|
|
#1711 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Nasze Codzienne Jadłospisy XVI
Cytat:
![]() Co do soków- wg mnie są całkiem okej. Ja najbardziej lubię te od Tymbarka w 0,5l kartonikach- można wziąć na uczelnię, w podróż lub ogólnie wypić do jakiegoś posiłku, kiedy nie mamy dostępu do warzyw. Ja osobiście dość często je podgrzewam i popijam do kolacji.
|
|
|
#1712 |
|
Wtajemniczenie
|
U:
I: kakaowe pancakes z maki pelnoziarnistej z bananem, posmarowane maslem orzechowym; kiwi. II: porcja pelnoziarnistego makaronu penne ze szpinakiem i feta. III: grahamka posmarowana turkiem, z dwoma plastrami sopockiej drobiowej, plastrem sera zoltego hit, pomidorem i papryka; mala porcja salatki z mieszanki salat, pomidora, ogorka, lyzki kukurydzy i tunczyka z vinegretem. IV: spora garsc nerkowcow, activia naturalna; jakis czas po jablko. V: chyba bedzie makrela wedzona z warzywami. 2 kawy z mlekiem, duzo wody, zielona herbata; 40 min na rowerku stacjonarnym. Moze byc?
Edytowane przez Maddie Czas edycji: 2012-02-27 o 19:06 |
|
|
|
#1713 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
To znowu ja się pokuszę o "ocenę"... ![]() Jak dla mnie- idealnie. Wszamałabym wszystko.
|
|
|
#1714 |
|
Rozeznanie
|
U.
I.owsianka na mleku z bananem rodzynkami masłem orzechowym i dżemem truskawkowym; II."domowa" tortilla (tzn,placek kupiony, ale wkład własny ;p ) z kurczakiem, sporą ilością warzyw, serem żółtym, kukurydzą i czerwoną fasolą, polana majonezem i ketchupem, frugo III.barszcz czerwony z ziemniakami i jajem; po godzince talerz tradycyjnej fasolki po bretońsku (z kiełbaską ,bekonem itd.) bułka z masłem; sałata; IV.1 kawał "królewca" (taki z masą budyniową) i 3 naprawdę duże kawałki ciasta kakaowo cynamonowego z jabłkami, orzechami i czekoladą (było takie pyszne ale się ojadłam maskakrycznie ;/ V.jeszcze nie jadłam ale w sumie to chyba tylko twaróg albo wiejski z rzodkiewką i kromka z masłem ale później bo jak na razie mi niedobrze ![]() I jak to wygląda? w miarę normalnie? dziś tylko skakanka i hula hop z ćwiczeń .
|
#1715 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#1716 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#1717 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 19:29 ---------- Poprzedni post napisano o 19:28 ---------- nawet bardzo fajnie
|
|
#1718 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ostatnio padła trochę moja motywacja, bo posiłki szykuję na szybko trochę wieczorem, trochę rano, nie zawsze się wyrabiam ze wszystkim. Ten trening to nie był zaplanowany tak w ogóle, ale wyskoczyły mi 2h wolnego znienacka.
|
|
#1719 |
|
Raczkowanie
|
1 śniadanie: owsianka na mleku z cynamonem (miałam ochotę na standard)
2 śniadanie: paczuszka lu go z musli obiad: duży ziemniak, wątróbka z cebulą na oliwie z oliwek podwieczorek: jogurt bananowy: banan, j.naturalny, otreby owsiane i pszenne, słonecznik, łyżka soku malinowego i dżemu niskosłodzonego kolacja: kromka razowca z polędwicą z indyczki i żółtym serem na ciepło ,odchudzony twaróg z papryką i cebulą i oliwkami+kromka razowca z ramą R. |
|
|
|
#1720 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wam za rady. Nie wiem czy dzisiejszy jadłospis jest lepszy od wczorajszego bo mam gorszy dzień .
W każdym bądź razie moje P pt. "Gorszy dzień" Ś: ulepszona wersja wczoraszej kaszki mannej z brzoskwinią , musli i dżemem ( dodałam więcej cukru i była wyśmienita ! ) herbata z miodem i cytryną IIŚ: Activia brzoskwiniowa, bułka z makiem ; pół z szynką , pół z dżemem, sok pomarańczowy IIIŚ: sałatka z jabłka i winogron , popita nutridrinkiem czekoladowym ( najlepszy jaki piłam do tej pory- troche jak kakao )O: zupa pomidorowa z ryżem, 2 kawałki ( bo dość małe moja mama robi )kurczaka w sosie słodko-kwaśnym, ziemniak duuży pieczony w foli , marchew z groszkiem, 2 łyżki buraczków; szklanka soku P: budyń waniliowy z garścią musli i płatków kukurydzianych K: 2 kromki chleba wielozbożowego z szynką i ogórkiem, kromka razowego z serkiem turek, herbata z cytryną i miodem I jak ? Lepiej/ gorzej ?? Edytowane przez gosinek13 Czas edycji: 2012-02-27 o 20:25 |
|
|
|
#1721 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzisiejsze U/P:
I: ziemniaki, bigos z kiełbasą, ćwiartka kurczaka( wszystkiego duża porcja), Fantazja z czekoladą, baton Jacek, II: talerz makaronu z mięsem, szklanka soku pomarańczowego, 4 mandarynki, III: sałatka z kurczakiem, ananasem, kukurydzą, pieczarkami i śmietaną z kromką ciemnego chleba z masłem, dużo pop cornu solonego. wydaje mi się, że coś przeoczyłam
Edytowane przez MalaArielka Czas edycji: 2012-02-27 o 20:41 |
|
|
|
#1722 |
|
Raczkowanie
|
Witam Drogie Wizażanki
![]() Podczytuję już jakiś czas Wasze jadłospisy. Kierując się Waszą znajomością tematu, dowiedziałam się co nieco o zdrowym odżywianiu oraz odchudzaniu. Ważę 64 kg przy 168cm. Chciałabym zrzucić 3-4 kg i lepiej się poczuć w swoim ciele. Otomoje dzisiejsze, redukcyjne menu R: I Śniadanie: 4 chlebki Wasa : 2 z dżemem jagodowym niskosłodzonym , 2 z pastą z tuńczyka z cebulką , ogórkiem kiszonym, jajkiem i serkiem homo nat. + sałatka z pół pomidora ,kawałka ogórka zielonego i cebuli +pomarańcz II Śniadanie: Niestety bułka francuska z serem (byłam na mieście , wyjście ostateczne)Obiad: (późno zjedzony) Kurczak z porem i cebulą czerwoną na patelce bez tłuszczu +śledź z pomidorami suszonymi z chlebkiem Wasa Podwieczorek: Pestki dyni Kolacja: Twaróg półtłusty z papryką czerwoną, cebulą, cebulką zieloną (pióra), pomidorem ,ogórkiem zielonym + przyprawy :pieprz , oregano, majeranek, papryka słodka. Duużo wody ,3 szklanki mleka 2% i vitamin shot slim (?) ![]() Jak to wygląda ?? Proszę serdecznie o ocenę i porady
Edytowane przez ikks Czas edycji: 2012-02-27 o 21:23 |
|
|
|
#1723 |
|
Zadomowienie
|
Rrr
i jak?
|
|
|
|
#1724 |
|
Zadomowienie
|
Hej, piszę tym razem w imieniu odchudzającej się znajomej. Wcześniej jadła bardzo mało (nie, nie głodziła się i nie ma zaburzonego podejścia do diety), ale jednak były to np. na śniadanie 2 cienkie kromki z odrobiną twarożku, na obiad fura duszonych warzyw... w sumie wychodziło jej podobno 1200 kcal, ale ja tego pewna nie jestem.
Udało mi się ją przekonać do zwiększenia nieco ilości kcal, jedzenia więcej białka i jej jadłospisy były na prawdę fajne. Chudła wolniej, ale chudła. Teraz pisze mi wiadomość, że do celu brakuje jej jakieś 4-6 kg, a ostatnio jadła więcej warzyw (czyli mniej kalorycznie, ale więcej objętościowo) i waga stoi od 2 tygodni. Mówię, że to jest możliwe itd... ale czy wszystko dobrze robi? Może za szybko dodała te kalorie? Z ósmej strony jednak przez parę tygodni chudła na "nowej", zdrowszej diecie... podam może jej ostatni jadłospis, który mi podesłała do oceny. 1. jabłko, 3 daktyle (skarciłam za to, wcześniej jadła serio fajne śniadania - owsianki, kanapki z twarożkiem, szynką chudą...) 2. grahamka z masłem orzechowym, mandarynka 3. miska zupy z dyni, brokuła, kalafiora i marchewki ze sporym kawałkiem gotowanego kurczaka 4. jajecznica (nie wiem z ilu jajek) z pomidorem, oliwkami, serkiem wiejskim i czosnkiem, 2 marchewki. pomożecie?
|
#1725 |
|
Przyczajenie
|
U/R
ŚNIADANIE: jajecznica z rzodkiewką, selerem naciowym, pomidorem i pietruszką OBIAD: sałatka "boston" z pizza king (grillowana pierś z kurczaka, winogrona, mix sałat, orzechy włoskie i sos miodowy + pieczywo czosnkowe) SŁODKOŚCI: kostki czekolady gorzkiej, deser lodowy KOLACJA: 3 wafle ryżowe z serkiem i wędliną + rzodkiewka i ogórek PRZEKĄSKI: wafle ryżowe, czekolada gorzka NAPOJE: herbata czerwona Rooibos, ice tea brzoskwiniowe i sok pomarańczowy 100%
|
#1726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
2. nie widze ruchu, a to wazne w pewnym momencie, jak sama dieta przestaje dzialac 3. jest jakas oliwa, cos? 4. jak ma taki problem to lepiej zjesc 5 posilkow, moim zdaniem
|
|
#1727 |
|
Rozeznanie
|
Dziś tak bez ładu i składu, ale starałam się, żeby było w miarę wartościowo...
![]() P: Ś.: drożdżówka z jabłkiem i kruszonką, pół dużej bułki z masłem, wędliną, pomidorem, ogórkiem, plaster tłustego sera białego z dżemem truskawkowym IIŚ: kilka plastrów sera żółtego z majonezem, jogurt naturalny z płatkami Zdrowy Błonnik, jabłko ciastko a'la Hit, princessa w ciemnej czekoladzie O: kubek rosołu z marchewką, ponad połowa torebki ryżu białego z roladkami w sosie pomidorowym (śmietana 30%, ser żółty, szynka w środku), ogórki kiszone P: miseczka budyniu waniliowego na mleku 2%+3,2%, dużo orzechów nerkowca, ziemnych, garść suszonych śliwek, kilka paluszków słonych i ileś tam ciastek kruchych (nie wiem, nie liczyłam... )K: Bułka z ziarnami z masłem i wędliną drobiową, jajko na miękko z chrzanem, ogórek zielony po: banan, Danio waniliowy zmieszany z ok. dwoma łyżkami wiejskiego serka, kilka paluszków w ciągu dnia: 2 kawy z mlekiem, ok. 1,5 l wody mineralnej, jedna herbata czerwona Coś zbyt słodyczowo dzisiaj chyba... :[ Uśmiecham się o ocenę ![]()
|
|
#1728 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:37 ---------- Poprzedni post napisano o 08:35 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 08:38 ---------- Poprzedni post napisano o 08:37 ---------- Cytat:
|
|
#1729 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:57 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
|
|
#1730 |
|
Zadomowienie
|
Hej
, wklejam dzisiejszą R'kę:Ś: owsianko - otrębianka z bananem, kokosem, twarożkiem półtłustym i słodzikiem IIŚ: pół wieśniaczka z kromką chleba razowego IIIŚ/przekąska: pomarańcza O: 2 mielone klopsy, surówka Trening (hh i dywanowce K: jajecznica/tuńczyk wsw z ogórkiem konserwowym/2 jajka na twardo z odrobiną majonezu. W ciągu dnia sporo wody, herbaty(zielonej i czerwonej) |
|
|
|
#1731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)) **
|
|
|
#1732 |
|
Rozeznanie
|
Dzięki
A to Danio może być w ogóle light?? Wykluczyłam z diety wszelkie odtłuszczone produkty, już nawet zupy i sosy zabielam śmietaną 30%tł. Więc na pewno light by nie przeszedł ;P
|
|
#1733 |
|
Raczkowanie
|
powracam z moją R, tak tylko, dla skontrolowania, chudnę baaaardzo powoli, ale mam nadzieję, skutecznie:
I: garść płatków owsianych, górskich, garść słonecznika i mleko 0,5%, zielona herbata II: kromka ziarnistego chleba z masłem, szynką, sałatą i pomidorem, inka z mlekiem 0,5% III: pierś z indyka pieczona w piekarniku, krem szparagowy IV: szklanka galaretki brzoskwiniowej V: sałata + papryka + biały serek Turek (mniam
|
#1734 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jak wyżej no jest ciut lepiej ale musisz nadal pracować nad zwięszkszeniem porcji
|
|
|
|
|
#1735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1736 |
|
Zadomowienie
|
Rrr
i jak?
|
|
|
|
#1737 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję, dziś staram się lepiej jeść
![]() 1 śniadanie: płatki owsiane (namoczone w wodzie) na mleku 3,2, słonecznik 2: jabłko obiad: ziemniak, wątróbka na oliwie z oliwek, kopiec buraczków, surówka z marchewki podwieczorek: omlet z kiwi i dzemem niskosłodzonym i otrębami pszennymi, kawa rozpuszczalna z mlekiem kolacja: surówka z pekińskiej, oliwek, papryki, cebuli, fasoli czerwonej, makaronu razowego, gotowanej marchewki 2 kolacja: razowiec z tuńczykiem w wsw PS Co sądzicie o Danio light? http://diabetyk.blox.pl/2012/02/Dano...nio-light.html ? Jakby nie patrzeć o wiele lepszy jest ten? http://www.tabele-kalorii.pl/kalorie...%B3w-Jana.html ? Przepraszam za offtop. Edytowane przez Vinga21 Czas edycji: 2012-02-28 o 17:18 |
|
|
|
#1738 |
|
Raczkowanie
|
Dodam wczorajsze Utrzymanie:
Śniadanie: Pełnoziarnista bułka z masłem orzechowym; czekoladowy serek homogenizowany; pomarańcza; kawa z mlekiem i cynamonem. Śniadanie2: 2 kromki chleba orkiszowego z masłem, szynką, serem, sosem czosnkowym i papryką; 2 mandarynki. Obiad: Micha zupy kalafiorowej; 2 skrzydełkami z zupy. Podwieczorek: Serek wiejski z jagodami, miodem, aromatem waniliowym i orzechami włoskimi; inka z mlekiem. Kolacja: Tradycyjna sałatka warzywna z majonezem; kromka orkiszowego z masłem, szynką, roladą ustrzycką i sosem czosnkowym; salaterka gotowanej marchewki i brokuła. |
|
|
|
#1739 |
|
Raczkowanie
|
Poproszę również ja
Staram się wprowadzać w życie dobre rady, ale z uwagi na tryb życia nie zawsze jest to możliwe.UUU/leciutko R, ale rozkład dnia nie pozwala na wcześniejsze zjedzenie obiadu I-kawa z mlekiem, trzy kromki chleba żytniego z masłem, 2 z domowej roboty twarożkiem (pół twarogu półtłustego plus pół jogurtu plus przyprawy) i pomidorem, 1 z białym, sklepowym twarożkiem, reszta twarogu z jogurtem zjedzona prosto z miseczki II-bułka ziarnista z masłem, sałatka grecka z fetą i oliwkami (duża porcja) III-banan, pół paczki śliwek suszonych, kawa z mlekiem IV-talerz ciemnego makaronu ze szpinakiem, pesto i kilkoma plasterkami sera pleśniowego, kawa z mlekiem |
|
|
|
#1740 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
moje U. jakieś takie. i przeziębione znowu. 1. Mały jogurt naturalny z domową granolą migdałowo-morelową, kromka razowca z masłem orzechowym i dżemem wiśniowym. Szklanka soku pomarańczowego. 2. Udko kurczaka i ryż zapieczone w zalewie, surówka z kapusty piekińskiej, kukurydzy itp. 3. Muffina ananasowo-kokosowa, jabłko. 4. 2 jajka na twardo, z pieprzem i solą, ogórki kiszone. + 2 kawy z mlekiem Edytowane przez poppy seed Czas edycji: 2012-02-28 o 16:27 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Dietetyka
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:46.

**