|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58141 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Zobaczcie jaki ładny skład: http://morzeurody.pl/meski_szampon_e...ml,10,278.html
|
#58142 |
|
Raczkowanie
|
Iwonsia 01 niestety swój naturalny pigment mam bardzo silny i użycie blond farby nie powiodło się ...nie rozjaśniło mi włosów, miałam taki dziwny żółty kolor.
Nawet fryzjerka, której wyłącznie się trzymam przyznała mi, że za mocny pigment jest by zwykła farba dała radę. Ale napewno przemyślę to wszystko jeszcze raz
|
|
|
|
#58143 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Eh, ja wiem, ze rozjaśniacz to morderstwo .... ale mam na tyle mocny pigment, że farbowanie włosów farbą skończyło się kolorem żółto ryżowo kanarkowym ...rozjaśniło do pewnego momentu ...nawet pani u której robię włosy jedna zaufana fryzjerka przyznała, że mam bardzo mocny pigment. ale napewno przemyślę to jeszcze raz...
|
|
|
|
|
#58144 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
super sprawa moim zdaniem, sucharki wrzucam do środka na opuszczonej głowie i lulu ![]() do plunkingu nie bardzo mi sie nadał, bo ciekło mi po oczach, zreszta za krótki plunking robie ![]() w szarym mam nie ma innych to chyba gra świateł, bedą to dobrze wydane pieniądze
|
|
|
|
|
#58145 |
|
Zadomowienie
|
Mierzyłam kucyka i wyszło mi, że jeszcze ok 1cm - 1,5cm i będzie iii
![]() Tylko mam wrażenie, że gdybym wyprostowała włosy i zmierzyła to byłoby mniej.. Może lepiej mierzyć na wyprostowane?
|
#58146 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja nawet nie próbuję mierzyć
|
|
#58147 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A nie używałam jeszcze produktu, o którym wspomniałaś, także rozeznania nie mam, ale może warto spróbować ? ![]() ---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ---------- Cytat:
W chwili obecnej stosuję Joannę z apteczki babuni miód i proteiny mlecze, muszę przyznać, ze mi odpowiada ![]() O jantarze sporo czytałam i szukam w sumie tej odżywki gdzieś we wro ...w Rossmanach jej nie widziałam niestety ...w razie czego zostanie mi allegro tam są napewno bo robiłam rozeznanie ![]() O tej firmy Eiri nie słyszałam, a szkoda. Pozdrawiam. ---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ---------- Piękne włosy godne uznania !!!
|
||
|
|
|
#58148 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam kolor włosów obecnie jak Małgorzata Socha aktorka...Jeśli Cię to zainteresuje to polecam wątek o farbach Londy tam jest dużo moich wpisów. Mnie ta farba wybawiła od tego splającego syfu. I wiesz co? Teraz jak bym miała znów rozjaśniacz to raczej stałabym się brunetką Ogólnie faza białych włosów mi się dawno znudziła.
|
|
#58149 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#58150 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale efekt wizualny po takim zelu wtartym w skalp to chyba nie jest za ciekawy co? Czy tego nie widac?Moze lepiej odstawie w takim razie Seboradin na jakis czas (np. miesiac) i zrobie kuracje Jantarem zeby skora odpoczela od alko? Tylko musialabym wykorzystac do niego ostatnia buteleczke z psikaczem jaka mam i na razie nie bardzo mam pomysl jak wtedy bede aplikowac na wlosy psikadla pod oleje, hmm... Cytat:
Ale w watku polproduktowym Eiri podala mi jeszcze pare propozycji ( )Cytat:
A nawet jesli nie, to i tak samo zdrowie - w koncu np. pokrzywa ma dobry wplyw na drogi moczowe, a kwasy omega m.in. na uklad krazenia (a ja w wieku 22 lat, wegetarianka od ponad 8, niepaląca, uprawiająca sport mam cholesterol 230 A moj skalp tez za olejami nie przepada - przynajmniej za rycyna i lnianym, ale moze kiedys sprobuje z takimi typowo na wypadanie - lopianowy, pachnotka... Chyba ze to nie ma sensu w moim przypadku? Cytat:
Tak z innej beczki, czy Jantara (np. 50ml) mozna zmieszac z ekstraktem AKK i L-cysteina i tak trzymac w temp. pokojowej czy sie zepsuje?
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-02-28 o 20:00 |
|||||
|
|
|
#58151 | |
|
Raczkowanie
|
Jej, pisanie magisterki i śledzenie wątków na wizażu to nic mądrego, nie ogarniam
![]() Cytat:
|
|
|
|
|
#58152 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Poza tym witaj w klubie, mi tez brakuje centymetr do wymarzonego iii
|
|
|
#58153 | |||
|
Kazar Lady
|
mają za zadanie powstrzymać wypadanie nie porost nowych włosów. Te substancje odkryto w cudowny sposób, jako skutek uboczny leczenia nadciśnienia
![]() Cytat:
Firma Eiri ma ciekawe pomysły, warte nasladowania ![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#58154 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
spróbuję tak spać i zobaczę jak efekty
|
|
|
|
|
#58155 |
|
Zakorzenienie
|
A ja tęsknię za tym skrętem co mam w załączniku
I objętością ![]() To sprzed pielęgnacji CG
|
#58156 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
poza tym nawet nawet jeśli coś się usztywni to wystarczy odgnieść. Ja bardziej preferuje opcję wcierania żelu po góra 15 minutach kiedy włosy są jeszcze wilgotne. Wtedy sobie schną i nie widać, że coś był wtarte w skalp. Gdybyś np chciała wcierać jak masz suche to podejrzewam, że byłby efekt króla lwa przerabiałamCytat:
Cytat:
może być buteleczka po kroplach do oczu. Byleby coś co ma dłuższy dziubek/szyjkę i dało radę przybliżyć bezpośrednio do skalpu. Ja mam buteleczkę po kuracji wzmacniającej joanny. Wcierka mnie podrażniła ale buteleczka zacna Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
|
|
|
#58157 |
|
Raczkowanie
|
[QUOTE=claudiiin;32613605]Jestes juz kolejna osoba tutaj ktora poleca ta farbe, Agatka tez sobie chwali - a obie macie cudowny kolor (choc chyba troche sie rozni?), wiec zapamietam sobie w razie jakbym kiedys miala jasniejsze
[QUOTE]Bo to wlasnie iwonsia glownie przekonala mnie do tej farbki Kolory sa zblizone tylko tym razem iwonsia zdradzila londe dla garniera ![]() Czy joanne zel mrozacy dostane tez w tesco? Bo jutro sie wybieram i nie wiem czy specjalnie musze leciec do rossmanna
dbam o włosy od 31.12.2011 zapuszczam do talii Edytowane przez agatka89 Czas edycji: 2012-02-28 o 20:18 |
|
|
|
#58158 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Teraz już wiesz co i jak, doszło olejowanie, rozsądniej dobierzesz odżywki - skręt i objętość powinny wrócić. A włosy będą zdrowe. Po co się katować na siłę i być niezadowoloną? Sama piszesz, że fryzura potrafi zepsuć Ci nastrój nawet na kilka dni. Wydaje mi się, że czasem zbyt obciążasz włosy. Dlatego też narzekasz na brak objętości. Nie każdemu służy mycie odżywką. Pamiętam, że bardzo rzadko myjesz szamponem, to też robi swoje. Na zdjęciu, które pokazałaś, skręt jest ładniejszy /wg mnie/ niż na poprzednim /włoski wyglądają tam właśnie na lekko przeciążone albo mokre - nie wiem/. Staram się nie przerywać pracy, ale kiedy czytam Twoje posty, żal mi Cię, bo chyba bardzo się męczysz. Chcesz być koniecznie cg. Jesteś , ale wyznacz sobie własne zasady i rób po swojemu. Będziesz szczęśliwsza , a i włoski się odpłacą.
|
|
|
|
|
#58159 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marzę o takich pieknościach jak ma claudin...nie znam jeszcze swojego typu skrętu, w ogóle jeszcze do typów nie doszłam a tyyyle już przeczytałam ![]() Cytat:
hehe bedę dzielna
|
|
#58160 |
|
Zakorzenienie
|
Basiu, ale znów coś kosztem czegoś
W ogóle nie podcinam końcówek od czasu pielęgnacji Boję się trochę wracać do szamponów z SLSem, wiadomo, łatwo będzie przesuszyć ![]() Muszę porządnie pomyśleć nad tym wszystkim \Ah. I ostatnio umyłam dwa razy pod rząd włosy szamponem, raz z SLSem, drugi raz delikatniejszy, tą bazą z ecospa i jakby były lekko piórkowate
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-28 o 20:28 |
|
|
|
#58161 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Po szamponie z sles po prostu użyj bardziej treściwej maski/odżywki. Z tego co pamiętam, nie masz chyba wrażliwego skalpu. No i wcześniej nie miałaś spiórkwanych włosów, a szampony były pewnie różne. Odnajdź swój "złoty środek". Będzie dobrze. Włoski masz prześliczne bez względu na wszystko. Odpuść troszkę sobie, będzie ok. |
|
|
|
|
#58162 | ||
|
Rozeznanie
|
Firma Eiri to świetna sprawdzona marka!!! Warto poznać
![]() PS. Eiri, a moze byś te swoje wciereczki gdzieś w jednym miejscu trzasnęła... Bo w receptariuszu faktycznie tylko jedna chyba jest. A sama bym coś pokombinowała z Jantarem, dodałam na razie liposomy AAK oraz wit. all in one. Także te , które proponowałaś w wątku półproduktowym. W końcu jesteś firmą z tradycjami i własnym laboratorium doświadczalnym na głowie ![]() Cytat:
Cytat:
Edit:
Fala jest jak pożądanie, możesz z nią walczyć, ale przyjemniej jest jej się poddać. (by Mali) Edytowane przez Ag Rafka Czas edycji: 2012-02-28 o 20:37 |
||
|
|
|
#58163 |
|
Zakorzenienie
|
*Basia* dziękuję
![]() Dziś już nie dam rady, ale w najbliższych dniach poprzeglądam dokładnie składy odżywek
|
#58164 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
, porozumienie dusz i czytanie w myślach na tym forum zdarza się nader często![]() Cytat:
Wracam do pracy, na szczęście kończę. |
|
|
|
|
#58165 |
|
Zakorzenienie
|
Ag Rafka tak zrobię
Na początku zobaczę odżywki z silikonami cyklicznymi i zmywalne wodą By jednak za często SLS nie szedł w ruch
|
#58166 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczynki, proszę o radę
Drugie mycie z rzędu obserwuję zdecydowanie wzmożone wypadanie włosów
|
|
#58167 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Nie wiem, co mają w składzie, ale odstawiłabym i obserwowała co się dzieje. |
|
|
|
|
#58168 |
|
Rozeznanie
|
Ja chyba jednak zacznę myć codziennie włosy, a nie co dwa dni. Na drugi dzień mam wrażenie nieświeżych włosów choć ciężko mi określić dlaczego
Tylko jeśli zacznę myć codziennie to mama zacznie mi tłumaczyć, że mi to nie potrzebne. Według niej przez to, że jestem młoda to powinnam mieć zdrowe włosy nawet bez używania odżywek tylko po samym wymyciu szamponem powinny być śliczne, tak samo jak jej tłumaczyłam, że kręcone włosy są suche to powiedziała, że jestem młoda więc nawilżone Ewcia ja też za bardzo starałam się być cg i nie jestem w pełni zadowolona właśnie ze skrętu. Zacznę używać jakiś silikonowych odżywek i zobaczymy co wtedy będzie. Cg spowodowało u mnie mniejszy puch, więc całkowicie nie zrezygnuję na pewno. Zacznę myć włosy dość często szamponem ze SLS bo po nim mam uniesione włosy od nasady
|
|
|
|
#58169 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Też uważam, że powinnaś potestować sylikony, tylko teraz będą to testy świadome Cytat:
), mi też teraz strasznie włosy lecą
|
|
#58170 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A od kiedy Ci włosy wypadają?Cytat:
Cytat:
Albo i nie... skleroza ![]() Wcierki na bazie Jantara to w zasadzie Jantar + liposomy, nic więcej nie mieszam. Kurczę, nie mam czasu na dokładne pisanie dziś, wybaczcie, że skaczę tak po postach, wszystko za to czytam ![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:46.

-47-48-49-50 
Nawet fryzjerka, której wyłącznie się trzymam przyznała mi, że za mocny pigment jest by zwykła farba dała radę. Ale napewno przemyślę to wszystko jeszcze raz

Dopiero od pół roku stosuję farby+CG i nigdy nie miałam tak gładkich włosów i za nic w świecie nie wrócę do rozjaśniacza.
super sprawa moim zdaniem, sucharki wrzucam do środka na opuszczonej głowie i lulu 

Czy tego nie widac?
Ale w watku polproduktowym Eiri podala mi jeszcze pare propozycji (
)

Drugie mycie z rzędu obserwuję zdecydowanie wzmożone wypadanie włosów 
A od kiedy Ci włosy wypadają?