|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
|
|||
| Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. |
|
1 | 2,00% |
| Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! |
|
6 | 12,00% |
| Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki |
|
1 | 2,00% |
| Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! |
|
1 | 2,00% |
| RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. |
|
10 | 20,00% |
| Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. |
|
0 | 0% |
| Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. |
|
14 | 28,00% |
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy
|
|
1 | 2,00% |
| W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. |
|
16 | 32,00% |
| Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1921 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
Pieleszko - jak było w żłobku???
Widzę, że humorki dzisiaj radosne i promienne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
2. Ani ja nie mam obaw, ani on. On za to ma wielkiego, permanentnego lenia i dużo pracy, która nigdy się nie kończy ![]() Scio, co Ty tak wpadasz na pół słówka i uciekasz Wracaj do nas na pełen etat Cytat:
U mnie henna zrobiona przez kosmetyczkę poprawia ich wygląd na korzyść. Bo niby są ciemne, ale miejscami za rzadkie. Przy środku czoła gęste, a ku skroniom sie rozrzedzają ![]() Cytat:
![]() Ale czy to dlatego nie przychodzisz tu ostatnio późnymi wieczorami? ![]() Cytat:
Za oczy dziękuję Ja cienkich też nie lubię. Lubię gęste i ładne, ale jednak muszą być "regularne", a nie takie poczochrane ![]() Cytat:
Żartujesz Co za "osóbka" ![]() Współczuję stresu Cytat:
|
|
#1922 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII
No niestety nie żartuje. Teraz chodzę tam z myślą, zęby odbębnić swoje 8 godzin i iść do domu i nie myśleć o tym i nawet mi sie to udaje. Naszczęście jest tam jeszcze jeden kierownik i nie zawsze muszę z nią pracować.
Ja się zbieram i lecimy z Asią na spacer, bo dzisiaj mam wolne Do zobaczenia później
... Edytowane przez rysiki Czas edycji: 2012-02-27 o 12:26 |
|
|
|
#1923 |
|
Rozeznanie
|
witajcie
pogoda piękana, ale tylko przez okno ![]() położyłam skrzekotę do łóżeczka z nadzieją, że zaśnie, a ja w tym czasie powizażuję, ale ciągle słyszę pokrzykiwania poczekam jeszcze trochę, może jednak padniedzieć odprowadzony do przedszkola, spacer zaliczony, kawka na ukończeniu....a biorąc pod uwagę częstotliwość Haniowych, nocnych pobudek na jednej dzisiaj się nie skończy. Ona już nawet 3h nie wytrzymuje Dziś nocne krzyki co 1-1,5h były wrrrrto lecę nadrabiać weekendzik (jak chłop w domu to jestem tak niezorganizowana, że aż strach )
|
|
|
|
#1924 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1925 |
|
Zakorzenienie
|
jeju, ksigowa do mnie dzis z telefonem (po mojej tygodniowej upierdliwej interwencji), że bardzo mnie rpzeprasza, ale z jej winy nie zostalo wyslane do zusu pismo z prosba o dodatowy macierzynski i stąd mi kasy nie wypłacili
miło że jednak znalazl sie winowajca i przyczyna niewyplacenia mi polowy pensji ![]() moje dziecko dzis o 6 zrobilo strajk glodowy. cycki mal mi nie wybuchły, grudy az sie w nich robily a ta mala glizdeczka dopiero o 730 (tuz przed wyjsciem) zjadla cos i uwolnila moje kanaliki mlekowe
|
|
|
|
#1926 |
|
Wtajemniczenie
|
u nas koniec strajku glodowego
Ugotowalam Wiktorii dzis zupke buraczkowa i wciela az milo patrzec. od jutra zaczne znow dawac ten nieszczesny gluten i zobacze czy problemy z jedzeniem wroca. Ogladam jednym okiem WEDDING TV. Leci program "nasz wielki dzien" i sie poryczalam na filmie z czyjegos slubu .... o losie... durna ja a na swoim sie smialam.
Edytowane przez Stronczek27 Czas edycji: 2012-02-27 o 13:39 |
|
|
|
#1927 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1928 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja też dałam mniej mąki do kisielku bo za pierwszym razem to mi wyszła galaretka ![]() Cytat:
Nerola!!!!!!
|
|
#1929 |
|
Zakorzenienie
|
raczej nie, ale mam osobista satysfakcje bo ona z ludzi ktorzy zawsze robia łaske i zawsze mają rację
|
|
|
|
#1930 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Spóźnione, ale szczere życzenia urodzinowe! Sto lat, sto lat! Cytat:
- karmię małego i przygotowuję mu pampersa i ubranka - tż zmienia pampersa i przebiera małego - ja w tym czasie szykuję siebie - jak jestem już gotowa to tż zakłada małemu kombinezon - ja przejmuję małego, biorę torbę od wózka - mam ją wcześniej przygotowaną - i kocyk - tż w tym czasie szybko ubiera buty i kurtkę i wychodzimy I nie smuć się już Mój tż wychodzi z domu codziennie o 6.30, a wraca 18.30-19. Dodam, że coraz częściej pracuje również w soboty i niedziele. Ale co mamy kochana zrobić? Nic na to nie poradzimy... Cytat:
![]() Kurczę nie zacytowało mi wszystkiego ![]() Witam poniedziałkowo
|
|
#1931 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
karmie mała przebieram pampersa ubieram ją w kombiznezon otwieram okno ![]() ubieram syna - maz w tym czasie ubiera sie sam albo ubiera syna ubieram sie wychodzimy, a ja zgarniam po drodze potrzebne rzeczy idziemy po wozek do piwnicy/do samochodu |
|
|
|
|
#1932 | |
|
Zadomowienie
|
Spacer zaliczony. Słoneczko piękne i wcale nie tak zimno, jak myślałam, ale coś mojej pannie się nie podobało bo pospała smacznie pół godziny po czym się obudziła i zaczęła się tak drzeć, że musiałam ją wyciągnąć z wózka i nieść
przy czym oczywiście drugą ręką pchałam wózek ![]() prawie gwiazda buta zgubiła, ale jakaś babka z dzieckiem zwróciła nam uwagę, że jej spadł ![]() Poza tym jak się darła, zauważyłam w jej buzi coś dziwnego nawet nie wiem jak to opisać... tak jakby miała białe podniebienie nie całe tylko takie wielkie plamy idące od dziąseł nie żaden nalot czy coś (bo w necie wskazują tylko pleśniawki) nie wiem, o co cho???? Któraś się z tym spotkała???Cytat:
![]() No właśnie! Nie ma jej... |
|
|
|
|
#1933 |
|
Zadomowienie
|
Dziś mija 5 dzien nie jedzenia mojego dziecka
nie chce nic jesc myslam ze to zeby bo nie cche butli ciagnac ale pic pije wode i soki ![]() chyab sie zalamie noc tez nei za wesola 5 pobudek zajrze wieczorme bo jak nie marudzi to placze jak nie placze to marudzi |
|
|
|
#1934 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1935 |
|
Zakorzenienie
|
Brumku dziekuje
jakos ostatnio tak smut mnie ogarnął iczytam ale pisac mi sie nie chce |
|
|
|
#1936 |
|
Zadomowienie
|
znalazlam takie kllocki i sie zastanawiam czy nie kupic Szymonkowi http://www.sklep.osesek.pl/product-p...2-klockow.html
|
|
#1937 |
|
Zakorzenienie
|
Idziemy dzisiaj na szczepienie. "Tylko" wzw. Kajool robiłam Twoje pierożki na cieście francuskim. Rewelacyjne!!! Tż zachwycony, już trzy ciasta wyrobiłam ![]() Zrobiłam też z budyniem na słodko- jakże by inaczej ![]() Jak robicie zupe-krem z pora? Dziubek sobie ostatnio o Tobie myślałam i o Twojej bliźnie po cc. Już wszystko w porządku? Bo to Ty miałaś jakieś problemy z nią- chyba, że coś poknociłam
|
|
|
|
#1938 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1939 |
|
Wtajemniczenie
|
jako, że już nas Brumek wywoływała do tablicy to meldujemy, że Hania już jest po 1 godzinie w żłobku..i przeżyła..i pani też..no i ja też (rzecz jasna, że mimo, że ja z tych twardzielek i nieco wyrodnych mamuś to mi było najciężej jednak...)
Hania płakała trochę - pani mówi, że tak pod koniec zaczęła. a wcześniej się bardzo rzodglądała, interesowały ją dzieci, zabawki itp.. pani jej kąty wszystkie pokazała. Hania dostała swój "kojec" (takie większe łóżeczko tusyrtyczne) i w nim zabawki, żeby jej dzieci nie podeptały w trakcie luźnych zabaw bo ona tam najmłodsza.pozostałe dzieci to od 15 miesięcy i wzwyż. ale pani znowu wywarła na mnie dobre wrażenie. konkretna osoba, ale miła w obyciu i z podejściem do dziec. poznałam drugą opiekunkę - na pierwsze wrażenie też pozytywnie. pani powiedziała, że to, że mała płakała to najzupełniej normalne - jest przecież w obcym miejscu, wśród obcych ludzi... ale że jej zdaniem powinna się oswoić więc jest dla nas nadzieja zobaczymy jak będzie jutro - jutro 2 godziny a jak ma któraś ochotę to wklejam linka do tego żłobka. jak Wam się podoba??? http://www.domekdlamalucha.pl/ |
|
|
|
#1940 |
|
Zakorzenienie
|
A u nas mega zamieć i śniegu znów po pachy
"...- Taki jest los kobiety. Musisz ugotować obiad z tego, co masz w kuchni. Musisz nauczyć się udawać podniecenie. To akt, pozwól, że Ci powiem, samczy akt. A gdy dojdziesz do perfekcji jesteś już stara. Młodość wyparowuje jak rosa, która rodzi się rano, a ginie po południu."
Edytowane przez Marina1 Czas edycji: 2012-02-27 o 15:51 |
|
|
|
#1941 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#1942 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jak ugotować kaszę jaglaną?
![]() Jakie proporcje? I jak długo gotować? Z czym mogę ją podać dla Szymona? Wczoraj kupiłam w sklepie rosyjskim i wszystko na opakowaniu jest po rosyjsku
|
#1943 |
|
Wtajemniczenie
|
Zainspirowana Scio (
. Jeść się nie najadła, ale była szczęśliwa rozgniatając jedzenie w łapkach. I nasz wielki sukces - tylko jedno zakrztuszenie
|
|
#1944 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pediatra nigdy nic nie mówi jak jej zagląda do gardła, więc to tak ma być pewnie? Cytat:
dla Hanyska. I tak była dzielna. To tam już duże maluchy są. Hania będzie oczkiem w głowie cioć
|
|
#1945 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1946 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1947 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super ![]() Co tu dzisiaj takie pustki?? ![]() A ja wpadłam i poki pamiętam, bardzo proszę kciuki jutro ![]() Na pewno jeszcze zajrzę. Zabieg mamy o 13.00...
|
|
|
#1948 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Kochane, witam
od paru godzin czytam i czytam i cytuję, ciekawa jestem czy wszystkie cytaty sie zapamiętały na tak długi czas mały dziś absorbujący bardzo, permanentnie się wywala na brzuch, chwilkę się bawi po czym marudzi, bo z powrotem na plecy już tak łatwo mu nie idzie no i nwowość tego dnia, to podanie pierwszy raz rybki - bobowita dynia ziemniak i łosoś - zabiło mnie to zapachem i bylam pewna że nie zje a wtedy i ja tego nie dam rady zjeść.... ale miła niespodzianka, zjadł całą porcję którą przygotowałam, czyli połowę słoiczka Cytat:
brawo za ogórka, ja jeszcze poczekam z takimi rarytasami no i nabrałaś mnie, bylam pewna że to Szymon Natka_ dzięki za ząbkowe gratulacje Cytat:
a w naszej parafi proboszcz uważa, że roczek to rocznica chrztu a nie narodzin, więc nam wypadnie w kwietniu za rok ![]() nie ma cytatu odnośnie pakowania się na spacer, ja wszystko przygotowuję, małego, jego rzeczy, ubieram, wciskam w nosidełko.. pomoc męża ogranicza się do zapięcia nosidełka w pasach ![]() ale ja perfekcjonistka jestem, na pewno sprawdzałabym po nim czy wszystko dobrze zrobił (wiem, to wada, ale nic nie poradzę) Cytat:
zastanawiam się nad RoemerKing Plus szukam takiego bez isofixu, bo mój woz tego nie obsługuje Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() fajne miejsce i brawa dla Hani świetnie przeszła pierwszy raz w żłobkuCytat:
karolinee1983, dokładnie dzisiaj zauważyłam to samo, długo się zastanawiałam czy to normalne a zauważyłam gdu mały śmiał się jak opętany kiedy recytowałam mu z pamięci Lokomotywę (tz też się ze mnie śmiał, bo nie pamiętałam w całości tekstuu i improwizowałam) - mały świetnie się bawił przy tym wierszyku, na następny raz douczę się tekstu i nagram żbika ![]() i chyba rysiki pisała o szefowej - rany jaka jędza chyba leczy jakieś swoje kompleksy wykorzystując stanowiskopodoba mi się Twoje podejście, "lajtowe" i tak trzymaj, nie daj się najadłam się warzyw zapiekanych, rany jakie mam wzdęcia muszę jakiś espumisan czy coś zapodać
|
|
#1949 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dokładnie ten model mamy ja zrobiłam ostatnio epokowe odkrycie, że w aucie mam isofix...szybko, no nie?
|
|
|
#1950 |
|
Raczkowanie
|
Lili ja krem z pora jak każdy inny krem gotuje podobnie:
- na włoszczyźnie gotuje bulion - do bulionu dodaje "własciwe" warzywo (w przypadku pora podsmażam go wczesniej na masełku aż się zeszkli i do garnka) -wszystko jak zmięknie blenderuje i w zalezności od konsystencji/ gęstości preferowanej dodaję troche śmietany/albo kleks jogurtu już w miseczce na wierzch -oczywiście pieprz, sól i przyprawy rosolowe czy kostki (ostatnio jak gotowałam dodalam czosnku i curry pasowalo mi )-najlepiej mi smakuje z grzankami ![]() aania
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:20.

)

- i wszystko jasne,

Wracaj do nas na pełen etat 

Żartujesz
ale nie narzekam-fajnie jest wrócic na stare śmieci, ale żal jednak dziecko zostawic
)

miło że jednak znalazl sie winowajca i przyczyna niewyplacenia mi polowy pensji 

wczoraj wrocil sie po moja torebke , dziecka kocyk, butelke , I kupon , wszystko bylo naszykowane , a on chodzi I przeglada sie w lustrze tysiac razy ,brak pomocy jakiejkolwiek. Caly tydzien pracuje do 18 , pozniej jakies wyceny, spotkania a weekend I tak ja sie w wiekszosci opiekuje mala , gotuje , sprzatam. Normalnie juz brak mi sil.