|
|
#271 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
![]() Ech te uroki ciazy
|
|
#272 |
|
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczyny
Paula, dzięki za podrzucenie pomysłu na wózek, wygląda fajnie i cena super. Przegadam temat z tż i możliwe, że się na niego skusimy ![]() Sas, nie martw się wagą, jedne tyją więcej mimo nieobżerania się, inne mniej mimo spełniania każdej zachcianki. Tego się dowiadujemy dopiero w momencie ciąży, nie ma reguły. Ja spodziewam się najgorszego, czyli tycia ponad normę. Moja mama za to twierdzi, że skoro jeszcze nie przytyłam dużo, to najgorsze już za mną - sama przytyła 40 kg w 1 ciąży, dramat jakiś, ale obżerała się na potęgę Koleżanka moja urodziła w tamtym roku i już w 3 miesiącu nosiła spodnie ciążowe, a nie jadła dużo, raczej normalnie. Także głowa do góry, to tylko 9 miesięcy, potem jeszcze jakieś pół roku i wrócisz do swojego rozmiaru ![]() Olcia, gratuluję synka, ładne masz zdjęcia 3D, zazdroszczę. Mnie lekarz nie chciał zrobić, cham jeden, ale może na nastepnej wizycie pod koniec marca wyproszę do albumu rodzinnego. Dzieci na 3D wyglądają bardzo podobnie do swojego rzeczywistego wyglądu, ale zdjęcie musi być tak minimum w 8 miesiącu, bo wczesniej to wiadome, chude malutkie stworzonko, niepodobne do niczego Moja mała cały czas ma zarzucone nogi na siebie i ręce przy głowie, jakby się łapała za nią, niewiele widać buźki, za to pupę całą ![]() U mnie znowu pada śnieg, co za pogoda. Pewnie i tak nie wypuszczę się nigdzie, bo zimno i mi się nie chce. 4 dzień z rzędu jem tosty na śniadanie, przemycając w nich czosnek, bleeeh. Wczoraj na kolację bruschetty z wielką ilością cebuli i czosnku. Liczę, że przeziębienie szybko mi minie, bo prócz tego to nic mi nie dolega. Dziś będę musiała trochę popracować zdalnie, zrobić coś pozytecznego dla firmy hehe. Miłego dnia robaczki |
|
|
|
#273 | |
|
Zakorzenienie
|
Też się cieszę. Dziękuję
Cytat:
Położyliby mnie na patologii i nie wypuszczali miesiąc ![]() Też na to liczę, ale już od wieczora mnie tak pobolewało... Na początku to na bank były kopniaki po narządach, bo to trwało może 2-3 sekundy. Może mu tam ciasno ![]() jak nie bóle to sraczka |
|
|
|
|
#274 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale szczuplaczek z Ciebie![]() Cytat:
za wizytę!Ad2.Dziękuję Cytat:
![]() Cytat:
Ad2. Kurcze, szkoda, że nie oglądałam... Cytat:
![]() Co do przyzwyczajania zwierząt do nowego członka rodziny to oglądałam progrzm, gdzie babka w ciąży od 6 miesiąca spacerowała z psem z pustym wózkiem, zeby sie nie dziwił i nie skakał na wózek. Podobno trzeba też przynieść ze szpitala coś w czym było dziecko żeby zwierzaki poznały nowy zapach. Dziękuję Cytat:
fajny, a w którym tygodniu jesteś?Śliczny, bardzo mi się podobają takie okrąglutkie ![]() Gratulacje!!!! Cytat:
![]() Dołączam do wszystkich które miały kiepską noc. Zasnęłam o 6.30. Nie cierpię zostawać sama na noc, ciągle mi się wydawało, że coś słyszę, że ktoś koło domu łazi
|
|||||||
|
|
|
#275 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję
|
|
|
|
#276 |
|
Zadomowienie
|
ja w tamtym tygodniu codziennie jadłam jabłko z marchewką az mi zbrzydło
przypomina mi to dzieciństwo mama często nam dawała tarkowane jabłuszko z marchewka
|
|
|
|
#277 |
|
Zakorzenienie
|
Doceniają doceniają, nie mogę narzekać, czuję się potrzebna i chyba to mnie trzyma przy życiu w niektórych momentach.
A mała bezwstydnica to fakt, cały czas tak leży, na każdym badaniu. Czekamy aż przekręci się główką w dół, to zmieni ułożenie ![]() Miałam wam powiedzieć, jak się sprawuje samoopalacz Daxa w piance. Jest spoko, użyłam go już z 4 razy, zużycie niewielkie. Kolor daje ładny brązowy, nie jakiś żółty, efekt bardzo mi się podoba. Pominąwszy, że nie widać, gdzie się go aplikuje, co może powodować zacieki jak u mnie przy kostkach (dlatego nie będę już smarować nóg, bo i tak mam ciemne z natury), to gorąco polecam. Może wrzucę wam fotki, jak wygląda kolor. Człowiek od razu zdrowiej się czuje i wygląda. |
|
|
|
#278 |
|
Zakorzenienie
|
To fajnie, że Ci się odmieniło. Na pewno zdrowiej dla dzidzi
U mnie niestety zmieniło się tylko tyle, że oprócz pikantnych niezdrowości mam teraz fazę na słodkie Wczoraj o 22 giej piekłam ciasto, bo chciało mi się czegoś z kruszonką![]() Dziękuję
|
#279 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama jestem ciekawa ile ja przytylam ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#281 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja również mam termin na 1.07.2012 |
|
|
|
|
#282 | ||||||
|
Branzoletka
|
Witam przy porannej kawie i przy"Na wspólnej"
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Brzuszek śliczny ma kształt Bardzo ładny Cytat:
Nie jest łatwo to fakt ale nic nie da twoja "rozpacz" Bądź szczęśliwa, że nosisz nowe życie i masz kochaną córcię a reszta się jakoś musi poukładać. Śliczna z ciebie dziewczyna-niech ten twój tak nie fika raczej powinien być zazdrosny pomimo twojego stanu Dobrze, że opijamy takie okazje soczkami, bo byśmy trzeźwe nie chodziły Cytat:
|
|
|
#283 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Supcio Muminek 6 miesiąc super ,ale czas leci
Edytowane przez Kasik_12 Czas edycji: 2012-02-28 o 11:52 |
|
|
|
|
#284 |
|
Zakorzenienie
|
wylaczyli mi prad chamy zostalo mi jakies 65% bateri a neta ciagne od kogos kto nie ma hasl :P
|
|
|
|
#285 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#286 |
|
Wtajemniczenie
|
Macie rację mój Brzucholek nie za wielki, mam nadzieję, że nie wywali mnie potem jakoś szczególnie
rośnie 1,5-2 cm tygodniowo, bardziej jakby na środku-z góry jak piłeczka, arbuzik-słodki....mam nadzieję, że taki pozostanie i nie rozleje się na boki-zawsze mi się piłeczka marzyłaMiłego Dzionka
|
#287 |
|
Zakorzenienie
|
głodna jestem
|
|
|
|
#288 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ten z Olay smierdzi strasznie to fakt, jak i większość tego typu specyfików. Ten z Daxa nie śmierdzi, ale wg mnie czuć taką nutkę samoopalacza - nie jest drażniąca no i najważniejsze, pościel i ubranie po nim nie śmierdzą, nie brudzi niczego, bo momentalnie się wchłania do matu. |
|
|
|
|
#289 | |
|
Zakorzenienie
|
jedz chudzinko
Cytat:
|
|
|
|
|
#290 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jeszcze śniadania nie zjadłam
I tak siedzę i myślę na co mam ochotę
|
|
|
|
#291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#292 |
|
Zakorzenienie
|
Jest wku....na do granic możliwości.
Ostatnio wspaniali panowie stolarze, z którym umawia się mój teściu nie przyszli. Ten ŁOŚ - tż - powiedział, że będą dzisiaj o 14... Oczywiście przyszli jak spałam i tż twierdzi, że wcale nie mieli być na 14. Tak, tak, wiem, nie denerwować się, bo mała się denerwuje, ale zaraz ich tu pozabijam!
|
|
|
|
#293 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oberwie mu sie , oj oberwie
|
|
|
|
|
#294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#295 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wozek jest super, zwlaszcza te skretne kola. Myslalam, ze beda sie psuly, a nie trzeba naciskac na wozek przy skretach i fajnie, lekko chodzi A przez pompowane kola z tylu mozna jezdzic po lesie, trawie ![]() Jak to mozliwe ze Twoja mama przytyla 40kg ![]() Jeszcze ponad 20, do 30 rozumiem, ale 40 Baaardzo musiala jej sie skora rozciagnac. Duzo miala przez to rozstepow? Jesli nie az tak duzo (patrzac tez na wage), to mozesz sie cieszyc - dobre geny ![]() Ale kazda z nas troche przytyje i wszystkie zrzucimy po ciazy Spacerki z wozkiem, pozniej bieganie za dzieckiem robi swoje.Sprzatanie domu minimum 3 razy dziennie, w koncu dzieci baaardzo szybko rozrzucaja zabawki po pokoju. Moj np. rozrzuca wszystko, wyciaga rzeczy z szuflad (pracuje nad tym zeby sie oduczyl, bez zakladania zabezpieczen) i przez to sie nudzi, bo ma balagan. Dopiero jak mama posprzata to mozna znowu sie bawic i rozrzucac zabawki
|
|
#296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#297 |
|
Wtajemniczenie
|
Karolina branzoletka
ja mam tak bardzo często i żeby zrobić siusiu musze sie tak do przodu troche przechylać,dziwne uczucie wogóle
|
|
|
|
#299 |
|
Zakorzenienie
|
Mi tez sie troche pozmienialo. Wczesniej wlasnie pizza, fastfood i owoce.
Teraz owoce i warzywa, jajka, ewentualnie mieso. I puree ziemniaczane z cebulka Moge to jesc caly dzien i mi sie nie znudzi. Jeszcze jak obsypie swiezym szczypiorkiem to juz w ogole. Mialam ostatnio faze na szczypiorek i tyle wsadzilam, ze teraz pol parapetu mam zawalone, nie jestem w stanie wszystkiego pochlonac, a TZ nie lubi duzo szczypiorku
|
#300 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:57.

A jak nie to pojadę na IP

ale jakby Cie dalej bolało to jedż odrazu!może to dzidziuś się rozpycha?ale najlepiej byłoby to sprawdzić.
Położyliby mnie na patologii i nie wypuszczali miesiąc 

no i zeby mi ktg zrobili
za wizytę!

Nie jest łatwo to fakt ale nic nie da twoja "rozpacz" Bądź szczęśliwa, że nosisz nowe życie i masz kochaną córcię a reszta się jakoś musi poukładać. Śliczna z ciebie dziewczyna-niech ten twój tak nie fika raczej powinien być zazdrosny pomimo twojego stanu

A u Ciebie sprawdziłam że masz 21 lipca
rośnie 1,5-2 cm tygodniowo, bardziej jakby na środku-z góry jak piłeczka, arbuzik-słodki....mam nadzieję, że taki pozostanie i nie rozleje się na boki-zawsze mi się piłeczka marzyła