|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
popiku ale oliwka to chyba twoj klonik..nigdy dokladnie sie nam nie pokazalas... ale wydaje mi sie ze to cala ty:P a malutka jest sliczna...taki bezbronny okruszek...i rzeczywiscie tak proporcjonalnie wyglada i skora taka ladna
sciskam mocno![]() izumi męcz męcz :P |
|
|
|
#3092 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
|
|
#3093 |
|
Zakorzenienie
|
izumi witaj w swiecie tesciowych
my dzisiaj jedziemy pogadac o przebodowce z ojcem... jedyny plus bylby taki ze tam tesciowa WCALE nie przylazi
|
|
#3094 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oliwka pokaż nam swojego dwulatka
|
|
|
#3095 |
|
Rozeznanie
|
żadna z nas chyba nie jest aż tak wyrodna
![]() http://www.demoty.pl/kto-glosuje-za-...ligencje-39294
|
#3096 |
|
Wtajemniczenie
|
spoko,spoko,pokażę
tylko mi się aparat popsuł a z cioci co robiliśmy to takie niewyraxne zdjęcia są ale wstawię wieczorkiemale macie przeboje z tymi teściowymi,ona najlepsza by była na 102 ![]() Drcron-masakra z tymi fotami-pełna bulwersacja! Edytowane przez tylkooliwka Czas edycji: 2012-02-27 o 12:47 |
|
|
|
#3097 | ||||
|
Rozeznanie
|
witam po weekendzie
moje dziecko obudziło sie dzis 4:10 przyniosłam go szybko do nas kopał wiercił sie gadał zasnął po 5 i spał do 6 nie ma to jak zacząć tydzien od wyspania sie![]() co do mieszkania to dziewczyny chyba juz wszystko napisały, my rózniez mieszkanie mamy bankowe plus rózne raty bo jak sie chce cos miec to niestety bez rat sie nie obejdzie, odłozyc gotówke ciezko bo zawsze cos wypadnie a rate zapłącic trzeba, Cytat:
a Nataszka taki bezbronny okruszek i biedny kotek ale w sumie nie widac zeby bardzo protestował ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() aixa Lenka Cytat:
izumi oby z tz było wszytko ok 3 mam kciuki, a tesciowej nie zazdroszcze masakra
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2012-02-27 o 12:50 |
||||
|
|
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
drcron fatalne!!!jak tak mozna?okropienstwo!
|
|
#3099 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
Nadrabiam was na raty i tym sposobem nie wiem co miałam komu odpisać wiec chyba nic nie będę pisać, żeby kogoś nie pominąć... Oczywiście nie omieszkam skomentować fotek Pop ( takie wyróżnienie ale to chyba wybaczycie ![]() Oliwka cała mamusia i jak juz ktos kiedyś napisał- taki mały elfik. I widać, że mała łobuziara z niej Nataszka- cudowności A Ty Popiku- odpoczywaj i wracaj do zdrówka Mój dzieć od dłuższego juz czasu jest przecudownym dzieckiem... jest przekochana, przegrzeczna... po prostu ANIOŁ!! mam nadzieję, że jej nie przechwalę i nie zmieni się to od jutra ciągle się tuli, całuje wdając przy tym taki śmieszny odgłos coś na kształt "mła", mówi "mamusiu, kocham Cię, mocno" i CIĄGLE gada... gada...gada... Tylko nocki nadal nie są super ale tez nie narzekam. Budzi się w nocy i wola mleko (koło 3-4) ale ja zawsze stanowczo odmawiam i daję jej dopiero rano jak się obudzi koło 5-6, wtedy zasypia i znów śpi do 7- 7.30 Czasem przebudza się w nocy raz czy dwa ale na szczęście szybko zasypia bez płaczu. Zauwazylam tylko, że ostatnio sporo poplakuje i jeczy przez sen... może jednek ograniczyć bajki?? ![]() Nic, wracam do czytania, trochę się cofnę to sobie może przypomnę co miałam napisać ![]() aaa... darusia- wspołczuję przeżyć z tż. Kurcze, a taki "idealny" byl w moich oczach z Twoich opowiadań. teraz trochę stracił. Ale zyczę zebyście się dogadali ---------- Dopisano o 13:05 ---------- Poprzedni post napisano o 12:55 ---------- temat który rozkręciła bao już zakończony wiec nie będę się rozpisywać bo wszystko zostało napisane Dodam tylko, ze i moje mieszkanie (49 metrów) jest na kredyt który będę spłacać do śmierci Wiec bao- jak widzisz- masz super warunki i sytuację... nam nawet bez kredytu byłoby ciężko odkładać jedną pensję minka- musicie mieć chyba duże łóże rozbroiłaś mnie ![]() a opowiedz dokładnie jak idzie u was oduczanie smoczka- ciężko było?? Bo ja sie zabieram za to ale mam cykora, jako, że moja nawet ze smoczkiem slabo spi i jak się wybudzi to ciężko zasypia więc bez smoka byłby koszmar. ja chyba poczekam aż mała zacznie dobrze sypiać (czyt. przesypiać całe nocki bez pobudek) bo na razie nocka bez ani jednej pobudki zdarza sie raz na miesiąc
|
#3100 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczyny
Ja niestety jestem dzisiaj w kiepskim stanie psychicznym. Jestem zła na cały świat. Pogoda mnie dobija . U nas zimno jak cholera a niby jest 5 st. wieje i co chwila pada zmrozony śnieg. Wyglada to tak jakby ktoś styropian pokruszył i rozrzucił po świecie. Jest tez pełne słońce.Aixa - Lenka Izumi - dobrze że wyniki Tż nie są są aż tak złe. Dla pocieszenia powiem ze większośc ludzi ma kiepskie wyniki z prób wątrobowych, co oczywiście nie znaczy że Twój Tż nie musi ich kontrolować. Wątroba jest poprostu bardzo wrażliwa i czasem nawet zjedzenie czegoś ciężkiego przed zrobieniem takich prób kończy się fatalnym wynikiem. Moze to być nawet zwykły majonez albo jajecznica dzień wcześniej. Chętnie bym mu oddała troche cholesterolu bo ja mam za dużo . MOże powtórzcie znowu za jakiś czas te badania. Morfologię tez można polepszyć zjadając to co ma dużo żelaza i kwasu foliowego.Teściowa oczywiście do odstrzału. Fajna przedszkolanka i mama. Nie ma to jak wsparcie rodziny
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
izz- przesyłam trochę dobrych fluidów
U nas też pogoda do d... co prawda nie pada śnieg ale mimo, że świeci słonce to jest zimnica. Szybko wracałyśmy dziś ze spaceru... Dzis niania zadzwonila, że jutro raczej nie przyjdzie bo się rozchorowała. ledwo biedna mówiła. Mowiła, że gorączki nie ma i jakby co to może przyjśc ale boi się, że zarazi małą... i trochę mamy problem bo ani ja ani tż nie mozemy wziąć wolnego mam nadzieje, że do czwartku jej trochę przejdzie...
|
#3102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się wypowiem. Nie odzwyczajam jeszcze, upajam sie tym że Zosia od niedawnego czasu przesypia spokojnie noce i nie będę sobie fundowała teraz kolejnych niewyspanych z powodu smoczka. Wiem najwyższy czas żeby z niego zrezygnować ale myślę że przyjdzie taki czas że poprostu go wywalimy i tyle. Teraz ma go wyłącznie do spania i czasem w południe jak chce się potulić/ poleżakować. Nie mam parcia, bardziej mi przeszkadza jej ostatnie lanie po kątach niż smoczek
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
kilka fotek- "czarne" z dzisiaj, odkurzanie- z soboty
![]() p.s. jak wstawić fotkę w klubie- w wątku??
|
#3104 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Więc u nas najgorzej z zasypianiem, wczesniej zasypiała w 5 minut, teraz w 30 ale śpi normalnie, w pierwszą noc o 5 do nasz przyszła, zawołała dydka, ale powiedzieliśmy, że przeciez poleciał z ptaszkami i wzięła kotka, pogadała sobie trochę do tych miśków i usnęła. Dziś spała całą noc, przyszła do nas o 7 (czyli tak jak wczesniej), czasem jeszcze zawoła, ale zaraz pokazuje na niebo i mówi że dudu jest tam teraz jak widze jak dzielnie to znosi to taka jestem z niej dumna
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Własnie poczekam na lepsze spanie, potem wyśpię się na "zapas" i zacznę odzwyczajać moja używa go tylko i wyłącznie do spania. Smok leży tylko w łóżeczku. Poza łóżeczkiem nie jest używany w ogóle. Więc uważam, że wiele szkód jej nie wyrządza. Poza tym nie sądze, że wybudza się przez smoka bo niemal zawsze ma go wtedy w buzi lub w rączce...
|
|
#3106 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
na szczęście w tej kwestii nic się nie zmieniło. swoją drogą tez jakas przybita chodzę, byłyśmy na dworze, zimno jak nie wiem, biegiem do domu zwiałysmy. Czekamy na wiosnę ![]() Asiulek Wercia jest boska aha i łóżka dużego nie mamy, zwykła beznadziejna wersalka
|
|
#3107 |
|
Zakorzenienie
|
Gdyby moja mi tak spała to już bym dawno sie z nim pożegnała ale u nas z tym spaniem jest cięzko wiec smok może jeszcze to spotęgować... choć nie powiem, myślę czasem o zrobieniu eksperymentu... a nóż widelec będzie lepiej niż ze smokiem?? ale jak będzie ciężko to jej go oddam bez walki...
|
#3108 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny
Cytat:
Cytat:
|
|
#3109 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() co do podkreslonego jak ogladam fotki Bartusia ze smoczkiem to mnie rozczula i tesknie za nim wiec to w 100%prawda dzieci szybko zapominają![]() asiulek Wercia przeurocza prześliczna mała ksiezniczka co do smoka to moge odpowiedziec bo to za nami zabierała sie do tego kilka dni tak w myslach az w koncu nieplanowanie mały miał fajny humor w dzien prawie bez smoka latał wiec stwierziłam ze kładziemy go na noc bez smoka jak zwylke kolacja kąpiel kilka łyków wody, tulaski chwile małego do lózeczka 3zwrotki piosenki i wychodze z pokoju .... i czekałam za płacz histerie itp a on pogadał sobie z 10min i zasnął jak zwylke tyle ze bez smoka w nocy raz sie obudził chciał mimi (smoczek) ale pogłaskałam i zasnął ![]() nastepnego dnia w dzien przy czytaniu bajek tez zasnął bez smoka w dzien z raz zawołał ale udałam ze nie wiem o co chodzi po 2giej nocy wywaliłam wszystkie smoczki z domu wiedziałam ze jak juz 2 dni mineły to juz mamy sukces ani nie płakał ani nic z tych rzeczy w szoku byłam i ostatnio juz sie nie budzi w nocy kilka dni tfu tfu bo tak to smok wypadał i 1-3 pobudki były tyle ze spi krótko ostatnio 5-6 ale dla mnie wazne ze sen mam nieprzerywany ![]() wiec 3 mam kciuki za pozbycie sie smoka
mój skarb Bartuś przeczytaj proszę, może Ty potrafisz pomóc https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...4#post35342764 Edytowane przez gusinek Czas edycji: 2012-02-27 o 14:11 |
|
|
|
|
#3110 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja małej na początku ucięłam, ale muszę powiedzieć, że to był błąd, popłakała się z rozpaczy jak go zobaczyła tz mi do tej pory nie może tego wybaczyć, jak o tym mówię to każe mi przestać, bo mu sie płakac chce. mi zresztą też normalnie jak zobaczyła, że smoczek jest ucięty to takim gorzkim żalem płakała ehhhh następnym razem by po prostu zabrała. no ale teraz już czasu nie cofnę. Cytat:
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3112 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
musiałam go polozyc poprawic przytulic go do jego pieluszki okryc i czesto dac smoka jesli nie miał a ostatnio sie nie budzi i oby tak pozostało i zeby tak chciał spac chociaz do 6:30
|
|
#3113 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo u mnie przespana w calosci noc bez choć jednej pobudki to rzadkość... dlatego tak się boję zabrać smoka...
Weroniczka (05.04.2010r) "Ktoś" ( tp. 3.12.2014 ) Edytowane przez ASIULEK_23 Czas edycji: 2012-02-27 o 14:41 |
|
|
|
|
#3114 |
|
Zakorzenienie
|
Aiulek, ja poszłam z Gabrysią do dentystki, która w przelocie zrozumiała moje intencje i powiedziała, ze ząbki będą rosły zdrowsze, ładniejsze i równiejsze jak nie będzie smoka. Gabrysia myślała cała drogę powrotną i potem dzielnie poszła ze mną do kosza na smieci i sama smoka wyrzuciła. Pytała potem o niego parę (-naście?) razy, ale zaraz przypominała sobie, ze ząbki muszą być zdrowe i teraz zupełnie mamy to z głowy.
Na spanie nie miało to żadnego wpływu (a jak wiesz, wesoło z tym nie mamy).
|
#3115 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
budziła sie na chwile ale prawie zawsze moze z 1,2 nocki w miesiącu były bez pobudki ale zazwyczaj 1-2 pobudki a w gorszych dniach i 3-4 na szczescie krótkie nie wybijał sie raczej ze snu a teraz od ok 2 tygodni jestesmy bez smoka kilka pierwszych nocy jak dotychczas ale jakos od tygodnia spi bez pobudek wiec mam nadzieje ze to dzieki odrzuceniu smoka i tak juz pozostanie
|
|
#3116 |
|
Zakorzenienie
|
U nas jeśli chodzi o nocki to gdy był smoczek to sie ciągle budziła jak jej tylko wypadł.. a teraz bez smoka zdarza sie przespac caaaałą noc!!! czasami tylko sie przebudzi ale wystarczy że powiem" ciiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii iiiiiiichutkoooooo" i juz pomaga
|
|
#3117 |
|
Zakorzenienie
|
U nas Zosia mając smoka budziła się a właściwie jęczała, stękała itp. Teraz zaczęła przesypiać całe nocy spokojnie a smoka ma nadal. Więc dla mnie to żadna reguła i uważam ze na pożegnanie ze smoczekiem, tak samo jak z sikaniem na nocnik czy mówieniem przychodzi odpowiednia pora i nie wszystkie dzieci muszą to robić w tym samym czasie. Każde jest gotowe w swoim czasie.
Niestety moje dziecko nie jest na takim poziomie intelektualnym żeby tłumaczenie dentysty czy moje pomogło jej w zrozumieniu że smoczek jest zły i ząbki nie będą zdrowe. Jak przyjdzie czas to tak jak pisałam zabierzemy smoka i koniec.
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Moja jest na 2002
i nie weim czy to dobrze, nie miałam okazji jej poznać... Jednak większość teściowych znajomych czy w rodzinie nie jest pozytywnie nastawionych do synowych czy zięciów Ale reguła się powtarza (widzę to u mojej mamy często) zięć lepszy niż synowa![]() Mrowak ja nie mam problemu ze smoczkiem, nie mamy go już od roku ale co do dentysty... Byliśmy dziś zaprowadzić tz-a do dentysty i o ile Michał wie kto to i co robi, to dziś nawet do poczekalni nie chciał wejść, wątpię żeby dentysta do niego przemówił (a mógłby w kwestii mycia ząbków)Co do przespanych nocy - Michał ma na swoim koncie (a co za tym idzie i ja) jedną jedyną przespaną noc... Zwykle budzi sie tuż po tym jak ja kładę się spać, wymusza żeby przysunąć łóżeczko do naszego łóżka i dać mu rękę do przytulenia się. Zasypia w 3min ale budzi się tak jeszcze kilka razy w nocy... Czy dziś jest takie masakryczne ciśnienie czy co? Głowa mnie strasznie boli, po dwóch paracetamolach nie przeszło, tz mi kawe zrobił i dopiero zaczynam jakoś funkcjonować...
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Aixa - jak nie wiesz co napisać to .... może nowy wierszyk napiszesz
.Lenka wygląda super Cytat:
Widać że Wercia uwielbia aparat fotograficzny Cytat:
. Mi też łep pęka.Dziękuję za komplementy pod adresem moich córek. Dziwnie tak pisać w liczbie mnogiej. Wyszłam dzisiaj ze szpitala. Czuję sie tak sobie. Ciśnienie będzie się normalizowało jeszcze przez parę tygodni do tego jeszcze brzuch mnie pobolewa. Niemniej wolę siedzieć w domu niż w szpitalu w którym nic mnie nie trzyma. Jest tylko problem z dojazdami do małej bo sama z tym ciśnieniem i zawrotami głowy raczej nie powinnam prowadzić samochodu.
|
|
#3120 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
PoP, fajnie, że wyszłaś już. Teraz chuchanie na Nataszkę i będziecie w komplecie! Dziewczyny, jakie miałyście bądź zamierzacie mieć potrawy na urodzinach dzieciaczków? Przychodzą mi do głowy same standardy, więc szukam pomysłów.
http://lb4f.lilypie.com/WKoyp2.png Edytowane przez mrowak Czas edycji: 2012-02-27 o 18:40 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:46.

sciskam mocno

. (...) A z jedzeniem, to faktycznie, mimo, ze wpycham w niego ile wlezie, to on bardzo mało je. ... Wszystko przez jego głupia matkę! Jak mój Tż ważył 65kg, to mu mówiła, że jest spasiony i ma brzuch jak bęben. Nawet w tą sobotę jak byliśmy u niej na obiedzie i Tż chciał nie dał rady zjeść całego obiadu (3 gałki ziemniaków i kotlet) to ja mu kazałam jeść, bo wygląda fatalnie, a teściowa na mnie naskoczyła, że wreszcie teraz dopiero dobrze wygląda! ... Głupia Franca. Jej własne dziecko jest zachudzone, kości miednicy to nie tylko z przodu, ale też NA PLECACH mu wystają! Każdy kręg kręgosłupa i kazde żebro policzyć można. Twarz zapadnięta, oczy podkrązone, a ona powie "wreszcie dobrze wygląda" ... Jakim trzeba być debilem? I jeszcze mi mówi, że Tż ojciec przeciez też jest chudy, a jego dziadkowie też byli chudzi! ... Tiaa... tylko Tż wcale nie ma budowy i w ogóle nie jest do swojego ojca podobny, a dziadkowie z tego co wiem to bardzo, BARDZO szybko i młodo zmarli ... więc SORY. (...) Teraz jak znam te wyniki to jak znowu będzie takie głupoty piepszyć, to jej kuźwa w oko napluje! GRRRRRRRR! ..... 

przyniosłam go szybko do nas kopał wiercił sie gadał zasnął po 5 i spał do 6 nie ma to jak zacząć tydzien od wyspania sie
teraz póki oswaja się żyć bez dydka to jej odpuszczam, ale potem będę musiała przegonić to jej towarzystwo, bo dzis do nas jak o 5 przyszła, to tz musiał lecieć po jej ziomków, więc spaliśmy w 9 na wersalce 

. U nas zimno jak cholera a niby jest 5 st. wieje i co chwila pada zmrozony śnieg. Wyglada to tak jakby ktoś styropian pokruszył i rozrzucił po świecie. Jest tez pełne słońce.
. MOże powtórzcie znowu za jakiś czas te badania. Morfologię tez można polepszyć zjadając to co ma dużo żelaza i kwasu foliowego.

tz mi do tej pory nie może tego wybaczyć, jak o tym mówię to każe mi przestać, bo mu sie płakac chce. mi zresztą też