Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 106 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-27, 22:04   #3151
libra777
Zakorzenienie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez aixa Pokaż wiadomość
kilka zdjęć tak dla przypomnienia
wykapana mama
Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość
Gorzej jak tak z roku na rok wróżą mi,że za parę lat urodzę pięcioraczki:drzw i-strach:
uważaj żebyś sobie nie wykrakała
a z tym małym to boskie
Nie wiem jak to będzie u nas bo ja to lubie sobie łaciną rzucić ,żebym się kiedyś nie ździwiła
Cytat:
Napisane przez blistex Pokaż wiadomość
żadna z nas chyba nie jest aż tak wyrodna
http://www.demoty.pl/kto-glosuje-za-...ligencje-39294
o matko!!!! niektórych to powinni podwiązać
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
kilka fotek- "czarne" z dzisiaj, odkurzanie- z soboty

p.s. jak wstawić fotkę w klubie- w wątku??
super pomoc
Musisz wstawić najpierw fotkę do albumu internetowego np. picassa albo innego tak żeby ona była w sieci, klikasz prawym przyciskiem i wciskasz "skopiuj adres URL" później w klubie w oknie odpowiedzi wciskasz "wstaw obrazek" i wklejasz tam link tej fotki
Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
smoka to się powinno zabrac jak dziecko ma pół roku bo wtedy zanika odruch ssania . wszystko ponad to juz lenistwo rodziców
zgadzam się z tym i nie przekonuje mnie tłumaczenie że jeszcze nie pora itp.
Megi boscy jesteście
Izumi a lekarka zlecila coś czy nic ma coś brać ,czy kazała tylko się lepiej odżywiać

Te wasze wszystkie teściowe to w kosmos wysłać i jakim cudem udało im się wychować synów ktorzy wam się spodobali

Nie zawsze da się bezboleśnie przejść przez zabranie smoka szczególnie juz w takim wieku.Nie każde dziecko da się przekonać tłumaczeniem jak np. Gabi. Trzeba zabrać i tyle.
To samo z sikaniem nie myślcie że wam od razu zaczną wołać ,trzeba pilnować co pół godziny czy częściej i wysadzać ,czasami trwa to miesiącami.
Czytałam wątek na którym dziewczyna 4-letniego chłopca nie mogła oduczyć od pampersów ,co z tego że on wiedział gdzie się co robi i że trzeba wołać jak wolał robić w pieluchę ,to dopiero rozpacz 4 lata ,rozmiary się kończą.
Zrobicie jak chcecie ale na waszym miejscu (te które nie zaczęły) to bym już nie zwlekała.Pozwijajcie dywany ,kupcie 20 par gaci i do dzieła.

Pogoda dzisiaj u nas w miarę ładna była,trochę wiało,na ból głowy nikt nie narzekał.
Sezon rowerowy juz u nas otwarty przejażdżka była krótka ale już poczuliśmy wiosnę.
Pszczoły moje też się oblatywały ,czyli juz chyba zima sobie poszła.
libra777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:07   #3152
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
i tak mało kto zabiera jak dziecko ma to pół roku a pewnie tak by było najłatwiej To tak jak z cyckiem mi to zajęło całe dwa dni bo zrobiłam to jak mala jeszcze roku nie miała . teraz już skubańce pamiętliwe są
Zośka to sama cycka wypluła. Jakież to było proste
Stary 2012-02-27, 22:10   #3153
Izumi
Wtajemniczenie

MŁODA

Moje dwie sprawy do Ciebie kochana
Obie zailustrowane

1. Kolorystyka. Wstawilam zdjecie, ktore zrobilas dla Darusi (Darcia nie zloscisz sie mam nadzieje). Twoje po lewej, u mnie na kompie wyglada jakby tinta byla za bardzo w zielenie ustawiona. Po prawej tak jakbym ja kolorystyke widziala. I teraz nie wiem, czy celowo zrobilas taka kolorystyke, czy tak mi kolor przeklamuje ... Zalety LCDkow .... Grrr ... ni cholery nie moge dziada skalibrowac.

2. Jestes w stanie wyciagnac cos ze zdecia robionego pod swiatlo i BEZ wypelnienia lampa? Tak jak drugi zalacznik (to jest po jakims tam poprzesuwaniu suwaczkow juz). Jakby co chetnie wysle Ci RAWa. Chce tylko wiedziec czy sie da cos z tym w miare konkretnie zrobic .. no i jak to zrobic Presetem lub plikiem XMP nie pogardze zebz przesledzic Twe pocznania
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg jaa.jpg (85,0 KB, 39 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05981.jpg (44,5 KB, 32 załadowań)
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:17   #3154
agnieszka09
Wtajemniczenie

czesc lasencje

AXIA sliczna Lenusia a to zdjecie z koniem piekne

ASIULEK Wercia jak zawsze sliczniutka,widze,ze tez mania na okulary Karina ostatnio nawet spala w zalozonych targa je wszedzie ze soba.

MEGI ojjjj ja przy Tobie to jak zapasiona stonka uwielbiam takie chudzielce Igus przystojniak,w koncu jakas foteczke wrzucilas i mozna podziwiac

DARUSIA bedzie dobrze.jatez nie nawidze klamstwa.czy to duze czy to male...mnie ostatnio tz na Frugo oszukal kupil 5,wypil 2,do domu przyniosl 3,wypil 2,zostawil mi 1...i powiedzial,ze wypil tylko 2...wiedzialam,ze promocja jest i napewno kupil5 wiec sie wkur.wilam nie o to,ze zachlanny i dupnie rozdzielil tylko,ze mnie oszukal ...i to jeszcze na takiej blachostce

u nas pierwsza proba ze smokiem to masakra.po 3 dniach oddalismy...a druga proba rewelacja.szybko,prosto i bezbobelsnie...

zpieluszakmi tez super poszlo.choc ostatnio miala tydzien,ze kupa w majty dzien w dzien.szalu mozna bylo dostac.ale dzis juz do no docnika

http://s6.suwaczek.com/201003261565.png

ADRIANEK 11.10.2011

NASZ SLUB 11.08.2012
agnieszka09 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:19   #3155
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

strasznie sie uparlyscie na te problemy finansowe,przeciez ja nie napisalam ze je mamy,malo tego nie napisalam,ze mamy jakies wielkie dlugi tylko ze kasa tu akurat jest w calej sytuacji najmniej wazna.......
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:26   #3156
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
To samo z sikaniem nie myślcie że wam od razu zaczną wołać ,trzeba pilnować co pół godziny czy częściej i wysadzać ,czasami trwa to miesiącami.
Czytałam wątek na którym dziewczyna 4-letniego chłopca nie mogła oduczyć od pampersów ,co z tego że on wiedział gdzie się co robi i że trzeba wołać jak wolał robić w pieluchę ,to dopiero rozpacz 4 lata ,rozmiary się kończą.
Zrobicie jak chcecie ale na waszym miejscu (te które nie zaczęły) to bym już nie zwlekała.Pozwijajcie dywany ,kupcie 20 par gaci i do dzieła.
przydaje się jeszcze u mnie pralka taka co ma szybki program na 15 min szybko pierze obsikane gacie dziś 6 szt gaci plus 5 par spodnie jedne rajstopki , trampki z przedszkola i trzy pary skarpet
osiwieję zanim ją nauczę . Jutro ją wezmę na żelki , żelka za siku a ona je kocha dziś już wyła o żelki to jej powiedziałam że za siku .
Jak upoluję coś do nocnika to jej dam może zakupa że jak sie szcza to są słodkości
Szymka tak przerabiałam na małe autka . Kupiłam ze 30 szt takich małych po 2 zł jakoś i za kupę którą walił notorycznie w gacie nawet jak już sikał do kibla dostawał auto . jak zrobił w majty pokazywałam auto i chowałam . BYł ryk ale w końcu skumał tą relację . Robił na nocnik i sam pokazywał i po auto przełaził . z autek przeszło na cukierki i potem już się nie dopominał
Stary 2012-02-27, 22:34   #3157
libra777
Zakorzenienie

Aga bo tak to jest jak już ładnie woła a nagle srutnie w majty i nie wiadomo jak się zabrać za to , też niedawno mi tak zrobił ,1 raz od kąd zabraliśmy pampka

---------- Dopisano o 22:34 ---------- Poprzedni post napisano o 22:30 ----------

Cytat:
przydaje się jeszcze u mnie pralka taka co ma szybki program na 15 min szybko pierze obsikane gacie dziś 6 szt gaci plus 5 par spodnie jedne rajstopki , trampki z przedszkola i trzy pary skarpet
osiwieję zanim ją nauczę . Jutro ją wezmę na żelki , żelka za siku a ona je kocha dziś już wyła o żelki to jej powiedziałam że za siku .
Jak upoluję coś do nocnika to jej dam może zakupa że jak sie szcza to są słodkości
Szymka tak przerabiałam na małe autka . Kupiłam ze 30 szt takich małych po 2 zł jakoś i za kupę którą walił notorycznie w gacie nawet jak już sikał do kibla dostawał auto . jak zrobił w majty pokazywałam auto i chowałam . BYł ryk ale w końcu skumał tą relację . Robił na nocnik i sam pokazywał i po auto przełaził . z autek przeszło na cukierki i potem już się nie dopominał
no ja mam najkrótszy 30 ale dobre i to.
A z żelkami to może to być sposób ,bo ja nie raz mojego tez szantażuję(niestety) na żelki ,nie chce zabawek albo kredek pozbierać a chce żelka ,to mówię że dostanie jak ładnie sprzątnie i wszystko w mig posprzatane ,więc gnojki małe dobrze wiedzą wszystko
Stary 2012-02-27, 22:34   #3158
Izumi
Wtajemniczenie

Kilka zdjec jeszcze

1. Klaki (przed - w trakcie - po) ... lepiej?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC06236.jpg (90,7 KB, 64 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg bggg.jpg (32,1 KB, 45 załadowań)
Stary 2012-02-27, 22:39   #3159
Darusiaaaa
Zakorzenienie

ania tez ten program uwielbiam,zwlaszcza teraz jak mala nocnik ma do stawania na nim....
dzisiaj jakis progres bo 3 razy na nocnik siku i raz kupa,ale juz tak pieknie bylo
A.Camus
Stary 2012-02-27, 22:39   #3160
ania p
Zakorzenienie

Izumi bardzo ładnie choć troszkę tych długich włosów szkoda , ale na bank będzie Ci lepiej z myciem
Piankowy model
Stary 2012-02-27, 22:43   #3161
Darusiaaaa
Zakorzenienie

izumi zdecydowanie lepiej!!!!!!!!!!!!
A.Camus
Stary 2012-02-27, 22:44   #3162
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Kilka zdjec jeszcze

Fajny golasek

Mi się bardziej podobało przed Ale po też nieźle
Szkoda że takie zostały bo jest fundacja która zbiera naturalne włosy na peruki dla kobiet po chemii. Chyba "rak and roll"
Stary 2012-02-27, 22:46   #3163
libra777
Zakorzenienie

Izumi tez uważam że lepiej , a mi sie Michasia zdjęcie z jabłkami podoba ,cudne
Stary 2012-02-27, 22:46   #3164
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
kilka fotek- "czarne" z dzisiaj, odkurzanie- z soboty

p.s. jak wstawić fotkę w klubie- w wątku??
Śliczna i elegancka dziewczynka
Co do zachowania... Chwilę mnie tu nie było, ale jak ostatnio zaglądałam, to pamiętam, że było zupełnie na odwrót. Wtedy narzekałaś że niegrzeczna, nieusłuchana i że dłużej już z nią nie wytrzymasz Widocznie wcześniej przechodziła bunt dwulatka niż reszta
Stary 2012-02-27, 22:47   #3165
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Kilka zdjec jeszcze

Fajnie wyglądasz a i pracy z włosami pewnie dużo mniej...

Mrowak ale laska z Ciebie
A Iguś taki do zjedzenia przystojniak

Asiulek ale będę miała śliczną synową jakoś przegadam Miśkowi żeby odpowiadał na amory Werci bo się w końcu zniechęci

P0P cieszę się że z małą lepiej no i że Ty już w domku... Jak Oliwka zareagowała na zmiany (brak brzuszka i mama trochę w gorszej formie?) Mówicie jej o siostrze?

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:49   #3166
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
ja o smokach nie mam co pisac,mala sama oddala i juz jej nie podalam i tyle.
Dla mnie smok to w ogóle obcy temat,bo Nina smoka w buzi nie miała
Najpierw żałowałam,że się smokiem zatkać jej nie da,ale teraz cieszę się,że była mądrzejsza niż matka
Cytat:

.
Jezu muszę się wziąć za to nocnikowanie,ale chęci mam takie,że
Wszystko zasikane,mokre i żadnej gwarancji,że szybko załapie
Cytat:
Kilka zdjec jeszcze

Lepiej to na pewno będzie Ci z myciemTak i tak fajno.
Sporooooo włosów zleciało.

Ja dzisiaj kupiłam sobie wiosenne baleriny,rurki-wszystko w kolorze ala wiosnaNinie tenisówki.I co?no szlag by to,bo pada śnieg
A oni pogodę to z fusów wróża chyba,bo nic kompletnie się u nas nie sprawdza.Barany

Pop strasznie się cieszę,że jesteś już w domu.Idzie wszystko do przodu.Niech tylko ciśnienie da Ci normalnie żyć

Megi ale masz przystojniakaZakoch ałam się w tym chłopcu.Rzęsiska piękne

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 22:52   #3167
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Aiulek, ja poszłam z Gabrysią do dentystki, która w przelocie zrozumiała moje intencje i powiedziała, ze ząbki będą rosły zdrowsze, ładniejsze i równiejsze jak nie będzie smoka. Gabrysia myślała cała drogę powrotną i potem dzielnie poszła ze mną do kosza na smieci i sama smoka wyrzuciła. Pytała potem o niego parę (-naście?) razy, ale zaraz przypominała sobie, ze ząbki muszą być zdrowe i teraz zupełnie mamy to z głowy.
Na spanie nie miało to żadnego wpływu (a jak wiesz, wesoło z tym nie mamy).
Myśmy się smoczka pozbyli 1 stycznia ... ot takie postanowienie noworoczne . Młody 2 dni był nie do zniesienia "DAĆ CIOCIEK! DAĆ CIOCIEK" + w żłobku nauczył się, że w złości wali się głową z całej siły w ściany i podłogi, ale byliśmy nieugięci . O dziwo 3 dnia już pełen luz I nawet zasypia bez (co myślałam, ze się never nie uda). Więc to już pełne 2 miesiące bez smoka.

I jak tak czytam o tym sikaniu waszych pociech, to też zaczynam się przekonywać. Gdzie można tanio majciochy na szkraba kupić

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:50 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
ja nie mam problemu ze smoczkiem, nie mamy go już od roku ale co do dentysty... Byliśmy dziś zaprowadzić tz-a do dentysty i o ile Michał wie kto to i co robi, to dziś nawet do poczekalni nie chciał wejść, wątpię żeby dentysta do niego przemówił (a mógłby w kwestii mycia ząbków)
WOOOW
Stary 2012-02-27, 22:57   #3168
libra777
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Jezu muszę się wziąć za to nocnikowanie,ale chęci mam takie,że
Wszystko zasikane,mokre i żadnej gwarancji,że szybko załapie
no i tak będziesz musiała się kiedyś wziąć za to ,gwarancji niestety nie ma ,ale jest nadzieja
Cytat:
I jak tak czytam o tym sikaniu waszych pociech, to też zaczynam się przekonywać. Gdzie można tanio majciochy na szkraba kupić
w lumpku poszukaj ,ja trafiłam na cały komplet chyba 12 sztuk z disneya z tygryskiem po 1 zł za sztukę a chwilę wcześniej kupiłam w sklepie takie same po 21zł za 3 sztuki w paczce
Stary 2012-02-27, 22:57   #3169
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Ana i bardzo dobrze ze smoka nie chciała Dobrze też że jej paluchy nie posmakowały
Stary 2012-02-27, 22:57   #3170
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Aixa - jak nie wiesz co napisać to .... może nowy wierszyk napiszesz.
Lenka wygląda super

Jak brałam kredyt na mieszkanie jakieś 8 lat temu (na 25 lat) to też tak myślałam. Aktualnie zostało mi całe 2 tys. do spłaty. Więc nie myśl tak pesymistycznie bo nigdy nie wiadomo jak to będzie w przyszłości. Zawsze może coś się zmienić i dużo szybciej go spłacicie.

Widać że Wercia uwielbia aparat fotograficzny .

JA właśnie zmierzyłam swoje i mam całe 140/100. Mi też łep pęka.

Dziękuję za komplementy pod adresem moich córek. Dziwnie tak pisać w liczbie mnogiej.

Wyszłam dzisiaj ze szpitala. Czuję sie tak sobie. Ciśnienie będzie się normalizowało jeszcze przez parę tygodni do tego jeszcze brzuch mnie pobolewa. Niemniej wolę siedzieć w domu niż w szpitalu w którym nic mnie nie trzyma. Jest tylko problem z dojazdami do małej bo sama z tym ciśnieniem i zawrotami głowy raczej nie powinnam prowadzić samochodu.

Super z tym kredytem!!! Jejku ... ale mi się marzy... ehhh. Wkurza mnie, że nie możemy wziąć kredytu. Według banku nie będzie nas z TŻ'em stać na płacenie co miesiąc 1000zł raty kredytu .... ale jakimś dziwnym sposobem stać nas na płacenie co miesiąc 1000zł obcemu facetowi za wynajem.... Eh.

Popik BOSKO że już wyszłaś! Wreszcie możesz Nataszy sił swoją obecnością dodać Strasznie się też cieszę, że Mała już na "noskach" i że wreszcie po swoim pierwszym posiłku! Oby ją brzuszek nie bolał i dalej parła tak mocno na przód! DALEJ MALEŃKA!!!

A Ty potem musisz historie swoich córek opisać, ku pokrzepieniu innych Mamusiek, którym się takie kruszyki urodziły i którym brak siły i wiary by walczyć
Stary 2012-02-27, 22:58   #3171
libra777
Zakorzenienie

Lind a wy się boicie dentysty? bo jeśli tak to mały to widzi i sobie zakodował że trzeba się bać dentysty.
Stary 2012-02-27, 22:58   #3172
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez megi-megi Pokaż wiadomość
A ja chciałam Wam kogoś w końcu pokazać.
JAAAAAKIII OOOOPALONY!!!! ZIMĄ? NICE
Kobietko, a coś Ty taka wysuszona? Jak Ci jeść nie dają to zapraszam do siebie na kawe i dużo ciastek!
Stary 2012-02-27, 22:58   #3173
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Spadam spać
Stary 2012-02-27, 23:01   #3174
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
no i tak będziesz musiała się kiedyś wziąć za to ,gwarancji niestety nie ma ,ale jest nadzieja

w lumpku poszukaj ,ja trafiłam na cały komplet chyba 12 sztuk z disneya z tygryskiem po 1 zł za sztukę a chwilę wcześniej kupiłam w sklepie takie same po 21zł za 3 sztuki w paczce
Wiem,wiem.Muszę tylko znowu nocnik kupić,bo pierwszy jest dziurawy-Nina oderwała z niego pozytywke i została w nim dziura
Oj mi to się nawet myśleć nie chcę o tym,ale nie ma na co już czekać
Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Ana i bardzo dobrze ze smoka nie chciała Dobrze też że jej paluchy nie posmakowały
Wiem Iz.Cieszę się bardzo,że nic ssać nie chciała

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:03   #3175
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

WOOOW
Żadne wow. On sam nie bardzo chciał a ja chciałam mu czasem dziób zakleić czymś bo by na cycku non stop wisiał.... Jak już mi nie zależało a i on tylko wyrzucał je z łóżeczka to schowałam i tyle.

Michaś
Stary 2012-02-27, 23:07   #3176
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
a my ustalilismy,laski dostaja na pol pokoj 20m2 i zaczynamy im od jutra urzadzac,jutro tz jedzie do hurtownii i tam do domu pomierzyc i dzielimy jeden najwiekszy pokoj dla nich na polowe,poszukuje wielkich naklejek alo super tapety na ta jedna sciane,bo na reszcie jest tapeta taka jasniutenka zielona pistacjowa, Oliwia za kuchnia bedzie musiala poczekac bo lozko trzeba jej kupic takze wyprawa do ikei tez edzie obowiazkowa,ale nie ma tego zlego co by nadobre nie wyszlo.
Daria, zazdraszczam meblowania .
Misiek teraz w tym mieszkaniu ma swój pokój. Najemca pozwolił nam nawet mieszkanie odremontować i pokój na dziecięcy przerobić... . Tylko że u niego w pokoju jest strasznie ciulowa tapeta odłażąca miejscami od ścian, na dodatek pomalowana farbą w kolorze sraki ;[. Chciałabym mu zrobić superaśny pokój, ale na razie nie stać nas nawet żeby te ściany do porządku doprowadzić ... ehhh ..... A może ktoś by chciał nerkę kupić??? NERKĘ TANIO SPRZEDAM! HAAAALO! NA REMONT POKOJU DZIECKA ZBIERAM! NERKA, NERKA DO SPRZEDANIA! ... 0RH+ jakby co

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:04 ----------

Cytat:

Co jadl przed badaniem dzień wcześniej . ? Bo trzeba uważać zero tłustych rzeczy już od południa bo mogą sfałszować wyniki wiem bo TZ robi co pół roku , na wątrobę powienien łykać osłonowca typu eseliw czy coś innego cały czas .
Kazała nie jeść nic 12h przed badaniem i pić tylko wodę. Dla Tż'a to masakra, bo badania miał o 7ej rano, a on właśnie w nocy pracuje. Więc de facto jaj się obudził jednego dnia o 15ej (po pracy) to już nic nie jadł aż do tych badań następnego dnia.
Stary 2012-02-27, 23:08   #3177
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lind a wy się boicie dentysty? bo jeśli tak to mały to widzi i sobie zakodował że trzeba się bać dentysty.
Nie... ale Misiek już na fotelu siedział i ząbki pokazywał... Chyba mu się nie spodobało wtedy... Ale dziś za drugim podejściem wszedł ze mną do poczekalni i jak tz siedział w gabinecie to na spokojnie mówił że tata u dentysty jest...

Michaś
Stary 2012-02-27, 23:09   #3178
mloda1989
Zakorzenienie

Cytat:
MŁODA

Moje dwie sprawy do Ciebie kochana
Obie zailustrowane

1. Kolorystyka. Wstawilam zdjecie, ktore zrobilas dla Darusi (Darcia nie zloscisz sie mam nadzieje). Twoje po lewej, u mnie na kompie wyglada jakby tinta byla za bardzo w zielenie ustawiona. Po prawej tak jakbym ja kolorystyke widziala. I teraz nie wiem, czy celowo zrobilas taka kolorystyke, czy tak mi kolor przeklamuje ... Zalety LCDkow .... Grrr ... ni cholery nie moge dziada skalibrowac.

2. Jestes w stanie wyciagnac cos ze zdecia robionego pod swiatlo i BEZ wypelnienia lampa? Tak jak drugi zalacznik (to jest po jakims tam poprzesuwaniu suwaczkow juz). Jakby co chetnie wysle Ci RAWa. Chce tylko wiedziec czy sie da cos z tym w miare konkretnie zrobic .. no i jak to zrobic Presetem lub plikiem XMP nie pogardze zebz przesledzic Twe pocznania
Nie trawie czerwonego na zdj;/ i jak zdj ma byc za czerwone to wole zeby bylo juz za niebieski:P ale u mnie na monitorze to zdj ma ok kolorystyje....
jak kupilismy monitor - wczesniej tylko z lapkow korzystalismy i podlaczylismy go to od razu wszystkie nasze zdj z galerii poszly do kosza bo byly wlasnie za zolte/czerwone laptopy leca czesto w zielony/niebieski...i musilismy na nich kolorytyke poprawiac...

co do drugiego to podeslij rawa i zobacze co da sie zrobic:P
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-27, 23:09   #3179
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do odsmoczkowania. Zaczynam od jutra. Chciałam dziś ale jako, że jutro mala idzie do teściów na cały dzień to odpuszczam bo oni to sobie Werci bez smoczka nie wyobrażają. zawsze pierwsze pytanie jak u nich ją zostawiamy to jest "macie smoczek"? Nie będe im tergo robić, tym bardziej, że by mieli pierwsze usypianie w dzień bez smoka.

No ale w kwestii rozumienia... gadałam jej dziś pół dnia, ze takie dzieci jak ona nie maja juz smoczkow, że wystawimy na balkon, ptaszek zabierze do innego dziecka, do małej dzidzi. Ona na to "tak, tak". na koniec pytam "to już nie chcesz smoczka? takie dzieci jak ty nie mają uż smoczków" na co ona "mają". To oddamy smoczka? ona "NIE"!! I na tyle się zdało moje gadanie
Ja w żłobku widzę, że bardzo dużo dzieci w Miśka grupie ma wciąż smoczek (to są dzieci w jego wieku i do 4-5 mies. starsze). Na szczęście młodego nie ciągnie już. Ale to jest dowód na Twoje kłamstwo mamusi .. takie dzieci jak Wercia MAJĄ smoczki! Mała sobie nie da kitów wciskać
Stary 2012-02-27, 23:10   #3180
ania p
Zakorzenienie

Izumi gacie w tesco może jeszcze na przecenie trafisz bo nie raz mi się zdarzyło kupić 7 paka za np 12 zł , normalnie najtańsze tam coś koło 20 kosztujują za 7 szt

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości