|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Wtajemniczenie
|
Ha ha ha Brumek musi opatentowac i opłatę pobierać.
|
|
|
|
#1832 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
mi się juz "brunkowe piersi" pieka w piekarniku ale zrobiłam troszkę inaczej do piersi z kurczaka dałam mozarellę paprykę pokrojona w paseczki i na to ser żółty i zawinęlam, zobaczymy , oj zjeść się zje ale ciakawa jestem smaku
|
|
|
|
#1833 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
No nie wiem, takie maja przekonania. tłumaczą się tym, że na większym pisionku łatwiej przeprowadzić zabieg. Ale i tak dobrze, że za rok, bo ten chirurg u którego byłam pierwszy raz to mówił, że zabieg w wieku przedszkolnym lub wczesnoszkolnym będzie robiony.
Cytat:
Przekona się wkrótce Cytat:
Cytat:
![]() A jak tak czytam i oglądam jakie Wasze dzieciaczki nabywają nowe umiejetności i podziwiam. Zresztą wszystkim gratuluje wspaniale rozwijających się dzieciaczków. Dominik na razie stanął w miejscu, raczkować nie chce, siedzieć siedzi ale z podparciem, ale wierzę, że lada moment coś ruszy.. A jak widzę, jak stoją wasze pociechy to dla mnie to juz wogóle "magia" ![]() Za to nauczył się mówić ba-ba-ba-ba-ba i cały czas to powtarza. Ma-ma mówi tylko jak mu źle ![]() jak na razie zrobiłam krok i kupiłam puzzle piankowe, te które polecaliście, to może na nich będzie Domkowi łatwiej ćwiczyć.. dołączam zdjęcie.
|
|
#1834 |
|
Raczkowanie
|
dwa razy to samo zdjęcie mi sie załadowało przez pomyłkę. Miło być to:
|
#1835 |
|
Wtajemniczenie
|
dla wielbicielek parówek
https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=2565 |
|
|
|
#1836 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale jaki fajny Domek. Wydaje sie juz tak "dorosly"
|
|
|
|
#1837 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
moje dziecko w dzień malo śpi, ale noc przesypia całą co do wózka, trudno mi powiedzieć, wygląda nieźle, ale musialabym, organoleptycznie potestować by mieć zdanie Cytat:
jeden motyw, pytała mnie siostra czy mojemu tz tez sie robią bawełniane kuleczki w pepku (!) bo w anglii żartują sobie na ten temat - są np kubeczki no i śniło mi się że taki mój znajomy, elegancik gej.... miał takie pudeleczko na te "kfapki" wieczko to było jego podobnizna, przez lekko uchylone usta można było to podejrzećno takie głupoty, w ten deseń ![]() ---------- Dopisano o 16:34 ---------- Poprzedni post napisano o 16:30 ---------- poradźcie coś w kwestii fotelików owinnam już myśleć o kupnie nowego, obecny jest już ciasny normalnie dziecko jest upakowane jak sardynka w puszce zastnawiam się nad kupnem takiego 9-18kg lub 9-36kg jak myslicie? jakie kupujecie? poradźcie proszę
|
|
#1838 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
teraz już będzie tylko dobrzeTo wklej zdjęcie brwi i będziemy konsultować ![]() Cytat:
Cytat:
I jak wyszły piersi brumkowe? Cytat:
A depresję wyganiamy! Cytat:
Cytat:
![]() My wybrałyśmy się w to piękne słońce na spacer i nas zamurowało.. wiatr taki, że szybka runda blisko domu i wracałyśmy bo myślałam, że zamarznę.. Cały czas myślę o czwartku.. Hania wtedy idzie 1 dzień do żłobka i już mam schizę i mi smutno ![]() ---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ---------- I zapomniałam.. stoo lat dla bliźniaczek |
||||||
|
|
|
#1839 |
|
Zadomowienie
|
i zapomniałam....
Domek - fantastyczne zdjęcia, takie radosne, kolorowe i mały blondynek w ich centrum
|
#1840 |
|
Zadomowienie
|
Hello
miałam pięknie pozaznaczane cytaty, ale musiałam zleźć z kompa bo teścia dziś mamy i nie bardzo mam jak pisać ![]() dlatego będzie ogólnie ![]() dla dzisiejszych solenizantów ![]() ![]() Wszystkiego najlepszego dla Sweet!! Sto lat kochana! )A tak w ogóle to dwa dni z teściem i już zdążył mnie rozbroić 1. Dawał Mai pustą puszkę po piwie do zabawy (przestał, jak zmroziłam go spojrzeniem zabójcy) 2. w ramach zabawy psiknął jej rączkę swoim dezodorantem. Na moje stanowcze: "TAK SIĘ NIE ROBI bo ona wkłada przecież rączki do buzi" było tylko: "no nie pomyślałem" ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
#1841 |
|
Wtajemniczenie
|
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-26 o 17:02 |
|
|
|
#1842 |
|
Wtajemniczenie
|
o dziekuje Nataszko, piersi się udały zrbobiłanm z mozarellą, papryka i dałam troszkę żółtego sera,
trzymam kciuki za czwartek , a czemu zaprowadzasz? wracasz do pracy??---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:23 ---------- Kolina ja miałam ten 9-18, Oliwka jeździła w nim jeszcze niedawno a w listopadzie skończyła 5 lat, teraz ma juz tylko nakładkę |
|
|
|
#1843 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
w znaczeniu,że taki duży przedział wagowy się nie sprawdza. Ja kupiłam ten mniejszy przedział z tego względu,że nie wiem ile będzie moje dziecko wazyć ani mierzyć cm i dany fotelik może się okazać jednak za maly albo niewygodny na dłuższą metę.Cytat:
![]() dla kochanych solenizantów buziaczki i uściski : Lena, Liliana,Wiktoria ---------- Dopisano o 17:32 ---------- Poprzedni post napisano o 17:30 ---------- u nas niedziela pełna wrażeń, byliśmy w sklepie , potem na cmentarzu no i nasza żabka zaczęła nam robić żarty -chyba trzeba wymienić przewody wysokiego napięcia ) i mieliśmy trochę przebojów
Edytowane przez dziubek79 Czas edycji: 2012-02-26 o 17:48 |
|||
|
|
|
#1844 |
|
Zadomowienie
|
agadus, dziubek79, dzięki za odpowiedź
zastnawiałam się nad cybexem 9-36 ale może faktycznie nie ma co kombinować dziubek79 - co z żabką?
|
#1845 |
|
Zakorzenienie
|
Czesc
|
|
|
|
#1846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
) to oczywiscie nagle wszystko było ok ![]() postoi do jutra i zobaczymy
|
|
|
|
|
#1847 |
|
Wtajemniczenie
|
no dokładnie tak myslę jak dziubek, tak jak pisałam Oliwka jeżdziła w tym foteliku do stycznia a listopadzie skończyła 5 lat , teraz ma nakładkę,
---------- Dopisano o 17:52 ---------- Poprzedni post napisano o 17:51 ---------- a jajeszczę mam tej firmy ramatti i jest taka opcja,że może dziecko siedZieć prosto lub lekko oparte |
|
|
|
#1848 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
skoro już w 8 miesiącu ma 10kg no i własnie nie wiem jak będzie rósł , czy wszerz czy wzdłuż
|
|
|
|
|
#1849 |
|
Wtajemniczenie
|
a ja sie juz nie mogę doczekać srody-czwartku, bo ma byc juz u nas dużo na plusie i w końcu pomyję okna i zawieszę inne firanki, ostatnio myłam w pażdzierniku lub listopadzie, jakos tak nie pamiętam, a takie brudne,że mało co widać
![]() ---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:54 ---------- ja dzieci skończą rok to tak bardzo szybko nie rosną, |
|
|
|
#1850 |
|
Zakorzenienie
|
padam na pysk. Jak dzisiaj mi zafunduje taką noc jak 5 ostatnich to długo nie pociągnę
|
#1851 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
dziekujemy |
|
|
|
|
#1852 | |
|
Raczkowanie
|
A ja muszę pochwalić mojego synka, bo dzisiaj był po prostu mega wspaniały, nawet przez chwilę nie marudził, świetnie się bawił, ładnie jadł i miał 4 drzemki
Chyba ząbek mu dzisiaj tak nie dokuczałCytat:
(nie wiem dlaczego
|
|
#1853 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Do żłobka idzie bo wracam niestety do pracy ![]() Czeeeść ![]() Hania wykąpana, najedzona ale ani myśli iść spać ![]() Wieeelka góra prasowania się na mnie patrzy i się śmieje jak głupia
|
||
|
|
|
#1854 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć
póki pamiętam: sto layek dla dzisiejszych solenizantek: Lenko, Lilianko i Wiktorio agadus narobiłaś mi smaka na taki zestaw w brumkowych piersiach. przy najbliższej okazji skopiuję w ogóle to chyba nie pisałam Brumkowi, że mój mąż od pierwszego kęsa zaczął uwielbiać to danie, a łasuch z niego nieprzeciętny u nas całkiem miły dzień. rano kościółek zaliczyliśmy w trójkę, potem obiadek, chwila drzemki i spacerek. wybraliśmy się do "centrum' naszego GW bo dawno nigdzie nie wychodziliśmy... i pozytywnie się zaskoczyłam bo było mnóstwo par z małymi dziećmi... więc nie tylko nas słoneczko wygnało z domku ![]() a w ogóle to znowu koczuje w domu 2 dni za męża na jego urlopie, bo jest niezbędny w pracy. także jutro i pojutrze nadal będę na bieżąco na wizażu a Hania idzie jutro na swoją pierwszą godzinę do żłobka... we wtorek na dwie, w środę przerwa, a w czwartek na 5, a w piątek już na 8... Hanyska się obudziła z drzemeczki właśnie... idziemy się kąpać |
|
|
|
#1855 |
|
Zakorzenienie
|
Nasze blw.
Wrzuciłam w K. ale niech i nie klubowiczkipoznają moją Agatke ![]() Jakaś nie w sosie dziś jestem. Nie chce mi się nadrabiać. Nic mi sie nie chce
|
|
|
|
#1856 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1857 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jutro nadrobie chyba Dobranoc p.s. Marys juz OK, na szczescie Gastrolit pomogl i nie rozwinelo sie Pozdro |
|
|
|
|
#1858 |
|
Zakorzenienie
|
Scio ależ to słodkie stworzenie!
Eve cieszę się, że z Maryś lepiej. Wczoraj pisałaś o tym, że ją tak przeczyszcza bidulę, i myślałam o Was dziś. Wikunia, Lena i Lilcia! Śliczne solenizantki całuski od nas! cholera i nie wiem co dalej. Aaaa cieszę się strasznie, że Nutra 2 refudowana. I ta cena 3 z czymś. Miodzio. My już na Bebiko samym. Lili brak.
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
|
|
|
|
#1859 |
|
Zadomowienie
|
Jestem....
BARDZO DZIEKUJEMY WSZYSTKIM CIOCIOM ZA ZYCZENIA PÓŁROCZKOWE Dziś ja mam urodziny....stwierdzam ze jestem stara ![]() ogolnie mam zly dzien i cigle placze wrocilismy od rodzicowi jestem padnieta do tego Igor 2 dziennie nie chce jesc a dzis zjadl u babci rosół z kluskami i nic pozatym do tego marudzi marudzi i marudzi Eh...ide spac do jutra
|
|
|
|
#1860 | |||
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Wiktorio wszystkiego najlepszego! Scio a Nic Agatce nie jest? No to fajnie, bo moje panny jedzą dopiero 3 puszkę Bebilonu Pepti
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:59.

)

to długo czekacie, a dlaczego wcześniej nie chcą robić? 
A on jada normalnie tylko 2-3 razy dziennie...

, zaczynam się przyzwyczajać, ale powera takiego jak Jacieee
) to oczywiscie nagle wszystko było ok