Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII-VIII - Strona 72 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Czas na wybór tytulu do kolejenj części. Do dzieła Mamuśki! )
Uśmiechamy się radośnie, bo zaraz witamy wiosnę. 1 2,00%
Ząbek tu, ząbek tam , ale jeszcze czadu mamie dam! 6 12,00%
Dietka rozszerzona, mama zadowolona a ja poznaje nowe smaki, bo już nawet jem buraki 1 2,00%
Poznajemy smaki nowe i jesteśmy przez to zdrowe ! 1 2,00%
RosnąRączki,RosnąNóżkiTo też czas zębowej wróżki, baba,baba wciąż słyszymy i na wiosnę sie cieszymy. 10 20,00%
Pół roczku już mamy i siadać, pełzać zaczynamy! Mamusie VII-VIII. 0 0%
Czworaczki, pełzaczki- coraz bardziej ruchliwe te nasze dzieciaczki. 14 28,00%
Raczkujemy i wstajemy, przez co mamie smukłą sylwetkę utrzymać dajemy 1 2,00%
W końcu wiosna wyczekana- cieszy się kazdy bobas i jego mama. 16 32,00%
Głosujący: 50. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 20:51   #2131
adrji
Raczkowanie

Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
U nas jest podobnie - jeśli Lilka nie jest śpiąca - to od razu po odłożeniu przekręca się i wstaje...
ale na szczęście rzadko się to zdarza bo mocno pilnuję aby po południu za późno nie poszła spać , śpi ok 15 minut między 16 a 17.

PRzestrzegam też bardzo wieczornych rytuałów, kąpanie itd, jak ją ubiorę w piżamkę, to gaszę światło, zostaje tylko taka przyciemniona lampka i tak pije MM.
Przy butli już przeważnie odpływa, oczka jej lecą, jak się na chwilę oderwie to ją odbijam wkładam do łóżeczka i daję resztę butli, przeważnie przy niej już zaśnie, nawet smoczek niepotrzebny
Jak mniej śpiąca to daję smoka, głaszczę , włączam konika FP i wychodzę.
Czasem muszę parę razy do niej wejść, położyć ją z powrotem ale nie trwa to długo, zasypia w max 15min.
chyba dzisiaj posluchał że się poskarżylam tu i przy nim przy drugiej cioci i padł właśnie zaczynam od odchodzenia od drugiej długiej drzemki popoludniu, zeby go przetrzymac. 15 min u nas trwało do pół roku a teraz przy tym wstawaniu ale obstawiam ze jak będzie starszy gdzieś w wieku Filipa to już sie skonczą takie wieczorne usypiane występki

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Dziewczyny a banana można dawać tak skrobiąc na łyżeczce? Czy też za ciężki?
ja najczęściej trzymam w ręku i on sobie go tak ciumka obgryza i zawsze pod reką mam lyzeczke bo jak zaczyna się już za bardzo na niego "rzucać" czyli probuje gryźć większe kawałki wtedy skrobie na łyżeczke

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Kolina my się wybieramy na basen jak sójki za morze, i od 3 tygodni dojechać nie możemy
jakbym o sobie czytała

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
Szymon jak podam mu na noc MM ( ok. 22 ) to wypija 180 ml wody + 6 miarek mleka, a w dzień nie wiem, bo jeszcze nie dawałam.

Chyba chce przejść całkowicie na MM Tylko nie wiem jak się za to zabrać Dlaczego to jest takie trudne?
Dopiero proponowałam małemu UU i nie chciał, uderzał w pierś rączką, odpychał się... A dałam mu 100 ml wody w butelce i wypił duszkiem
Może moje dziecko samo chce się odstawić od UU
Największa częśc sukcesu to chyba chęć przejścia wtedy łatwiej
najwazniejsze zrobić to systematycznie, żebyś i ty i Szymek nie odczuli za drastycznie i uu w dzień łatwo bo w sumie kaszka obiadek deserek jakaś przekąska chrupek pewnie z jedno mleko i jakoś dzień zlatuje tyle, a w nocy to jak podasz z raz mm to już na dlużej uu będą miały przerwa bo może dłużej pośpi wypadnie jeden posiłek później przy nastepnym itd będzie dobrze!
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:52   #2132
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio
Dot.: Masze maluchy śliczne, radosne, a my plotkując czekamy na wiosnę :) Mamusie VII

Ja sie wyszalałam na aerobicu. Uzależniłam się od tych wieczornych wyjść.

Gadus

dla dzielnego małego mężczyzny Adasia. Więcej nie pamiętam.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:07   #2133
adrji
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Uwierz mi robię to za każdym razem,
ale ona widzi tylko aparat to od razu go chce i już nic nie robi, jak np poproszę aby zrobiła kosi kosi albo brawo,aparat najważniejszy
znam to najbardziej interesujący jest sznureczek co zwisa przy aparacie

a bo bym zapomniala
iustyna Zuzia super! taka "dorosła" na tych zdjęciach i te włoski
ja mam jakis kiepski fotelik bo moj mając przy nim przymontowaną ta tackę dosięga do niej ledwo co brodą wrr

Adasiu dobrej nocki jak i wszystkim pa lulu
adrji jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:12   #2134
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość

Sama operacja pół godziny, po tym czasie najpierw słychać było płacz a potem nas zawołali. To było chyba najtrudniejsze - mały płakał - a w zasadzie się darł jeszcze na wpół obudzony, a ja nie mogłam zrobić nic poza trzymaniem na rękach. Z pól godziny ostrego ryku, potem zaczęło być lepiej, po godzinie lekarz pozwolił go nakarmić no i zaraz po tym mały sobie zasnął. Nawet przy ubieraniu się nie obudził.
Generalnie lekarz powiedział że zabieg był bezoroblemowy, co oczywiście nie oznacza że nie będzie powikłań, ale to się okaże w przeciągu 2 miesięcy.
Teraz Adaś już się normalnie bawi, śmieje, rozrabia, tylko przy próbie odpięcia pieluszki płakał Chyba kojarzył że tam coś robili i nie chce żeby dotykać, bo nosimy go normalnie...
ciekawe co będzie w nocy
Ale malutek się dziś na przeżywał Super że już po i wszystko łądnie i sprawnie poszło, ale co przeżył, to jego To fajnie, że mogłaś go od razu po wziąć na ręce. Bo piszesz "nic nie mogłaś zrobić poza trzymaniem go", a ja myślę, że to najlepsze co można zrobić dla takiego niemowlaczka i to wszystko o czym Adaś wtedy marzył

Mam nadzieję że szybciutko zapomni i żadnych powikłań nie będzie
Dzielni jesteście oboje A w zasadzie troje
Stary 2012-02-28, 21:14   #2135
youyou
Zakorzenienie

Brawa dla dzielnego Adasia dobrze że macie to już za sobą i Adaś niedługo zapomni...

Cytat:
Napisane przez alibany Pokaż wiadomość
Aniu dobrze, że już po wszystkim. na pewno nie będzie żadnych powikłań, Adaś to dzielny chłopczyk!!

U mnie mega beznadziejny dzień! Na rehabilitacji mega ryk, na usg główki mega ryk ( lekarz nie miał zastrzeżeń, badanie wyszło ok). Miałam wrażenie, że niepotrzebnie narażam małą na stres, bo jest zdrowym dzieckiem....ale to chyba normalne, że chciałam się upewnić, że wszystko ok. Rehabilitantka w tym całym ryku, pokazała jakieś dwa ćwiczenia na te nóżki....ale bardziej byłam przejęta histerią małej, niż tym co ona do mnie mówi......

Poza tym miałam dwie kolizje, jedna na parkingu, gość przytarł mi bok, druga już wracając do domu. Koleś wjechał mi w tył, nie wyhamował....nic się nie stało poważnego....ale co się strachu najadłam!!!! Jestem wykończona.....
oj współczuję takiego dnia...
ale przynajmniej dobrze że jesteś już upewniona że mała zdrowa

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

Moj chlopczyk skonczyl dzis pol roczku!
Sto lat! Sto lat dla Antka

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość

you ja bralam kiedys i yasmin i yasminelle. bylam b.zadowolona, bo zadnych skutkow ubocznych za to nie podpasowal mi logest
ja

Cytat:
Napisane przez dziubek79 Pokaż wiadomość
Aniaa trzymam za spokojną noc
YouYou ja testuję regular-1 miesiąc, na razie ok
ja kiedyś brałam Cilest i coś na M ale nie pamiętam nazwy.

ale teraz chciałabym chyba zacząć używać innej metody antykoncepcji...
żebym nie musiała pamiętać codziennie o wzięciu.
W najbliższych paru latach dzieci nie planujemy więc chciałabym coś takiego jak np krążek, tylko nei wiem jak z jego skutecznością

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
chyba dzisiaj posluchał że się poskarżylam tu i przy nim przy drugiej cioci i padł właśnie zaczynam od odchodzenia od drugiej długiej drzemki popoludniu, zeby go przetrzymac. 15 min u nas trwało do pół roku a teraz przy tym wstawaniu ale obstawiam ze jak będzie starszy gdzieś w wieku Filipa to już sie skonczą takie wieczorne usypiane występki
hehe a ja moją niepotrzebnie wychwaliłam bo dziś nie chciała zasnąć , co ją odkładałam to wstawała
w końcu jakoś padła jak tż do niej poszedł
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:15   #2136
Naataaszkaa
Raczkowanie

Cytat:
Aniu dobrze, że już po wszystkim. na pewno nie będzie żadnych powikłań, Adaś to dzielny chłopczyk!!

U mnie mega beznadziejny dzień! Na rehabilitacji mega ryk, na usg główki mega ryk ( lekarz nie miał zastrzeżeń, badanie wyszło ok). Miałam wrażenie, że niepotrzebnie narażam małą na stres, bo jest zdrowym dzieckiem....ale to chyba normalne, że chciałam się upewnić, że wszystko ok. Rehabilitantka w tym całym ryku, pokazała jakieś dwa ćwiczenia na te nóżki....ale bardziej byłam przejęta histerią małej, niż tym co ona do mnie mówi......

Poza tym miałam dwie kolizje, jedna na parkingu, gość przytarł mi bok, druga już wracając do domu. Koleś wjechał mi w tył, nie wyhamował....nic się nie stało poważnego....ale co się strachu najadłam!!!! Jestem wykończona.....
O kurcze.. to faktycznie miałaś przeżyć co nie miara.. super, że badania potwierdziły, że jest wszystko w porządku.. i dobrze zrobiłaś, że je wykonałaś.. lepiej zapobiegać niż potem żałować, że się zaniedbało..

Cytat:

Za chwilę pierwszy odcinek polskiej wersji Perfekcyjnej pani domu.. ciekawa jestem czy będzie tylko troszkę sztuczno czy baaardzo sztuczno
Naataaszkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:15   #2137
telik
Wtajemniczenie

GG do telik

Jaś półroczniak dziękuje wszystkim ciociom za życzenia:cmok :

Aniu dobrze że już po wszystkim, tylko mogę się domyślać jak to przeżyłaś.
Mam nadzieje, że noc będzie spokojna

Agadusmam nadzieje, że jednak się dogadacie
żanetkagratuluje dawanie buziaków przez Emi
sweet wooow Igor ma słuszną wagę gratuluje
Scioale Ty jesteś ambitna
powiedz ćwiczysz po położeniu Agaty spać czy zostawaisz z Tztem
bo też bym sie chciała na zumbe wybrać ale nie umiem się zoorganizować

Brida
ja daje banana z łyżeczki
alibany
kalinka co się stało?
Brumeczku gdzie jestes

uff uporałam się z porządkiem w kuchni
mieliśmy gości na półroczku
piekłam torcika i gotowałam zupę jedną ręką bo drugą zajmował Janek który "pomagał mi gotować"
Stary 2012-02-28, 21:23   #2138
Scio
Zakorzenienie

GG do Scio

Teliczku mam fitness na 18, wychodze tak koło 17.30 i M. zostaje z Agatą, wracam koło 20 kąpiemy, M. karmi i dopiero idzie spać. Agata je deserek o 17 i o 20 mleczko.

W Gagatkowym świecie Mamo, połamigłówkujemy? - Logico primo
Agatka jest już z nami
Scio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:26   #2139
brunetka2000
Zakorzenienie

Cytat:
W najbliższych paru latach dzieci nie planujemy więc chciałabym coś takiego jak np krążek, tylko nei wiem jak z jego skutecznością

hehe a ja moją niepotrzebnie wychwaliłam bo dziś nie chciała zasnąć , co ją odkładałam to wstawała
w końcu jakoś padła jak tż do niej poszedł
ja mam Nuvaring jestem mega zadowolona, stosuje od września (bodajże) i okres póki co mam
brunetka2000 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:29   #2140
aania_20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Ania uff i po strachu Fajnie, że nie trzeba leżeć a obserwacji.
oj tak, jednak w domu dużo lepiej reaguje
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
niesamowite to by świadczyło, że ty kobietą jesteś

Cytat:

dzięki
współczuję dzisiejszych przeżyć!

Cytat:
No i mąż jest bardzo dumny, jak dama wypija mu całe mleko które przygotowałam chodzi jak PAW a jak Emi jeszcze mówi "tata tata chata " to w ogóle,ale w nocy nie wstaje do karmienia damy, bo ma taki sen mocny, że nie wie kiedy co gdzie i jak

Trzymam kciuki żeby noc była bez problemowa i nie było komplikacji
Dobrze,że macie już to za sobą ! strasznie stresujące to musiało być

1- to tak jak mój
2 - właściwie stres czułam przed samym zabiegiem, po wejściu do szpitala. Ale jak już nas lekarz zawołał to jakoś poszło.

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
No więc pisze od rana, ale w końcu mi się udało:

Doczytałam właśnie, że Adaś jest już po zabiegu. Dobrze, że macie to już za sobą..Adaś na pewno dzielny był
A powiedz mi czy Adaś musiał mieć założony cewnik?

tak, ma założony cewnik, doktor powiedział że będziemy starali się go utrzymać minimum 3 doby, ale może być tak że trzeba będzie dłużej.
No i uprzedził też że mały będzie się wkurzał przy siusianiu, i to niestety się potwierdza, w ułamku sekundy z uśmiechu robi się ryk niemiłosierny...W piątek mamy wizytę, zmiana opatrunku i być może wyjęcie cewnika

Cytat:
Napisane przez Scio Pokaż wiadomość
dla dzielnego małego mężczyzny Adasia. Więcej nie pamiętam.

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Ale malutek się dziś na przeżywał Super że już po i wszystko łądnie i sprawnie poszło, ale co przeżył, to jego To fajnie, że mogłaś go od razu po wziąć na ręce. Bo piszesz "nic nie mogłaś zrobić poza trzymaniem go", a ja myślę, że to najlepsze co można zrobić dla takiego niemowlaczka i to wszystko o czym Adaś wtedy marzył

Mam nadzieję że szybciutko zapomni i żadnych powikłań nie będzie
Dzielni jesteście oboje A w zasadzie troje
dziękujemy
Cytat:
Brawa dla dzielnego Adasia dobrze że macie to już za sobą i Adaś niedługo zapomni...
też mam taka nadzieję
Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
Aniu dobrze że już po wszystkim, tylko mogę się domyślać jak to przeżyłaś.
Mam nadzieje, że noc będzie spokojna

oj, oby...

Brida, ja daję banana albo rozgniecionego widelcem, albo do łapki i odgryza ile chce.

Przepraszam że ja dziś tak o sobie tylko, nie miałam czasu na więcej niestety.
Zmykam, dobranoc!

aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:55   #2141
Kajool
Zadomowienie

Cytat:
Agadus mam nadzieję, że nie wiedział co mówi mąż i się otrząśnie i przeprosi, że głupio powiedział !!

Miałam się pochwalić, a co !
Dama moja daje mi czasem buzi mówię, daj mamie buzi to otwiera buzie i daje mi w policzek buziaka
brawo za mokre calusy. szymon zawsze mi daje w szyje jak wracam z pracy

Cytat:
Ja nie mam zielonego pojęcia

U mnie identycznie, może do 6 rano nie prześpi,ale pierwszą pobudkę ma o 2-3 a nie jak zawsze o 22 1 3-4 5-6.
I tak samo sprawdzałam to jak Ty kilka razy.Moja dama na noc wypija max 150ml mleka, w dzień 120ml

Dobre,dobre

Ugotowałam warzywa, potraktowałam je widelcem i damie nie odpowiadała taka "papka" rwała ręce do tych całych kawałków...
A Ja sie tego tak cholernie boję

---------- Dopisano o 15:42 ---------- Poprzedni post napisano o 15:38 ----------

I jakie prawdziwe...
zanetko daj jej. przeciez jak sie bedziesz wzbraniac, to ona sie nigdy nie nauczy normalnie jesc a co za tym idzie, nie bedzie w stanie sie bronic przed zakrztuszeniem. tylko badz przy niej non stop. ja kazdy wiekszy kawalek wyciagam z buzi.
Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
wodaqua, youyou, pieleszka, kolina, żanetaa, Nataszka, LiLi, dziękuję dziewczyny, jesteście nie zastapione, moje samopoczucie troszkę lepiej, ale dalej się nie odzywamy z tż, jem sobie teraz ta nutellę co wczoraj robiłam, jest przepyszna, a miałam nie jeść, no i doopa rośnie, dziewczyny jak bym ze stresu nie mogła jeść, była bym przezroczysta, normalnie było by " nasza szkapa", oj, ale dobrze że mam Was
Ech doopa duza to atut. zobacz j. lo

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
Jasiu, Antosiu, wszystkiego najlepszego!!!

Kolina, madzia1k1, Shira, brumek, Naataaszkaa, Madziulka, brunetka, Oliweczka1985, zanetaa88, youyou, pieleszka,

Dziubasku, dziękuję kochana!!!

No to jesteśmy. Dziękujemy jeszcze raz za kciuki!
Pojechaliśmy wczesniej, zrobić jeszcze raz morfologię, na wszelki wypadek. Adaś już się robił śpiący i płaczliwy więc do szpitala dojeżdżaliśmy z syreną. Za to w szpitalu zajął się zabawkami w poczekalni i się rozbawił, chichotał, piszczał, wzbudzając powszechną wesołość
Przyszła po nas anestezjolog, poszliśmy na blok, potem przyszedł lekarz, wyjaśnili nam wszystko, potem poszłam z małym na salę, no i go trzymałam jak był usypiany.
Sama operacja pół godziny, po tym czasie najpierw słychać było płacz a potem nas zawołali. To było chyba najtrudniejsze - mały płakał - a w zasadzie się darł jeszcze na wpół obudzony, a ja nie mogłam zrobić nic poza trzymaniem na rękach. Z pól godziny ostrego ryku, potem zaczęło być lepiej, po godzinie lekarz pozwolił go nakarmić no i zaraz po tym mały sobie zasnął. Nawet przy ubieraniu się nie obudził.
Generalnie lekarz powiedział że zabieg był bezoroblemowy, co oczywiście nie oznacza że nie będzie powikłań, ale to się okaże w przeciągu 2 miesięcy.
Teraz Adaś już się normalnie bawi, śmieje, rozrabia, tylko przy próbie odpięcia pieluszki płakał Chyba kojarzył że tam coś robili i nie chce żeby dotykać, bo nosimy go normalnie...
ciekawe co będzie w nocy

jednak na szczęście nie były takie złe, płytki zawyżone i limfocyty, ale jednak nie miało to wpływu. Inna sprawa że wyniki wynikami, a normy podane na wydruku dla dorosłych.

ważne że w ogóle się udało Na pewno będzie dobrze

no właśnie też się dziwię

a widzisz, tak to jak się na szybko czyta

no to super! A jak szczepienie?

Kolina, my chodzimy na zwykły basen, ze "zwykłą wodą", normalny krem pielęgnacyjny, a pieluszki do pływania ja kupiłam w Rossmanie, lub najpopularniejsze chyba - Huggies Little Swimmers.
ania ciesze sie, ze juz jestescie po

Cytat:
Czesc Mamusie!

Nie bylo mnie, bo bylam na odwyku od kompa A tak na serio, to pojechalismy do Ustronia po dziewczynki, a tam jak juz wiecie brak internetu. Wrocilismy wczoraj, ale musialam sie przestawic na inne tory, no i dopiero dzis jestem, bo:

A razem z nim Jas Telika, wiec wszystkiego najlepszego!

Antek zadebiutowal dzis z dynia z ziemniakami. Nawet mu to jakos poszlo, wprawdzie nie mial ochoty na wszystko co mu przygotowalam, ale troche zjadl. Jutro ciag dalszy.

Nie odniose sie do Waszych postow, bo mam okropne tyly, ide wiec troche poczytac.
brawa dla malego antosia.
Stary 2012-02-28, 21:55   #2142
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
ale cos mnie ostatnio ćmi w podbrzuszu, mam nadzieje ze to @ a nie ciaza
Ale by było

Cytat:
Napisane przez Naataaszkaa Pokaż wiadomość
No i wychodzi nam górna jedynka to już nasz czwarty ząbek
Brawo

Cytat:

Matko, co za dzień Współczuję, bo wyobrażam sobie, że jesteś teraz wykończona
A że chciałaś się upewnić, to oczywiście że ok! Milion razy lepiej tak, niż gdybyś kiedyś miała sobie wyrzucać, że coś zaniedbałaś.

Cytat:
Antek zadebiutowal dzis z dynia z ziemniakami. Nawet mu to jakos poszlo, wprawdzie nie mial ochoty na wszystko co mu przygotowalam, ale troche zjadl. Jutro ciag dalszy.
No to podziwiam, bo u nas nic a nic nie wchodzi

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość
A wiem, że nie chciałaś zaczynać z marchewką ale może jednak warto spróbować. W jakimś poradniku czytałam, że marchewkę dzieci chętnie jedzą, bo ma słodkawy smak. Ja też na początku broniłam się przed marchewką, bo bałam się zatwardzeń, ale jak już jabłuszko potem wprowadziłam, to się wyrównało. i kupki ładnie szły
Ja własnie dlatego nie chciałam marchewki, że słodka

Cytat:
Napisane przez kalinkap13 Pokaż wiadomość
nie bylo mnie..bo ostatnie kilka dni wolalabym wymazac zupelnie z pamieci nie mialam glowy do wizazu i w ogole niczego:/
Co się dzieje?

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=A5sAxd5KHfg (ni jest straszne, cociaż moze mocn wzruszjące)
Popłakałam się. To najsmutniejsza rzecz, jak ostatnio widziałam

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Boże...
Wierzyć mi się nie chce, że w dzisiejszych czasach ludzie mogą umierać z głodu
Dokładnie

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ale jaja!!! Dostałam okres!!!! Ja już nawet nie pamiętam, jak to jest

No to przyjmij najszczersze gratulacje

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
Hania mi nie chciała zejść przez 10 minut z rąk po żłobie

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
gdzie? gdzie? Gdzie był Brumek widziany? Czego ja nie wiem?

Cytat:
Nie bój się przycinania.. nie będą odrastać bardziej niesforne.. i na pewno nie będą grube.. u Ciebie naprawdę z 1 rządek niecały od dołu wyregulować, delikatnie hennę żelową i będzie pięknie.. chociaż jak dla mnie to już jest i wcale nie kłamię
No to zabieram się do dzieła ... jak znajdę chwilę WOLNEGO czasu

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
brumku moje brewki też niesforne i długaśne i przycinam. i nic mi tam grubszego nie odrasta...jedynie musze je tak raz na 2 tyg podciąć

właśnie Hania wróciła ze żłobka. ponoć było nieźle
Brawa dla Hani
A z brewkami powalczę, obiecuję

Cytat:
Napisane przez agadus Pokaż wiadomość
a u mnie samopoczucie do duszy, wczoraj sie pokłuciłam z mężem, tzn. ja tylko wysłuychałam jaka to ja nie jestem, i usłyszałam na czym świat stoi( ja się wolałam nie odzywać, bo znam siebie, i nie chciałam się kłucic miałam wszystko w czarnej doopie) psychicznie jestyem zmęczona i mam dosyć,
wybaczcie,że nie odniosę się do Waszych postów, ale nie mam nic ciekawego do powiedzenia
Ojej, biedna
Ty rzadko w ogóle piszesz o mężu... A ja jakieś takie przeświadczenie mam w głowie, że on musi być w Tobie po uszy zakochany

Cytat:
Dama moja daje mi czasem buzi mówię, daj mamie buzi to otwiera buzie i daje mi w policzek buziaka

Cytat:
Napisane przez Madziulka_17 Pokaż wiadomość
M
Mąż z korzonkami już dobrze, mama też lepiej, ale będzie ok. 2 m-cy na zwolnieniu lekarskim, bo nie może dźwigać.
Czyli idzie ku dobremu
Stary 2012-02-28, 22:21   #2143
Kolina
Zadomowienie

aania_20 emocjonujący dzień, wypocznijcie

AgaGuernsey, za debiut słoiczkowy

dziękuję za wszystkie sugestie basenowe

uciekam spać
dobranoc
Stary 2012-02-28, 22:30   #2144
kalinkap13
Rozeznanie

aania wspolczuje przezycdobrze ze juz po wszystkim, ucaluj dzielnego Adaśka

AgaG, Telik sto lat dla Waszych chłopców!

iustyna napatrzec sie nie moge na Twoją Zuzie!

dziubek z Szymonka to taki słodki łobuz chyba co

stopniowo będę czytać

Cytat:
Kalinka co to się dzieje ??
Cytat:
kalinka co się stało?
Cytat:
Co się dzieje?

z wiadomych względów nie będę tu pisać..napisze w K.

Cytat:
ja kiedyś brałam Cilest i coś na M ale nie pamiętam nazwy.

moja znajoma ma od kilku lat spirale. i zadowolona

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:42   #2145
Natka_
Zakorzenienie

Hallo

Dziękuję Wam kochane, jesteście wspaniałe, ale to pewnie już wiecie

Niestety ja też myślałam, że się uporałam z alergią, ale nie.
Uczulenie mam na roztocza, ostre przyprawy, niektóre cytrusy, jajko, kiszone... Wszystko ograniczam jak mogę, ale jak widać bez skutku, roztocza najbardziej mnie alergizują a ich przecież się pozbyć jest trudno. Pościel zmieniam co drugi dzień, ręczniki itp.
Już byłam u 4 alergologów. Umówiłam się jeszcze do innego, do Zabrza, może on mi pomoże. owoli tracę nadzieję, ale na wiosnę będzie lepiej, najgorszy jest okres grzewczy.

Wczoraj podałam pierwszy raz Domkowi Zyrtec i więcej tego nie zrobię. Dzisiaj był taaaki marudny, niewyraźny. Tak jak opisywała lekarka, że może być i wtedy należy odstawić. Biedulek mój mały.

Alibany ale miałas dzień...

Adasiu byłeś dzielny! żeby nie było powikłań

Cytat:
Napisane przez wodaqua;32597834Muszę się pochwalić, że zgodnie gdzieś tu wyczytaną zasadą, należy mi się od męża jakiś prezencik, ponieważ wczoraj wypatrzyłam coś, co nazywam zębem :jupi:, dziś już jest wyraźniejsze, więc to to :jupi: A mój pan pół dnia z dzieckiem siedział i nie zauważył :brzydal:
Tak więc [COLOR=seagreen
MAMY PIERWSZEGO ZĘBA[/COLOR]

Cytat:
Mój półroczny( piwo:) synek wstał o 6
teraz poszedł na drzemke aja szykuje sie do pracy

dla półrocznego Jaśka

i dla Antosia również
Cytat:
Napisane przez Kolina Pokaż wiadomość
no niestety w czasie budowania ciągle będą takie sytuacje i ciągle tak samo będą wkurzać, grunt to wziąć zlecenie a terminowe zakończenie to już inna strona medalu
my mieliśmy na kilku umowach termin zakończenia - jeśli nie zmieściliby się w terminy byly odsetki karne
raz odzyskaliśmy wpłaconą zaliczkę z odsetkami karnymi (dodam że obyło się bez sądu, na podstawie samej umowy)
Liczę się z tym, ale myślałam że chociaż te papierkowe sprawy nam szybciej pójdą...

Cytat:
Gratuluję ząbka
mi mąż sprezentował ...butelke wódki(moja mama powiedziałaże jest taki zwyczaj-wiec mam supoer prezent)
dziękujemy
i to jeszcze karmiącej

Cytat:
a tu się pozwolę nie zgodzić moje dziecko w sobotę przez ponad 40 minut kombinował jak dopasować i wrzucić kształty w odpowiednie otwory. Tatuś z nim siedział i pracował , podziwiałam cierpliwość Szymka w końcu troszkę się zdenerwował i wtedy się udało jego mina bezcenna
zdolniacha
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 22:50   #2146
Natka_
Zakorzenienie

Dziewczyny, jak dzieci już siądą to polecam takie coś do kąpieli, rewelacja!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 201202281024.jpg (16,8 KB, 52 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P1050053.jpg (38,1 KB, 46 załadowań)
Stary 2012-02-28, 22:51   #2147
piwnooka77
Raczkowanie

Cytat:
A to na 12 jest tak? W browarze czy jednak któraś idzie do malty?
W browarze.

Cytat:
Napisane przez karolinee1983 Pokaż wiadomość
Ale jaja!!! Dostałam okres!!!! Ja już nawet nie pamiętam, jak to jest
Ja nadal nie pamiętam
Cytat:
Napisane przez Shira_83 Pokaż wiadomość
nie no nie wierzę zza czegoooooooo
oj oj, nie bij tak główka w mur bo Cie jeszcze rozboli

A tak a propos krzaków - jak byłam w listopadzie u rodziców to pewnego dnia wyskoczyłam sobie do sklepu (rodzice mieszkają na osiedlu domków jednorodzinnych i sklep też jest w takim domu), naprzeciwko którego jest zachaszczone pole. Wychodzę z tego sklepu i słyszę nagle - "Hej ty!" rozglądam się a naprzeciwko tego sklepu, zza krzakiem stoi jakiś facet i się gapi na mnie i dalej wola "chciałbym się z tobą kochać, Ty taka czarna, ja czarny, byłoby nam dobrze ze sobą, co?"

Cytat:

oj to miałaś dzisiaj trochę przeżyć

Aniu Adaś to dzielny chłopczyk!
piwnooka77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 23:09   #2148
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Uczulenie mam na roztocza, ostre przyprawy, niektóre cytrusy, jajko, kiszone... Wszystko ograniczam jak mogę, ale jak widać bez skutku, roztocza najbardziej mnie alergizują a ich przecież się pozbyć jest trudno. Pościel zmieniam co drugi dzień, ręczniki itp.
Już byłam u 4 alergologów. Umówiłam się jeszcze do innego, do Zabrza, może on mi pomoże. owoli tracę nadzieję, ale na wiosnę będzie lepiej, najgorszy jest okres grzewczy.

Wczoraj podałam pierwszy raz Domkowi Zyrtec i więcej tego nie zrobię. Dzisiaj był taaaki marudny, niewyraźny. Tak jak opisywała lekarka, że może być i wtedy należy odstawić. Biedulek mój mały.
Natko, to jakiś koszmar Wcześniej też tak miałaś? W sensie aż tak silne dolegliwości, czy to pierwszy raz w życiu?
A Domeczek też biedny. Dobrze że szybko podjęłaś decyzję, żeby mu nie podawać tego leku. A Claritiny nie ma dla takich maluchów? Może ona byłaby łagodniejsza dla organizmu...

Cytat:
Bardzo mi się podoba
Ja Tymek podrośnie i skończy się czas kąpieli z mamusią, to nabędziemy takie cudo
Gdzie je kupiłaś?

Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
A tak a propos krzaków - jak byłam w listopadzie u rodziców to pewnego dnia wyskoczyłam sobie do sklepu (rodzice mieszkają na osiedlu domków jednorodzinnych i sklep też jest w takim domu), naprzeciwko którego jest zachaszczone pole. Wychodzę z tego sklepu i słyszę nagle - "Hej ty!" rozglądam się a naprzeciwko tego sklepu, zza krzakiem stoi jakiś facet i się gapi na mnie i dalej wola "chciałbym się z tobą kochać, Ty taka czarna, ja czarny, byłoby nam dobrze ze sobą, co?"
Stary 2012-02-28, 23:10   #2149
youyou
Zakorzenienie

Cytat:

ja też polecam taką nakładkę do kąpieli, mamy innej firmy i Lila kąpie się razem z Filipem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 23:38   #2150
marzena_S
Zadomowienie

Widzę, że kilka rozstań z UU nastąpiło. Najważniejsze, że czułyście, że już jest na to odpowiednia pora.

Aania, dobrze, że zabieg się odbył i macie to już za sobą. Zarówno Adaś, jak i Ty byliście bardzo dzielni! Oby teraz wszystko się szybko zagoiło.

Agadus, niech Twój tż lepiej przemyśli sprawę i przeprosi, bo inaczej dopadnie go banda wściekłych wizażanek i przemówi do rozsądku.

Nataszka, takie kręcenie "na nie" jest jak najbardziej normalne u maluchów.

Piwnooka, i co pewnie ciężko było się oprzeć takiemu "czarnemu"?
Będziemy Was jutro wypatrywać. Nasze znaki rozpoznawcze to różowy wózek, brązowy kombinezon, żółty kocyk i dziecko sporych gabarytów.

Natka, mój kochany zięciu. Dzisiaj właśnie przeglądałam wodne gadżety i widziałam też tą żabę- dobrze wiedzieć, że się sprawdza.

Dzisiaj jak tż wchodził do mieszkania, Hania się na niego spojrzała, uśmiechnęła i powiedziała TATA. Aż się wzruszyliśmy... Bo po raz pierwszy tak ewidentnie połączyła słowo z osobą.
Stary 2012-02-28, 23:41   #2151
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
1.Natko, to jakiś koszmar Wcześniej też tak miałaś? W sensie aż tak silne dolegliwości, czy to pierwszy raz w życiu?
2.A Domeczek też biedny. Dobrze że szybko podjęłaś decyzję, żeby mu nie podawać tego leku. A Claritiny nie ma dla takich maluchów? Może ona byłaby łagodniejsza dla organizmu...

3.Bardzo mi się podoba
Ja Tymek podrośnie i skończy się czas kąpieli z mamusią, to nabędziemy takie cudo
Gdzie je kupiłaś?
1. W sumie taką skurną alergię mam od zawsze, ale nigdy w takim stopniu Teraz to jest coś okropnego Zawsze pomagała claritina a teraz tylko te silne sterydy, ale ile można się tym truć. Nienajlepiej się po nich czuję, jestem słaba po nich.

2. Właśnie czytałam na internecie, że lepiej taką claritine w syropku niż zyrtec. Nie wiem czemu Pani doktor akurat przepisała je. Niestety claritine są na receptę, więc sama nie zmienię, ale zyrtecu mu nie podam, bo się okropnie męczył. Ten zyrtec miał być też na te rwanie uszu, bo to też podobno objaw tej całej skazy, w którą mimo wszystko ciężko mi uwierzyć... Mam dziwne przeczucie, że to nie to

3. Domek akurat dostał je w prezencie od chrzestnego. Przedwczoraj wygrzebałam je z szafy i u nas robi furorę
Tutaj znalazłam na allegro http://allegro.pl/listing.php/search...o+k%C4%85pieli

Cytat:
ja też polecam taką nakładkę do kąpieli, mamy innej firmy i Lila kąpie się razem z Filipem
Stary 2012-02-28, 23:46   #2152
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez adrji Pokaż wiadomość
a bo bym zapomniala
iustyna Zuzia super! taka "dorosła" na tych zdjęciach i te włoski
ja mam jakis kiepski fotelik bo moj mając przy nim przymontowaną ta tackę dosięga do niej ledwo co brodą wrr
A wiesz, że ten fotelik też kiepski jest . No ale po starszym bracie i nowego kupować nie będę.

Aniu cieszę się, że już po jesteście. Ucałuj dzielnego Adasia
Piwnooka no nie wierzę, że nie skorzystałaś z propozycji Taki amant Ci się trafił .
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 23:52   #2153
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marzena_S Pokaż wiadomość
1.Będziemy Was jutro wypatrywać. Nasze znaki rozpoznawcze to różowy wózek, brązowy kombinezon, żółty kocyk i dziecko sporych gabarytów.

2.Natka, mój kochany zięciu. Dzisiaj właśnie przeglądałam wodne gadżety i widziałam też tą żabę- dobrze wiedzieć, że się sprawdza.

3.Dzisiaj jak tż wchodził do mieszkania, Hania się na niego spojrzała, uśmiechnęła i powiedziała TATA. Aż się wzruszyliśmy... Bo po raz pierwszy tak ewidentnie połączyła słowo z osobą.
1.
P.S wróciłam dzisiaj z nuną do domu
2.Naprawdę polecam
3. Suuper, mądra Haneczka
Domek też co chwile krzyczy tata, ale tak do końca nie wiem czy łączy go z tatą

Agadus :przytul:

Piwnooka ale propozycja Ci się trafiła fiu fiu
Stary 2012-02-29, 00:03   #2154
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. W sumie taką skurną alergię mam od zawsze, ale nigdy w takim stopniu Teraz to jest coś okropnego Zawsze pomagała claritina a teraz tylko te silne sterydy, ale ile można się tym truć. Nienajlepiej się po nich czuję, jestem słaba po nich.

2. Właśnie czytałam na internecie, że lepiej taką claritine w syropku niż zyrtec. Nie wiem czemu Pani doktor akurat przepisała je. Niestety claritine są na receptę, więc sama nie zmienię, ale zyrtecu mu nie podam, bo się okropnie męczył. Ten zyrtec miał być też na te rwanie uszu, bo to też podobno objaw tej całej skazy, w którą mimo wszystko ciężko mi uwierzyć... Mam dziwne przeczucie, że to nie to

3. Domek akurat dostał je w prezencie od chrzestnego. Przedwczoraj wygrzebałam je z szafy i u nas robi furorę
Tutaj znalazłam na allegro http://allegro.pl/listing.php/search...o+k%C4%85pieli
1. Ciekawe czy to zmiany hormonalne związane z ciążą i porodem nasiliły te dolegliwości
2. Może pójdźcie do drugiego lekarza skonsultować to jeszcze Bo faktycznie trochę to dziwne Ja bym poszła.
3. Dziękuję

Cytat:
Dzisiaj jak tż wchodził do mieszkania, Hania się na niego spojrzała, uśmiechnęła i powiedziała TATA. Aż się wzruszyliśmy... Bo po raz pierwszy tak ewidentnie połączyła słowo z osobą.
Nieeee, serio Ale to musi być cudne

---------- Dopisano o 00:03 ---------- Poprzedni post napisano o 00:00 ----------

Cytat:
Brumeczku gdzie jestes

uff uporałam się z porządkiem w kuchni
mieliśmy gości na półroczku
piekłam torcika i gotowałam zupę jedną ręką bo drugą zajmował Janek który "pomagał mi gotować"
Tu jestem
Znowu bym przegapiła Twojego posta Bo przy tym nadrabianiu całą jedną stronę jakoś przegapiłam

Pokaż torcik Mam ochotę się chociaż wirtualnie poślinić do czegoś dobrego
A czy Jasio ładnie gości zabawiał?
Stary 2012-02-29, 00:15   #2155
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
1. Ciekawe czy to zmiany hormonalne związane z ciążą i porodem nasiliły te dolegliwości
2. Może pójdźcie do drugiego lekarza skonsultować to jeszcze Bo faktycznie trochę to dziwne Ja bym poszła.
1. Niestety lekarze zgodnie twierdzą, że tak. Najgorsze jet też to, że taką skórę bardzo ciężko doprowadzić później do w miarę normlanego stanu. Ta skóra jest taka pomarszczona i brzydka
2. Chciałabym pójść jeszcze do innego, bo nie daje mi to spokoju. Mąż buczy na mnie, że ciągam dziecko niepotrzebnie po lekarzach a potem Domek choruje (ospą zaraził się w przychodni). Tylko, że go prawie w ogóle nie ma w domu i nie widzi połowy rzeczy które mnie niepokoją...
Stary 2012-02-29, 00:31   #2156
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
1. Niestety lekarze zgodnie twierdzą, że tak. Najgorsze jet też to, że taką skórę bardzo ciężko doprowadzić później do w miarę normlanego stanu. Ta skóra jest taka pomarszczona i brzydka
2. Chciałabym pójść jeszcze do innego, bo nie daje mi to spokoju. Mąż buczy na mnie, że ciągam dziecko niepotrzebnie po lekarzach a potem Domek choruje (ospą zaraził się w przychodni). Tylko, że go prawie w ogóle nie ma w domu i nie widzi połowy rzeczy które mnie niepokoją...
Idź, Natka, idź! Trzeba ufać swoim przeczuciom.
Stary 2012-02-29, 06:14   #2157
aania_20
Zakorzenienie

dzień dobry Co Wy tak wcześnie spać poszłyście wszystkie?

Kajool, Kolina, kalinkap, Natka, piwnooka, marzenas, iustyna

Adaś wstał 5:20 a teraz przesyła uśmiechy wizażowym cioteczkom!
Noc nie taka zła, nastawiłam się że będę mieć spanie z głowy, a tymczasem Adaś obudził sie o północy i teraz po 5.00 Ale za to niestety pobudki z rykiem, musiało go znów boleć...podaję syropy, płacz trwał po kilka minut tylko, jakoś musimy dać radę

Cytat:
biedna Ty
Cytat:
Napisane przez piwnooka77 Pokaż wiadomość
no i taką okazję przepuściłaś
A na serio to pewnie i wystraszyłaś się trochę?

Cytat:
cudnie!!!

Edytowane przez aania_20
Czas edycji: 2012-02-29 o 06:15
aania_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 07:01   #2158
alibany
Rozeznanie

Witam z nad kubka kawy. Nie spimy od 5tej, Ala teraz dosypia.
Samopoczucie nadal do duszy, jakoś tak trzyma mnie od wczoraj, bolą mnie wszystkie mięśnie, jakbym co najmniej maraton przebiegła. Wyładowałam się przez tel. na tż i teraz mi jeszcze gorzej, bo się finalnie pokłóciliśmy. No nic nie smęcę, miłego dzionka życzę!!!

A i dla Antosia i Jasia spóźnione życzonka
alibany jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 07:13   #2159
jacieeeee
Wtajemniczenie

Witam się i ja.

Przedwczoraj zabrałam Dominikowi jedną drzemkę i wstał o 6tej.
Wczoraj położyłam go później spać i dziś też wstał o 6tej
Taki typ widocznie

Natka super Domek wygląda w kąpieli
Aania dobrze, że noc w miarę w porządku

A ja zastanawiając się komu dziś złożyć życzenia, przypomniałam sobie, że Dominik kończy dziś 7 miesięcy

Idę nakładać "materiał maskujący" na twarz i "do pracy rodacy". Dziś do 15

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 07:27   #2160
JustPi
Rozeznanie

Dzień dobry
pisałam od wczoraj posta i mi zeżarło, wrrrrr

wczoraj jakoś nie mogłam się ogarnąć, Hania nie chciała spać, w związku z czym zero czasu dla siebie
dziś oczywiście skowroneczki już na nogach/brzuszkach i świergolą
młoda w końcu dała w nocy pospać, bo pamiętam tylko jedno karmienie ok.1 albo byłam tak nieprzytomna co nie zmienia faktu, że jestem niewyspana

z tegp co pamiętam
wodaqua za zębuszka i bardzo się cieszę, że mały Kuba już jest w domu po operacji
Natka współczuję alergii co do adaptacji projektu, to prawda jest taka, że jeżeli nie chcieliście zbyt dużych zmian w stosunku do pierwotnych planów, to babka nie powinna mieć zbyt dużo do roboty (jak już się za to zabierze) szcegónie teraz w dobie komputerów. Jedyna rada to się przypominać i ponaglać. trzymam za szybkie pozwolenie na budowę. Zima się kończy to najlepszy czas na wykopy i fundamenty i błotko
Aania dla dzielnego Adasia i jeszcze dzielniejszej mamy. Dobrze, że macie już to za sobą.

wszystkiego najlepszego dla świętujących miesięcznice w ostatnich dniach: Jasia, Lenki i Lilki, Jasia, Antosia, Szymona, Hani, Igorka, Wiktorii i dzisiejszego Dominika
JustPi jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości