|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#661 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Ja tak samo
Jeszcze potrzebuję tych 4 tygodni na dopięcie wszystkiego My też już zaraz uciekamy spać, TŻ na szczęście cały dojechał, a rano pobudka i na USG marsz ![]() Dobrej nocki
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Juz wrocilam!
Nie nadrobilam wszystkiego. Dziekuje wszystkim za cieszenie sie moim szczesciem. Tak mozecie sie ze mnie smiac ze balam sie ze urodze 5cio kg dziecko, a tu takie ksiazkowe. Wrocilismy dzis po poludniu. Bez tz nie dalabym rady nic zrobic. Za to teraz odreagowuje i rzyga w drugim pokoju po pepkowym z naszymi rodzicami. Troche sie boje bo juz dawno nie pil i kazal mi spac z nim a dziecko zostawic w drugim pokoju w lozeczku. Taki zawod mi spawil w pierwsza noc w domu po wspanialych 3 dniach kiedy moglam na niego liczyco kazdej porze dnia i nocy. Co do porodu szczerze podziwiam kazda kobiete co rodzila silami natury. Wielki szacunek. Dokladnie opisze wszystko jak odzyska laptopa bo z komorki to za duzo klopotu. Gdyby epidural dobrze zadzialal i gdybym go miala na parte to bym nie poczula dobrze ze rodze. Mam 12 szwow w srodku i 3 na zewnatrz. Nie moglam go wypchnac przez bardzo rozbudowane miesnie nog i krocza. Musieli mnie naciac i jeszcze to ciecie poglebic bo sie bali ze jak wyjdzie glowa to zacisne mu miesnie na szyji i go udusze. Szyli mnie na zywca. Teraz nie moge usiasc na 1 posladku a podnoszenie pupy to masakra + hemoroidy. Dominik mial bardzo splaszczona glowke i opuchlizne na glowce ale juz schodzi. Bardzo grzeczny i ladnie ssie ale pokarmu ciagle brak .
|
#663 |
|
Wtajemniczenie
|
Aguska alez stresujaca sytuacja, dobrze ze si wyjasnilo.
aagga dobrze ze juz jestescie w domku i ze synek grzeczniutki, trzymajcie sie cieplutko. evcia kciuki za jutrzejsze USG!! a ja zrobilam kolacje wczesniej, obejrzelismy z TZ Top Gear i juz idziemy spac. Dobrej nocki
|
|
|
|
#664 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale najważniejsze że masz już synka ze sobą Czekamy na zdjęcia![]() Tak mi się chciało coś słodkiego a w domu nic nie było i upiekłam karpatkę ![]() Pierwszy raz w życiu ją robiłam i powiem Wam że wyszła pyszna Dobrze że miałam wszystkie składniki![]() ![]() ---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
Ja też już idę bo mąż już z pracy wraca. Dobrej nocy wszystkim |
|||||
|
|
|
#665 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Na pewno bedzie dobrze O rany,jakie przezycia.Nie dziwie sie,ze sie wystraszylas. Cytat:
Z pokarmem ze spokojem.Pij duzo,badz spokojna i czesto przystawiaj maluszka.Bedzie coraz lepiej Co do tego spania z pijanym mezem.U mnie by to nie przeszlo.Wygladaloby to tak,ze ja spalabym w pokoju z dzieckiem,a maz w salonie.No,ale wybor nalezy do ciebie. I jeszcze raz gratulacje!!
|
|
#666 | |||
|
Zakorzenienie
|
MoniqW trzymam kciuki żeby skurcze ustały i byś mogła wrócic do domku!
![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:26 ---------- Aguśka jak coś to daj znac, ja dziś chyba nie zasnę![]() ---------- Dopisano o 23:27 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- a właśnie! ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:27 ---------- Cytat:
W tym roku to chłopak pewnie poświętuje ![]() ---------- Dopisano o 23:31 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() Emigra i cziqua super fotki! ![]() ale z Was laseczki ![]() Claudia a może oczyszcza Ci się już organizm? ![]() Trzymaj sie jakoś i pij dużo! ---------- Dopisano o 23:41 ---------- Poprzedni post napisano o 23:31 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:41 ---------- Aguśka ale miałaś sytuacje!! DObrze, że tak to się wszystko skończyło! Kobitko, pewnie się zestresowałaś nieźle..aaagga fajnie że jesteście już w domku, ściakamy Ciebie i Dominisia
Edytowane przez lena_mi Czas edycji: 2012-02-26 o 23:51 |
|||
|
|
|
#667 |
|
Gang Iren
|
Zapomnialabym napisac:
Emigra i cziqua jakie super laseczki,figurki jak top modelki A natka super brzusio ![]() Ja juz wykapana i spac mi sie chce.A tak wyczekuje czy Aguska zacznie rodzic Co by ja wspierac duchowo oczywiscie ![]() Brzuch mi lata we wszystkie strony,normalnie impreze ma dziec.
|
#668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaga, najwazniejsze, że jesteście w domku. W domu zawsze szybciej dochodzi się do siebie. Pokarmem się nie martw, on pojawia się stopniowo aż do tzw. "nawału". Potem będzie coraz lepiej ![]() Trzymajcie się ciepło
|
|
#669 |
|
Raczkowanie
|
Hihi magia wizazu dziala!
Wlasnie przyszedl nawal pokarmu. Sciagnelam troche i przystawilam malego i za 3 godziny pobudka. Musze sie zdrzemnac.
|
#670 |
|
Gang Iren
|
To tak regularnie sie budzi,ze wiesz ze za trzy godziny?
|
#671 |
|
Raczkowanie
|
O dziwo tak. Chyba ze kupa to czesciej. Dzis w nocy dowiedzialam sie co to strzelajaca kupa. Jak go przewijalam i wycieralam pupe strzelila na pol metra jak z pistoletu na smigus dyngus. Cala posciel w praniu. Podziele sie jeszcze z wami ze mam problem z instynktem. Rozmawialam wczoraj z mama, ze boje sie mu oddac serce bo boje sie ze mi je zlamie za kilka kilkanascie lat i ze nie chce zeby byl maminsynkiem. A mama mi mowi ze jak go nie pokocham wystarczajaco mocno to znajdzie kogos innego chetnego np. Moja tesciowa i bedzie babcinym synkiem. Moja mama to super madra kobieta. Troche mnie pociesza ze nie strace jak mu oddam serce nawet jak je zlamie. Do dziewczyn przed : warto kupic mleko na poczatek. Uratowalo mnie wczoraj no i zestaw butelek i laktator koniecznie. Kilka rozkow tez by sie przydalo. Ja mam 1 i zostal osikany na dziendobry. ---------- Dopisano o 07:07 ---------- Poprzedni post napisano o 06:46 ---------- No i oczywiscie nie spalam z pijanym mezem. Poscielilam mu w drugim pokoju i kazalam mu tam spac a nie na dywaniku kolo kibla. On dzis nawet nie pamieta ze tak mi wczoraj mowil. Albo mu glupio i udaje ze nie pamieta. Dostal 2 tygodnie opieki nade mna ze szpitala. Spie malo ale jakos mi to nie przeszkadza.
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w poniedziałkowy poranek
![]() Na 12 ale przedtem muszę podjechać po wyniki krwi i moczu zobaczymy co tam wyjdzie ale mam jakiegoś dziwnego stresa
|
|
|
|
#673 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
Ciekawe jak tam Aguska ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moim zdaniem lepiej niech pogra sobie godzinke czy dwie niz pojdzie z kumplami na piwo i wroci wstawiony czy cos bylismy akurat swiezo po urlopie w Miedzyzdrojach bodajze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() matulu, ale strasa mialas kochana, dobrze ze to tylko taki mini pozar a nie jakies mieszkanie np Cytat:
Cytat:
![]() Heeeeej kochana i jeszcze raz gratuluje a dla TZ bacik normalnie za taki stan ![]() U nas bez zmian - skurczy brak i czegokolwiek innego zwiastujacego porod .... coz, bedziemy czekac cierpliwie
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||||||
|
|
|
#674 |
|
Zakorzenienie
|
Najlepsza jest od paru dni moja mam bo wszystkie rzeczy po Antku i po mojej siostrzenicy są u niej w domu i włączyło się jej pranie prasowanie
i codziennie do mnie dzwoni i mówi co już wyprała, co znalazła ile jest sukienek itd poprostu nie mogę z niej.Dzisiaj sobie wjadę do rosmana bo muszę uzupełnić drogerię w domu bo nie lubię nie mieć na zapas . Kurcze coś za mną chodzi do jedzenia i nie wiem co |
|
|
|
#675 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzień dobry dziewczyny
![]() ![]() ![]() Ja się dzisiaj parę razy w nocy budziłam ale ogólnie wyspana się czuję Niedziela też minęła bardzo sympatycznie, byliśmy w odwiedzinach u rodziców męża, potem u jego siostry a potem sobie w domku miło spędziliśmy wieczór ![]() aaagga gratuluję serdecznie, współczuję bólu (no ale w sumie każdą z nas to niedługo czeka ) no i fajnie że jedzonko dla maluszka przyszło i że mały ssie
|
|
|
|
#676 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry w nowym tygodniu
Wiecie co, ja właśnie zauważyłam, że moja gn doliczyła mi jeden tydzień do przodu.... Moja szefowa, która też do NIej chodziła mówi, że prawdopodobnie przygotowuje mnie do cc nieco wcześniej i zapisuje te tygodnie troszkę do przodu, żeby nie było, że Hania jest wcześniakiem....a papier wszystko przyjmie... ciekawe czy to rzeczywiście to...zwłaszcza, że teoretycznie termin jest na 23kwietnia, a gin powiedziała, że może się okazać, że na WIelkanoc już Haneczka będzie z nami i może nawet w domu.... no i to by było sporo wcześniej.... chyba zaczynam panikować, że mi tylko miesiąc został |
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czyli tak jak ja mam dzisiaj 38+2 to jestem w 39 tygodniu
|
|
|
|
#678 |
|
Zakorzenienie
|
też własnie weszłam sprawdzic, czy są jakieś wieści od Aguśki
|
|
|
|
#679 |
|
Zakorzenienie
|
Aguska trzymam kciuki
Moje dzieci spedzily noc bez mamy - pojechalam do mojej mamy zeby sie waspac ( egoistka ) Max rano przez telefon skarzyl sie ze tesknil a jak przyjechali to Gabi ze mnie nie schodzila, miala babcie w nosie bo mamy nie bylo i tak juz caly dzien . Dostalam dola jak to bedzie jak w niedziele na 6 dni do szpitala pojade a moje robaczki same zostana bez mamy Wogule puszczaja mi nerwy jak mysle o operacji. Mylslalam ze zaplanowana CC to tak fajnie a tu sie okazuje ze na glowe mi padlo Jutro mam wizyte u anastezjologa i moze uda mi sie poprosic o USG , moze mala sie przekrecila kto wie Od kilku dni puchna mi rece i nogi
|
|
|
|
#680 | |
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Oj pospalabym jeszcze,a tu trzeba bylo wstac. Dzisiaj ma przyjechac kurier z nowym rowerem dla Wiki(uzbierala sobie w skarbonce na niego) i drugi kurier z nawilzaczem powietrza.Mam nadzieje,ze nie przyjada jak wyjde do szkoly ![]() Cytat:
![]() Co do mleka ja akurat odradzam kupno. Wiele matek majac poczatkowe problemy z karmieniem da mleko w butelce,raz,drugi,trzeci. ..I to bedzie poczatek konca karmienia naturalnego.
|
|
#681 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i tak jesteś superwoman! Cytat:
Myślę, że Twoja mama jest bardzo mądrą kobietą
|
||
|
|
|
#682 |
|
Zadomowienie
|
aaagaa Ja rodziłam bez znieczulenia i teraz też mnie to czeka bo u nas w szpitalu tego nie praktykują. Dałam radę chodź między bolesnymi skurczami śpiewałam pod nosem. Byłam jak w transie choć już dzień po porodzie nie umiałam sobie tego przypomnieć. Wiem co czułaś
Fajnie, że pokarm się pojawił oby tak dalej a co z cewnikiem ?
|
|
#683 |
|
Wtajemniczenie
|
Witanko
![]() widzisz aaagga jak my tu czarujemy...pokarmu brak?? mowisz i masz ![]() moja przyjaciolka, ktora mimo e o dziecko sie troche starala, mowila ze nie byla u niej milosc do dziecka szalencza od poczatku, uczyla sie z czasem dzeicka i z czasem kochala je bardziej i bardziej, ale mowila ze nie przyszlo jej to od razu. u mnie nocka przespana dobrze (tzn dosc dobrze). |
|
|
|
#684 |
|
Raczkowanie
|
Gosia nie o to chodzi ze go nie kocham bo zycie bym za niego oddala bez wahania. Dla mnie to takie uczucie jakbym stala w wodzie po kostki i wiedziala ze jeszcze krok dzieli mnie od glebiny, a ja sie boje zamknac oczy i skoczyc bo wiem ze utone w tej milosci. Ale to tez wina hormonow po porodzie. Ale bede stawiac sobie moja mame za wzor dawcy milosci.
|
#685 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#686 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam po weekendzie
Aguskaaa ale akcje miałaś z tym pożarem, nie zazdroszcze bo pewnie się najadłaś strachu aaaggaa super że Dominiś jest grzeczny
|
#687 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
![]() Ale to jeszcze sporo czasu.Chociaz wcale tak byc nie musi,bo wtedy zamiast stracic syna,mozemy zyskac corke
|
|
#688 |
|
Zakorzenienie
|
Wyszykowałam się i o 10 ruszam w drogę do Poznania
|
|
|
|
#689 |
|
Zakorzenienie
|
Ale mi sie kichlo - brzuch mnie tak zaczal bolec ze nie umialam zmienic pozycji
W koncu zamowilam odbitki zdjec slubnych dla rodziny - prawei 2 lata mi to zajelo a sprawdze ten serwis online co to drukuje bo jak mala sie urodzi to bede chciala wywolywac zdjecia i tez im wysylac
|
|
|
#690 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
taka jest kolej rzeczy, ze dzieci kiedys odchodza... i tylko od nas zalezy, czy beda chcialy do nas wracac... najwazniejsze to dac dziecku oparcie i milasc ktorej potrzebuje... nie zapominajac oczywiscie o mezu (bo to z nim zostanie sie na stare lata)... i jesli dziecko bedzie mialo 100% zaufania do matki, to w przyszlosci dobre stosunki beda tylk kwitnac... glowa do gory, bedzie dobrze... a za kilkanascie lat, to czy tego chcemy, czy nie, nasze dzieci i tak beda nas nienawidziec ... w koncu ciezko byc nastolatkiem, ale i to przechodzi ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:18.

wcześniej nie chcę
Jeszcze potrzebuję tych 4 tygodni na dopięcie wszystkiego

ale najważniejsze że masz już synka ze sobą
Czekamy na zdjęcia
Pierwszy raz w życiu ją robiłam i powiem Wam że wyszła pyszna
Dobrze że miałam wszystkie składniki

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)