|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3301 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
oby u Maciusia więcej się nie pojawiało Sara jakie dobre wieści co do cycuchów Twoich Kala jakie ma śliczne włoski a moje dziecko mi dzisiaj rano oznajmiło, że pseckolaki nie płaczą i muszą jeść mafewke i do przeczkolka dostała marchewkę w słupkach
|
|
#3302 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010
Cytat:
. Ni ma ślubów, ni ma zdjęć, ni ma nic do obrobienia, ma roboty... A CZA ĆWICZYĆ bo practice make perfect da? ![]() P.S. 2 tysiące nieplanowanych wydatków?!?! O moja Ty matko bosko... To prawie tyle co zarabiamy razem z TŻ'em .... poradzicie sobie? ??---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
Fajniuchno, że na bilansie wszystko najnejpiękniej . Ja pewnie bym swojemu z dumy sprawiła koszulkę: "Choć mam tylko 2 latka , to nie robię już w pampka "A w ogóle to ... kiedy się na ten bilans idzie???To się jakoś umawia? Czy sami z przychodni "zapraszają" na bilans? Czy jak ![]() ---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ---------- Cytat:
A tak w ogóle to zawsze tak rzadko robił?? co 3-4 dni? ---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ---------- Cytat:
A co do zdjęć ..... YES YES YES YES Tylko jedna rzecz. My nie mamy internetu w domu. Znaczy mamy, ale nie swój tylko "miastowy" - radiowy. On raz jest, raz nie, ale generalnie jest bardzo, bardzo ... w o l n y. Więc jeśli zechcesz mi wysłać na raz 50 raw'ów do osiwieje zanim to dojdzie ... . Więc bardzo prosze dawkować ![]() Jeszcze raz BARDZO DZIĘKI! ---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ---------- Cytat:
Normalnie SZOOOOOOK. Jeszcze mi napisz że sam się "obsłuży" to w ogóle wymięknę!!! ![]() Napisałaś o klozecie... może on by na klozet wolał? Nakładkę tylko mu podkładać do by do muszli nie wpadł. I mu tłumaczyć, że skoro tak ładnie sika jak duży, to teraz w nagrodę też może jak duży kupkę robić na sedesie! Może oprócz nakładki, kupić tez jakiś stopień, żeby mógł sam siadać???? ... Jak myślisz? Tak mi go strasznie szkoda z tą kupką ![]() ---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ---------- Cytat:
Ciężko mi uwierzyć, że mała na każdym zdjęciu wychodzi lepiej niż w rzeczywistości ... ale jeśli tak, to nie pozostaje Ci nic innego jak w przyszłości zapisać ją do agencji modelek, bo jak widać jest niesamowicie fotogeniczna i świetnie na zdjęciach wychodzi ![]() ---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ---------- Cytat:
![]() A mała jest świetna. Pyzata buźka i ta burza loków.... bajecznie wygląda!!! Edytowane przez Izumi Czas edycji: 2012-02-29 o 09:36 |
|||||||
|
|
|
#3303 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie jest źle. Izumi ale ty zdolna babka jesteś![]() Machaj Kalinka prześliczna, a włoski bomba
|
|
|
#3304 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
czyli co? "HOPA, HOPA, KUPA!" ?Historie o kupie.... ![]() Mój Tż raz miał też "przygodę" w której uczestniczyłam głównie jako widz na szczęście. Tutaj przypomnę, że wspomniałam, że tż bardzo łatwo się denerwował od jakiegoś czasu (pewnie przez to wyszkapienie swoje) i generalnie nerwy mu szybko puszczały, więc sporo krzyczał i był nawet taki moment że Michał zaczął się go bać, ale to już za nami na szczęście. Pewnego pięknego dnia, Misio przybiegł do nas pędem mówiąc że chce mu się kupe i zaraz pobiegł do nocnika (co jest dość nietypowe, bo zazwyczaj na pełnym luzie i nigdzie mu się nie śpieszy). Tż poszedł z nim, ale zanim go rozebrał, ściągnął pieluszkę, to mały w trakcie siadania na nocnik już klocka uwalił, który delikatnie i z gracją opadł na podłogę - CIAP! Tż oczywiście już zły i krzyczy na bidoka, że miał zrobić na nocnik a nie przed nocnik i drze paszcze... . Młody się wystraszył i chciał chyba ukryć swoją winę, więc zaczął butami tą kupę rozdeptywać. Tż'owi para uszami poszła, zagotował się i znów się drze na małego "bla bla bla, teraz to gówno trzeba będzie wycierać!!! bla bla bla". Mały był już tak wystraszony, że w tym wszystkim złapał to co z tej kupy zostało w rączkę i wytarł ... .... ... o T-shirt tatusia. . Ja zaliczyłam rotfla, Tż mało nie wybuchł, a Misiek nie wiedział o co w końcu kaman. Generalnie tatusia wyprosiliśmy, a mamusia się uspakajaniem dziecka i zbieraniem kupki zajęła. I w ogóle... to co wy macie z tą kupą??? Mnie tam w ogóle nie przeszkadza... wręcz... czuję jakąś dziwną sympatię do kupek mojego dziecka Wcale mnie nie obrzydzają...
|
|
|
|
|
#3305 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I teraz Michał ani myśli siadać na nocnik, woli na stojąco...Nie obsłuży się sam ![]() A z kupą, właśnie ja go sadzam na sedesie, ma nakładkę i ma stopień (sam i tak nie da rady usiąść) ale on nie chce i schodzi od razu albo tak się wygina że nawet nie posadzę go... Zawiozłam tz na rozmowę, siedzi już tam 1.5h to może cos z tego będzie
|
|
#3306 |
|
Zakorzenienie
|
no u nas nocka minela oprocz tego ze zasnal pozno to bylo w miare ok....w nocy mu juz nie dawalam czopkow i poki co jest bez goraczki.... nie wiem czy minelo cyz sie wyciszylo na jakis czas ale odpukac od 20 nie ma goraczki
izumi spoko bede dozowac |
|
|
|
#3307 |
|
Zakorzenienie
|
Machaj cliczna masz coreczke
. Mala przechodzi teraz bunt dwulatka, musisz zachowac spokoj, nie badz ulegla, a badz konskwentna, przewiduj jej zachowania i zapobiegaj histeri o ile sie to da. Ona uczy sie teraz sama siebie i dla niej tez jest teraz trudny okres. Poczytaj moze jakies artykuly o buncie dwu latka , ktore pozwola ci zrozumiec jej zachowanie. Oczywiscie nie ma co zwalac wszystkieog na bunt, musi byc discyplina i prosze cie nie ulegaj w imie swietego spokoju ,to jest bardzo duzy blad , z ktorym jak nic nie zrobisz to sie poglebi. Jeszcze jedno wczoraj w sklepie dziewczynka ok 2 latka polegla na podlodze, histeria straszna, ojciec tylko powiedzial do matki " zostaw ja " Mala robila swoje, nikt nie reagowal, ludzie maja dzieci wiedza jak to jest. Sara super ze masz spokoj z piersiami, lepiej sie spi co nie ![]() Pop kiedy bedziesz mogla Nataszke wziasc na rece? Ja tez nie spalam do 3 moj tz chrapal a o 7 mi chlopaki wstali, takze tez 4 h pospalam Lindsley moze przeczekaj to , tzn nic na sile, dobrze zrobilas ze go przytululas a maly mogl zrobic swoje. Namawiaj przekonuj, moj tez niechce siadac na nakladke w wc, boji sie chyba W sumie to jeszcze nie zaczelam odpieluchowywania, ale probowalam kilka razy.
|
|
|
|
#3308 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nina też strasznie dużo piję to ograniczę Zawsze robiła z rana,ale od paru tygodni nie wiadomo kiedy można się spodziewać tego ekhem skarbu ![]() Dziękuję wam wszystkim za wskazówki odnośnie tematu wiadomego ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja też z praktyki nie wiem, co to bunt dwulatka.Nina grzeczna tak jak zawsze ![]() Cytat:
![]() Sara właśnie kupiłaś już Zosi leginy hello kitty z nowej kolekcji? Bo ja tak![]() Cytat:
Świetnie radę mała daję,ale z takimi kciukasami nie ma wyjścia Cieszę się bardzo Cytat:
Cytat:
![]() Ale wyszły mi pyszne Evitkowe ciasteczka
|
|
#3309 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i mój tz jest od sprzątania kupek po domu, z wanny itd, ja spieram gacie i myję zadek młodego
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Lind trzymam kciuki za tż
|
#3311 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczęta
Pop nie pobiję we wstawaniu ale Madzię tak ![]() . Zasnąć nie chciała mimo że była przeokropnie zmęczona, spanie takie sobie (ostatnio już przesypiała noce). Nie ma to jak impuls. Nawet nie ryczy czy coś takiego tylko ten wzrok, jęki i żal .Dzięki tej pobudce mam mieszkanie na błysk sprzątnięte łącznie z myciem podłóg. Pop - strasznie się cieszę że dobrze wszytsko idzie. Też nie oglądam programów o problemach dzieciowych (różnych) bo to nie na moje nerwy. Chyba że coś przypadkiem się trafi ale później muszę to odchorować ![]() Machaj - nie mam pomysłu. Trzeba ten trudny okres przetrwać ![]() Kalinka jest urocza w tych loczkach Madzia - dzięki. Spróbuję dzisiaj jeszcze raz bo się wczoraj poddałam Coś jeszcze chciałam ale zapomniałam. Idziemy zaraz na spacer bo świeci słon ko i jest ciepło. Ciekawe w co ubrać gnoma?
|
#3312 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dokładnie bo balam się strasznie![]() Cytat:
|
|
|
#3314 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
Tz totka puścił, ale my szczęścia nie mamy więc... Nawet w aptece wymieniałam pkty na autka dla Michała i dziś pojechałam po odbiór a oni moją kartę z pkt i moje zamówienie zgubili, no niech ich cholera... A szwagierka w pn odbierała swoje i ok... Wiecie, biednemu wiatr w oczy...
|
#3315 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jaki syropek mogę kupić Michasi.. ma kaszel najgorzej rano i jak lezy.. niby cos sie odrywa ale chyba suchy jest.. az ja gardło boli... Sa syropki na oba rodzaje kaszlu- wiem ze sa dla dorosłych.. tata mój jedzie niedługo do miasta i kupi tylko cos doradźcie ?
|
|
#3316 | ||
|
Zakorzenienie
|
Jeśli mi wyszły to każdemu wyjdą
http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/R...czekolada.html Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3317 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie widziałam ich jeszcze na żywo ale na pewno kupie jest coś jeszcze fajnego w h&mie?Cytat:
Lind ułoży Wam się wszystko w końcu, zobaczysz
|
|
|
#3318 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Za niczym więcej się nie rozglądałam,tylko czym prędzej wiałam,żeby Ninie nic nic już nie kupić. Ostatnio wlazłam do smyka i tam takie przeceny Piękną mają nową kolekcję.Marynarskie leginy z koronką
|
|
#3320 |
|
Zakorzenienie
|
Iza ja tez juz mam czesciowo mieszkanie na blysk.okna pontlam,poidkuszalam,pomt lam podlogi. Ale jeszcze duzo przedemna .jak diete zaczelam to wszystkiego sie lapie zeby nie podjadac
![]() lind krysysy mijaja,a potem docenia czlowiek najmniejsza poprawe. Trzymam kciuku za ten tel zebt oddzwonili z pozytywna wiadomoscia ![]() Sie okazalo ze u mojego ojca na strychu stoi maszyna do szycia lucznik. Wiec w wekend zabieram do siebie i szyje .Wczoraj recznie zrobilam mlodszemu zaslone do lozka pietrowego.fajnie wyglada tylko musze cos kolorowego podoszywac bo w jasnym brazie.
|
|
#3321 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
az mi slinka cieknie
|
||
|
|
|
#3322 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dałam białą i mleczną czekoladę plus dorzuciłam otręby żytnie i razowe
|
|
#3323 |
|
Zakorzenienie
|
P0P - bardzo się cieszę. Oby to była bardzo dobra wróżba.
|
#3324 |
|
Zakorzenienie
|
Najgorsze to czekanie...
A z apteką się wyjaśniło - bratowa tz odebrała przez pomyłkę... Tyle że ona miała jedno a my dwa zamówione, i co teraz mam iść zabrać dziecku autko? No powiedzcie czy my nie mamy pecha?
|
#3325 | ||||
|
Zakorzenienie
|
libra, fajnie, ze na bilansie wsio ok, szkoda tylko, że nie ma macie choć osobnego dnia dla szczepionych dzieci (u mnie w rodzinnej jest).
Fajny ten przepis na suflety, ale nie mam takich kokilek-w większych myślisz że można by zrobić? (mam takie naczynia jak na porcję lazanii powiemy, takie płaskie) lind, współczuję kupek, strasznie mi szkoda michasia Cytat:
machaj, kala prześliczna i te loki Cytat:
historia kupowa niezła, biedny mały-skołowany musiał być, a mina tż musiała być bezcenna ![]() Jesteś naszą kupową królową, której żadna kupa nie straszna ![]() Cytat:
Cytat:
wyjrztuśny- flavamed przeciwkaszlowy (np.na noc jak kaszel spać nie daje)-supremin, połowę tańszy odpowiednik sinecodu
|
|
|
#3326 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam
Znów nadrabiałam ponad godzinę ![]() Cytat:
mała rozpieszczona i pokazuje rogi. Ale ja się nie daję u nas to zawsze taka sinusoida. Raz przekochane dziecko by za chwile różki pokazać i prowokować do wystawienia na all ![]() Cytat:
Widzę, że zasrany temat rządzi my się nie wypowiemy w tej kwestii bo nadal srolimy i siuramy w pampki i jakoś wasze opowieści (nie wszystkie przynajmniej) nie skłaniają mnie do tego by sie za to zabrać... dziś miałam zabrać smoka i co?? stchórzyłam... bo od rana dzis jakas taka drażliwa jest i nerwowa... wiem- tłumacze się.Izz- podziwiam... myślałam, że zostaniemy razem ![]() Mnie przerażaja te noce. I tak łażę jak zombie Bo sie nie wysypiam i boje sie , że będzie jeszcze gorzej a ja na 12 godzin do pracy... wrocę z pracy i znów to samo... BOJĘ SIĘ!! Efekt- mała właśnie ślicznie śpi ze smokiem w paszczy ![]() U nas noce od dobrych 2 tygodni wyglądaja identycznie i nie mam na to pomysłu... Pierwsza pobudka- płacz, taki jakby jęczenie- godzina 1. czekam chwilę ale nie przestaje wiec wchodzę. Przewaznie siedzi na kolanach, zgięta w pół z zamkniętymi oczami. Wchodzę, kładę ją i ona śpi dalej... Druga pobudka- 4-4.30- placz i wolanie "mama mleko". Ja wchodzę i mówię, że mleko będzie jak wstanie, teraz nie. Od razu reakcja- wielki płacz... ja tłumaczę- jeszcze gorzej. Po jakiś 2 minutach kładzie się i zasypia. Budzi się koło 6 i wtedy daję już mleko. Zawsze zasypiała i spala jeszcze z godzinkę- półtorej a dzis obudziła się o 6.30 wiec bylo już jasno i nie zasnęła po mleku. Pytanie- nie dawać jej w ogóle mleka?? nawet o tej 5 czy 6?? i ma spać bez mleka?? tylko wtedy na bank nie będzie mi spala do 7 czy 8 jak po mleku potrafi... ale moze jak się nauczy, że mleko dopiero jak wstanie na dobre to nie będzie mi się budziła o tej 4?? Nie wiem co robic... jak myslicie? mam nadzieje, że napisalam w miarę zozumiale ![]() Dodam, że od wczoraj, jak cos chce a nie dostanie to poza płaczem, co jakieś 5 sekund napina się cała i z calej sily wydaje z siebie okrzyk, aż uszy pękają... oczywiscie ignoruję ale dzis o tej 4 jak odmowilam mleka było to samo... żal mi sąsiadów...
|
|
#3327 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo nadal nie wiem co to bonell, ale zakładam, że jakiś rodzaj materaca![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ostatnio wszystkie swoje miśki każe przynosić, wkłada je do miski i wiadra od mopa, bo one też chcą siku Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
z każdym dniem powinno być lepiej. u nas poprzednie nocki były ok, a dziś przylazła o 3 i płakała, trochę dydka wołała, a trochę jeść. Ale usnęła i wstała o 6.30, wypiła mleko i zaczęła szaleć po chacie i pastwić się nad nami a my spaliśmy do 8 ![]() Cytat:
![]() a kiedyś oglądałam taką kreskówkę i był tekst: "biednemu to zawsze wiatr w ochy i ch...uj w dupę"
|
|
#3328 |
|
Zakorzenienie
|
evi- Twoje posty zawsze poprawiaja mi humor
Lenka jest nie do podrobienia No i Twój sposób pisania- masz talent ![]() lind- trzymam kciuki za tż. ana- Ty się zabierasz to i ja... muszę tylko dziś gaci poszukać bo mam jakieś 10 par ale w kartonie z letnimi rzeczami bo myślałam, że na zime mi się nie przydadzą.. a jednak ![]() Mi kupa nie straszna tym bardziej że Wercia ostatnio tylko kurze bobki sadzi. Mogę zebrać z pieluchy i zakładac tą samą... ale jakos to przebieranie... ja to leniwa jednak jestem ![]() ---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ---------- Co do bilansu to u nas dziwnie bo robią przed ukończeniem 2 lat ostatnio pielęgniarka wrzuciła do skrzynki zawiadomienie i umówili nas na 12-tego marca. dziś zadzwoniłam bo mi 12-tego nie pasi i mi przełożyli na 2-ego czyli miesiąc przed ukończeniem 2 roku życia... hmmm... to normalne??A co do buntu to moja na szczęście <odpukać> scen przy ludziach nie urządza
|
#3329 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Jutro jadę też po gacie i nocnik,bo wczoraj przeszukałam wszystko i nie mogę znalezc tych,które kupiłam.Mam tylko 2 pary Musowo gdzieś reszta leży,ale gdzie to pojęcia nie mam.Wczoraj 1,5 godziny przed kąpielą ściągneliśmy jej pampka i latała z gołym tyłkiem.Usiadła na nocnik,raz nawet na kibelek,ale bez oczekiwanego rezultatu. Zawory ma chyba mocne,bo nasikała dopiero po 1,5 godzinie na sekundę przed wejściem do wanny eee na podłogę ofcors
|
|
#3330 |
|
Zakorzenienie
|
Izumi moj tz by pewnie wyl ze smiechu
najpierw by bylo (no rece ucinam ze tak by bylo) "myszko,no gdzie kupke sie robi?na nocniczku,przeciez nie obok tak??" a jakby wytarla i rozdeptywala byloby "Oliwciu no co ty...?!" a pozniej lezalby ze smiechu na podlodze
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 02:15.

jeszcze troszkę i Natasza będzie już z Wami w domu
cos strasznego, nie wiem od czego, lekarka dała nam syropek i narazie nie ma nawrotów

. Więc bardzo prosze dawkować 

mała rozpieszczona i pokazuje rogi. Ale ja się nie daję