Wątek poradnikowo-wspierający kompleksy zabijający:) - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 09:53   #121
Kallija
Raczkowanie

Dot.: Wątek poradnikowo-wspierający kompleksy zabijający:)

Hej dziewczyny
Dzięki wypowiedziom w tym wątku zmobilizowałam się, żeby raz jeszcze powalczyć o ładną sylwetkę. Zaczynam więc dietę i ćwiczenia. Mam nadzieję, że efekty pozbawią mnie chociaż części moich kompleksów
Kallija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 10:10   #122
Rottie
Zadomowienie

No to ja..
Może nie czuję się ze sobą jakoś tragicznie źle, ale to tylko i wyłącznie dzięki kochającemu chłopakowi, który ciągle mi powtarza, że wyglądam po prostu idealnie i prosi, bym nie chudła.
Ale ja nie wyglądam idealnie.. Dużo mi brakuje.
Zawsze ważyłam 58 kg przy wzroście 168. Odkąd trzy lata temu zaczęłam się spotykać z M. tyłam.. Tak doszło do 68 przy 168. W najgorszym momencie ważyłam nawet 70,5.
Wiele razy robiłam podchody do odchudzania, do ćwiczeń.. Po kilku dniach wszystko brał szlag. Tylko raz, rok temu dokładnie schudłam z tych 70 do 64. Po wakacjach przytyłam i tak doszłam do 68, a czasem nawet 69 kg.
Na samym początku chciałam dojść do 50 kg . Nie wiem, chyba jakaś desperacja mnie dopadła, bo zdecydowanie nie wyglądałabym dobrze. Idealna dla mnie waga to 60 kg. Będę się czuła ze sobą po prostu wspaniale, jednak myślę, że te 64 kg też by mnie zadowoliły. Wiem, że te 4 czy nawet 5 kg to nie jest dużo, ale ja nie mam motywacji.. Za grosz motywacji.. Nie wiem już, co mam zrobić, by te kilogramy zrzucić.
Kocham jedzenie. Wszystko kocham jeść po prostu. Codziennie mam zachcianki, np. na lody, na czipsy, na czekoladę i wtedy nie potrafię sobie odmówić. Jak tego nie zjem, to mam zły humor do końca dnia.
I nienawidzę ćwiczyć! Jedyne, co lubię robić, to spędzać czas w ruchu z moimi psami. Niestety tu w grę wchodzą tylko spacery, ponieważ moje psy to staruszki. Szukałam nawet potrzebującego ruchu psa wśród znajomych, by móc sobie z nim biegać, ale nic z tego nie wyszło.
Marzę o tym, by od marca się wziąć i schudnąć ile się da do końca kwietnia, ale nie mam motywacji! Wiem, że nie dam rady, że skończy się jak zawsze, bo ja muszę żreć i leżeć! Kopnijcie mnie w dupę, proszę..

Edytowane przez Rottie
Czas edycji: 2012-02-26 o 10:12
Rottie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 10:41   #123
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Adriana Lecouvreur Pokaż wiadomość
No dobrze... to wypadałoby coś o sobie.
Jeśli chodzi o figurę, to jest tak jak na załączonym obrazku, czyli brzuch jest przede wszystkim niewyrzeźbiony bo nie cierpię ćwiczyć, ostatnio przytyłam 2 kilo, jak schudnę z powrotem to nie będzie się tak rzucał w oczy, moim zdaniem nie jest straszny... nie lubię swoich nóg, bo po mamie mam mocno zbudowane i masywne. Oraz, czego tu nie widać, mam dość pulchne ramiona, nie znoszę tego. Moje pytanie brzmi, szczerze, na jaką wagę wyglądam? Potem powiem ile jest. Wzrost ok. 160...
Świetne piersi Moim zdaniem Twoją ogromną zaletą jest proporcjonalność sylwetki, przez co nie ma się w ogóle wrażenia, że masz z czego zrzucać albo co zmienić. Są osoby, które są szczuplutkie, ale mają wystający brzuch i on od razu rzuca się w oczy. Jeśli chodzi o brzuch - przede wszystkim nie masz boczków! Ładnie zarysowana talia. Uda moim zdaniem bardzo kobiece i fajne Żadnych pulchnych ramion nie widzę. Moim zdaniem (jeśli masz 160 cm) wyglądasz na 53 kg, moim zdaniem jesteś szczupła. Wiele zależy też od kości - mam szczuplutką koleżankę ważącą więcej ode mnie przy identycznym wzroście, po prostu ja mam lekkie kości, ważne są też mięśnie.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 10:57   #124
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Jeśli chodzi o figurę, to jest tak jak na załączonym obrazku, czyli brzuch jest przede wszystkim niewyrzeźbiony bo nie cierpię ćwiczyć, ostatnio przytyłam 2 kilo, jak schudnę z powrotem to nie będzie się tak rzucał w oczy, moim zdaniem nie jest straszny... nie lubię swoich nóg, bo po mamie mam mocno zbudowane i masywne. Oraz, czego tu nie widać, mam dość pulchne ramiona, nie znoszę tego. Moje pytanie brzmi, szczerze, na jaką wagę wyglądam? Potem powiem ile jest. Wzrost ok. 160...
Obstawiam 52-55 kg.
Stary 2012-02-26, 11:25   #125
reverse
Zadomowienie

Dziewczyny, wszystkie które wrzucałyście swoje zdjęcie - w każdej z was jest coś, co warto podkreślić Nie będę się rozpisywać, bo już dziewczyny przede mną pisały dużo. Opowiem trochę o mnie.

Odkąd pamiętam, nigdy się sobie nie podobałam. Gdy byłam dzieckiem i nastolatką, brat ciągle mi mówił, że jestem gruba (nie, nie byłam gruba) i mam się wziąć za siebie. W liceum się zawzięłam i waga spadła z 53kg do 46kg przy wzroście 159cm. Najlepiej się czułam w takiej wadze, ale to nie znaczy, że kompleksy mi minęły... Ciągle się porównuję z innymi dziewczynami, szczególnie teraz w zimie, gdzie jest wybór - albo wyglądać seksownie i kobieco i zamarzać, albo wyglądać zwyczajnie, ale żeby było ciepło. Wierzcie mi, przy moim wzroście to pierwsze wcale nie jest łatwe...
Teraz znów waga wróciła do 53kg, do tego przez przeprowadzkę moja cera zaczęła wyglądać okropnie. Przez to przez całą zimę praktycznie nigdzie nie wychodziłam, TŻ próbował mnie gdzieś wyciągać, ale zawsze miałam jakąś wymówkę. Już kiedyś tak miałam, że przez rok z powodu pewnych problemów z otoczeniem nigdzie nie wychodziłam, nie chcę znów wracać do tego stanu. Teraz się za siebie wzięłam, ćwiczę i zdrowo się odżywiam. Ale i tak moje kompleksy w ogóle nie mijają. Chciałabym to zmienić, ale nie wiem jak... Później wrzucę tu swoje zdjęcie (sylwetki). Zdaję sobie sprawę, że nie jestem gruba, ale i tak zawsze znajdę coś, co mi się nie podoba... Trochę się wyżaliłam, ale od tego jest ten wątek

Mam taką propozycję: może będziemy pisać też to, co nam się w sobie podoba, żeby nie było w tym wątku zupełnego narzekania...

Adriana Lecouvreur - ja obstawiam podobnie jak pani-jesień (52-55kg)

Edytowane przez reverse
Czas edycji: 2012-02-26 o 11:26
reverse jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 11:49   #126
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bayka Pokaż wiadomość
hej dziewczyny i ja sie przylaczam, problemem jest waga. Puki co jeszcze z tym nic nie robie, tzn probowalam kilkadziesiat razy, ale zawsze szybko wymiekam teraz tez wiem, ze czas sie za to wziasc, ale nie mam nawet checi nie umiem byc na dietach, a cwiczenia...trudno mi sie za nie wziasc i tak sobie codziennie mowie, ze od jutra sie za siebie wezme, a nic sie nie zmienia, ciagle to odkladam...moze w koncu sie zmobilizuje i z Wami mi sie uda?
Z wagą? Bayka przecież laska jesteś co Ty gadasz Chociaż wiosna idzie ja np nie mam kompletnie mobilizacji do ćwiczeń i mam w planach zapisać się na aerobik, przy muzyce i w grupie powinno być spoko, siłownia odpada (próbowałam) poszłam 3 razy i się odechciało:P

---------- Dopisano o 11:48 ---------- Poprzedni post napisano o 11:45 ----------

Cytat:

Jakbym widziała swoje zdjęcie Mam bardzo zbliżoną figurę i w sumie nie widzę powodu żeby coś z tym robić (lenistwo ale i chyba akceptuję siebie tak jak jest), masz fajną sylwetkę ja nie widzę nigdzie pulchnych ramion

---------- Dopisano o 11:49 ---------- Poprzedni post napisano o 11:48 ----------

Moje nogi moze nie są strasznie grube ale nienawidzę swoich kolan Tych bułek nad nimi Nie wiem jak się ich pozbyć
Stary 2012-02-26, 11:58   #127
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Mam taką propozycję: może będziemy pisać też to, co nam się w sobie podoba, żeby nie było w tym wątku zupełnego narzekania...
Dobry pomysł No więc ja lubię swoje usta - są fajne, dość pełne. Lubię swoje stópki - rozm. butów 36, mam dość ładne paluszki Nawet podoba mi się mój biust, to zasługa TŻ-ta, który je ubóstwia ponad wszystko.
Stary 2012-02-26, 12:00   #128
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez Visez Pokaż wiadomość

Moje nogi moze nie są strasznie grube ale nienawidzę swoich kolan Tych bułek nad nimi Nie wiem jak się ich pozbyć
Oj tam Ja mam takie a'la bułeczki od wewnetrznej strony nog obok kolan i tego sie chyba nie da wytępić Dodaje mi to kilka kg I cieżkości sylwetce..

Cytat:
Waga najszybciej spada jak się ją wypie**oli przez okno

10/06/14

Unex jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 12:04   #129
Visez
Zakorzenienie

Cytat:
Ooo :p Ok Lubię swoje piersi, nie są małe ani wielkie, takie w sam raz Lubię swoje duże wcięcie w talii i swoje szersze biodra (ale tyłka nie) i swoje dłonie lubię no i to chyba na tyle
Stary 2012-02-26, 12:12   #130
Rottie
Zadomowienie

Cytat:
Też dobry pomysł, trzeba przecież pielęgnować swoje zalety

Mam bardzo ładne i bardzo duże, pełne usta. Uwielbiam je
Długie, piękne i zdrowe brązowe włosy.
Lubię swoje oczy. Nie są jakieś cudowne czy nadzywczajne, ale lubię je.
Lubię swoje piersi. Są okrąglutkie i jędrne (póki co ) a do tego z bardzo fajnym rozmiarze - 70F.
Mam wcięcie w talii, wypukły i krągły tyłek, więc jeśli schudnę, to będę wyglądać bardzo dobrze. Trzeba tylko zgubić zbędne kilogramy i ujędrnić ciało!
Stary 2012-02-26, 12:16   #131
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Lubię swoje duże wcięcie w talii
O tak, ja swoje też lubię Widzicie, nie jest tak źle z nami, coś ładnego się zawsze znajdzie
Stary 2012-02-26, 12:44   #132
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
O tak, ja swoje też lubię Widzicie, nie jest tak źle z nami, coś ładnego się zawsze znajdzie
Też lubię swoje wcięcie w talii
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 12:53   #133
Dotka90
Zakorzenienie

I ja, i ja
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 12:59   #134
echme
Zakorzenienie

Co lubię w sobie?
Nie potrafię szczerze powiedzieć co mi się w sobie podoba... Po prostu akceptuje siebie i tyle.
echme jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 13:05   #135
Kallija
Raczkowanie

Cytat:
Ja lubię swoje oczy, usta i włosy. Jednak wydaje mi się, że wszyscy patrzą tylko na niedoskonałą figurę, a nie na to, co uważam za ładne
Kallija jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 13:06   #136
xzora
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
Co do piersi ważny jest dobrze dobrany stanik, ja zawsze miałam złe, ale teraz mam dobry.
szczerze powiedziawszy, to nie za dobry masz ten stanik profil biustu smętnie spogląda w dół, przez co sylwetka wygląda ciężej

super, że już pierwsze kroku w stronę lepszej sylwetki za tobą, jak przyjdzie czas na zmianę rozmiaru stanika, to koniecznie wybierz lepszy model! zapraszam do wizażowego wątku stanikowego: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=527809

Adriana Lecouvreur, w komplecie Freya Nieve wyglądasz bosko! W ogóle figura do pozazdroszczenia - super proporcje i talia. A nogi wcale nie są masywne, moim zdaniem, masz bardzo podobną figurę do modelki Panache Sport. Gdybyś zaczęła ćwiczyć nogi, myślę, że uzyskałabyś podobny wygląd jak u niej. Tylko nie wiem czy ci się podoba rozrośnięty mięsień czworogłowy uda i łydki (mi akurat tak)
Obstawiam 53kg.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Panache-Sports-Bra-2.jpg (24,0 KB, 199 załadowań)
xzora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 13:07   #137
friable
Raczkowanie

to bardzo wam zazdroszczę, bo w moim ciele nie ma nic co by mi się podobało... Nawet taki banał jak rzesy czy stopy. Nic we mnie ładnego nie ma
friable jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 13:09   #138
Unex
bez kija nie podchodz

Ok, przemogłam się wrzucę zdjęcie.
wzrots :164cm
waga:65 kg( od miesiaca cwicze, spadlo 3 kg, było 68 )
nie wiem jaki mam typ sylwetki
Czy jest aż tak źle ?
chce zrzucić co najmniej 10 kg jeszcze
Na ile kg wygladam ?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN6916.jpg (43,3 KB, 415 załadowań)

Cytat:

10/06/14

Stary 2012-02-26, 13:15   #139
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez Unex Pokaż wiadomość
Czy jest aż tak źle ?
Na ile kg wygladam ?
Bardzo proporcjonalna sylwetka, duży plus. Widoczne wcięcie w talii, spory biust, bardzo ładny dekolt, kobiece biodra. Bardzo mi się podobasz Ja bym Ci dała 57 kg. Nie jest absolutnie źle! Nie wiem, czy potrzebujesz zrzucenia aż 10 kg. Waga nie jest aż tak istotna - dla mnie optycznie nie wyglądasz w życiu na 65 kg.
Stary 2012-02-26, 13:18   #140
Adriana Lecouvreur
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to Adriana Lecouvreur

Dziękuję za wszystkie wypowiedzi potwierdza się to co dużo znajomych mi mówi, że wyglądam na lżejszą. Teraz ważę trochę ponad 57, ważyłam już 52 i to był mój ideał - nie byłam chuda, byłam szczupła i świetnie się z tym czułam.

Ja po zmianie stanika (dziękuję za komplment na temat Nieve - to wygrana w konkursie więc nie wiedziałam jak będzie leżał, ale też mi się podoba choć mój mistrz świata to Fauve Lucia co do modelki Panache - no może faktycznie z tą różnicą że ja jestem niekompatybilna z Panache zdecydowanie wolałabym mieć jej nogi niż swoje, lepsze mięśnie niż sadełko ale i ona ma raczej długi tors i krótkie nogi... moje też już dłuższe nie będą... ) lubię swoje piersi, nawet lubię dłonie mimo krzywych palców - są drobne i ładne. Lubię swoje małe stopy i lubię wcięcie w talii.

aktualizacja 13 maja - Nie taki modry, czyli za co kocham Budapeszt
Adriana Lecouvreur jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 13:21   #141
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez invisible_01 Pokaż wiadomość
Bardzo proporcjonalna sylwetka, duży plus. Widoczne wcięcie w talii, spory biust, bardzo ładny dekolt, kobiece biodra. Bardzo mi się podobasz Ja bym Ci dała 57 kg. Nie jest absolutnie źle! Nie wiem, czy potrzebujesz zrzucenia aż 10 kg. Waga nie jest aż tak istotna - dla mnie optycznie nie wyglądasz w życiu na 65 kg.
dziękuje bardzo Ważyłam 55 kg przez długi okres czasu i to była taka moja ulubiona waga Później zaczęłam chorować na niedoczynność tarczycy i przybrało mi się w około 1,5 miesiąca 12 kg! Metabolizm poszedł an urlop Teraz walczę by wrócić do wagi z przed roku.

Cytat:

10/06/14

Stary 2012-02-26, 13:24   #142
livin
Raczkowanie

Łącze się w bólu z dziewczynami, które chcą zrzucić kilka kilo.
Ja mierząc 162 cm waże 59-60 kg. Nie byłoby w tym nic złego gdyby cały tłuszcz nie lądował na brzuchu Mam też spore piersi co trochę ratuje sytuacje. Niestety nie zostałam obdarzona przez nature piękną kobiecą figurą jak np. Andzia - mam niewielkie wcięcie w tali, w stosunku do reszty ciała - wąskie biodra i ten paskudny brzuch. Nawet kiedy miałam dość przykry epizod z odchudzaniem (ważyłam 45 kg, co nie jest u mnie naturalną wagą, pomijając diete jaką sobie zrobiłam - zupka chińska i kanapka na śniadanie i do obiadu, taki był głupi człowiek, mało tego wyglądałam jak zwłoki ;/) mój brzuch był duży.

Generalnie po ojcu mam w miarę dobry metabolizm i nie ważyłam nigdy więcej niż 64 kg, nawet jak leżałam z nogą w gipsie i się obżerałam, ale mimo to nie lubię siebie. Nie wiem jak ludzie na mnie patrzą, dostaje jakieś tam komplementy (o dziwo najczęściej od kobiet), ale jeśli większość widzi mnie tak jak widzę siebie to zostaje mi tylko sobie współczuć.
Od gimnazjum do liceum padałam ofiarą prześladowania i chamstwa ze strony równieśników - i faktycznie, wyglądałam fatalnie. Nie lubię też swojej twarzy, bo nie wiem co o niej myśleć. Raz jest ok, raz nie. Boję się też tego, że myślę, że nie jest źle, a tak naprawdę jest fatalnie w oczach innych ludzi. Nie mam też TŻ, który by mógł mnie pocieszyć, bo związki mi nie wychodzą. Chyba przez ten wygląd dziwny.
Cieszę się, że powstał taki wątek, bo skończyłam z żaleniem się znajomym od kiedy uznałam, że ich komplementy mają na celu pocieszenie mnie, a nie powiedzenie prawdy. Zdjęć ciała raczej nie wrzuce, bo mam dosyć charakterystyczny nick i boję się, że ktoś mnie rozpozna.
livin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 14:10   #143
Bayka
Zakorzenienie

GG do Bayka

Cytat:
Z wagą? Bayka przecież laska jesteś co Ty gadasz Chociaż wiosna idzie ja np nie mam kompletnie mobilizacji do ćwiczeń i mam w planach zapisać się na aerobik, przy muzyce i w grupie powinno być spoko, siłownia odpada (próbowałam) poszłam 3 razy i się odechciało:P
hehe laska, dzieki, ale to sie troszke rozmija z prawda
waze prawie 75 kg przy wzroscie 172cm, a marzy mi sie 60 kg

no nic, nie ma co narzekac, trzeba sie za siebie wziasc
na silownie tez bym nie chodzila, ewentualnie cwiczyc w domu albo bieganie. Caly styczen cwiczylam strasznie duzo, a w lutym sie odechcialo

Polskie literki? -Brak
Bayka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 15:03   #144
coffee
and cigarettes

Cytat:
Czy jest aż tak źle ?
Na ile kg wygladam ?
Ej, kurde. Nie wierzę, że ważysz 65. ;o Nie wyglądasz na tyle.
To znaczy może obiektywnie wyglądasz (nie umiem obiektywnie powiedzieć, tylko przez porównanie), ale porównując Twoją sylwetkę do mojej (ważę 66 przy wzroście 167) jesteś chudzinka.
Już na pewno w okolicy bioder, ud, brzucha. U mnie głównie tam odkłada się nadmiar tłuszczu. Bo na przykład obojczyki wystają mi bardziej niż Tobie, cycki mam mniejsze (duuuużo) i ramiona chyba też. W każdym razie chyba wolałabym mieć Twoje proporcje, kształty, sylwetkę. Bardziej proporcjonalna i optycznie mniejsza. Bardziej kobieca.
No i cholera, piękną skórę masz! W lecie lataj w bikini!
Ja bym Ci dała tak z 57kg (60 góra, przenigdy więcej).

Edytowane przez coffee
Czas edycji: 2012-02-26 o 15:05
coffee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 15:22   #145
cwaniara_
Raczkowanie

Cześć dziewczyny Świetny wątek, zapewne będzie bardzo pomocny dla wielu z nas. Chciałabym skomentować trochę, napisać parę słów ale mam delikatny problem z ogarnięciem pisania na wizażu tzn. jeszcze nie obczaiłam tego cytowania itp.i tych innych trików . Nawet musiałam sobie nicki zapisać z boku, żeby wiedzieć co do kogo napisać Zacznijmy.
andzia1989r: Jak inni wcześniej już zauważyli to masz proporcjonalną figurę. Bardzo ładny biust, dobre wcięcie. Na drugim i trzecim zdjęciu w ogóle nie widać tych kg co napisałaś. Ja widzę tylko na pierwszym zdjęciu tą otyłość. Masz też bardzo fajny tyłek ( to co mi się rzuciło pierwsze zaraz po biuście) . Jeżeli Ci się trzęsie jak galareta to wystarczy go tylko ubić, ujędrnić. Wielkość, kształt jest bardzo seksowny . Popracowałabym tylko nad brzuchem i udami .
tija93 : Gratuluje efektu może czas zacząć tez ćwiczyć, to skóra powinna się ujędrnić.
invisible_01 : W oczy rzucił mi się tylko brzuch. Napisałaś jeszcze o udach , uważam że są jak najbardziej okej nic w nich nie widzę , dobre do sylwetki ,a brzuch wystarczy tylko umięśnić.
echme: Jeżeli Ci przeszkadzają duży brzuch , duże uda o których napisałaś to zawsze można tez poćwiczyć . Wagę zbiłaś ładnie , więc teraz może trochę ruchu, ćwiczeń?
Candy_lips- pierwsze Co mi się rzuciło u Ciebie to Twój biust jakby go w ogóle nie było widać z pod tych misek , nic nie wystaje . Nie wiem czy masz dobrze dobrany stanik ( nie znam się , mam malutki biust i jestem z tych bazarkowo – tanio-sklepowych (i nie , nie mam obwodu na karku ) ale w porównaniu do poprzednich biustów dziewczyn to wydaje MI się ,że coś jest nie tak ) . Jeżeli jest okej to przepraszam za swoją uwagę

Unex : Fajna figura góry to bym w ogóle nie ruszyła wszystko bardzo fajne . zajęłabym się tylko dołem , nie wiem jak wygląda Twój tyłek ale z tego co teraz widać zajęłabym się tylko udami żeby je trochę wyszczuplić , wysmuklić.
Nie chciałam się powtarzać do tego co dziewczyny wcześniej pisały , że macie świetne talie, proporcje, biusty bo również sie z tym zgadzam . I nie martwcie się każda z nas jest ładna na swój sposób
Ja podejmuje walkę z trzęsącym się dużym, fajnym tyłkiem, który się niemiłosiernie telepie Z małych piersi żartuje , cieszę się ( stary kompleks).

Edytowane przez cwaniara_
Czas edycji: 2012-02-26 o 15:25
cwaniara_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 15:38   #146
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez coffee Pokaż wiadomość
Ej, kurde. Nie wierzę, że ważysz 65. ;o Nie wyglądasz na tyle.
To znaczy może obiektywnie wyglądasz (nie umiem obiektywnie powiedzieć, tylko przez porównanie), ale porównując Twoją sylwetkę do mojej (ważę 66 przy wzroście 167) jesteś chudzinka.
Już na pewno w okolicy bioder, ud, brzucha. U mnie głównie tam odkłada się nadmiar tłuszczu. Bo na przykład obojczyki wystają mi bardziej niż Tobie, cycki mam mniejsze (duuuużo) i ramiona chyba też. W każdym razie chyba wolałabym mieć Twoje proporcje, kształty, sylwetkę. Bardziej proporcjonalna i optycznie mniejsza. Bardziej kobieca.
No i cholera, piękną skórę masz! W lecie lataj w bikini!
Ja bym Ci dała tak z 57kg (60 góra, przenigdy więcej).
W bikini to za minus 10 kg najprędzej, teraz to ja nie wiem jak bym w spodenkach wyszła Ale dziękuje bardzo, podniosłyście mnie na duchu Zrobię zdjęcie za miesiąc (czyli po 2gim na diecie i ćwiczeniach) i zobaczymy Mój największy kompleks to nogi, tyję najszybciej w tej partii a najwolniej chudnę.

---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Cytat:
Napisane przez cwaniara_ Pokaż wiadomość
Unex : Fajna figura góry to bym w ogóle nie ruszyła wszystko bardzo fajne . zajęłabym się tylko dołem , nie wiem jak wygląda Twój tyłek ale z tego co teraz widać zajęłabym się tylko udami żeby je trochę wyszczuplić , wysmuklić.
Nie chciałam się powtarzać do tego co dziewczyny wcześniej pisały , że macie świetne talie, proporcje, biusty bo również sie z tym zgadzam . I nie martwcie się każda z nas jest ładna na swój sposób
Ja podejmuje walkę z trzęsącym się dużym, fajnym tyłkiem, który się niemiłosiernie telepie Z małych piersi żartuje , cieszę się ( stary kompleks).
Właśnie u mnie z udami jest ciężko, najwolniej chudną
A poza tym bardzo dziękuję Tyłek swój lubię! nie jest zbyt duży, jak dla mnie ok wrzucę zdjęć więcej za miesiąc ( z tyłu i z przodu )

Cytat:

10/06/14

Stary 2012-02-26, 15:42   #147
cwaniara_
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie u mnie z udami jest ciężko, najwolniej chudną
A poza tym bardzo dziękuję Tyłek swój lubię! nie jest zbyt duży, jak dla mnie ok wrzucę zdjęć więcej za miesiąc ( z tyłu i z przodu )
Proszę może basen byłby dobry na wysmuklenie? może jakieś ćwiczenia gdzie się dużo macha nogami?
cwaniara_ jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 15:44   #148
maryanna3
Zakorzenienie

Muszę odgonić złe myśli więc trochę Wam tu ponarzekam Swoją drogą świetny wątek, nie ma głupich przepychanek, które w podobnych wątkach się zdarzają niestety. Chodzi mi o: nie, nie można być za chudą, wymyślasz sobie problemy. Głównie o to ale też jest fajna atmosfera nie ma jakiś docinek itp.
I rzeczowe porady.

U mnie poradzić się niewiele da, niestety.

-moim głównym kompleksem jest to, że mimo 21 lat wyglądam jak dzieciak. Może i wrzuciłabym wam zdjęcia trochę się boję że ktoś mnie rozpozna. I trochę się wstydzę Ale może później wrzucę. Zwłaszcza chodzi o moją twarz, jest taka okrąglutka z dołeczkami jak dzieciaczek, noo-porażka. Zawsze przy kupowaniu alkoholu muszę pokazać dowód. Każdy daje mi max 17 lat.
-figura...jestem mała, chuda, niska. Nieproporcjonalna strasznie. Ważę ok. 49 kg przy wzroście 165 cm. Jestem straszną drobinką. I nic do tej pory nie dało się z tym zrobić. Kiedyś uprawiałam dużo sportu, z pewnych względów przestałam. Myślałam że jak sporo jem to wtedy przytyję a to na nic, dobra przemiana materii i koniec. Ale ale...! Od jakiegoś czasu znów ćwiczę tym razem już tak amatorsko, jakiś fitness aerobik, basen, A6W w domu. Jem 5 posiłków dziennie, zwyczajnych i normalnych, nawet nie ogromnych tylko, że 5. I zaobserwowałam, że tyję a przede wszystkim jakoś tak zdrowiej wyglądam
-cera, a zwłaszcza przebarwienia teraz. Z trądzikiem walczę i walczę, ostatnio już jest prawie 100% sukces. Ale wiem, że moja cera nigdy nie będzie idealna. Zabiegi się sprawdzają ale tylko wtedy jak jest ich cała masa a ja niestety jestem biedną studentką
-i ostatni czyli najgorszy. Skrzywienie kręgosłupa. Za późno się zorientowałam i teraz mam już dość sporą skoliozę. Wskutek czego nie będę nigdy miała takiego pięknego wcięcia w talii jak Wy wszystkie. Nie chcę operacji bo mam jednak za mało stopni na nią, choć gdybym się uparła zoperowaliby mnie. Rehabilitacją udało mi się chyba zastopować pogłębianie skrzywienia ale w tym wieku małe szanse, a w moim przypadku widocznie zerowe, żeby to mogło się cofnąć. Wskutek czego już zawsze będę miała zupełnie nieproporcjonalne ciało. Wolałabym sto razy mieć np. nadwagę(oczywiście nie mówię o przypadkach nadwagi z choroby) bo da się z nią coś zrobić zawsze a nawet jak się nie udaje to na moje oko wygląda się lepiej niż ja bez ubrania.

No to się wyżaliłam, pozdrawiam Was dziewczyny
maryanna3 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 15:57   #149
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Napisane przez maryanna3 Pokaż wiadomość
-moim głównym kompleksem jest to, że mimo 21 lat wyglądam jak dzieciak. Może i wrzuciłabym wam zdjęcia trochę się boję że ktoś mnie rozpozna. I trochę się wstydzę Ale może później wrzucę. Zwłaszcza chodzi o moją twarz, jest taka okrąglutka z dołeczkami jak dzieciaczek, noo-porażka. Zawsze przy kupowaniu alkoholu muszę pokazać dowód. Każdy daje mi max 17 lat.
Oj kochana, mam to samo. Mam 22 lata, a kiedy idę składać CV słyszę: "Niestety, szukamy tylko osób pełnoletnich", kiedy stałam na promocji jedna z dziewczyn powiedziała: "To żeby tutaj pracować nie trzeba mieć 18-stu lat?", ja do niej: "Nie, wystarczy 16", a ona: "No tak myślałam, że masz 16 lat" - a miałam wtedy 21. Także rozumiem Twój ból Niewiele się da z tym zrobić, ja nadrabiam strojem.

Cytat:
-figura...jestem mała, chuda, niska. Nieproporcjonalna strasznie. Ważę ok. 49 kg przy wzroście 165 cm. Jestem straszną drobinką. I nic do tej pory nie dało się z tym zrobić. Kiedyś uprawiałam dużo sportu, z pewnych względów przestałam. Myślałam że jak sporo jem to wtedy przytyję a to na nic, dobra przemiana materii i koniec. Ale ale...! Od jakiegoś czasu znów ćwiczę tym razem już tak amatorsko, jakiś fitness aerobik, basen, A6W w domu. Jem 5 posiłków dziennie, zwyczajnych i normalnych, nawet nie ogromnych tylko, że 5. I zaobserwowałam, że tyję a przede wszystkim jakoś tak zdrowiej wyglądam
Drobinki są super! Pomyśl, że wielu facetów na pewno marzy, żeby się zaopiekować taką kruchą istotką jak Ty Domyślam się, jak to jest być szczupłą osobą w dzisiejszych czasach, kiedy zewsząd krzyczą kampanie: "Pokochaj swoje krągłości! Nie musisz się odchudzać!", a nikt nie zastanowi się, że drobne osoby też często mają problem z akceptacją siebie. Ale pomyśl - możesz założyć obcisłą, krótką sukienkę i wyglądasz super! A ja muszę wciskać się w wyszczuplające majty

Cytat:
-cera, a zwłaszcza przebarwienia teraz. Z trądzikiem walczę i walczę, ostatnio już jest prawie 100% sukces. Ale wiem, że moja cera nigdy nie będzie idealna. Zabiegi się sprawdzają ale tylko wtedy jak jest ich cała masa a ja niestety jestem biedną studentką
Przykro mi, ja problemów z cerą nigdy nie miałam, ale moja koleżanka owszem i najgorsze były rady życzliwych, którzy nie mogli się nadziwić, jak można mieć trądzik, bo przecież tonik z Garniera dobry na wszystko i dla każdego.

Cytat:
-i ostatni czyli najgorszy. Skrzywienie kręgosłupa. Za późno się zorientowałam i teraz mam już dość sporą skoliozę. Wskutek czego nie będę nigdy miała takiego pięknego wcięcia w talii jak Wy wszystkie. Nie chcę operacji bo mam jednak za mało stopni na nią, choć gdybym się uparła zoperowaliby mnie. Rehabilitacją udało mi się chyba zastopować pogłębianie skrzywienia ale w tym wieku małe szanse, a w moim przypadku widocznie zerowe, żeby to mogło się cofnąć. Wskutek czego już zawsze będę miała zupełnie nieproporcjonalne ciało. Wolałabym sto razy mieć np. nadwagę(oczywiście nie mówię o przypadkach nadwagi z choroby) bo da się z nią coś zrobić zawsze a nawet jak się nie udaje to na moje oko wygląda się lepiej niż ja bez ubrania.
Ja też mam krzywy kręgosłup, przez co nie lubię swoich pleców. Często się zastanawiam, czy inni to widzą...
Stary 2012-02-26, 16:03   #150
Unex
bez kija nie podchodz

Cytat:
Napisane przez cwaniara_ Pokaż wiadomość
Proszę może basen byłby dobry na wysmuklenie? może jakieś ćwiczenia gdzie się dużo macha nogami?
dla mnie basen odpada, bo po prostu nie lubię pływać zresztą umiem tylko żabką i na plecach
Chyba zacznę biegać. Obecnie ćwiczę na skakance i jakieś ćwiczenia siłowe, czasami robię sobie a'la aerobic plus ćwiczę 6 dni w tygodniu i dietka

Cytat:

10/06/14

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości