|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Moja rodziła ponad 20 godzin i mówiła że nigdy więcej.teraz jest w ciązy
Nigdy nie mów nigdy![]() To jesteśmy dwie,też nic nie robie dzisiaj.Wczoraj dostałam opr od ginki(u której byłam) a co mnie przyjmowała do szpitala.Mówi do mnie a Pani w domu co robi?Sprząta,gotuję,robi zakupy?Mówię no tak.(kto mi to zrobi -myslę) to mi nakładła parę słów.I od dzisiaj nie robię nic tzn oczywiście ograniczę sprzątanie,bo u mnie i tak nie ma komu brudzić,Filip i ja.Postaram się oszczędzać.Myśle że mi jest ciężko pogodzić się z tym że w pierwszej ciąży robiłam wszystko,latałam jak perszing po mieście itp.A teraz nawet na drugie piętro wchodze z przerwami,odpoczywam na schodach ![]() Dzisiaj byłam na pobraniu krwi-jestem ciekawa jak moje TSH. |
|
|
|
#3452 | ||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
ooo to będą Ci teraz muuuuczały te krówki ![]() Cytat:
jeszcze myślałam nad takimi falbankami które zakłada się pod materac i ładnie wystają spomiędzy szczebelków... Mnie też bardziej podoba się ta 2 sukienka, jest śliczna ![]() Cytat:
![]() Właśnie super te listy, chyba muszę sobie przepisać. Ja jeszcze nic nie kupiłam ani dla dziecka ( oprócz wózka) ani dla siebie do szpitala. Może powoli zacznę o tym myśleć Co za ponury dzień.... |
||||
|
|
|
#3453 |
|
Zadomowienie
|
ale wam zazdroszczę meblowania pokoików dla maluszków u nas to nie przejdzie bo czekamy na developera więc moze we wrześniu zaczniemy wykańczanie mieszkanka, a po porodzie mam sie zjawic u teściowej a tam jakoś nie widze możliwości ładowania już jakiejś szafy z rzeczami dla niuni, ogolnie ciężko to widzę bo ja mam jak to teściowa komuś powiedziała dośc silny charakterek i nie daję sobie w kasze dmuchac choc jak na razie jestem bardzo wyrozumiała dla teściowej i jej dziwnych pomysłów, u nas nie zamieszkamy bo mamy troszke bardzo wilgotne mieszkanko co może dla nas jest mało szkodliwe ale u maluszka to pewnie o wiele bardziej
odebrałam wczoraj wyniki i wszystko w normie jest tsh, tokso i nawet w miarę morfologia, tylko w moczu bakterie, dziś za to idę na usg popatrzyc ile wody ma niuńka wokół siebie, a w środę do lekarza z wynikami ciekawe co mi powie na te nieszczęsne bakterie zaabcia jak dla mnie 2 sukienka jest idealna na nasze brzuszki co lepsze my mamy na maj zaproszenie na ślub "prawie rodzinny" i nie wiem co ja założę z brzuszkiem 8 miesięcznym oczywiście jeśli będę na siłach wygrzebac się z domu |
|
|
|
#3454 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ja mam wizytę 9.03 wtedy wszystkiego się dowiem. Generalnie mój gin robił mi usg co miesiąc, więc trochę bym się zdziwiła, gdyby teraz się skończyło. Byłabym zdziwiona i zawiedziona ![]() Cytat:
|
|
#3455 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymam kciuki za badanka. ![]() Mnie coś mdli. Chyba trzeba przeprosić się z łóżeczkiem... ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- To ja chyba dziś pójdę w Twoje wczorajsze ślady... A wczoraj czułam się tak dobrze... |
|
|
|
|
#3456 |
|
Zakorzenienie
|
niooo
![]() w sumie będą 3 małe krówki i jeden większy dekor ![]() jestem zadowolona z nich... o mały włos kupilibyśmy z dzbankiem, ale nie było :P a krowy to chodziły za mną od tygodnia jak byliśmy oglądać płytki moje dziecko chciało mi dzisiaj nie dość, że w brzuchu to i jeszcze na kanapie dziurę zrobić. tak się wierciła. a teraz się wypina... dzisiaj koniec 28 tyg |
|
|
|
#3457 |
|
Zakorzenienie
|
Ciekawe jak Perse..
|
|
|
|
#3458 |
|
Rozeznanie
|
A ja się przyłączam do tych leniwych dzisiaj. Mąż wybył na siłkę, a później do pracy. Obiad gotowałam wczoraj wieczorem, więc tylko odgrzać. Niby miałam w planie prasowanie i pranie jedno zrobić, ale na planach się pewnie skończy. Jakieś śniadanko tylko muszę zjeść mi marsza grać zaczynają kiszki
kapukat fajna lista. Ja jeszcze nie mam niczego co się tam znajduje! Zastanawia mnie jedno, skoro teraz mam mieć ostatnie usg, to skąd później wiadomo czy mały przekracza te magiczne 4 kg czy nie?
|
#3459 |
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry,
Ja leżę grzecznie, bo jak łażę/stoję, to mi coś mocno twardnieje ten brzuch... idziemy jutro na SR, poproszę położną prowadzącą żeby mnie pomacała, zobaczymy co powie. generalnie leżę maksymalnie dużo, dzisiaj na ruski też nie idę. wizytę mam umówioną dopiero na 14 marca. kurde, mam zasyfioną łazienkę, umyłabym, ale się powstrzymam. Mąż jakoś tego nie widzi, a juz nie chcę go tak katować. Pracuje, robi zakupy, gotuje, sprząta, odkurza, dzisiaj będzie składał komodę, (a ja w tym czasie poleguję) już mi go szkoda trochę. |
|
|
|
#3460 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3461 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
przewijak na lozeczku juz lezal, wiec stwierdzilam ,ze to juz chyba ten czas cykor jestem i tyle ![]() pogoda straszna, a ja musze jechac po korespondencje ---------- Dopisano o 10:28 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
chyba bym pekla ---------- Dopisano o 10:29 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:29 ---------- biedna musi sie wloczyc po tych lekarzach i szpitalach oby szybko wrocila |
|||
|
|
|
#3462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
waga dziecka i tak jest umowna, nigdy tak naprawdę nie wiesz jakie wyjdzie aż wreszcie się pojawi. Co do prania - radzę już zacząć, biorąc pod uwagę w jak szybkim tempie wszystko ostanio robimy - to ciągle nic Ci się nie będzie chciało, a potem to katorga ja się cieszę, zostało mi jeszcze jedno prasowanie, ale muszę poczekać aż rzeczy wyschną, więc tak naprawdę tylko pomalować pokój powiesić nowy karnisz - i czekać na wózek - będę przeszczęśliwa mając już wszyskto gotowe na początku kwietnia
|
|||
|
|
|
#3463 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3464 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja od 5 lat choruje na kuchnie z IKEI |
|
|
|
|
#3465 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj rano stwierdziłam, ze od dłuższego czasu mamy w domu jako taki porządek. Na co mój małżonek odparł, że nie mamy porządku, tylko już się przyzwyczailiśmy do tego bałaganu.
|
|
#3466 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
dobrze, że mi przypomniałaś o sr, muszę zadzwonić, oby były jeszcze miejsca
|
|
#3467 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja mama przepchnęła - 5.5 kg żywej wagi i 62 cm i nie pękłaco do męża tylko pozazdrościć, nie wiem jak mój by reagował, bo do syfu nie doprowadzam ewentualnie ostanio nie chce mi się zmywać naczyń dwa dni z rzędu, ale to jeszcze można prezboleć
|
|
|
|
|
#3468 | |
|
Wtajemniczenie
|
predzej chyba uciekne ![]() ---------- Dopisano o 10:35 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
a ja zas nie lubie stagnacji i siedzenia wiec myje podloge na kolanach , szoruje plytki co kilka dni itp..
|
|
|
|
|
#3469 |
|
Zakorzenienie
|
ooo przypomniałaś mi że muszę umyć podłogi
|
|
|
|
#3470 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3471 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
A brzuchy, że hoho!
|
|
|
#3472 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Trzymaj się dzielnie w takim razie ![]() Wczoraj rozmawiałam z sąsiadką o pierdołach i ona mówi, że jedzie na zakupy do Liroya Na co ja, że niby gdzie? A tam dalej, że do liroya. No okej, udałam pełnię zrozumienia po czym rozeszłyśmy się każda w swoją stronę. Wieczorem widziałam ją jak wracała z torbą leroy merlin Więc to zapewne ten jej tajemniczy liroy
|
|
#3473 |
|
Zadomowienie
|
nie powiem ja ostatnio parę talerzy myję pół godzinki ogólnie wszystko wolniej robię, nawet zasypiam wolniej bo pozycji nie mogę dla nas znaleśc
|
|
|
|
#3474 | |
|
Zakorzenienie
|
hahaha
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#3475 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3476 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
|
|
|
#3477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Naszła mnie ochota na makijaż. Idę się pomalować, ubrać i gdzieś się ruszę, bo oszaleję
|
|
|
|
|
#3478 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3479 |
|
Zakorzenienie
|
A widzicie, a ja się nigdy nie spotkałam z tym określeniem
Ale widzicie, dzięki temu jestem bogatsza o nowe zwroty
|
#3480 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj M. ma wolne i się lenimy póki co w łóżku
. Naczynia myję codziennie, więc M. uznał, że skoro ma wolne to dziś myje za mnie. Na obiad sobie zrobimy pizzę, bo mamy potrzebne składniki, tylko ciasto z sosem trzeba kupić (bo robić nam się nie chce, a tutaj są sprzedawane ciasta w takich tubach z dołączonym sosem w słoiczku).W ogóle właśnie się obudziłam, że mamy marzec od czwartku i mam w poniedziałek wizytę u położnej , dobrze, że za wczasu, a nie w przyszły poniedziałek. Muszę pozapisywać swoje pytania bo znowu zapomnę części i będę się na siebie wściekać. Chyba mi cycki znowu rosną, bo coś mnie bolą... pewnie rozwija się tam powoli mleczarnia. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:36.

Nigdy nie mów nigdy