|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#57871 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Mija 25 dzień walki o ładne fale.
Włosy myję codziennie, cały czas tym samym zestawem - Isana z babassu, BD, Garnier AiK. Zmieniłam tylko na mycie kubeczkowe, ale jak oglądam zdjęcia to po normalnym myciu chyba lepiej wyglądały ![]() Ostatnie płukanie zawsze zimną wodą, kilka razy była płukanka lniana. Do stylizacji żel lniany, olejowałam na razie tylko 2 razy (rzepak, oliwka BD). Jest coraz ładniej 1,2 - początek, zmyte sylikony i bardzo lekka odżywka b/s, zero stylizatora. 3,4,5 - teraz, po 25 dniach. również bez stylizatora, chciałam zobaczyć efekt bez wspomagaczy Włosy wygięte koło ucha, bo zawsze je tak układam.6 - najlepszy stan włosów jak do tej pory. nie mam pojęcia co tak na nie wpłynęło ![]() 1,3,4,5 są bez lampy. Mierzyłam przyrost - 25 dni - 2,5 cm nie wiem jakim cudem, nie stosuje żadnych wcierek.W planach zakupienie oleju kokosowego, oleju ze słodkich migdałów i żelu (Isana pomarańczowa albo mrożący z Joanny) Jestem zadowolona. Teraz czekam aż górna warstwa mniej więcej wyrówna się z dolną, a potem liczę na ładne cięcie ![]() Wpisałam się tutaj, bo efekty za słabe jak na dziennik, a chciałam (nieukrywajmy ) się pochwalić i poszukać ewentualnych wskazówek.
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-02-25 o 21:24 |
|
|
|
#57872 |
|
Rozeznanie
|
Martek_, po 25 dniach taka zmiana? brawo
i te 2,5cm - rewelka ) aż chce mi się walczyć o moje włosy
|
#57873 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
jak dla mnie więcej olejuj i moze myj co drugi dzień? a ze na foto wychodzą gorzej, cóż moje tez a w lustrze jest miodzio i otoczenie zwraca uwage więc musi być dobrze ![]() wrzucaj sobie do codziennika swoje kudełki z opisem - łatwiej wychwycić co Ci służy a co nie
|
|
|
|
|
#57874 |
|
Raczkowanie
|
Ino Gesslerowej suche i zniszczone
[/QUOTE] A jakiego wy właściwie używacie Garniera s+k. Bo nagle odkryłam (już po zakupie swoje Fructisa), że są dwa. Jeden Fructis właśnie a drugi jakiś inny. Jak znam życie to ten co mam jest oczywiście zły , ale mi ten Fructis bardzo służy. W składzie chyba nie ma silikonu.[/QUOTE]garnier Avokado i masło karite http://1.bp.blogspot.com/-D0yD7s3dWR...0/DSC_3080.JPG Lepiej do analizowego. |
|
|
|
#57875 |
|
Rozeznanie
|
Czesc dziewczyny, wtrace sie do Was, jesli moge, mam dzisiaj dola wlosowego. Dorwalam stare zdjecia i dola zalapalam. Kiedys mialam krecone wlosy, wcale ich nie docenialam, nie dbalam o nie specjalnie, szampon, odzywka, czesanie, a wygladaly ok i sie krecily. Do Waszego watku zgladalam wczesniej i troche sie udzielalam, wiem, ze DMkAnia mnie pamieta, ale nigdy mi sie nie udalo wrocic do lokow... Fakt, ze szybko sie poddalam po myciu odzywka. Zobaczcie moje zdjecia, czy myslicie, ze wlosy sie po prostu zmienily? Wiem, ze teraz mam zafarbowane, ale wczesniej juz przestaly sie krecic. (najlepsze loki to mialam, jak bylam jeszcze mlodsza i mylam familyjnym)
Pierwsze, jakies 7 lat temu, na drugi dzien po mysiu, rano rozczesane, drugie, tez jakies 7 lat temu, ale w dzien, ktory mylam, Trzecie, to teraz (akurat to z robione w grudniu) Myslicie, ze jest szansa odzyskac loki, czy moze kolej rzeczy, starzenie sie...? |
|
|
|
#57876 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Super
|
|
|
|
|
#57877 |
|
Zakorzenienie
|
Miśka włoski super
![]() nez wow, drugi dzien? nie widac ![]() Martek widać postęp Ajrisz samo zdrowie i jakie fajne fale masz pod spodem moje włosy przechodzą chyba jednak kryzys. dzis na noc będzie maska alterry+ oliwka hipp, a jutro sls.. co prawda miesiac jeszcze nie minął od poprzedniego razu, ale musze spróbować, bo nie układają się, jak podepnę to przyklapu nie ma, ale jakies takie bez zycia sa. dzis wyjątkowo chciałam zabezpieczyc koncówki, wziełam troszke oliwki hipp, roztarłam w dłoniach i wgniotłam. i o ile na zdjęciach wyszło w miarę, to w lustrze miałam wrazenie obciążonego kołtuna... mam nadzieje, że niedługo to przejdzie, bo mam chęć chwycić za nożyczki i opitolić je na krótko... edit: jednak spojrzałam na zdjęcia, i nie wygląda to dobrze... ewidentnie od jakiegos czasu nie jest dobrze. Edytowane przez 86Paula Czas edycji: 2012-02-25 o 22:48 |
|
|
|
#57878 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Chciałabym myć co drugi dzień, ale skalp nie pozwala ![]() Paula dasz radę! Idzie wiosna, włoski na pewno to odczują i zaczną się słuchać Pomożecie w określeniu typu skrętu? 2a/2b?
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-02-25 o 22:51 |
|||
|
|
|
#57879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Londku już praktycznie wiosna, więc pogoda coraz bardziej sprzyja, ale to trochę za mało. Próbować będę nadal, zaakceptowałam już, że nie są proste, prostownicy nie ruszam od ok 4 miesięcy i nie tęsknię za nią. Prawie cg jestem trochę ponad 3 miesiące, więc nie dziwi mnie kryzys, ale niech już sobie idzie! ![]() na skręcie nie znam się zupełnie. |
|
|
|
|
#57880 | |
|
Zakorzenienie
|
Umyłam dziś włosy
Porządnie, delikatnym szamponem, tj, teraz co tydzień je myję tak, bo shea to raczej się nie pozbędę odżywką Ciekawe, czy będę zadowolona, jak wyschną ![]() ---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ---------- Cytat:
Pięknie wyglądają, O Mamo! Ale włosy Ci pędzą!
|
|
#57881 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
Piszesz, że farbujesz...zdaje się rozjaśniasz? A musisz? Nie lubisz swojego naturalnego koloru? Szybko się poddałaś...tu niestety trzeba troszkę pracy, systematyczności i czasu... :/ miesiąc, 2 czy 3 to mało. Chociaż są na wątku osoby, którym wystarczyło te 30 dni ![]() EDIT: Ktoś tu fajnie napisał, że CG to nie tylko metoda a sposób życia czy coś takiego...jak przekręciłam to proszę poprawić, ale zgadzam się z tym oczywiście.Coś się zmieniło, skoro włosy tak zareagowały. Może powiększyła się rodzina? Zdaje się hormony mają niemały wpływ...Spróbuj raz jeszcze zawalczyć o loki. Jeśli włosom nie pasuje mycie odżywką to tego nie rób, myj szamponem Napisz nam tu dokładnie jakie kosmetyki stosujesz, co robisz, jak myjesz, itp...postaramy się pomóc przecież Edytowane przez DMkAnia Czas edycji: 2012-02-26 o 10:06 |
|
|
|
|
#57882 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, szybkie pytanie, jak używacie balsamu gloria?
|
|
#57883 |
|
Rozeznanie
|
Martek- ale piekne wlosy ! i to w 25 dni
o mamo ! ![]() Dobrze, no to tak- uzylam oleju kokosowego i nie widze efektow poki co zbytnio... Ciezko bylo mi go zmyc [Babydreamem] i jak jeszcze byly mokre to takie jakies szorstkie po tym oleju byly... na noc znow zawiazalam w luzny warkocz. Rano rozwiazalam i mam stog siana, a wczoraj juz bardziej nawilzone byly... o co chodzi? Tak na poczatku jest z tym kokosowym?
|
#57884 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#57885 | ||
|
Rozeznanie
|
Dzięki;*
Włosy na zdjęciu to, z tego co pamiętam, efekt spania w koszulce - pomaga mi uzyskać najlepszy efekt na drugi dzień. Chociaż i bez tego jest przyzwoicie ![]() Cytat:
Cytat:
U włosów z wysoką porowatością może spowodować, że będą szorstkie, sztywne, z tendencją do plątania i puszenia.
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2012-02-26 o 11:20 |
||
|
|
|
#57886 |
|
Rozeznanie
|
Rozumiem...
Agatka- uzylam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html i taka calkiem solidna ilosc... Moze za krotko ja trzymalam. A kokosa mialam na glowie od ok 14 do 22, pod koniec o 21 juz mi sie takie tluste straki porobily i wlosy staly sie szorstkie... No to sprobuje jeszcze raz albo 2 najwyzej, potrzymam z 5 godzin a jak bedzie dalej zle to zmienie. Na jaki jeszcze? Migdalowy moze? Jak myslicie? i jeszcze jedno- czy odzywki, np garniera, ktora polecalyscie http://1.bp.blogspot.com/-D0yD7s3dWR...0/DSC_3080.JPG , mozna trzymac dluzej, w sensie ok 60min? Czy tylko typowe maski mozna tak trzymac? Dziekuje Wam za odpowiedzi
|
#57887 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja nawej jako bez spłukiwania ją stosuję czasem ![]() Kupiłam wczoraj balsam mrs Potters aloesowy będę nim myć włoski i już się zastanawiam, czy jako b/s też by go nie wypróbować :p
|
|
#57888 |
|
Zadomowienie
|
Bardzo mi miło, normalnie samoocena 100% w górę Mam ochotę na duże włosowe zakupy Potrzebuję coś b/s (chcę Joaśkę, ale trudno ją dostać ), olej kokosowy i jeszcze jakiś, żel (Isana albo mrożący), Jantar, Bingacz z shea.. No i dzisiaj biegnę chyba po herbatkę z pokrzywy i dołączam do PP
Pielęgnacja fal od 01.02.2012. Edytowane przez Martek_ Czas edycji: 2012-02-26 o 11:39 |
|
|
|
#57889 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ale jak tylko moge to staram sie dluzej. Nie znam kosmetykow Tolpy, nie wiem czy dziewczyny stosowaly ja kiedykolwiek Mysle ze to chyba wina kokosa, sproboj potrzymac go do max 2 godzin, tak mi eloe poradzila i ja tez mam zamiar tak zrobic Zastanow sie nad swoja porowatoscia, tutaj masz link https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=51 to ci ulatwi sprawe z olejami, jakie beda prawdopodobnie ci sprzyjac
|
|
#57890 | ||
|
Zakorzenienie
|
Oj cienko panienki
tylko 3 strony? :PMoje krzywuszki dziękują za komplementy ![]() Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#57891 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
z opisu wyszlo mi ze mam wlosy o duzej porowatosci. Do konca przekonal mnie podpunkt o niedomywaniu odzywki d/s. 100% prawdy Jak mylam szamponami z silikonami i pozniej nakladalam Tolpe to efekt byl swietny Ale teraz wiem , ze silikony sa bleee i moze Tolpa nie bedzie juz tak dzialac. Mozliwe ze dzisiaj bede miala tego Garniera zoltego, to go potrzymam z godzinke na wloskach, a jutro czy pojutrze wytestuje ten kokos na 2 godziny I jeszcze raz dziekuje Wam za odpowiedzi
|
|
#57892 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Mi bardziej niz garnier pasuje alterra morelowa, kocham ja! a jesli chodzi o olejowanie to oliwa z oliwek, ale mam zamiar jeszcze sprobowac z pestek winogron i jakiegos orzecha albo lniany ![]() dobra uciekam, do pozniej
|
|
#57893 |
|
Zakorzenienie
|
Bingo mleczko jedwabne do włosów może nadawać się do mycia. Któraś spróbuje? Ja właśnie dosycham ale użyłam stu innych rzeczy
|
|
|
|
#57894 |
|
Konto usunięte
|
Dziewczyny, pogubiłam się w sobie i nie wiem czy dobrze stwierdziłam, że mam fale. (teoretycznie mam), ale zważywszy na to, że od ponad roku włosy myłam zawsze na wieczór i wilgotne końce plotłam w warkocz, moje włosy po odzyskaniu kondycji po rozjaśnianiu etc zaczęły właśnie falować, a ja nie wiedziałam czy to od warkocza. Teraz próbując je traktować jak kręconowłose 3 dni temu puszyły się jeszcze bardziej niż to możliwe, mimo iż na poczatku efekt był genialny, i myślałam, że to to. Stwierdziłam, że muszę to dokładnie sprawdzić. Od dwóch dni przestaje robić warkocze nawet na chwilę (bo często robilam na noc I NAWET NIE ZDAWAŁAM SOBIE SPRAWY z faktu jak często to robię, gdy myłam włosy, czy nawet chroniąc przed wiatrem) i sprawdzam, czy rzeczywiście mój skręt się wydobył wraz ze zdrową kondycją, czy po pleceniu warkoczy nieustannie na noc, jak narazie rozczesane przy odżywce d/s są proste i jakieś gładsze i zdrowsze... oczywiście nie są idelnie proste, ale moich fal także nie ma.
możecie bić ![]() |
|
|
|
#57895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pielęgnacja CG nadaje się do wszystkich suchych, zniszczonych czy delikatnych włosów i wrażliwych skalpów, tzn mam na myśli świadomą łagodną pielęgnację. Pogoda teraz jest taka że nawet 100% loczki są nieprzewidywalne. Moim odbiło i falują :P Jeśli czujesz się CG to żaden warkocz nie ma tu znaczenia BTW znam przypadek prostowłosej, która może tydzień warkoczyki nosić a i tak będzie miec proste włosy. To są proste włosy Moje jak rozczeszesz też są ledwo krzywe a czuję się CG! |
|
|
|
|
#57896 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Są piękne i ty to wiesz! Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#57897 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Mój problem teraz polega na tym, że nie wiem jaka się w końcu czuję. Sprawdzę jeszcze kilka dni czy będą jeszcze jakieś czynniki wpływające na samoistne powstanie fal i może dojdę do ładu... Chwilowo trzymam się tego, że ani koczków, ani warkoczy nie robię, zostawiam je samym sobie, może sama wprowadzałam się w błąd przez kilka miesięcy? iga_s, okej, zrobię go przy Was.
Edytowane przez 201606242139 Czas edycji: 2012-02-26 o 13:16 |
|
|
|
|
#57898 |
|
Zakorzenienie
|
Wczoraj wieczorem olejowałam rycynowym, ale moje włosy chyba nie polubiły go w wersji "solo"... Dużo lepiej wyglądają po WAXie.
|
|
|
|
#57899 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
W sumie to dalej wydaje mi się, że jesteś falowana, ale jeśli pasuje ci robienie warkocza i pasuje ci CG to po co to zmieniać? Przecież niektóre prostowłose też stosuję CG na pewno nie zaszkodzi ![]() Ja rycynę solo nakładam jedynie na same końce. |
|
|
|
|
#57900 |
|
Zadomowienie
|
Chyba szampon BD mi nie służy..
Kiedy myje nim normalnie rano swędzi mnie skalp i mam zwiększone przetłuszczanie, a kiedy myję nim kubeczkowo to włosy nie są tak ładnie odbite od skóry głowy. Dzisiaj idę po wodę brzozową i spróbuję ją wcierać po kubeczkowym myciu - dziewczyny w wątku o wodach pisały, że włoski są właśnie ładnie odbite od skalpu.A jak nie podziała, to może zmiana szamponu?
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:38.

Włosy wygięte koło ucha, bo zawsze je tak układam.
nie wiem jakim cudem, nie stosuje żadnych wcierek.
i te 2,5cm - rewelka
i otoczenie zwraca uwage więc musi być dobrze 

), olej kokosowy i jeszcze jakiś, żel (Isana albo mrożący), Jantar, Bingacz z shea.. No i dzisiaj biegnę chyba po herbatkę z pokrzywy i dołączam do PP