|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58201 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
czy to wazne? byleby byly zdrowe ;D gohs - no niezła szopa na szczęście wiadomo że to chwilowe bo kondycja jest dobra ![]() 3ci dzien, dalej spiete, dalej maja sie dobrze (lepiej niz ja, spie na stojąco ;] )
|
|
|
|
|
#58202 |
|
Zakorzenienie
|
no właśnie chyba nie umiemy xD
no ważna ta długość trochę, jak się upitoliło 12 (albo i więcej) cm, a chciało się mieć do lata włosy do talii... wiem że od ciągłego patrzenia i mierzenia mi nie urosną, hah ale miło tak widzieć na miarce, że coś drgnęło
|
|
|
|
#58203 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem po pierwszym użyciu stylizatora
użyłam żelu Bielendy z czarną rzepą i taki mam efekt na włosach. Chyba nie jest źle jak na pierwszy raz, mam nadzieję, że z czasem będzie coraz lepiej, bo podobają mi się takie bardziej falowane włosy Ciekawe jak długo wytrzymają.
|
|
|
|
#58204 |
|
Wtajemniczenie
|
Czy którąś z was swędział skalp po Bingo z shea? nie mam wrażliwej skóry głowy-nigdy nie miałam, a po tej masce jedynie lekko mnie swędzi skóra...chyba AjriszMarta wspominała że jej ona służy a przecież jest wrażliwcem więc nie wiem co mi może aż tak nie służyć...
|
|
|
|
#58205 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wrażliwość jest sprawą bardzo indywidualną
|
|
|
|
|
#58206 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wciąż uczę się czegoś nowego co do humektanów- czy są odżywki które mają ich sporo? miodu i cytryny nie chcę używać ze wzlędu na rozjaśnianie, nie zawsze też chce mi się zrobić żel lniany, ale postaram się zmobilizować bardziej
|
|
|
|
|
#58207 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A może pogorszenie kondycji włosów po rozjaśnianiu zbiegło się z jakimiś brakami w organizmie? Myślałaś o wzmocnieniu od wewnątrz, ale nie typowymi tabletkami na włosy, tylko np. kwasami omega? Ja od dłuższego czasu suplementuję magnez - pijam bardzo dużo kawy, która ponoć go wypłukuje, a jego niedobór prowadzi do wypadania włosów. To działa, bo przy okazji wyleczyłam uporczywy ból kostki Wychodzę z podobnego założenia, co Pati - trzeba dopieścić cały organizm, bo włosy dostają jeść na samym końcu i nie dostaną nic, póki ważniejsze narządy wewnętrzne się nie najedzą. Tylko to długo trwa - u mnie mija pół roku kuracji. Ale warto. Najnowsza wciereczka wisi na wątku o półproduktach Fajna jest, po nałożeniu daje efekt podobny do Jantaru - włosy podniesione, odświeżone. Cytat:
Ale napiszę. Wszystkie sprawdzone receptury będę od dziś wpisywać do półproduktów Cytat:
Ja na punkcie wypadania włosów i ich zagęszczania mam konkretnego świra, cała moja rodzina potwierdzi ![]() Zdecydowanie większą wagę przykładam do zdrowia włosów niż do loków... A propos wcierek - w Aptece Słonik upolowałam lotion Prolab - wyprzedają go za mniej niż połowa ceny, bo data ważności do czerwca. W składzie acetylowana cysteina i metionina mam fazę eksperymentów z aminokwasami siarkowymi, więc po prostu musiałam kupić. A tak w ogóle, to kocham pomysły Ajrish na mycie włosów!!! Kupiłam w zeszłym tygodniu płyn do higieny intymnej Facelle Sensitiv - miałam go używać zgodnie z etykietą, ale hmm... użyłam do włosów - jest fantastyczny! Zmywa wszystko, nie podrażnia i pieni się jak szalony. Gorąco polecam ![]() Na marginesie, Ajrish, jesteś winna załamania nerwowego mojego małżonka - to twardy gość, zniósł serwatkę na głowie, ale Facelle go pokonało. Prawie zemdlał, jak usłyszał moje zachwyty, po czym zapytał, czy myślałam już o myciu włosów Domestosem ![]()
|
|
#58208 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() o właśnie - przypomniałaś mi mam maseczkę z glinką do użycia na łeb ![]() Cytat:
będzie mój na wieki ![]() zaczęłam porónywać sklepy i kusi mnie L-arginina z e-naturalne (ta co jest składnikiem aktywnym w środkach na potencję ;P )
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-02-29 o 13:20 |
||
|
|
|
#58209 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
, aż zatęskniłam za tym bielendowym żelem, mam go blisko w spożywczaku, to kupię Cytat:
Ale Ajrisz na pewno pomoże Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Tęskniłyście troszkę co? ![]() Wracam do żywych i do Was, Mały ma już miesiąc, ja już nie trzęsę się nad nim tak, nie patrzę już w nocy czy oddycha i potrafię zostawić go samego w pokoju i iść zrobić obiad - brawo dla mnie Chyba mam już zdrowe podejście, hormony wracają mi do normy, czas zająć się włosami i wrócić do olejowania, jak mi tego brakuje. Ostatnio dużo z włosami nie robiłam, a i tak same mi na końcach falują, bez ugniatania i stylizowania, bardzo mi się taki stan podoba |
||||
|
|
|
#58210 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mały jest przesłodki, gratuluje jeszcze raz. Testowałam to masełko z Isany na włoski. Konsystencja w nakładaniu okropna. Trzymałam ok 5 godzin. Zmywa się bardzo fajnie. Chyba włosy lubią dimethicone w maskach.. Skręciły się dziś ładnie i puchu praktycznie nie ma . Fakt, wgniotłam jeszcze trochę kremu z biedry, ale myślę że i bez niego efekt by był bardzo zadawalający.Wklejam zdjęcia. Ostatnie bez lampy, ale wcale nie mam takiego koloru ![]() Patrzcie jaka jestem łysa na czubku głowy! ![]() Na każdym zdjeciu tak jest. Okropieństwo. Na żywo tego tak nie widać
|
|
#58211 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny, co polecacie do stylizacji loków? dużo z was używa żelu z isany, ale moje włosy po żelu są posklejane i wyglądają jak mokre - może zle go aplikuje? kremy zazwyczaj bardzo obciążają moje włosy a spray jest potwornie nie wydajny.. obecnie najlepiej sprawdza się u mnie pianka fructis curl control ( KWC: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,5...o-extract.html ) ale podejrzewam że jej skład nie jest przyjazny dla włosów.. znacie może lepsze składowo fajne pianki?
napiszcie mi coś proszę bo muszę się wybrać do rossmanna i zglupieje przy nadmiarze kosmetyków. |
|
|
|
#58212 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale oczywiscie fajnymi lokami, takimi od nasady, bym nie pogardzila absolutnie Cytat:
Cytat:
Swoja droga magia etykiety i tego co pisze producent jest niesamowita - wszystkim sie przez to wydaje, ze jak cos jest zelem pod prysznic to sluzyc moze tylko do tego, a jak kremem do rak to tez absolutnie nie nadaje sie do niczego innego. A przeciez idzie tylko o sklad ![]() Myszko, cudowny ten Twoj synus! Szczesciara z Ciebie Dziewczyny kochane, ponawiam pytanie... Czy mix Jantar+ekstrakt AKK+L-cysteina moze stac (w lodowce lub tez nie) jakis czas czy sie szybciutko zepsuje? O ile o AKK sie specjalnie nie boje, to ta L-cysteina mnie zastanawia
|
|
|
#58213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny jest
|
|
|
|
|
#58214 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Po długich przemyśleniach, doszłam do wniosku, że zrobię tak: -Na początek będę myć częściej włosy delikatnym szamponem, tak co 2-3 mycia, szampon z SLS raz na 1/2 tygodnie -później, jeśli nie będzie spektakularnych efektów, dołączę jakąś odżywkę b/s z silikonami cyklicznymi, zmywalnymi wodą, ostatecznie zmywalne delikatnym szamponem -po każdym myciu i tak odżywka zgodna z CG. -olejowanie, raz na tydzień, to bez zmian. -żel lniany też pozostanie ![]() Włosy chyba wczoraj się wystraszyły, bo dziś fajnie wyglądają Nawet piękna objętość jest od głowy
CG od 30.09.2011 Olejowanie od 11.11.2011 28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com Edytowane przez ewcia1807 Czas edycji: 2012-02-29 o 16:36 |
||||||
|
|
|
#58215 |
|
Zadomowienie
|
Zauważyłam, że strasznie mi włosy lecą podczas mycia, już od kilku myć tak mam. Nie zmieniałam nic w pielęgnacji, trochę pochorowałam, ale chyba nie powinny aż tak gwałtownie zareagować ?
Zaraz wszystkie znikną ;(
|
#58216 |
|
Raczkowanie
|
Kochane przepraszam, że was teraz nie nadrobię, ale mam tylko chwilkę czasu
Cały tydzień zawalony testami, dziś miałam trzy i w tym jeden z lektury, którą wczoraj musiałam przeczytać, na szczęście ze wszystkim zdążyłam Bardzo mądry post do Ewci, Ewciu tak jak mówiły Agrafka z Basią musisz znaleźć złoty środek, ale czytałam coś, że zaczynasz szukać Myszko cudny synuś Dziewczyny moje włosy oficjalnie pokochały jantara, są po nim mięciutkie jak kaczuszka! Bejbików do tego się więcej pojawia, niestety moja mama nie znalazła żelu mrożącego, więc kupiłam pomarańczową Isanę, dziś wypróbowałam i to jest to! Włosy naprawdę wyglądały dobrze, byłam dziś strasznie zadowolona! W poniedziałek niestety sytuacja była odwrotna, a wczoraj nie chciałam ich męczyć i zrobiłam luźnego koczka Znalazłam też najlepszy sposób dla mnie na ochronę włosów w nocy, robię ślimaczka na czubku głowy i spinam klamrą, rano końce są jeszcze mokre, ale do wyjścia z domu już dawno wysychają Dziś nałożę Bingo, bo jeszcze nie wypróbowałam Dodaję zdjęcia, bo dawno moich kłaczków nie było ![]() A bym jeszcze zapomniała Martek cudne są! Pierwsze zdjęcie to poniedziałek, a reszta dziś. A i jeszcze mam takie pytanie co do ostatniego zdjęcia, myślicie, że mogę spinać tak grzywkę do góry? Zapuszczam ją i często mi przeszkadza, a kiedyś usłyszałam, że mam wysokie czoło i broń Boże nie powinnam tak spinać, jak myślicie?
|
|
|
|
#58217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dziś 3 dzień bez reanimacji to nie ma się czym chwalić, w piątek pokażę
Cytat:
![]() Cytat:
iga_s -
|
||
|
|
|
#58218 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Poka włosy! Maluszek -słodzinka ![]() Cytat:
![]() To dobrze, że na żywo jest cacy ![]() ---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:45 ---------- myszka2020 wieczorem wstawię Póki co obowiązki wzywają, ale będę teraz tu do Was zerkać na bieżąco
|
|
#58219 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
podpinaj, jeśli lepiej się tak czujesz Ładne włoski
|
|
|
|
|
#58220 |
|
Zakorzenienie
|
Iga nie masz wysokiego czoła
Śliczne masz falkiMyszko czekamy zatem do piątku. Oj Loczki do 2.30 w nocy Was nadrabiałam, może teraz dam radę na bieżąco
Edytowane przez tiniaczek Czas edycji: 2012-02-29 o 18:16 |
|
|
|
#58221 |
|
Zakorzenienie
|
Uprzejmie donoszę, że od dziś są na przecenie odżywki z Garniera w Rossmannie-4,99
|
#58222 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Co im napisałaś? Pochwal się, może skopiuję Cytat:
Dla pocieszenia: ja dziś po powrocie do domu mam podobnie niestety - mimo, że rano myte, to już spięte, bo czuję się jak "An Angel" K.F. (to taki mój przydomek wymyślony przez moją siostrę w reakcji na moje włosy rozczesane na sucho przed myciem)Cytat:
Twoje wciereczki zaraz pośledzę, jak nadrobię Mam czas testować, to czemu tego nie wykorzystać. szczególnie, że wiesz co robisz ![]() Świetny pomysł z ta lista mieszanek! Cytat:
On nawet nie ograrnia tego, żeby ręce smarować więc moich wyczynów nie pojmuje i omija dalekim łukiem ![]() Cytat:
Dobrze kojarzę, żeby jeszcze nie używać do bs, że może puszyć? Cytat:
![]() Maleńki super! Na razie jest irokez a my tu czekamy na rozwój Jego loczków ![]() Ja dzisiaj miałam całkiem dobre myśli po myciu. Niestety musiałam wygnieść jeszcze nie do końca suche Nie było źle - puchu niewiele, trochę połysku. No ale dłuższy spacer po świeżym powietrzu zrobił swoje i niestety jest puch, włosy już spięte i chyba jeszcze dziś z powrotem zaaplikuję oliwkę...
|
||||||
|
|
|
#58223 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ja muszę skończyć moją alterkę granat i aloes(właściwie to bardzo ją lubię ) i wypróbuję morelę i pszenicę.
|
|||
|
|
|
#58224 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Mi też włosy strasznie lecą, ale myślę, że to wina przedwiośnia. Może i u Ciebie tak jest? Mam nadzieję, że się nam unormuje jak już przyjdzie prawdziwa Pani Wiosna ![]() Cytat:
Ty też włoski śliczne masz
|
|
#58225 | ||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mnie się podoba ![]() Żel mrożący Joanny
|
|
#58226 | ||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Też ją chcę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Żel w spray Marca Anthony'ego też niezły (wypróbowałam go w końcu solo). Cytat:
No właśnie, odbicie od nasady i objętość To jest to ![]() Cytat:
O jest fajny, bo prócz aminokwasów siarkowych ma ecliptę w płynie. Moja proszkowa eclipta jednak nie nadaje się zbytnio do wcierek - proszek osadza się na włosach A działanie ma świetne. Zaczęłam dosypywać ją do masek, łatwo się spłukuje wodą i wyraźnie wzmacnia włosy.Cytat:
Ale za to było trochę śmiechu On nie jest betonem kosmetycznym, pozwala eksperymentować na własnej głowie, podtyka w sklepie składy do czytania i sam byle czego nie chce używać - ma własny żel, własny szampon, krem do rąk, akceptuje masaże olejkiem i olejki w kąpieli, ufa moim wcierkom Stopy ma bardziej zadbane niż ja ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#58227 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ja kompletnie nie wiem co robić z grzywką prostować nie będę, a tak ciągle spinać to nie widzi mi się, bo nie wyglądam twarzowo |
|
|
|
#58228 |
|
Zakorzenienie
|
Basia, vidia9 ale pięknie w dzienniku!
|
#58229 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
pierwszy raz olejowałam wczoraj na noc, podoba mi się, jednak moje są tak wredne i wybredne, że 3-4 h to dla nich za mało. Więc nie będę zniechęcac się do tego 'zabiegu', za 2 tyg kupuję nowy olej Tu wpis z codziennika klik.Myszko Kubuś jest prześliczny Basiu masz idealne włosy ![]() Ewciu dziękuję za to Twoje piękne były już wtedy kiedy stosowałaś silikony, teraz kiedy stosujesz CG są nie tylko piękne ale i zdrowe ![]() Iga_s, Martek świetne o masełku z Isany czytam po raz pierwszy, gratuluję pozytywnych efektów
|
|
|
|
#58230 | |
|
Raczkowanie
|
Zgadzam się, cuda!
Cytat:
Dziękuje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 5 (0 użytkowników i 5 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:06.

(lepiej niz ja, spie na stojąco ;] )

Ciekawe jak długo wytrzymają.

Jakies 3, 4 lata temu przefarbowałam się i mam tylko kilka jasnych pasemek, no ale do końca roku nadal wciąż prostowałam. No i wydawało mi się, że dbałam o włosy...

będzie mój na wieki
, aż zatęskniłam za tym bielendowym żelem, mam go blisko w spożywczaku, to kupię 

-47-48-49-50

za to Twoje piękne były już wtedy kiedy stosowałaś silikony, teraz kiedy stosujesz CG są nie tylko piękne ale i zdrowe