|
|
#2461 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosomaniaczki cz. VIII
O nie mam ostatnio filetów, chyba znajdę coś z Virtuala,bo polubiłam ich lakiery
Muszę od siostry pożyczyć,bo ona ma taki kolor Cytat:
Za to zastanawiam się na Vatiką Ale najpierw skończę olej sezamowy i maski ![]() Możesz mnie, biednej studentce,podsyłać Jam wszystkożerna praktycznie![]() Uwielbiam! Moja babcia jest mistrzem w robieniu takich klusek![]() Dostałam od mamy taśmę do ćwiczeń Mam zamiar od dziś z nią pracować,ciekawe tylko jak długo
|
|
|
#2462 | |||||
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
. Trochę nałóg, trochę pasja - po prostu lubię Cytat:
![]() Cytat:
![]() W sumie już mnie nie nęci. Trochę ciągnie mnie do kremów tej marki, mają takie słodkie, kwiatowe pudełka Cytat:
Nie wiem, jakie to leniwe, ale uwielbiam taką bułeczkę ![]() Cytat:
![]() A ten fiolecik cuuuuuudo Mógłby być odrobinę chłodniejszy... ale co tam, zawsze o pretekst, żeby kupić drugi, w końcu różnią się AŻ o dwa tony
|
|
|
|
#2463 |
|
Zakorzenienie
|
Wróciłam
![]() Już to sobie wyobrażam ![]() No niestety, tzn w hotelu był dostęp do neta, ale nie chciałoby mi się dźwigać laptopa, wystarczyła mi ciężka torba - i tak już mam odciski ![]() Nie ma to jak niezwykle trudne życiowe dylematy Nie połaziłam sobie za bardzo po sklepach, ale od razu po przyjeździe do Wawy pobiegłam do Hebe i kupiłam Rimmelowego żelka za 17,59 - Natura niech się schowa ze swoimi promocjami, dobrze, że nie kupiłam go w zeszłym tygodniu za 22,99 w promocji W Hebe on bez promocji kosztuje 21,99 ![]() Odwiedziłam oczywiście Inglota i znowu jakieś cienie kupiłam ![]() Planowałam kupić Duraline, ale stwierdziłam, że tak rzadko robię sobie kreski, (a mam jeszcze zielonego i fioletowego żelka z Essence), że go nie kupię ![]() Aha, jak zobaczyłam, że w Hebe jest litrowy Kallos i ile kosztuje to prawie na zawał padłam - 11,99!!! Gdyby nie to, że mam jeszcze tego, którego przywiozłam z Krakowa to bym się rzuciła ![]() |
|
|
|
|
#2464 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Asiu - dzięki serdeczne za przypomnienie . W pierwszej fazie przygody z Wizażem, pierwsze co zrobiłam, to wykupiłam Helfy . O tych wszystkich olejowych mieszankach nie mam najlepszego zdania . Powodowały u mnie wyjątkową utratę włosów . Wszystkie ! Nie wiem dlaczego . Wolę oleje " indywidualnie "Cytat:
Matko kochana ! Cytat:
Wtedy to, przez przypadek { }, wpadł mi do koszyka ichny krem . Już nie pamiętam jaki . Na pewno - dla wrażliwców . Użyłam i takiego podrażnienia dawno nie miałam. Ale mnie podrażnia prawie wszystko . Wydaje mi się jednak, że z tą Alterra to tak : na papierze ładnie, w rzeczywistości - wielkie nic. Obserwuję to po klientach Rossmanna. Jeszcze nie tak dawno prawie każdy miał w koszyku coś z Alterry, teraz - półki pełne i nikt nie kupuje . Nie mogę dorabiać naukowych teorii, bo się nie znam. Mogę jedynie napisać jakie ja mam odczucia po użyciu . Dwie osoby, którym wierzę i które "macały" produkty Alterry, też mają o nich negatywną opinię .Cytat:
A ta zamiast na rozkwitającą Warszawę popatrzeć i pozdrowić moją rodzinną dzielnicę, to po sklepach latała . ![]() Cytat:
Przypomniałaś mi o Kallosie . Dawno nie miałam, a kiedyś nie mogłam się bez niego obyć . Muszę rzucić okiem. Ale teraz porobili z nim jakieś innowacje, że człowiek głupnie. Poszukam tego "mojego" - opakowanie z kwiatkami . Tego litrowego, w niebieskim opakowaniu nie tknę . Bez względu na to co jest napisane na opakowaniu, to dla mnie dwa zupełnie różne produkty . Asia - ukręciłaś już krem ? Fasolka nawet udała się . Zeżarłam trzy porcje. Jeszcze stoi 3/4 gara . Z kilograma fasoli robiłam Miłego dnia |
||||
|
|
|
|
#2465 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zobaczę ![]() Cytat:
A jeśli jest różnica to ja znam jedynie kluski leniwe![]() Wypiłam dziś wodę z drożdżami Ale nie mam zamiaru się poddawać
|
|
|
#2466 | |||||
|
|
Cytat:
brakowało tu Ciebie Cza będzie obadać to Hebe jak już do Wawy tyłek zawlokę ![]() A jak będzie Ci potrzeba Duraline, to wiesz, zawsze służę pomocą w ten czy inny sposób Podobno ten płyn z Kobo też niezły i nawet mnie kusi, żeby w niego zainwestować, bo baza w kremie trochę zeschła się po bokach i mi teraz w opakowaniu lata A data ważności do 2014 ![]() U mnie są te maski mleczne, ale nie Kallosy tylko Dolce Latte czy cuś. Nie wiem ile to warte ![]() Cytat:
I jak wrażenia po filmie? Strasznie mi się tam podoba postać Ripley i jej mroczne poczucie humoru Cytat:
bo oczywiście wygrzebałam jakieś zapasy na skraju daty ważności .Cytat:
![]() Tak. jeden testowy, ale go nie używałam, a do tego miał kolor biegunki A drugi to już taki wypasiony zrobiłam, pod oczy. Ale chyba za bardzo poszalałam ze składnikami, bo coś tam mi się zważyło i ma grudki . Ale smaruję i nie jest źle. Muszę jeszcze poćwiczyć wymiatanie mikserkiem i wpływ składników na formułę. Bo jak dam za dużo tego kremu, to mi się roluje i nie wiem, czy to nie przypadkiem przz dodatek gumy ksantanowej. Przy cienkiej warstwie i mocnym rozsmarowaniu jest OK.Następnym razem spróbuję bez gumy [jakkolwiek to brzmi Cytat:
![]() Oj, do drożdży jednak nie miałabym samozaparcia. Nie przeszłoby mi przez gardło
|
|
|
|
#2467 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Pewnie niczym . Nad etymologią nazwy tej potrawy można się latami głowić . A i innowacje w jej przyrządzaniu {np. w zależności od regionu itp} też raczej nie pomogą . W niektórych przepisach czytałam, że i ziemniaki do nich dodają. Toż to grzech śmiertelny tak profanować potrawę . To tak jak napisać : kaczka z brzoskwiniami, a na talerz położyć : kurczaka ze śliwkami . Moja znajoma np. nie kroi tych pierogów / klusek w kształt podobny do "kopytek", tylko kładzie je na wodę za pomocą dwóch łyżek. Dla mnie będą one na zawsze, ze względu na składniki, leniwymi pierogami . Sama sobie smaku narobiłam. Muszę szczerze przyznać, że dokładnie filmu nie obejrzałam. Po pierwsze - przysypiałam co i raz; po drugie - jakiś taki wtórny mi się wydał, bo poprzednie części przygotowały mnie na to, czego mogę się spodziewać . Teraz będę się starała "Piłę" zaliczyć. Cytat:
Cytat:
Tak się dopytowywuję , bo czekam na krem dla mnie . ![]() Znowu ostatnio chciałam coś, podobno rewelacyjnego i delikatnego wypróbować. Z próbek było ok. Poleciałam, pełnowymiarowe kupiłam i to nawet dwa : na dzień i na noc, i ... d*upa blada ! Poleciały won , a ja z podkulonym ogonem po Dermikę . Miłej niedzieli |
||
|
|
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#2468 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie ledwo przechodzi,ale dziś się boję pić,bo w nocy miałam lekkie przeboje ![]() Cytat:
Ja zaś to
|
|
|
#2469 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Nie byłabym sobą, gdybym nie pobiegała po sklepach, zwłaszcza takich, których u mnie nie ma ![]() Poza tym spotkałam się z dawno niewidzianym kolegą Ale byłam grzeczna, o 22ej już byłam w hotelu ![]() Cytat:
![]() Ale składy faktycznie są różne i to mnie dziwi ![]() Koniecznie Byłam też w Jasmin na Centralnym (w środę i czwartek nie mogłam jej znaleźć, a jak w piątek kupowałam bilet, odwracam się, a za mną drogeria ![]() Cytat:
Z wodą bym tego nawet nie przełknęła Z kolei moja mama mi opowiadała, że dawniej normalnie potrafiła zjeść (nie wypić, zjeść) pół kostki drożdży
Edytowane przez Finlora Czas edycji: 2012-02-26 o 15:41 |
||||
|
|
|
|
#2470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na razie muszę zakończyć przygodę z drożdżami,bo mam dziwne uczucie w przełyku i nie wiem skąd się to wzięło
|
|
|
#2471 |
|
zawsze mam racje
|
hey
można się dołączyć?
|
|
#2472 |
|
Zakorzenienie
|
Pewnie, tylko opowiedz nam coś o sobie
![]() I od razu uprzedzam, że my tu o włosach rzadko rozmawiamy ![]() Byłam wczoraj u mamy (w piątek wróciła ze szpitala) i jestem w szoku - przeczytałam jej wypis i okazuje się, że miała zawał Tak naprawdę bolało ją już w zeszłą sobotę, ale nie wiedziała, że to serce i myślała, że samo przejdzie. A kiedy wieźli ją karetką do szpitala przez całą drogę miała podawane leki przygotowujące do zabiegu i praktycznie od razu miała operację - tak że była już w takim stanie, że zabieg trzeba było wykonać natychmiast ![]() W zaleceniach pooperacyjnych ma między innymi zmianę diety i całkowity zakaz palenia papierosów - mam nadzieję, że sobie poradzi i uda jej się rzucić... |
|
|
|
|
#2473 | ||||||
|
|
Cytat:
A propos Piły, piąta część już od dawna na mnie czeka nagrana ponownie na dekoderze [udało się mniej więcej odtworzyć zabraną biblioteczkę filmów, dziś jeszcze tylko Equilibrum muszę nagrać i będzie git ]. A u rodziców jest Piła 6, tylko jakoś dziko przy obiadku oglądać A Equilibrum polecam bardzo! Dziś na TVN o północy. Cytat:
więc faza tłuszczowa większa niż normalnie. Tylko nie wiem, jakie dodatki i czy je mam. Jak u Ciebie z kwasem hialuronowym jest? Da radę do kremu go? I co sądzisz o parafinie? Nie przeszkadza Ci w kremach? Mam ekstrakt z centelli, mogłabym go dać, on napinający jest. W ogóle podrzuć mi skład tej Dermiki, spróbuję coś pokombinować na tej podstawie. Cytat:
To lepiej nie pij. Może lepsze tabletki? Cytat:
Cytat:
Witaj i opowiedz nam o Sobie parę pikantnych historii Cytat:
Jak to dobrze, że wszystko pozytywnie się skończyło!Trzymam kciuki za Jej powrót do zdrowia!
|
|
|
|
#2474 | |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałabym (bo mam już od dawna w planach), ale za późno dla mnie, o tej porze już będę słodko spać
![]() Ja po ostatnim napadzie na Inglota stwierdziłam, że muszę sobie dać zakaz zakupów jakiejkolwiek kolorówki bo inaczej mi się wszystko z szafki wysypie ![]() Cytat:
![]() Co do kolorówki to odkryłam ostatnio (nareszcie Widziałaś aferę na Essence'owym? ![]() Wizażanki ruszyły do boju ![]() |
|
|
|
|
|
#2475 | ||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
a poza tym zrobienie kolorowego makijażu jest dość pracochłonne, żeby to wszystko symetrycznie było. Nudowe łatwiej robić i nie widać aż tak niedoróbek. Dziś byłam w Tesco i widziałam tam sporo takich pięknych, metalicznych beżów/brązów, chyba kupię ![]() O mamono, ja się naprawdę starzeje Cytat:
Po szpitalu zawsze się gorzej wygląda, w domu mama szybko dojdzie do Siebie Cytat:
! Się zdziwiłam Ale gość ma fajne filmiki i już skorzystałam z jednej jego rady i będę w miarę posiadania czasu oglądać kolejne.O tu: http://www.youtube.com/watch?v=aIYwe...feature=relmfu Hehehe, pewnie, że widziałam Nawet sama dawałam sygnał do ataku
|
|
|
|
#2476 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja do pracy nadal w różach i fioletach ![]() Cytat:
![]() Ciekawa jestem bardzo co Natura na to odpowie, chyba, że po prostu pokasuje posty jakby nigdy ich nie było
|
|
|
|
|
|
#2477 |
|
Zakorzenienie
|
Obejrzałam właśnie zwiastun "Kobiety w czerni" i powiem Wam,że nie nadaję się na horrory
po kilku sekundach zasłoniłam oczy![]() jaka jest ta afera na watku?
|
|
#2478 | ||
|
|
Cytat:
![]() Też ciekawa jestem. Dowiemy się pewnie jutro. Bo stronę prowadzi im agencja, a nie insajder, co jest na bieżąco i pewnie muszą wszystko dokładnie skonsultować z prezesami Natury a to potrwa. Nikt się pewnie nie spodziewał takiej zadymy przez weekend i będą mieli niezły surprise O ile nie stchórzą...Widzę też kolejną aferę ![]() Cytat:
![]() Afera na fejsie. Zaczęło się od fałszywych przecen i upominania o gratisy, potem było o otwieraniu przez klientki, a teraz to już po całości bo dziewczyny namierzyły film pracownicy Natury, która otwiera kosmetyki na zapleczu i wykupuje dla znajomych.
|
|
|
|
#2479 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
"Wiosna, wiosna, wiosna, ach to ty ..." ! Wczoraj widziałam żurawia ! Przesłali jednego na przeszpiegi. A i przebiśniegi w ogródku kwitną . Ochota . Cytat:
Dla mnie ta maska / odżywka w litrowym opakowaniu {niebieska} to jakiś ciężki towot : obciąża i swędzi. Do tej "kolorowej" nie miałam zastrzeżeń . Cytat:
Nie wierzę ! Jeśli to prawda, to nadajesz się już do hospitalizacji . Pewnie . Pogadaj z nami . A Ty tak z bomby policyjne metody . Cytat:
Dobrze, że już po strachu. Musi koniecznie chodzić na wizyty kontrolne . Radzi ta, która od miesięcy piwnicznymi korytarzami do recepcji jedynie chodzi na powtórzenie recept i trzy skierowania wyrzuciła do kosza. Ale mówią starzy górale : jak trwoga, to do Boga . W środę na 17-stą mam wizytę . Z mozołem wielkim, ale obejrzałam. Cytat:
Jaki - nie wiem. Tak jak piszesz - na pewno tłuściejszy . Żel / kwas hialuronowy próbowałam w rożnych konfiguracjach : sam, z olejami, z kremami, hydrolatami . Odczucia negatywne . Być może zbyt "sucha" jestem, chociaż jego zadaniem jest nawilżanie. Maziałam się kremami z dodatkiem hialuronu {tak było na etykiecie napisane} . Nie odczułam nic, tzn. nic podobnego co przy "indywidualnym" użyciu . Na parafinę nigdy nie zwracałam uwagi. Prawdę powiedziawszy - ja nie czytam, ja próbuję na skórze . Składu Dermiki nie mam . Jest on na opakowaniu, które wyrzuciłam. Teraz używam serii Meritum z ceramidami . O znalazłam skład : https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,7...lagodzacy.html Jak czytam, to w nim nic takiego nie ma . Mam ochotę sprawdzić ichnią serię : Ceramidia . Cytat:
Te, malowanka - toż takie rzeczy nakłada się zgodnie z własną urodą, a nie tak jak YouTube radzi . Jak ja, przy moim typie urody, nałożyłabym róż na pućki, to wyglądałabym jak rosyjska Matrioszka . Cytat:
Co się stało ? Proszę się powstrzymać od takich stwierdzeń ! Ja też używam beżu, złota i brązu . Czasem zieleni . Fiolety i róże robią mi efekt "podbitego oka". Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nie wiem dokładnie o co chodzi, a głos zabieram . ![]() Jest na Wizażu temat : https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=592604 Powiedzcie mi co to są "kujonki" ? Pytałam, bo noszenie takowych to podobno "zbrodnia". Miłego dnia |
|||||||||
|
|
|
|
#2480 | |
|
Zakorzenienie
|
Ja się boję wszystkiego
Cytat:
Kiedyś jeszcze w supermarketach ochroniarz podchodził do ludzi psikających się perfumami,a teraz? Każdy robi co chce. koleżanka była hostessą w Rossie i mówiła,że ekspedientki malują się "nowymi" kosmetykami, perfumują,a później ktoś kupuje niepełne opakowanie Chociaż nie powiem,czasem odkręcam jakieś maski do włosów,żeby sprawdzić zapach I często nie mogę znaleźć testera w Rossie;/Kujonki, z tego co mi się wydaje to duże okulary, w takim stylu :
|
|
|
#2481 | |||||
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Jak zawsze pytam o wrażenia ![]() Cytat:
![]() Widzę, że w składzie parafina i Tobie służy. Dałabym w takim razie jako bazę olejową oliwki dla dzieci https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...nigungsol.html z oliwą i olejem sojowym. I może jeszcze kroplę balsamu Babydream z lanoliną albo linomagu. Plus hydrolat bławatkowy, bo taki mam na razie, trochę kwasu hialuronowego, gliceryny i centelli. Z tą centellą to jeszcze zobaczę, jaki ma kolor, żeby z kremu błota nie zrobiła, bo się na noc będzie tylko nadawał. Zobaczymy, co mi tam wyjdzie ![]() Oprócz tego filmu na profilu facebookowym Wizażanki pytają o fałszywe promocje i brak przysługujących gratisów, o które muszą się same upominać, a maja je zagwarantowane promocją. O takich rzeczach personel powinien wiedzieć i łaski nie robić. Sporo dziewczyn po zwróceniu uwagi usłyszało, że gratisu "się skończyły" a to był dopiero pierwszy dzień promocji ![]() http://pl-pl.facebook.com/drogerienaturapl?sk=wall Tu masz całą dyskusję. Cytat:
bo wolałam pastelowo-kolorowo-pstrokato. Wiesz - fiolety, błękity, turkusy, róż i czerwień nawet. A teraz jakby spoważniałam i uznałam, że mi takie nie przystoi, przynajmniej do pracy ![]() Cytat:
Ja, powiem szczerze, nie otwieram produktów, maziam testerami albo wcale. Oglądam w sieci swatche rzeczy, które chce kupić, a które testerów nie mają. Raz mi się zdarzyło przy okazji eyelinera w żelu - ale zrobiłam to by sprawdzić, czy nie ma w środku śladów i potem wsadziłam do koszyka dokładnie ten sam egzemplarz. Dziewczyny stosują praktyke otwierania przy kasie. Jak się okazuje, że w środku paluch, to nie biorą. Jestem za tym, aby gonić otwieraczy do płacenia za macane produkty. Sęk w tym, że niewiele ekspedientek stać na zwrócenie uwagi. Mało tego - same biorą pełnowymiarowe produkty, otwierają, maziają i pokazują klientkom A potem weź traf na taki produkt, do połowy wytestowany - no krew zalewa
|
|
|
|
#2482 |
|
|
Co tak cicho siedzą
???
|
|
|
#2483 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
O, to ja na Pradze byłam ![]() Cytat:
![]() Cytat:
I chyba ją wystraszyłam ![]() Cytat:
Jeśli teraz nie pójdziesz to wiesz... ![]() Cytat:
Wiesz, na pewno zależy od koloru, bo jeśli ja się za mocno maznę to też mi matrioszka wychodzi Cytat:
|
||||||
|
|
|
|
#2484 | |||
|
|
Cytat:
Chociaż i tak zazwyczaj kończy się na trzech kolorach: na powiekę, na załamanie i wyciągnięcie za kontur plus w kącik oka i pod łuk. Czasem daję dwa kolory po zewnętrznej.Cytat:
![]() Cytat:
Najbardziej z tropu zbija mnie makijaż gwiazd, gdzie wydaje się, że policzki wymazane różem prawie w 70%, od nosa, pod oczami, aż po uszy i... wygląda to korzystnie ![]() Zawsze mam wrażenie, że kładę róż za nisko... I chyba nie będę się sugerować tymi wszystkimi opisami, że na jabłuszka albo pod kością, tylko intuicyjnie, gdzie ładnie leży. ---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:13 ---------- http://psychologia-spoleczna.pl/motyle/#
|
|
|
|
#2485 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć !
Właśnie nie wiem o co chodzi. Nie wydaje mi się, że o formę oprawek. W wątku była mowa, że to same oprawki lub oprawki z "O". Ale dokładnie nie wytłumaczyli .Nie będę mogła . Psiapsiółka mnie za ucho prowadzi . Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
To fajnie . Odpocznie sobie . Cytat:
Tak trzymać ! http://psychologia-spoleczna.pl/motyle/# Się nabrałam i uśmiałam . Miłego dnia |
||||||
|
|
|
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
Już wiem co to są "kujonki". Miałyście rację : kształt oprawek. Teraz będę namiętnie zastanawiała się, dlaczego noszenie okularów w takich oprawkach jest zbrodnią przeciwko modzie ?
|
|
|
|
|
#2487 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Chociaż wiem o czym mówisz i też mnie to zbija z tropu.Ja też wcześniej za nisko kładłam i za bardzo ciągnęłam na zewnątrz, teraz jak kładę na pućki jest ok I bardzo dobrze Ja też Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#2488 | |||
|
|
Cytat:
Najgorsze, że ten film ZAWSZE emitują w godzinach nocnych ![]() Spoko, już tam jakieś podstawy opanowałam powinno być dobrze Postaram się czas w tym tygodniu wygospodarować ![]() Cytat:
Cytat:
].I pewnie masz rację, ale rozwalają mnie programy, gdzie nie za bardzo da się wyretuszować a i tak to ładnie wygląda. Kilka razy widziałam Kardaszianów i tam to jest nagminne. A tak w ogóle to wróciłam do pracy. Na razie na pół etatu, ale od kwietnia już na cały...
|
|
|
|
#2489 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2490 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Trzymam kciuki, żeby ten powrót był całkowicie bezbolesny A wiesz, że ja w swoim otoczeniu nie widziałam jeszcze nikogo w takich okularach? ![]() ---------- Dopisano o 20:54 ---------- Poprzedni post napisano o 19:52 ---------- Asia, przypomniało mi się - ten pędzel do bronzera Ecotools widziałam w Rossmannie w Łodzi za prawie 5 dych
|
|||
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.

Muszę od siostry pożyczyć,bo ona ma taki kolor

Uwielbiam!

Mógłby być odrobinę chłodniejszy... ale co tam, zawsze o pretekst, żeby kupić drugi, w końcu różnią się AŻ o dwa tony 

Ale nie mam zamiaru się poddawać

A potem weź traf na taki produkt, do połowy wytestowany - no krew zalewa 
Właśnie nie wiem o co chodzi. Nie wydaje mi się, że o formę oprawek. W wątku była mowa, że to same oprawki lub oprawki z "O". Ale dokładnie nie wytłumaczyli .