Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :) - Strona 4 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 13:48   #91
zielona1911
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)

Cytat:
Napisane przez Bafi@Home Pokaż wiadomość
Zielona, kliknęłam na Twój link "Karta ciąży" czy ja dobrze widzę żeś ty moja urodzinowa bliźniaczka
ja nie prowadze juz tej karty ciazy bo ona zawsze mi tydzien dodawala. Czyli Ty tez 19listopad?
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 13:49   #92
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez katarzinka Pokaż wiadomość
choco - to już jest wybór każdej z Was - ja tylko powiedziałam jakie jest moje zdanie, ale nie zamierzam nikogo namawiać i każdy wybierze to co chce
Ale ja nie wiem o co chodziJa tylko napisałam o moich obawach co do chusty.Przecież nie napisałam nic co by było skierowane przeciwko temu co napisałaś
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 13:51   #93
zielona1911
Zakorzenienie

http://www.youtube.com/watch?v=3sj4l...eature=related
tak to usg wygladalo tylko dzieciaczek byl w powiekszeniu i bardziej wyrazny (ja mialam to tylko czarno-biale)
ale wrazenia niesamowite naprawde ze taki malutki a tak juz sie rusza. Bo na tych starych sprzetach obraz jest nieruchomy i nic nie widac a tu prosze
Stary 2012-02-27, 14:02   #94
spioszka
Raczkowanie

Melduje sie i ja. i I prosze dopisac mnie do listy (Ewelina, 26l, tp-04/09).

Wlasnie dzisiaj mialam zamiar poruszyc temat "przytulania" , ale widze,ze mnie wyprzedzilyscie i wiekszosc z Was juz sie wypowiedziala...
Ja osobiscie to do 8tc mialam celibat , i lekarz ze wzgledu na poprzedniejsze poronienia kazal sie jeszcze wstrzymywac do konca 1-szego trymestru, co niestety bylo nierealne ;-( Po prostu mialam taka ochote ,jak nigdy wczesniej i przyznam sie,ze kilka razy "zgrzeszylismy" , zadnych plamien nie bylo,wiec mysle,ze wszystko ok. A jak to wyglada u was?

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:03   #95
anusiaaniaanusia
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Coco_Blanco Pokaż wiadomość
Witam mamuśki
Dawno mnie nie było, ale nie czułam się najlepiej. W ostatni wtorek byłam na pierwszej wizycie Tż ze mną był i ginka chyba nie chciała robić przy nim usg dopitnego, mimo że zapewniałam ją, że dla mnie to nie problem. Jednak dla niej to chyba był problem, bo stwierdziła ze najpierw spróbujemy przez brzuch Wszystko było pięknie widać! Bejbik miał wtedy 9,7mm i oczywiście tż twierdzi że widział siusiaka i każdemu mówi ze to syn
Dla mnie obojętne czy dziewczynka bedzie czy chłopiec, chociaż dla chlopca nie mam jeszcze imienia i nic mi sie nie podoba, więc byłoby ciężko
A tak w ogóle to bardzo się martwię, bo zupełnie nie mam apetytu i schudłam już 3 kg a to chyba niedobrze, co?
Nic się nie martw wagą, u mnie waga waha się jak szalona, wzrosła mi w ciągu 3 tygodni 3 kilo, teraz spadła i wychodzi, że nie przytyłam nic. Bardzo niezdrowe te moje wahania wagi.

Cytat:
Napisane przez lukrecja_25 Pokaż wiadomość
Mama moja nie zabiła mnie ani siebie tysz przyjęła to na klatę ale oczywiście musiała powiedzieć swoje a było to: a ja myślałam ze zmądrzejesz jeszcze i pójdziesz na jakieś studia ( ona ma obsesje na tym punkcie) na cop ja smiechem zareagowałam ze nawet jak bym nie zaszła w ciąże to nie poszła bym na studia bo nie chce ni lubie i nie pójde no a potem powiedziała ze chciała by zeby to dziewczynka była jak chłopak to tez fajnoie ale dziewczynki są takie słodkie a juz ma wnuka i ona chce by ć wreszcie babcią a nie żoną dziadka i mówiła mi ze widać mi brzuch ciążowy ze ogólnie to m tłuszczowy jest ale inny niz zawsze taki z przodu bardziej ze wygląda jak ciążowy i ze ona ze mną jak w ciąży była to odrazu jak okresu nie dostała to zaczęła tyć i musiała od 7 tc w ciązowych sukienkach chodzić tak było widać no i ja mam taka samo włąśnie
Moja mama 25 kilo przytyła w pierwszej ciąży, staram się myśleć, że może ja troszkę mniej przytyje niż mamusia

Cytat:
U mnie dziwnie, waga nie drgneła ale brzuch mi się tak zaokrąglił, że nie dopinam się w normalnych spodniach i mnie potem gniecie w dole brzucha, a w ych mega komfort
Mnie też brzuch się zaokrąglił, w dzień mogę chodzić w normalnych spodniach, ale wieczorem jest mi już ciasno. Też muszę kupić jakieś ciążowe spodnie.

Cytat:
Napisane przez zielona1911 Pokaż wiadomość
Bylam u ginekologa,ale jaja takie ze szok. Pielegniarka mi dzwoni godzine przed wizyta ze lekarz ma wolne,a ja z tymi plamieniami i duphaston mi sie konczy to sie wkurzylam i poszlam do eurokliniki a tam super ginekolog i super sprzet! od razu skierowal mnie na badania,bo tamten mnie nie skierowal. Zrobil mi usg 3d i widzialam dzidziusia taki sliczny,machal raczkami i nozkami,taki maly a tak fikal.niestety nie zrobil mi zdjecia bo skonczyk mu sie papier. zmienil mi sie tez termin porodu na 30.09-wiec mozecie mi tam zmienic i mam 9 tydzien ciazy jednak.
Jestem mega zadowolona!
Cieszę się, że u Was wszystko ok. Najlepszy widok to fikający bąbelek. Ja już nie mogę doczekać się jak zobaczę moją kruszynkę na nastęnej wizycie. Będzie to już 15 tydzień

Cytat:
Napisane przez sandra23s Pokaż wiadomość
Też to jest mój faworyt. Ale najpierw muszę go pomacać i popchać, żeby się zdecydować Będę szukać w czerwcu.

Cytat:
Napisane przez Enigmama Pokaż wiadomość
Miałysmy wypadek, jak córcia miala 22 miesiące potrąciło nas auto na PRZEJŚCIU dla pieszych. To było zimą. Córcia była wpięta własnie do multiwaya, poniewaz grubo ubrana byla nieco skrepowana czasami zapinalam ja na pas biodrowy jedynie (trzy punktowy - miedzy nózkami i biodrowe schodzące sie do siebie) ale tym arzem zapielam ją we wszystkie, dzieki temu nic jej sie nie stało, dodatkowo wózek zamortyzował uderzenie i osłonił ją a przeleciał wózek tak ze wylądował do góry kołami.
to było 2 lata temu od tej pory jestem wyczulona na pasach 10x bardziej i wszystkim znajomym mamom trąbie przy kazdej okazji do zanudzenia ze PASY w wózku są po to żeby je zapinać...
Wszystko sie skończyło dobrze. Wyszłysmy bez szwanku.
Ja jak przechodze przez pasy to mnie zawsze zimne poty oblewają. Byłam świadkiem nieszczęśliwego wypadku. Nie wyobrażam sobie jak ja będę z dzidzią przez te pasy przechodziła. Dobrze, że u Was wszystko dobrze się skończyło.
Stary 2012-02-27, 14:05   #96
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez spioszka Pokaż wiadomość

Wlasnie dzisiaj mialam zamiar poruszyc temat "przytulania" , ale widze,ze mnie wyprzedzilyscie i wiekszosc z Was juz sie wypowiedziala...
Ja osobiscie to do 8tc mialam celibat , i lekarz ze wzgledu na poprzedniejsze poronienia kazal sie jeszcze wstrzymywac do konca 1-szego trymestru, co niestety bylo nierealne ;-( Po prostu mialam taka ochote ,jak nigdy wczesniej i przyznam sie,ze kilka razy "zgrzeszylismy" , zadnych plamien nie bylo,wiec mysle,ze wszystko ok. A jak to wyglada u was?
u mnie po sexie wlasnie mialam plamienia i stwierdzilam ze nie bede ryzykowac,akurat ja mam tyle dobrze ze maz jest kierowca i go nie ma po 2-3 tygodnie wiec juz sie przyzwyczailismy do celibatu. Wole poczekac do 4 miesiaca,a ze mam dopiero 9 tydzien to se jeszcze poczekam
Stary 2012-02-27, 14:08   #97
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:

My też się wstrzymujemy ze względu na plamienia,wolę nie ryzykować ale tż jest cierpliwy więc jakoś dajemy radę.

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:08   #98
Grosi0603
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marta1986222 Pokaż wiadomość
Trzymam kciuki za wizytę,ja wizyta za tydzień i też odliczam,a w którym jesteś tygodniu?.
Dziekuje 11 tydzien a dokladnie 10tyd 5 dni
Stary 2012-02-27, 14:10   #99
katarzinka
Wtajemniczenie

[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32580307]Ale ja nie wiem o co chodziJa tylko napisałam o moich obawach co do chusty.Przecież nie napisałam nic co by było skierowane przeciwko temu co napisałaś[/QUOTE]

ja wiem, mnie chodziło tylko o to, że ja mogę powiedzieć, że mi to pasuje, ale nie mogę kogoś namawiać ech te ciążowe nieporozumienia
Zanim czas pokona nas"
katarzinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:11   #100
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolluki Pokaż wiadomość
Wózeczek fajniutki,
ale moja koleżanka kupiła dla swojego maluszka wózek na trzech kołach i narzekała że nie jest zbyt stabilny,
chociaż ten jest dość drogi i wygląda na solidny

Ja też już chyba przeglądnęłam całe allegro wzdłuż i wszerz z wózkami,
ale chyba wybierzemy się z mężem na rajd po sklepach w poszukiwaniu wózka, chyba jednak bym wolała go dokładnie obejrzeć przed zakupem
Jest na to sposób: oglądasz w sklepach, spisujesz nazwę i szukasz na necie. W internecie jest naprawdę dużo taniej.
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:15   #101
lukrecja_25
Wtajemniczenie

ja mam kolejną wizytę w czwartek będzie to 9t 4 dc i sie zastanawiam jakie usg będę miała dopochwowe czy przez brzuch

co do przytulanek to mi w sumie doktorka nie zabroniła ale ja jakoś czuje ze powinnam poczekać do konca I trymestru... no czuje to i już więc czekam i ON tysz czeka
lukrecja_25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:21   #102
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
Konczi powodzenia

Ja jak widzę słonko to od razu samopoczucie superasne a że wcześnie wstaje, to uwielbiam patrzeć na wschód słońca

dziękuję ... masakrycznie było ale przeżyłam kolejna wizyta za 2 tyg jak będzie wsio ok to zaleje mi kanały ufff....

Cytat:
Napisane przez pszczolka87 Pokaż wiadomość
konczita- myślę że propozycja klubu jest ok, ale może jeszcze troszkę później? ja należę do klubu mamuś z mojego poprzedniego wątku ciążowego i odkąd założyłyśmy klub to wątek opustoszał, a teraz jeszcze dużo mamuś październikowych dołącza, więc można chwilę poczekać jak zostanie stały skład i wtedy założymy klub bez podglądaczy
Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Kończi, co do klubu to jeszcze (podkreślam to "jeszcze") nie jestem przekonana. W końcu jeszcze jakieś mamusie mogą do nas dołączyć. A jak już się przerzucimy na klub, to na ten wątek nie będziemy zaglądać. Więc może jeszcze troszkę poczekamy, jak nam się towarzystwo w 100% wyklaruje?
Więc z klubikiem poczekamy aż się rozkręcimy bardziej )

Cytat:
Bylam u ginekologa,ale jaja takie ze szok. Pielegniarka mi dzwoni godzine przed wizyta ze lekarz ma wolne,a ja z tymi plamieniami i duphaston mi sie konczy to sie wkurzylam i poszlam do eurokliniki a tam super ginekolog i super sprzet! od razu skierowal mnie na badania,bo tamten mnie nie skierowal. Zrobil mi usg 3d i widzialam dzidziusia taki sliczny,machal raczkami i nozkami,taki maly a tak fikal.niestety nie zrobil mi zdjecia bo skonczyk mu sie papier. zmienil mi sie tez termin porodu na 30.09-wiec mozecie mi tam zmienic i mam 9 tydzien ciazy jednak.
Jestem mega zadowolona!

cudne wiadomości, pięknie ... i co zmieniasz gin czy zostajesz???

Cytat:
Miałysmy wypadek, jak córcia miala 22 miesiące potrąciło nas auto na PRZEJŚCIU dla pieszych. To było zimą. Córcia była wpięta własnie do multiwaya, poniewaz grubo ubrana byla nieco skrepowana czasami zapinalam ja na pas biodrowy jedynie (trzy punktowy - miedzy nózkami i biodrowe schodzące sie do siebie) ale tym arzem zapielam ją we wszystkie, dzieki temu nic jej sie nie stało, dodatkowo wózek zamortyzował uderzenie i osłonił ją a przeleciał wózek tak ze wylądował do góry kołami.
to było 2 lata temu od tej pory jestem wyczulona na pasach 10x bardziej i wszystkim znajomym mamom trąbie przy kazdej okazji do zanudzenia ze PASY w wózku są po to żeby je zapinać...
Wszystko sie skończyło dobrze. Wyszłysmy bez szwanku.

Straszne ... dobrze że zapięłaś pasy ... to musiało być koszmarne ...

Wy już o wózeczkach a ja nawet nie myślę o tym mamy jeszcze czas ... wiem, że gondola musi być duża abyśmy mogli spacerować do dziadka )
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:23   #103
Coco_Blanco
Raczkowanie

Cytat:
gratuluje pieknej dzidzi i dobrych wiesci
Cytat:
Napisane przez I_K Pokaż wiadomość
gratuluje wizyty i dużego dzidziolka
Dziękujemy

Cytat:
Coco nie martw się to normalne, że w Iszym trymestrze nie rośnie waga. Ja zleciałam w pierwszej ciąży 4 kilogramy. Tyć zaczęłam w 2 trymestrze. Ciuchy ciążowe zaczęłam zakładać w 5 miesiącu bo dopiero zaczęło mnie wybijać.
Ufff... trochę mnie pocieszyłaś, bo już zaczełam wariować.

A co do wózka to mi potrzebny bedzie jakiś terenowy, bo moje osiedle sie nie doczekało dróg asfaltowych, chodników, kostki ani nic z tych rzeczy a centrum miasta i jedna z głownych spacerowych ulic wylożone są kostką granitową, więc gdzie sie nie rusze tam bedzie telepało

Też mam wielką ochote na mojego małża ale jakoś się boję. I również niedosyt czułości nadrabiam w snach
Coco_Blanco jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:25   #104
karolluki
Raczkowanie

Cytat:

Moja pani ginekolog stwierdziła że wszystko jest ok i nie ma konieczności celibatu więc korzystamy
karolluki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:26   #105
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51
Konto usunięte

katarzinka peace

lukrecja_25 mi mój gin tez dał zielone światełko w tym temacie i co?I lipka.Ja tam juz ze strachu do końca ciąży się nie posexuje z moim chłopem.Szlaban i już

A co do wózków to faktycznie są o wiele tańsze na necie
0213a3d44dd2424e2974ecf75dc2f45f89ba9c75_684767793eb51 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:27   #106
marta1986222
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grosi0603 Pokaż wiadomość
Dziekuje 11 tydzien a dokladnie 10tyd 5 dni

To tak jak ja

Zuzia
04.09.2012
g.3.20
3020g,52cm

Hania
09.03.2016
g.20.45
3000g 53 cm

marta1986222 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:28   #107
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
ja mam kolejną wizytę w czwartek będzie to 9t 4 dc i sie zastanawiam jakie usg będę miała dopochwowe czy przez brzuch

co do przytulanek to mi w sumie doktorka nie zabroniła ale ja jakoś czuje ze powinnam poczekać do konca I trymestru... no czuje to i już więc czekam i ON tysz czeka
to będzie na pewno jeszcze dopochwowe..
pszczolka87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:29   #108
spioszka
Raczkowanie

no chociaz
Cytat:
Moja pani ginekolog stwierdziła że wszystko jest ok i nie ma konieczności celibatu więc korzystamy
no chociaz jedna sobie nie zaluje

5 cykl staran
ostatnia@-29/11/11
http://enpr.pl/1837
spioszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:31   #109
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
pszczolka87 tylko ze to wszystko zalezy od sprzetu. On ma to 3d i na ekranie nie bylo malego rogalika tylko ten dzidzius byl mega powiekszony tak na 20-30cm i wszystko widzialam nawet zacisniete piastki i serducho bilo jak oszalale jego tetno to 150..
Ja licze na dziewczynke,chlopca juz mam,ale i tak cos czuje ze to bedzie nastepny mezczyzna chociaz w tym chinskim kalendarzu plci wychodzi ze dziołuszka
u mnie tak samo.. mam chłopczyka, chciałabym dziewczynkę, ale wszyscy mówią, że kobiety z mojej rodziny "skazane" są na chłopców.. mam 3 siostry, jedna ma 2 chłopców, druga tak samo i ja mam chłopca jak na razie..
Stary 2012-02-27, 14:31   #110
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
Jest na to sposób: oglądasz w sklepach, spisujesz nazwę i szukasz na necie. W internecie jest naprawdę dużo taniej.
Pewnie właśnie tak zrobimy, najpierw rozeznanie po sklepach, a później konfrontacja cen z tymi w necie
Ale jeszcze dużo czasu jest przecież
Stary 2012-02-27, 14:31   #111
Konczita
Zakorzenienie

Cytat:
to będzie na pewno jeszcze dopochwowe..

a ja w 9t 6d miałam robione przez brzuch usg ... i było widać dzidziolka ....
13.08.2012 godz 15:01
2532g i 50 cm naszej miłości
[*] .. dzieli nas już tylko czas ...
Konczita jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:32   #112
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:

powinien ci zrobic dopochwowe-bo takie robia do 12tyg,chyba ze nie ma takiego sprzetu co sie zdarza to przez powloki
Stary 2012-02-27, 14:32   #113
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
no chociaz
no chociaz jedna sobie nie zaluje
He he trzeba korzystać dopóki można i jest ochota
Stary 2012-02-27, 14:33   #114
maggie123
Zakorzenienie

Cytat:
Podobne są TAKO my mielismy i bylismy bardzo zadowoleni, bezawaryjny zupelnie po 2 latach wygaldal jak nowy. Teraz chyba sie tez zdecyzujemy tylko na lżejsszy model
właśnie moim faworytem jest taco jumper.
cieszę się, czytając pozytywne opinie

Cytat:
Mama moja nie zabiła mnie ani siebie tysz przyjęła to na klatę ale oczywiście musiała powiedzieć swoje a było to: a ja myślałam ze zmądrzejesz jeszcze i pójdziesz na jakieś studia ( ona ma obsesje na tym punkcie) na cop ja smiechem zareagowałam ze nawet jak bym nie zaszła w ciąże to nie poszła bym na studia bo nie chce ni lubie i nie pójde no a potem powiedziała ze chciała by zeby to dziewczynka była jak chłopak to tez fajnoie ale dziewczynki są takie słodkie a juz ma wnuka i ona chce by ć wreszcie babcią a nie żoną dziadka i mówiła mi ze widać mi brzuch ciążowy ze ogólnie to m tłuszczowy jest ale inny niz zawsze taki z przodu bardziej ze wygląda jak ciążowy i ze ona ze mną jak w ciąży była to odrazu jak okresu nie dostała to zaczęła tyć i musiała od 7 tc w ciązowych sukienkach chodzić tak było widać no i ja mam taka samo włąśnie
no i pięknie
Cytat:
Jestem mega zadowolona!
cieszę się razem z Tobą
Cytat:
Napisane przez alfabia Pokaż wiadomość
my też będziemy oglądać wózki "na żywo". Najpierw przygotuję sobie (właściwie to już tworzę) listę "faworytów". i na żywo będe je testować. Zamawiać będziemy na pewno przez internet.

Już nie cytowałam, bo zamarłam, czytając o tych wypadkach... straszne... dobrze, że nic się poważnego nie stało.... Ech... jestem za zabieraniem prawka na kilka lat takim "odpowiedzialnym" kierowcom...
przeraża mnie, że teraz i samochód i prawko są tak łatwo dostępne, a później po drogach jeżdżą wariaci, którzy naprawdę niewiele potrafią... Prawko mam od 10 lat i tak się zastanawiam, jak np. na egzaminie pedał gazu i hamulec może się pomylić? Stres? Bzdura! brak wiedzy i umiejętności. Bo jak człowiek myśli, że hamuje, a przyśpiesza (jak ten kursant na egzaminie bodajże w częstochowie niedawno) to powinien się od razu zorientować, że coś jest nie halo. A jak nie to jest idiotą i nie powinien więcej mieć możliwości uzyskania prawka.

http://sukcespisanyszminka.com

Zapraszam
maggie123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:34   #115
karolluki
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

A ja w piątek (13 tydzień) miałam przez brzuch, a dzidziuś tak się głęboko schował że niestety nie było go widać i trzeba było zrobić dopochwowe
Stary 2012-02-27, 14:34   #116
zielona1911
Zakorzenienie

Konczita pewnie ze zostaje u tego co teraz bylam. Bylabym glupia chyba zeby wrocic do tego "starego" jak ten "nowy" lekarz jest super i ma super sprzet.
Stary 2012-02-27, 14:34   #117
norka27
Zakorzenienie

czesc dziewczyny wlasnie zaczal mi sie 6 tydzien ciazy i z moich obliczen wychodzi ze maluszek przyjdzie na swiat 25 pazdziernika - wiec chyba do was pasuje mozna sie dolaczyc? Nie mam zielonego pojecia o ciazy i macierzynstwie i fajnie by bylo miec z kim porozmawiac. Szczegolnie ze tu gdzie mieszkam nie uznaja ciazy poki nie bedzie 10 tydzien i czuje sie troche osamotnina w temacie bo lekarz mnie zbyl, polozna tym bardziej - i czarno mi rokuja mowiac ze o tak wczesnej ciazy sie nie mowi bo z pewnoscia ja strace A mnie szczescie rozpier i zchecia bym pogadala
norka27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:35   #118
alfabia
Raczkowanie

Cytat:
Pewnie właśnie tak zrobimy, najpierw rozeznanie po sklepach, a później konfrontacja cen z tymi w necie
Ale jeszcze dużo czasu jest przecież

Pewnie, dlatego fajnie się rozejrzeć, a na zakupy jeszcze dużo czasu. Ale jaka przyjemność z tego oglądania
alfabia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 14:37   #119
pszczolka87
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Konczita Pokaż wiadomość

no coś Ty? ja w 12 tc to przesiewowe usg miałam robione jeszcze dopochwowe, a jak gin próbowała zrobić przez brzuch żeby z innej perspektywy złapać dzidziolka to było coś widać ale bardzo niewyraźnie.. a sprzęt w gabinecie nowiutki.. to może lekarz jakiś nieudolny?
Stary 2012-02-27, 14:40   #120
zielona1911
Zakorzenienie

Cytat:
u mnie tak samo.. mam chłopczyka, chciałabym dziewczynkę, ale wszyscy mówią, że kobiety z mojej rodziny "skazane" są na chłopców.. mam 3 siostry, jedna ma 2 chłopców, druga tak samo i ja mam chłopca jak na razie..
ja mam tylko jedna siostre,ale jest mala-ma 8 lat.A moja tesciowa miala 3 synow-w tym moj maz... wiec szanse na dziewczynke jakies sa.
Chociaz teraz jak mi sie zmienil termin porodu czyli wyszlo na to ze zaszlam ok.8 stycznia w ciaze-gdzie wtedy mojego meza juz nie bylo w PL wiec musielismy majstrowac pare dni wczesniej wiec plemniki meskie nie przetrwaly i zenskie wygraly ze tak powiem,skoro zaszlam dopiero pare dni po sexie
maskara jak ja juz kombinuje ze glowa boli mam ciuchutka nadzieje ze przy nastepnej wizycie 26 marca bedzie widac plec jako ze moj gin ma dobry sprzet

---------- Dopisano o 14:40 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ----------

Cytat:
no coś Ty? ja w 12 tc to przesiewowe usg miałam robione jeszcze dopochwowe, a jak gin próbowała zrobić przez brzuch żeby z innej perspektywy złapać dzidziolka to było coś widać ale bardzo niewyraźnie.. a sprzęt w gabinecie nowiutki.. to może lekarz jakiś nieudolny?
ja mialam w okolicach 5 tygodnia przez powloki i naprawde bylo juz widac-ale lekarka nie miala dopochwowego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości