Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1935 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 18:27   #58021
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
, a nastepnie mycie SLSem, bo minely juz ponad 2 miesiace od ostatniego farbowania, wiec w tym tygodniu zrobie to juz na pewno, a to oznacza ze pozniej zgodnie z radami Basi bede myla przez jakis czas tylko odzywka.
Myj odżywką, myj. Nie wiem czy pisałam, ale ostatnio po farbowaniu zaniedbałam ten sposób i farba z odrostów lekko się wymyła. Tak więc mam za swoje.
Wystarczy kilka razy, a potem myj na zmianę jak lubisz.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:51   #58022
iwonsia01
Zadomowienie

Właśnie jestem po aplikacji kremu z biedry hmm mam mieszane uczucia... Włosy mięciutki ale sądzę, że jutro będą nadawały się do ponownego mycia, bo boje się przetłuszczenia. Czy wy je nakładacie na całe włosy tak jak Joanny bs? bo ja tak właśnie zrobiłam.
Stary 2012-02-27, 18:55   #58023
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Właśnie jestem po aplikacji kremu z biedry hmm mam mieszane uczucia... Włosy mięciutki ale sądzę, że jutro będą nadawały się do ponownego mycia, bo boje się przetłuszczenia. Czy wy je nakładacie na całe włosy tak jak Joanny bs? bo ja tak właśnie zrobiłam.
oj nie ja nakladam wielkość groszka i traktuje jak zabezpieczacz końcówek

chyba ze chcesz na noc

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 18:56   #58024
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość

chyba ze chcesz na noc
O widzisz Teraz będę widzieć:P I tak jutro mnie czeka kolejne mycie także nie ma tego złego
Stary 2012-02-27, 19:16   #58025
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
O widzisz Teraz będę widzieć:P I tak jutro mnie czeka kolejne mycie także nie ma tego złego
dołóz sobie zatem i jutro dopiero umyjesz włoski ( ktos tu nakładał na noc ten kremik )

ja zaraz sobie oliwę zapakuje na czerep

Stary 2012-02-27, 19:29   #58026
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja dziś umyłam włosy SLSem, nałożyłam garniera, później bazę odżywkową, później joaśkę z rumiankiem i...mam falo-loki. Chyba zacznę się przyzwyczajać, że mam za ciężkie włosy na odbicie od skalpu

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:32   #58027
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
A ja dziś umyłam włosy SLSem, nałożyłam garniera, później bazę odżywkową, później joaśkę z rumiankiem i...mam falo-loki. Chyba zacznę się przyzwyczajać, że mam za ciężkie włosy na odbicie od skalpu
poka

Stary 2012-02-27, 19:33   #58028
ewcia1807
Zakorzenienie

Nie mam czym zrobić zdjęcia

Stary 2012-02-27, 19:35   #58029
kascysko
Zakorzenienie

Powinnam zapytać na hennowym, ale się boję
Co myślicie o hennie cassia? Wiem, że może leciutko zmienić kolor - choć nie musi, a mam ochotę na jakiś eksperyment Jakieś doświadczenia?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:38   #58030
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Co myślicie o hennie cassia? Wiem, że może leciutko zmienić kolor - choć nie musi, a mam ochotę na jakiś eksperyment Jakieś doświadczenia?
Ja używałam Hm...włosy suche jak po typowej hennie, żadnego rozjaśnienia ani refleksów nie zauważyłam.

Stary 2012-02-27, 19:38   #58031
agatka89
Raczkowanie

Dziewczyny zauwazylam cos niepokojacego mam jakies syfki na glowie, duzo tego nie ma ale skad to? Nie mam wrazliwego skalpu, na nic nie jestem uczulona, nigdy tak nie mialam Mozliwe ze to od oliwy? To jedyne co mi przychodzi do glowy. Jantar odpada bo zauwazylam to jeszcze przed stosowaniem go.

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:40   #58032
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:

ja też właśnie zaaplikowałam.
Tylko na najpierw dałam Joannę b/s a na to ten krem
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:55   #58033
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Faktycznie wystarczy Ja zaczęłam od dzisiaj z pokrzywą, także i Tobie wytrwałości w regularnym stosowaniu życzę. A lniany polecam z całego serducha Teraz kupiłam jeszcze żel drogeryjny i będę mieszać, bo sam lniany jak dla mnie słabo utrwala.
z pokrzywą i skrzypem czasem mam problem z regularnością (przez tą ilość filiżanek w ciągu dnia ) ale drożdże sumiennie wypijam (mniam!). tobie też polecam dołączyć drożdże do pokrzywy - dostarczą wit. z gr. B które pokrzywa niestety może wypłukiwać.
len już jest więc pozostaje tylko 'ugotować' żel

dziś wyszłam z rossmanna z 2 szamponami i 3 odżywkami koleżanka trochę dziwnie na mnie popatrzyła zwłaszcza jak przeszukując półki co chwila sprawdzałam na karteczce czy to to ale co tam! potem będzie mi włosów zazdrościć
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 19:58   #58034
vyenna
Zadomowienie

Ag Rafka bardzo podobają mi się Twoje włosy

szukam: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...9#post33410649

zapuszczam włosy i okazjonalnie odchudzam
vyenna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:18   #58035
Evita_
Raczkowanie

Używała któraś z Was tej odżywki?
Garnier Naturalna Pielęgnacja Włosów, Odżywka do włosów cienkich, Drożdże piwne i owoc granatu
Aqua/Water, Glyceryl Stearate, Cetearyl Alkohol, Distearoylethyl Hydroksyethylmonium Methosulfate, Alkohol Denat, Hydroksypropyl Guar, Hydroksycitronellal, Faex/Yeast Extract, Limonene, Benzoic Acid, Benzyl Salicylate, Linalool, Punica Granatum Extract, Caprylyl Glycol, Persea Gratissima Oil/Avocado Oil, Geraniol, Hexyl Cinammal, Glycerin, Parfum/Fragrance
skład jest chyba zgodny z CG na moje oko. Tylko te ekstrakty trochę na końcu składu, co myślicie o niej? Wstawiłam ją już do analizy.
Evita_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:20   #58036
Fibibi
Rozeznanie

Cytat:
Cytat:

chyba ze chcesz na noc
a ja się tak zastanawiałam, dlaczego moje włosy następnego dnia po myciu były jakieś takie szorstkawe, matowe, nieprzyjemne w dotyku, po Waszych postach przypomniałam sobie, wtarłam we włosy biedronkowy krem, nawiasem mówiąc nie żałowałam jego i po całej długosci, a co

przynajmniej następnym razem będę mądrzejsza
Fibibi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:41   #58037
YouStynka88
Raczkowanie

Cześć kręconowłose
jestem tu "dość" nowa (hm, to dobre słowo) i od pewnego czasu w miarę możliwości staram się regularnie śledzić Wasze wpisy i uczyć się od Was czegoś nowego - mianowicie dbania o loczki
Tak by się rozkręcić postanowiłam się odezwać i napisać co nieco o swoich włosach.
Przechodząc do rzeczy - od dziecka miałam dość mocno skręcone włosy, nie mogę powiedzieć, że ich nie lubiłam bo bym skłamała, ale zawsze w mojej głowie kłębiło się marzenie o zabójczych w sensie długości włosów lokach ...na marzeniu się skończyło, bo będąc małą dziewczynką rodzice raczej włosów nie dali mi zapuścić, obcinając moje loczki zawsze na krótko
Od razu pochwalę się, że nie używałam NIGDY prostownicy, suszarka - w naprawdę nagłych wypadkach, jednak zafundowałam swoim włosom inny morderczy zabieg - rozjaśnianie i niestety, przyzwyczaiłam się do takiego też blond koloru, choć mój naturalny wcale brzydkim nie był, oscylował raczej w gamie kasztanu z rudymi refleksami. Jednak, chęć zmian i młodzieńcza wariacja przyczyniły się do zmiany koloru, pierw włoski były całe farbowane, teraz ograniczyłam się do balejażu.
Pragnę zaznaczyć, że od momentu natrafienia na wizaż i to źródło informacji "dla zakręconych" ożyła moja nadzieja na wyhodowanie dłuższych włosków w chwili obecnej długość moich loczków to lekko za ramiona....
I pragnę zaznaczyć, że poczęłam walkę o lepsze jutro dla moich włosów ;] i w chwili obecnej regularnie używam oleju kokosowego, używałam vatiki kokosowej oraz dabur jaśminu do włosów blond. Wcześniej piłam pokrzywę, taką ekspresową, jednak teraz zażywam Humavitu skrzypu i pokrzywy.
Również od czasu do czasu funduję włosom zwykłą maseczkę z jajka, oliwy z oliwek, miodu, cytrynki i takich tam domowych cudów.
B/s używam Joanny do włosów suchych i zniszczonych odżywki miód i mleko.
Co więcej, regularnie wczytuję się w wątki o pielęgnacji i zastanawiam się którą, metodą zacząć traktować włosy. W chwili obecnej po olejowaniu moje włosy odzyskały pewną radość .
Także, hm chcę podziękować, bo znów mam nadzieję, że kiedyś moje włosy staną się dłuższe
Pozdrawiam.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 0020fd508b.jpg (13,9 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ryby.jpg (26,7 KB, 30 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg starocie3.jpg (10,0 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg de565d8c4e.jpg (14,1 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg f5403adefb.jpg (23,7 KB, 49 załadowań)
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 20:46   #58038
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość
Także, hm chcę podziękować, bo znów mam nadzieję, że kiedyś moje włosy staną się dłuższe
Pozdrawiam.
jakie śliczne nowe skręciaki

Stary 2012-02-27, 20:57   #58039
agatka89
Raczkowanie

youstynka aleeeez lokiii!

ejjj ogladam M jak milosc i tam gra taka dziewczyna Natalię, bożesz jakie ona ma straszne te wlosy, az wolaja do mnie przez ekran, a maja taki potencjal !!

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-27, 21:14   #58040
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Tak na szybko to wiem tylko tyle, ze przy takiej wiosennej pogodzie i wyzszym punkcie rosy mozna juz dodac do pielegnacji wiecej humektantow, a takze stosowac je jako bs i krecic sobie psikadelka i sera do wlosow.
Dziękuję .
A ma któraś z Was jakieś propozycje co do odżywki d/s na taką właśnie pogodę? Mam Garniera AiK, ale on chyba ciężki? Myślałam, że jak pogoda lepsza to i włoski dadzą radę, a tu się sianko robi

Cytat:
j
zauważyłam ze bez siemienia lnianego na samym żelu bielendy moje włosy są bardzo puszyste ale bez puchu no i skręt jak pisałam juz wczesniej jest niżej - moze to kwestia nakładania żelu - lniany kładę przy samym skalpie, nie boje sie i na skóre a żel drogeryjny nakładam od dołu podczas ugniatania
czyli jak chce mega objętość a ciut mniejszy skręt to sama bielenda daje radę ( pewnie amerykę odkryłam )
jakoś ogonki mniej widoczne
Dokładnie o takim skręcie marzę!
Zazdroszczę ogromnie Jaką masz porowatość?

Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
Dziewczyny zauwazylam cos niepokojacego mam jakies syfki na glowie, duzo tego nie ma ale skad to? Nie mam wrazliwego skalpu, na nic nie jestem uczulona, nigdy tak nie mialam Mozliwe ze to od oliwy? To jedyne co mi przychodzi do glowy. Jantar odpada bo zauwazylam to jeszcze przed stosowaniem go.
A wewnętrznie nic nie zaczęłaś brać? Jakieś tabletki/herbatki?
Albo oliwa zapchała? Tak tylko gdybam.

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
z pokrzywą i skrzypem czasem mam problem z regularnością (przez tą ilość filiżanek w ciągu dnia ) ale drożdże sumiennie wypijam (mniam!). tobie też polecam dołączyć drożdże do pokrzywy - dostarczą wit. z gr. B które pokrzywa niestety może wypłukiwać.

dziś wyszłam z rossmanna z 2 szamponami i 3 odżywkami koleżanka trochę dziwnie na mnie popatrzyła zwłaszcza jak przeszukując półki co chwila sprawdzałam na karteczce czy to to ale co tam! potem będzie mi włosów zazdrościć
Z drożdżami kiedyś próbowałam, ale raczej nie rozpieszczały moich kubków smakowych . Zaraz uciekam na drożdżowy poczytać, może się przekonam.

Na mnie też znajome dziwnie się patrzą

Cytat:
Cześć kręconowłose
jestem tu "dość" nowa (hm, to dobre słowo) i od pewnego czasu w miarę możliwości staram się regularnie śledzić Wasze wpisy i uczyć się od Was czegoś nowego - mianowicie dbania o loczki

Jaki skręt! Będą z tego piękności. Powodzenia, nie poddawaj się

Używała któraś? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kolagenem.html
Jako b/s czy do mycia nadałby się? W ogóle warty zakupu? Dzisiaj w markecie wyczaiłam, a na analizowym nie ma
Wklejam skład:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Hydrolized Collagen, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Potassium Sorbate, Parfum, Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Citric Acid.
Stary 2012-02-27, 21:17   #58041
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
pussynka ale masz piękne falo-loki!

---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Ag Rafka i tak bardzo fajnie wyglądają!
Gdzie są faloki Pussynki? Ja nie widzę?
Dziekuję, kochana, wolę je jednak po myciu.
Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Miałam je wczoraj dodać ale brakło czasu..

1,2-włosy wczoraj rano (myte w sobotę), na noc spięte na czubku głowy, rano ugniatanie żelem lnianym

3,4-włosy dzisiaj... Umyłam wczoraj wieczorem odżywką, na mokre nałożyłam balsam Joaśki mleko+miód (wiem, wiem, muszę bardziej je nawilżać), praktycznie suche włosy spięłam w luźny koczek co było ogromnym błędem-fale wcale nie wyszły, włosy z jednej strony były wygięte na zewnątrz z drugiej "do środka", wygładziłam je sporą ilością jedwabiu i spięłam na ok. godzinę w kucyka, tak wyglądały jak wróciłam do domu.

Podsumowując:
czasem mam ochotę zrezygnować z walki o loki-ugniatanie, czekanie aż wyschnął same itd. Ale po ostatnich zdjęciach widać, ze raczej nie można ich zaliczyć do włosów prostych, ale też nie są jakieś całkiem "curly".
Na pierwszym zdjęciu widać jak małą maja objętość, zwłaszcza przy czubku, muszę wypróbować podpinanie, ale za każdym razem to nie jest możliwe.

Szczerze: zazdroszczę Wam włosków...
A moje lenistwo i motywacja, a raczej jej zaniki nie pomagają mi w walce o moje.
Z przodu prześlicznie się kręcą. Z tyłu ciut gorzej, ale dogonią. I nawet takie inaczej reanimowane fajne są.
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość

No szybka, za szybka
To była trzecia doba, ale to i tak za długo jak na mnie umyłam dopiero wczoraj Twoje za to (zdążyłam macnąć boskie w dotyku i tak ich dużo )
Aaa, kochana, jak znajdziesz czas to wrzuć skład Bingacza z błotem do analizy, bo zapomniałam spisać

Takich KLIK! też zazdrościsz? (to moje sprzed roku i zobacz co można zrobić z takich biednych ) Dawaj, dawaj, walcz. Już teraz są bardzo ładne, cierpliwości
EDIT: Nie oglądaj włosów codziennie, bo tak szybko się nie da poprawić ich stanu. Baw się mieszankami, zajmij czymś ważnym, pielęgnuj je cały czas i zrób kolejne zdjęcie za jakiś miesiąc czy 2
wtedy zobaczysz różnicę i będzie to fajny kop
Pamiętam te Twoej początkowe z dziennika-jedna z pierwszych przemian, jakie podziwiałam. I powiem Ci szczerze, ze te "nowe" zdecydowanie Cię odmładzają. Patrzac na tamte pierwsze, przypuszczałam, ześ w moim wieku
A moich spod czapki tam za wiele nie wystawało...
Cytat:
Napisane przez edyta07 Pokaż wiadomość
Tak ugniatam z głową w dół.

W takim razie uzbrajam się w cierpliwość, a jak będę miała gorszy dzień i będę chciałą je prostowac oraz ścinac, to będę Wam ględzić i macie krzyczeć, bić aż mi przejdzie!
Obiecuyjemy pokrzyczeć
Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość

Dziękuję
Właśnie zostałam wyczochrana przez koleżankę na zajęciach stwierdziła, że nie mogła się powstrzymać

Ładne są aż zazdroszczę Demce że mogła je dotknąć
No to jest komplement, chociaż czochranie zakazane
Mam nadzieję, ze to jest realne, abysmy i my mogły się kiedyś zobaczyć...
Cytat:
Pati, piekny pierdzielnikus
Miska, piekności

Z racji, że będę tu bywać rzadziej... kolejne zdjęcia będą za jakiś miesiąc, żeby zobaczyć progres większy
Oj, szkoda, bedziem tesknic do Twoich spiralek. Ale ucz się, ucz.
Cytat:
Nie mam czym zrobić zdjęcia
Osz, a już myśłałam,ze moja ciekawosc ewci w falolokach zostanie zaspokojona.
Cytat:

I bardzo dobrze, niech patrzy, potem bedzie patrzeć jeszcze bardzoiej zdziwiona, jak pięknieją Ci włoski.
Cytat:
Napisane przez vyenna Pokaż wiadomość
Ag Rafka bardzo podobają mi się Twoje włosy
Dziekuję bardzomam nadzieję,że jutro już wrócą do lepszego stanu.
Cytat:
Cześć kręconowłose
Tak by się rozkręcić postanowiłam się odezwać i napisać co nieco o swoich włosach.
Przechodząc do rzeczy - od dziecka miałam dość mocno skręcone włosy, nie mogę powiedzieć, że ich nie lubiłam bo bym skłamała, ale zawsze w mojej głowie kłębiło się marzenie o zabójczych w sensie długości włosów lokach ...na marzeniu się skończyło, bo będąc małą dziewczynką rodzice raczej włosów nie dali mi zapuścić, obcinając moje loczki zawsze na krótko
Od razu pochwalę się, że nie używałam NIGDY prostownicy, suszarka - w naprawdę nagłych wypadkach, jednak zafundowałam swoim włosom inny morderczy zabieg - rozjaśnianie i niestety, przyzwyczaiłam się do takiego też blond koloru, choć mój naturalny wcale brzydkim nie był, oscylował raczej w gamie kasztanu z rudymi refleksami. Jednak, chęć zmian i młodzieńcza wariacja przyczyniły się do zmiany koloru, pierw włoski były całe farbowane, teraz ograniczyłam się do balejażu.
Pragnę zaznaczyć, że od momentu natrafienia na wizaż i to źródło informacji "dla zakręconych" ożyła moja nadzieja na wyhodowanie dłuższych włosków w chwili obecnej długość moich loczków to lekko za ramiona....
I pragnę zaznaczyć, że poczęłam walkę o lepsze jutro dla moich włosów ;] i w chwili obecnej regularnie używam oleju kokosowego, używałam vatiki kokosowej oraz dabur jaśminu do włosów blond. Wcześniej piłam pokrzywę, taką ekspresową, jednak teraz zażywam Humavitu skrzypu i pokrzywy.
Również od czasu do czasu funduję włosom zwykłą maseczkę z jajka, oliwy z oliwek, miodu, cytrynki i takich tam domowych cudów.
B/s używam Joanny do włosów suchych i zniszczonych odżywki miód i mleko.
Co więcej, regularnie wczytuję się w wątki o pielęgnacji i zastanawiam się którą, metodą zacząć traktować włosy. W chwili obecnej po olejowaniu moje włosy odzyskały pewną radość .
Pozdrawiam.
O, jeżuuuuu, jakie cudne krecioły!!!!
Odżywek d/s mam nadzieję używasz po myciu, bo chyba przeoczyłam...
Na porost polecamy także wcierki (najpopularniejszy na wątku jest Jantar, ale nie mgiełka, tylko odżywka-wcieramy ją w skalp, ja znów robię reklamę Eiri i jej wcierkom z półproduktów-jak skończę kurację Jantarem robię przerwę i jadę z eirową). Przy pokrzywie, dobrze jest uzupełniać wit. B
Właśnie-czy wystarczy uzupełniać CP-em? (Miśka pisała,ze to wit. B5 chyba). Bo łykam CP i chciałabym dołączyć skrzypokrzywę. Czy konieczne dodatkowo łykanie jakiejś B?

Idę spłukać Bingo spirulina&keratyna. Przed myciem poszła maska z zółtka, rycyny, nafty i Bingo 40 składników głownie w skalp, ale i po długości przeciągnęłam.. Nie miałam cytryny i miodu, więc eksperyment.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:22   #58042
gohs
Zakorzenienie

Cytat:
Ja używałam dwa razy i powiem szczerze, efektów brak A przyglądałam się włosom naprawdę dokładnie
Stary 2012-02-27, 21:31   #58043
aleksandra987x
Rozeznanie

Witajcie, dziś szybko pochwalę się swoimi kudłami, zadowolona jestem, a co W sobotę było OMO, O-jakaś odzywka z akcji denko, ładnie pachniała M- Joanna z zieloną herbatą (tylko skalp) O- Garnier AiK. Joanna b/s z miodem i mlekiem, ugniecione, podeschnięte, pluking na noc. Rano nawet fajnie, ale potem jak pisałam wczesniej wiater pozazdrościł fryzury Z lenistwa przed targnieciem pod prysznic mokrymi dłońmi ugniatałam te kudły, aż były dośc wilgotne, pluking na noc, rano na zdj. 1 po nałożeniu zelu (mały wkład lokówki z przodu był, bo grzywka sterczała niemalże pionowo w górę wyprostowana po części...). 2 i 3 zdjęcie po całych 9 godzinach (po przebojach z czapką rano, upięciem na wfie i szybkim spacerku po mieście pod wiatr) Jutro też takie chcę

Życzę wam zakręconych snów, idę walczyć z tasiemcami i innymi apetycznymi rzeczami a potem spać, bo autobus rano nie zaczeka...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00154.jpg (91,2 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00155.jpg (109,3 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00157.jpg (117,0 KB, 27 załadowań)

Edytowane przez aleksandra987x
Czas edycji: 2012-02-27 o 21:33
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:46   #58044
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Witajcie, dziś szybko pochwalę się swoimi kudłami, zadowolona jestem, a co W sobotę było OMO, O-jakaś odzywka z akcji denko, ładnie pachniała M- Joanna z zieloną herbatą (tylko skalp) O- Garnier AiK. Joanna b/s z miodem i mlekiem, ugniecione, podeschnięte, pluking na noc. Rano nawet fajnie, ale potem jak pisałam wczesniej wiater pozazdrościł fryzury Z lenistwa przed targnieciem pod prysznic mokrymi dłońmi ugniatałam te kudły, aż były dośc wilgotne, pluking na noc, rano na zdj. 1 po nałożeniu zelu (mały wkład lokówki z przodu był, bo grzywka sterczała niemalże pionowo w górę wyprostowana po części...). 2 i 3 zdjęcie po całych 9 godzinach (po przebojach z czapką rano, upięciem na wfie i szybkim spacerku po mieście pod wiatr) Jutro też takie chcę

Życzę wam zakręconych snów, idę walczyć z tasiemcami i innymi apetycznymi rzeczami a potem spać, bo autobus rano nie zaczeka...
Ładniuuuuchne Zapuszczasz?

Miłych snów .
Stary 2012-02-27, 21:49   #58045
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Moje dzisiejsze
Światło naturalne.
Marzy mi się objętość taka, jaką ma iwonsia01
Cytat:
Ewa ja właśnie nie mam w ogóle objętości;/// Ciągle o nią walczę, ale przed mną długa droga, bo to co ścieniowane często nawet od samej góry musi odrosnąć

jedna i druga! ładne loki mają ale się zamieniać by chciały..baby

Cytat:
Może i głupie, ale spytać nie zaszkodzi. Mam w domu balsam do ciała, który kompletnie się nie nadaje - za słaby. A może do włosów jako np baza pod olej czy coś by się nadał? Skład w załączniku.
ee ja się na składach do końca nie znam ale i tak mi się podoba co to?
Cytat:
Napisane przez Ariada Pokaż wiadomość
Siemię lniane też było, ale wydało mi się drogo jak za małą paczkę - chyba pół kg kosztowało 4 zł. Czy to normalna cena jak za siemię lniane?
ja dałam 2 zł za 250gramów i myślałam, że to mało. ono było mielone czy w całości?

uhuhu, nadrobiłam całość ale nie chcę się z cytowaniem bujać

która to pianka Isany jest zgodna? mam ochotę na eksperymenty
Stary 2012-02-27, 21:53   #58046
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Używała któraś? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kolagenem.html
Jako b/s czy do mycia nadałby się? W ogóle warty zakupu? Dzisiaj w markecie wyczaiłam, a na analizowym nie ma
Właśnie umyłam nią włosy. Kończę drugą albo trzecią butlę. Bardzo dobra do mycia jak wszystkie pottersy. Ale chyba Ajrisz (nie pamiętam) pisała, że jakiś Potters ze zmienionym składem ma alko (hmm, może Myszka?)
Polecam

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 21:59   #58047
Miskaa78
Kazar Lady

nie chciało mi pozaznaczać cytowania

Martek - najprawdopodobniej wysoką - Ajrisz mi kiedys z tym pomogła i tak sie tego trzymam - kokos z włosami sie nie lubi, robi mi sianowate szorstkie włosy.

AgRafka wg mnie samo B5 to za mało, ja pokrzywę czy skrzyp uzupełniam drożdżami ( lub complexem) u mnie wypłukał sie też magnez na początku picia pokrzywy, zwróc uwagę na to to są typowie zielska moczopędne

ja sie tylko zastanawiam, czy pijąc pokrzywę czy skrzypopokrzywe i uzupelniając wit B czy jedno wchodzi w drugie, czy cos zostaje z tych witamin? Czy nie powinno sie w tych dniach dostarczac 2 razy wiecej witamin? na gdybanie mnie naszło

Stary 2012-02-27, 21:59   #58048
agatka89
Raczkowanie

Cytat:
A wewnętrznie nic nie zaczęłaś brać? Jakieś tabletki/herbatki?
Albo oliwa zapchała? Tak tylko gdybam.
Nic Nie wiem skad to Tez mi sie wydaje ze chyba oliwa zapchala no bo co innego? Z twarza tez mam masakre jesli uzywam czegos nawilzajacego. Tak mam cere doslownie jak pupcia niemowlaczka a jak sie posmaruje kremem jakimkolwiek to zawsze mnie zapcha ;/ a latka leca trzeba cos stosowac

zapuszczam do talii

Stary 2012-02-27, 22:01   #58049
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość
ee ja się na składach do końca nie znam ale i tak mi się podoba co to?
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...dy-lotion.html
Jak dla mnie okropne, ale za to do ciała mogę polecić
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...i-i-mleko.html .

Dziewczyny, macie gdzieś pod ręką link gdzie opisane jest mierzenie grubości włosów? Nie mogę znaleźć.
Stary 2012-02-27, 22:04   #58050
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Ja nakładam większy groszek i najpierw smaruję całe dłonie i resztę jakby wgniatam we włosy, głównie końcówki. Ale też boję się przeciążenia i przylapu, więc to tak troszeczkę tylko jak sa już odciśnięte z wody.

Cytat:
Ojoj... Używamy podobnych kosmetyków, więc dziwne. Tylko ja nie nakładam oliwy na skalp, bo mi to wzmaga wypadanie, więc może to oliwa? Ale nie wiem na pewno.

Cytat:

Spokojnie, to norma. A niedługo będzie podpatrywała, co tam kupujesz, żeby mieć tez takie ładne, zdrowe włoski

Cytat:
Cześć kręconowłose

Pozdrawiam.
dziewczyno, jakie ty masz silnie skręcone włoski Normalnie jak trwała!

Cytat:
youstynka aleeeez lokiii!

ejjj ogladam M jak milosc i tam gra taka dziewczyna Natalię, bożesz jakie ona ma straszne te wlosy, az wolaja do mnie przez ekran, a maja taki potencjal !!
To ta córka Hanki? Mówisz o tym rozczesanym sianku? Brrrr... masakra!

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Gdzie są faloki Pussynki? Ja nie widzę?

No to jest komplement, chociaż czochranie zakazane
Mam nadzieję, ze to jest realne, abysmy i my mogły się kiedyś zobaczyć...

ja znów robię reklamę Eiri i jej wcierkom z półproduktów-jak skończę kurację Jantarem robię przerwę i jadę z eirową). Przy pokrzywie, dobrze jest uzupełniać wit. B
Właśnie-czy wystarczy uzupełniać CP-em? (Miśka pisała,ze to wit. B5 chyba). Bo łykam CP i chciałabym dołączyć skrzypokrzywę. Czy konieczne dodatkowo łykanie jakiejś B?
Mój poranny pierdzielnik jest w codzienniku - wrzuciłam dla potomnych

Z tym czochraniem to sa ogólnie jaja. Z jednej strony cieszymy się, że mamy zdrowe (jak na razie to Wy macie) i miękkie włoski, miłe z dotyku - a z drugiej nie pozwalamy ich dotykać - hmm... jakie to kobiece co?

Mam nadzieję, że się kiedys spotkamy i poczochramy, hihi

Własnie miałam pytać o t witamini i inne. ja piję tylko skrzyp polny - czy ma to sens bez pokrzywy? Bo jakos zapomniałam kupić i nadal zapominam...
No i biorę CP - jak to ja; przeczytałam od madrzejszych, żeby brać, więc biorę - ale w ogóle się nie zainteresowałam co to...

To i również czaję się na wcierkę Eiri - czekam niecierpliwie na jej recenzję

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość

Normalnie supe! Zazdroszczę Ci tego plunkingu na noc. ja raz zrobiłam i nawet nie byłam w stanie potem ich spiąć. Skręt jak u murzynki prawie, częściowe pogniecenie a przy głowie przyklap jakich mało...

Chcę nałożyć oliwę już! Ale rano jadę do lekarza, więc nie zdąrzyłabym wysuszyć włosów a z oliwą dolekarza nie zajadę, bo mnie jeszcze do psychiatry skieruje albo na myjkę
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości