|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3691 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
U mnie ten minus w szpitalu, ze do porodu naturalnego nie ma znieczulen zadnych, dlatego tez sie o to boje ze jak pierwszy porod bedzie trudny bede miala pozniej traume przy nast dziecku. Moja mama nie mogla mnie urodzic choc wazylam tylko 3.5 kilo i miala 3 cc a mama tz- urodzila 3 dzieci naturalnie- najmniejsze wazylo 4 a najwieksze ponad 5 kilo i dala rade.... Eh nie ma reguly. \Moze to okrutne i glupie, ale wole urodzic mniejsze dziecko ok 3-3.5 kilo niz sie meczyc z takim 5cio kilowym ;[
|
|
#3692 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
, bo na żądanie. Innej kolezance- cesarka na żądanie- przecieli jej jelito i bylo z nia naprawde ciezko, bo juz tego nie potrafili uratowac, jakis czas chodzila z jakims workiem Ale za to inna kolezanka po cesarce czula sie bardzo dobrze i bardzo ladnie ja zszyli. Wiec ile cesarek tyle przypadkow tak jak z naturalnymi. Jak chcesz zaplacic,znajdz lekarza, ktory ma dodatkowa spec. z plastyki macicy (czy pochwy)- inna kolezanka przez takiego byla cieta i tak ja zszyl,ze nic nie bylo widac. Byla zachwycona
|
|
|
|
|
#3693 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przed porodem ponoć może być odchylenie +/- 0.5 kg od wagi podanej przez usg
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-29 o 10:41 |
|
|
|
|
#3695 |
|
Zakorzenienie
|
W ogóle to witam!
Już wiem czemu wczoraj tak źle się czułam... Dziś wstałam z bolącym gardłem i zatkanym nosem...
|
|
|
|
#3696 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Takze nie sadze, ze sciemnial, neiktore szpitale maja kiepskie usg, no albo lekarze zle mierza .... no ale 1.5 kg roznicy to
|
|
#3698 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3699 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ja od ponad tygodnia kaszle, nic mi nie pomaga, wczoraj doktor polecil mi syrop dla ciezarnych Prenalen, myslalam, ze to na kaszel ale tak naprawde nie wiadomo, na co tak naprawde ten syrop jest, informacji jak na lekarstwo ale musze przyznac, ze jest dobry w smaku ![]() ---------- Dopisano o 10:42 ---------- Poprzedni post napisano o 10:41 ---------- oj i to nie jeden i na necie i w gazetach wszelakiej masci zrylam sobie mozg tymi artykulami |
|
|
|
|
#3700 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Witam ! Jeśli chodzi o chrzestnych to dobrze Cię rozumiem bo swego czasu też byłam w kropce. U mnie sprawa wyglądała tak że w mojej rodzinie to same kobitki a mąż ma też siostrę wiec brak chrzestnego a nie chcieliśmy brać kogokolwiek byle by byłby facet skoro chrzestne są, więc będą dwie chrzestne może to trochę nie standardowo ale przynajmniej wiem ze będą uczestniczyć w jego życiu a nie jak dobrze pójdzie to zobaczy je na komunie i może na ślub. Pytałam księdza i tak można zrobić a coś mi się obiło że może być jeden chrzestny ale to najlepiej jak spytasz księdza. |
|
|
|
|
#3701 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A i jak sie urodzilam to mialam "czepek" na glowie,ale szczescia to ja nie mam:/ |
|
|
|
|
#3702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masakra
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3703 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3704 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-29 o 10:52 |
|
|
|
|
#3705 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3706 |
|
Zakorzenienie
|
Ja mam możliwość cesarki na życzenie za darmo, mój gin jest ordynatorem i sam to robi bo zwykłych porodów nie odbiera, moje koleżanki rodziły u niego przez cc i są bardzo zadowolone. Nie ukrywam że czasami myślę o cc na życzenie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3707 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Woglole teraz o takie rzeczy pytamy naszych mam i zdajemy sobie sprawe jak bardzo one sie meczyly, zbliza nas to do nich, wczesniej jakos nie dopytywalam sie o trudnosci w porodzie i tp. Ale teraz keidy jestem w ciazy wszytsko sie zmienilo. Twoja mama tez musiala sie mega omeczyc, traume pewnie miala niemala ... dzielna babka ![]() Mojej wyciagneli nas, no ale dostala zapalenia po cc, rozeszly jej sie szwy, ropa sie lala, czyscili jej to.... mamuska laska, ale brzuch zrypany na maxa, ciecie jeszcze to takie od pepka w dol i ma poprostu falbanke.takze juz nie wiem co lepsze czy cc czy naturalny.
|
|
#3708 |
|
Wtajemniczenie
|
O ja pierdziu, Młody chyba właśnie ćwiczy karate na moich wnętrznościach, zaraz się przekręcę, co kopniak to aż podskakuję na krześle
|
|
|
|
#3709 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jak pomysle, jaka kuchnie mialabym za to ....ze stronki - cena za porod naturalny 5000zl - nie wiem skad oni te ceny wytrzasneli, skoro kogokolwiek by tam nie przyjeli, to i tak rodzi za darmo , bo maja kontrakt z nfz niewazne czy chodzi do lekarza tam pracujacego czy nie |
|
|
|
|
#3710 |
|
Zakorzenienie
|
Przyznaję się, że czasem myślę nad cesarką, ale jeśli miałabym zapłacić taką kwotę to dziękuję bardzo. U mnie w szpitalu tak czy inaczej nie ma takiej możliwości.
|
|
|
|
#3711 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() wczoraj tesciowa opowiadala mi o blizniakach, ktore przyszly na swiat - chlopczyk byl duzo wiekszy od swojej siostrzyczki, bo zabieral jej jedzenie i ona w odwecie drapala go w brzuchu i urodzil sie caly podrapany po buzi
|
|
|
|
|
#3712 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3713 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
A nas też dziś gulasz, ale na placku ziemniaczanym Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" Edytowane przez stokroteczka777 Czas edycji: 2012-02-29 o 11:02 |
||||||
|
|
|
#3714 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja jedzenie mrożę, później tylko wyciągam i mam obiad w kilka minut ![]() Cytat:
Myślę, że żadna z nas nie chce rodzić takiego 5-kilogramowego kloca Cytat:
|
|
|
#3715 |
|
Rozeznanie
|
Jezeli chodzi o chrzestnych....
Zy..gac mi sie chce,jak mysle o tym,ze utarlo sie cos takiego, ze chrzestni musza dawac nie wiadomo jakie prezenty. Chrzest to uroczystosc koscielna i zadaniem chrzestnych kiedys bylo przede wszystkim to,ze zaopiekowaliby sie dzieckiem,kiedy rodzice by zmarli. A poza tym chrzestni to tacy swiadkowie jak u nas na ślubach. Czy swiadkowie daja nam prezenty na kazda rocznice slubu? Moja kumpela od razu mi powiedziala,ze nie ma nikogo na chrzestna i czy zgodzilabym sie dla samej formalnosci. Powiedziala,ze niczego od nas nie oczekuje i nawet zle by sie czula,gdybysmy jakies prezenty ich dziecku sprawiali. I ja mam to samo, teraz wybierajac chrzestnych dla naszego synka, od razu informujemy,ze nic nie oczekujemy. Wychowamy dzieci w przekonaniu,ze chrzestni nie maja obowiazku dawania drogich prezentow. Mnie rodzice tak wychowali, ze nie czekalam na prezenty, a na moja komunie nie dostalam ani grosza i bylam szczesliwa. Lubie dzieci i kazde bede traktowac tak samo, czy dziecko mojego brata, szwagierki,szwagra, kolezankek, moich rodziców (taki zart- pare lat temu mi i mamie spoznial sie okres i myslalysmy ze jestesmy obie w ciazy ) itd. Wazniejszy jest czesto poswiecony czas, raz na jakis czas na zabawe niz prezenty. Ja bardziej pamietam jak np ciocia w wakacje zaprosila mnie na pare dni i bawilam sie z kuzynostwem w innym miescie.I jej dzieci byly szczesliwe i ja,tez tak bedziemy robic![]() A listy prezentow na komunie czy chrzest to juz w ogole nie rozumiem:/ My sie tak wybombiemy na wyprawke,ze na chrzest zaprosimy tylko chrzesntych, rodzicow i rodzenstwo do kosciola,a potem moze pojdziemy na lody. I nic nie chcemy w zamian, szkoda kasy na jakies lancuszki i inne g..wna. |
|
|
|
#3716 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobre - dziewczyna od razu walczyła o swoje
|
|
|
|
|
#3717 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Po porodzie naturalnym zazwyczaj zdecydowanie szybciej dochodzi się do siebie.
|
|
|
#3718 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
więc chyba szkoda prądu
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3719 |
|
Rozeznanie
|
Wczoraj miałam pierwsze zajęcia w SR i powiem Wam że miłe wrażenia odniosłam i w sumie fajnie że ta szkoła jest praktycznie w szpitalu i pierwsze zajęcia to pewnie jak większość o czym będą te zajęcia a potem to oprowadziła nas po salach porodowych i innych. Położna wydaje się ok. poza tym fajnie widzieć miejsce gdzie się będzie rodzić nie jest to takie obce miejsce.
|
|
|
|
#3720 |
|
Wtajemniczenie
|
8 maj
tzn tylko dal mi do zrozumienia, zebym sie juz naszykowala wczesniej, jezeli chodzi o nastawienie psychiczne i w kwestii wyprawki do szpitala a co do gotowania - to mam 2 szuflady z zamrazarki zajete wlasnie z obiadami na kiedys tam wogole to bardzo dobry jest chleb z zamrazarki, dlugo nie moglam sie przekonac do tego (moja znajoma tak robi czesto) az w koncu zamrozilam i powiem, ze rozmrozony jest bardzo dobry ---------- Dopisano o 11:07 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- Agata mrozisz chleb? PS. od niedzieli zeżarlam (nie zjadlam - bo to nie jest dobre okreslenie) prawie cale opakowanie ptasiego mleczka z milki ktore mi zostalo z urodzin Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-02-29 o 11:09 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:23.

W naszym kraju kobiety za takie pomysly sa linczowane niestety, bo kobieta ma sie nacierpiec i juz! 
, bo na żądanie. Innej kolezance- cesarka na żądanie- przecieli jej jelito i bylo z nia naprawde ciezko, bo juz tego nie potrafili uratowac, jakis czas chodzila z jakims workiem

jak nie to sorki za wprowadznei w blad

myślałam że to dosyć mało i się cieszyłam że nie będę rodzić dużego dziecka a patrząc na wagę Twoich dzieci i to że Maksiu ważył tyle w 30tc a urodził się z wagą 4 kg to jestem przerażona 
, grill, tzatziki
A dziś gulasz.

masakra