Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V - Strona 13 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 13:34   #361
branzoletka
Branzoletka

Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Czy pamiętacie pierwsze objawy ciąży miałyście może jakieś skurcze ? bo moja kumpela mnie o to pytała
Ja nie miałam żadnych do tej pory.

Cytat:
Napisane przez hanjah Pokaż wiadomość
To i ja się moim bebzolkiem pochwalę To mój 20t5d.
(tylko pamiętajcie, że to moja druga ciąża i trochę kg mi po tamtej zostało )
Oj tam, oj tam Masz wszystko na swoim miejscu i mały tyłek więc nie masz się czym stresować- śliczny brzusio

Cytat:
Kupił ciuszki maluszkowi 3 bodziaki, 3 pajace i sweterek do chrztu Wszystko w neutralnych kolorach, głównie biało-brązowe, jedne śpiochy czerwone z reniferem Myślałam że padnę To mnie chłop zaskoczył Mówi, że nie mógł się oprzeć
No prosze dla tatusia ale ci zazdroszczę

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość

A Wy co dziś jecie na obiad?
Klasyk:mielone, ziemniaki+buraczki.

Cytat:
Napisane przez Soleilka Pokaż wiadomość
Moje maleństwo tylko rano kopie i smyra, wieczorami i nocą jest bardzo spokojne
Ciesz się, bo da ci się wyspać teraz i po porodzie

Paula współczuje

Ale smętny dzień Znowu zima wróciła, spadł śnieg i szaro na dworze Ide do łóżeczka się przytulić do tż.

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:37   #362
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 201704110948 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
Nie przejmuj się U mnie też podkład i tusz się kończą A ja mam problem z tym, że jasne podkłady są cenowo zabójcze

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:48   #363
Soleilka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez branzoletka Pokaż wiadomość
Ciesz się, bo da ci się wyspać teraz i po porodzie
Jeszcze może się rozszaleć, więc się nie cieszę

---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ----------

Idę się położyć, a później na zakupy. TŻ ma focha o jakąś głupotę Może też jest w ciąży, bo ma jakieś humorki ostatnio...

Bloguję
Soleilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:49   #364
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez pumas Pokaż wiadomość
Ja mam karnację lekko oliwkową, więc nigdy nie świeciłam bladością, ale jednak wolę siebie w wersji lekko opalonej niż takiego trupa. Aż mi normalnie miło dzisiaj.
Ejjj, ja jestem blada, ale nie wyglądam jak trup.

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
Wróciłam od gina godzinę się spóźnił.
pisze z kom bo czekam na tz jedziemy do zus zawieźć zwolnienie. jedzie jak ślimak

a więc Tak wszystko ok w środku szyjka Ladna długą . na nogę mam Isc do neurologa patrzył czy jestem Spuchnieta czy to nie zatory ale wg nie. mierzył mi uda i łydki cm jedną i druga ha ha se pomyślał pewnie jakie ma balerony
kazał zapisac się do szkoły rodzenia . i chodzic. i tam ćwiczyć. mówi że przyrost masy ok że mam broń Boze się nie odchudzac!
resztę napisze jak będę was nadrabiać na kompie jak wrócę. bo tyle na komorce to nie dam rady cytować
Dobrze, że wszystko ok.
Dziwnie bym sie czuła, gdyby mnie tak mój gin mierzył.

Cytat:
Boziu jaka ja jestem głodna... Dobrze, że makaron na spaghetti już się gotuje, bo strasznie mi burczy w brzuchu...

Ja właśnie objadłam się nereczkami z papryką, cebulką, pieczarkami w sosie a do tego ziemniaki.
Moja mama zrobiła niedawno, miałam jedną procję zamrożoną. Okazała się sporą porcją i czuję się przejedzona. Już dawno tak się nie czułam. Ale pyszne było, więc co tam.
buena jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:50   #365
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Kochane ja zaczynam dzisiaj 6 miesiąc !!!
Jejku Kamila to już powoli "bliżej niż dalej" do porodu

Cytat:
Hej

Dostałam w nocy takich bolesnych skurczy Całą noc rwał mnie brzuch na dole... Teraz jest troszkę lepiej, ale się boję co to było

Jak się powtórzą to marsz na IP

Kurcze gdzieś mi cytaty uciekły

Dziewczyny fajne macie brzuszki
Haniu- mój mąż w kwestii zakupów dla dziecka interesuje się zabawkami

Od tygodnia czuje już w miare regularnie maluszka . Tzn ruchy powtarzają się cyklicznie-rano,koło 13 i wieczorem . Chyba,że dużo chodzę,to wówczas tylko wieczorem.

Dziewczyny coś jest ze mną nie tak. Ja cały czas pije cole,około litra dziennie. Po prostu nie mogę się powstrzymać. Po sokach mnie mdli,p wodzie też. Ostatnio kupiłam sobie fante,to odbijało mi się nią później cały dzień . Zastanawiam się co robić?? Pić tą cole, czy na siłe mimo mdłości pić wode

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:52   #366
Mandragorrka
Zakorzenienie

Część Kochane mamusie Zaś dzisiaj dużo naskrobałyście, a ja mam dzisiaj zakręcony dzień. Zaraz muszę trochę posprzątać mieszkanie, dokończyć obiad a potem idę na zakupy i na aerobik - znaczy na gimnastykę dla kobiet w ciąży Jednak zanim się do tego wezmę to nieco poczytam.

Póki co rzuciłam tylko okiem, że ooolllccciiiaaa będzie miała synka Gratuluję. Cieszę się, że potwierdzili Ci płeć i że wszystko w porządku.

Aha dzwoniłam do mojego lekarza, gdzie idę na połówkowe i pytałam czy mój termin badania nie jest zbyt późny. Wytłumaczyli mi, że owszem badania można zrobić wcześniej - podali zakres tygodni, jednak oni mają taką technikę. Mam nie panikować i im zaufać - swoją drogą dr jest doświadczony ciągle się doszkala itp. Ale i tak jeszcze skonsultuję to z małżem
Dziękuję dziewczyny na czuwanie nad moimi tygodniami - Irmusia, Linka, Lizney (przepraszam jeśli coś pokręciłam). Rzeczywiście 24 tc - muszę wymienić mój ulubiony kalkulator

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:53   #367
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki dziewczyny za miłe słowa Mam pewne zastrzeżenia co do tego brzuszka, ale póki co nie przejmuję się kg

Wczoraj jak wracaliśmy z Tesco to przechodziliśmy koło McDonalds. Tż pyta czy mam ochotę na kawę, szejka, lody etc. a ja po chwili namysłu-na big maca Bo nigdy nie jadłam, a zawsze brałam coś z kurczakiem. No i wyszliśmy stamtąd z zestawem dla mnie
o nie nie rób mi tego
ja też chcę coś z McDonalds lub KFC uwielbiam
na mnie w szafce czekaja paprykowe Chrunchipsy
ale czekam az tato pojedzie po mamę żebym mogła spokojnie zjeść
bo jakby zobaczył że jem chipsy to zaraz by było gadanie

Cytat:
Nie przejmuj się U mnie też podkład i tusz się kończą A ja mam problem z tym, że jasne podkłady są cenowo zabójcze
ja używam podkład Rimmela Lasting finish kosztuje okolo 30 zł często w Rossmannie jest na niego promocja i jak dla mnie ma jasne kolorki ( ivory i true ivory )
kupiłam ostatnio z Loreala Lumi Magique i jestem wsciekla , wogole mi sie nie podoba ten podkład
Który Los rzucił nam... "

Nasza Księżniczka !
ivoncia16 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:54   #368
Irmusia81
Zakorzenienie

Już się najadłam i od razu lepiej

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Ja jestem dziś trochę niepocieszona bo obiad mocno mięsny. TŻ był od rana w domu, zrobił zakupy i upichcił obiadek:
duszona karkówka z papryką, cebulką, czosnkiem itp., ziemniaki i mizeria: ogórek i rzodkiewka.
Ooo zjadłabym mizerię

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Puree
Nie mam pomyslu na obiad, maly ma delikatna biegunke, a i tak przez to mialam ciezka noc. Dzien tez sie nie zapowiada super
Puree też lubię
Biedny Malutki... i biedna Ty...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 13:59   #369
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asia665 Pokaż wiadomość
Od tygodnia czuje już w miare regularnie maluszka . Tzn ruchy powtarzają się cyklicznie-rano,koło 13 i wieczorem . Chyba,że dużo chodzę,to wówczas tylko wieczorem.

Dziewczyny coś jest ze mną nie tak. Ja cały czas pije cole,około litra dziennie. Po prostu nie mogę się powstrzymać. Po sokach mnie mdli,p wodzie też. Ostatnio kupiłam sobie fante,to odbijało mi się nią później cały dzień . Zastanawiam się co robić?? Pić tą cole, czy na siłe mimo mdłości pić wode

ja też codziennie czuje maluszka
szczególnie wieczorami jest aktywny

wczoraj śmiałam się do Tż jak ten dzidzius może tak własna mamę kopac a Tż na to że na weekend sobie z nią porozmawia hehe

a co do Coli to sama nie wiem , wydaje mi sie ze codzienne picie to troszkę niebardzo , może przyzwyczaiła byś się do czegoś innego , cola taka niezdrowa !
ja też nie przepadam za zwykłą wodą ale dla malucha piję Żywca niegazowaną od czasu do czasu pozwalam sobie na jakieś wyskoki typu ,,cola"

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-28, 14:02   #370
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Klasyk:mielone, ziemniaki+buraczki.
.
Też lubię

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ja właśnie objadłam się nereczkami z papryką, cebulką, pieczarkami w sosie a do tego ziemniaki.
Moja mama zrobiła niedawno, miałam jedną procję zamrożoną. Okazała się sporą porcją i czuję się przejedzona. Już dawno tak się nie czułam. Ale pyszne było, więc co tam.
Ooo nigdy nie jadłam nerek. Jak smakują?

Cytat:
Napisane przez Mandragorrka Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny na czuwanie nad moimi tygodniami - Irmusia, Linka, Lizney (przepraszam jeśli coś pokręciłam). Rzeczywiście 24 tc - muszę wymienić mój ulubiony kalkulator
Nie ma za co
Ale dziwne to trochę, że tak późno chcą Ci zrobić to badanie

Cytat:
Napisane przez ivoncia16 Pokaż wiadomość
Jaki plan...
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:05   #371
asia665
Wtajemniczenie

Cytat:
Treść usunięta
No właśnie ja przed ciążą,miałam róże momenty .Tzn potrafiłam miesiąc pić tylko cole,później np. dwa miesiące tylko wode. A teraz w najmniej odpowiednim momencie mam mega ochote na cole

Uwielbiam jej smak, mogę ją pić cały czas,do wszyskiego

Cytat:
ja też codziennie czuje maluszka
szczególnie wieczorami jest aktywny

wczoraj śmiałam się do Tż jak ten dzidzius może tak własna mamę kopac a Tż na to że na weekend sobie z nią porozmawia hehe

a co do Coli to sama nie wiem , wydaje mi sie ze codzienne picie to troszkę niebardzo , może przyzwyczaiła byś się do czegoś innego , cola taka niezdrowa !
ja też nie przepadam za zwykłą wodą ale dla malucha piję Żywca niegazowaną od czasu do czasu pozwalam sobie na jakieś wyskoki typu ,,cola"

Hehe ja odkąd czuje ruchy to jestem jakaś spokojniejsza

Ja mam właśnie w domu Żywca niegazowaną,ale . . . jak sobie o niej pomyśle to

"...i jesteś już mym świadomym tak wolnym w niewoli."

Jestem mamą

asia665 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:05   #372
branzoletka
Branzoletka

Cytat:
Treść usunięta
Wiesz tym razem mam gotowe ze słoika ale jak robię sama to na ciepło-uwielbiam
Takie z chrzanem są tu :https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3234

Tak w ogóle korzystam z fajnego blogu kulinarnego gdzie laska fajne przepisy ma a przede wszystkim proste
http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID398284354,n to tak jakbym mogła coś podpowiedzieć

A już hitem sa przepisy z filmikami jak co przyrządzić http://www.video-kuchnia.pl/video/62.../Pizza-przepis

15.10.2014- Leń ćwiczy

27.12.2014.

przepraszam ale pisze z klawiatòry bez polskich znakòw

13.08.12 mój mały cud
branzoletka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:05   #373
Linka25
Zakorzenienie

Asia codziennie taka ilość coli to nie bardzo. Fatalnie moim zdaniem.
Linka25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:08   #374
pumas
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Linka25 Pokaż wiadomość
Jaki masz wzrost? Ja 166 i waga 53 jest dla mnie idealna(tak było jeszcze w październiku) Teraz wazę 59 ale o dziwo nie czuję sie jakoś grubo. Kiedyś krótko w swoim zyciu ważyłam 58 kg i wtedy byłam naprawdę gruba! A teraz to chyba coś brzusio i reszta ważą, bo daleko mi do takiego wyglądu jaki miałam ważąc 58 kg
Ja mierzę 170 cm i zawsze ważyłam tak 52 kg. Raz mi się zdarzyło ważyć 57 albo 58, czułam się jak kulka.

Cytat:
pisze z kom bo czekam na tz jedziemy do zus zawieźć zwolnienie. jedzie jak ślimak

a więc Tak wszystko ok w środku szyjka Ladna długą . na nogę mam Isc do neurologa patrzył czy jestem Spuchnieta czy to nie zatory ale wg nie. mierzył mi uda i łydki cm jedną i druga ha ha se pomyślał pewnie jakie ma balerony
kazał zapisac się do szkoły rodzenia . i chodzic. i tam ćwiczyć. mówi że przyrost masy ok że mam broń Boze się nie odchudzac!
resztę napisze jak będę was nadrabiać na kompie jak wrócę. bo tyle na komorce to nie dam rady cytować
Ciesz się dziewczyno

Cytat:
Napisane przez Paula SHIN Pokaż wiadomość
Ale duzych rozstepow raczej nie powinnas miec

Najwazniejsze zebys sie dobrze czula w swoim ciele TZ nie ma wyjscia, musi Cie kochac z waga 50-52 albo i 60-62 Dopoki Tobie to pasuje

Ja na pewno nie bede sie opalala w ciazy, nie chce kusic losu

ja lubie prawie wszystko
Cola mi bardzo smakuje, zwlaszcza z cytryna. Pizze i fast foody tez lubie
Coz, kazdy lubi co innego
Ja za to bardzo nie lubie zup. Wyjatkiem jest pomidorowa i cebulowa. I tez sie dziwie jak ktos mowi, ze ma ochote na zupe
Tak samo jak dziwie sie, ze ktos nie lubi cebuli albo czosnku

Ja musze wygrzebac jakies cwiczenia dla ciezarnych, nie chce drugi raz placic za szkole rodzenia
Też nie planuję się opalać.
Też mam ochotę na fast foody, dla mnie one są dobre
I też się dziwię, jak ktoś nie lubi czosnku

Cytat:
Oooo fankom czosnku polecam marynowany z firmy Smak http://www.delikatesymilo.pl/1685686...-190g-smak.jpg Pyszny jest! I tak sam do wyjadania ze słoiczka i do sałatek
Dla mnie on jest taki bez smaku. Nie lubię go.

Cytat:
Boziu jaka ja jestem głodna... Dobrze, że makaron na spaghetti już się gotuje, bo strasznie mi burczy w brzuchu...

Zjadłabym jakiś makaron, ale mam kotlety w lodówce, więc pewnie stanie na kotletach i frytkach

Cytat:
Treść usunięta
Mnie też się pokończyło wiele kosmetyków, na szczęście akcja podkład i puder była w tamtym miesiącu. W ogole zła jestem okropnie, bo kupiłam za 100 zł puder, który był cały popękany, zatem z prasowanego momentalnie zrobił się sypki, a ja wlasnie potrzebowałam prasowanego do torebki. Poszłam odnieść to dziadostwo, to mi paniusia go nie przyjełą twierdząc, że musiał mi spaść i jest uszkodzony przeze mnie. Teraz mam nauczkę, że zanim zapłacę, to 10 razy spojrzę, czy pani pakuje mi do torebki faktycznie ten egzemplarz, a nie jakiś inny uszkodzony
Luty był koszmarny pod względem wydatków, ubezpieczenie auta, 2 wizyty lekarskie w tym połówkowe, mnóstwo leków, kończące się kosmetyki, ehhh. Kasa idzie jak woda, też tak macie? Bo ja naprawdę nie wydaję prawie nic na własne głupoty, tak jak kiedyś, a jednak w portfelu wiecznie pustka.

Cytat:
Napisane przez modnisia86 Pokaż wiadomość
Szykują mi się trzy imprezki w kwietniu chrzciny w maju chrzciny i wesele musze powoli zacząć myśleć w co się wbijemy z brzuszkiem jedną ciażową elegancką sukienkę happy mum mam ( wylicytowaną za grosze ) ale nie chce za kazdym razem tak samo wyglądac
W maju mam komunię, kurcze, pasuje jakąs sukienkę kupić... wypatrzyłam taką jedną na Asosie, może kupię, ale nie mam pojęcia jak z rozmiarami ciążówek.

Cytat:
Napisane przez buena Pokaż wiadomość
Ejjj, ja jestem blada, ale nie wyglądam jak trup.

Nie każdy bledioch wygląda jak trup, tylko ten, który ma oliwkową poświatę

.
Cytat:

Ja bym ograniczyła mimo, że sama lubię. Myślę, że szklanka koli nie zaszkodzi dziennie, ale więcej to trochę przesada. Magnez się wypłukuje, a wiadome, on jest bardzo ważny w ciąży.
Rozcieńczaj sobie colę z wodą, smak pozostanie, a będzie mieć mniej cukru.

Cytat:
o nie nie rób mi tego
ja też chcę coś z McDonalds lub KFC uwielbiam

ja używam podkład Rimmela Lasting finish kosztuje okolo 30 zł często w Rossmannie jest na niego promocja i jak dla mnie ma jasne kolorki ( ivory i true ivory )
kupiłam ostatnio z Loreala Lumi Magique i jestem wsciekla , wogole mi sie nie podoba ten podkład
Też lubię fas foody, mcDonalds i KFC są pyszne od czasu do czasu.

Może wymień ten podkład na szafa.pl ? Ja tam wiele wymieniłam.
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:09   #375
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaki plan...
hehe a jak
teraz chipsy to zbrodnia w oczach mojego taty

Cytat:

Hehe ja odkąd czuje ruchy to jestem jakaś spokojniejsza

Ja mam właśnie w domu Żywca niegazowaną,ale . . . jak sobie o niej pomyśle to
ja też , jak czuje że się wierci to chociaż wiem że moje maleństwo kochane żyje , jakoś tak inaczej jest

wiesz jak już nie możesz na tą wode patrzeć to może chociaz ta smakowa niegazowana np Żywca by Ci wchodzila ?
albo jakis sok napewno to lepsze niż Cola

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-28, 14:11   #376
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez nicki86 Pokaż wiadomość
Witajcie w nowym wątku
Dopiero tu dotarłam...trochę zajęło mi nadrobienie Waszego produktywnego dnia
eh ja dzisiaj miałam miły dzień w sumie, nic mnie nie bolało, wyspałam się w sumie jak rzadko w tygodniu
Ah... i Wy tak nadajecie na swoich tżtów i mężów, że ja dla równowagi muszę mojego pochwalić Ostatnio same miłe niespodzianki mi robi, a to w sobotę wróciłam z miasta a tu całe mieszkanko wysprzątane na błysk, ale to mu zdarza się robić więc szoku nie było tylko miłe zaskoczenie, ale jak dzisiaj mi po obiadku podał własnoręcznie robione truskawki w białej czekoladzie i cukrowej kolorowej posypce myślałam że padne
Jej, to miłe z jego strony. Mój by nawet nie potrafił tego zrobić
Cytat:
Napisane przez Dziobaczka Pokaż wiadomość
Czesc wszyystkim przyszłym mamuśkom, mogę sie dołączyć?
JEszcze nie udzielałam sie w tych wątkach ale chyba zacznę.
no więc termin mam na 1.07.12, będzie dziewczynka,
juz druga bo jedna 3,5 letnia biega mi po domu
cos jeszcze podać?
musze nadrobić i poczytac wpisy, sporo czasu mi to pewnie zajmie

mój mały kopacz w brzuszku nie pozwala mi zasnąć, tak kopie i szaleje, ze nie pamiętam zeby moja pierwsza córa aż tak szalała w brzuszku ostro jest
Witam
Cytat:
Napisane przez ooolllccciiiaaa Pokaż wiadomość
Jestem!!!

Dziewczynki jestem najszczęśliwsza na świecie, badanko wyszło znakomicie,co najważniejsze serduszko zdrowe szyjka długa 35mm,zamknięta, płyn owodniowy w normie
Dzidzia ciągle się odwracała ale dało się wszystko zmierzyć, no i.....

mój synek pozostał synkiem

pani doktor 3 razy pokazywała nam siusiaka i jajeczka i stwierdziła że z tego dziewczynki na pewno nie będzie powiedziała że tak ładnie się rozkraczył że ma 100%pewności że to chłopczyk

ale najważniejsze że jest zdrowy, kamień spadł mi z serca.

Dziękuję Wam kochane za kciuki i pocieszanie mnie

hanjah wpisz mi proszę imię Oskar
Gratulacje!
Cytat:
Miałam to samo przed jakieś dwa tygodnie piłam cole hektolitrami, bo nie mogłam się powstrzymać i samo mi przeszło

Kurde, dziewczyny pojechałam tylko na uczelnie, a Wy tu tyle napisałyście, że szok Chyba przestanę studiować, żeby być na bieżąco
ajka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:13   #377
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:

Też lubię fas foody, mcDonalds i KFC są pyszne od czasu do czasu.

Może wymień ten podkład na szafa.pl ? Ja tam wiele wymieniłam.

ooooooooooooooo wiesz że może to niezły pomysł ;D
dzieki że mi Go podsunełaś
a co do takiego typu jedzenia to cały czas odrzucało mnie od kebaba
a teraz mam ochotę i chyba w sobote zabiore Tż

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-28, 14:14   #378
muminek82
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak się powtórzą to marsz na IP

Kurcze gdzieś mi cytaty uciekły

Dziewczyny fajne macie brzuszki
Haniu- mój mąż w kwestii zakupów dla dziecka interesuje się zabawkami

tak Asiuale ten czas szybko leci,u Ciebie za 3 dni oblewamy
a coli postaraj się nie pić może pij wode niegazowaną z dodatkiem soku zagęszczonego bez konserwantów,ja taki pije bo samej wody nie trawiesok kupuje w aptece albo w markecie truskawka lub malina,ja na cole tez mam ochotę i raz się skusiłam ale póżniej miałam masakryczne wzdęciai teraz nie pije nic gazowanego.
muminek82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:16   #379
hanjah
Zakorzenienie

Nie mam pomysłu na obiad Dla tż zostało spaghetti z wczoraj, a ja dumam co by tu zjeść...
hanjah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:17   #380
buena
Wtajemniczenie

Cytat:

Ooo nigdy nie jadłam nerek. Jak smakują?
Nerek nie da się do czegoś porównać. Mają taki inny specyficzny smak, są takie delikatne, mniaaam.
Wiele osób na wieść, że to nerki robi "bleee", ale jak ktoś spróbuje, to najczęściej mu smakuje. Choć wiadomo nie każdemu smakują.

Tak sobie siedzę i patrzę, jakie mam brudne okna w kuchni. Same się nie umyją... W myślach powoli zabieram się za ich mycie. Jak oswoję myśli, to umyję okna już naprawdę.
Stary 2012-02-28, 14:26   #381
pumas
Zakorzenienie

A ja jednak zjadłam na obiad kapustę na ciepło, sznycla i ziemniaki. Pyszne było Ledwo zjadłam, a mała już mi się przewraca w brzuchu
pumas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:30   #382
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Uważam, ze to urocze

Cytat:
Ja jeszcze tydzień temu płakałam Wam, że nie czuję
Ale takie delikatne czuję

Cytat:
Już Adam zwalił na Ewę więc co się dziwić
Ukorzył się już. Przeprosił... No i pewnie mu się upiecze, bo tak mnie wkurzył stolarz, że do 19, zanim tż wróci to już o pobudce zapomnę
blueberry88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:30   #383
buena
Wtajemniczenie

Cytat:
A ja jednak zjadłam na obiad kapustę na ciepło, sznycla i ziemniaki. Pyszne było Ledwo zjadłam, a mała już mi się przewraca w brzuchu
Mnie też dzieciątko obstukuje .
Stary 2012-02-28, 14:35   #384
Mandragorrka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Dziobaczka Pokaż wiadomość
Czesc wszyystkim przyszłym mamuśkom, mogę sie dołączyć?
JEszcze nie udzielałam sie w tych wątkach ale chyba zacznę.
no więc termin mam na 1.07.12, będzie dziewczynka,
juz druga bo jedna 3,5 letnia biega mi po domu
cos jeszcze podać?
musze nadrobić i poczytac wpisy, sporo czasu mi to pewnie zajmie

mój mały kopacz w brzuszku nie pozwala mi zasnąć, tak kopie i szaleje, ze nie pamiętam zeby moja pierwsza córa aż tak szalała w brzuszku ostro jest
Witam i gratuluję drugiej córeczki Życzę dużo czasu na nadrabianie wąteczku Tu jest zawsze co nadrabiać

Cytat:
Napisane przez chce_byc_mama Pokaż wiadomość
oooooooooooo dziewczyny zobaczce to!!!!

3D USG
Piękne zdjęcie

Cytat:
Napisane przez muminek82 Pokaż wiadomość

Kochane ja zaczynam dzisiaj 6 miesiąc !!!
z 6 miesiąc

Cytat:

Super, że wszystko ok

Cytat:
Słuchajcie co zrobił mój mąż

Poszedł do sklepu załadować prąd (bo mamy pre paid), przy okazji zabrał Dorotkę na spacer. Właśnie wrócili, patrzę a tż jakąś reklamówkę ma. Po drodze wszedł do charity shop (to coś takiego jak sh w Polsce, ale nie tylko z ubraniami, bo i zabawki, książki, płyty, naczynia etc). Kupił ciuszki maluszkowi 3 bodziaki, 3 pajace i sweterek do chrztu Wszystko w neutralnych kolorach, głównie biało-brązowe, jedne śpiochy czerwone z reniferem Myślałam że padnę To mnie chłop zaskoczył Mówi, że nie mógł się oprzeć
Kochany mąż A myślałam, że tylko baby tak mają.
Mój o ciuszkach nawet nie myśli. Zresztą ciągle mówi, że jak poznamy płeć to wtedy będzie można kupować

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Małż wraca z pracy więc spadam do odgrzewania obiadu i sprzątania. Mam nadzieję, że będziecie pisać z umiarem, bo chyba będę tu mogła zajrzeć dopiero wieczorem

"To nie my daliśmy Ci życie...
To życie dało nam Ciebie..."

Mandragorrka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:36   #385
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Nie mam pomysłu na obiad Dla tż zostało spaghetti z wczoraj, a ja dumam co by tu zjeść...
Ja od dwóch dni nie mam pomysłu na obiad. Wczoraj byliśmy w barze obiadowym. Ja zjadłam placka po węgiersku, a mąż wątróbkę( blee..)
Stary 2012-02-28, 14:42   #386
blueberry88
Zakorzenienie

A ja idę zrobić pomidorową, ale nie wiem, czy będzie mi smakować
Wcześniej miałam tak, że mogłabym jeść wszystko, taki miałam apetyt, ale już nie byłam głodna. A teraz mam tak, że jestem głodna, ale nie wiem co zjeść - nic mi nie podchodzi. I tak źle i tak niedobrze.
Dziś przez sen prosiłam o 7 tż o banana, jak wstawał do pracy, bo mi w brzuchu burczało, a wiedziałam, że do pobudki jeszcze 4 godziny.
Stary 2012-02-28, 14:43   #387
ewurka
Wtajemniczenie

Cytat:

ja miałam w końcu kopytka TŻ mi w końcu zrobił tak za mną chodziły najpierw hanjah mnie nimi wodziła za nos a wczoraj Karolina i to było to

Cytat:
Z Dorotką mieliśmy takie olśnienie. I to był strzał w 10. Nie wyobrażam sobie żeby mogła mieć inaczej na imię Tż też mówi, że któregoś dnia imię nam się "urodzi"
Czekamy zatem na olśnienie i zakupy Tż dla maluszka bezcenne

Ciastek cudnie, ze z maluszkiem wszystko ok.

A ja sobie dziś kupiłam porcięta bo już mi większość moich brzuszek ciśnie i chodzę na zakupy z rozpiętym guzikiem wyglądają na małe a laska piszę że to 40 rozmiar...zobaczcie i czaje się na jeszcze jedna pare

Kurcze...muszę się zbierać do pracy, a tak mi sie nie chce...

* Aniołek 3.06.2010 [*]

słodkości

ewurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 14:45   #388
ivoncia16
Wtajemniczenie

Cytat:
mmmm moja mama robi przepyszną kapustkę na gęsto biała
a mój tato taka pyczną czerwona mniam mniam

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja od dwóch dni nie mam pomysłu na obiad. Wczoraj byliśmy w barze obiadowym. Ja zjadłam placka po węgiersku, a mąż wątróbkę( blee..)
placek po węgiersku ...
wątrubeczkę lubię taką z cebulką ale tylko zrobioną przez moja mamę
ale musi być koniecznie drobiowa , wieprzowej nie tknę wogóle nic wieprzowego nie zjem

Nasza Księżniczka !
Stary 2012-02-28, 14:51   #389
ajka89
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez blueberry88 Pokaż wiadomość
A ja idę zrobić pomidorową, ale nie wiem, czy będzie mi smakować
Wcześniej miałam tak, że mogłabym jeść wszystko, taki miałam apetyt, ale już nie byłam głodna. A teraz mam tak, że jestem głodna, ale nie wiem co zjeść - nic mi nie podchodzi. I tak źle i tak niedobrze.
Dziś przez sen prosiłam o 7 tż o banana, jak wstawał do pracy, bo mi w brzuchu burczało, a wiedziałam, że do pobudki jeszcze 4 godziny.
Ja ostatnio tak powiedziałam mojej babci, to mi odpowiedziała: " W dupie ci się dziecko poprzewracało, kiedyś nie było takiego wyboru jedzenia. Jadło się to co było, a nie te wasze ciążowe zachciewajki." Cała babcia...
Pomidorowa jest dobra, więc jestem pewna, że Ci będzie smakować

---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ----------

Cytat:
mmmm moja mama robi przepyszną kapustkę na gęsto biała
a mój tato taka pyczną czerwona mniam mniam

placek po węgiersku ...
wątrubeczkę lubię taką z cebulką ale tylko zrobioną przez moja mamę
ale musi być koniecznie drobiowa , wieprzowej nie tknę wogóle nic wieprzowego nie zjem
Ja wątróbki nie zjem pod żadną postacią....nawet jak byłaby nie wiem z czym. Nie lubię...brrr
Stary 2012-02-28, 14:51   #390
blueberry88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ajka89 Pokaż wiadomość
Ja ostatnio tak powiedziałam mojej babci, to mi odpowiedziała: " W dupie ci się dziecko poprzewracało, kiedyś nie było takiego wyboru jedzenia. Jadło się to co było, a nie te wasze ciążowe zachciewajki." Cała babcia...
Pomidorowa jest dobra, więc jestem pewna, że Ci będzie smakować
Hehe, może tak jest, że mi się poprzewracało
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości