Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1939 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-28, 19:27   #58141
ewcia1807
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

Zobaczcie jaki ładny skład: http://morzeurody.pl/meski_szampon_e...ml,10,278.html

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:27   #58142
YouStynka88
Raczkowanie

Iwonsia 01 niestety swój naturalny pigment mam bardzo silny i użycie blond farby nie powiodło się ...nie rozjaśniło mi włosów, miałam taki dziwny żółty kolor. Nawet fryzjerka, której wyłącznie się trzymam przyznała mi, że za mocny pigment jest by zwykła farba dała radę. Ale napewno przemyślę to wszystko jeszcze raz
YouStynka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:31   #58143
YouStynka88
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Jeśli mogę doradzić coś od siebie to będzie to całkowite odrzucenie rozjaśniacza. Nic tak nie niszczy włosów jak zabiegi rozjaśniające rozjaśniaczem. Przy balejarzu też się go stosuje;/ Radzę, przerzucić się na jakąś farbę blond, niekoniecznie w kolorze białego blondu i to + właściwa pielęgnacja działa cuda Wiem coś o tym bo sama od 10 lat miałam pasemka Dopiero od pół roku stosuję farby+CG i nigdy nie miałam tak gładkich włosów i za nic w świecie nie wrócę do rozjaśniacza.

Eh, ja wiem, ze rozjaśniacz to morderstwo .... ale mam na tyle mocny pigment, że farbowanie włosów farbą skończyło się kolorem żółto ryżowo kanarkowym ...rozjaśniło do pewnego momentu ...nawet pani u której robię włosy jedna zaufana fryzjerka przyznała, że mam bardzo mocny pigment. ale napewno przemyślę to jeszcze raz...
Stary 2012-02-28, 19:32   #58144
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez metal_fish Pokaż wiadomość
taki mnie naszedł dziś szalony pomysł, proszą oceńcie go, ewentualnie naprostujcie mój tok myślenia/wybijcie mi głupotę z głowy/inne
ja spałam niejednokrotnie juz w takim podobnym czepku - pisałam o tym super sprawa moim zdaniem, sucharki wrzucam do środka na opuszczonej głowie i lulu
do plunkingu nie bardzo mi sie nadał, bo ciekło mi po oczach, zreszta za krótki plunking robie
Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość

na KWC i na allegro też są w białym opakowaniu
w szarym mam nie ma innych to chyba gra świateł, bedą to dobrze wydane pieniądze

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:33   #58145
Martek_
Zadomowienie

Mierzyłam kucyka i wyszło mi, że jeszcze ok 1cm - 1,5cm i będzie iii
Tylko mam wrażenie, że gdybym wyprostowała włosy i zmierzyła to byłoby mniej.. Może lepiej mierzyć na wyprostowane?
Stary 2012-02-28, 19:35   #58146
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Tylko mam wrażenie, że gdybym wyprostowała włosy i zmierzyła to byłoby mniej.. Może lepiej mierzyć na wyprostowane?
Chyba tak się powinno mierzyć, by włosy do siebie gładko przylegały
Ja nawet nie próbuję mierzyć

Stary 2012-02-28, 19:47   #58147
YouStynka88
Raczkowanie

Cytat:
Jaki skręt! Będą z tego piękności. Powodzenia, nie poddawaj się

Używała któraś? https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,4...kolagenem.html
Jako b/s czy do mycia nadałby się? W ogóle warty zakupu? Dzisiaj w markecie wyczaiłam, a na analizowym nie ma
Wklejam skład:
Aqua, Cetearyl Alcohol, Cetrimonium Chloride, Isopropyl Myristate, Dimethicone Copolyol, Nelumbo Nucifera Flower Extract, Hydrolized Collagen, Propylene Glycol, Phenoxyethanol, Methylparaben, Butylparaben, Ethylparaben, Isobutylparaben, Propylparaben, Potassium Sorbate, Parfum, Isopropyl Alcohol, Magnesium Nitrate, Magnesium Chloride, Methylchloroisothiazolino ne, Methylisothiazolinone, Citric Acid.
Dziękuję, w ogóle muszę przyznać, że zaglądam na profile niektórych z Was dziewczyny i tak mi się Wasze loki podobają szok, pozytywnie się nakręciłam
A nie używałam jeszcze produktu, o którym wspomniałaś, także rozeznania nie mam, ale może warto spróbować ?

---------- Dopisano o 19:45 ---------- Poprzedni post napisano o 19:40 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość

O, jeżuuuuu, jakie cudne krecioły!!!!
Odżywek d/s mam nadzieję używasz po myciu, bo chyba przeoczyłam...
Na porost polecamy także wcierki (najpopularniejszy na wątku jest Jantar, ale nie mgiełka, tylko odżywka-wcieramy ją w skalp, ja znów robię reklamę Eiri i jej wcierkom z półproduktów-jak skończę kurację Jantarem robię przerwę i jadę z eirową). Przy pokrzywie, dobrze jest uzupełniać wit. B
Właśnie-czy wystarczy uzupełniać CP-em? (Miśka pisała,ze to wit. B5 chyba). Bo łykam CP i chciałabym dołączyć skrzypokrzywę. Czy konieczne dodatkowo łykanie jakiejś B?

Idę spłukać Bingo spirulina&keratyna. Przed myciem poszła maska z zółtka, rycyny, nafty i Bingo 40 składników głownie w skalp, ale i po długości przeciągnęłam.. Nie miałam cytryny i miodu, więc eksperyment.
Tak, tak b/s oczywiście też, raczej nie mogłabym nie dać odżywki b/s.
W chwili obecnej stosuję Joannę z apteczki babuni miód i proteiny mlecze, muszę przyznać, ze mi odpowiada
O jantarze sporo czytałam i szukam w sumie tej odżywki gdzieś we wro ...w Rossmanach jej nie widziałam niestety ...w razie czego zostanie mi allegro tam są napewno bo robiłam rozeznanie

O tej firmy Eiri nie słyszałam, a szkoda. Pozdrawiam.

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:45 ----------

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
Piękne włosy godne uznania !!!
Stary 2012-02-28, 19:52   #58148
iwonsia01
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość
Eh, ja wiem, ze rozjaśniacz to morderstwo .... ale mam na tyle mocny pigment, że farbowanie włosów farbą skończyło się kolorem żółto ryżowo kanarkowym ...rozjaśniło do pewnego momentu ...nawet pani u której robię włosy jedna zaufana fryzjerka przyznała, że mam bardzo mocny pigment. ale napewno przemyślę to jeszcze raz...
Ja właśnie też z tego względu rozjaśniałam. Każda farba robiła mi rudość i żółć do momentu gdy nie przetestowałam farby Londa Color Blend 17 Mam kolor włosów obecnie jak Małgorzata Socha aktorka...Jeśli Cię to zainteresuje to polecam wątek o farbach Londy tam jest dużo moich wpisów. Mnie ta farba wybawiła od tego splającego syfu. I wiesz co? Teraz jak bym miała znów rozjaśniacz to raczej stałabym się brunetką Ogólnie faza białych włosów mi się dawno znudziła.
Stary 2012-02-28, 19:53   #58149
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Dziękuję, w ogóle muszę przyznać, że zaglądam na profile niektórych z Was dziewczyny i tak mi się Wasze loki podobają szok, pozytywnie się nakręciłam
To dobry znak

Cytat:
O jantarze sporo czytałam i szukam w sumie tej odżywki gdzieś we wro ...w Rossmanach jej nie widziałam niestety ...w razie czego zostanie mi allegro tam są napewno bo robiłam rozeznanie
Jantara znajdziesz na doz a stacjonarnie chyba też gdzieś. Dziewczyny z wrocka pewnie pomogą.

Cytat:
Eiri to nasza koleżanka zaKręcona, która robi świetne wcierki z półproduktów
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:55   #58150
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Widać postęp!!! Będzie pięk nie jak u claudin!!! Podobny skrecik chyba.
Potwierdzam, calkiem podobny

Cytat:
Napisane przez pati_bc Pokaż wiadomość
Nie, nie. Po wtarciu seboratinu odczekaj chwilę i wetrzyj żel lniany albo aloesowy. Kascysko chyba po godzinie aplikowała żel lniany. Przed myciem też oczywiście możesz, uchroni to troszkę skórę. Alkohol może podrażnić skórę (nawet jeśli uważasz, że nie jesteś wrażliwcem) i problem wypadania zamiast znikać może narastac
Dzieki za rade Ale efekt wizualny po takim zelu wtartym w skalp to chyba nie jest za ciekawy co? Czy tego nie widac?
Moze lepiej odstawie w takim razie Seboradin na jakis czas (np. miesiac) i zrobie kuracje Jantarem zeby skora odpoczela od alko? Tylko musialabym wykorzystac do niego ostatnia buteleczke z psikaczem jaka mam i na razie nie bardzo mam pomysl jak wtedy bede aplikowac na wlosy psikadla pod oleje, hmm...

Cytat:
Jantar jest cudowny możesz jeszcze spróbować wcierki Eiri na bazie jantara. Ale to już receptariusz
Znalazlam tylko TAKA, ale to nie na Jantarze i bardziej odzywka do zmycia Ale w watku polproduktowym Eiri podala mi jeszcze pare propozycji ()

Cytat:
Wewnętrznie łykałam olej z wiesiołka (muszę kupić znowu), pokrzywkę piłam, teraz jem witaminy z gr B i cały czas kwasy omega. Zauważyłam, że preparaty, które są przeznaczone typowo do włosów mniej na mnie działają niż takie na ogólną poprawę organizmu.
Co do olei to nie mogę ich wcierać bo mój skalp nie lubi ale przez jakiś czas wcierałam na 30 - 1h przed myciem olej winogronowy. Nie wiem czy coś pomógł ale przez jakiś czas go aplikowałam.
Ale jantar jest mega
Lepiej już starać się to opanować niż czekać na cud nie robiąc nic.
Dobry plan
Ja tez nie widze jakiegos rewelacyjnego dzialania takich preparatow, moze uklon w strone natury cos pomoze A nawet jesli nie, to i tak samo zdrowie - w koncu np. pokrzywa ma dobry wplyw na drogi moczowe, a kwasy omega m.in. na uklad krazenia (a ja w wieku 22 lat, wegetarianka od ponad 8, niepaląca, uprawiająca sport mam cholesterol 230 takze przyda sie)
A moj skalp tez za olejami nie przepada - przynajmniej za rycyna i lnianym, ale moze kiedys sprobuje z takimi typowo na wypadanie - lopianowy, pachnotka... Chyba ze to nie ma sensu w moim przypadku?

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Wyglada obiecujaco! Ciekawe jak pachnie, bo nie kojarze tego elemi

Tak z innej beczki, czy Jantara (np. 50ml) mozna zmieszac z ekstraktem AKK i L-cysteina i tak trzymac w temp. pokojowej czy sie zepsuje?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:00
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 19:58   #58151
YouStynka88
Raczkowanie

Jej, pisanie magisterki i śledzenie wątków na wizażu to nic mądrego, nie ogarniam
Cytat:
taki mnie naszedł dziś szalony pomysł, proszą oceńcie go, ewentualnie naprostujcie mój tok myślenia/wybijcie mi głupotę z głowy/inne
otóż tak dumałam nad plukingiem.
dodam że dziś moje wstępne "testy" (na suchych włosach) pokazały że może być w tym potencjał. planuję też test na mokrych o ile całkiem nie zganicie mojego pomysłu...
Też jetem ciekawa rezultatów.
Stary 2012-02-28, 20:04   #58152
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Ja właśnie też z tego względu rozjaśniałam. Każda farba robiła mi rudość i żółć do momentu gdy nie przetestowałam farby Londa Color Blend 17 Mam kolor włosów obecnie jak Małgorzata Socha aktorka...Jeśli Cię to zainteresuje to polecam wątek o farbach Londy tam jest dużo moich wpisów. Mnie ta farba wybawiła od tego splającego syfu. I wiesz co? Teraz jak bym miała znów rozjaśniacz to raczej stałabym się brunetką Ogólnie faza białych włosów mi się dawno znudziła.
Jestes juz kolejna osoba tutaj ktora poleca ta farbe, Agatka tez sobie chwali - a obie macie cudowny kolor (choc chyba troche sie rozni?), wiec zapamietam sobie w razie jakbym kiedys miala jasniejsze

Cytat:
Moim zdaniem wystarczy, ze zmierzysz tuz nad gumka no i tasma nie bedzie zbyt luzna, nie masz afro wiec mysle ze nie trzeba prostowac Poza tym witaj w klubie, mi tez brakuje centymetr do wymarzonego iii

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:09   #58153
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
niby to są leki na łysienie
mają za zadanie powstrzymać wypadanie nie porost nowych włosów. Te substancje odkryto w cudowny sposób, jako skutek uboczny leczenia nadciśnienia

Cytat:

Piękne włosy godne uznania !!!
dziekuję a ja tu dopiero drugi miesiąc jestem
Firma Eiri ma ciekawe pomysły, warte nasladowania
Cytat:

Jantara znajdziesz na doz a stacjonarnie chyba też gdzieś. Dziewczyny z wrocka pewnie pomogą.

Eiri to nasza koleżanka zaKręcona, która robi świetne wcierki z półproduktów
ja jantara kupowalam normalnie w aptece
Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
(a ja w wieku 22 lat, wegetarianka od ponad 8, niepaląca, uprawiająca sport mam cholesterol 230 takze przyda sie)
czy Twoja dieta pozwala na picie oleju lnianego? 2 łyżki dziennie, no bodaj jedna i zapomnisz o cholesterolu

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:11   #58154
201604301943
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja spałam niejednokrotnie juz w takim podobnym czepku - pisałam o tym super sprawa moim zdaniem, sucharki wrzucam do środka na opuszczonej głowie i lulu
do plunkingu nie bardzo mi sie nadał, bo ciekło mi po oczach, zreszta za krótki plunking robie

w szarym mam nie ma innych to chyba gra świateł, bedą to dobrze wydane pieniądze
oj nie wiedziałam, jestem nowa, nie prześledziłam całego wątku. też mi się wydaje że super spróbuję tak spać i zobaczę jak efekty
201604301943 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:14   #58155
ewcia1807
Zakorzenienie

A ja tęsknię za tym skrętem co mam w załączniku I objętością
To sprzed pielęgnacji CG
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg mojeee.jpg (18,6 KB, 76 załadowań)

Stary 2012-02-28, 20:14   #58156
pati_bc
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
Dzieki za rade Ale efekt wizualny po takim zelu wtartym w skalp to chyba nie jest za ciekawy co? Czy tego nie widac?
Nie widać poza tym nawet nawet jeśli coś się usztywni to wystarczy odgnieść. Ja bardziej preferuje opcję wcierania żelu po góra 15 minutach kiedy włosy są jeszcze wilgotne. Wtedy sobie schną i nie widać, że coś był wtarte w skalp. Gdybyś np chciała wcierać jak masz suche to podejrzewam, że byłby efekt króla lwa przerabiałam

Cytat:
Moze lepiej odstawie w takim razie Seboradin na jakis czas (np. miesiac) i zrobie kuracje Jantarem zeby skora odpoczela od alko?
Jak wolisz. Możesz kombinować z nawilżeniem żelem albo spróbować teraz jantara.

Cytat:
Tylko musialabym wykorzystac do niego ostatnia buteleczke z psikaczem jaka mam i na razie nie bardzo mam pomysl jak wtedy bede aplikowac na wlosy psikadla pod oleje, hmm...
Nie musisz przelewać jantara do buteleczki z psikaczem może być buteleczka po kroplach do oczu. Byleby coś co ma dłuższy dziubek/szyjkę i dało radę przybliżyć bezpośrednio do skalpu. Ja mam buteleczkę po kuracji wzmacniającej joanny. Wcierka mnie podrażniła ale buteleczka zacna

Cytat:
Znalazlam tylko TAKA, ale to nie na Jantarze i bardziej odzywka do zmycia Ale w watku polproduktowym Eiri podala mi jeszcze pare propozycji ()
To nie ta. Była taka z jantarem jako baza i dodane do niego liposomy. Tylko gdzie to było

Cytat:
A moj skalp tez za olejami nie przepada - przynajmniej za rycyna i lnianym, ale moze kiedys sprobuje z takimi typowo na wypadanie - lopianowy, pachnotka... Chyba ze to nie ma sensu w moim przypadku?
Nie wiadomo co może podziałać a co nie także kiedyś możesz spróbować łopianowego czy też typowo na wypadanie hinduskich czy indyjskich. Zawsze mi się to myli
pati_bc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:17   #58157
agatka89
Raczkowanie

[QUOTE=claudiiin;32613605]Jestes juz kolejna osoba tutaj ktora poleca ta farbe, Agatka tez sobie chwali - a obie macie cudowny kolor (choc chyba troche sie rozni?), wiec zapamietam sobie w razie jakbym kiedys miala jasniejsze [QUOTE]

Bo to wlasnie iwonsia glownie przekonala mnie do tej farbki Kolory sa zblizone tylko tym razem iwonsia zdradzila londe dla garniera

Czy joanne zel mrozacy dostane tez w tesco? Bo jutro sie wybieram i nie wiem czy specjalnie musze leciec do rossmanna

zapuszczam do talii

Edytowane przez agatka89
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:18
agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:21   #58158
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
To sprzed pielęgnacji CG
Nie rozumiem czegoś. Skoro wcześniej myłaś szamponem, używałaś odżywek z silikonami i byłaś zadowolona, to czemu do tego nie wrócisz?

Teraz już wiesz co i jak, doszło olejowanie, rozsądniej dobierzesz odżywki - skręt i objętość powinny wrócić. A włosy będą zdrowe.

Po co się katować na siłę i być niezadowoloną? Sama piszesz, że fryzura potrafi zepsuć Ci nastrój nawet na kilka dni.

Wydaje mi się, że czasem zbyt obciążasz włosy. Dlatego też narzekasz na brak objętości. Nie każdemu służy mycie odżywką. Pamiętam, że bardzo rzadko myjesz szamponem, to też robi swoje.

Na zdjęciu, które pokazałaś, skręt jest ładniejszy /wg mnie/ niż na poprzednim /włoski wyglądają tam właśnie na lekko przeciążone albo mokre - nie wiem/.

Staram się nie przerywać pracy, ale kiedy czytam Twoje posty, żal mi Cię, bo chyba bardzo się męczysz. Chcesz być koniecznie cg. Jesteś, ale wyznacz sobie własne zasady i rób po swojemu. Będziesz szczęśliwsza, a i włoski się odpłacą.

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:24   #58159
iwoona
Wtajemniczenie

Cytat:
Myślę, że to tylko wygląda jak biale, jest srebrne. Dla mnie to to samo.

Widać postęp!!! Będzie pięk nie jak u claudin!!! Podobny skrecik chyba.
ahh tak mi mów marzę o takich pieknościach jak ma claudin...

nie znam jeszcze swojego typu skrętu, w ogóle jeszcze do typów nie doszłam a tyyyle już przeczytałam

Cytat:
Ewcia pije z tego co wiem
Tu wątek drożdżowy KLIK!
Jak pić itd. opisane jest w pierwszym poście
dziękuję

Cytat:
Tak, tak
Tylko w razie czego, to od razu się nie zniechęcaj
hehe bedę dzielna

Spełnić marzenia . . .

iwoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:26   #58160
ewcia1807
Zakorzenienie

Basiu, ale znów coś kosztem czegoś W ogóle nie podcinam końcówek od czasu pielęgnacji Boję się trochę wracać do szamponów z SLSem, wiadomo, łatwo będzie przesuszyć
Muszę porządnie pomyśleć nad tym wszystkim \

Ah. I ostatnio umyłam dwa razy pod rząd włosy szamponem, raz z SLSem, drugi raz delikatniejszy, tą bazą z ecospa i jakby były lekko piórkowate

Edytowane przez ewcia1807
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:28
Stary 2012-02-28, 20:32   #58161
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Basiu, ale znów coś kosztem czegoś W ogóle nie podcinam końcówek od czasu pielęgnacji Boję się trochę wracać do szamponów z SLSem, wiadomo, łatwo będzie przesuszyć
Muszę porządnie pomyśleć nad tym wszystkim \

Ah. I ostatnio umyłam dwa razy pod rząd włosy szamponem, raz z SLSem, drugi raz delikatniejszy, tą bazą z ecospa i jakby były lekko piórkowate
Spróbuj po prostu myć szamponem co jakiś czas, częściej niż do tej pory. A końcówki to na pewno zasługa olejowania. Kontynuuj jak najbardziej.
Po szamponie z sles po prostu użyj bardziej treściwej maski/odżywki. Z tego co pamiętam, nie masz chyba wrażliwego skalpu.
No i wcześniej nie miałaś spiórkwanych włosów, a szampony były pewnie różne.
Odnajdź swój "złoty środek". Będzie dobrze. Włoski masz prześliczne bez względu na wszystko. Odpuść troszkę sobie, będzie ok.

Stary 2012-02-28, 20:36   #58162
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Firma Eiri to świetna sprawdzona marka!!! Warto poznać

PS. Eiri, a moze byś te swoje wciereczki gdzieś w jednym miejscu trzasnęła... Bo w receptariuszu faktycznie tylko jedna chyba jest. A sama bym coś pokombinowała z Jantarem, dodałam na razie liposomy AAK oraz wit. all in one. Także te , które proponowałaś w wątku półproduktowym. W końcu jesteś firmą z tradycjami i własnym laboratorium doświadczalnym na głowie
Cytat:
To sprzed pielęgnacji CG
Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość
Nie rozumiem czegoś. Skoro wcześniej myłaś szamponem, używałaś odżywek z silikonami i byłaś zadowolona, to czemu do tego nie wrócisz?

Teraz już wiesz co i jak, doszło olejowanie, rozsądniej dobierzesz odżywki - skręt i objętość powinny wrócić. A włosy będą zdrowe.

Po co się katować na siłę i być niezadowoloną? Sama piszesz, że fryzura potrafi zepsuć Ci nastrój nawet na kilka dni.

Wydaje mi się, że czasem zbyt obciążasz włosy. Dlatego też narzekasz na brak objętości. Nie każdemu służy mycie odżywką. Pamiętam, że bardzo rzadko myjesz szamponem, to też robi swoje.

Na zdjęciu, które pokazałaś, skręt jest ładniejszy /wg mnie/ niż na poprzednim /włoski wyglądają tam właśnie na lekko przeciążone albo mokre - nie wiem/.

Staram się nie przerywać pracy, ale kiedy czytam Twoje posty, żal mi Cię, bo chyba bardzo się męczysz. Chcesz być koniecznie cg. Jesteś, ale wyznacz sobie własne zasady i rób po swojemu. Będziesz szczęśliwsza, a i włoski się odpłacą.
Ewciu, miałam właśnie napisać,że może za bardzo na siłe to CG? Basia mnie uprzedziła, widzę. Może trzeba znaleźć złoty środek... W końcu mało która z nas jest 100%CG. Z czegoś zrezygnuj, coś zostaw...

Edit:
Basia też o aurea mediocritas

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2012-02-28 o 20:37
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 20:36   #58163
ewcia1807
Zakorzenienie

*Basia* dziękuję
Dziś już nie dam rady, ale w najbliższych dniach poprzeglądam dokładnie składy odżywek

Stary 2012-02-28, 20:41   #58164
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Edit:
Basia też o aurea mediocritas
, porozumienie dusz i czytanie w myślach na tym forum zdarza się nader często

Cytat:
*Basia* dziękuję
Dziś już nie dam rady, ale w najbliższych dniach poprzeglądam dokładnie składy odżywek
Powoli i spokojnie

Wracam do pracy, na szczęście kończę.

Stary 2012-02-28, 20:41   #58165
ewcia1807
Zakorzenienie

Ag Rafka tak zrobię Zawsze (chyba) mogę te silikonowe odżywki podrasować moimi składnikami Na początku zobaczę odżywki z silikonami cyklicznymi i zmywalne wodą By jednak za często SLS nie szedł w ruch

Stary 2012-02-28, 21:04   #58166
gohs
Zakorzenienie

Dziewczynki, proszę o radę Drugie mycie z rzędu obserwuję zdecydowanie wzmożone wypadanie włosów Ale takie naprawdę na maksa... I mam dwóch podejrzanych: szampon wzmacniający Radical lub suchy szampon Isana. Oba produkty mam od niedawna, pozostała pielęgnacja bez zmian... Suchego szamponu użyłam dwa razy, nie rozczesywałam po nich włosów, tylko palcami... Któraś miała podobne efekty po jego używaniu??
Stary 2012-02-28, 21:06   #58167
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Dziewczynki, proszę o radę Drugie mycie z rzędu obserwuję zdecydowanie wzmożone wypadanie włosów Ale takie naprawdę na maksa... I mam dwóch podejrzanych: szampon wzmacniający Radical lub suchy szampon Isana. Oba produkty mam od niedawna, pozostała pielęgnacja bez zmian... Suchego szamponu użyłam dwa razy, nie rozczesywałam po nich włosów, tylko palcami... Któraś miała podobne efekty po jego używaniu??
ja nie używałam i szczerze mówiąc staram się unikać takich "wynalazków".
Nie wiem, co mają w składzie, ale odstawiłabym i obserwowała co się dzieje.
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-28, 21:09   #58168
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Ja chyba jednak zacznę myć codziennie włosy, a nie co dwa dni. Na drugi dzień mam wrażenie nieświeżych włosów choć ciężko mi określić dlaczego Tylko jeśli zacznę myć codziennie to mama zacznie mi tłumaczyć, że mi to nie potrzebne. Według niej przez to, że jestem młoda to powinnam mieć zdrowe włosy nawet bez używania odżywek tylko po samym wymyciu szamponem powinny być śliczne, tak samo jak jej tłumaczyłam, że kręcone włosy są suche to powiedziała, że jestem młoda więc nawilżone

Ewcia
ja też za bardzo starałam się być cg i nie jestem w pełni zadowolona właśnie ze skrętu. Zacznę używać jakiś silikonowych odżywek i zobaczymy co wtedy będzie. Cg spowodowało u mnie mniejszy puch, więc całkowicie nie zrezygnuję na pewno. Zacznę myć włosy dość często szamponem ze SLS bo po nim mam uniesione włosy od nasady
Stary 2012-02-28, 21:10   #58169
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
To sprzed pielęgnacji CG
Jakie śliczne są tutaj
Też uważam, że powinnaś potestować sylikony, tylko teraz będą to testy świadome

Cytat:
Napisane przez gohs Pokaż wiadomość
Może odstaw oby dwa? Weź też pod uwagę "przedwiośnie" (chociaż u mnie znów śniegu napadało ), mi też teraz strasznie włosy lecą
Stary 2012-02-28, 21:11   #58170
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Jestes wielka z tym liczeniem!
Ale ja chyba tez zacznę, bo nie zauwazyłam mniejszego wypadania
TZ oczyszczając spływ również pyta czy kiedys będzie tego mniej czy mam zamiar być łysa...
Jaki miły A od kiedy Ci włosy wypadają?
Cytat:
a miło mi chodziło mi o to że metodę polecam dla wytrwałych. i u nas dermatolodzy na to dziwnie nie patrzyli, zalecali tylko twierdzili że to pacjenci na to dziwnie patrzą... co do aminexilu to po prostu znając co to za substancja można biochemicznie wytłumaczyć podstawy tego że działa. ja po prostu przedstawiam zdanie pani prof z dermatologii na ten temat niby to są leki na łysienie gdy już cynk, suple czy szampony niezbyt pomogą ale i na przerzedzanie się włosów pomogą, również wtedy gdy nie jest to efekt braków mikroelementów czy złej pielęgnacji. a to fakt że większość dermatologów w PL jest beznadziejna - idą na dermatologię osoby które chcą zarobić ale się nie narobić w wielu przypadkach niestety
Hmmm... a nie piszesz przypadkiem o minoksidilu? To jest typowy lek na łysienie (androgenowe). Aminexil to chyba coś innego, z tego co czytałam.

Cytat:
To nie ta. Była taka z jantarem jako baza i dodane do niego liposomy. Tylko gdzie to było
Tutaj w wątku chyba o niej pisałam Albo i nie... skleroza

Wcierki na bazie Jantara to w zasadzie Jantar + liposomy, nic więcej nie mieszam.

Kurczę, nie mam czasu na dokładne pisanie dziś, wybaczcie, że skaczę tak po postach, wszystko za to czytam Nie jestem firmą

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości