|
|
#151 | ||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
Cytat:
Cytat:
![]() Druga jest w tym samym tygodniu co ja i ma prawie 6 na plusie. Każdy organizm jest inny i on sam sobie przytyje jak mu się będzie podobało
Bartosz 13.09.2012 Edytowane przez anusiaaniaanusia Czas edycji: 2012-02-27 o 16:36 |
||
|
|
|
#152 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() chyba powoli będzie trzeba rozglądać się za ciuszkami ciążowymi... niech się cieplej zrobi, będzie przynajmniej przyjemniej buszować po sklepach... rany.. ale mnie dziś brzuch boli.. leżę zatem...
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
ja juz sie boje o przytycie,bo w pierwszej przytylam cos okolo 20 kg.
narazie mam 1,5 na + ale od 2 tyg. waga stoi w miejscu
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
Ach.
I co do terminu porodu. W karcie Doktorek wpisał mi 5.09., ale wg USG jest to 12.09. Więc, którą datą się sugerować?
|
|
|
|
#155 |
|
Zadomowienie
|
Ja sugeruję się datą z usg,bo ost.okres miałam w listopadzie a zaszłam w grudniu
to ciekawe![]() A zapomniałam dodać,że miałam nieregularne okresy i wywoływane luteiną.
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-02-27 o 17:18 |
|
|
|
#156 |
|
Raczkowanie
|
Mi waga od początku poszła o ok. 1kg i tak już została
Ale brzuszek to nawet o mm się nie wypuklił!Za wózkami i ciuszkami na razie się nie rozglądam. Za ciuszkami głwnie dlatego, że jakoś ciągle trafić na uniwersalne, zawsze okazuje się, że gdzieś jest przyszyty jakiś kwiatek czy samochodzik, nawet na pupie, ale jest! Powiem wam, że z całej mojej wizji porodu ja właśnie najbardziej boje się nie bólu skurczowego, a tego całego nacięcia krocza!!!! Katee, o kegla, to chodzi o ich napinanie? Bo ja zrobię wszystko by chociaż była szansa uniknąć tego nacięcia! Maggie, mnie też dziś ciągle kłuje pobrzusze i jeszcze te plecy dziś! Wyjątkowo dokuczają! Odnośnie klubu, podzielam zdanie pszczolki i maggie ![]() I-K, a mi właśnie naodwrót wszyscy mówią, że jak kobieta jest bardzo szczupła, to zazwyczaj brzuszek późno się pojawia i jest mały. U mnie w 11tyg. płaściutki. Zielona, strasznie się cieszę, że udało ci się znaleźć dobrego lekarza i że z dzieciątkiem wszystko ok!!! ![]() Norka, witam w gronie mamusiek |
|
|
|
#157 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
to jestesmy trojaczki ![]() Cytat:
A c o do prawka to niestety masz racje, a facet dostał tylko mandat. Dziewczyny!!! Jestem po wizycie i chyba najszczesliwsza osoba na swiecie ![]() Krwiak się wchłonął calkowicie, za tydzien moge odstawic luteine mzoe mdłosci mi miną i CO NAJWAZNIEJSZE dzieciatko pieknie urosło mialo dziś na usg ok. 2 cm piękne serduszko, (najpiekniejszy dzwiek pod slońcem) rączki i nawet zalązki nóżek wszystko jest w porządku ![]() wkleje pozniej fotkę z usg
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-02-27 o 17:13 |
||
|
|
|
#158 |
|
Zakorzenienie
|
Colds to ja już nic nie czaję... obie mamy ciążę podobną wiekowo (chyba, że ja coś pokręciałam, ale chyba nie 13t3d u mnie) i mi na usg ostatnio wyszedł termin 31.08 albo 1.09 (w zależności od pomiaru maluszka)...a Tobie dopiero 12.09?
|
|
#159 |
|
Zadomowienie
|
[QUOTE=Elmiria;32584922]
Katee, o kegla, to chodzi o ich napinanie? Bo ja zrobię wszystko by chociaż była szansa uniknąć tego nacięcia! Dokładnie Enigmama bardzo się cieszę Twoim szczęściem.Czekamy na zdjęcie tego cudnego bobaska
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-02-27 o 17:31 |
|
|
|
#160 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Przeczytałam pierwsze zdanie i myślałam, że wróciłaś od lekarza i powiedział Ci, że będziesz mieć trojaczki Bardzo się cieszę, że wszystko w porządku
|
|
#161 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Klaudia - 27.10.2006 i Sonia - 29.08.2012 - moje dwa promyczki "Nie wierzysz, mówiła miłość - jak cię rąbnę to we wszystko uwierzysz"ks. Jan Twardowski Edytowane przez Bafi@Home Czas edycji: 2012-02-27 o 18:09 |
|
|
|
|
#162 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#163 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
teraz tylko cieszyć się na dobre
|
|
#164 | |
|
Zakorzenienie
|
masakra..3 dziewczyny z 19 listopada,trzy skorpiony
To musial byc przenzaczenie ze sie spotkalysmy na tym samym watku ![]() pewnie urodzimy w tych samych dniach ---------- Dopisano o 18:36 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ---------- Cytat:
musialas lezec? |
|
|
|
|
#165 |
|
Rozeznanie
|
Melduje się w nowym wątku. Część wszystkim
Ja na szczęście nie mam plamień i mogę śmiało się przytulać, ale jakoś się boję, że mąż mnie zgniecie :/ Ze coś będzie nie tak. I jakoś z tego powodu nie bardzo mi się chce
|
|
|
|
#166 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie mam plamień, więc jak ochota z mojej strony jest to szalejemy
|
|
|
|
|
#167 |
|
Zakorzenienie
|
Witam ponownie i melduje się tutaj
. No Was kochane nadrobić to ciężka sprawa jest .Mi już nie wygodnie w moich spodniach,troszke cisną,ale jeszcze nie jest źle,a to dopiero początek ,z pierwszym dzieciaczkiem przytyłam 11 kg i po powrocie ze szpitala do domku z maluchem ważyłam tyle co przed ciążą to się nazywa szybka zguba kilogramów .Ja miałam nacinanie krocze,ale nie wspominam tego tragicznie. Poczułam tylko,że coś leci jak nacieli....i rodziłam bez znieczulenia,a że mój mały miał 3 razy oplątaną pępowine wokól szyi to urodzenie go nie było łatwe . Tym razem mam tylko nadzieje,że będzie wszystko dobrze . Gdyby nie to,że krwawi sie strasznie po porodzie to nie czułam się źle i nawet przy siadaniu krocze nie bolało jakos okropnie .Któras z Was pisała,że zazdrości,że nie które juz rodziły bo wiedzą co je czeka,no ja akurat wolałabym nie wiedzieć . Jakoś przy pierwszej ciąży nie czułam strachu przed porodem to teraz już sie bojeEnigmama jak dobrze czytałam to to nie jest Twoja pierwsza ciąża a jaka różnica wieku między maluchami będzie? Bo u mnie 2,5 roku ![]() za wózeczkami się rozglądałam na allegro,ale jeszcze nic nie mam konkretnego ![]() ---------- Dopisano o 19:49 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ---------- Kochane ja miałam pytać Was,może któraś wie,jak to jest z tętnem dzidzi we wczesnej ciąży?? Jakie powinno być w 8 tyg? Bo ja jestem w 7 i 2 dni czyli w 8,tak? Na detektorze tętno wykazuje 70,80 i boje się,że jest za niskie a może to dlatego,że wczesna ciąża i detektor jeszcze tak dobrze nie zmierzy..nie wiem...
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-02-27 o 19:39 |
|
|
|
#168 | ||
|
Zakorzenienie
|
Też właśnie zrobiłam koperkową, to moja ulubiona zupa! Zrobiłam 5 litrowy garnek i zaraz jej już nie będzie
Cieszę się, że wreszcie coś mi wchodzi, bo tak to cała reszta nadal obrzydza...Cytat:
Ja już mam swoją wish listę, tylko brzucha dużego brak ![]() Cytat:
Ale podejrzewam, że swój wkład mają też regularne wzdęcia... ![]() A tak poza tym, to witam nowe mamusie! ![]() Co do wózka, to mi się bardzo podoba Bugaboo Cameleon, ale nic więcej na temat wózków nie wiem
|
||
|
|
|
#169 |
|
Raczkowanie
|
A ja was szukałam na starym wątku
ale dzięki za pamięć i dopisanie do listy bez upominania Poza tym podoba mi się nasza pierwsza strona- nareszcie wygląda solidnie ![]() Nie mam szans wszystkich stron nadrobić- musicie wybaczyć, lecicie jak szalone. Anusia-a lapiesz na detektorze swoje tętno czy maluszka? Nie jestem ekspertem ale jak czytałam na tych detektorach to zasadnicza różnica między naszym tętnem a dziecka jest taka że dzidziole mają podobno 130-140 a my 70-80. Może niepotrzebnie się martwisz, bo badasz swoje tętno? Chociaż dla pewności mogłaby się wypowiedzieć jakaś ekspertka która to już testowała ![]() gda ja mam 7 tydzień i brzuszek robi się pomału okrągły- nie dopinają się spodnie i to te moje ulubione enigmama ale się cieszę Dzisiaj miałam swietny dzień- 7 lat odkąd się znamy z TŻ
|
#170 |
|
Konto usunięte
|
Anusia don'worry.Nie dawno dopiero co serduszko zaczęło bić i czytałam że na samym początku takie właśnie jest.Później się rozkręca i pokazuje nam ogrom swoich możliwosci
![]() gda to Ty jesteś bardzo szczupła.Ja myślałam że jestem chuderlakiem ale przy Tobie to nie bardzo.Mam 178 i 64 kg prawie -) |
|
|
|
#171 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Jeżeli chodzi o pomiar maluszka to u Nas w 12t+5d miał 5,9cm. Cytat:
Cytat:
|
||||
|
|
|
#172 |
|
Zadomowienie
|
Ja właśnie wróciłam wizyty.. uff.. godzinka w gabinecie prawie, ale Pan doktor rewelka- warto było zmienić.
Usg pojutrze, dziś nas tylko pomacał i pogadaliśmy sobie troche Dostałam luteine, no-spe ("proszę mieć zawsze w torebce") i jeszcze na nery mam brac na razie urinal a jak znów badania wyjdą kiepsko to będzie posiew. Mierzyliśmy sobie wysokość macicy no i się wsio zgadza że mamy 14tydzień ![]() a teraz wcinam zupke serową. aha i mam zakaz jedzenia słodyczy raz w tygodniu minimum łyknąć rybke, dużo nabiału szczególnie jogurtów.
|
#173 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na bank, ja mam czasem to samo. Tam jest wyraźne twoje tętni z tętnic żylnych Więc się już nie martw Jak nie wierzysz złap swoje tętno na sercu i porównaj. Ja przechodziłam przez to samo. Poza tym w 8 tygodniu możesz jeszcze wogóle nie namierzyć tętna dziecka, większość detektorów podaje minimalny wiek płodu na 12 tygodni. Tak więc SPOKOJNIE!!!
Edytowane przez alfabia Czas edycji: 2012-02-27 o 20:39 |
|
|
|
|
#174 |
|
Zakorzenienie
|
Ja również melduję się na nowym wątku.
![]() Czy mogę prosić o dopisanie mnie do listy? Dopiero za 2 tygodnie poznam wszelkie szczegóły dotyczące wieku maleństwa i terminu porodu, ale kalendarze internetowe, które sprawdzają pokazują mi końcówkę października, więc chyba się łapię do grona
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
Mówię do Tżta: Chcę loda.
A on na to: Zaraz tylko się wykąpię.
|
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#177 | |||||||
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=Katee27;32585281]
Cytat:
![]() Cytat:
hahaha, dziekuje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lekarz wlasciwie nie dal mi zadnych zaleceń, po powrocie naczytalam się sporo i przez 1 tydzien faktycznie leżałam ile się da, ale jak sie ferie skończyly to musialam sie uruchomić i pozniej juz normalnie, tylko absolutnie zero dzwigania, bez długiego stania itp. Nie martw sie napewno tez sie wchlonie a co bierzesz ? luteine duphaston ? jakie dawki? Cytat:
a teraz minie okolo 4,5 Cytat:
i za radosc ze mną ![]() postaram sie jeszcze dzis wstawic choc padam juz poprsotu z nadmiaru emocji ![]() Cytat:
blee jak pomysle o rybie toooo sie robie zielona
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka Edytowane przez Enigmama Czas edycji: 2012-02-27 o 20:55 |
|||||||
|
|
|
#179 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Byłam u lekarza ![]() Planowany termin: 13.10. A tak naprawdę na tym zdjęciu to nic prawie nie widzę Na początku kwietnia mam mieć usg genetyczne, miałyście? |
|
|
|
|
#180 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:11.

głównie przed zaśnięciem i przy prasowaniu.

.
. Tym razem mam tylko nadzieje,że będzie wszystko dobrze