|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3361 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale naszła mnie ochota na tzaziki![]() U nas w regionie w szpitalach dają kartonik z próbkami kosmetyków i pampersów. |
|||
|
|
|
#3362 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
1400 za 2w1. Fotelika nie kupujemy, bo znajomy nam kupił w prezencie. Ale gdybyśmy brali z fotelikiem to też około 1700zł Na jaki kolor się decydujecie?
|
|
#3363 |
|
Zakorzenienie
|
no to wreszcie usiadłam
prasowałam prasowałam, teraz muszę to tylko poroznosić do właściwych miejsc....właściwie to dzięki temu że dzisiaj poprasowałam to będę mogła spakować torbę do szpitala i zabraknie mi tylko piżamy jednej i kosmetyczki do spakowania kosmetków...![]() co do wypełniacza - w środku jest zazwyczaj gąbka, albo watolina - więc do boju dziewczyno! |
|
|
|
#3364 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A Ty jesteś z Tych (Tychów?). Jeździłam tam na kursy florystyczne ![]() Zrobiłam dzisiaj eksperymentalny obiad i wyszedł pycha...wg mnie Makaron z kurczakiem, pieczarkami i cebulką, posypany brokułami i polany sosem czosnkowym
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-27 o 18:55 |
|
|
|
|
#3365 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Pytałam lekarzy, czy zabieg mógł mieć wpływ na karmienie, ale i onkolog i ginekolog twierdzili, że nie, ale dla mnie bylo to bynajmniej dziwne w każdym razie jak rok temu znalazłam kolejnego guza, tym razem w drugiej piersi, to zdecydowałam, że dopoki nie urodze drugiego dziecka nie będę ryzykować braku możliwości karmienia
|
|
|
|
|
#3366 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tzaziki a co to? ![]()
|
|
|
#3367 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to jest czarny z krateczką---------- Dopisano o 19:08 ---------- Poprzedni post napisano o 19:04 ---------- widziałyście, że mamy lipcowo-sierpniowe zaczęły już piątą część?!
|
|
#3368 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
koleżanka wyszła ze szpitala z dwoma siatami poza tym lepiej wypróbować próbki niż kupić całą butlę i by dziecko uczuliło Cytat:
http://www.google.pl/imgres?q=tzatzi...1t:429,r:8,s:0
|
|
#3369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie ma czasu na pisanie
|
|
|
|
|
#3370 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj sprawdziłam, co hotel położniczy chce, żebym miała ze sobą. Otóż, mam mieć co najmniej 2 koszule nocne, własne kosmetyki, no i coś dla Małej na wyjście. Pozostałe rzeczy oni zapewniają
|
|
|
|
#3371 |
|
Zakorzenienie
|
oj - ale się dzisiaj naprasowałam stałam i szło mi to jak krew z nosa, nogi mi w tyłek weszły - a tu jeszcze dwa prania się suszą.... dobrze że większość mam już z głowy
dzisiaj przybył materacyk - jestem z niego bardzo zadowolona, złożyłam zamówienie w Dublinie na wózek i przewijak i czekam teraz na potwierdzenie od tego Polskiego sklepu - mam nadzieję że wszystko pójdzie jak spłatka ![]() no i torba do szpitala też już praktycznie dzięki temu gotowa, no może jeszcze tylko piżama do porodu i kosmetyczka żeby kosmetyki zabrać - reszta wyprasowana, spakowana, czeka tylko na termin... jedynie ten wózke został no i oczywiście pomalowanie pokoju i jego ustawienie, ale to już pikuś![]() |
|
|
|
#3372 | |
|
Zakorzenienie
|
ida jak burza
![]() Cytat:
dzieki
|
|
|
#3373 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3374 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3375 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
Ja od położnych dostałam 2 reklamówki próbek i ulotek, od położnej która będzie przychodzić po porodzie tez dostałam. Moja kuzynka jak urodziła to wypełniała ankiety w szpitalu i później jej przysyłali próbki np. mleka, kaszek czy deserków. a z tego co wiem to w necie można się zapisać jako tester. ja zalogowałam się na stronie bebilon i przysłali mi niedźwiadka maskotkę dla maluszka ![]() Na jednej stronie można zostać testerem tylko trzeba odesłać im pisemna zgodę (jeszcze tego nie zrobiłam) To tak z ciekawości nie wiem czy pisałyście o tym
http://www.suwaczki.com/tickers/1usa8iikqsmw65rm.png http://suwaczki.slub-wesele.pl/20110813580120.html Edytowane przez GaTTa Czas edycji: 2012-02-27 o 20:04 |
||
|
|
|
#3376 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=agatka661;32582721]ja tez zamowilam z ikea posciel plus pasujacy ochraniacz, nastepna posciel raczej bede probowala dopasowac do ochraniacza, ktory mam. bo w sumie naklejki na sciane tez beda takie same jak posciel i ochraniacz wiec ta druga posciel trzeba bedzie jakas w miare neutralna kupic.
wkurza mnie tylko to, ze zamawiajac posciel z ikea bede musiala u nich kupic kolderke i poduszke bo na allegro nie ma takich wymiarow wypelnien. a w ikea no troche drogie wypelnienie bo 80 zl pluus poduszka 10 chyhba, wiec troszke to wyjdzie drogo. QUOTE] a gdzie Ty takie drogie wypełnienia widziałaś? wczoraj byłam w ikei i tam wypełnienie kołderki kosztuje 29,90 a poduszki 9,90. koleżanki polecały bo są calkiem fajne tylko ten wymiar śmieszny
|
#3377 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ja też dostałam od położnej małą wodę z jodem, chusteczki j&j, chyba ,mleczko j&j próbka, próbkę jelpa, wkładek, małą tubkę nivea kremu na odparzenia z bebilonu do dziś czekam na misia ;( no a z tymi ankietami w szpitalu też słyszałam ---------- Dopisano o 20:15 ---------- Poprzedni post napisano o 20:14 ---------- Cytat:
a skąd jesteś dokładnie ??jak nie chcesz pisać to wyślij mi na PW
|
|
#3378 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=kapukat;32587354]no to wreszcie usiadłam
prasowałam prasowałam, teraz muszę to tylko poroznosić do właściwych miejsc....właściwie to dzięki temu że dzisiaj poprasowałam to będę mogła spakować torbę do szpitala i zabraknie mi tylko piżamy jednej i kosmetyczki do spakowania kosmetków...![]() No ja własnie też dopiero co usiadłam tle że ja tak od piątku cały czas coś robię bo mamy małe przemeblowanie i mam już dość ale na szczęście bliżej niż dalej tego wszystkiego. Fajnie że masz już torbę do szpitala na wykończeniu u mnie to torba jeszcze w lesie jak ogarnę to przemeblowanie to wezmę się też za torbę a prasowanie to na końcu nie cierpię prasować Z dużych rzeczy to już mam na szczęście pokupowanie bo i wózek i łóżeczko , przewijak i inne akcesoria do tego to też właśnie w sobotę kupiliśmy większość w IKEA to znaczy przyszła chrzestna zasponsorowała . Powiem Wam że dobrze że mam już trochę tych większych rzeczy za sobą bo coraz ciężej mi wszystko robić i jestem wściekła na siebie chodź wiem że to normalny stan że teraz robimy wszystko wolniej. Czuję się po mału jak taki mały słoń koszmar miłego wieczoru dziewczyny Edytowane przez Efijy Czas edycji: 2012-02-27 o 20:46 |
|
|
|
#3379 |
|
Zakorzenienie
|
Zaaabcia dzięki za kciuki.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3380 |
|
Zakorzenienie
|
a nie doczytałam
Ładny My myślimy nad 224. Ale jeszcze się zostawiamy .Najbardziej mroczny jest dla mnie 246. Taki ![]() Właśnie wróciłam ze spaceru z mężem. Trasa, którą normalnie robiliśmy w 30-40 min dzisiaj zajęła nam ponad godzinę Za każdym razem bowiem, kiedy twardniał mi brzuch musiałam się zatrzymywać
|
#3381 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
#3382 | |
|
Zakorzenienie
|
[QUOTE=aaaggusia;32589558]
Cytat:
sa tez wlasnie te za 29.99 ale 100% poliester, wiec mysle ze dziecie sie pod nimi spoci. ![]()
|
|
#3383 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Begie i ja jesteśmy z Tychów. Ogólnie obie formy są poprawne, choć ja tam wolę z Tychów (przez pewien czas to była poprawna forma) a my dzisiaj kupiliśmy płytki do kuchni z krowami
|
|
|
|
|
#3384 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ochraniacze sa wogole zbedne Znów spróbuję zadziałać na wyobraźnię: Wyobraźcie sobie ciepłą czerwcową noc, śpicie w łóżku otulone rożkiem/ kocykiem/ kołderką a dookoła was ktoś dodatkowo porozstawiał poduszki i nawet nie dociera do was świeże powietrze Poza tym jak maluszek powoli zaczyna się przewracać na brzuszek to zdarza się że twarzyczką wpadnie w ten ochraniacz i nie da sobie rady samemu się z tej pozycji uwolnić Tak naprawdę te ochraniacze to kupują mamy bo im się podobają lub są w zestawach. a warto pogadać ze sprzedawcą żeby obniżył nieco cenę i przysłał bez ochraniaczy. Lub znaleźć pościel bez tego elementu
|
|
|
|
|
#3385 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam termin sporo wcześniej od Ciebie i nie mam absolutnie nic. Wózek powiedzmy, że upatrzony, i to póki co tyle I też nie mam obłędu, spokojnie zdążę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Może od połowy miesiąca wezmę zwolnienie... cholera no, nie wiem... w sumie chciałabym, a jakoś tak mi póki co dobrze w pracy... Sama nie wierzę, że to piszę ![]() Cytat:
Rozmawiałam ostatnio z dwiema koleżankami. Jedna pracowała właściwie do końca, druga do 8 miesiąca. Obie czuły się dobrze, więc nie widziały powodu dlaczego mialyby nie pracować
|
|
|
#3386 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3387 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Próbuję uzmysłowić że ochraniacze blokują przepływ powietrza.
|
|
|
|
|
#3388 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już sama nie wiem, kupować ochraniacz, nie kupować, kupować, nie kupować...
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3389 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo wtedy przecież mam jeszzcze tttttyyyyyylllleeeeee czasu ![]() Ja biustonoszy do karmienia nie przewiduję, bo przy moim rozmiarze biustu nie ma szans na jakiekolwiek podtrzymanie w karmniku. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
|
#3390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale się tym nie martwięZazdroszczę, też bym tak chciała na następnej wizycie To było ostatnie tak ważne badanie, ocena wszystkich narządów, łożyska, przepływy krwi, wszystko ok. Mały ma śliczną bużkę, zakochaliśmy się z Tż, widać było dokładnie że jest do niego podobny.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

Może teraz coś takiego bardziej o nas?
Bo na razie to jedziemy ciągle z tymi porami roku...

w każdym razie jak rok temu znalazłam kolejnego guza, tym razem w drugiej piersi, to zdecydowałam, że dopoki nie urodze drugiego dziecka nie będę ryzykować braku możliwości karmienia

ale nie ma tego złego tym jednym karmiłam przez rok, więc nie ma się co martwic na zapas

nie gotuję za dużo bo nie mam kiedy, sprzątanie czasami też wzywa a ja padam na pyszczek - dobrze, że mam męża Anioła, który po 8 godzinach pracy wstawia pranie, wiesza je i później składa/prasuje, bosko gotuje, robi szybkie zakupy, odkurza itp. itd...