Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1930 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-25, 21:19   #57871
Martek_
Zadomowienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Mija 25 dzień walki o ładne fale.
Włosy myję codziennie, cały czas tym samym zestawem - Isana z babassu, BD, Garnier AiK. Zmieniłam tylko na mycie kubeczkowe, ale jak oglądam zdjęcia to po normalnym myciu chyba lepiej wyglądały
Ostatnie płukanie zawsze zimną wodą, kilka razy była płukanka lniana.
Do stylizacji żel lniany, olejowałam na razie tylko 2 razy (rzepak, oliwka BD).
Jest coraz ładniej

1,2 - początek, zmyte sylikony i bardzo lekka odżywka b/s, zero stylizatora.
3,4,5 - teraz, po 25 dniach. również bez stylizatora, chciałam zobaczyć efekt bez wspomagaczy Włosy wygięte koło ucha, bo zawsze je tak układam.
6 - najlepszy stan włosów jak do tej pory. nie mam pojęcia co tak na nie wpłynęło

1,3,4,5 są bez lampy.

Mierzyłam przyrost - 25 dni - 2,5 cm nie wiem jakim cudem, nie stosuje żadnych wcierek.

W planach zakupienie oleju kokosowego, oleju ze słodkich migdałów i żelu (Isana pomarańczowa albo mrożący z Joanny)

Jestem zadowolona. Teraz czekam aż górna warstwa mniej więcej wyrówna się z dolną, a potem liczę na ładne cięcie

Wpisałam się tutaj, bo efekty za słabe jak na dziennik, a chciałam (nieukrywajmy ) się pochwalić i poszukać ewentualnych wskazówek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wiz.jpg (126,3 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg tył.jpg (88,3 KB, 53 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg po.jpg (141,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg poo.jpg (108,8 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg pooooo.jpg (106,1 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg najj.jpg (178,9 KB, 76 załadowań)

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-25 o 21:24
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:33   #57872
Fibibi
Rozeznanie

Martek_, po 25 dniach taka zmiana? brawo i te 2,5cm - rewelka) aż chce mi się walczyć o moje włosy
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:36   #57873
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Włosy myję codziennie, cały czas tym samym zestawem - Isana z babassu, BD, Garnier AiK. Zmieniłam tylko na mycie kubeczkowe, ale jak oglądam zdjęcia to po normalnym myciu chyba lepiej wyglądały
Jest coraz ładniej

3,4,5 - teraz, po 25 dniach. również bez stylizatora, chciałam zobaczyć efekt bez wspomagaczy Włosy wygięte koło ucha, bo zawsze je tak układam.
6 - najlepszy stan włosów jak do tej pory. nie mam pojęcia co tak na nie wpłynęło

1,3,4,5 są bez lampy.

Mierzyłam przyrost - 25 dni - 2,5 cm nie wiem jakim cudem, nie stosuje żadnych wcierek.

W planach zakupienie oleju kokosowego, oleju ze słodkich migdałów i żelu (Isana pomarańczowa albo mrożący z Joanny)

Jestem zadowolona. Teraz czekam aż górna warstwa mniej więcej wyrówna się z dolną, a potem liczę na ładne cięcie

Wpisałam się tutaj, bo efekty za słabe jak na dziennik, a chciałam (nieukrywajmy ) się pochwalić i poszukać ewentualnych wskazówek.
Martek jest super !!!
jak dla mnie więcej olejuj i moze myj co drugi dzień?
a ze na foto wychodzą gorzej, cóż moje tez
a w lustrze jest miodzio i otoczenie zwraca uwage więc musi być dobrze
wrzucaj sobie do codziennika swoje kudełki z opisem - łatwiej wychwycić co Ci służy a co nie

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:46   #57874
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
No idealne porównanie!
Ino Gesslerowej suche i zniszczone

[/QUOTE]

A jakiego wy właściwie używacie Garniera s+k. Bo nagle odkryłam (już po zakupie swoje Fructisa), że są dwa. Jeden Fructis właśnie a drugi jakiś inny. Jak znam życie to ten co mam jest oczywiście zły , ale mi ten Fructis bardzo służy. W składzie chyba nie ma silikonu.[/QUOTE]

garnier Avokado i masło karite http://1.bp.blogspot.com/-D0yD7s3dWR...0/DSC_3080.JPG

Cytat:
Napisane przez christiee06 Pokaż wiadomość
cześć dziewczyny, chciałabym prosić któraś z was o analizę składu 2ch szamponów (sama nie dokońca się na tym znam) nie ma ich wymienionych z kosmetykach zaanalizowanych moge napisac skład tutaj czy w innym watku?
Lepiej do analizowego.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:48   #57875
scoobs
Rozeznanie

Czesc dziewczyny, wtrace sie do Was, jesli moge, mam dzisiaj dola wlosowego. Dorwalam stare zdjecia i dola zalapalam. Kiedys mialam krecone wlosy, wcale ich nie docenialam, nie dbalam o nie specjalnie, szampon, odzywka, czesanie, a wygladaly ok i sie krecily. Do Waszego watku zgladalam wczesniej i troche sie udzielalam, wiem, ze DMkAnia mnie pamieta, ale nigdy mi sie nie udalo wrocic do lokow... Fakt, ze szybko sie poddalam po myciu odzywka. Zobaczcie moje zdjecia, czy myslicie, ze wlosy sie po prostu zmienily? Wiem, ze teraz mam zafarbowane, ale wczesniej juz przestaly sie krecic. (najlepsze loki to mialam, jak bylam jeszcze mlodsza i mylam familyjnym)

Pierwsze, jakies 7 lat temu, na drugi dzien po mysiu, rano rozczesane,
drugie, tez jakies 7 lat temu, ale w dzien, ktory mylam,
Trzecie, to teraz (akurat to z robione w grudniu)
Myslicie, ze jest szansa odzyskac loki, czy moze kolej rzeczy, starzenie sie...?
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 21:51   #57876
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Jest coraz ładniej

1,3,4,5 są bez lampy.

Fantastyv\czny efekt - i to bez stylizatora Super
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:35   #57877
86Paula
Zakorzenienie

Miśka włoski super
nez wow, drugi dzien? nie widac

Martek widać postęp i też poradziłabym częsciej oleje.

Ajrisz samo zdrowie i jakie fajne fale masz pod spodem

moje włosy przechodzą chyba jednak kryzys.
dzis na noc będzie maska alterry+ oliwka hipp, a jutro sls.. co prawda miesiac jeszcze nie minął od poprzedniego razu, ale musze spróbować, bo nie układają się, jak podepnę to przyklapu nie ma, ale jakies takie bez zycia sa.

dzis wyjątkowo chciałam zabezpieczyc koncówki, wziełam troszke oliwki hipp, roztarłam w dłoniach i wgniotłam. i o ile na zdjęciach wyszło w miarę, to w lustrze miałam wrazenie obciążonego kołtuna...

mam nadzieje, że niedługo to przejdzie, bo mam chęć chwycić za nożyczki i opitolić je na krótko...

edit: jednak spojrzałam na zdjęcia, i nie wygląda to dobrze... ewidentnie od jakiegos czasu nie jest dobrze.

Edytowane przez 86Paula
Czas edycji: 2012-02-25 o 22:48
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-25, 22:49   #57878
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fibibi Pokaż wiadomość
Martek_, po 25 dniach taka zmiana? brawo i te 2,5cm - rewelka) aż chce mi się walczyć o moje włosy
Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Martek jest super !!!
jak dla mnie więcej olejuj i moze myj co drugi dzień?
a ze na foto wychodzą gorzej, cóż moje tez
a w lustrze jest miodzio i otoczenie zwraca uwage więc musi być dobrze
wrzucaj sobie do codziennika swoje kudełki z opisem - łatwiej wychwycić co Ci służy a co nie
Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Fantastyv\czny efekt - i to bez stylizatora Super
Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość

Martek widać postęp i też poradziłabym częsciej oleje.

dzis na noc będzie maska alterry+ oliwka hipp, a jutro sls.. co prawda miesiac jeszcze nie minął od poprzedniego razu, ale musze spróbować, bo nie układają się, jak podepnę to przyklapu nie ma, ale jakies takie bez zycia sa.

dzis wyjątkowo chciałam zabezpieczyc koncówki, wziełam troszke oliwki hipp, roztarłam w dłoniach i wgniotłam. i o ile na zdjęciach wyszło w miarę, to w lustrze miałam wrazenie obciążonego kołtuna...

mam nadzieje, że niedługo to przejdzie, bo mam chęć chwycić za nożyczki i opitolić je na krótko...
Dziękuję dziewczyny . Tak, wiem, muszę częściej olejować - już mam oliwkę BD, kupię kokos i będę walczyć
Chciałabym myć co drugi dzień, ale skalp nie pozwala

Paula dasz radę! Idzie wiosna, włoski na pewno to odczują i zaczną się słuchać

Pomożecie w określeniu typu skrętu? 2a/2b?

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-25 o 22:51
Stary 2012-02-25, 22:56   #57879
86Paula
Zakorzenienie

Cytat:
Paula dasz radę! Idzie wiosna, włoski na pewno to odczują i zaczną się słuchać

Pomożecie w określeniu typu skrętu? 2a/2b?
Może i dam radę, ale ostatnio jest zle..
W Londku już praktycznie wiosna, więc pogoda coraz bardziej sprzyja, ale to trochę za mało. Próbować będę nadal, zaakceptowałam już, że nie są proste, prostownicy nie ruszam od ok 4 miesięcy i nie tęsknię za nią. Prawie cg jestem trochę ponad 3 miesiące, więc nie dziwi mnie kryzys, ale niech już sobie idzie!

na skręcie nie znam się zupełnie.
86Paula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 09:52   #57880
ewcia1807
Zakorzenienie

Umyłam dziś włosy Porządnie, delikatnym szamponem, tj, teraz co tydzień je myję tak, bo shea to raczej się nie pozbędę odżywką Później Isana, garnier z karite, płukanka zakwaszająca, Joaśka z rumiankiem i żel lniany z Isaną pomarańczową. Ale tego było
Ciekawe, czy będę zadowolona, jak wyschną

---------- Dopisano o 09:52 ---------- Poprzedni post napisano o 09:49 ----------

Cytat:
Jest coraz ładniej

1,3,4,5 są bez lampy.

Ale przemiana Pięknie wyglądają, O Mamo! Ale włosy Ci pędzą!

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:02   #57881
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez scoobs Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny, wtrace sie do Was, jesli moge, mam dzisiaj dola wlosowego. Dorwalam stare zdjecia i dola zalapalam. Kiedys mialam krecone wlosy, wcale ich nie docenialam, nie dbalam o nie specjalnie, szampon, odzywka, czesanie, a wygladaly ok i sie krecily. Do Waszego watku zgladalam wczesniej i troche sie udzielalam, wiem, ze DMkAnia mnie pamieta, ale nigdy mi sie nie udalo wrocic do lokow... Fakt, ze szybko sie poddalam po myciu odzywka. Zobaczcie moje zdjecia, czy myslicie, ze wlosy sie po prostu zmienily? Wiem, ze teraz mam zafarbowane, ale wczesniej juz przestaly sie krecic. (najlepsze loki to mialam, jak bylam jeszcze mlodsza i mylam familyjnym)
Pierwsze, jakies 7 lat temu, na drugi dzien po mysiu, rano rozczesane,
drugie, tez jakies 7 lat temu, ale w dzien, ktory mylam,
Trzecie, to teraz (akurat to z robione w grudniu)
Myslicie, ze jest szansa odzyskac loki, czy moze kolej rzeczy, starzenie sie...?
Pewnie, że pamiętam ten rulonik przy twarzy
Piszesz, że farbujesz...zdaje się rozjaśniasz? A musisz? Nie lubisz swojego naturalnego koloru?
Szybko się poddałaś...tu niestety trzeba troszkę pracy, systematyczności i czasu... :/ miesiąc, 2 czy 3 to mało. Chociaż są na wątku osoby, którym wystarczyło te 30 dni
EDIT: Ktoś tu fajnie napisał, że CG to nie tylko metoda a sposób życia czy coś takiego...jak przekręciłam to proszę poprawić, ale zgadzam się z tym oczywiście.
Coś się zmieniło, skoro włosy tak zareagowały. Może powiększyła się rodzina? Zdaje się hormony mają niemały wpływ...
Spróbuj raz jeszcze zawalczyć o loki. Jeśli włosom nie pasuje mycie odżywką to tego nie rób, myj szamponem
Napisz nam tu dokładnie jakie kosmetyki stosujesz, co robisz, jak myjesz, itp...postaramy się pomóc przecież cieszę się, że wróciłaś

"Świat przeszkadza mi w życiu."

Edytowane przez DMkAnia
Czas edycji: 2012-02-26 o 10:06
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:36   #57882
nusia114
Zadomowienie

Dziewczyny, szybkie pytanie, jak używacie balsamu gloria?

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 10:37   #57883
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Martek- ale piekne wlosy ! i to w 25 dni o mamo !

Dobrze, no to tak- uzylam oleju kokosowego i nie widze efektow poki co zbytnio... Ciezko bylo mi go zmyc [Babydreamem] i jak jeszcze byly mokre to takie jakies szorstkie po tym oleju byly... na noc znow zawiazalam w luzny warkocz. Rano rozwiazalam i mam stog siana, a wczoraj juz bardziej nawilzone byly... o co chodzi? Tak na poczatku jest z tym kokosowym?

cel I: 55kg

mż-wr
kamilon jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:06   #57884
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kamilon Pokaż wiadomość

Dobrze, no to tak- uzylam oleju kokosowego i nie widze efektow poki co zbytnio... Ciezko bylo mi go zmyc [Babydreamem] i jak jeszcze byly mokre to takie jakies szorstkie po tym oleju byly... na noc znow zawiazalam w luzny warkocz. Rano rozwiazalam i mam stog siana, a wczoraj juz bardziej nawilzone byly... o co chodzi? Tak na poczatku jest z tym kokosowym?
a jakiej odzywki uzylas? Szorstkie sa prawdopodobnie po szamponie, ja mam tak samo, po uzyciu odzywki i przeczesaniu wlosow ta szorstkosc znika. Kokos nie kazdemu sluzy, zwlaszcza jesli masz wysoka porowatosc, moze puszyc, mi niestety nie sluzy ale musze przetestowac trzymajac go krocej bo tak to zawsze cala noc oleje trzymam

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:19   #57885
nez123
Rozeznanie

Cytat:
nez123 cudowne! Idealnie wyglądają na drugi dzień!
Cytat:
nez123
Cytat:
Napisane przez 86Paula Pokaż wiadomość
Miśka włoski super
nez wow, drugi dzien? nie widac :
Dzięki;*
Włosy na zdjęciu to, z tego co pamiętam, efekt spania w koszulce - pomaga mi uzyskać najlepszy efekt na drugi dzień. Chociaż i bez tego jest przyzwoicie
Cytat:
dzis na noc będzie maska alterry+ oliwka hipp, a jutro sls.. co prawda miesiac jeszcze nie minął od poprzedniego razu, ale musze spróbować, bo nie układają się, jak podepnę to przyklapu nie ma, ale jakies takie bez zycia sa. :
A używasz czegoś silikonowego czy zawierającego pq? Może "wyszorowanie" pomoże

Cytat:

Może po prostu nie pasuje Ci kokos? Nie każdy włos go lubi...
U włosów z wysoką porowatością może spowodować, że będą szorstkie, sztywne, z tendencją do plątania i puszenia.

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:20
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 11:29   #57886
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Rozumiem...
Agatka- uzylam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html i taka calkiem solidna ilosc... Moze za krotko ja trzymalam. A kokosa mialam na glowie od ok 14 do 22, pod koniec o 21 juz mi sie takie tluste straki porobily i wlosy staly sie szorstkie...
No to sprobuje jeszcze raz albo 2 najwyzej, potrzymam z 5 godzin a jak bedzie dalej zle to zmienie. Na jaki jeszcze? Migdalowy moze? Jak myslicie?

i jeszcze jedno- czy odzywki, np garniera, ktora polecalyscie http://1.bp.blogspot.com/-D0yD7s3dWR...0/DSC_3080.JPG , mozna trzymac dluzej, w sensie ok 60min? Czy tylko typowe maski mozna tak trzymac?

Dziekuje Wam za odpowiedzi

mż-wr
Stary 2012-02-26, 11:34   #57887
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
i jeszcze jedno- czy odzywki, np garniera, ktora polecalyscie http://1.bp.blogspot.com/-D0yD7s3dWR...0/DSC_3080.JPG , mozna trzymac dluzej, w sensie ok 60min? Czy tylko typowe maski mozna tak trzymac?

Można ja nawej jako bez spłukiwania ją stosuję czasem
Kupiłam wczoraj balsam mrs Potters aloesowy będę nim myć włoski i już się zastanawiam, czy jako b/s też by go nie wypróbować :p
Stary 2012-02-26, 11:36   #57888
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Ale przemiana Pięknie wyglądają, O Mamo! Ale włosy Ci pędzą!
Cytat:

Bardzo mi miło, normalnie samoocena 100% w górę

Mam ochotę na duże włosowe zakupy Potrzebuję coś b/s (chcę Joaśkę, ale trudno ją dostać ), olej kokosowy i jeszcze jakiś, żel (Isana albo mrożący), Jantar, Bingacz z shea.. No i dzisiaj biegnę chyba po herbatkę z pokrzywy i dołączam do PP

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:39
Stary 2012-02-26, 11:52   #57889
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Rozumiem...
Agatka- uzylam https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...oner-masc.html i taka calkiem solidna ilosc... Moze za krotko ja trzymalam. A kokosa mialam na glowie od ok 14 do 22, pod koniec o 21 juz mi sie takie tluste straki porobily i wlosy staly sie szorstkie...
No to sprobuje jeszcze raz albo 2 najwyzej, potrzymam z 5 godzin a jak bedzie dalej zle to zmienie. Na jaki jeszcze? Migdalowy moze? Jak myslicie?

ja trzymam odzywke zwykle 5 minut nawet krocej bo nie mam czasu Ale jak tylko moge to staram sie dluzej. Nie znam kosmetykow Tolpy, nie wiem czy dziewczyny stosowaly ja kiedykolwiek Mysle ze to chyba wina kokosa, sproboj potrzymac go do max 2 godzin, tak mi eloe poradzila i ja tez mam zamiar tak zrobic Zastanow sie nad swoja porowatoscia, tutaj masz link https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=51 to ci ulatwi sprawe z olejami, jakie beda prawdopodobnie ci sprzyjac

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-26, 11:55   #57890
AjriszMarta
Zakorzenienie

Oj cienko panienki tylko 3 strony? :P

Moje krzywuszki dziękują za komplementy
Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Przedstawiam wam moje włosy, zdjęcie I - po umyciu i wysuszeniu - przed samym wyjściem, zdjęcie II - dzień drugi.
Pikne
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Ktoś tu fajnie napisał, że CG to nie tylko metoda a sposób życia czy coś takiego...jak przekręciłam to proszę poprawić, ale zgadzam się z tym oczywiście.
Oj tak

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:03   #57891
kamilon
Rozeznanie

GG do kamilon

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
ja trzymam odzywke zwykle 5 minut nawet krocej bo nie mam czasu Ale jak tylko moge to staram sie dluzej. Nie znam kosmetykow Tolpy, nie wiem czy dziewczyny stosowaly ja kiedykolwiek Mysle ze to chyba wina kokosa, sproboj potrzymac go do max 2 godzin, tak mi eloe poradzila i ja tez mam zamiar tak zrobic Zastanow sie nad swoja porowatoscia, tutaj masz link https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...1&postcount=51 to ci ulatwi sprawe z olejami, jakie beda prawdopodobnie ci sprzyjac
Dziekuje z opisu wyszlo mi ze mam wlosy o duzej porowatosci. Do konca przekonal mnie podpunkt o niedomywaniu odzywki d/s. 100% prawdy
Jak mylam szamponami z silikonami i pozniej nakladalam Tolpe to efekt byl swietny Ale teraz wiem , ze silikony sa bleee i moze Tolpa nie bedzie juz tak dzialac.
Mozliwe ze dzisiaj bede miala tego Garniera zoltego, to go potrzymam z godzinke na wloskach, a jutro czy pojutrze wytestuje ten kokos na 2 godziny

I jeszcze raz dziekuje Wam za odpowiedzi

mż-wr
Stary 2012-02-26, 12:23   #57892
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
Dziekuje z opisu wyszlo mi ze mam wlosy o duzej porowatosci. Do konca przekonal mnie podpunkt o niedomywaniu odzywki d/s. 100% prawdy
Jak mylam szamponami z silikonami i pozniej nakladalam Tolpe to efekt byl swietny Ale teraz wiem , ze silikony sa bleee i moze Tolpa nie bedzie juz tak dzialac.
Mozliwe ze dzisiaj bede miala tego Garniera zoltego, to go potrzymam z godzinke na wloskach, a jutro czy pojutrze wytestuje ten kokos na 2 godziny

I jeszcze raz dziekuje Wam za odpowiedzi
No to witaj w klubie
Mi bardziej niz garnier pasuje alterra morelowa, kocham ja! a jesli chodzi o olejowanie to oliwa z oliwek, ale mam zamiar jeszcze sprobowac z pestek winogron i jakiegos orzecha albo lniany

dobra uciekam, do pozniej

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-26, 12:37   #57893
AjriszMarta
Zakorzenienie

Bingo mleczko jedwabne do włosów może nadawać się do mycia. Któraś spróbuje? Ja właśnie dosycham ale użyłam stu innych rzeczy

Stary 2012-02-26, 12:38   #57894
201606242139
Konto usunięte

Dziewczyny, pogubiłam się w sobie i nie wiem czy dobrze stwierdziłam, że mam fale. (teoretycznie mam), ale zważywszy na to, że od ponad roku włosy myłam zawsze na wieczór i wilgotne końce plotłam w warkocz, moje włosy po odzyskaniu kondycji po rozjaśnianiu etc zaczęły właśnie falować, a ja nie wiedziałam czy to od warkocza. Teraz próbując je traktować jak kręconowłose 3 dni temu puszyły się jeszcze bardziej niż to możliwe, mimo iż na poczatku efekt był genialny, i myślałam, że to to. Stwierdziłam, że muszę to dokładnie sprawdzić. Od dwóch dni przestaje robić warkocze nawet na chwilę (bo często robilam na noc I NAWET NIE ZDAWAŁAM SOBIE SPRAWY z faktu jak często to robię, gdy myłam włosy, czy nawet chroniąc przed wiatrem) i sprawdzam, czy rzeczywiście mój skręt się wydobył wraz ze zdrową kondycją, czy po pleceniu warkoczy nieustannie na noc, jak narazie rozczesane przy odżywce d/s są proste i jakieś gładsze i zdrowsze... oczywiście nie są idelnie proste, ale moich fal także nie ma. ja już nie wiem, chyba nie jestem CG, ani CGpodobna
możecie bić
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 12:48   #57895
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez PandaBear Pokaż wiadomość
Dziewczyny, pogubiłam się w sobie i nie wiem czy dobrze stwierdziłam, że mam fale. (teoretycznie mam), ale zważywszy na to, że od ponad roku włosy myłam zawsze na wieczór i wilgotne końce plotłam w warkocz, moje włosy po odzyskaniu kondycji po rozjaśnianiu etc zaczęły właśnie falować, a ja nie wiedziałam czy to od warkocza. Teraz próbując je traktować jak kręconowłose 3 dni temu puszyły się jeszcze bardziej niż to możliwe, mimo iż na poczatku efekt był genialny, i myślałam, że to to. Stwierdziłam, że muszę to dokładnie sprawdzić. Od dwóch dni przestaje robić warkocze nawet na chwilę (bo często robilam na noc I NAWET NIE ZDAWAŁAM SOBIE SPRAWY z faktu jak często to robię, gdy myłam włosy, czy nawet chroniąc przed wiatrem) i sprawdzam, czy rzeczywiście mój skręt się wydobył wraz ze zdrową kondycją, czy po pleceniu warkoczy nieustannie na noc, jak narazie rozczesane przy odżywce d/s są proste i jakieś gładsze i zdrowsze... oczywiście nie są idelnie proste, ale moich fal także nie ma. ja już nie wiem, chyba nie jestem CG, ani CGpodobna
możecie bić
A za co bić?
Pielęgnacja CG nadaje się do wszystkich suchych, zniszczonych czy delikatnych włosów i wrażliwych skalpów, tzn mam na myśli świadomą łagodną pielęgnację.
Pogoda teraz jest taka że nawet 100% loczki są nieprzewidywalne. Moim odbiło i falują :P
Jeśli czujesz się CG to żaden warkocz nie ma tu znaczenia
BTW znam przypadek prostowłosej, która może tydzień warkoczyki nosić a i tak będzie miec proste włosy. To są proste włosy
Moje jak rozczeszesz też są ledwo krzywe a czuję się CG!

Stary 2012-02-26, 13:02   #57896
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Pachnie, jak męskie perfumy

Ja rozpuszczam w kąpieli wodnej, albo jeśli potrzebuję tylko troszkę to nabieram na łyżkę i chwilę ogrzewam nad palnikiem - ale uwaga wtedy na gorącą łyżkę

Ponoć ma pomóc w lepszym wnikaniu. Aczkolwiek, u mnie takie same efekty jak z samym olejem.

Spróbuj innych stylizatorów : Artiste, Isana... Jeśli się rozprostowują to bez jakiegoś 'utrwalacza' będzie ciężko.

Ja Jantara w "normalny" sposób nakładam tylko przed myciem na noc, albo pół godzinki. Codziennie rano za to pryskam nim jak najbliżej skóry głowy, tak żeby nie dotykać włosów.

Witam was po małej przerwie Staram się podczytywać regularnie, ale z braku czasu ciężko mi znaleźć chwilę, żeby coś napisać..
Ostatnio trochę zaniedbałam pielęgnację - lenistwo
Przedstawiam wam moje włosy, zdjęcie I - po umyciu i wysuszeniu - przed samym wyjściem, zdjęcie II - dzień drugi.
Cudowny skręt! Rewelacyjnie na drugi dzień wyglądają

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja wzrucę swoje dzisiejsze - bez wysiłku - mycie isaną b/s joaśka zielona żel lniany i bielendy - dzis nawet fotki z tyłu, bo mam fotografa na miejscu

nieustannie mnie cieszą
Nie dziwię się, że cieszą Są piękne i ty to wiesz! Co do ścinania jeśli bardzo cię te ogonki męczą to zetnij cm, góra dwa, ale mim zdaniem to im niepotrzebne.

Cytat:
Jest coraz ładniej

1,3,4,5 są bez lampy.

Rewelacja! Taka zmiana w tak krótkim czasie? Gratuluję!
Cytat:
Rozumiem...

Wydaje mi się, że można, ja nie mam tego garniera, ale alterkę staram się trzymać jak najdłużej.

Cytat:
możecie bić
Kochana moim zdaniem jesteś 100% falowana Jednak jeśli nie jesteś pewna zrób ten test Ajrisz: https://wizaz.pl/forum/blog.php?b=10362
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:04   #57897
201606242139
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
A za co bić?
Pielęgnacja CG nadaje się do wszystkich suchych, zniszczonych czy delikatnych włosów i wrażliwych skalpów, tzn mam na myśli świadomą łagodną pielęgnację.
Pogoda teraz jest taka że nawet 100% loczki są nieprzewidywalne. Moim odbiło i falują :P
Jeśli czujesz się CG to żaden warkocz nie ma tu znaczenia
BTW znam przypadek prostowłosej, która może tydzień warkoczyki nosić a i tak będzie miec proste włosy. To są proste włosy
Moje jak rozczeszesz też są ledwo krzywe a czuję się CG!
a ja właśnie po "nagłym" odkryciu tego wątku i przyjrzeniu się włosom stwierdziłam jednoznacznie, że jestem CG i zaczynam inną pielęgnację. I gdy przestałam robić warkocz raptem 3 dzień to są proste i nie falują nawet po pieluszkowaniu, które towarzyszyło mi jako delikatne pozbycie się wody po umyciu. :| dzisiaj na noc wzięłam oliwę z oliwek sprawdzić czy rzeczywiście prostuje trochę włosy no i są jak druty, prościutkie, ale miękkie i lśniące, a grzywka to jak po prostownicy(teoretycznie plus, ale mylący, gdyż u mnie im krótsze włosy tym powinny się bardziej wywijać, a ja po zwykłym delikatnym rozczesaniu włosów mam grzywkę jak za czasów codziennego prostowania).
Mój problem teraz polega na tym, że nie wiem jaka się w końcu czuję. Sprawdzę jeszcze kilka dni czy będą jeszcze jakieś czynniki wpływające na samoistne powstanie fal i może dojdę do ładu... Chwilowo trzymam się tego, że ani koczków, ani warkoczy nie robię, zostawiam je samym sobie, może sama wprowadzałam się w błąd przez kilka miesięcy?

iga_s, okej, zrobię go przy Was.
  • zawsze sądziłaś, że twoje włosy są proste ale "krzywe" - nie, co najwyżej sianowate i zniszczone
  • mają lekko wywijające się końcówki - wlaśnie tu jest kłopot, nawet jak mam pokręcone włosy końcówki zawsze są proste i dają efekt wycieniowania, więc odpowiedź chyba nie
  • przez jakiś okres w twoim życiu miałaś falki a nawet loczki: w dzieciństwie, okresie dojrzewania - od wieki wieków proste, ale gdy się chciało je pokręcić czy pofalować - noc z warkoczem i gotowe (http://kittiekocilapka.blogspot. com/2012/01/historia.html - tutaj możecie zwrócić uwagę, że moje zdjęcia to albo proste włosy albo pofalowane. te pofalowane - to efekt właśnie warkocza, od małego byłam przyzwyczajana by go robić. zdjęcie świeżo po ścięciu końcówek i umyciu w dzień klik )
  • włosom zdarzało się poskręcać np po prysznicu, na plaży - nie, ewentualnie po słonej wodzie w Morzu Czerwonym sterczały w każdą stronę i babyhairy się falowały.
  • łapią lekki puch w wilgotne dni (dotyczy typu Wavy) - puch nie, jeżeli dobrze kojarzę taki lekko kaczuszkowaty, ale jeśli liczy się wyskakiwanie babyhair do góry i sterczenie jak naelektryzowane to można zaliczyć jako tak XD
  • włosy mają tendencję do wyglądania nieporządnie - nie bardzo rozumiem pytanie, ale raczej nie mam problemu z ich wyglądem
  • walczysz z wysuszonymi końcówkami - nie
  • po wyschnięciu są krótsze niż na mokro nawet o dobre parę centymetrów - może delikatnie tak, zwłaszcza, że je pieluszkowałam, żeby nie zniszczyć, to takie może ?
  • lepiej wyglądają wycieniowane - nigdy w życiu, tragedia do potęgi, głowę mam większą o 15 kg
  • nie tak łatwo było Ci znaleźć fryzjera, który potrafi dobrze obciąć twoje włosy - nie pamiętam mojej ostatniej wizyty u fryzjera, zawsze grzywkę sama ścinałam
zaskoczył mnie ten test, powiem szczerze, zaczęłam grzebać w przeszłości i coraz bardziej nie wiem w co wierzyć.

Edytowane przez 201606242139
Czas edycji: 2012-02-26 o 13:16
201606242139 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:08   #57898
invissible
Zakorzenienie

GG do invissible

Wczoraj wieczorem olejowałam rycynowym, ale moje włosy chyba nie polubiły go w wersji "solo"... Dużo lepiej wyglądają po WAXie.
invissible jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:23   #57899
iga_s
Raczkowanie

Cytat:
a ja właśnie po "nagłym" odkryciu tego wątku i przyjrzeniu się włosom stwierdziłam jednoznacznie, że jestem CG i zaczynam inną pielęgnację. I gdy przestałam robić warkocz raptem 3 dzień to są proste i nie falują nawet po pieluszkowaniu, które towarzyszyło mi jako delikatne pozbycie się wody po umyciu. :| dzisiaj na noc wzięłam oliwę z oliwek sprawdzić czy rzeczywiście prostuje trochę włosy no i są jak druty, prościutkie, ale miękkie i lśniące, a grzywka to jak po prostownicy(teoretycznie plus, ale mylący, gdyż u mnie im krótsze włosy tym powinny się bardziej wywijać, a ja po zwykłym delikatnym rozczesaniu włosów mam grzywkę jak za czasów codziennego prostowania).
Mój problem teraz polega na tym, że nie wiem jaka się w końcu czuję. Sprawdzę jeszcze kilka dni czy będą jeszcze jakieś czynniki wpływające na samoistne powstanie fal i może dojdę do ładu... Chwilowo trzymam się tego, że ani koczków, ani warkoczy nie robię, zostawiam je samym sobie, może sama wprowadzałam się w błąd przez kilka miesięcy?

iga_s, okej, zrobię go przy Was.
  • zawsze sądziłaś, że twoje włosy są proste ale "krzywe" - nie, co najwyżej sianowate i zniszczone
  • mają lekko wywijające się końcówki - wlaśnie tu jest kłopot, nawet jak mam pokręcone włosy końcówki zawsze są proste i dają efekt wycieniowania, więc odpowiedź chyba nie
  • przez jakiś okres w twoim życiu miałaś falki a nawet loczki: w dzieciństwie, okresie dojrzewania - od wieki wieków proste, ale gdy się chciało je pokręcić czy pofalować - noc z warkoczem i gotowe (http://kittiekocilapka.blogspot. com/2012/01/historia.html - tutaj możecie zwrócić uwagę, że moje zdjęcia to albo proste włosy albo pofalowane. te pofalowane - to efekt właśnie warkocza, od małego byłam przyzwyczajana by go robić. zdjęcie świeżo po ścięciu końcówek i umyciu w dzień klik )
  • włosom zdarzało się poskręcać np po prysznicu, na plaży - nie, ewentualnie po słonej wodzie w Morzu Czerwonym sterczały w każdą stronę i babyhairy się falowały.
  • łapią lekki puch w wilgotne dni (dotyczy typu Wavy) - puch nie, jeżeli dobrze kojarzę taki lekko kaczuszkowaty, ale jeśli liczy się wyskakiwanie babyhair do góry i sterczenie jak naelektryzowane to można zaliczyć jako tak XD
  • włosy mają tendencję do wyglądania nieporządnie - nie bardzo rozumiem pytanie, ale raczej nie mam problemu z ich wyglądem
  • walczysz z wysuszonymi końcówkami - nie
  • po wyschnięciu są krótsze niż na mokro nawet o dobre parę centymetrów - może delikatnie tak, zwłaszcza, że je pieluszkowałam, żeby nie zniszczyć, to takie może ?
  • lepiej wyglądają wycieniowane - nigdy w życiu, tragedia do potęgi, głowę mam większą o 15 kg
  • nie tak łatwo było Ci znaleźć fryzjera, który potrafi dobrze obciąć twoje włosy - nie pamiętam mojej ostatniej wizyty u fryzjera, zawsze grzywkę sama ścinałam
zaskoczył mnie ten test, powiem szczerze, zaczęłam grzebać w przeszłości i coraz bardziej nie wiem w co wierzyć.
No to sama nie wiem W sumie to dalej wydaje mi się, że jesteś falowana, ale jeśli pasuje ci robienie warkocza i pasuje ci CG to po co to zmieniać? Przecież niektóre prostowłose też stosuję CG na pewno nie zaszkodzi

Cytat:
Napisane przez invissible Pokaż wiadomość
Wczoraj wieczorem olejowałam rycynowym, ale moje włosy chyba nie polubiły go w wersji "solo"... Dużo lepiej wyglądają po WAXie.
Ja rycynę solo nakładam jedynie na same końce.
iga_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 13:31   #57900
Martek_
Zadomowienie

Chyba szampon BD mi nie służy.. Kiedy myje nim normalnie rano swędzi mnie skalp i mam zwiększone przetłuszczanie, a kiedy myję nim kubeczkowo to włosy nie są tak ładnie odbite od skóry głowy. Dzisiaj idę po wodę brzozową i spróbuję ją wcierać po kubeczkowym myciu - dziewczyny w wątku o wodach pisały, że włoski są właśnie ładnie odbite od skalpu.
A jak nie podziała, to może zmiana szamponu?

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości