tam aaagga

w załączniku majne bebech tzn płetwal błękitny jakiś dziwny kształt ma ten mój brzuch no i obiecałam że jak skończe to się pochwalę kocysiem
prześliczny Ci ten kocyk wyszedł

Cytat:
Napisane przez gkatarzynka Pokaż wiadomość
Ale przy uciskaniu na tętnicę chyba bym czuła jakieś mrowienie albo coś, prawda??
Nie odbierajcie mi tego spania na pleckach, bo ja i tak cierpię i musiałam się dłuuuuugo namęczyć, żeby nie zasypiać na brzuchu
Co do spania, to ja na każdym boku niestety czuję ten ból pod żebrami zasypiam na plecach...staram się podłożyć trochę kołdrę pod jeden bok i lekko się przechylam żeby nie spać całkiem na wznak...a budze się często i tak na którymś boku

Cytat:
Napisane przez ivona84 Pokaż wiadomość
Serdecznie gratuluję Wreszcie jakiś chłopak, bo tak to tylko jeden rodzynek był

I ja się melduję w nowej części, ale nie jestem w stanie ogarnąć wszystkiego co piszecie

U mnie póki co torba w większości spakowana, ale mam mieć planowaną cesarkę wstępnie 12-13 marca ze względu na wadę wzroku.
Buziaki dla wszystkich mam rozpakowanych i jeszcze w jednym kawałku
Jaką masz wadę wzroku, ze masz cesarkę planowaną?? miałaś badane dno oka?

Cytat:
Napisane przez tikki85 Pokaż wiadomość
Zwierzętom łatwiej, bo noszą ciężar na 4 łapach .

Cytat:
dobrze ze mi przypomialas

---------- Dopisano o 23:00 ---------- Poprzedni post napisano o 22:58 ----------

mi na nogach wolniej teraz rosna szkoda ze nie pod pachami i bikini coz jutro trzeba bedzie meza do żniw zatrudnic
mi rosną wolniej i dużo jaśniejsze na nogach i pod pachami...także nawet jak się trochę zapuszczę to nie widać

Cytat:
a my glupie nie wierzylysmy
ja bym chciala miec jeszcze potomstwo ale maz stwierdzil ze na razie ma dosc ciazy tzn moich humorow i braku sexu
mój dokładnie to samo mówi...a też bym chiała za ok 2-3 lata kolejne dziecko
Potrzebujesz sesji produktów czy dań? Daj znać!

kontakt@karolinanicpon.pl
karo_z jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:46   #459
Roksape
Zadomowienie

Udało mi się w końcu nadrobić bo niby weekend a dziś byłyście wyjątkowo aktywne

No i zajrzałam na maila Dziewczyny brzuszki piękne i spore
Kumkura Maleńka jest bardzo ładna zresztą Adaś też
Co do pomysłu na wątek dla mam rozpakowanych to myślę, że jest za wcześnie bo póki co sześć mam to mało a poza tym reszta czekających na pociechy z chęcią poczyta co u was

Nie miałam dzisiaj czasu zbytnio bo od rana teść z TŻ wzięli się za wyklejanie sufitu kasetonami. Taki paskudny był sufit, że nie dało się patrzeć a ładne kasetony udało się nam znaleźć. I tak mój mały się wiercił i przeszkadzał, co go zdjęłam z jednej drabinki to zaraz z powrotem był na drugiej. W związku z tym zjedliśmy oboje śniadanie i uciekłam na cały dzień do mamy. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie czeka nas malowanie tego pomieszczenia i malowanie naszego pokoju. Trzeba to zrobić bo poród tuż tuż a tu trzeba pokój przemeblować od razu i jeszcze poziom w łóżeczku podnieść. Muszę wygrzebać kocyki i beciki po synku, osłonkę na łóżeczko i to wszystko poprać jak to zrobię to dokupić resztę kosmetycznych rzeczy i pieluchy i spakować torbę do szpitala bo ja o dziwo jeszcze tego nie zrobiłam. A to już poleciał 37 tydz.

Chyba się z tym pakowaniem tak ociągam bo ja niby, że rodząca po raz drugi to żadnych skurczy ani twardnień nie odczuwam. Pewnie znowu się przeterminuję chociaż bym nie chciała....
Roksape jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:55   #460
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roksape Pokaż wiadomość
Udało mi się w końcu nadrobić bo niby weekend a dziś byłyście wyjątkowo aktywne

No i zajrzałam na maila Dziewczyny brzuszki piękne i spore
Kumkura Maleńka jest bardzo ładna zresztą Adaś też
Co do pomysłu na wątek dla mam rozpakowanych to myślę, że jest za wcześnie bo póki co sześć mam to mało a poza tym reszta czekających na pociechy z chęcią poczyta co u was

Nie miałam dzisiaj czasu zbytnio bo od rana teść z TŻ wzięli się za wyklejanie sufitu kasetonami. Taki paskudny był sufit, że nie dało się patrzeć a ładne kasetony udało się nam znaleźć. I tak mój mały się wiercił i przeszkadzał, co go zdjęłam z jednej drabinki to zaraz z powrotem był na drugiej. W związku z tym zjedliśmy oboje śniadanie i uciekłam na cały dzień do mamy. W przyszłym tygodniu prawdopodobnie czeka nas malowanie tego pomieszczenia i malowanie naszego pokoju. Trzeba to zrobić bo poród tuż tuż a tu trzeba pokój przemeblować od razu i jeszcze poziom w łóżeczku podnieść. Muszę wygrzebać kocyki i beciki po synku, osłonkę na łóżeczko i to wszystko poprać jak to zrobię to dokupić resztę kosmetycznych rzeczy i pieluchy i spakować torbę do szpitala bo ja o dziwo jeszcze tego nie zrobiłam. A to już poleciał 37 tydz.

Chyba się z tym pakowaniem tak ociągam bo ja niby, że rodząca po raz drugi to żadnych skurczy ani twardnień nie odczuwam. Pewnie znowu się przeterminuję chociaż bym nie chciała....
Ja dzis zaczelam 38tc a torba szpitalna nadal pusta

karo super, ze wyjazd sie udal
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:00   #461
ivonka7
Rozeznanie

Cytat:

Ivonka7, ciesze sie ze tak wam z Ewunia fajnie idzie karmienie i spanie. Napisz prosze jak podgrzewasz swoje mleko z lodowki - bez podgrzewacza to pewnie trudno utrafic w temperature ciala...?
Nie używam podgrzewacza, wystarczy włożyć pojemniczek do gorącej wody i za momencik jest już taki że jak sprawdzę na palcu to jest ani ciepły ani zimny(czyli OK). W szpitalu babki po podgrzewaczu musiały chłodzić mleko...

Cytat:
Napisane przez gucia6 Pokaż wiadomość
osobiscie wolalabym poczekac az sie wszystkie rozpakuja i wtedy gromada cala sie przeniesc...
Pewnie będzie tak jak u mamusiek styczniowo-lutowych - narzekania że rozpakowane rozmawiają o dzieciach a te bidulki co miały terminy jako ostatnie nie miały z kim rozmawiać. No ale nie ma chyba idealnego rozwiązania.

Dobrej nocki życzymy!
ivonka7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:06   #462
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Nie używam podgrzewacza, wystarczy włożyć pojemniczek do gorącej wody i za momencik jest już taki że jak sprawdzę na palcu to jest ani ciepły ani zimny(czyli OK). W szpitalu babki po podgrzewaczu musiały chłodzić mleko...

Pewnie będzie tak jak u mamusiek styczniowo-lutowych - narzekania że rozpakowane rozmawiają o dzieciach a te bidulki co miały terminy jako ostatnie nie miały z kim rozmawiać. No ale nie ma chyba idealnego rozwiązania.

Dobrej nocki życzymy!
Ale z drugiej strony pewnie nierozpakowane mamusie chetnie dowiedza sie czegos z doswiadczenia mamus rozpakowanych

Pytalam juz,ale pewnie nie widzialas,wiec sie powtorze:
Jak sie czujesz?Nic o tym nie piszesz,wiec mam nadzieje,ze dobrze...
Rana ladnie sie goi?
Stary 2012-02-25, 23:48   #463
ona10101
Raczkowanie

hej dziewczyny. Ja tylko na chwile zeby pochwalic sie synem ur. Dzisiaj o 21.12. Adas ma 54 cm i wazy 2.9.porod sn. Straszny ale ponoc szybki. Napisze wiecej jutro
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 23:50   #464
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ona10101 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny. Ja tylko na chwile zeby pochwalic sie synem ur. Dzisiaj o 21.12. Adas ma 54 cm i wazy 2.9.porod sn. Straszny ale ponoc szybki. Napisze wiecej jutro
Gratulacje

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 00:05   #465
gosia261282
Gang Iren

Cytat:

Gratulcje !!!

No szybko,bo przeciez jeszcze popoludniu pisalas i nic nie wspominalas,ze sie cos zaczyna!I wyczulas z tym zdjeciem,ze ostatnie w ciazy
Trzymaj sie cieplo i wypoczywaj.

A ja wlasnie sie wykapalam i pomyslalam,ze sprawdze jeszcze przed snem,czy ktoras nie rodzi
Stary 2012-02-26, 00:43   #466
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Yyyy szybko?? Ekspresowo
Kochana gratulacje!
Duzo zdrowka dla was i koniecznie napisz jak bedziesz mogla
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 01:07   #467
joanaros
Zakorzenienie

Cytat:
Gratulacje!!
Ekspresowy czas
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 01:41   #468
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

skręciliśmy łóżeczko

jest piękne

a teraz padam totalnie padam i zaraz idę chyba lulu, ale jeszcze chwila na wizaz

---------- Dopisano o 01:25 ---------- Poprzedni post napisano o 01:21 ----------

Cytat:
Napisane przez MoniaHan;32550376
a na kolacje zrobilam na szybko warzywa na patelnie i wkroilam dwie parowki i wszystko podsmazylam ([B
Jolka[/B] mialas racje dobre sa podsmazone parowki).
i Jolka nie denerwuj sie i moze akurat bedzie sala do porodu rodzinnego wolna.ja zwiedzalam porodowke 2x a wlasciwie 2 porodowki (normalna i ta bardziej domowa) i w tym czasie nikt nie rodzil i wszystkie pokoje byly wolne. no ale to jak pojdziesz rodzic to nie mozesz zostawic torby na polozniczym? boisz sie ze zaginie?

A no dobre dawno nie jadłam smażonych więc może jutro albo po weekendzie sobie zjem

Oj bardzo bym chciała aby była wolna

Jak pójdę na porodówkę to nie mogę zostawić na położniczym bo ponoć na położniczym będę dopiero po porodzie wcześniej nie ma możliwości abym tam nawet zajrzała ani nawet TŻ tylko pielęgniarka zabiera moje rzeczy i tam zanosi - dziwne co.
A czy boję się o to czy coś zginie...BAA

---------- Dopisano o 01:31 ---------- Poprzedni post napisano o 01:25 ----------

Cytat:
A ja nawet nie wiem co jest potrzebne mi na porodówkę
Koleżanka mówiła, że ona brała tylko telefon,wodę i klapki pod prysznic
no i przebrana już była w koszule + kapcie

---------- Dopisano o 01:32 ---------- Poprzedni post napisano o 01:31 ----------

Cytat:
Kiedys sprawdzalam jak to jest i podobno nie ma takiej opcji,zeby wyprosili partnera na czas porodu jesli chce sie,zeby byl!On ma do tego prawo,to wspolne dziecko!
O tu masz napisane o tym lacznie z podaniem ustawy:

http://parenting.pl/portal/maz-przy-porodzie

Mi kazali placic za obecnosc meza przy porodzie.Dopiero jak narobilam wrzasku i powiedzialam,ze ide rodzic na ulice,to jakos okazalo sie,ze maz moze byc i to bezplatnie.

Nie daj sie oszukac!Pokaz,ze znasz swoje prawa.
Czyli Mąż może być przy mnie według prawa?

Dziękuję za artykuł chyba go wydrukuje i zabiorę ze sobą

---------- Dopisano o 01:34 ---------- Poprzedni post napisano o 01:32 ----------

Cytat:
Wow tak szybko GRATULACJE !!!

---------- Dopisano o 01:41 ---------- Poprzedni post napisano o 01:34 ----------

cholera mam jakieś dziwne bóle brzucha jak by skurcze sama nie wiem
Ale to napewno jeszcze nie czas - za wcześnie !

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 02:05   #469
19claudia91
Rozeznanie

Ona GRATULUJE Malenstwa! Ale zaskoczylas nas! pozytywnie oczywiscie w ktorym to tygodniu

Fabianek
19claudia91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 02:12   #470
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez 19claudia91 Pokaż wiadomość
Ona GRATULUJE Malenstwa! Ale zaskoczylas nas! pozytywnie oczywiscie w ktorym to tygodniu
ona miała już 40tc a termin na 4marca

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 05:36   #471
ona10101
Raczkowanie

Cytat:
ona miała już 40tc a termin na 4marca
Dokladnie to 39t 6d. Przespalam tylko pol godziny.strasznie mnie pupa boli. Zreszta emocje trzymaja i musze miec syna na oku. Opis porodu dam moze w domu bo ciezko pisac z telefonu. Jestem juz po i mam z glowy )
Adaś ur. 25.02.2012r.
ona10101 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:48   #472
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Dokladnie to 39t 6d. Przespalam tylko pol godziny.strasznie mnie pupa boli. Zreszta emocje trzymaja i musze miec syna na oku. Opis porodu dam moze w domu bo ciezko pisac z telefonu. Jestem juz po i mam z glowy )
GRATULACJE Rzeczywiście ekspresowy poród

http://zuziulek.blogspot.com/
Asika21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 07:50   #473
Mravka
Zadomowienie

;-) no to ja sie ndz melduje. Juz nie wytrzymam w lozku,od 5 rano nie moge spac;/ .Ostatnie dni tak własnie wygladaja i zamiast wysypiac sie teraz to ja łaże po nocy jak zombie

Cytat:
Mravka efekty sesji imponujące będziecie mieć super pamiątkę a Tobie brzuszek pasuje bardzo
Cytat:
Mravka super zdjęcia jaka Ty zgrabniutka ślicznie
Cytat:

Mravka super fotki ale masz fajne niebieskie oczy
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Mravka super sesja! Piekne zdjecia, pamiatka bedzie swietna Ty slicznie wygladasz
Cytat:
Napisane przez tynka88 Pokaż wiadomość
Mravka piękną pamiatke bedziecie miec , ja musze zadowolic sie zdjeciami mało chetnego do wspólpracy TZ
Cytat:
Napisane przez Asika21 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie piękne te Wasze brzuszki
Kumkura a Agatka jest przesłodka i synek również
Mravka sesja brzuszkowa po prostu wymiata
Ona10101 to Ty już że tak powiem na finiszu jesteś Ale Ci zazdroszczę
dziękuje za wszystkie miłe słowa ...jestem bardzo zadowolona z efektów i w koncu będzie co w ramki wsadzać

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
a na kolacje zrobilam na szybko warzywa na patelnie i wkroilam dwie parowki i wszystko podsmazylam (Jolka mialas racje dobre sa podsmazone parowki).
Monia zdrówka przede wszystkim i nie rozloz sie na dobre przypadkiem!i dziękuje za komplement
ps.ten zestaw obiadowy jest czesto u mnie takim awaryjnym..plus zolty ser na gore,mniam

Cytat:
Sliczne brzuszki na mailu:

ona no juz koncoweczka,fajny brzuszek!
Mravka zdjecia super,a zalezy na ktorym zdjeciu-na jednym brzuszek mniejszy sie wydaje,na innym wiekszy.
tynka fajowy brzus i jaki sympatyczny usmiech

kumkura Agatka jest cudowna,no i synus tez.Super dzieciaczki!
dziękuje potęga perspektywy...a mysle,ze jest z gat.średni. w sumie pewnie przy moim wzroście to też się inaczej "rozkłada";]
Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość
Dobry wieczór!

My wieczorem wróciliśmy z wycieczki
Było super... trochę sie bałam że się będziemy nudzić, bo jak ktoś nie jeździ na nartach to w Wiśle za dużo atrakcji nie ma, ale jestem bardzo zadowolona, że pojechaliśmy
Po przyjeździe poszliśmy na obiadek do karczmy i najedliśmy się góralskiego jadła wzięliśmy korytko dla dwojga z różnym rodzajem mięs pieczonymi ziemniczkami i kapuchą zasmażaną
poszwędaliśmy się po centrum i natknęliśmy się na rozpoczynający się akurat koncert brathanków
resztę wieczoru już wylegiwaliśmy się w pokoju
drugi dzień znowu objadanie się...tu ciasteczko, tu herbatka obiadek i do domku.
super,ze wyjazd udany warto sie oderwac od rzeczywistosci i milo spedzic czas
Cytat:
gratulacje! błyskawicznie sie uwinęłas.
Mam nadzieję, że czujesz sie dobrze i dyskomfort poporodowy minie. Buziaki dla Małego Adasia
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:02   #474
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez karo_z Pokaż wiadomość

Jaką masz wadę wzroku, ze masz cesarkę planowaną?? miałaś badane dno oka?

Zaciekawił mnie ten temat, bo sama mam wadę wzroku prawie -5 dioptrii i oczopląs wrodzony. Ale starałam się wybronić jakoś od cesarki. Okulista i ginekolog nie widzą przeciwwskazań w obecnej chwili, najważniejsze to rodzić z zamkniętymi oczami Po cesarce jest troszkę trudniej opiekować się maleństwem, a my z mężem nie chcemy pomocy naszych mam, więc lepiej żebym rodziła sn No ale co ma być to będzie, bo zawsze może w trakcie okazać się że będzie ta cesarka.

---------- Dopisano o 08:02 ---------- Poprzedni post napisano o 07:53 ----------

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Tez miewam takie pieczenie, jak zmienie pozycje lub sie rozprostuje to przechodzi
No właśnie i tak się zastanawiam co to może być. W domu to biegam sobie w samej koszulce i leginsach i nic mnie tam nie uwiera w tym miejscu, gorzej jest jak gdzieś wychodzę i zakładam biustonosz lub też spodnie ciążowe i ta nieszczęsna gumka jest bardzo wysoko. No i po jakimś czasie czuję pieczenie. Teraz po nocy nic mnie nie piecze. Już zaczynam wariować Jakoś mi się tak dłuży teraz ta ciąża

Stary 2012-02-26, 08:05   #475
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Cytat:
O kurczaki! Gratulacje te "ostatnie zdjęcie" to było prorocze niespodziankę nam zrobiliście z Adasiem Super, że już po Zdrówka i szybkiego powrotu do domku

Hej
mam już klucze do nowego mieszkania, ale wprowadzać możemy się dopiero w czwartek z rana

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:10   #476
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
O kurczaki! Gratulacje te "ostatnie zdjęcie" to było prorocze niespodziankę nam zrobiliście z Adasiem Super, że już po Zdrówka i szybkiego powrotu do domku

Hej
mam już klucze do nowego mieszkania, ale wprowadzać możemy się dopiero w czwartek z rana
A czemu dopiero w czwartek?

Stary 2012-02-26, 08:14   #477
evvcia_
Wtajemniczenie

GG do evvcia_

Bo to 1 marca, a tamci lokatorzy mają czas do tego dnia się wyprowadzić i wcześniej tego nie zrobią, bo "coś tam, coś tam"

Jak tam minęła nocka? Mi bardzo szybko tylko raz siku ok. 4:30 a położyłam się już 22.30

Razem, 19.12.04
Zaręczona, 1.01.11
Córeczka Laura, ur. 22.03.12
Będziemy ślubować 31.08.13

evvcia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:21   #478
gkatarzynka
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje
gkatarzynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 08:29   #479
Asika21
Rozeznanie

Cytat:
Bo to 1 marca, a tamci lokatorzy mają czas do tego dnia się wyprowadzić i wcześniej tego nie zrobią, bo "coś tam, coś tam"

Jak tam minęła nocka? Mi bardzo szybko tylko raz siku ok. 4:30 a położyłam się już 22.30
No tak to musicie poczekać, ale to już i tak tylko kilka dni
Mi nocka minęła w miarę ok. Siusiu i zgaga dokuczały ale jakoś czuję się w miarę wyspana Oglądałam z mężem KSW i przysnęłam przed końcową walką a właśnie na nią czekałam Mąż nie mógł sobie biletów załatwić bo wszystkie szybko się rozeszły, więc był skazany na oglądanie w tv

Stary 2012-02-26, 08:47   #480
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
wow następna dzidzia z nami gratulacje!!!

---------- Dopisano o 08:47 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ----------

ja w weekend mało zaglądam, spędzam go z mężem i staram się ograniczyć kompa
a dziś same koszmary mi sie śniły, Aguskaaa tez mi się śniłaś, a mianowicie śniło mi się że cię zabrali na cesarskę i to tak ekspresowo że nie zdążyłaś do nikogo smsa napisać
Mravka, tynka świetne zdjęcia
kumkura śliczne dzieciaczki, tylko pozazdrościć
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości