Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1933 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-26, 22:31   #57961
agatka89
Raczkowanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

pussynka
ja tez walcze z objetoscia, tyl wyglada dobrze ale przod porazka zamowilam sobie 40 tukankow za 4 zl bede dzialac z podpinaniem

edit: raczej walcze z brakiem objetosci Pora spac na to wyglada :P

zapuszczam do talii

Edytowane przez agatka89
Czas edycji: 2012-02-26 o 22:38
agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:35   #57962
scoobs
Rozeznanie

DMkAnia, dziekuje Ci za odpowiedz. Rozjasnilam wlosy i teraz zaluje, a tak wolno mi rosna... Mam dwojke dzieci, ale wlosy mi sie zczely prostowac jeszcze przed pierwsza ciaza, mysle, ze po przyjezdzie do Anglii stopniowo tracilam skret. Na razie wykorzystuje odzywki i maski z silikonami, ale mam zamiar kupic szampon Aussie miracle moist, zeby zmyc silikony i bede uzywala czystych produktow. moze sie tez skusze na mycie odzywka. Na razie uzywam: rapid recovery treatment - miss jessie, Curl fix - curl junkie, odzywka bananowa z body shop, jakas proteinowa, zapomnialam nazwy, mam tez dwa fajne olejki, kamaza jeden. wlosy myje co dwa dni, czasem je ugniatam mikrofibra, ale nic mi to nie daje. W ogole zalamka.
scoobs jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 22:39   #57963
Chatul
ma zielone pojęcie

Czy gdzieś poza ecospa można kupić fitokeratynę? Używała jej któraś z Was?
Stary 2012-02-26, 22:51   #57964
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez pati_bc;32570032
[B
Martek [/B]świetna przemiana

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj napisze coś, co zdziwi mnie samą: odzyskałam chęci i wiarę Nie cyrtoliłam się, ino poszła w ruch oliwa z oliwek (Alterra do zakurzenia). i powiem, że widze różnicę Wstawię nawet zdjęcia. Fotki są z dzisiaj a włosy myte wczoraj po południu (ale bez wychodzenia z domu). Wczoraj nie odgniatałam ale jak szłam spać to już część się sama odgniotła. Schły całkowicie naturalnie, bez dyfuzora i z drobnym tylko ugniataniem w koszulkę. Rano wszystko odgniecione, powstało trochę puchu i suszu ale i tak dużo lepiej niż poprzednio. Nie, żebym była całkiem usatysfakcjonowana (objętości i lekkości pragnę!!) ale jest lepiej. Fotki bez lampy.
1. Podpięte przód
2. Podpięte prawa str. (jak widac bardziej się puszy)
3. podpięte lewa strona
4. Góra
5. Po długości gdzies z tyłu
6. Rozpuszczone
Później pomartwię się objętością i innymi rzeczami - na ta chwilę w pierwszej kolejności walczę z puchem i o połysk. Bo mam wrażenie, że oliwka mi w tym pomoże. Ale cii... żeby nie zapeszyć
Świetnie że jesteś zadowolona Bardzo ładnie wyglądają. Oby było coraz lepiej

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Ja też mam wysokie czoło i nigdy nie miałam grzywki Co kto lubi.
Swoją drogą na basenie nie powinnaś pływać bez czepka. Chlor bardzo niszczy włosy.
Noszę taką na bok, bo dodatkowo na czole mam bliznę z dzieciństwa (zawsze się przewracałam) i mi jakoś pewność siebie odbiera gdy jest widoczna.
Co do basenu to wiem, ale nie wyobrażam sobie siedzenia ze znajomymi w wakacje na basenie w czepku Już się powoli zastanawiam jak je chronić w czasie pływania.. Zaplatać, olejować jako zabezpieczenie i tak pływać?

Edytowane przez Martek_
Czas edycji: 2012-02-26 o 22:56
Martek_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 23:01   #57965
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Ja jutro ruszam na poszukiwania stylizatora. Mam nieco mniejszy wybór niż część z Was, ponieważ staram się bardzo nie kupować kosmetyków testowanych na zwierzętach, więc zastanawiam się gdzie dostanę żel Bielendy lub Ziaji? Powinien któryś z nich być w Rossmanie, Naturze ewentualnie Tesco lub Carrefourze? Do innych sklepów bardzo mi nie po drodze I czy w marketach jest niemielone siemię lniane? Nigdy go nie kupowałam i nawet nie wiem gdzie szukać

---------- Dopisano o 22:22 ---------- Poprzedni post napisano o 22:19 ----------

Z Rossmanowych nietestowane są chyba tylko Alterra niestety :/ a BingoSpa nie wiem, ale chętnie też bym się dowiedziała
Zel Ziaji? nie kojarzę... Bielenda jest w Naturze, Carrefourze, chyba w Tesco, w Rossie chyba nie mają, bo mają swoje.
Siemię lniane powinno być w markecie, zazwyczaj przy produktach naturalnych/zdrowej zywności itp. Ale w aptece będzie z pewnością tańsze.

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Ładnie u Cię fajnie się kolorki przenikają widzę zdrowe bardzo

Jeszcze wrzucę ZWIERZĄTKO
Jejku, dziękuję Ci bardzo Ale az tak dobrze nie jest z pewnością, akurat miały lepszy dzień i może na zdjęciach wyszły na zdrowe. A kolorki to jest po prostu choinka - odrost z 10cm a na reszcie zmywające się resztki brązu z rozjasnionymi pasemkami... No ale jest mały plus - siwuczy nie rzucają się w oczy

Zwierzatko znów wypiło BoboFrucika? Bo wygląda na zadowolone

Cytat:

Dobry kierunek - na początek zdrowie i siła, potem objętość.
Cóż, niestety skutkiem naszych metod nieco objętości znika bezpowrotnie Ale szampon z siarczanem od czasu do czasu i znów mamy afrykański efekt na głowie

Jutro zobaczę, co się urodziło po rycynce+orzech, Lactacydzie, mieszance Garniera (ten co ostatnio) z wanilią i cytryną+ Artiste różowa + Garnier awokado i karite + żel aloesowy, Naturii lnianej i Isanie czarnej.
dziękuję za dobre słowo i przede wszystkim za wczesniejsze rady. Odłożyłam ta Alterrę i wróciłam do oliwy nie czekając bez sensu na koniec miesiąca. A Alterra ds poszła na 15 minut. Może przypadek ale jest dużo lepiej niż ostatnie kilka myć, więc się cieszę

Co za miks!

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
pussynka
ja tez walcze z objetoscia, tyl wyglada dobrze ale przod porazka zamowilam sobie 40 tukankow za 4 zl bede dzialac z podpinaniem

edit: raczej walcze z brakiem objetosci Pora spac na to wyglada :P
I tak jest ich więcej niż moich, no i sa lakie pozytywnie puszyste, mięciutkie - wiesz o co chodzi - fajowe no
A skąd te tunkany zamówiłaś?

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Niestety nawet nie wiem co to jest
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 23:06   #57966
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
ale sprawdź, kto wie, jak podziała. Może pozytywnnie włosy zareagują na takąp ochodzneia roślinnego

Ale... popatrzyłam na INCI tej dostępnej w Ecospa. I to są wielkoczasteczkowe proteiny. Nie sądzę, by wniknęły do wnętrza.
Najmniejsze czasteczki ma tylko jedwab i keratyna. Przy czym jedwab ma różnej wielkości i mogą być różne przez to efekty.

Uciekam. Reszta jutro
zakręconych snów.

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2012-02-26 o 23:08
Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 23:12   #57967
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak uważam Ponadrabiam jutro i zobaczę, co tam u niej nowego.
Skończy się trwała
Nie skończy ;P i tak zrobię jak się ociepli :p taka sama jak w lecie leciutka, w celu rozruszania porowatości, zmniejszenia czasu schnięcia i małej poprawy koloru
Cytat:
Jejku, dziękuję Ci bardzo Ale az tak dobrze nie jest z pewnością, akurat miały lepszy dzień i może na zdjęciach wyszły na zdrowe. A kolorki to jest po prostu choinka - odrost z 10cm a na reszcie zmywające się resztki brązu z rozjasnionymi pasemkami... No ale jest mały plus - siwuczy nie rzucają się w oczy
W każdym razie widać że potrafią Fajnie
Cytat:
Zwierzatko znów wypiło BoboFrucika? Bo wygląda na zadowolone
Zwierzątko poczuło wiosnę fotosynteza czy jakoś tak :P

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 23:20   #57968
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
ale sprawdź, kto wie, jak podziała. Może pozytywnnie włosy zareagują na takąp ochodzneia roślinnego

Ale... popatrzyłam na INCI tej dostępnej w Ecospa. I to są wielkoczasteczkowe proteiny. Nie sądzę, by wniknęły do wnętrza.
Najmniejsze czasteczki ma tylko jedwab i keratyna. Przy czym jedwab ma różnej wielkości i mogą być różne przez to efekty.
To marnie... Bo jedwabiu nie chcę. Keratyny tym bardziej.
A co myślisz o pseudokolagenie? http://www.ecospa.pl/pseudokolagen-roslinna-alternatywa-kolagenu-p-161.html
Fajnie wygląda też honeyquat, ale nie wiem czy byłby lepszy od normalnego miodu http://www.ecospa.pl/honeyquat-pochodna-miodu-p-157.html...
Aaa, znalazłam jeszcze kwas hialuronowy: http://www.ecospa.pl/kwas-hialuronowy-maloczasteczkowy-slmw-p-311.html Oraz jedwab morski http://www.ecospa.pl/seasilk-jedwab-morski-p-153.html Warto coś z tego kupić?
Stary 2012-02-26, 23:24   #57969
claudiiin
Zadomowienie

weekend non stop z TŻtem = weekend bez wizażu... ale tak na szybko przeczytalam to co naprodukowalyscie

Cytat:
Napisane przez anwen Pokaż wiadomość
może skusisz się na MWH?
why not ale mysle ze teraz jest jeszcze za wczesnie, dbam o wlosy dopiero niecale 4 miesiace i wiem, ze jeszcze duzo moge zrobic, zeby wygladaly lepiej

Martek, swietne postepy!
Iwonsia, jakie piekne jasne loczki! mam slabosc do takich blond kręciołów moim zdaniem sa bardzo kobiece
Pussynka, po tym co pisalas spodziewalam sie nieciekawego widoku, a przeciez jest fajnie, i to na drugi dzien po myciu Skalp myjesz szamponem? Na polysk polecam smierdziucha - plukanke cysteinowa

Wczoraj mialam najlepszy wlosowy dzien od poczatku CG, a moze nawet ever! Az zaluje ze nie zrobilam zdjecia, ale juz czasu nie starczylo bo wychodzilismy.
Plukanka z L-cysteiny + zel lniany + dyfuzor =
Na dodatek umylam wczoraj skalpik metoda kubeczkowa zmodyfikowana (z buteleczka pianotworcza) i to jest to! Nareszcie mialam pelno piany i poczucie, ze wszystko wymasowalam i umylam bez tarcia nieszczesnych wlosow

Aaa, ktos pytal o mierzenie gestosci - robi sie kucyka na czubku glowy tak, aby wszystkie wlosy weszly i mierzy sie nad gumka

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-26, 23:37   #57970
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
weekend non stop z TŻtem = weekend bez wizażu... ale tak na szybko przeczytalam to co naprodukowalyscie

Pussynka, po tym co pisalas spodziewalam sie nieciekawego widoku, a przeciez jest fajnie, i to na drugi dzien po myciu Skalp myjesz szamponem? Na polysk polecam smierdziucha - plukanke cysteinowa
To jak poszukam zdjęcia z początku tygodnia, to Ci wstawię - naprawde nie było dobrze...
dziękuję za dobre słówko
Skalp myję szamponem BD - plącze, tępi itp. ale trudno. Przy Alterce pomar. myłam zazwyczaj Pottersem, BD maks 1 do 2 razy na 2 tygodnie ale wróciłam do oliwy i chciałam miec pewność zmycia. No i chcę do niej dodawać rycynę, a to już może być ciężka robota... Zazwyczaj jak myłam BD, to jeszcze potem myłam Pottersem, ale postanowiłam trochę ograniczyć te odżywki, bo może aż tak dużo nie trzeba? Zobaczymy co bedzie dalej. Mam te włosy dość ciężkawe, takie klapnięte, szczególnie od skalpu, więc nie chc ich tam dodatkowo obciążać.
Co do śmierdziucha, to już do mnie jedzie (mam nadzieję) a ja się doczekać nie mogę. I będę Was zamęczać pewnie pytaniami o mazidła, ale to najpierw niech przyjdzie co trzeba
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 07:42   #57971
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Skalp myję szamponem BD - plącze, tępi itp. ale trudno. Przy Alterce pomar. myłam zazwyczaj Pottersem, BD maks 1 do 2 razy na 2 tygodnie ale wróciłam do oliwy i chciałam miec pewność zmycia. No i chcę do niej dodawać rycynę, a to już może być ciężka robota...
A to zupelnie jak u mnie oliwa to moje nowe odkrycie. Rzeczywiscie, odzywka nawet nie ma co probowac jej zmyc a jeszcze w mixie z rycyna to juz w ogole. Ja tez zmywam szamponem bez sls i sie ciesze, ze mam lagodniejszy od Babydreama.
Wlasnie siedze wiec z oliwa na wlosach, pod spod polozylam zel aloesowy dla nawilzenia. Zobaczymy co bedzie.
Niech ktos podpowie mnie, slepej gdzie jest przepis na plukanke cysteinowa? W receptariuszu nie znalazlam.
paulownia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:23   #57972
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:

Dorzuciłam zdjęcia z dzisiaj
Pierdzielnik nawet przetrwał pod beretem
świetne masz włoski i zwierzątko też widziałam
Cytat:
Dobry wieczór

Idę zmyć odżywkę, ale przed tym wstawiam Wam kilka zdjęć z wczoraj.
Kilka osób mnei prosiło, więc zrobiłam im sesję. Nieco nieudana, bo moje włosy nie lubią szybkiego suszenia. Wolą mycie wieczorne i powolne dosychanie.
Umyłam odżywką Fitomed , potem Garnier wanilia i cytryna (dostępna w Dojczach), KCKT i KCCC.
Podsuszyłam dyfuzorem.
Tuz przed wyjściem musiałam podsuszyć ponownie i pojawił się puch
W sobotę mocno wiało.

1 i 2 włosy mokre
3 podsuszona lewa
4 lewa już po kilku godzinach - mocno wiało

3
jakie korkociągi
piekne !!! wstawiaj częściej zdjęcia
Cytat:

A ja dzisiaj napisze coś, co zdziwi mnie samą: odzyskałam chęci i wiarę Nie cyrtoliłam się, ino poszła w ruch oliwa z oliwek (Alterra do zakurzenia). i powiem, że widze różnicę Wstawię nawet zdjęcia. Fotki są z dzisiaj a włosy myte wczoraj po południu (ale bez wychodzenia z domu). Wczoraj nie odgniatałam ale jak szłam spać to już część się sama odgniotła. Schły całkowicie naturalnie, bez dyfuzora i z drobnym tylko ugniataniem w koszulkę. Rano wszystko odgniecione, powstało trochę puchu i suszu ale i tak dużo lepiej niż poprzednio. Nie, żebym była całkiem usatysfakcjonowana (objętości i lekkości pragnę!!) ale jest lepiej. Fotki bez lampy.
1. Podpięte przód
2. Podpięte prawa str. (jak widac bardziej się puszy)
3. podpięte lewa strona
4. Góra
5. Po długości gdzies z tyłu
6. Rozpuszczone
Później pomartwię się objętością i innymi rzeczami - na ta chwilę w pierwszej kolejności walczę z puchem i o połysk. Bo mam wrażenie, że oliwka mi w tym pomoże. Ale cii... żeby nie zapeszyć
klask i:
oliwa z oliwek i u mnie działą cuda - slicznie jest
Cytat:

Wzięłam się na sposób - nie nakładam dużo żelu po myciu. Rano, po ablucjach dokłądam nieco na suche już włosy. Czapka. Odgniatanie w pracy.
I to chyba jest to
na suche i nie skleja wlosów?

nie próbowałam tak jeszcze

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:35   #57973
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Niech ktos podpowie mnie, slepej gdzie jest przepis na plukanke cysteinowa? W receptariuszu nie znalazlam.
Na ZSK

Stary 2012-02-27, 08:38   #57974
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
Na ZSK
Och-ach. Dobra, lece czytac. Ale az boje sie tam wchodzic, zeby nie popelnic jakiego szalenstwa zakupowego.
Stary 2012-02-27, 08:40   #57975
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulownia Pokaż wiadomość
Och-ach. Dobra, lece czytac. Ale az boje sie tam wchodzic, zeby nie popelnic jakiego szalenstwa zakupowego.
tez sie boje
ale szukam sponsora :P mama chce sie przestawic z kremow aptecznych na moje, wiec musze dokupic witaminy i mocniejsze nawilzacze
i kwas mlekowy i detergenta i tę l-cysteine i mysle o proteinach pszenicy
i kusza mnie pojemniki na blyszczyki z kolorówki

Stary 2012-02-27, 08:42   #57976
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Zel Ziaji? nie kojarzę... Bielenda jest w Naturze, Carrefourze, chyba w Tesco, w Rossie chyba nie mają, bo mają swoje.
Siemię lniane powinno być w markecie, zazwyczaj przy produktach naturalnych/zdrowej zywności itp. Ale w aptece będzie z pewnością tańsze.
Dzięki za pomoc

Dzisiaj zmyłam Alterrę zostawioną na całą noc i moje włosy rzeczywiście lubią ten olejek. Niestety musialam użyć suszarki, bo nie ma czasu na naturalne schnięcie mimo, że wstałam i tak wcześniej, ale efekt jest Włosy są ślicznie lśniące i lekkie

W ogóle tak się zastanawiam, bo często piszecie o puchu - czy każda CG musi go mieć? Ja nigdy nie miałam problemu z puszącymi włosami, nawet w okresie życia, w którym włosy kręciły mi się najbardziej. Głupie pytanie, ale mnie zastanawia i naszło mnie już jak jakiś czas temu próbowałam określić porowatość włosów (według opisu mam dużą porowatość)
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 08:54   #57977
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
W ogóle tak się zastanawiam, bo często piszecie o puchu - czy każda CG musi go mieć? Ja nigdy nie miałam problemu z puszącymi włosami, nawet w okresie życia, w którym włosy kręciły mi się najbardziej. Głupie pytanie, ale mnie zastanawia i naszło mnie już jak jakiś czas temu próbowałam określić porowatość włosów (według opisu mam dużą porowatość)
Większość ma, a od wszystkich reguł są wyjątki i to zupełnie normalne.
Ja mam niską porowatość i nie powinnam mieć puchu a jednak mam.
Może intuicyjnie dobrze zabezpieczasz włosy?
Może są po prostu pogodo-odporne
U niektórych duża porowatość jest i będzie, u innych się zmniejsza wraz z poprawą kondycji włosa... temat rzeka i tyle zmiennych w tym równaniu że hej

Stary 2012-02-27, 09:14   #57978
martysek
Zadomowienie

Jaki olej nadałby się najbardziej do odwodnionej, suchej skóry ciała?
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:17   #57979
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Jaki olej nadałby się najbardziej do odwodnionej, suchej skóry ciała?
Najlepiej kilka: kokos, awokado, słonecznik, masło shea - moje ulubione, poza tym: oliwa, makadamia, migdałowy i witaminy A i E ale na A trzeba uważać więc doraźnie

Stary 2012-02-27, 09:31   #57980
martysek
Zadomowienie

Cytat:
Najlepiej kilka: kokos, awokado, słonecznik, masło shea - moje ulubione, poza tym: oliwa, makadamia, migdałowy i witaminy A i E ale na A trzeba uważać więc doraźnie
Ajrisz, dzięki Słonecznikowy ale zimnotłoczony, a nie Kujawski? Kokos chyba może zapychać?
Mam oliwę, shea, migdał i witaminy, to coś pokombinuję.
martysek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:35   #57981
Ariada
Wtajemniczenie

Cytat:
Większość ma, a od wszystkich reguł są wyjątki i to zupełnie normalne.
Ja mam niską porowatość i nie powinnam mieć puchu a jednak mam.
Może intuicyjnie dobrze zabezpieczasz włosy?
Może są po prostu pogodo-odporne
U niektórych duża porowatość jest i będzie, u innych się zmniejsza wraz z poprawą kondycji włosa... temat rzeka i tyle zmiennych w tym równaniu że hej
Kto wie jak jest z tymi moimi włosami. W sumie zawsze starałam się o nie jakoś dbać, od podstawówki nakładałam odżywki, starałam się ich nie suszyć i od paru lat zabezpieczać końce. Oczywiście też nie jest tak, że nigdy mi się nie puszą, bo np. po testowaniu maseczek z dodatkiem miodu, gdy dałam go za dużo to niestety wtedy były spuszone, bez połysku i szorstkie. Ale takie przypadki mam raz na jakiś czas. Mogę spokojnie je rozczesać bez obawy, że pół dnia będę chodziła z puszącymi się włosami, bo zwykle wracają do poprzedniej formy (oczywiście fale wtedy się trochę prostują).
Mam nadzieję, że porowatość moich włosów nieco się zmniejszy chociaż schnięcie moich włosów w nieco ponad godzinę nie jest złe, a to podobno zasługa dużej porowatości Jak przeczytałam, że niektórym dziewczynom włosy schną parę godzin to o losie! myślałam, że każdy ma tak jak ja
Ariada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:35   #57982
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martysek Pokaż wiadomość
Ajrisz, dzięki Słonecznikowy ale zimnotłoczony, a nie Kujawski?
Mam zwykły. W mieszance daje radę :P
Cytat:
Kokos chyba może zapychać?
Twarz może, ciało raczej nie
Cytat:
Mam oliwę, shea, migdał i witaminy, to coś pokombinuję.
Powodzenia nakładaj na mokrą skórę i dopiero wytrzyj

Stary 2012-02-27, 09:37   #57983
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie boje
ale szukam sponsora :P mama chce sie przestawic z kremow aptecznych na moje, wiec musze dokupic witaminy i mocniejsze nawilzacze
i kwas mlekowy i detergenta i tę l-cysteine i mysle o proteinach pszenicy
i kusza mnie pojemniki na blyszczyki z kolorówki
Ja na marzec szykuje potezne zamowienie z Mazidel mam w koszyku juz z 9 rzeczy i jeszcze cos powrzucam. Jak nic ze 100 zl pojdzie. Tak wiec juz na ZSK nie zagladalam, zeby sobie smaku nie robic - bede zamawiac w kwietniu.
Proteinki to i ja musze wyprobowac inne niz keratyne i jedwab.
Stary 2012-02-27, 09:38   #57984
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Oczywiście też nie jest tak, że nigdy mi się nie puszą, bo np. po testowaniu maseczek z dodatkiem miodu, gdy dałam go za dużo to niestety wtedy były spuszone, bez połysku i szorstkie.
Czyli pogodoodporne. Zazdrościć
Cytat:
Mam nadzieję, że porowatość moich włosów nieco się zmniejszy chociaż schnięcie moich włosów w nieco ponad godzinę nie jest złe, a to podobno zasługa dużej porowatości Jak przeczytałam, że niektórym dziewczynom włosy schną parę godzin to o losie! myślałam, że każdy ma tak jak ja
Mi schną dobre kilka godzin, powyżej 4 mam myśli włosobójcze strach się bać co będzie jak mi urosną :P

Stary 2012-02-27, 09:47   #57985
paulownia
Zakorzenienie

Cytat:
To by potwierdzalo i u mnie duza porowatosc - wlosy schna mi ''piorunem''. Tyle ze puch to moja zmora, niestety, prawie ze chleb powszedni.
Ajrisz - no i nie mowilam? Weszlam tylko na chwile na ZSK wynotowac plukanke z cysteiny i juz sie zeslinilam - na kolagen, na elastyne, na olej konopny, rycynowy, na spiruline, na olej arganowy....lista dluga. A kysz! apage satanas.
Stary 2012-02-27, 09:47   #57986
anwen
Zadomowienie

GG do anwen

Cytat:
Czyli pogodoodporne. Zazdrościć
Mi schną dobre kilka godzin, powyżej 4 mam myśli włosobójcze strach się bać co będzie jak mi urosną :P
a ja cały czas myślałam, że mam dużą porowatość tylko ten kokos mi się nie zgadzał (bo mi akurat służył)

pewnie do wakacji nie powtórzę eksperymentu pt naturalne schnięcie - to nie na moje nerwy!

od 06.2010 piję pokrzywę i olej z wiesiołka
27.10.11 -Prawo Jazdy

od 18.06.12 ćwiczę z Ewą Chodakowską

Włosy 2011-2012

Blog - Jak dbać o długie włosy?
www.anwena.blogspot.com
anwen jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 09:54   #57987
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
A skąd te tunkany zamówiłaś?
na allegro w normalnym sklepie jeden tukan przynajmniej 3 zl!

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 10:55   #57988
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję
Chciałabym wiedzieć, czy mam ciachać skutecznie. Mam mało włosów...
Na pewno przydałoby się cieniowanie.
Na cieniowaniu, w ogóle na cięciu się nie znam. Ale skoro uważasz, że przydałoby się cieniowanie to może warto

Cytat:
Wzięłam się na sposób - nie nakładam dużo żelu po myciu. Rano, po ablucjach dokłądam nieco na suche już włosy. Czapka. Odgniatanie w pracy.
I to chyba jest to
Mnie reanimacja nadal nie wychodzi dlatego rzadko daje żel sklepowy. Ale czasem tak kusi

Anwen nie wiem jak ale zapomniałam o Tobie wczoraj Prześliczne masz włosy obśliniłam monitor patrząc na nie

Moje włosy po nocy w sucharkach. Pierdzielnik że ho ho
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg SDC12161-horz.jpg (75,8 KB, 68 załadowań)
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 11:05   #57989
Rabarba
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Moje włosy po nocy w sucharkach. Pierdzielnik że ho ho
ale za to jaki piękny!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!
Stary 2012-02-27, 11:09   #57990
Fibibi
Rozeznanie

Cytat:
Ja jutro ruszam na poszukiwania stylizatora. Mam nieco mniejszy wybór niż część z Was, ponieważ staram się bardzo nie kupować kosmetyków testowanych na zwierzętach, więc zastanawiam się gdzie dostanę żel Bielendy lub Ziaji? Powinien któryś z nich być w Rossmanie, Naturze ewentualnie Tesco lub Carrefourze? Do innych sklepów bardzo mi nie po drodze I czy w marketach jest niemielone siemię lniane? Nigdy go nie kupowałam i nawet nie wiem gdzie szukać
Cytat:
Żel do włosów z czarną rzepą Bielenda można dostać w Naturze jak i Rossmanie
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 6 (0 użytkowników i 6 gości)

Zasady wysyłania wiadomości