|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#421 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
ach... cytrynóweczka z lodem i od razu lepiej
|
#422 |
|
Przyczajenie
|
ee nie bawie sie tak
![]() jedne moje wpisy sa a innych juz nie ma i jak tu sie dogadac , no nic musze cierpliwie czekac az wszystkie moje wpisy beda pokazywane to wtedy zaczne gawede na calego haha![]()
|
#423 |
|
Zakorzenienie
|
|
#424 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
maggie zgodzę się z Tobą że młodym jest bardzo ciężko na starcie .. ja pamiętam jak kupiliśmy nasze mieszkanko, teściowa dziwiła się i fochała - TAKIE DUŻE ? ja nie chciałam słyszeć o mniejszym a mąż stał za mną murem i daliśmy radę, było ciężko bo w mieszkaniu mieliśmy jedynie w sypialni łóżko w gościnnym ławę i poduchy na których się siedziało a i stary TV stał na podłodze a w kuchni mieliśmy stół i dwa taborety nie mieliśmy nic więcej ale pomału się udało i teraz wiem że dobrze zrobiliśmy bo kwestia mieszkania jest stabilna Cytat:
---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:46 ---------- a tak w ogóle to siedzę w domu i czekam na kuriera miał być do 12 ... i co ... i nie ma gościa a ja nigdzie nie poszłam a taka piękna pogoda ... chyba się wkurzę jak mi zadzwoni że do 14
|
|
#425 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć dziewczyny
skoro o remontach mowa... właśnie jestem w trakcie przeprowadzki. już ze dwa miesiące próbuję przewieźć rzeczy z dawnego mieszkania ale końca nie widać. aż dziwne, że tyle rzeczy pomieściło się w tak małej kawalerce zamieniliśmy mieszkanie w bloku na własny domek z prawie 0,5 hektarową działką. wkoło lasy, sarny za płotem, zające, ptaszki i inne atrakcje nawet własny staw sobie wykopaliśmy (choć teraz zachodzę w głowę, jak go ogrodzić by maluch tam nie wpadł i dopiero teraz zrozumiałam, że w tym betonowym bloku się dusiłam. coś w tym musi być bo tyle czasu staraliśmy się o dziecko i nic nie wychodziło a tu pierwsza noc w nowym domku i od razu zaskoczyło |
|
|
|
#426 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aga po prostu dzidziuś dał znać gdzie mu będzie dobrze, jak to się mówi dzieci planują się same
|
|
#427 |
|
Wtajemniczenie
|
a tak w ogóle to siedzę w domu i czekam na kuriera miał być do 12 ... i co ... i nie ma gościa a ja nigdzie nie poszłam a taka piękna pogoda ... chyba się wkurzę jak mi zadzwoni że do 14 [/QUOTE]konczita, to może czekamy na tego samego mi też obiecał przed 12 ale ani widu ani słychu... a psiak tak czeka na swoją karmę ![]() a właśnie , przypomniałam sobie że muszę jakoś mojego kudłacza przygotować na pojawienie się dzidziusia. mam rocznego shih tzu, straszny z niego pieszczoch do tego zaborczy więc muszę nad nim trochę popracować. |
|
|
|
#428 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#429 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Dawno się nie udzielałam, więc nie wiem czy mnie ktoś jeszcze pamięta.... Wczoraj byliśmy na usg i wg lekarza wszystko jest tak jak należy, słyszeliśmy cichutkie bicie serduszka naszego maleństwa, więc trochę sie uspokoiłam. Morfologia wyszła mi bardzo dobrze. Trochę przychorowałam ostatnio i trzymało mnie cały tydzień :/ Jeszcze do tej pory mnie kaszle, ale gin. kazał mi kupić syrop brzozowy, bo jest lepszy od tego, który teraz używam. Ostatni raz takie przeziębienie z gorączką miałam w styczniu tamtego roku ![]() Termin porodu mam wg obliczeń pielęgniarki na 16.10, a wg usg na 14.10. Fajnie by było, jakby maleństwo urodziło się 14, bo to jest data urodzenia mojego ojca i brata i obaj urodzili się w niedzielę i co ciekawe, w tym roku też 14 wypada w niedzielę Dziewczyny możecie polecić jakiś krem/balsam na piersi? Moje rosną jak szalone i wolałabym je czymś zabezpieczyć, ale nie wiem na co się zdecydować.... Edytowane przez Kalpana Czas edycji: 2012-02-29 o 12:05 |
|
|
|
#430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
aga mój zadzwonił o 11:48 do drzwi i mam już swój zlewozmywak trochę hmm dziwny myślałam, że będzie inny ale skoro sama sobie wybrałam to nie będę wybrzydzać
|
|
#431 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dziś takie słoneczko, zaraz coś porobię...tylko nie wiem co. Gotuje zupkę fasolową, jakoś mnie tak naszło. Dziś mam dzień małego głoda, jadłabym i jadła. Końca nie widać. Mam ochotę coś zjeść ale nie wiem co.
|
|
#432 |
|
Raczkowanie
|
Dziękuję
|
|
|
|
#433 |
|
Zakorzenienie
|
ja jestem z takiej trójeczki i fajnie było ... chociaż nie zawsze miałam oryginalne ciuszki to dzisiaj wspominam dzieciństwo cudnie ... my chcielibyśmy dwójeczkę ale jak później będą bliźniaki to będzie taka nasza trójeczka
|
#434 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny
![]() Nie mogę nadążyć za wami strasznie zazdroszczę tym które już znają płeć dzidziusiów, ja poznam najwcześniej na następnej wizycie, czyli 19 marca, bo ostatnio w piątek nie było jeszcze nic widać chociaż ja mam takie ogromne przeczucie że to będzie chłopczyk że naprawdę będę mocno zdziwiona jak moje przeczucia się nie sprawdzą ![]() Wy tu gadu- gadu o mieszkaniach, a my na razie mieszkamy o rodziców, ale za rok ruszamy z budową naszego domku już się nie mogę doczekać, w sumie dobrze że to jeszcze nie teraz bo ciężko by mi było w takim stanie załatwiać wszystko czy biegać na budowę ![]() Nisia4 my idziemy w maju na wesele, moja mama mi zapowiedziała że uszyje mi taką kieckę (jest krawcową) że będę najpiękniejszą ciężarówką ![]() A ja z samego rana pojechałam na duże zakupy, bo otwieram lodówkę a tam poza światłem praktycznie nic nie ma
|
|
|
|
#435 |
|
Zadomowienie
|
hej!
dzień dobry ja dzis tylko na chwilkę bo mąż dziś w domku więc korzystamy bo rzadko to się zdarza ![]() ja jestem w czwóreczki i było ekstra! zazwyczaj nie przelewało się, nie mialam super zabawek ani cichów, ale nie zamieniłabym mojej rodzinki na żadna inną.. a teraz jak jest super kiedy już wszystkie jesteśmy dorosłe i mamy swoje rodziny? znajomi przychodzą i odchodzą a rodzina zostaje.. zawsze chciałam mieć dużą rodzinę, przynajmniej dwoje dzieci.. no i niedługo urodzi mi się drugie a dalej zobaczymy.. jestem jeszcze młoda.. może po 30-stce jak dwójka już odchowana będzie i samodzielna zachce mi się znów wrócić do pieluch
|
#436 |
|
Raczkowanie
|
u mnie za oknem piekne słonce swieci, ptaszki cwierkaja zachecaja do spaceru, termometr wskazuje 12 stopni a ja jestem uziemiona w domu
![]() czekam na panow od wymiany okien, mieli byc tu od 2 godzin robimy maly remoncik w pokoju fasolki, zmiana okna, malowanie. |
|
|
|
#437 |
|
Raczkowanie
|
Nas jest trójca (nieświęta jak mówi mama), a w domu obok była czwórka kuzynostwa w podobnym wieku, więc była niezła banda
ale było zawsze fajnie i wesoło ![]() Pszczółka korzystaj jak masz mężusia w domu
|
|
|
|
#438 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dobrze, Wy tu gadu gadu a ja lecę do biedronki ... zrobię malusie zakupy i zabieram się za spaghetti
|
|
#439 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
jak sobie dobrze rozłożysz na kilka dni to dasz rade tylko nie przesadzaj , a mzoe poproś przyjaciolke o pomoc?? Cytat:
Cytat:
wiec nasze remonty i remonciki to pikuś ![]() Cytat:
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|||||
|
|
|
#440 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
nas też parę osób zapytało czy planowane czy wpadka, bo przecież jedno dziecko już mamy .... nosz kurde....
|
|
|
#441 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Enigmama, niestety ale ludziom nigdy nie dogodzisz u nas też były ciągłe pytania i komentarze w stylu pokazać wam jak to się robi ? ręce i nogi opadają... później zaczęłam mówić prawdę (choć nie miałam żadnego obowiązku spowiadać się przed innymi ), że dzieci nie mamy i mieć nie będziemy, bo zwyczajnie nie możemy. to jaka była reakcja? milczenie... ani słowa, że im przykro, że współczują, dosłownie nic, jakbym nie nie mówiła... a za jakiś czas znowu pytania Czyja to wina, jakby tu chodziło o czyjąś winę... teraz też nie lepiej. co niektórzy wiedzą już o ciąży i też snują domysły, jak to możliwe, skoro teoretycznie dzieci mieć nie powinnyśmy. może in vitro, skok w bok i inne bzdury... ale co zrobić, głupota nie zna granic a tak w ogóle to też jestem z trójeczki, najmłodsza z rodzeństwa. brat jest starszy o 16 lat a siostra o 10. pewnie któreś z ich dzieci wezmę na chrzestnych bo najstarsze niedługo skończą 18 lat
|
|
|
|
|
#442 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja dzisiaj byłam u ginekologa i widziałam pierwszy raz swoje dziecko i biło mu serduszko już
![]() ![]() . . Ciąża jak na razie przebiega idealnie, oby tak dalej. Termin mam na 20.10 .
|
|
|
|
#443 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:49 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ---------- Cytat:
ciesze się razem z Tobą
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
||
|
|
|
#444 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
P.S. kiedy się zaczynają mdłości? Ja jestem w 7 tc i jak na razie czuje się dobrze. |
|
|
|
|
#445 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
#446 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
i nie mam zielonego pojecia co do kiecki![]() Troche boje sie kupowac przez internet, bo nie zawsze sa takie, jak na obrazku...ale zobaczymy , mam nadzieje,ze cos znajde. A po weselu , na drugi dzien ide na chrzciny, wiec mam podwojny klopot |
|
|
|
|
#447 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do mdłości to nie ma na to reguły, ja jestem w 13 tygodniu i nie miałam wcale, ale każda ciąża jest inna i każdy organizm inaczej przechodzi ![]() Może ciebie też ominą te nieprzyjemne dolegliwości, a póki co ciesz się i dbaj o siebie |
|
|
|
|
#448 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#449 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
do salonu w życiu bym czegoś takiego nie zrobiła ![]() Cytat:
ale później wiadomo byłoby jeszcze gorzej... Cytat:
widać ten dom był Wam przeznaczony ![]() Cytat:
a co do biedronki - kupiłam dziś opakowanie truskawek, zjadłam i dostałam biegunki i kupiłam dziś już chyba 15 żel pod prysznic
|
|
#450 |
|
Raczkowanie
|
Co do rodzenstwa to tez jest nas Trojca (samych babek) i dlatego wszyscy maja takie parcie i modla sie o chlopca dla mnie, a w szczegolnosci moj tata. Jest niepocieszony, bo nigdy nie doczekal sie syna ani wnuka (moja siostra niedawno urodzila coreczke...)
Jak tak dalej pojdzie to nasz rod nie przetrwa za dlugo Po za tym, to musze wam sie przyznac,ze czuje sie wspaniale! Mdlosci juz nie ma, nawiedzaja mnie tylko jak jestem glodna i ogolnie czuje sie bardzo dobrze. Jedyne na co moglabym ponarzekac to czeste siusianie, szczegolnie w nocy no i coraz wiekszy bebzolek. W sobote wybiore sie do H&M, bo maja tam fajne serie ciazowkowa, wiec mam nadzieje,ze sie troche zaopatrze.Wszystkim zycze milego i cieplutkiego dzionka! |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:17.

a tak w ogóle to siedzę w domu i czekam na kuriera miał być do 12 ... i co ... i nie ma gościa a ja nigdzie nie poszłam a taka piękna pogoda ... chyba się wkurzę jak mi zadzwoni że do 14

ja jestem z takiej trójeczki i fajnie było ... chociaż nie zawsze miałam oryginalne ciuszki to dzisiaj wspominam dzieciństwo cudnie ... my chcielibyśmy dwójeczkę ale jak później będą bliźniaki to będzie taka nasza trójeczka