Włosomaniaczki cz. VIII - Strona 83 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe > Wizażowe Społeczności

Notka

Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-02-24, 11:30   #2461
ImmortalLover
Zakorzenienie

Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII

Cytat:
Napisane przez 'Estelle' Pokaż wiadomość
Prawie rok po premierze - wybrałam fioletowy lakier z Blossoms
O nie mam ostatnio filetów, chyba znajdę coś z Virtuala,bo polubiłam ich lakiery Ostatnio zauważyłam u koleżanki żarówkowy róż i pozazdrościłam jej Muszę od siostry pożyczyć,bo ona ma taki kolor
Cytat:
Napisane przez Heroldin Pokaż wiadomość
Po raz drugi napiszę : niech Wam nie przyjdzie do głowy pieniędzy na alterrowe olejki wyrzucać . Bubel nad bublami .

Znowu będzie dla połowy wsi .
I jakże mogłoby być inaczej - musiałam w mieście czegoś nowego spróbować . Tym razem były to leniwe pierogi. Jadłyście ?
Zapamiętam i nie tknę Za to zastanawiam się na Vatiką Ale najpierw skończę olej sezamowy i maski

Możesz mnie, biednej studentce,podsyłać Jam wszystkożerna praktycznie
Uwielbiam! Moja babcia jest mistrzem w robieniu takich klusek

Dostałam od mamy taśmę do ćwiczeń Mam zamiar od dziś z nią pracować,ciekawe tylko jak długo

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

ImmortalLover jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 21:33   #2462
'Estelle'
The Pink Power Mołderajtor

Cytat:
A ja muszę przyznać, że już prawie miesiąc nic na paznokciach nie mam . Nie mogę zmobilizować się do manicure .
A ja maluje na potęgę, kiedy tylko mam czas. W końcu trzeba zużyć te prawie 100 lakierów . Każdego chociaż raz . Trochę nałóg, trochę pasja - po prostu lubię
Cytat:
A tu u nas coraz ciszej. Powyjeżdżały, blogi piszą, uczą się. NK ma chyba stałe embargo na komputer. Matura za pasem .
Zresztą Wizaż coraz bardziej nudnawy staje się . Nawet na plotkowym nic ciekawego .
Ano zauważyłam to samo już jakiś czas temu. NK oprócz matury to jeszcze problemy techniczne miała . Ale Karolina to mogłaby zajrzeć
Cytat:
Po raz drugi napiszę : niech Wam nie przyjdzie do głowy pieniędzy na alterrowe olejki wyrzucać . Bubel nad bublami . Znowu, głupie dziewczę, rzuciłam okiem na fryzjerkę i wczoraj na włosy nałożyłam. Mam jakie takie doświadczenie z olejami . Tego alterrowego kijem już nie tknę . Zmywałam marchewką . I co ? Trzy razy myłam, a włosy tłuste i w dotyku jakby wilgotne { do dzisiaj }. Fuj !!! W ciało olejek ten też nie wsiąka. Moja Psiapsiółka również ma zdanie, że to straszliwe badziewie . Ja mogę się mylić, ale Jej nie można w żadnym razie zarzucić, że jest ignorantką. Mam na myśli doświadczenie organoleptyczne, a nie pisane. Jedyne zastosowanie tego olejku, to dolewanie do kąpieli stóp.
To nie kupuję
W sumie już mnie nie nęci. Trochę ciągnie mnie do kremów tej marki, mają takie słodkie, kwiatowe pudełka
Cytat:
Mimo niesprzyjającej pogody byłam wczoraj w mieście . Ale, jak to świniowate mają we zwyczaju, zamiast do Natury do mięsnego z wędzonkami pobiegłam. Tak mnie chęć na fasolkę po bretońsku dopadła. A chęć ta duża musiała być, bo namoczyłam kilogram fasoli . Znowu będzie dla połowy wsi .
I jakże mogłoby być inaczej - musiałam w mieście czegoś nowego spróbować . Tym razem były to leniwe pierogi. Setki razy o tej potrawie słyszałam, ale nigdy nie jadłam. Rzeczywiście - dobre. A były przyozdobione {polane} tartą bułką na maśle przysmażoną . W najbliższych dniach sama spróbuję zrobić . Jadłyście ?

Miłego dnia
Rozwalasz mnie Kasiu tymi "świniowatymi"
Nie wiem, jakie to leniwe, ale uwielbiam taką bułeczkę
Cytat:
Napisane przez ImmortalLover Pokaż wiadomość
O nie mam ostatnio filetów, chyba znajdę coś z Virtuala,bo polubiłam ich lakiery Ostatnio zauważyłam u koleżanki żarówkowy róż i pozazdrościłam jej Muszę od siostry pożyczyć,bo ona ma taki kolor
Żarówkę mam z Wibo, nawet jest na blogu
A ten fiolecik cuuuuuudo , mam słabość do takich Mógłby być odrobinę chłodniejszy... ale co tam, zawsze o pretekst, żeby kupić drugi, w końcu różnią się AŻ o dwa tony

'Estelle' jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-24, 21:42   #2463
Finlora
Zakorzenienie

Wróciłam

Cytat:
Trzeba było zostać mistrzem drugiego planu
Już to sobie wyobrażam

Cytat:
Aga pewnie beznetowo
No niestety, tzn w hotelu był dostęp do neta, ale nie chciałoby mi się dźwigać laptopa, wystarczyła mi ciężka torba - i tak już mam odciski

Cytat:
Nie wiem, na jaki kolor pomalować paznokcie
Nie ma to jak niezwykle trudne życiowe dylematy

Nie połaziłam sobie za bardzo po sklepach, ale od razu po przyjeździe do Wawy pobiegłam do Hebe i kupiłam Rimmelowego żelka za 17,59 - Natura niech się schowa ze swoimi promocjami, dobrze, że nie kupiłam go w zeszłym tygodniu za 22,99 w promocji W Hebe on bez promocji kosztuje 21,99

Odwiedziłam oczywiście Inglota i znowu jakieś cienie kupiłam
Planowałam kupić Duraline, ale stwierdziłam, że tak rzadko robię sobie kreski, (a mam jeszcze zielonego i fioletowego żelka z Essence), że go nie kupię

Aha, jak zobaczyłam, że w Hebe jest litrowy Kallos i ile kosztuje to prawie na zawał padłam - 11,99!!! Gdyby nie to, że mam jeszcze tego, którego przywiozłam z Krakowa to bym się rzuciła
Finlora jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 04:21   #2464
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Asiu - dzięki serdeczne za przypomnienie . Kiedy to już kusiaczka w odpowiedzi klikałam - bateria siadła.

Cytat:
Za to zastanawiam się na Vatiką
W pierwszej fazie przygody z Wizażem, pierwsze co zrobiłam, to wykupiłam Helfy . O tych wszystkich olejowych mieszankach nie mam najlepszego zdania . Powodowały u mnie wyjątkową utratę włosów . Wszystkie ! Nie wiem dlaczego . Wolę oleje " indywidualnie "

Cytat:
Napisane przez ImmortalLover
Moja babcia jest mistrzem w robieniu takich klusek
To nie : kluski leniwe, to : pierogi leniwe . Kuchareczce nie chce się ciasta wałkować, lepić itp. Wszystko do michy ciasto + farsz, zamieszać i gotować .

Cytat:
W końcu trzeba zużyć te prawie 100 lakierów
Matko kochana !

Cytat:
Napisane przez Estelle
Trochę ciągnie mnie do kremów tej marki, mają takie słodkie, kwiatowe pudełka
Kiedy to pokazały się szampony i odżywki Alterry i zaczęły się ochy i achy, poleciałam i kupiłam. Bo jakże mogłoby być inaczej . Wtedy to, przez przypadek { }, wpadł mi do koszyka ichny krem . Już nie pamiętam jaki . Na pewno - dla wrażliwców . Użyłam i takiego podrażnienia dawno nie miałam. Ale mnie podrażnia prawie wszystko . Wydaje mi się jednak, że z tą Alterra to tak : na papierze ładnie, w rzeczywistości - wielkie nic. Obserwuję to po klientach Rossmanna. Jeszcze nie tak dawno prawie każdy miał w koszyku coś z Alterry, teraz - półki pełne i nikt nie kupuje . Nie mogę dorabiać naukowych teorii, bo się nie znam. Mogę jedynie napisać jakie ja mam odczucia po użyciu . Dwie osoby, którym wierzę i które "macały" produkty Alterry, też mają o nich negatywną opinię .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Nie wiem, jakie to leniwe, ale uwielbiam taką bułeczkę
To takie pierogi z serem dla leniuchów . Zmielony biały ser + mąka + jajko { z białek piana} + szczypta soli + odrobina cynamonu {wanilii}. Wszystko wymieszać, uformować z ciasta wałeczki, pokroić tak jak "kopytka" i ugotować . Często o tej potrawie słyszałam, ale jadłam ją po raz pierwszy . Teraz chcę sama spróbować, chociaż dla mnie to "zabójstwo".

Cytat:
Napisane przez Finlora Pokaż wiadomość
Wróciłam

A ta zamiast na rozkwitającą Warszawę popatrzeć i pozdrowić moją rodzinną dzielnicę, to po sklepach latała .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Aha, jak zobaczyłam, że w Hebe jest litrowy Kallos i ile kosztuje to prawie na zawał padłam - 11,99!!! Gdyby nie to, że mam jeszcze tego, którego przywiozłam z Krakowa to bym się rzuciła

Przypomniałaś mi o Kallosie . Dawno nie miałam, a kiedyś nie mogłam się bez niego obyć . Muszę rzucić okiem. Ale teraz porobili z nim jakieś innowacje, że człowiek głupnie. Poszukam tego "mojego" - opakowanie z kwiatkami . Tego litrowego, w niebieskim opakowaniu nie tknę . Bez względu na to co jest napisane na opakowaniu, to dla mnie dwa zupełnie różne produkty .

Asia - ukręciłaś już krem ?

Fasolka nawet udała się . Zeżarłam trzy porcje. Jeszcze stoi 3/4 gara . Z kilograma fasoli robiłam . Wdzięczna jestem sąsiadce, że nauczyła mnie metody "słoikowania" potraw. Zaraz "zasłoiczkuję" fasolkę .

Miłego dnia
Heroldin jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-25, 13:31   #2465
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Żarówkę mam z Wibo, nawet jest na blogu
A ten fiolecik cuuuuuudo , mam słabość do takich Mógłby być odrobinę chłodniejszy... ale co tam, zawsze o pretekst, żeby kupić drugi, w końcu różnią się AŻ o dwa tony
hahaha skąd ja to znam
Zobaczę dawno nie udzielałam się na blogu
Cytat:
To nie : kluski leniwe, to : pierogi leniwe . Kuchareczce nie chce się ciasta wałkować, lepić itp. Wszystko do michy ciasto + farsz, zamieszać i gotować .
No,ale czym się to różni? Bo wpisując w google wyskakuje to samo A jeśli jest różnica to ja znam jedynie kluski leniwe

Wypiłam dziś wodę z drożdżami Ale nie mam zamiaru się poddawać

Zawartość torebki dzieli się na części: "powinnam" , "mam" i "a skąd się to wzięło?".

Stary 2012-02-25, 21:57   #2466
'Estelle'

Cytat:
Wróciłam

Nie połaziłam sobie za bardzo po sklepach, ale od razu po przyjeździe do Wawy pobiegłam do Hebe i kupiłam Rimmelowego żelka za 17,59 - Natura niech się schowa ze swoimi promocjami, dobrze, że nie kupiłam go w zeszłym tygodniu za 22,99 w promocji W Hebe on bez promocji kosztuje 21,99

Odwiedziłam oczywiście Inglota i znowu jakieś cienie kupiłam
Planowałam kupić Duraline, ale stwierdziłam, że tak rzadko robię sobie kreski, (a mam jeszcze zielonego i fioletowego żelka z Essence), że go nie kupię

No witaj z powrotem brakowało tu Ciebie

Cza będzie obadać to Hebe jak już do Wawy tyłek zawlokę

A jak będzie Ci potrzeba Duraline, to wiesz, zawsze służę pomocą w ten czy inny sposób Podobno ten płyn z Kobo też niezły i nawet mnie kusi, żeby w niego zainwestować, bo baza w kremie trochę zeschła się po bokach i mi teraz w opakowaniu lata A data ważności do 2014

U mnie są te maski mleczne, ale nie Kallosy tylko Dolce Latte czy cuś. Nie wiem ile to warte
Cytat:
Asiu - dzięki serdeczne za przypomnienie . Kiedy to już kusiaczka w odpowiedzi klikałam - bateria siadła.
No problem I jak wrażenia po filmie? Strasznie mi się tam podoba postać Ripley i jej mroczne poczucie humoru
Cytat:
Kiedy to pokazały się szampony i odżywki Alterry i zaczęły się ochy i achy, poleciałam i kupiłam. Bo jakże mogłoby być inaczej . Wtedy to, przez przypadek { }, wpadł mi do koszyka ichny krem . Już nie pamiętam jaki . Na pewno - dla wrażliwców . Użyłam i takiego podrażnienia dawno nie miałam. Ale mnie podrażnia prawie wszystko . Wydaje mi się jednak, że z tą Alterra to tak : na papierze ładnie, w rzeczywistości - wielkie nic. Obserwuję to po klientach Rossmanna. Jeszcze nie tak dawno prawie każdy miał w koszyku coś z Alterry, teraz - półki pełne i nikt nie kupuje . Nie mogę dorabiać naukowych teorii, bo się nie znam. Mogę jedynie napisać jakie ja mam odczucia po użyciu . Dwie osoby, którym wierzę i które "macały" produkty Alterry, też mają o nich negatywną opinię .
Jeśli to ten, co mi przysłałaś, to z orchideą. Ale jeszcze go nie testowałam bo oczywiście wygrzebałam jakieś zapasy na skraju daty ważności .
Cytat:
To takie pierogi z serem dla leniuchów . Zmielony biały ser + mąka + jajko { z białek piana} + szczypta soli + odrobina cynamonu {wanilii}. Wszystko wymieszać, uformować z ciasta wałeczki, pokroić tak jak "kopytka" i ugotować . Często o tej potrawie słyszałam, ale jadłam ją po raz pierwszy . Teraz chcę sama spróbować, chociaż dla mnie to "zabójstwo".
O, to nie znałam tego

Cytat:
Asia - ukręciłaś już krem ?
Tak. jeden testowy, ale go nie używałam, a do tego miał kolor biegunki bo dałam do niego lukrecji, a ona ma dośc charakterystyczny kolor. Nadawałby się tylko na noc.

A drugi to już taki wypasiony zrobiłam, pod oczy. Ale chyba za bardzo poszalałam ze składnikami, bo coś tam mi się zważyło i ma grudki . Ale smaruję i nie jest źle. Muszę jeszcze poćwiczyć wymiatanie mikserkiem i wpływ składników na formułę. Bo jak dam za dużo tego kremu, to mi się roluje i nie wiem, czy to nie przypadkiem przz dodatek gumy ksantanowej. Przy cienkiej warstwie i mocnym rozsmarowaniu jest OK.
Następnym razem spróbuję bez gumy [jakkolwiek to brzmi ]

Cytat:
hahaha skąd ja to znam
Zobaczę dawno nie udzielałam się na blogu

Wypiłam dziś wodę z drożdżami Ale nie mam zamiaru się poddawać
Udzielaj się, udzielaj, zapraszam na rozdanie - duże szanse, bo coś się nie zgłaszają uczestniczki

Oj, do drożdży jednak nie miałabym samozaparcia. Nie przeszłoby mi przez gardło

Stary 2012-02-26, 04:49   #2467
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
No,ale czym się to różni?
Pewnie niczym . Nad etymologią nazwy tej potrawy można się latami głowić . A i innowacje w jej przyrządzaniu {np. w zależności od regionu itp} też raczej nie pomogą . W niektórych przepisach czytałam, że i ziemniaki do nich dodają. Toż to grzech śmiertelny tak profanować potrawę . To tak jak napisać : kaczka z brzoskwiniami, a na talerz położyć : kurczaka ze śliwkami .
Moja znajoma np. nie kroi tych pierogów / klusek w kształt podobny do "kopytek", tylko kładzie je na wodę za pomocą dwóch łyżek.
Dla mnie będą one na zawsze, ze względu na składniki, leniwymi pierogami . Sama sobie smaku narobiłam.

Cytat:
I jak wrażenia po filmie?
Muszę szczerze przyznać, że dokładnie filmu nie obejrzałam. Po pierwsze - przysypiałam co i raz; po drugie - jakiś taki wtórny mi się wydał, bo poprzednie części przygotowały mnie na to, czego mogę się spodziewać . Teraz będę się starała "Piłę" zaliczyć.

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jeśli to ten, co mi przysłałaś, to z orchideą.
Chyba ten, bo tylko jeden kupiłam. Popatrz - nie pamiętałam, że poleciał do Ciebie . SKS !

Cytat:
Napisane przez Estelle
Tak. jeden testowy, ale go nie używałam

Tak się dopytowywuję , bo czekam na krem dla mnie .
Znowu ostatnio chciałam coś, podobno rewelacyjnego i delikatnego wypróbować. Z próbek było ok. Poleciałam, pełnowymiarowe kupiłam i to nawet dwa : na dzień i na noc, i ... d*upa blada ! Poleciały won , a ja z podkulonym ogonem po Dermikę .

Miłej niedzieli
Stary 2012-02-26, 11:53   #2468
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Udzielaj się, udzielaj, zapraszam na rozdanie - duże szanse, bo coś się nie zgłaszają uczestniczki

Dołączyłam

Mnie ledwo przechodzi,ale dziś się boję pić,bo w nocy miałam lekkie przeboje

Cytat:
Moja znajoma np. nie kroi tych pierogów / klusek w kształt podobny do "kopytek", tylko kładzie je na wodę za pomocą dwóch łyżek.
Dla mnie będą one na zawsze, ze względu na składniki, leniwymi pierogami . Sama sobie smaku narobiłam.
Moja babcia tak robi mama zaś kroi. Ale smak ten sam Ja zaś to nazywam kluskami

Stary 2012-02-26, 15:00   #2469
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Wydaje mi się jednak, że z tą Alterra to tak : na papierze ładnie, w rzeczywistości - wielkie nic. Obserwuję to po klientach Rossmanna. Jeszcze nie tak dawno prawie każdy miał w koszyku coś z Alterry, teraz - półki pełne i nikt nie kupuje .
Też tak miałam, na początku jeden szampon, drugi, potem odżywka, ale miałam wrażenie, że po szamponie do wrażliwej skóry głowy swędziało mnie jeszcze bardziej niż zwykle - paranoja jakaś, już nigdy więcej nie kupię. Kremów nie używałam, swego czasu mnie kusiły, ale w końcu nie kupiłam.

Cytat:
A ta zamiast na rozkwitającą Warszawę popatrzeć i pozdrowić moją rodzinną dzielnicę, to po sklepach latała .
A która to Twoja rodzinna dzielnica?
Nie byłabym sobą, gdybym nie pobiegała po sklepach, zwłaszcza takich, których u mnie nie ma
Poza tym spotkałam się z dawno niewidzianym kolegą Ale byłam grzeczna, o 22ej już byłam w hotelu

Cytat:
Przypomniałaś mi o Kallosie . Dawno nie miałam, a kiedyś nie mogłam się bez niego obyć . Muszę rzucić okiem. Ale teraz porobili z nim jakieś innowacje, że człowiek głupnie. Poszukam tego "mojego" - opakowanie z kwiatkami . Tego litrowego, w niebieskim opakowaniu nie tknę . Bez względu na to co jest napisane na opakowaniu, to dla mnie dwa zupełnie różne produkty .
Ja miałam i to niebieskie i to kolorowe i moje włosy nie narzekały
Ale składy faktycznie są różne i to mnie dziwi

Cytat:
Cza będzie obadać to Hebe jak już do Wawy tyłek zawlokę
Koniecznie
Byłam też w Jasmin na Centralnym (w środę i czwartek nie mogłam jej znaleźć, a jak w piątek kupowałam bilet, odwracam się, a za mną drogeria ) i jak stanęłam przy kolorówce to oczopląsu można było dostać - szafa Vipery, Hean, Golden Rose, Joko itd - ale twarda byłam i nic nie kupiłam

Cytat:
Następnym razem spróbuję bez gumy [jakkolwiek to brzmi ]

Cytat:
Ja próbowałam kiedyś przez 2 tygodnie i dłużej nie mogłam - nawet z mlekiem, kakao i cukrem Z wodą bym tego nawet nie przełknęła Z kolei moja mama mi opowiadała, że dawniej normalnie potrafiła zjeść (nie wypić, zjeść) pół kostki drożdży

Edytowane przez Finlora
Czas edycji: 2012-02-26 o 15:41
Stary 2012-02-26, 15:22   #2470
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Ja próbowałam kiedyś przez 2 tygodnie i dłużej nie mogłam - nawet z mlekiem, kakao i cukrem Z wodą bym tego nawet nie przełknęła Z kolei moja mama mi opowiadała, że dawniej normalnie potrafiła zjeść (nie wypić, zjeść) pół kostki drożdży
Moja koleżanka wyjada z miski resztki surowego ciasta drożdżowego Na razie muszę zakończyć przygodę z drożdżami,bo mam dziwne uczucie w przełyku i nie wiem skąd się to wzięło

Stary 2012-02-26, 15:36   #2471
kobietasukcesu
zawsze mam racje

hey

można się dołączyć?

“You can’t make people love you, but you can make them fear you.” Blair Waldorf

<3 <3 <3
kobietasukcesu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-02-26, 17:01   #2472
Finlora
Zakorzenienie

Pewnie, tylko opowiedz nam coś o sobie
I od razu uprzedzam, że my tu o włosach rzadko rozmawiamy

Byłam wczoraj u mamy (w piątek wróciła ze szpitala) i jestem w szoku - przeczytałam jej wypis i okazuje się, że miała zawał Tak naprawdę bolało ją już w zeszłą sobotę, ale nie wiedziała, że to serce i myślała, że samo przejdzie. A kiedy wieźli ją karetką do szpitala przez całą drogę miała podawane leki przygotowujące do zabiegu i praktycznie od razu miała operację - tak że była już w takim stanie, że zabieg trzeba było wykonać natychmiast
W zaleceniach pooperacyjnych ma między innymi zmianę diety i całkowity zakaz palenia papierosów - mam nadzieję, że sobie poradzi i uda jej się rzucić...
Stary 2012-02-26, 21:53   #2473
'Estelle'

Cytat:
Muszę szczerze przyznać, że dokładnie filmu nie obejrzałam. Po pierwsze - przysypiałam co i raz; po drugie - jakiś taki wtórny mi się wydał, bo poprzednie części przygotowały mnie na to, czego mogę się spodziewać . Teraz będę się starała "Piłę" zaliczyć.

A propos Piły, piąta część już od dawna na mnie czeka nagrana ponownie na dekoderze [udało się mniej więcej odtworzyć zabraną biblioteczkę filmów, dziś jeszcze tylko Equilibrum muszę nagrać i będzie git ]. A u rodziców jest Piła 6, tylko jakoś dziko przy obiadku oglądać

A Equilibrum polecam bardzo! Dziś na TVN o północy.

Cytat:

Tak się dopytowywuję , bo czekam na krem dla mnie .
Znowu ostatnio chciałam coś, podobno rewelacyjnego i delikatnego wypróbować. Z próbek było ok. Poleciałam, pełnowymiarowe kupiłam i to nawet dwa : na dzień i na noc, i ... d*upa blada ! Poleciały won , a ja z podkulonym ogonem po Dermikę .

Miłej niedzieli
A powiedz coś dokładniej o tym, jaki miałby być. Na pewno tłusty, bo wiem, że lubisz więc faza tłuszczowa większa niż normalnie. Tylko nie wiem, jakie dodatki i czy je mam.
Jak u Ciebie z kwasem hialuronowym jest? Da radę do kremu go?
I co sądzisz o parafinie? Nie przeszkadza Ci w kremach?
Mam ekstrakt z centelli, mogłabym go dać, on napinający jest.

W ogóle podrzuć mi skład tej Dermiki, spróbuję coś pokombinować na tej podstawie.
Cytat:
Dołączyłam

Mnie ledwo przechodzi,ale dziś się boję pić,bo w nocy miałam lekkie przeboje
Git

To lepiej nie pij. Może lepsze tabletki?
Cytat:

Nie byłabym sobą, gdybym nie pobiegała po sklepach, zwłaszcza takich, których u mnie nie ma
Poza tym spotkałam się z dawno niewidzianym kolegą Ale byłam grzeczna, o 22ej już byłam w hotelu

Cytat:
Koniecznie
Byłam też w Jasmin na Centralnym (w środę i czwartek nie mogłam jej znaleźć, a jak w piątek kupowałam bilet, odwracam się, a za mną drogeria ) i jak stanęłam przy kolorówce to oczopląsu można było dostać - szafa Vipery, Hean, Golden Rose, Joko itd - ale twarda byłam i nic nie kupiłam

Chyba już muszę zacząć odkładać kasę
Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
hey

można się dołączyć?
Witaj i opowiedz nam o Sobie parę pikantnych historii
Cytat:

Byłam wczoraj u mamy (w piątek wróciła ze szpitala) i jestem w szoku - przeczytałam jej wypis i okazuje się, że miała zawał Tak naprawdę bolało ją już w zeszłą sobotę, ale nie wiedziała, że to serce i myślała, że samo przejdzie. A kiedy wieźli ją karetką do szpitala przez całą drogę miała podawane leki przygotowujące do zabiegu i praktycznie od razu miała operację - tak że była już w takim stanie, że zabieg trzeba było wykonać natychmiast
W zaleceniach pooperacyjnych ma między innymi zmianę diety i całkowity zakaz palenia papierosów - mam nadzieję, że sobie poradzi i uda jej się rzucić...
O kurczę Jak to dobrze, że wszystko pozytywnie się skończyło!
Trzymam kciuki za Jej powrót do zdrowia!

Stary 2012-02-26, 22:06   #2474
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Obejrzałabym (bo mam już od dawna w planach), ale za późno dla mnie, o tej porze już będę słodko spać

Cytat:
Chyba już muszę zacząć odkładać kasę
Ja po ostatnim napadzie na Inglota stwierdziłam, że muszę sobie dać zakaz zakupów jakiejkolwiek kolorówki bo inaczej mi się wszystko z szafki wysypie

Cytat:
O kurczę Jak to dobrze, że wszystko pozytywnie się skończyło!
Trzymam kciuki za Jej powrót do zdrowia!
Też mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak wczoraj na nią popatrzyłam to dosyć kiepsko wyglądała. No i mam jeszcze nadzieję, że przestaną się tak żreć z ojcem, bo nerwy jej raczej nie pomogą

Co do kolorówki to odkryłam ostatnio (nareszcie ), że jak się pociapię różem po pućkach to całkiem nieźle to wygląda. Okazało się, że wcześniej próbowałam go nakładać na chybił trafił w niezbyt odpowiednim miejscu

Widziałaś aferę na Essence'owym?
Wizażanki ruszyły do boju
Stary 2012-02-26, 22:49   #2475
'Estelle'

Cytat:
Obejrzałabym (bo mam już od dawna w planach), ale za późno dla mnie, o tej porze już będę słodko spać
Obejrzyj kiedyś albo przyjedź do mnie

Cytat:
Ja po ostatnim napadzie na Inglota stwierdziłam, że muszę sobie dać zakaz zakupów jakiejkolwiek kolorówki bo inaczej mi się wszystko z szafki wysypie
A mi ciągle mało. I chyba będę jednak musiała poszukać nudziaków do makijażu do pracy, bo mi w tych moich kolorowym fiku-miku nie przystoi chodzić a poza tym zrobienie kolorowego makijażu jest dość pracochłonne, żeby to wszystko symetrycznie było. Nudowe łatwiej robić i nie widać aż tak niedoróbek. Dziś byłam w Tesco i widziałam tam sporo takich pięknych, metalicznych beżów/brązów, chyba kupię
O mamono, ja się naprawdę starzeje
Cytat:
Też mam nadzieję, że będzie dobrze. Jak wczoraj na nią popatrzyłam to dosyć kiepsko wyglądała. No i mam jeszcze nadzieję, że przestaną się tak żreć z ojcem, bo nerwy jej raczej nie pomogą

Po szpitalu zawsze się gorzej wygląda, w domu mama szybko dojdzie do Siebie
Cytat:
Co do kolorówki to odkryłam ostatnio (nareszcie ), że jak się pociapię różem po pućkach to całkiem nieźle to wygląda. Okazało się, że wcześniej próbowałam go nakładać na chybił trafił w niezbyt odpowiednim miejscu
Ha! A wiesz, że oglądałam ostatnio na yt jakiegoś speca od makijażu i odradzał mazianie po pućkach ! Się zdziwiłam Ale gość ma fajne filmiki i już skorzystałam z jednej jego rady i będę w miarę posiadania czasu oglądać kolejne.
O tu: http://www.youtube.com/watch?v=aIYwe...feature=relmfu
Cytat:
Wizażanki ruszyły do boju
Hehehe, pewnie, że widziałam Nawet sama dawałam sygnał do ataku

Stary 2012-02-26, 22:57   #2476
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:

Ja do pracy nadal w różach i fioletach

Cytat:
Ha! A wiesz, że oglądałam ostatnio na yt jakiegoś speca od makijażu i odradzał mazianie po pućkach ! Się zdziwiłam Ale gość ma fajne filmiki i już skorzystałam z jednej jego rady i będę w miarę posiadania czasu oglądać kolejne.
O tu: http://www.youtube.com/watch?v=aIYwe...feature=relmfu
No ja też gdzieś słyszałam, żeby nie po pućkach, ale jak próbuję w tym miejscu, w którym się niby powinno to mi nie wychodzi i wyglądam jakbym się pomalowała, a nie umalowała, a na pućkach to wygląda jak delikatny naturalny rumieniec. Nie potrafię nałożyć różu na niemal pół policzka, jak to widziałam nieraz na zdjęciach, u mnie nie wygląda to dobrze, zwłaszcza przez mój naturalny rumieniec w postaci czerwonej plamy na prawie całym policzku

Cytat:
Hehehe, pewnie, że widziałam Nawet sama dawałam sygnał do ataku
Ciekawa jestem bardzo co Natura na to odpowie, chyba, że po prostu pokasuje posty jakby nigdy ich nie było
Stary 2012-02-26, 23:18   #2477
ImmortalLover
Zakorzenienie

Obejrzałam właśnie zwiastun "Kobiety w czerni" i powiem Wam,że nie nadaję się na horrory po kilku sekundach zasłoniłam oczy

jaka jest ta afera na watku?

Stary 2012-02-26, 23:40   #2478
'Estelle'

Cytat:

Ja do pracy nadal w różach i fioletach

Ciekawa jestem bardzo co Natura na to odpowie, chyba, że po prostu pokasuje posty jakby nigdy ich nie było
Z różu i fioletu nie zrezygnuję pewnie, bo kocham, może opracuję sobie wreszcie jakiś szybki mak, muszę poćwiczyć

Też ciekawa jestem. Dowiemy się pewnie jutro. Bo stronę prowadzi im agencja, a nie insajder, co jest na bieżąco i pewnie muszą wszystko dokładnie skonsultować z prezesami Natury a to potrwa. Nikt się pewnie nie spodziewał takiej zadymy przez weekend i będą mieli niezły surprise O ile nie stchórzą...

Widzę też kolejną aferę , od rana nie zaglądałam do kompa a tu takie coś
Cytat:
Obejrzałam właśnie zwiastun "Kobiety w czerni" i powiem Wam,że nie nadaję się na horrory po kilku sekundach zasłoniłam oczy

jaka jest ta afera na watku?
Taki straszny? Zaraz zobaczę

Afera na fejsie. Zaczęło się od fałszywych przecen i upominania o gratisy, potem było o otwieraniu przez klientki, a teraz to już po całości bo dziewczyny namierzyły film pracownicy Natury, która otwiera kosmetyki na zapleczu i wykupuje dla znajomych.

Stary 2012-02-27, 04:51   #2479
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

"Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty ..." ! Wczoraj widziałam żurawia ! Przesłali jednego na przeszpiegi. A i przebiśniegi w ogródku kwitną .

Cytat:
A która to Twoja rodzinna dzielnica?

Ochota .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Ja miałam i to niebieskie i to kolorowe i moje włosy nie narzekały

Dla mnie ta maska / odżywka w litrowym opakowaniu {niebieska} to jakiś ciężki towot : obciąża i swędzi. Do tej "kolorowej" nie miałam zastrzeżeń .

Cytat:
Napisane przez Finlora
twarda byłam i nic nie kupiłam

Nie wierzę ! Jeśli to prawda, to nadajesz się już do hospitalizacji .

Cytat:
Napisane przez kobietasukcesu Pokaż wiadomość
można się dołączyć?
Pewnie . Pogadaj z nami .

Cytat:
tylko opowiedz nam coś o sobie

A Ty tak z bomby policyjne metody .

Cytat:
Napisane przez Finlora
Byłam wczoraj u mamy

Dobrze, że już po strachu. Musi koniecznie chodzić na wizyty kontrolne . Radzi ta, która od miesięcy piwnicznymi korytarzami do recepcji jedynie chodzi na powtórzenie recept i trzy skierowania wyrzuciła do kosza. Ale mówią starzy górale : jak trwoga, to do Boga . W środę na 17-stą mam wizytę .

Cytat:
Z mozołem wielkim, ale obejrzałam.

Cytat:
Napisane przez Estelle
A powiedz coś dokładniej o tym, jaki miałby być.
Asiu, żartowałam . Ty się najpierw o siebie martw. Ja - w następnej kolejności .
Jaki - nie wiem. Tak jak piszesz - na pewno tłuściejszy . Żel / kwas hialuronowy próbowałam w rożnych konfiguracjach : sam, z olejami, z kremami, hydrolatami . Odczucia negatywne . Być może zbyt "sucha" jestem, chociaż jego zadaniem jest nawilżanie. Maziałam się kremami z dodatkiem hialuronu {tak było na etykiecie napisane} . Nie odczułam nic, tzn. nic podobnego co przy "indywidualnym" użyciu . Na parafinę nigdy nie zwracałam uwagi. Prawdę powiedziawszy - ja nie czytam, ja próbuję na skórze . Składu Dermiki nie mam . Jest on na opakowaniu, które wyrzuciłam. Teraz używam serii Meritum z ceramidami .
O znalazłam skład : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...lagodzacy.html
Jak czytam, to w nim nic takiego nie ma . Mam ochotę sprawdzić ichnią serię : Ceramidia .

Cytat:
Co do kolorówki to odkryłam ostatnio , że jak się pociapię różem po pućkach to całkiem nieźle to wygląda

Te, malowanka - toż takie rzeczy nakłada się zgodnie z własną urodą, a nie tak jak YouTube radzi . Jak ja, przy moim typie urody, nałożyłabym róż na pućki, to wyglądałabym jak rosyjska Matrioszka .

Cytat:
Napisane przez Finlora

Co się stało ?

Cytat:
Proszę się powstrzymać od takich stwierdzeń ! Ja też używam beżu, złota i brązu . Czasem zieleni . Fiolety i róże robią mi efekt "podbitego oka".

Cytat:
Napisane przez Estelle
Nawet sama dawałam sygnał do ataku
Wynika z tego, że czytam nieodpowiednie wątki .

Cytat:
powiem Wam,że nie nadaję się na horrory po kilku sekundach zasłoniłam oczy
Spróbuj moją metodę : kołdra na głowę .

Cytat:
dziewczyny namierzyły film pracownicy Natury, która otwiera kosmetyki na zapleczu i wykupuje dla znajomych.
Pracownica też człowiek . Powiem Wam, że za każdym razem, kiedy zajrzę do Natury czy też Rossmanna widzę, jak klientki "rozpakowują" artykuły przeznaczone do sprzedaży . Więc niech te filmujące pannice spojrzą najpierw na siebie i odpowiedzą na pytanie, czy nigdy nie otworzyły żadnego opakowania. Ja tylko raz interweniowałam u sprzedawczyni, kiedy zauważyłam, że klientka rozrywa oryginalne, zafoliowane opakowanie perfum. W odpowiedzi usłyszałam od ekspedientki : a co ja na to poradzę ? Żeby jedna z drugą za otwarty kosmetyk, płyn itp. musiała zapłacić, proceder ten szybko skończyłby się . A to że nie ma próbek i testerów nie upoważnia do otwierania oryginalnych opakowań . Sama też raz zgrzeszyłam : otworzyłam lakier i maznęłam sie nim po paznokciu .
Nie wiem dokładnie o co chodzi, a głos zabieram .

Jest na Wizażu temat : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592604
Powiedzcie mi co to są "kujonki" ? Pytałam, bo noszenie takowych to podobno "zbrodnia".

Miłego dnia
Stary 2012-02-27, 12:36   #2480
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Taki straszny? Zaraz zobaczę
Ja się boję wszystkiego

Cytat:

Jest na Wizażu temat : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592604
Powiedzcie mi co to są "kujonki" ? Pytałam, bo noszenie takowych to podobno "zbrodnia".
Mogę się jeszcze przytulić do współlokatorki

Kiedyś jeszcze w supermarketach ochroniarz podchodził do ludzi psikających się perfumami,a teraz? Każdy robi co chce. koleżanka była hostessą w Rossie i mówiła,że ekspedientki malują się "nowymi" kosmetykami, perfumują,a później ktoś kupuje niepełne opakowanie Chociaż nie powiem,czasem odkręcam jakieś maski do włosów,żeby sprawdzić zapach I często nie mogę znaleźć testera w Rossie;/

Kujonki, z tego co mi się wydaje to duże okulary, w takim stylu :
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 23abd67b0025e6284cdd8dde.jpg (28,0 KB, 1 załadowań)

Stary 2012-02-27, 14:28   #2481
'Estelle'

Cytat:
Cześć !

"Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty ..." ! Wczoraj widziałam żurawia ! Przesłali jednego na przeszpiegi. A i przebiśniegi w ogródku kwitną .
U mnie snieżyca od rana na przemian z ostrym słońcem. Prawdziwy marzec... w lutym
Cytat:
Dobrze, że już po strachu. Musi koniecznie chodzić na wizyty kontrolne . Radzi ta, która od miesięcy piwnicznymi korytarzami do recepcji jedynie chodzi na powtórzenie recept i trzy skierowania wyrzuciła do kosza. Ale mówią starzy górale : jak trwoga, to do Boga . W środę na 17-stą mam wizytę .
Tylko mi tam teraz nie zdezerterować przed wizyta bo bedą
Cytat:
Z mozołem wielkim, ale obejrzałam.
Jak zawsze pytam o wrażenia
Cytat:
Asiu, żartowałam . Ty się najpierw o siebie martw. Ja - w następnej kolejności .
Jaki - nie wiem. Tak jak piszesz - na pewno tłuściejszy . Żel / kwas hialuronowy próbowałam w rożnych konfiguracjach : sam, z olejami, z kremami, hydrolatami . Odczucia negatywne . Być może zbyt "sucha" jestem, chociaż jego zadaniem jest nawilżanie. Maziałam się kremami z dodatkiem hialuronu {tak było na etykiecie napisane} . Nie odczułam nic, tzn. nic podobnego co przy "indywidualnym" użyciu . Na parafinę nigdy nie zwracałam uwagi. Prawdę powiedziawszy - ja nie czytam, ja próbuję na skórze . Składu Dermiki nie mam . Jest on na opakowaniu, które wyrzuciłam. Teraz używam serii Meritum z ceramidami .
O znalazłam skład : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...lagodzacy.html
Jak czytam, to w nim nic takiego nie ma . Mam ochotę sprawdzić ichnią serię : Ceramidia .
Spoko, ja na razie zaspokojona a chętnie bym pomieszała w kociołku z odczynnikami

Widzę, że w składzie parafina i Tobie służy. Dałabym w takim razie jako bazę olejową oliwki dla dzieci https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nigungsol.html z oliwą i olejem sojowym. I może jeszcze kroplę balsamu Babydream z lanoliną albo linomagu. Plus hydrolat bławatkowy, bo taki mam na razie, trochę kwasu hialuronowego, gliceryny i centelli. Z tą centellą to jeszcze zobaczę, jaki ma kolor, żeby z kremu błota nie zrobiła, bo się na noc będzie tylko nadawał. Zobaczymy, co mi tam wyjdzie
Cytat:
Co się stało ?
Oprócz tego filmu na profilu facebookowym Wizażanki pytają o fałszywe promocje i brak przysługujących gratisów, o które muszą się same upominać, a maja je zagwarantowane promocją. O takich rzeczach personel powinien wiedzieć i łaski nie robić. Sporo dziewczyn po zwróceniu uwagi usłyszało, że gratisu "się skończyły" a to był dopiero pierwszy dzień promocji

http://pl-pl.facebook.com/drogerienaturapl?sk=wall
Tu masz całą dyskusję.
Cytat:
Proszę się powstrzymać od takich stwierdzeń ! Ja też używam beżu, złota i brązu . Czasem zieleni . Fiolety i róże robią mi efekt "podbitego oka".
No ale u Ciebie jest inaczej, bo to po prostu Twoje kolory. U mnie do tej pory używane były sporadycznie bo wolałam pastelowo-kolorowo-pstrokato. Wiesz - fiolety, błękity, turkusy, róż i czerwień nawet. A teraz jakby spoważniałam i uznałam, że mi takie nie przystoi, przynajmniej do pracy

Cytat:
Pracownica też człowiek . Powiem Wam, że za każdym razem, kiedy zajrzę do Natury czy też Rossmanna widzę, jak klientki "rozpakowują" artykuły przeznaczone do sprzedaży . Więc niech te filmujące pannice spojrzą najpierw na siebie i odpowiedzą na pytanie, czy nigdy nie otworzyły żadnego opakowania. Ja tylko raz interweniowałam u sprzedawczyni, kiedy zauważyłam, że klientka rozrywa oryginalne, zafoliowane opakowanie perfum. W odpowiedzi usłyszałam od ekspedientki : a co ja na to poradzę ? Żeby jedna z drugą za otwarty kosmetyk, płyn itp. musiała zapłacić, proceder ten szybko skończyłby się . A to że nie ma próbek i testerów nie upoważnia do otwierania oryginalnych opakowań . Sama też raz zgrzeszyłam : otworzyłam lakier i maznęłam sie nim po paznokciu .
Ale to kierowniczka Natury zrobiła film o tym, jak odkręca na zapleczu niewyłożone jeszcze produkty. A na wielu z nich data biegnie od momentu otwarcia. I potem człowiek kupuje taki otworzony, na wpół zaschnięty tusz czy lakier, a płaci jak za pełnowartościowy produkt.

Ja, powiem szczerze, nie otwieram produktów, maziam testerami albo wcale. Oglądam w sieci swatche rzeczy, które chce kupić, a które testerów nie mają. Raz mi się zdarzyło przy okazji eyelinera w żelu - ale zrobiłam to by sprawdzić, czy nie ma w środku śladów i potem wsadziłam do koszyka dokładnie ten sam egzemplarz.

Dziewczyny stosują praktyke otwierania przy kasie. Jak się okazuje, że w środku paluch, to nie biorą.

Jestem za tym, aby gonić otwieraczy do płacenia za macane produkty. Sęk w tym, że niewiele ekspedientek stać na zwrócenie uwagi. Mało tego - same biorą pełnowymiarowe produkty, otwierają, maziają i pokazują klientkom A potem weź traf na taki produkt, do połowy wytestowany - no krew zalewa

Stary 2012-02-27, 21:53   #2482
'Estelle'

Co tak cicho siedzą ???

Stary 2012-02-27, 22:10   #2483
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Z różu i fioletu nie zrezygnuję pewnie, bo kocham, może opracuję sobie wreszcie jakiś szybki mak, muszę poćwiczyć
Ja do pracy maluję się na szybko jednym kolorem, ewentualnie jakiś ciemniejszy odcień w załamaniu powieki

Cytat:
Ochota .
O, to ja na Pradze byłam

Cytat:
Dla mnie ta maska / odżywka w litrowym opakowaniu {niebieska} to jakiś ciężki towot : obciąża i swędzi. Do tej "kolorowej" nie miałam zastrzeżeń .
Być może masz rację, ale moje włosy nie zauważyły różnicy

Cytat:
Nie wierzę ! Jeśli to prawda, to nadajesz się już do hospitalizacji .
Wiesz, to było chyba takie chwilowe zaćmienie, od nadmiaru dobroci

Cytat:
A Ty tak z bomby policyjne metody .
I chyba ją wystraszyłam

Cytat:
Dostała skierowanie do sanatorium, jedzie w połowie kwietnia - musiało być poważnie, bo na sanatorium zazwyczaj się czeka, czasami kilka miesięcy, a czasami nawet i rok.
Jeśli teraz nie pójdziesz to wiesz...

Cytat:
Te, malowanka - toż takie rzeczy nakłada się zgodnie z własną urodą, a nie tak jak YouTube radzi . Jak ja, przy moim typie urody, nałożyłabym róż na pućki, to wyglądałabym jak rosyjska Matrioszka .
No mnie właśnie nigdy nie wychodziło tak jak na yt Wiesz, na pewno zależy od koloru, bo jeśli ja się za mocno maznę to też mi matrioszka wychodzi

Cytat:

Cytat:
http://mainhg.demotywatory.pl/upload...nteraa_500.jpg
Stary 2012-02-28, 00:14   #2484
'Estelle'

Cytat:
Ja do pracy maluję się na szybko jednym kolorem, ewentualnie jakiś ciemniejszy odcień w załamaniu powieki
Też ostatnio myślalam, żeby postawić na mono, ale ciągnie mnie do takich różnych kombinacji kolorystycznych Chociaż i tak zazwyczaj kończy się na trzech kolorach: na powiekę, na załamanie i wyciągnięcie za kontur plus w kącik oka i pod łuk. Czasem daję dwa kolory po zewnętrznej.
Cytat:
Dostała skierowanie do sanatorium, jedzie w połowie kwietnia - musiało być poważnie, bo na sanatorium zazwyczaj się czeka, czasami kilka miesięcy, a czasami nawet i rok.
Jeśli teraz nie pójdziesz to wiesz...
Dobrze, że tak szybko się udało mam nadzieję, że ten wyjazd jej pomoże i szybko wróci do zdrowia
Cytat:
No mnie właśnie nigdy nie wychodziło tak jak na yt Wiesz, na pewno zależy od koloru, bo jeśli ja się za mocno maznę to też mi matrioszka wychodzi
Mi też nie wychodzi, dopiero metodą prób i błędów...
Najbardziej z tropu zbija mnie makijaż gwiazd, gdzie wydaje się, że policzki wymazane różem prawie w 70%, od nosa, pod oczami, aż po uszy i... wygląda to korzystnie
Zawsze mam wrażenie, że kładę róż za nisko...
I chyba nie będę się sugerować tymi wszystkimi opisami, że na jabłuszka albo pod kością, tylko intuicyjnie, gdzie ładnie leży.

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ----------

http://psychologia-spoleczna.pl/motyle/#

Stary 2012-02-28, 02:38   #2485
Heroldin
Zakorzenienie

Cześć !

Cytat:
Kujonki, z tego co mi się wydaje to duże okulary, w takim stylu
Właśnie nie wiem o co chodzi. Nie wydaje mi się, że o formę oprawek. W wątku była mowa, że to same oprawki lub oprawki z "O". Ale dokładnie nie wytłumaczyli .

Cytat:
Tylko mi tam teraz nie zdezerterować przed wizyta bo bedą

Nie będę mogła . Psiapsiółka mnie za ucho prowadzi .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Jak zawsze pytam o wrażenia
Powiem tak - po raz drugi musiałabym obejrzeć, aby szczerą opinię wydać . Teraz nie wiem : co film, a co mara senna .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Zobaczymy, co mi tam wyjdzie
Dla mnie to istna magia .

Cytat:
Napisane przez Estelle
Sporo dziewczyn po zwróceniu uwagi usłyszało, że gratisu "się skończyły" a to był dopiero pierwszy dzień promocji
A jakże mogłoby być inaczej ?! Gdyby nie było próbek i testerów, to coby Allegro zrobiło ?

Cytat:
Napisane przez Estelle
A teraz jakby spoważniałam i uznałam, że mi takie nie przystoi, przynajmniej do pracy
Dobrze powiedziane !

Cytat:
Napisane przez Estelle
A potem weź traf na taki produkt, do połowy wytestowany - no krew zalewa
Ano - zalewa jak cholera !

Cytat:
Dostała skierowanie do sanatorium

To fajnie . Odpocznie sobie .

Cytat:
Napisane przez Estele
I chyba nie będę się sugerować tymi wszystkimi opisami, że na jabłuszka albo pod kością, tylko intuicyjnie, gdzie ładnie leży.

Tak trzymać !

http://psychologia-spoleczna.pl/motyle/#

Się nabrałam i uśmiałam .

Miłego dnia
Stary 2012-02-28, 04:40   #2486
Heroldin
Zakorzenienie

Już wiem co to są "kujonki". Miałyście rację : kształt oprawek. Teraz będę namiętnie zastanawiała się, dlaczego noszenie okularów w takich oprawkach jest zbrodnią przeciwko modzie ?
Stary 2012-02-28, 08:09   #2487
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Też ostatnio myślalam, żeby postawić na mono, ale ciągnie mnie do takich różnych kombinacji kolorystycznych Chociaż i tak zazwyczaj kończy się na trzech kolorach: na powiekę, na załamanie i wyciągnięcie za kontur plus w kącik oka i pod łuk. Czasem daję dwa kolory po zewnętrznej.
Do pracy to mi się nie chce wymyślać i rano za bardzo nie mam na to czasu, poza tym do banku nie wypada, za to w wolne dni mogę sobie poszaleć

Cytat:
Mi też nie wychodzi, dopiero metodą prób i błędów...
Najbardziej z tropu zbija mnie makijaż gwiazd, gdzie wydaje się, że policzki wymazane różem prawie w 70%, od nosa, pod oczami, aż po uszy i... wygląda to korzystnie
Zawsze mam wrażenie, że kładę róż za nisko...
Wiesz, w przypadku makijażu gwiazd to tutaj duża zasługa fotoszopa i oświetlenia Chociaż wiem o czym mówisz i też mnie to zbija z tropu.

Ja też wcześniej za nisko kładłam i za bardzo ciągnęłam na zewnątrz, teraz jak kładę na pućki jest ok

Cytat:
Nie będę mogła . Psiapsiółka mnie za ucho prowadzi .
I bardzo dobrze

Cytat:
Się nabrałam i uśmiałam .
Ja też

Cytat:
Już wiem co to są "kujonki". Miałyście rację : kształt oprawek. Teraz będę namiętnie zastanawiała się, dlaczego noszenie okularów w takich oprawkach jest zbrodnią przeciwko modzie ?
A takich okularów nie nosiła przypadkiem Brzydula?
Stary 2012-02-28, 12:20   #2488
'Estelle'

Cytat:
Powiem tak - po raz drugi musiałabym obejrzeć, aby szczerą opinię wydać . Teraz nie wiem : co film, a co mara senna .
To będę dawać znać Najgorsze, że ten film ZAWSZE emitują w godzinach nocnych
Cytat:
Dla mnie to istna magia .
Spoko, już tam jakieś podstawy opanowałam powinno być dobrze Postaram się czas w tym tygodniu wygospodarować

Cytat:
Pewnie dlatego, że nie wszystkim pasuje, ale wszyscy noszą bo chcą być trendy.
Cytat:
Do pracy to mi się nie chce wymyślać i rano za bardzo nie mam na to czasu, poza tym do banku nie wypada, za to w wolne dni mogę sobie poszaleć

Wiesz, w przypadku makijażu gwiazd to tutaj duża zasługa fotoszopa i oświetlenia Chociaż wiem o czym mówisz i też mnie to zbija z tropu.
Chyba faktycznie pójdę porozglądać się za tymi cielakami z Essence. A od czasu do czasu zrobię sobie makijaż pod garderobę albo pazurki [ostatnio właśnie do paznokci lubiłam się malować ].

I pewnie masz rację, ale rozwalają mnie programy, gdzie nie za bardzo da się wyretuszować a i tak to ładnie wygląda. Kilka razy widziałam Kardaszianów i tam to jest nagminne.

A tak w ogóle to wróciłam do pracy. Na razie na pół etatu, ale od kwietnia już na cały...

Stary 2012-02-28, 14:16   #2489
ImmortalLover
Zakorzenienie

Cytat:
Okeej

Cytat:
Pewnie tak jak Asia pisze-wszyscy w nich chodzą

Stary 2012-02-28, 20:54   #2490
Finlora
Zakorzenienie

Cytat:
Chyba faktycznie pójdę porozglądać się za tymi cielakami z Essence. A od czasu do czasu zrobię sobie makijaż pod garderobę albo pazurki [ostatnio właśnie do paznokci lubiłam się malować ].
Mówiąc "cielaki" masz na myśli lakiery? Bo nie kojarzę żadnych cielakowych cieni z Essence

Cytat:
I pewnie masz rację, ale rozwalają mnie programy, gdzie nie za bardzo da się wyretuszować a i tak to ładnie wygląda. Kilka razy widziałam Kardaszianów i tam to jest nagminne.
Jeśli nie da się wyretuszować to pewnie kwestia odpowiedniego światła

Cytat:
A tak w ogóle to wróciłam do pracy. Na razie na pół etatu, ale od kwietnia już na cały...
Powrót do pracy oznacza częstsze wizyty na wizażu
Trzymam kciuki, żeby ten powrót był całkowicie bezbolesny

Cytat:
Pewnie tak jak Asia pisze-wszyscy w nich chodzą
A wiesz, że ja w swoim otoczeniu nie widziałam jeszcze nikogo w takich okularach?

---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ----------

Asia, przypomniało mi się - ten pędzel do bronzera Ecotools widziałam w Rossmannie w Łodzi za prawie 5 dych
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości