![]() |
#2581 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Żonki 2009 cz. XXXII
Składka zdrowotna podlega odliczeniu od podatku, w pit 11 jest to wyszczególnione. A że mąż ma podwójną składke zdrowotną (prowadzi działalność oprócz pracy na etacie) to odlicza więcej.
Edytowane przez ktosia86 Czas edycji: 2012-02-25 o 20:25 |
![]() ![]() |
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
Scio to bardzo dobra wiadomość.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2583 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() India - gratulacje ![]() Ja wczoraj zaczelam 26 tydzien ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2584 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 26 tydzień, ale ten czas leci ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2585 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja chce to tacoooo a jak muffinki? każdy z czymś innym czy potrójne nadzienie? Cytat:
![]() kliwia wiem że trójka to rado, ale też i program regionalny w tv i nie wiedziałam gdzie ten koncert, ale już wiem dziękuję;* zasiądę przed lapkiem ![]() Cytat:
![]() hmmm słyszałam wiele dobrego o tym filmie, ale mam pewien dysonans między tym co myślałam a tym co zobaczyłam, mianowicie słuchałam wywiadu z Małgorzatą Szumowską, panią reżyser, i wiedziałam że to film o chorych relacjach, pokręcony, gdzie jest dużo niedopowiedzeń, film który trzeba sobie przetrawić, pomyśleć, po którym nie da się ocenić jednoznacznie bohaterek, mimo że nie są one "oczyszczone" czy w jakiś sposób usprawiedliwione.. wiedziałam że to inny film niż galerianki, że porównują te filmy a to jakby inna płaszczyzna, wiedziałam że jest o paniach które ustawiły się w życiu tak, że za sex dostają kase, podpowiedziałam sobie że gadżety, mieszkanie też.. połączyłam z tytułem sponsoring i nastawiłam się na film tak naprawdę o utrzymankach, laska ma dostatnie życie ale jest pod telefonem od swojego sponsora.. a tak nie jest, jest to film o dwóch dziewczynach (teoretycznie trzech bo przecież główna rola należy do dziennikarki robiącej wywiady ale jej wątek pomijam jest znaczący ale nie o tym teraz) więc są sobie dwie dziewczyny które zamieszczają ogłoszenie w sieci, i dzwonią do nich klienci, one robią z nimi to co oni chcą i tyle, niczym się nie różnią od pań z paryskiej alei czerwonych latarni, no owszem tym że nie stoją tam, są ubrane normalnie a nie wyzywająco, ale tak czy inaczej są jak to powiedział bohater "dziw... na telefon" więc tu się trochę zdziwiłam, bo szłam na film o relacji, cieżkiej relacji uzależnienia laski od faceta, a zobaczyłam relacje inną uzależnienia od łatwych pieniedzy, moim zdaniem mistrzostwo było to że powody takich zachowań nie było patetyczne, to ni było ofiarne zbieranie na syna córkę etc... nie będę pisać nic więcej bo szkoda by było, film polecam, ostatnia scena wbija w fotel pokazując.. albo nie... jak zobaczysz to pogadamy na pw tudzież inaczej... przygotuj się na film o pokręconych relacjach pokręconym zachowaniu, nie tylko dziewczyn i ich klientów, ale i ich chłopków rodziny plus bohaterki ze swoją rodziną, gdzie nie każdy stosunek seksualny (a jest ich naprawdę naprawdę wiele, szczególnie jak na półtoragodzinny film) jest cudownym uniesieniem... film jak najbardziej na plus, ale trzeba się z nim przespać pomyśleć, co nie znaczy że "ułaskawić" dziewczyny, no i jeszcze jedna sprawa, film nie jest dla każdego, i nie chodzi tu o wrażliwość, kulturę, poziom społeczny, inteligencję, bo albo do ciebie trafi albo nie... rozwaliły mnie dwie pary, jedna siedziała obok mnie, pomijając oburzenie pani że to przecież polski film a trzeba czytać, ale ich zachowanie podczas filmu - śmianie się na scenach z sexem, na dosć naturalistycznej scenie z bardzo raźnie pokazaną mimiką twarzy -ich śmiech, i teksty no nic... nie oceniam... plus druga para taka po 50, schodzili po schodach koło mnie i facet mówi do żony, tekst w stylu "no nic ta reżyserka się musi jeszcze wiele nauczyć bo kto tak uprawia sex, zwyrodnialce, nie podobało mi się" no nie każdemu musi... oglądnij, to przegadamy go dokładnie ![]()
Edytowane przez martucha84 Czas edycji: 2012-02-26 o 07:54 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2586 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Zabcia mam prawko mam ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2587 |
Zakorzenienie
|
Marta zaintrygowąłaś mnie
![]() ![]() żabcia ale ten czas leci, wow a ja druga pralka wstawiona, na 12ta do mamci, a pozniej wracam sama do siebie, TZ w pracy i cos sobie posprzatam. Mam dzis fajna energie Zaryzykowałam z sukienka z balu... wrzuciłam ja do pralki na delikatne, choc było napisane nie prac w wodzie, dozwolone tylko pranie chemiczne. zobaczymy co się z nia stanie ?? ![]() u mnie piekne słonce i cieplo, wiosna przyszła ![]() ![]() Tak w ogóle stwierdziłam, że do kuchni zamiast rolet rzymskiech chyba jednak zamówie żaluzje plisowane ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
India na wielu ciuszkach jest napisane, aby prać chemicznie a ja i tak w pralce
![]() A co do podejmowania decyzji to już mi nic nie mów. Ja głupia farbe do pokoju wybierałabym pół życie gdyby nie mąż. Jak pomyślę pomyślę ile teraz wyborów przede mną to aż mi słabo hehe. Ale będziemy robili to wspólnie z mężem, więc powinno jakoś iść ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2589 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie napisze nic więcej bo bym za dużo powiedziała mimo że fabuła dokładnie o tym co w internetowych czy tam filmweb'owych opisach, ale jednak hmm... ![]() ciii ![]() obejrzyj, bo aż we mnie wrze żeby o tym pogadać ![]() ja nawet wiem czemu Guciu twoja teściowa do końca nie była zadowolona, właśnie na to wpadłam, ale to już jak zobaczysz to ci powiem ![]() ---------- Dopisano o 10:13 ---------- Poprzedni post napisano o 10:05 ---------- a co do pogody to u mnie też śliczne słońce, podobno jeszcze ten tydzień i wiosna, ponad 10 stopni na poczatek ![]() ciekawe czy ta pogoda choć w połowie się sprawdzi Marzec bardzo ciepły i suchy Wiosna niewątpliwie rozpocznie się znacznie wcześniej niż w ostatnich latach. Przejście z zimnych do bardzo ciepłych dni będzie nagłe. Już na początku miesiąca poczujemy iście wiosenne temperatury, a sprzyjać temu będzie pogodne niebo. Marzec będzie miesiącem suchym i słonecznym. Kwiecień gorący i suchy To będzie bardzo ciepły miesiąc, ponieważ temperatury będą wyższe od średniej wieloletniej. Poczujemy pełnię wiosny. Zachmurzenie powinno być niewielkie, nadal utrzymywać się będzie susza. Maj bardzo gorący i suchy Niewykluczone, że już w maju nadejdą pierwsze upały. Największe ich prawdopodobieństwo mieć będzie miejsce w województwach wschodnich i południowych naszego kraju. Występuje duże prawdopodobieństwo ekstremalnie ciepłego maja, jednego z najcieplejszych w historii. Podobnie jak poprzednie miesiące, w maju nadal będzie sucho i słonecznie. Powrót suszy, tym razem znacznie dotkliwiej da się we znaki wegetacji roślin. Czerwiec upalny i suchy Czerwiec będzie bardzo gorący i upalny. Będziemy mieć mnóstwo słonecznych i suchych dni. Jednym słowem prawdziwe lato, które rozpocznie się pod względem termicznych wcześniej niż według normy wieloletniej. Lipiec i sierpień upalne i suche To będzie upalne, suche i słoneczne lato. Posucha może się okazać niekorzystna dla rolników, sadowników i działkowców. Ostatnio suszę przed znaczną część lata mieliśmy w 2006 roku, zaś całoletnią w 1992 roku. W obu przypadkach jeden z miesięcy był rekordowo ciepły. W tym roku może być podobnie. www.twojapogoda.pl
![]() ![]() |
![]() |
#2590 |
Zakorzenienie
|
Marta mam nadzieję, ze sie pogoda sprawdzi bo już mam dość zimy.
U mnie właśnie snieg pada ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2591 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no tak jak piszą że jednych uczula lovela a innych nie Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
mam nadzieję że pogoda się sprawdzi ![]()
![]() |
#2592 |
Zakorzenienie
|
Marta ja widziałam obie wersje. I moim zdaniem craig lepszy jako bloomkvist ale lisbet zdecydowanie skandynawska. No i widać kolosalną różnice między europejskim a amerykańskim filmem. Ale warto zobaczyć. No i jeżeli chodzi o szczegóły to wydawało mi się, za amerykanie byli blizej ksiązki. No ale romans musiał być iście holiwoodzki.
Ten sponsorig też ciekawy ![]() My z M. ostatnio oglądaliśmy Służące - genialny film. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2593 | |
Zakorzenienie
|
oby ;D
Cytat:
![]() ![]() a służące słyszałam ze rewelacja! ale chce najpierw ksiązkę przeczytać ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Wiosna za oknem, aż chce się żyć ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2595 |
Zakorzenienie
|
a ja upatrzyłam sobie nowe meble do salonu
![]() http://www.twojemeble.pl/sklep,produ...2,344-tre.html mona to Ty sobie ostatnio kupiłas takie dwukolorowe? |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
Marta jest szansa, że jednak nie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() trzymam kciuki za wykombinowanie pieniędzy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2599 |
Zakorzenienie
|
India ale kombinatorka z ciebie
![]() Śliweńko, żabcia leci ten czas. Ja zaraz zaczynam 30 tydzień ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
Wiatrzysko u mnie okropne, a taką mam ochotę na spacer
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2601 |
Zakorzenienie
|
Ja też chciałam iść na spacer, ale przez ten wiatr już sama nie wiem. Tym bardziej , że mnie troszkę suchy kaszel męczy.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
My zaraz idziemy do rodziców, ciekawa jestem jak im się prezent spodoba
![]()
![]() |
#2603 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tako tako tako tako - mniam mniam ![]() ale wiesz co chyba mielismy pecha bo pierwszy raz mieso w buritto bylo niedobre! jak tylko dojechalismy z tz do tesco to pierwszy przystanej toaleta gryyy Cytat:
mebelko fajne dzien dobry u nas dzis-kwiecien chyba-kwiecien plecien bo przeplata .... najpierw wialo niesamowicie, potem grad i snieg a teraz slonko ![]() U mnie rosolek sie gotuje i pieczone udka z ziemniaczkami i surowka z pora ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2604 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() u mnie na szczęście w marcu jak w garncu sie nie sprawdza i od rana piękne słonko, a mufinki potrójnie nadziane.. mrrrr ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2605 |
Zakorzenienie
|
aj Marta - pierwszy raz sie zawiodlam na jedzeniu w tako, ale za to pyyszna mrozona kawe tam pilam pierwszy raz
znacie ta strone? http://www.perhapsme.com/marka/mohito.html dla ciuchomaniakow - kilka fajnych marek w jednym miejscu |
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | |||||||
Wtajemniczenie
|
Cześć
![]() Film był taki sobie, bardzo dobre role głównych bohaterów, pomysł też fajny .. ale całość jakaś taka sobie. No nic, za to piwkowanie było świetne. Dziś odpoczywam ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
dziewczyny - jak Wam się noszą rzeczy z Mohito? Mam od nich jeden sweterek i prawdę mówiąc nie wiem czy coś tam jeszcze kupię, bo po praniu się masakrycznie rozciągnął a żeby było śmieszniej jednocześnie mu się rękawy skróciły ![]() ---------- Dopisano o 16:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:37 ---------- Martucha - wyciągłam właśnie muffiny z kiwi z piekarnika - pyyyycha!
![]() |
#2607 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a Air Miles obowiazuje przy tanich liniach lotniczych Wizzair? bo wiem ze w Wizzairze mozna sobie wyrobic karte kredytowa city banku i wtedy nie dosc ze nie placisz oplaty rezerwacyjnej to jeszcze zbierasz jakies punkty... ale jeszcze sie glebiej tym tematem nie zainteresowalam ![]() ![]() ![]() a co do rzeczy z mohito to ja mam sporo i jestem zadowolona... w ogole to kocham ten sklep ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 |
Zakorzenienie
|
Samba jak tam postanowienie nie jedzenia słodyczy przez post?? Bo ja sciągnęłam od ciebie i sie super trzymam. Nie ciągnie mnie o dziwo.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Leci leci
![]() wow nie widzialam ![]() Zaniedlugo trzeba sie bedzie na porodowke pakowac ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2610 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:47.