|
|
#361 | ||||
|
Branzoletka
|
Dot.: Mamusie Lipcowo-Sierpniowe 2012 - część V
Cytat:
Cytat:
Masz wszystko na swoim miejscu i mały tyłek więc nie masz się czym stresować- śliczny brzusio Cytat:
dla tatusia ale ci zazdroszczę Klasyk:mielone, ziemniaki+buraczki. Cytat:
Paula współczuje ![]() Ale smętny dzień Znowu zima wróciła, spadł śnieg i szaro na dworze Ide do łóżeczka się przytulić do tż.
|
|
|
#362 |
|
Zakorzenienie
|
Nie przejmuj się
U mnie też podkład i tusz się kończą A ja mam problem z tym, że jasne podkłady są cenowo zabójcze
|
|
|
|
#363 |
|
Zakorzenienie
|
Jeszcze może się rozszaleć, więc się nie cieszę
![]() ---------- Dopisano o 13:48 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Idę się położyć, a później na zakupy. TŻ ma focha o jakąś głupotę Może też jest w ciąży, bo ma jakieś humorki ostatnio...
|
|
|
|
#364 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.Cytat:
Dziwnie bym sie czuła, gdyby mnie tak mój gin mierzył. Cytat:
Moja mama zrobiła niedawno, miałam jedną procję zamrożoną. Okazała się sporą porcją i czuję się przejedzona. Już dawno tak się nie czułam. Ale pyszne było, więc co tam .
|
|||
|
|
|
#365 | |
|
Wtajemniczenie
|
Jejku Kamila to już powoli "bliżej niż dalej" do porodu
![]() ![]() Cytat:
Jak się powtórzą to marsz na IP Kurcze gdzieś mi cytaty uciekły Dziewczyny fajne macie brzuszki ![]() Haniu- mój mąż w kwestii zakupów dla dziecka interesuje się zabawkami ![]() Od tygodnia czuje już w miare regularnie maluszka Dziewczyny coś jest ze mną nie tak. Ja cały czas pije cole,około litra dziennie. Po prostu nie mogę się powstrzymać. Po sokach mnie mdli,p wodzie też. Ostatnio kupiłam sobie fante,to odbijało mi się nią później cały dzień . Zastanawiam się co robić?? Pić tą cole, czy na siłe mimo mdłości pić wode
|
|
#366 |
|
Zakorzenienie
|
Część Kochane mamusie
Zaś dzisiaj dużo naskrobałyście, a ja mam dzisiaj zakręcony dzień. Zaraz muszę trochę posprzątać mieszkanie, dokończyć obiad a potem idę na zakupy i na aerobik - znaczy na gimnastykę dla kobiet w ciąży Jednak zanim się do tego wezmę to nieco poczytam.Póki co rzuciłam tylko okiem, że ooolllccciiiaaa będzie miała synka Gratuluję. Cieszę się, że potwierdzili Ci płeć i że wszystko w porządku. Aha dzwoniłam do mojego lekarza, gdzie idę na połówkowe i pytałam czy mój termin badania nie jest zbyt późny. Wytłumaczyli mi, że owszem badania można zrobić wcześniej - podali zakres tygodni, jednak oni mają taką technikę. Mam nie panikować i im zaufać - swoją drogą dr jest doświadczony ciągle się doszkala itp. Ale i tak jeszcze skonsultuję to z małżem ![]() Dziękuję dziewczyny na czuwanie nad moimi tygodniami - Irmusia, Linka, Lizney (przepraszam jeśli coś pokręciłam). Rzeczywiście 24 tc - muszę wymienić mój ulubiony kalkulator
|
|
|
|
#367 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też chcę coś z McDonalds lub KFC uwielbiam na mnie w szafce czekaja paprykowe Chrunchipsy ![]() ale czekam az tato pojedzie po mamę żebym mogła spokojnie zjeść bo jakby zobaczył że jem chipsy to zaraz by było gadanie ![]() Cytat:
kupiłam ostatnio z Loreala Lumi Magique i jestem wsciekla , wogole mi sie nie podoba ten podkład
|
|
#368 | ||
|
Zakorzenienie
|
Już się najadłam i od razu lepiej
![]() Cytat:
Cytat:
Biedny Malutki... i biedna Ty...
|
|
#369 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ja też codziennie czuje maluszka szczególnie wieczorami jest aktywny ![]() wczoraj śmiałam się do Tż jak ten dzidzius może tak własna mamę kopac a Tż na to że na weekend sobie z nią porozmawia hehe ![]() a co do Coli to sama nie wiem , wydaje mi sie ze codzienne picie to troszkę niebardzo , może przyzwyczaiła byś się do czegoś innego , cola taka niezdrowa ! ![]() ja też nie przepadam za zwykłą wodą ale dla malucha piję Żywca niegazowaną od czasu do czasu pozwalam sobie na jakieś wyskoki typu ,,cola"
|
|
#370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Też lubię
![]() Cytat:
Cytat:
Ale dziwne to trochę, że tak późno chcą Ci zrobić to badanie ![]() Cytat:
|
|
#371 | |
|
Wtajemniczenie
|
No właśnie ja przed ciążą,miałam róże momenty .Tzn potrafiłam miesiąc pić tylko cole,później np. dwa miesiące tylko wode. A teraz w najmniej odpowiednim momencie mam mega ochote na cole
![]() Uwielbiam jej smak, mogę ją pić cały czas,do wszyskiego ![]() Cytat:
Hehe ja odkąd czuje ruchy to jestem jakaś spokojniejsza Ja mam właśnie w domu Żywca niegazowaną,ale . . . jak sobie o niej pomyśle to
|
|
#372 |
|
Branzoletka
|
Wiesz tym razem mam gotowe ze słoika ale jak robię sama to na ciepło-uwielbiam
![]() Takie z chrzanem są tu :https://wizaz.pl/kulinaria/przepis_widok.php?id=3234 Tak w ogóle korzystam z fajnego blogu kulinarnego gdzie laska fajne przepisy ma a przede wszystkim proste http://margarytka-kulinarnie.blog.on...,ID398284354,n to tak jakbym mogła coś podpowiedzieć ![]() A już hitem sa przepisy z filmikami jak co przyrządzić http://www.video-kuchnia.pl/video/62.../Pizza-przepis
|
|
#373 |
|
Zakorzenienie
|
Asia codziennie taka ilość coli to nie bardzo. Fatalnie moim zdaniem.
|
|
|
|
#374 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Też mam ochotę na fast foody, dla mnie one są dobre ![]() I też się dziwię, jak ktoś nie lubi czosnku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Mnie też się pokończyło wiele kosmetyków, na szczęście akcja podkład i puder była w tamtym miesiącu. W ogole zła jestem okropnie, bo kupiłam za 100 zł puder, który był cały popękany, zatem z prasowanego momentalnie zrobił się sypki, a ja wlasnie potrzebowałam prasowanego do torebki. Poszłam odnieść to dziadostwo, to mi paniusia go nie przyjełą twierdząc, że musiał mi spaść i jest uszkodzony przeze mnie. Teraz mam nauczkę, że zanim zapłacę, to 10 razy spojrzę, czy pani pakuje mi do torebki faktycznie ten egzemplarz, a nie jakiś inny uszkodzony Luty był koszmarny pod względem wydatków, ubezpieczenie auta, 2 wizyty lekarskie w tym połówkowe, mnóstwo leków, kończące się kosmetyki, ehhh. Kasa idzie jak woda, też tak macie? Bo ja naprawdę nie wydaję prawie nic na własne głupoty, tak jak kiedyś, a jednak w portfelu wiecznie pustka. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Rozcieńczaj sobie colę z wodą, smak pozostanie, a będzie mieć mniej cukru. Cytat:
Może wymień ten podkład na szafa.pl ? Ja tam wiele wymieniłam. |
|||||||||
|
|
|
#375 | |
|
Wtajemniczenie
|
hehe a jak
![]() teraz chipsy to zbrodnia w oczach mojego taty Cytat:
![]() wiesz jak już nie możesz na tą wode patrzeć to może chociaz ta smakowa niegazowana np Żywca by Ci wchodzila ? albo jakis sok napewno to lepsze niż Cola
|
|
#376 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurde, dziewczyny pojechałam tylko na uczelnie, a Wy tu tyle napisałyście, że szok Chyba przestanę studiować, żeby być na bieżąco
|
||||
|
|
|
#377 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ooooooooooooooo wiesz że może to niezły pomysł ;D dzieki że mi Go podsunełaś a co do takiego typu jedzenia to cały czas odrzucało mnie od kebaba a teraz mam ochotę i chyba w sobote zabiore Tż
|
|
#378 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() a coli postaraj się nie pić sok kupuje w aptece albo w markecie truskawka lub malina,ja na cole tez mam ochotę i raz się skusiłam ale póżniej miałam masakryczne wzdęcia i teraz nie pije nic gazowanego.
|
|
|
|
|
#379 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mam pomysłu na obiad
Dla tż zostało spaghetti z wczoraj, a ja dumam co by tu zjeść...
|
|
|
|
#380 |
|
Wtajemniczenie
|
Nerek nie da się do czegoś porównać. Mają taki inny specyficzny smak, są takie delikatne, mniaaam.
Wiele osób na wieść, że to nerki robi "bleee", ale jak ktoś spróbuje, to najczęściej mu smakuje. Choć wiadomo nie każdemu smakują. Tak sobie siedzę i patrzę, jakie mam brudne okna w kuchni. Same się nie umyją... W myślach powoli zabieram się za ich mycie . Jak oswoję myśli, to umyję okna już naprawdę.
|
|
|
|
#381 |
|
Zakorzenienie
|
A ja jednak zjadłam na obiad kapustę na ciepło, sznycla i ziemniaki. Pyszne było
Ledwo zjadłam, a mała już mi się przewraca w brzuchu
|
|
|
|
#382 | |
|
Zakorzenienie
|
Uważam, ze to urocze
Cytat:
Ukorzył się już. Przeprosił... No i pewnie mu się upiecze, bo tak mnie wkurzył stolarz, że do 19, zanim tż wróci to już o pobudce zapomnę
|
|
|
|
|
#383 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.
|
|
|
|
|
#384 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Życzę dużo czasu na nadrabianie wąteczku Tu jest zawsze co nadrabiać ![]() Cytat:
z 6 miesiąc Cytat:
![]() Cytat:
A myślałam, że tylko baby tak mają.Mój o ciuszkach nawet nie myśli. Zresztą ciągle mówi, że jak poznamy płeć to wtedy będzie można kupować ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ---------- Małż wraca z pracy więc spadam do odgrzewania obiadu i sprzątania. Mam nadzieję, że będziecie pisać z umiarem, bo chyba będę tu mogła zajrzeć dopiero wieczorem
|
||||
|
|
|
#385 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#386 |
|
Zakorzenienie
|
A ja idę zrobić pomidorową, ale nie wiem, czy będzie mi smakować
![]() Wcześniej miałam tak, że mogłabym jeść wszystko, taki miałam apetyt, ale już nie byłam głodna. A teraz mam tak, że jestem głodna, ale nie wiem co zjeść - nic mi nie podchodzi. I tak źle i tak niedobrze. Dziś przez sen prosiłam o 7 tż o banana, jak wstawał do pracy, bo mi w brzuchu burczało, a wiedziałam, że do pobudki jeszcze 4 godziny. |
|
|
|
#387 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
TŻ mi w końcu zrobił tak za mną chodziły najpierw hanjah mnie nimi wodziła za nos a wczoraj Karolina i to było to Cytat:
Ciastek A ja sobie dziś kupiłam porcięta bo już mi większość moich brzuszek ciśnie i chodzę na zakupy z rozpiętym guzikiem wyglądają na małe a laska piszę że to 40 rozmiar...zobaczcie ![]() Kurcze...muszę się zbierać do pracy, a tak mi sie nie chce... |
||
|
|
|
#388 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a mój tato taka pyczną czerwona mniam mniam ![]() Cytat:
wątrubeczkę lubię taką z cebulką ale tylko zrobioną przez moja mamę ale musi być koniecznie drobiowa , wieprzowej nie tknę wogóle nic wieprzowego nie zjem
|
|
#389 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Pomidorowa jest dobra, więc jestem pewna, że Ci będzie smakować ---------- Dopisano o 14:51 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#390 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:18.

To mój 20t5d.
)
dla tatusia ale ci zazdroszczę 

Znowu zima wróciła, spadł śnieg i szaro na dworze
Ide do łóżeczka się przytulić do tż.

Może też jest w ciąży, bo ma jakieś humorki ostatnio...

Całą noc rwał mnie brzuch na dole... Teraz jest troszkę lepiej, ale się boję co to było 
Bo nigdy nie jadłam, a zawsze brałam coś z kurczakiem. No i wyszliśmy stamtąd z zestawem dla mnie 

z 6 miesiąc