|
|||||||
| Notka |
|
| Wizażowe Społeczności Wizażowe społeczności to forum, na którym poznasz osoby w swoim wieku, spod tego samego znaku zodiaku, szkoły. Dołącz do nas i daj się poznać. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 | |||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Plotkowy wątek dziewczyn przyjaznych zwierzętom!
Cytat:
![]() Mocno się identyfikuję z tym, co napisałaś o jedzeniu Ja też mam tylko mały piekarniczek, ale świetnie się sprawdza. Pozwalam sobie na ciastko lub inne słodyczy w sobotnie i niedzielne poranki, resztę tygodnia staram się odżywiać zdrowo Nie kupuję nic, co zawiera sztuczne farbniki, konserwanty, nieznane mi E i inne tego typu rzeczy. Nie kupuję też białego cukru, nierazowej mąki, nic z utwardzonym tłuszczem itp. W związku z czym czasami moje zakupy się przedłużają, bo niektóre rzeczy jest ciężko znaleźć... na przykład, śmietanę bez zagęstników lub ser bez konserwantów...No i też często zmieniam przepisy, bo wyrzucam z nich "mniej zdrowe" rzeczy i zamieniam na, moim zdaniem, lepsze )) Albo po prostu zapominam jakieś składniki kupić i potem muszę kombinować ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Cytat:
Też kupuję tylko taki makaron ![]() ---------- Dopisano o 19:28 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- Cytat:
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
|||
|
|
|
|
#1592 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1593 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Żytnie otręby można dodawać do mąki, jeżeli lubisz wypieki. Można robić potem z nich bułeczki, zdrowe ciastka lub wege pizzę ![]() ---------- Dopisano o 19:38 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Też tak słyszałam, a co się okazało? Że po prostu mają mieć większe klatki:---------- Dopisano o 19:41 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
W opcji słonej i słodkiej. Pizzy z razowego ciasta? Makaron pełnoziarnisty z pesto czerwonym?
Pomóż kociakom - kupuj na aukcjach charytatywnych na allegro: NADIR_stowarzysz, miauczykotek, Koty_sos, SosDlaZwierzat, TOZ_Szczecin, kocipazur_org, Nakarm zwierzaka jednym klikiem: www.pustamiska.pl www.poomoc.pl Mój blog: ekologicznie.wordpress.co m |
||||
|
|
|
|
#1594 |
|
Zakorzenienie
|
Linus niestety nie pomogę
ja od niedawna jestem w takim stanie jakim jestem i nie potrzebuję aż takiej gimnastyki w kuchni, moją koleżankę właśnie czeka operacja szczęki, poza wycięciem ósemek będzie miała przycinaną i górną szczękę i żuchwę nie wyobrażam sobie nawet jak po tym jest ciężko. Jej koleżanka miała podobną operację może jej wypytam co jadła, tylko wiadomo Twoja mama nie je wszystkiego więc te porady mogą okazać się nic nie warte, ale co tam zapytam nóż widelec ![]() ---------- Dopisano o 19:51 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- muffinki i wypieki różnego rodzaju sądzę, że są ciężkie do spożycia gdyż są właśnie wypiekami, ja po operacji nie jadłam a nie miałam nic robionego ze szczęką więc to raczej nie w tę stronę idziemy a raczej właśnie płynne rzeczy, mam rację Linus czy coś tam może być stałego?
|
|
#1595 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale Aniu, jeśli nie dla mojej mamy, to ja chętnie i dla siebie wysłucham jakiś dobrych przepisów. Masz coś dobrego, czym byś się mogła podzielić? Kiedyś wspominałaś coś o rosyjskich przysmakach....
|
|
|
|
#1596 |
|
Zakorzenienie
|
kupiłam dzisiaj balsam do ust w rossmannie firmy Alterra zobaczymy czy się sprawdzi bo dobrze kojarzę, że Alterra nie testuje?!
|
|
#1597 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Linuś, a może zrobisz szpinak w różnych wersjach smakowych? Z pomidorami i serem jest dobry
![]() Cytat:
|
|
|
#1598 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nie no, niestety masz rację, raczej musi być płynne, ewentualnie papka Cytat:
|
|
|
|
#1599 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A otreby daje do jogurtow/kefirow lub poprostu dodaje do musli, ktore sama robie zreszta ![]() Wlasnie ostatnio zamienilam pestki dyni po tym jak sie kapnelam, ze sa sprowadzane z Chin, na pestki slonecznika i uwielbiam bardzo. smieszne to jest bo peski obrane z dyni sa z Chin, a nie obrane sa miejscowe ![]() Cytat:
Cytat:
Jak sie dowiedzialam o tym, ze kosmetyki sa testowane to od razupodjelam dzialania. W pierwszym dniu to chyba pol neta przewalilam i wiecej czytalam i wiekszego szoku doznawalam to bardziej sie mobilizowalam. Wciaz nie jest tak do konca jak bym chciala,ale przynajmniej sie staram. A jak slysze tekst, ze wiecznie zyc nie bede etc. to mi rece opadaja. Najbardziej to mnie wkurza moj TZ ze swoimi tekstami,ale jak ja mowie cos komus z naszych znajomych to on mnie broni i przytakuje wiec to choc dobre, ze cos tam jednak do niego dociera ![]() Linus kurcze przykro mi z powodu tego co Twoja mama musi przezywac Mysle, ze w takim przypadku to jakies witaminy by sie przydaly. Co do jakis potraw to moze biale sery byly by dobrym wyjsciem. Ja np. jak wiadomo do jedzenia jestem wybredna na maxa. Plubilam ostatnio ser feta lub mozzarela te biale kulki drobno skrojone do tego pomidory tez w kosteczke i bazylia swieza. Do tego dale przyprawy jak mi pasuje (glownie sol i pieprz). Gotuje takie duze muszelki makaronu i upycham te muszelki takim farszem z takiej salatki wlasnie ![]() Mysle, ze jak bys wziela i z ta salatka jakis makaron zmielila to efekt smakowo moglby byc podobny. Mozesz do tego dodac tez pestki jakies. Kasze rozne tez sa dobre z jakims sosikiem i drobno skrojonymi warzywami sa swietne. Wlasnie jakies kleiki ryzowe czy kasza manna z syropem malinowym ![]() Moze poszukaj cos na temat zywienia malych dzieci. nie znam sie na tym,ale wiem, ze dzieci przeciez wlasnie jedza takie przeciery ![]() Podziwiam Ciebie i zycze wszystkiego dobrego Edit: i wiem , ze flax seeds(nie wiem jak to po PL bedzie ) sa dobre bo maja duzo wit. B12 chyba nie jestem pewna. Ja czesto dodaje do zup bo moje zupy sa bez miesne wiec szukam zastepnika.Czytalam kiedys o ludziach chorych na raka, ze wlasnie dobrze jest jesc/pic te ziarna- tylko nie pamietam dokladnie o co tam chodzilo wiec nie powiem. Pamietam jedynie, ze trzeba na te nasiona tez uwazac i lepiej jest je jesc zmielone niz nie bo maja cos tam.
Edytowane przez Samantha7 Czas edycji: 2012-02-27 o 01:59 |
|||
|
|
|
|
#1600 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() A czy mają B12, to nie wiem. Cytat:
---------- Dopisano o 06:48 ---------- Poprzedni post napisano o 06:29 ---------- Właśnie sprawdziłam kraj pochodzenia moich pestek słonecznika. Oczywiście Chiny
|
|
|
#1601 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nie chcialo mi sie szukac tlumaczenia przyznaje Cytat:
Cytat:
A to co w PL slonecznikow nie maja czy jak. Nie wiem juz jak to wszystko dziala na tym swiecie.Moje wlasnie sa na szczescie tutejsze stad zmiana na nie.
|
|
|
|
#1602 |
|
Raczkowanie
|
Słonecznik jeszcze da się znaleźć niechiński, natomiast z pestkami dyni jest prawdziwa masakra... Nawet z tymi "bio" i "eko". Na razie kupuję takie, bo chociaż większa pewność, że nie zatrute, ale robię wszystko, żeby znaleźć normalne pestki. Mam już 2 tropy, pracuję nad nimi. Dam wam znać, jak się uda.
|
|
|
|
#1603 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To ja się muszę bardziej postarać! Przywiozłam mamie tonę preparatów ze Stanów. Mam koleżankę farmaceutkę i ona dla mnie zrobiła wielki wywiad. No ale teraz to kicha, podawałam mamie przed zabiegiem.Flax seeds to siemię lniane Natomiast kasze i zmielone rzeczy całkiem łatwo zrobić, może faktycznie makaron też można przepuścić przez blender i np. z pesto czy fetą powinien smakować tak samo
|
|
|
|
#1604 |
|
Zakorzenienie
|
Linuś ale masz takie siemie w nasionkach (siemienie - nie wiem jak to się odmienia) jak zalewasz, odcedzasz to co zostaje te nasionka i masz samą taką wodę (zabarwioną jak rumianek) bez żadnych pozostałości, ja tak dawałam pić dziadkowi jak miał raka. Niestety mój dziadzio nie wygrał tej walki
|
|
#1605 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Rak zbiera ostatnio straszne żniwo, u mnie w rodznie się szerzy, w każdej rodzinie którejś z moich koleżanek ktoś nie przetrwał, zabrał też mojej mamy najlepszą przyjaciółkę... Masakra, bo zachorowały w tym samym tygodniu, ale tamta dostała przerzuty na kości... Chyba nie muszę mówić jakie to jest demotywujące dla chorego...A mogę spytać raka czego miał dziadek? (nie musisz odpowiadać) Co do siemienia masz rację, faktycznie powinnam zalać a nie miksować je.
|
|
|
|
#1606 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Rany ile mam zaleglości
![]() Cytat:
Ykhym, powiem Wam, że mi jest trasznie przykro do jakiego stanu doprowadzilismy Ziemie i jak zasmiecilismy świat. Nie mowie tylko o śmieciach = śmieciach ale też o syfie w produktach spozywczych, o zmianach w dna, dodatkach chemicznych itd. Naturę zepchnelismy na samo dno. W dodatku niszczymy wszystko po drodze, giną rosliny które już się nie odrodzą, gatunki zwierząt. Jestemy samolubni, zachłanni, bez uczuc i wspołodczuwania. Nie wszyscy taca są, ale prawda blesna ta garsta ludzi świata nie zmieni. Jak tak zaczne nad tym myślec, to jest mi strasznie żal i smutno, powiem Wam, ze gdyby przyszedl jakis kataklizm, koniec świata to nie rozpaczałabym. Zasluzylismy na to, powinnismy zniknąc z tej planety. Brzmi jak brzmi to to mowię, ale mi nie jest nas szkoda. Zwrócie uwage ze nas napisałam z małej litery. To my jestesmy najgorszym smieciem tej Planety. Linusiaczek i Samantha7 Bardzo i to bardzo dziekuje Wam za wyrazenie swojego zdania i opini na temat Indian w USA Nie bede wniakac bo mozna o tym pisac i pisac. Ale jestem zdziwiona nie wiem czy na plus czy minus, ze mimo tego co przeszli i jak byli traktowani i nadal są, to nie maja az tak źle. Chodzi mi o to, ze decydujac sie na pozostaniu w rezerwacie (pomijam wszystko inne z czym to sie łaczy) to maja niezłe zycie bo nie płacą podatków i maja oddzielne suwerenne prawo. Jak ktos ma głowę na karku to moze to wykorzystac - tak jak w przypadku kasyn. Z czegos muszą zyc, na samych ozdobach Indianskich nie zarobią przeciez. Współczuje tylko młodym ktorzy muszą dokonac wyborow, ida na studia czy wyjezdzaja za praca w inny stan. Wtedy musza tak jakby "wyprzec" sie swego, bo decydujac sie zostac i zyc na stałe poza rezerwatem maja staja sie juz "zwyklym" obywaltelem. Tak mi sie przynajmniej wydaje z tego wnioskuje. Cytat:
Jajka kupuje a raczej przywozi mi czasem kuzyn z małego gospodarstwa na wsi, bo maja w okolicy tesciow. Kury biegaja sobie i jajka sa sprzedawane po rodzinie. A tak to kupuje w rynku w małych stoiskach z 0 lub 1. Ostatnio widziałam 0 i 1 w Almie reklamowane przez Makłowicza. Cytat:
Pomidory ja kupuje takie co smierdzą zielskiem Bardzo smakuja mi malinowe pomidory, gargamele albo takie owlane nie pamietam nazwy.Otreby mozna pomieszac z tarta bułką (w Bomi mozna dostac bio razowa bułkę) i taka mieszanke uzywac jako panierka. Lub tez dodac do maki przy robieniu nalesnikow, plackow. Moja mama robi taka zapiekanke, ze kładzie warzywa i to co chce na spod głebokiego talerza i na to wylewa jajka+otreby. Czasem obtacza samymi otrebami kotlety. Ja zas dodaje ich troche jak pieke ciasteczka z płatkow owsianych, mufinki itd. Cytat:
Cytat:
Ja kiedys miewałam strasznie zapalenia krtwni i przełyku, ze puchłam tam strasznie i nie mogłam jesc ani przełykac. Moje stany zapalne były tego przyczyną a pochodziły od tego, ze mam przepuchlinke w przełyku i kwasy z żołądka wypalały mi śluzówkę i warstwę ochronną przełyku i łatwo łapałam infekcje. A wtedy wdawała się infekcja i puchłam, nie mogłam mowic, jesc. Cytat:
Z naszych to Dermika ma fajne podkłady.A teraz to siedze w minerałach Cytat:
http://www.bbicentar.ba/upload/image...i%20vrhnje.jpgTe małe opakowanie z lewej. Po prawej mleka ale ich nie widziałam. Skład: baza owsiana, olej rzepakowy, palmowy,emulgator lecytyna rzepakowa, stabilizator guma ksantanowa, sol morska. Slodkości: Ostanio dostalam od sasiada czekolade z Selgrosa (sklep cos jak Makro). Skład nazwa -Viviani.Staram sie sama piec bo wtedy wiem co w srodku siedzi. A jak nie to kupuje owsiane czekoladowe - kruche z firmy Sante. Batoniki z serii Linessa z Lidla takie musli. Czasem kupowałam Lu Go! czekoladowe ale w składzie jest cukier i tylko na prawde z barku laku je jem. A tak to mam w moim miescie Bio Piekarnie, ktora sprzedaje ciasta i casteczka pieczone z ciemnych mąk i na cukrze trzcinowym. Podaja dokladny skład na plakietce wiec wiem co kupuje. Cytat:
Potem wystarczy 5 minut w piekarniku i trzymam w zamrazarniku. Mam zapasy jak mnie najdzie ochota na pizze. Pychota, lepszej pizzy nie jadłam Mam go, jak dla mnie nie specjalny. Łatwo sie sciera, mało tresciwy a na ustach swieci się bardzo.
Edytowane przez Poli Mana Czas edycji: 2012-02-27 o 15:47 |
||||||||
|
|
|
|
#1607 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1608 |
|
Zakorzenienie
|
Linuś - płuco znaczy nie jest to na 100% pewna informacja bo dziadek został przebadany już w momencie przerzutów, nie wiadomo czy nie zaczęło się od tarczycy. W każdym bądź razie miał całe zajęte płuco, tarczycę no i potem były przerzuty do mózgu i na inne organy. Dziadek dbał o siebie całe życie, to jest mistrz ekologicznego życia, nic chemicznego, nie zmywał naczyń płynem do mycia naczyń w domu nie miał żadnej chemii, na kolację wypijał łyżkę oleju, sam siał zioła i robił z nich herbaty, nalewki, wina, okaz zdrowia do 70tki. Wyniki miał wzorowe jak na osobe w swoim wieku mimo, że organizm miał przeżarty przez raka niemalże całkowicie, pewnie dlatego tak długo cierpiał. Zmarł dzień przed wigilią. Mega ciężka sprawa bo dziadek był prawdziwym autorytetem mogłabym o nim mówić godzinami. I niestety właśnie to sprawa rodzinna, bracia dziadka, siostry dziadka i jego ojciec zmarli właśnie na raka. Ja w tym roku miałam nowotwór jednak wyszło w badaniach, że łagodny
mama ma guzki, siostra ma podejrzenie raka... więc to tak jakby nie mówić towarzysz życia codziennego---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:49 ---------- a i jeszcze jedno Linuś btw. tych suplementów może tran norweski? jest w płynie, spożywa się małą łyżeczkę dziennie a jest bardzo zdrowy, są wersje smakowe ale nie wiem czy to cokolwiek pomaga, ja zaczęłam pić bo niestety mam sporo komplikacji po operacji (dzisiaj mało co a bym zaliczyła dzwonka w ZUSie) więc zdecydowałam się na picie tranu bo jakoś te sztuczne witaminki obudowane w chemiczne kapsułeczki jakoś mi nie podchodzą.
Edytowane przez girlonthebridge Czas edycji: 2012-02-27 o 15:58 |
|
|
|
|
#1609 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dermika o dziwo mnie nie zapychala jako jedyna z płynnych chemicznych podkładów. Polecam tą markę, jest lepsza niz podklady Revlona. Cytat:
Najcenniejsze, że spedził zycie żyjąc w zgodzie z samym sobą i w zgodzie z naturą. Na pewno jego osoba zasiała w Was miłość do natury i ekologii. Jego pasja i radosc zycia na pewno nie zginie bo jest nadal w Was. Nic tylko brac przykład z takich ludzi Moze zabrzmi to pompatycznie ale jego duch jest teraz tam gdzie jest piękno, szczęście i pewnie teraz biega boso po kwiecistej łące w poszukiwaniu rajskiego ziółka Ja wierze, że po smierci jest lepsze życie, raj, drugie zycie, nowy wymiar.. nie wazne "co" bo tego nie wiemy, ale na pewno jest "coś" bo duch i energia zyjaca w nas nigdy nie umiera. Przepraszam, jezeli zbyt osbiscie cos napisałam czy Cię uraziłam bezposrednoscią
Edytowane przez Poli Mana Czas edycji: 2012-02-27 o 16:05 |
||
|
|
|
|
#1610 |
|
Zakorzenienie
|
nie, nie czuję się urażona też wierzę, że dziadek jest w tym lepszym świecie, zwłaszcza, że w wigilię miałam coś dziwnego co mogłoby mnie o tym zapewnić ale nie będę o tym pisała
))) Dziadek mega kochał zwierzaki, jak był młodym chłopakiem i spał na takiej poduszce ze słomy to dzielił ją z myszką, taką polną z jednej spał on, z drugiej ona. Miał milion kotów w domu rodzinnym. Zresztą jak ja przynosiłam do domu każde kolejne zwierze to bardzo się z niego cieszył. Świnka morska Fela, której przynosił jakieś nowe "zieloności", pies Rodman, którego uważał za najmądrzejszego z psów, Rexio którego dziadek nazywał słodyszką. (co więcej moje zwierzaki też zdychają na raka, Fela miała guza na skórze ale dożyła sędziwego wieku jak na świnkę, Rodman - rak śledziony z przerzutem na wątrobę dożył lat 12, Rex - rak wątroby musiał zostać uśpiony w wieku 10 lat).
|
|
#1611 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak juz pisalam dziwne u mnie jest, ze pestki w lupince sa tutejsze z USA, a obrane z Chin. Czyli co w USA nie ma chetnych na obranie czy jak Cytat:
jak dodam do czegos to nie czuje,ale podobno zdrowe. Tylko wlasnie chodzi o to, ze jest z tym podobnie jak z pestkami wisni, ze zawiera sladowe ilosci arszeniku bodajze i proces przygotowani amusi byc odpowiedni. Ja tam nie wiem. My z tata stawialismy winto na samych pestkach z wisni i jakos nie popadalim Sponiewieralo dorze w kazdym razie ![]() Aha, a z tymi tabletkami to ja np. od dziecka mam problem z polykaniem tabletek i sa specjalne maszynki do mielenia. Nigdy nie kupuje takich co sa w jakiejs plastikowej obudowie. Traktuje to jak leki i wole kupic cos dobrego i drozszego niz byle co. Z tym jest tyle sciemy, ze masakra. Ile jest wit.C w wit. C? Nigdy nie wiadomo. Ja znalazlam taka firme co udowodnila mi jakosc ich witamin etc. Najgorszy shit jaki chyba jest na rynku do Centrum. Doslownie tynk ze sciany Taka dobra witaminka to mi musi jechac ziolami na maxa ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Nie lubie pocieszac ludzi,ale nie moge nie zareagowac
|
|
|
|
#1612 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
No, nie ma lekko, jak się dzieczyny rozkręcą, to nie ma mocnych
![]() Cytat:
Myślę, że nie jest lekko być postawionym przed wyborem, ale dla niektórych sprawa jest oczywista i wiedzą jak chcą żyć. Przjeżdżałam kiedyś przez Arizonę i akurat trafiłam na taką małą rodzinę. Kobieta, w wyraźnej ciąży, sprzedawała swoje ręczne wyroby. Jej mąż i chyba teść coś sobie budowali, a teściowa im komenderowała. wydawali mi się niesamowicie szczęśliwi, ona się cały czas uśmiechała, taka była promieniejąca. Rzadko widuję takie obrazki u nas w Polsce.Cytat:
![]() Cytat:
Kiedyś jadłam byle co i byle jak. Jak ja sobie przypominam teraz, co ja ze sobą wyprawiałam to cud że ja w ogóle nie padłam na niedobory minerałów albo się nie wykończyłam przez skoki cukru A mnie się wydawało, że ja taka mądra jestem, znalazłam sposób na dietę ![]() Teraz naprawdę wprawiłam się w zdrowym odżywianiu, czytam nalepki na każdym produkcie, porównuję składy, sama robię wiele rzeczy. Ostatnio nawet znalazłam przepis na zrobienie własnej czekolady, ale aż taka szalona to chyba jednak nie jestem Za to szukam dużo fajnych rzeczy jak na przykład przepisy na soki owocowe czy owocowo - warzywne, takie, żeby smakowały jak shake, ale bez dodatku cukru czy konserwantów (fajny patent to dodanie do miksera 2 daktyli i słodzenie tymi daktylami zamiast cukrem). Znalazłam też kupę świetnych przepisów na zupy - ile na tym świecie jest ciekawych zup! Dużo czytałam o używaniu zdrowych tłuszczy w diecie i np. włączyłam do diety awokado, pesto i oliwki, których wcześniej prawie nie używałam. Obecnie używam też świeżych ziół w gotowaniu - bez porównania. W pieczeniu jestem noga, dopiero się będę wprawiać. Jak Wam się chce kombinować, to polecam poszukać po necie blogów kulinarnych z różnych krajów. Ostatnio zbieram przepisy kuchni egipskiej, hinduskiej, marokańskiej itp. Mają niesamowite pomysły na kuskus, potrawy z fasolą, ciekawe zupy i inne takie ![]() Cytat:
No i podobno podkłady Catrice są bardzo dobre, ale szczerze mówiąc nie używałam, więc nie mogę się pod tym podpisać.Cytat:
Przykro mi też, że masz już tyle różnych doświadczeń z guzami. Powiem Ci, że mnie też trochę stresuje fakt, że mam historię takiej choroby w rodzinie. Skłoniło mnie to do czytania nawet więcej o zdrowym żywieniu i możliwych dietach profilaktycznych. Sporo razy przewija się jednak jedzenie albo niskiego indeksu glikemicznego plus sporo surowych warzyw i owoców albo niejedzenie mięsa plus jedzenie wielu surowych warzyw. Z tego wywnioskowałam, że co by się nie dzaiło, to na pewno będę jadać olbrzymie ilości sałatek. Cytat:
Siemię zawiera arszenik? O matko To ja chcę mamę leczyć, a nie ją podtruwać!
|
|
|
|
#1613 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja do jajek też czuje obrzydzenie, i sama ich nie używam w ogóle, a po tym jak przeczytałam, o krwi zamiast białka w trojkach to juz w ogole. Cytat:
. Fajnie, że masz takie dobre wspomnienia związane z dziadkiem. Najbardziej mi się podoba historia z myszką. Hihihi, moja koleżanka też mi opowaidała, że miała mysz w domu w kotłowni i zawsze jak paliła w piecu to ta mysz paliła z nią siedziała i patrzyła na piec. I pozniej jej zaczela przynosic serek to juz w ogole. Moze mieszkacie w jakis kiepskim terenie, ogladalam ostatnio film o wodzie. I tam ludzie z jakiegos miasta tez umierali na raka bo bylo jakies promieniowanie czy cos. Smutne to. i dla Linusa i jej mamy też Co do przepisów to nic mi nie przychodzi teraz do głowy ale pomyślę. Ale szejki(zwlaszcza zielone) jak sie ociepli beda odpowiednie, moge wkleic jakies przepisy jakbys chciała. A mozesz blendowac warzywa i robic zupy- kremy zupa krem z brokulow, zupa krem z dyni..hm?ja wlasnie otreby-zarodki pszenne i zmielone siemie dodawalam do szejkow i do tego typu zup. nic odkrywczego nie napisałam;/ za to narobiłam sobie sama apetytu.Poli Mana a co to za podklady Blushe? mozna je dostac w Pl? ja uzywam Pixie i dla mnie jest idealny. Ale konczy mi sie sloiczek i chyba wyprobuje inny. A przepis na ciasto do pizzy orkiszowej bez drozdzy pojawi sie tu?
|
||
|
|
|
|
#1614 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdrowia życzę Twojej mamie i Tobie też.O daniach rosyjskich kiedyś napiszę. Muszę najpierw je ugotować i sfotografować Nie wiem, jak wy, ale ja nie lubię przepisów bez zdjęć ![]() ---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:56 ---------- Poprzedni post napisano o 10:43 ---------- Cytat:
![]() Viviani jest super. Polecam też bardzo Rapunzel, mniam. Jest bio i fair trade, do tego z całymi orzechami. Natomiast nie polecam Lu Go, bo należą do Kraft Foods. Teraz już podobno nie mają powiązań z testowaniem na zwierzętach (aczkolwiek nie ma do tego 100% pewności), ale jakość ich produktów jednak pozostawia wiele do życzenia... Są na mojej osobistej czarnej liście. I zazdroszczę bio piekarni ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 10:56 ---------- Cytat:
Za czytałam, że siemie lnu to samo zdrowie Często go dodaję do potraw, bo to jedyne dostępne dla mnie źródło omega3.
||||
|
|
|
|
#1615 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć, można dołączyć?
|
|
#1617 |
|
Wtajemniczenie
|
ale te byly zapakowane z osiedlowego sklepiku, no coz moglam sie domyslic, ze jeszcze troche poczekamy na to, zeby wszystkie byly o. Cos mi sie wydaje ze do tego czasu to juz bede weganka.
Pewnie, witamy Fajnie, ze jest nas coraz wiecej
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej! Dołączać dołączać! Właśnie marudzimy sobie na zły świat i dzielimy aktualnie kulinarną wiedzą
|
|
|
#1619 |
|
Zakorzenienie
|
Bardzo się cieszę !
![]() Bardzo chętnie poczytam o jedzeniu bo lubię pichcić
|
|
#1620 |
|
Zakorzenienie
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wizażowe Społeczności
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:40.

Chociaż ostatnio mnie po prostu odrzuca od jajek, nie wiem o co chodzi 

Codziennie gotuję parę razy dziennie zupy: pomidorówka, wegetariańskie chili (acz tu muszę z przyprawami uważać), grochowa, grzybowa, z soczewicy, z czerwonej soczewicy, czarnej fasoli, czerwonej fasoli, ciecierzycy, curry, normalnie się tak wyrobię, że z osoby, która nigdy nic nie gotowała, zostanę kuchennym guru! Nawet się wprawiłam w mieszankach świeżo wyciśniętych soków, sorbetów (sorry Sorbecik 

) sa dobre bo maja duzo wit. B12 chyba nie jestem pewna. Ja czesto dodaje do zup bo moje zupy sa bez miesne wiec szukam zastepnika.
A to co w PL slonecznikow nie maja czy jak. Nie wiem juz jak to wszystko dziala na tym swiecie.

Taka dobra witaminka to mi musi jechac ziolami na maxa