Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010 - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 09:27   #3301
blistex
Rozeznanie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez aneczkkaa Pokaż wiadomość
P0P super wiadomości jeszcze troszkę i Natasza będzie już z Wami w domu Przesyłam pozytywne fluidy.

Młoda zdrówka dla Dawidka

U nas ostatnio zawitała pokrzywka cos strasznego, nie wiem od czego, lekarka dała nam syropek i narazie nie ma nawrotów oby juz nigdy się nie pojawiło. Czy któreś z naszych dzieciaczków miało już kiedyś to dziadostwo ???
Julia miała to dziadostwo do tego miejsca w których wystapiła pokrzywka puchły i wylądowalismy w szpitalu
oby u Maciusia więcej się nie pojawiało

Sara jakie dobre wieści co do cycuchów Twoich

Kala jakie ma śliczne włoski

a moje dziecko mi dzisiaj rano oznajmiło, że pseckolaki nie płaczą i muszą jeść mafewke i do przeczkolka dostała marchewkę w słupkach
Stary 2012-02-29, 10:09   #3302
Izumi
Wtajemniczenie

Dot.: Drżą rodzice, dziadkowie, sąsiadka, bo za chwilę BUNT DWULATKA! III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość
kupie kupie ale po wypłacie
pracowałaś w ccc, bo piszesz że sezon się skończył?
Sorki, nie sprecyzowałam. Chodziło mi o sezon... ślubny . Ni ma ślubów, ni ma zdjęć, ni ma nic do obrobienia, ma roboty... A CZA ĆWICZYĆ bo practice make perfect da?

P.S. 2 tysiące nieplanowanych wydatków?!?! O moja Ty matko bosko... To prawie tyle co zarabiamy razem z TŻ'em .... poradzicie sobie? ??

---------- Dopisano o 09:40 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ----------

Cytat:
Napisane przez libra777 Pokaż wiadomość
Bylismy dzisiaj na bilansie 2 latka waga 14,200 ,wzrost 92 czyli wszystko w normie ,pozostałe też ,ciśnienie i oczy sprawdzała taką latareczką małą.
Lekarka się dziwiła że my już bez pampka ,widocznie większość dzieci w tym wieku jeszcze z pieluchą także się aż tak bardzo nie stresujcie
ja jednak i tak uważam że już pora
Zamówiłam szczepionkę na ospę ,ma być w przyszłym tygodniu.
Mówiła że u nas ospa i półpasiec szaleje ,akurat jak byliśmy to nie było już nikogo i całe szczęście bo nie lubię jak tak siedzą na poczekalni wszyscy prychają kichają a tu idź ze zdrowym dzieckiem koło nich
To wy macie dzieci zdrowe i chore razem? W większości przychodni jest to oddzielone, po to żeby się nie zarażać.
Fajniuchno, że na bilansie wszystko najnejpiękniej , no a przez to zdziwienie lekarki, że bez pieluszki, to powinna Cię duma rozpierać . Ja pewnie bym swojemu z dumy sprawiła koszulkę: "Choć mam tylko 2 latka , to nie robię już w pampka "
A w ogóle to ... kiedy się na ten bilans idzie???To się jakoś umawia? Czy sami z przychodni "zapraszają" na bilans? Czy jak

---------- Dopisano o 09:44 ---------- Poprzedni post napisano o 09:40 ----------

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość

Pisałyście o kupie... To ja Wam opiszę co u nas. Wczoraj już był dzień pełen bączków, nerwów, byłam pewna że kupę zrobi (robi co 3-4dni) no ale nie zrobił. Dziś do południa spokój a potem zaczęły się nerwy, dreptanie, ściskanie nóg ale nie chciał siedzieć na kibelku W końcu przyleciał do mnie, przytulił się i nie chciał puścić. Z płaczem zrobił kupę będąc u mnie na ręku... Ale to nie koniec bo po 2-3h historia się powtórzyła... A potem zupełnie inne dziecko. Nie wiem jak go przekonać do kupy na kibelku (z nocnika nie korzystamy od 2 tyg, kuzyn pokazał mu że można siku na stojąco do kibelka i już tak zostało) zdarzyło mu się tylko 2 razy ale to sadzałam go w ostatniej chwili dosłownie.
Jejciu... aż mi się serce ścisnęło ... Bidulek kupeczki zrobić nie mógł i dopiero mamusia musiała potulać aby się udało ..... bidulek kochany .... .
A tak w ogóle to zawsze tak rzadko robił?? co 3-4 dni?

---------- Dopisano o 09:59 ---------- Poprzedni post napisano o 09:44 ----------

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no o 19 dostal kolejnego czopka ale o 20 nie chcial isc spac... i wyladowal u nas i tezet spi a ten ksiazeczke kolo niego oglada ooo ho chyba sie poklada... jutro do lekarza uderzamy... bo dziwna ta goraczka bez innych objawow;/

izumi ja tez ci moge cos podeslac hehe pocwiczysz na takim bardziej studyjnych zdj, jesli oczywiscie masz ochote:P a mam kilka sesji nie ruszanych:P
Młoda daj znać co z Dawidkiem potem.

A co do zdjęć ..... YES YES YES YES Ale super Tylko jedna rzecz. My nie mamy internetu w domu. Znaczy mamy, ale nie swój tylko "miastowy" - radiowy. On raz jest, raz nie, ale generalnie jest bardzo, bardzo ... w o l n y. Więc jeśli zechcesz mi wysłać na raz 50 raw'ów do osiwieje zanim to dojdzie ... . Więc bardzo prosze dawkować
Jeszcze raz BARDZO DZIĘKI!

---------- Dopisano o 10:03 ---------- Poprzedni post napisano o 09:59 ----------

Cytat:
Ech Źle mnie zrozumiałyście... Nasz nocnik kupy z bliska jeszcze nie widział Misiek od 2m-cy chodzi w dzień bez pieluchy. Na początku kupę robił jak miał pieluchę przed lub po spaniu, potem na podłogę jak przed kąpielą na golasa biegał, później w wannie, ostatnio 2 razy do klozetu ale poprzedzone było tulaskami i w ostatniej chwili sadzałam go żeby załapał że tak łatwiej... Nie ma szans żeby usiadł na nocnik i kupę zrobił. Odkąd sika na stojąco nie siedział na nocniku bo NIE, ryk i koniec... Staram się bardzo spokojnie podchodzić, tłumaczyć, przytulać. Dziś to już wolałam go przytulić i niech zrobi bo się wszyscy męczyliśmy już...
TO ON SIKU NA STOJKA ROBI?!?!?!?!?! JAK DUŻY CHŁOPAK!?!?
Normalnie SZOOOOOOK. Jeszcze mi napisz że sam się "obsłuży" to w ogóle wymięknę!!!

Napisałaś o klozecie... może on by na klozet wolał? Nakładkę tylko mu podkładać do by do muszli nie wpadł. I mu tłumaczyć, że skoro tak ładnie sika jak duży, to teraz w nagrodę też może jak duży kupkę robić na sedesie! Może oprócz nakładki, kupić tez jakiś stopień, żeby mógł sam siadać???? ... Jak myślisz? Tak mi go strasznie szkoda z tą kupką

---------- Dopisano o 10:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:03 ----------

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Witam,

Jaki dzisiaj osrany dzień na wizazu,

Byłam dzisaj w szpitalu u Nataszy. Zdecydowanie na zdjęciach wyglada lepiej niż na żywo. Ale radzi sobie niezle jak na razie. Oddycha juz dobę bez respiratora i zmniejszono jej ilośc oddechowych z 20 do 10. Dodatkowo zwiększono jej pokarm do 3 ml. Odstawiono jej jeden antybiotyk i zakończono naswietlanie.

Jutro jedziemy zarejestrować Natasze - czyli po akt urodzenia.
POP'ik świetnie!!! NAPRAWDĘ BARDZO SIĘ CIESZYMY
Ciężko mi uwierzyć, że mała na każdym zdjęciu wychodzi lepiej niż w rzeczywistości ... ale jeśli tak, to nie pozostaje Ci nic innego jak w przyszłości zapisać ją do agencji modelek, bo jak widać jest niesamowicie fotogeniczna i świetnie na zdjęciach wychodzi

---------- Dopisano o 10:09 ---------- Poprzedni post napisano o 10:06 ----------

Cytat:
Napisane przez machaj Pokaż wiadomość
a pokaże wam mój skarb... (tak sobie myślę: dobrze że skrzyni nie mam bo bym ten mój skarb w niej zamknęła i zakopała
1 i 2 z naszego nieudanego wyjazdu do wisły.. zdążyła się jeszcze w kulkach pobawić...
3 i 4 ona na prawdę nie jest tak grzeczna na jaką wygląda na tych zdj a chciałam się jej lokami pochwalić
... no tak ... chyba większość naszych to taki "skarby" właśnie

A mała jest świetna. Pyzata buźka i ta burza loków.... bajecznie wygląda!!!

Edytowane przez Izumi
Czas edycji: 2012-02-29 o 09:36
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:10   #3303
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:

Ale co mam odpuścić? Nie dam rady namówić go na kupę na siedząco to zrobi u mnie na rękach bo on jakby się bał robić i przybiega się wtulić i tak sobie razem robimy
aha źle zrozumiałam.

Cytat:
Witam,

Byłam dzisaj w szpitalu u Nataszy. Zdecydowanie na zdjęciach wyglada lepiej niż na żywo. Ale radzi sobie niezle jak na razie. Oddycha juz dobę bez respiratora i zmniejszono jej ilośc oddechowych z 20 do 10. Dodatkowo zwiększono jej pokarm do 3 ml. Odstawiono jej jeden antybiotyk i zakończono naswietlanie.

Pop super wieści trzymamy mocno kciuki za Nataszke

Cytat:
Napisane przez Izumi Pokaż wiadomość
Sorki, nie sprecyzowałam. Chodziło mi o sezon... ślubny . Ni ma ślubów, ni ma zdjęć, ni ma nic do obrobienia, ma roboty... A CZA ĆWICZYĆ bo practice make perfect da?

P.S. 2 tysiące nieplanowanych wydatków?!?! O moja Ty matko bosko... To prawie tyle co zarabiamy razem z TŻ'em .... poradzicie sobie? ??

--
damy rade, za kilka dni wyplata nie jest źle. Izumi ale ty zdolna babka jesteś

Machaj Kalinka prześliczna, a włoski bomba

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:23   #3304
Izumi
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
lata sobie sroch po domu,w samych majtach skarpetkach i bluzce no i uladamy klocki po czym chcialam ja podrzucic w zabawie do gory zlapalam za tylek a tam akurat co??megaaaaaaa kupa!
no ja myslalam ze nie wyrobie:zygi:
czyli co? "HOPA, HOPA, KUPA!" ?

Historie o kupie....
Mój Tż raz miał też "przygodę" w której uczestniczyłam głównie jako widz na szczęście. Tutaj przypomnę, że wspomniałam, że tż bardzo łatwo się denerwował od jakiegoś czasu (pewnie przez to wyszkapienie swoje) i generalnie nerwy mu szybko puszczały, więc sporo krzyczał i był nawet taki moment że Michał zaczął się go bać, ale to już za nami na szczęście.
Pewnego pięknego dnia, Misio przybiegł do nas pędem mówiąc że chce mu się kupe i zaraz pobiegł do nocnika (co jest dość nietypowe, bo zazwyczaj na pełnym luzie i nigdzie mu się nie śpieszy). Tż poszedł z nim, ale zanim go rozebrał, ściągnął pieluszkę, to mały w trakcie siadania na nocnik już klocka uwalił, który delikatnie i z gracją opadł na podłogę - CIAP! Tż oczywiście już zły i krzyczy na bidoka, że miał zrobić na nocnik a nie przed nocnik i drze paszcze... . Młody się wystraszył i chciał chyba ukryć swoją winę, więc zaczął butami tą kupę rozdeptywać. Tż'owi para uszami poszła, zagotował się i znów się drze na małego "bla bla bla, teraz to gówno trzeba będzie wycierać!!! bla bla bla". Mały był już tak wystraszony, że w tym wszystkim złapał to co z tej kupy zostało w rączkę i wytarł ... .... ... o T-shirt tatusia. . Ja zaliczyłam rotfla, Tż mało nie wybuchł, a Misiek nie wiedział o co w końcu kaman. Generalnie tatusia wyprosiliśmy, a mamusia się uspakajaniem dziecka i zbieraniem kupki zajęła. I w ogóle... to co wy macie z tą kupą??? Mnie tam w ogóle nie przeszkadza... wręcz... czuję jakąś dziwną sympatię do kupek mojego dziecka Wcale mnie nie obrzydzają...
Izumi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:34   #3305
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Jejciu... aż mi się serce ścisnęło ... Bidulek kupeczki zrobić nie mógł i dopiero mamusia musiała potulać aby się udało ..... bidulek kochany .... .
A tak w ogóle to zawsze tak rzadko robił?? co 3-4 dni?
Nie zawsze, mniej więcej od nowego roku czyli odkąd chodzi bez pieluchy...

Cytat:

TO ON SIKU NA STOJKA ROBI?!?!?!?!?! JAK DUŻY CHŁOPAK!?!?
Normalnie SZOOOOOOK. Jeszcze mi napisz że sam się "obsłuży" to w ogóle wymięknę!!!

Napisałaś o klozecie... może on by na klozet wolał? Nakładkę tylko mu podkładać do by do muszli nie wpadł. I mu tłumaczyć, że skoro tak ładnie sika jak duży, to teraz w nagrodę też może jak duży kupkę robić na sedesie! Może oprócz nakładki, kupić tez jakiś stopień, żeby mógł sam siadać???? ... Jak myślisz? Tak mi go strasznie szkoda z tą kupką
No na stojaka robi od ok 2-3tyg - robił do nocnika na siedząco ale coś mu się poprzestawiało i lał w spodnie. Odwiedzaliśmy często Misiowego kuzyna (3.5roku) no i namówiliśmy chłopaków na wyścigi do łazienki i obaj razem zaczęli sikać na stojaka I teraz Michał ani myśli siadać na nocnik, woli na stojąco...

Nie obsłuży się sam i trzeba pilnować żeby się nie osikał, bo mu się poskleja jedno z drugim czasem

A z kupą, właśnie ja go sadzam na sedesie, ma nakładkę i ma stopień (sam i tak nie da rady usiąść) ale on nie chce i schodzi od razu albo tak się wygina że nawet nie posadzę go...

Zawiozłam tz na rozmowę, siedzi już tam 1.5h to może cos z tego będzie

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:35   #3306
mloda1989
Zakorzenienie

no u nas nocka minela oprocz tego ze zasnal pozno to bylo w miare ok....w nocy mu juz nie dawalam czopkow i poki co jest bez goraczki.... nie wiem czy minelo cyz sie wyciszylo na jakis czas ale odpukac od 20 nie ma goraczki

izumi spoko bede dozowac
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:36   #3307
monka23
Zakorzenienie

Machaj cliczna masz coreczke nie wyglada na taka ktora lubi wpadac we zlosc . Mala przechodzi teraz bunt dwulatka, musisz zachowac spokoj, nie badz ulegla, a badz konskwentna, przewiduj jej zachowania i zapobiegaj histeri o ile sie to da. Ona uczy sie teraz sama siebie i dla niej tez jest teraz trudny okres. Poczytaj moze jakies artykuly o buncie dwu latka , ktore pozwola ci zrozumiec jej zachowanie. Oczywiscie nie ma co zwalac wszystkieog na bunt, musi byc discyplina i prosze cie nie ulegaj w imie swietego spokoju ,to jest bardzo duzy blad , z ktorym jak nic nie zrobisz to sie poglebi. Jeszcze jedno wczoraj w sklepie dziewczynka ok 2 latka polegla na podlodze, histeria straszna, ojciec tylko powiedzial do matki " zostaw ja " Mala robila swoje, nikt nie reagowal, ludzie maja dzieci wiedza jak to jest.

Sara super ze masz spokoj z piersiami, lepiej sie spi co nie

Pop kiedy bedziesz mogla Nataszke wziasc na rece? Ja tez nie spalam do 3 moj tz chrapal a o 7 mi chlopaki wstali, takze tez 4 h pospalam .

Lindsley moze przeczekaj to , tzn nic na sile, dobrze zrobilas ze go przytululas a maly mogl zrobic swoje. Namawiaj przekonuj, moj tez niechce siadac na nakladke w wc, boji sie chyba W sumie to jeszcze nie zaczelam odpieluchowywania, ale probowalam kilka razy.
monka23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:36   #3308
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
od razu zdejm ,zakładaj tylko na spacer i do spania a tak staraj się pilnować i wysadzać.
A Nina robi kupę jak popadnie czy ma jakąś określoną porę.
Bo u nas od początku odpampersiania czyli od grudnia ja dopiero 1 raz gacie z kupy prałam więc wcale nie powiedziane że będziesz nagminnie drachy skrabać
Powodzenia życzę ,acha i ja ograniczyłam trochę picie szczególnie jak mieliśmy gdzieś jechać bo mój to dużo chlał .Teraz potrafi i 2 godziny wytrzymać a na początku z zegarkiem na ręku co pół godz. sikał.

Nina też strasznie dużo piję to ograniczę
Zawsze robiła z rana,ale od paru tygodni nie wiadomo kiedy można się spodziewać tego ekhem skarbu

Dziękuję wam wszystkim za wskazówki odnośnie tematu wiadomego
Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Ale nas na zasrane opowieści wzięło

Cytat:
A polecam wam jeszcze masło orzechowe z lidla z amerykańskiego tygodnia ,boskie jest ledwo się od słoika oderwałam.Może już mam jakiś głod słodyczowy jak zobaczyłam jednak ile to ma kalorii to szybko otrzeźwiałam

Ja to zupełnie nie rozumiem o jakim wy buncie dwulatka piszecie u nas nic takiego nie ma ,bo zwykłych jęków nie liczę jako jakieś bunty, żadnych scen w sklepie, ogólnie przy ludziach jak aniołek (żebym nie przechwaliła ).Jak jest tylko ze mną sam w domu to złote dziecko ,ale jak się tż pojawi na horyzoncie to zaczyna świrować bo wie że tatę można na to czy na tamto naciągnąć .

Powiedz mi czy to masło słodkie jest?bo ja słyszałam,że są słone i nigdy nie kupuje.Dla mnie to musowo słodkie

Ja też z praktyki nie wiem, co to bunt dwulatka.Nina grzeczna tak jak zawszeOt czasami napyszczy po swojemu,ale to raczej norma
Cytat:
Lind kurde nie wiem co Ci poradzić. Słodyczami nie da się przekupić, albo czymś co lubi. Zosia jak idzie robić siku czy kupe to wszyscy muszą z nią iść. Czasami jest tak że 4 osoby stoją w kiblu bo Zosia kupę robi albo sika

Sara właśnie kupiłaś już Zosi leginy hello kitty z nowej kolekcji?Bo ja tak
Cytat:
Witam,

Świetnie radę mała daję,ale z takimi kciukasami nie ma wyjścia
Cieszę się bardzo
Cytat:
a pokaże wam mój skarb... (tak sobie myślę: dobrze że skrzyni nie mam bo bym ten mój skarb w niej zamknęła i zakopała
1 i 2 z naszego nieudanego wyjazdu do wisły.. zdążyła się jeszcze w kulkach pobawić...
3 i 4 ona na prawdę nie jest tak grzeczna na jaką wygląda na tych zdj a chciałam się jej lokami pochwalić
Śliczna dziewczynka
Cytat:
Napisane przez Darusiaaaa Pokaż wiadomość
machaj ona wyglada na takiego aniolka!
przesliczna jest! a te wlosy

u nas mala robi i siku i kupe ale trzeba trafic i ja posadzic
ANA COS DLA CIEBIE
skoro i tak zasrany dzien mamy to tez opowiem,a co!

lata sobie sroch po domu,w samych majtach skarpetkach i bluzce no i uladamy klocki po czym chcialam ja podrzucic w zabawie do gory zlapalam za tylek a tam akurat co??megaaaaaaa kupa!
no ja myslalam ze nie wyrobie:zygi:
No wiesz,jeszcze dzisiaj mnie to bawi

Ale wyszły mi pyszne Evitkowe ciasteczka

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 10:37   #3309
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:

Historie o kupie....
Mój Tż raz miał też "przygodę" w której uczestniczyłam głównie jako widz na szczęście. Tutaj przypomnę, że wspomniałam, że tż bardzo łatwo się denerwował od jakiegoś czasu (pewnie przez to wyszkapienie swoje) i generalnie nerwy mu szybko puszczały, więc sporo krzyczał i był nawet taki moment że Michał zaczął się go bać, ale to już za nami na szczęście.
Pewnego pięknego dnia, Misio przybiegł do nas pędem mówiąc że chce mu się kupe i zaraz pobiegł do nocnika (co jest dość nietypowe, bo zazwyczaj na pełnym luzie i nigdzie mu się nie śpieszy). Tż poszedł z nim, ale zanim go rozebrał, ściągnął pieluszkę, to mały w trakcie siadania na nocnik już klocka uwalił, który delikatnie i z gracją opadł na podłogę - CIAP! Tż oczywiście już zły i krzyczy na bidoka, że miał zrobić na nocnik a nie przed nocnik i drze paszcze... . Młody się wystraszył i chciał chyba ukryć swoją winę, więc zaczął butami tą kupę rozdeptywać. Tż'owi para uszami poszła, zagotował się i znów się drze na małego "bla bla bla, teraz to gówno trzeba będzie wycierać!!! bla bla bla". Mały był już tak wystraszony, że w tym wszystkim złapał to co z tej kupy zostało w rączkę i wytarł ... .... ... o T-shirt tatusia. . Ja zaliczyłam rotfla, Tż mało nie wybuchł, a Misiek nie wiedział o co w końcu kaman. Generalnie tatusia wyprosiliśmy, a mamusia się uspakajaniem dziecka i zbieraniem kupki zajęła. I w ogóle... to co wy macie z tą kupą??? Mnie tam w ogóle nie przeszkadza... wręcz... czuję jakąś dziwną sympatię do kupek mojego dziecka Wcale mnie nie obrzydzają...
Hahahaa!!! Zarąbisty ten Twój Misiek, mojemu tz też by para uszami już szła No i mój tz jest od sprzątania kupek po domu, z wanny itd, ja spieram gacie i myję zadek młodego

Michaś
Stary 2012-02-29, 10:37   #3310
anakazar
Zakorzenienie

Lind trzymam kciuki za tż

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2012-02-29, 10:45   #3311
izazula
Zakorzenienie

GG do izazula

Witajcie dziewczęta
Pop nie pobiję we wstawaniu ale Madzię tak . Moje dziecko dzisiaj wstało, uwaga o 3.40. Jęczała i stękała, tuliła się i wstawała na zmianę. Nic nie dało zabranie jej do łóżka. Spać nie chciała. Powiem tylko że to "wina" moich wizażowych koleżanek. Nie chciałam ale zrobiłam, tzn. zabrałam smoka Pana Titka. Ja pierdzielę, mam nadzieję ze wytrzymam i nie ustąpię. Zasnąć nie chciała mimo że była przeokropnie zmęczona, spanie takie sobie (ostatnio już przesypiała noce). Nie ma to jak impuls. Nawet nie ryczy czy coś takiego tylko ten wzrok, jęki i żal .
Dzięki tej pobudce mam mieszkanie na błysk sprzątnięte łącznie z myciem podłóg.

Pop - strasznie się cieszę że dobrze wszytsko idzie.
Też nie oglądam programów o problemach dzieciowych (różnych) bo to nie na moje nerwy. Chyba że coś przypadkiem się trafi ale później muszę to odchorować

Machaj - nie mam pomysłu. Trzeba ten trudny okres przetrwać. Zapewniam Cię że jak dzieciaki pójdą do szkoły będzie gorzej. Dziewczyny ze starszakami potwierdzą
Kalinka jest urocza w tych loczkach

Madzia - dzięki. Spróbuję dzisiaj jeszcze raz bo się wczoraj poddałam

Coś jeszcze chciałam ale zapomniałam.
Idziemy zaraz na spacer bo świeci słon ko i jest ciepło. Ciekawe w co ubrać gnoma?
Stary 2012-02-29, 10:52   #3312
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakazar Pokaż wiadomość

Ale wyszły mi pyszne Evitkowe ciasteczka
Podaj przepis . Latwo sie je robi?
Stary 2012-02-29, 11:05   #3313
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Ni

trzymam kciuki

Cytat:
Napisane przez monka23 Pokaż wiadomość
M
Sara super ze masz spokoj z piersiami, lepiej sie spi co nie
dokładnie bo balam się strasznie
Cytat:

Sara właśnie kupiłaś już Zosi leginy hello kitty z nowej kolekcji?Bo ja tak
w h&mie? jak byłam jakieś 3 tyg temu to nie było. Kupiłam jej tenisówki zielone i czapke wiosenną. Pokaż te leginsy

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-29, 11:13   #3314
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Lind trzymam kciuki za tż
Cytat:
trzymam kciuki
Dzięki W ciągu 2 tyg się odezwą, albo i nie...

Tz totka puścił, ale my szczęścia nie mamy więc... Nawet w aptece wymieniałam pkty na autka dla Michała i dziś pojechałam po odbiór a oni moją kartę z pkt i moje zamówienie zgubili, no niech ich cholera... A szwagierka w pn odbierała swoje i ok... Wiecie, biednemu wiatr w oczy...

Michaś
Stary 2012-02-29, 11:17   #3315
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Dziewczyny jaki syropek mogę kupić Michasi.. ma kaszel najgorzej rano i jak lezy.. niby cos sie odrywa ale chyba suchy jest.. az ja gardło boli... Sa syropki na oba rodzaje kaszlu- wiem ze sa dla dorosłych.. tata mój jedzie niedługo do miasta i kupi tylko cos doradźcie ?

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:19   #3316
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Podaj przepis . Latwo sie je robi?
Jeśli mi wyszły to każdemu wyjdą
http://mojewypieki.blox.pl/2009/07/R...czekolada.html
Cytat:
trzymam kciuki

dokładnie bo balam się strasznie

w h&mie? jak byłam jakieś 3 tyg temu to nie było. Kupiłam jej tenisówki zielone i czapke wiosenną. Pokaż te leginsy
http://allegro.pl/hm-nowe-spodnie-le...087480297.html

Cytat:

Tz totka puścił, ale my szczęścia nie mamy więc... Nawet w aptece wymieniałam pkty na autka dla Michała i dziś pojechałam po odbiór a oni moją kartę z pkt i moje zamówienie zgubili, no niech ich cholera... A szwagierka w pn odbierała swoje i ok... Wiecie, biednemu wiatr w oczy...
Będzie lepiej.Musi

Stary 2012-02-29, 11:23   #3317
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
fajne nie widziałam ich jeszcze na żywo ale na pewno kupie jest coś jeszcze fajnego w h&mie?

Cytat:

odezwą się
Lind ułoży Wam się wszystko w końcu, zobaczysz

Franio 24.07.2014 r.
Stary 2012-02-29, 11:23   #3318
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
Będzie lepiej.Musi

Michaś
Stary 2012-02-29, 11:39   #3319
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
fajne nie widziałam ich jeszcze na żywo ale na pewno kupie jest coś jeszcze fajnego w h&mie?

odezwą się
Ja je zamawiałam,bo specjalnie po do h&m podjechałam i nie było
Za niczym więcej się nie rozglądałam,tylko czym prędzej wiałam,żeby Ninie nic nic już nie kupić.

Ostatnio wlazłam do smyka i tam takie przecenyŚwietną kiece jej kupiłam dzinsową i grubą tunike na chłodne dni do kompletu z leginsami,które jej dużo wcześniej kupiłam.
Piękną mają nową kolekcję.Marynarskie leginy z koronką

Stary 2012-02-29, 11:51   #3320
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Iza ja tez juz mam czesciowo mieszkanie na blysk.okna pontlam,poidkuszalam,pomt lam podlogi. Ale jeszcze duzo przedemna .jak diete zaczelam to wszystkiego sie lapie zeby nie podjadac

lind krysysy mijaja,a potem docenia czlowiek najmniejsza poprawe. Trzymam kciuku za ten tel zebt oddzwonili z pozytywna wiadomoscia

Sie okazalo ze u mojego ojca na strychu stoi maszyna do szycia lucznik. Wiec w wekend zabieram do siebie i szyje .
Wczoraj recznie zrobilam mlodszemu zaslone do lozka pietrowego.fajnie wyglada tylko musze cos kolorowego podoszywac bo w jasnym brazie.

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:57   #3321
monka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
Dziewczyny jaki syropek mogę kupić Michasi.. ma kaszel najgorzej rano i jak lezy.. niby cos sie odrywa ale chyba suchy jest.. az ja gardło boli... Sa syropki na oba rodzaje kaszlu- wiem ze sa dla dorosłych.. tata mój jedzie niedługo do miasta i kupi tylko cos doradźcie ?
Nie wiem, moze w aptece ci doradza.

Cytat:
o mam ten blog dodany do ulubiony, dzieki musze sobie make dokupic i bede robic . Wyszly ci takie same jak na zdjeciu ? az mi slinka cieknie
Stary 2012-02-29, 12:34   #3322
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Nie wiem, moze w aptece ci doradza.

o mam ten blog dodany do ulubiony, dzieki musze sobie make dokupic i bede robic . Wyszly ci takie same jak na zdjeciu ? az mi slinka cieknie
Mój tż podejrzewał,że one są kupione w sklepie
Ja dałam białą i mleczną czekoladę plus dorzuciłam otręby żytnie i razowe

Stary 2012-02-29, 12:47   #3323
megi-megi
Zakorzenienie

P0P - bardzo się cieszę. Oby to była bardzo dobra wróżba.
megi-megi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:02   #3324
lindsley
Zakorzenienie

Cytat:
odezwą się
Najgorsze to czekanie...
A z apteką się wyjaśniło - bratowa tz odebrała przez pomyłkę... Tyle że ona miała jedno a my dwa zamówione, i co teraz mam iść zabrać dziecku autko? No powiedzcie czy my nie mamy pecha?

Michaś
Stary 2012-02-29, 13:03   #3325
evitka21
Zakorzenienie

libra, fajnie, ze na bilansie wsio ok, szkoda tylko, że nie ma macie choć osobnego dnia dla szczepionych dzieci (u mnie w rodzinnej jest).
Fajny ten przepis na suflety, ale nie mam takich kokilek-w większych myślisz że można by zrobić? (mam takie naczynia jak na porcję lazanii powiemy, takie płaskie)

lind, współczuję kupek, strasznie mi szkoda michasia

Cytat:
Witam,

super wiadomości , bardzo, bardzo się ciesze

machaj, kala prześliczna i te loki , tekst do pieska super

Cytat:
A w ogóle to ... kiedy się na ten bilans idzie???To się jakoś umawia? Czy sami z przychodni "zapraszają" na bilans? Czy jak
u mnie normalnie się rejestrujesz na zdrowe dzieci i przychodzisz. Jest na to chyba 4 miesiące po 2-gich urodzinach. To taka normalna wizyta kontrolna

historia kupowa niezła, biedny mały-skołowany musiał być, a mina tż musiała być bezcenna

Jesteś naszą kupową królową, której żadna kupa nie straszna

Cytat:
Napisane przez mloda1989 Pokaż wiadomość
no u nas nocka minela oprocz tego ze zasnal pozno to bylo w miare ok....w nocy mu juz nie dawalam czopkow i poki co jest bez goraczki.... nie wiem czy minelo cyz sie wyciszylo na jakis czas ale odpukac od 20 nie ma goraczki
to dobrze , może przejdzie bokiem

Cytat:
Napisane przez madziwnia Pokaż wiadomość
na każdy kaszel syrop prawoślazowy (albo np.prawoślazowo-malinowy-na dozie jest) -nawilża śluzówkę, łagodzi kaszel. Jest słodziutki dzieci chętnie piją (ok.2zł)
wyjrztuśny- flavamed
przeciwkaszlowy (np.na noc jak kaszel spać nie daje)-supremin, połowę tańszy odpowiednik sinecodu

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:24   #3326
ASIULEK_23
Zakorzenienie

Witam Znów nadrabiałam ponad godzinę i nie wiem co komu miałam napisać

Cytat:
Śliczna i elegancka dziewczynka
Co do zachowania... Chwilę mnie tu nie było, ale jak ostatnio zaglądałam, to pamiętam, że było zupełnie na odwrót. Wtedy narzekałaś że niegrzeczna, nieusłuchana i że dłużej już z nią nie wytrzymasz Widocznie wcześniej przechodziła bunt dwulatka niż reszta
Nie, nie... nie sadzę, że bunt już za nami... czasem potrafi jeszcze dać popalic ale ogólnie ostatnio naprawdę jest kochana. Niestety wczoraj spędziła cały dzień u dziadków bo niania chora i dzis efekty już widoczne mała rozpieszczona i pokazuje rogi. Ale ja się nie daję
u nas to zawsze taka sinusoida. Raz przekochane dziecko by za chwile różki pokazać i prowokować do wystawienia na all

Cytat:
pokaz zrobiła nieziemski! aż ja się poryczałam... 3 raz w ciągu dnia takiego ryku nie zniosłam... z tym że pierwszy był o godz 4 rano...
ryczy rzuca się ucieka... chce na ręce nie chce być na rękach... chce tatę i zaczyna go wyganiać... no normalnie nie wiem co się z nią dzieje..
Też przez takie sceny przechodziliśmy, mam nadzieję, że nie wrócą Minie...

Widzę, że zasrany temat rządzi my się nie wypowiemy w tej kwestii bo nadal srolimy i siuramy w pampki i jakoś wasze opowieści (nie wszystkie przynajmniej) nie skłaniają mnie do tego by sie za to zabrać... dziś miałam zabrać smoka i co?? stchórzyłam... bo od rana dzis jakas taka drażliwa jest i nerwowa... wiem- tłumacze się.

Izz- podziwiam... myślałam, że zostaniemy razem

Mnie przerażaja te noce. I tak łażę jak zombie Bo sie nie wysypiam i boje sie , że będzie jeszcze gorzej a ja na 12 godzin do pracy... wrocę z pracy i znów to samo... BOJĘ SIĘ!!
Efekt- mała właśnie ślicznie śpi ze smokiem w paszczy

U nas noce od dobrych 2 tygodni wyglądaja identycznie i nie mam na to pomysłu...

Pierwsza pobudka- płacz, taki jakby jęczenie- godzina 1. czekam chwilę ale nie przestaje wiec wchodzę. Przewaznie siedzi na kolanach, zgięta w pół z zamkniętymi oczami. Wchodzę, kładę ją i ona śpi dalej...
Druga pobudka- 4-4.30- placz i wolanie "mama mleko". Ja wchodzę i mówię, że mleko będzie jak wstanie, teraz nie. Od razu reakcja- wielki płacz... ja tłumaczę- jeszcze gorzej. Po jakiś 2 minutach kładzie się i zasypia. Budzi się koło 6 i wtedy daję już mleko. Zawsze zasypiała i spala jeszcze z godzinkę- półtorej a dzis obudziła się o 6.30 wiec bylo już jasno i nie zasnęła po mleku.
Pytanie- nie dawać jej w ogóle mleka?? nawet o tej 5 czy 6?? i ma spać bez mleka?? tylko wtedy na bank nie będzie mi spala do 7 czy 8 jak po mleku potrafi... ale moze jak się nauczy, że mleko dopiero jak wstanie na dobre to nie będzie mi się budziła o tej 4?? Nie wiem co robic... jak myslicie? mam nadzieje, że napisalam w miarę zozumiale

Dodam, że od wczoraj, jak cos chce a nie dostanie to poza płaczem, co jakieś 5 sekund napina się cała i z calej sily wydaje z siebie okrzyk, aż uszy pękają... oczywiscie ignoruję ale dzis o tej 4 jak odmowilam mleka było to samo... żal mi sąsiadów...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:26   #3327
minka26
Wtajemniczenie

Cytat:

Jak dla mnie może być sprężyna, byle nie bonell, tylko kieszeniowe! Poza tym IMO przy sprężynach zawsze jest (albo prawie zawsze) warstwa czegoś jeszcze, To może być zwykła pianka, kokos, albo właśnie "płyta" lateksowa. Jeśli chodzi o oparcie dla kręgosłupa powinno być super, jeśli chodzi o antybakteryjność, to też nie jest źle, a cenowo jest dużo tańszy....

---------- Dopisano o 21:44 ---------- Poprzedni post napisano o 21:40 ----------

Lasocki.... sezon się skończył chyba (nowy jeszcze nie zaczął). Mam luzy od drugiej roboty ... niestety, bo będzie nam ciężko bez tych pieniążków... ale ja nie o tym. Chciałam napisać, że trzeba mi zdjęć do obróbki, co by z wprawy nie wyjść . Jak coś macie, wysyłajcie (adres na klube). Zawsze w razie czego potem do młodej na poprawki wyślecie .
kumam z tymi materacami, tzn. powiedzmy bo nadal nie wiem co to bonell, ale zakładam, że jakiś rodzaj materaca

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
nie ma dla dzieci w ikea takiego lateksowego z tego co pamiętam , a Darusia pytała o materac z ikea . ja mam te sprężynowe i są rewelacyjne .
Sprężynowe też są dwa różne ja mam taki za 269 , ale był jeszcze jakiś za ponad 400zł
ok, czyli sprężynowe też są ok. Kumam, zawsze trochę taniej

Cytat:
Lind kurde nie wiem co Ci poradzić. Słodyczami nie da się przekupić, albo czymś co lubi. Zosia jak idzie robić siku czy kupe to wszyscy muszą z nią iść. Czasami jest tak że 4 osoby stoją w kiblu bo Zosia kupę robi albo sika
moja też woła wszystkich lub sobie wybiera kogoś z towarzystwa, gorzej jak np. przychodzą znajomi a ona sobie jakiegoś wujka zawoła, ten biedny idzie, a że dzieci nie ma to nawet nie wie jak się zachowywać
ostatnio wszystkie swoje miśki każe przynosić, wkłada je do miski i wiadra od mopa, bo one też chcą siku

Cytat:
Witam,

super wieści!! Nataszka silna kobitka

Cytat:

Historie o kupie....
padłam nie wiem kogo mi bardziej szkoda... obsmarowanego tz'ta czy Michasia, który nie wiedział o co tatusiowi chodzi

Cytat:
Nie zawsze, mniej więcej od nowego roku czyli odkąd chodzi bez pieluchy...

No na stojaka robi od ok 2-3tyg - robił do nocnika na siedząco ale coś mu się poprzestawiało i lał w spodnie. Odwiedzaliśmy często Misiowego kuzyna (3.5roku) no i namówiliśmy chłopaków na wyścigi do łazienki i obaj razem zaczęli sikać na stojaka I teraz Michał ani myśli siadać na nocnik, woli na stojąco...

Nie obsłuży się sam i trzeba pilnować żeby się nie osikał, bo mu się poskleja jedno z drugim czasem

A z kupą, właśnie ja go sadzam na sedesie, ma nakładkę i ma stopień (sam i tak nie da rady usiąść) ale on nie chce i schodzi od razu albo tak się wygina że nawet nie posadzę go...

trzymam kciuki za tz'ta. w końcu musi się udać

Cytat:
Napisane przez izazula Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczęta
Pop nie pobiję we wstawaniu ale Madzię tak . Moje dziecko dzisiaj wstało, uwaga o 3.40. Jęczała i stękała, tuliła się i wstawała na zmianę. Nic nie dało zabranie jej do łóżka. Spać nie chciała. Powiem tylko że to "wina" moich wizażowych koleżanek. Nie chciałam ale zrobiłam, tzn. zabrałam smoka Pana Titka. Ja pierdzielę, mam nadzieję ze wytrzymam i nie ustąpię. Zasnąć nie chciała mimo że była przeokropnie zmęczona, spanie takie sobie (ostatnio już przesypiała noce). Nie ma to jak impuls. Nawet nie ryczy czy coś takiego tylko ten wzrok, jęki i żal .
Dzięki tej pobudce mam mieszkanie na błysk sprzątnięte łącznie z myciem podłóg.
dokładnie, to było dla mnie najgorsze
z każdym dniem powinno być lepiej. u nas poprzednie nocki były ok, a dziś przylazła o 3 i płakała, trochę dydka wołała, a trochę jeść. Ale usnęła i wstała o 6.30, wypiła mleko i zaczęła szaleć po chacie i pastwić się nad nami a my spaliśmy do 8

Cytat:

kiedyś musi się to odmienić trzymam kciuki

a kiedyś oglądałam taką kreskówkę i był tekst: "biednemu to zawsze wiatr w ochy i ch...uj w dupę"
Stary 2012-02-29, 13:33   #3328
ASIULEK_23
Zakorzenienie

evi- Twoje posty zawsze poprawiaja mi humor Lenka jest nie do podrobienia No i Twój sposób pisania- masz talent marnujesz się

lind- trzymam kciuki za tż.

ana- Ty się zabierasz to i ja... muszę tylko dziś gaci poszukać bo mam jakieś 10 par ale w kartonie z letnimi rzeczami bo myślałam, że na zime mi się nie przydadzą.. a jednak
Mi kupa nie straszna tym bardziej że Wercia ostatnio tylko kurze bobki sadzi. Mogę zebrać z pieluchy i zakładac tą samą... ale jakos to przebieranie... ja to leniwa jednak jestem

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:28 ----------

Co do bilansu to u nas dziwnie bo robią przed ukończeniem 2 lat ostatnio pielęgniarka wrzuciła do skrzynki zawiadomienie i umówili nas na 12-tego marca. dziś zadzwoniłam bo mi 12-tego nie pasi i mi przełożyli na 2-ego czyli miesiąc przed ukończeniem 2 roku życia... hmmm... to normalne??

A co do buntu to moja na szczęście <odpukać> scen przy ludziach nie urządza jest wręcz baaaardzo grzeczna- czuję, że znów zapeszę...

"Ktoś" ( tp. 3.12.2014 )
ASIULEK_23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 13:54   #3329
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Najgorsze to czekanie...
A z apteką się wyjaśniło - bratowa tz odebrała przez pomyłkę... Tyle że ona miała jedno a my dwa zamówione, i co teraz mam iść zabrać dziecku autko? No powiedzcie czy my nie mamy pecha?
Lind a dlaczego Ty to masz rozwiązywać?Apteka nawaliła,bo się u nich pomylili,tak?to niech oni sie martwią jak to zrobić
Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość
ana- Ty się zabierasz to i ja... muszę tylko dziś gaci poszukać bo mam jakieś 10 par ale w kartonie z letnimi rzeczami bo myślałam, że na zime mi się nie przydadzą.. a jednak
Mi kupa nie straszna tym bardziej że Wercia ostatnio tylko kurze bobki sadzi. Mogę zebrać z pieluchy i zakładac tą samą... ale jakos to przebieranie... ja to leniwa jednak jestem

...
Ja tyż

Jutro jadę też po gacie i nocnik,bo wczoraj przeszukałam wszystko i nie mogę znalezc tych,które kupiłam.Mam tylko 2 paryMusowo gdzieś reszta leży,ale gdzie to pojęcia nie mam.

Wczoraj 1,5 godziny przed kąpielą ściągneliśmy jej pampka i latała z gołym tyłkiem.Usiadła na nocnik,raz nawet na kibelek,ale bez oczekiwanego rezultatu.
Zawory ma chyba mocne,bo nasikała dopiero po 1,5 godzinie na sekundę przed wejściem do wannyeee na podłogę ofcors

Stary 2012-02-29, 13:54   #3330
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

Izumi moj tz by pewnie wyl ze smiechu
najpierw by bylo
(no rece ucinam ze tak by bylo)

"myszko,no gdzie kupke sie robi?na nocniczku,przeciez nie obok tak??"
a jakby wytarla i rozdeptywala byloby "Oliwciu no co ty...?!"
a pozniej lezalby ze smiechu na podlodze
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości