|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
też wysłałam tak w razie czego
|
|
|
|
#3782 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Na stronie mojego szpitala nic nie pisze co wziąść do porodu
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3783 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3784 | |
|
Zakorzenienie
|
ponoć w rodzinie od strony taty była taka tradycja
![]() Cytat:
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-29 o 12:43 |
|
|
|
|
#3785 |
|
Zakorzenienie
|
Chrzestną bedzie moja siostra zapewne, ale nie mamy pomysłu na chrzestnego. U siebie mam taki przypadek, ze moja chrzestna widziałam na oczy parę razy. Ostatni raz na slubie, a wczesnie na 18 ur. Nie chce by moje dziecko tez tak miało z chrzestnym w tym wypadku.
Nr tel. tez podałam na emailu
|
|
|
|
#3786 |
|
Zakorzenienie
|
Agata
za wizytęciekawe ile Twój maluch waży
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3787 |
|
Zadomowienie
|
http://www.styl.pl/mama/ciaza/news-m...nie,nId,436276 coś na temat cc na życzenie
|
|
|
|
#3788 |
|
Rozeznanie
|
Wlaśnie spojrzalam na moje L4 i mam B2, a musze lezec ehhh. Musze Wam sie wyzalic i od razu przepraszam za wyrazenie.
Leze od 6 pazdziernika, czasem jak wstane patrze przez okno jak pies (niedlugo i zaczne wyc i szczekac jak taki pod nami). Jak maz nie zabierze mi neta,to mam dostep do swiata, mam 3 programy w tv- to co leci jest odmozdzajace, przez miesiac nie mialam obrazu bo tv sie zwalil, wiec tylko od czasu do czasu sluchalam odmozdzajace programy. Jak zaczynam czytac to zasypiam,bo wiadomo melisa i relanium robi swoje. Nie moge nigdzie wyjsc,czasem wyjde na chwile,ale to baaaardzo rzadko, zero seksu, nie moge za bardzo sprzatac i gotowac. Tesknie za tanczeniem, silownia, wychodzeniem do ludzi, nawet za robieniem zakupow, jak cos sie nie zmieni to umre na kur...wice i bede pierwsza, ktora na to umrze. Masakra mam juz dosyc no to sie wygadalam
|
|
|
|
#3789 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() pamietam, kiedys tez czytalam artykul o kobietach, ktore rodzily przez cc, ze wskazaniem lub bez i ich pozniejsze traktowanie chociazby przez pielegniarki lub w przychodniach - komentarze typu: przeciez pani nie urodzila, tylko wyjeli pani dziecko itp. Narod polski jest naprawde zasciankowy
|
|
|
|
|
#3790 |
|
Wtajemniczenie
|
W O W
właśnie sobie pobieżnie przejrzałam stronę szpitala na Łubinowej w Katowicach Wygląda to bosko. Ja chcę taki pokój za 800zł Jedną z moich największych bolączek, to strach przed spędzeniem nocy w szpitalu, a w tym pokoju czułabym się jak w hotelu 5 gwiazdkowym Potrzebuję duuuuużo kasy!!!!!!!!! Kto odda 1% z podatku na moje konto? |
|
|
|
#3791 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Pomysl, ze jeszcze tylko troszke i to sie skonczy Ja tez mam kilka kanalow, gdzie leci albo DDTVN albo Agrobiznes , klan, ukryta prawda itp. Wcale sie nie dziwie potem, ze dziewczyny wariuja w domu bo rzeczywiscie mozna zglupiec a moze zajmiesz sie jakims hobby? jakas bizuteria, decoupage? jest multum rzeczy na allegro za grosze |
|
|
|
|
#3792 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A jak sie rezerwuje taki pokoj? bo wiadomo,ze nie wiadomo kiedy urodzisz i nie moze juz od teraz na Ciebie czekac chyba,ze jak jest wolny to wchodzisz,placisz,rodzisz ![]() Oczami wyobrazni widze jak ten pokoj jest wolny, ale do szpitala trafilas z 3 innymi rodzacymi i ze skurczami i lejacymi sie wodami biegniecie,zeby zajac ten pokoj |
|
|
|
|
#3793 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wczoraj moj doktorek wlasnie mowil, ze on nie poleca tego pokoju za 800zl - tzw. sali VIP jest jeszcze prywatna opieka poloznej, tez 800zl i tez jakos nie byl za tym a generalnie to powinien zachwalac....jego zona pracuje tam jako przelozona pielegniarek moje kolezanki zachwycone porodami w tym szpitalu, moja mama sie tam leczyla, zreszta przyjezdzaja tam kobietki z innych wojewodztw bo maja dobrych lekarzy |
|
|
|
|
#3794 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z mezem potrafimy powiedziec ze cos jest ladne, ale sami nigdy w zyciu nie dopasowalibysmy tak kolorow, wiec beztalencia na calej linii. Hobby to sport i gotowanie. W ogole stwierdzilismy z moim mezem,ze bylam kiedys labradorem (aktywna,wierna, sliniaca sie na jedzenie itd) i musialam pilnowac wędzarni miesa i czasem mi cos skapnelo,bo do teraz zabilabym za pare plasterkow wedzonej sopockiej, łososiowej czy krotoszynskiej |
|
|
|
|
#3795 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3796 |
|
Wtajemniczenie
|
A dlaczego nie poleca tego pokoju VIP? Można w nim "mieszkać" z partnerem
Ja Cię kręcę, w takim szpitalu rodzić, to sama przyjemność Boję się, że taka jedna wizyta u lekarza z łubinowej będzie mega podejrzana i nie będą mnie traktowali dobrze w związku z tym. Poza tym, miałabym chyba wyrzuty sumienia, że zdradziłam moją lekarkę Głupia jestem? Wiem, ale taki typ ze mnie wiernego psa ![]() ania_85, trzymam Cię za słowo nr konta bankowego prześlę Ci na pw ![]() Trzymaj się Kobito! Wiesz dla kogo to robisz? Dla tego brzdąca małego w brzuszku Jeszcze się nachodzisz, jak już dzidziek będzie na świecie
|
|
|
|
#3797 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#3799 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
może jeszcze nożyczki do przecięcia pępowiny Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ja się obawiam że u mnie cesarka sama wyjdzie bo dziecko się nie obróciło jeszcze a już powoli koniec 32t ;(
|
|
#3800 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#3801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja prowadzę podobny tryb życia do Ciebie ze względu na ciążowe lenistwo
|
|
|
|
#3802 |
|
Zakorzenienie
|
piękna pogoda za onkem. aż postanowiłam wywiesić pranie na balkon. zmieniłam pościel i wyrzuciłam na balkon.
hahaha przychodzę na balkon z praniem do powieszenia a tu nie ma klamerek. teściowa zabrała. a nie mam takiej stojącej suszarki. trudno. mam nadzieję, że pranie mi nie ucieknie :P |
|
|
|
#3803 |
|
Zakorzenienie
|
A zależy Ci na porodzie sn czy jest Ci to obojętne??
|
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
Moje tytuły
![]() Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami - mamy V/VI 2012 Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy - mamy V/VI 2012 Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy - mamuśki V/VI 2012 Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami - mamuśki V/VI 2012
|
|
#3805 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
|
#3806 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3807 |
|
Zakorzenienie
|
Heh... Ja w sierpniu. Nie sądzę, żeby ktokolwiek patrzył na wiek. W tym artykule/ felietonie? nie wypowiadały się kobiety zwykłe, takie dajmy na to jak my. Prawda jest taka, że jak przyjdzie co do czego nikt z naszym zdaniem i obawami nie będzie się liczył. Chyba, że zapłacimy za godne traktowanie albo cesarkę. Widziałam jak się traktuje szarych ludzi w szpitalach. Totalna olewka i lekceważenie. Na wszystkich oddziałach tak jest, czemu na położnictwie miało by być lepiej?
|
|
|
|
#3808 | |
|
Zakorzenienie
|
już mi to obojętne
![]() Cytat:
|
|
#3809 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Z tym zaciskaniem u niektorych z nas to szczera prawda A co do zaciskania, to nawet po schodach nie mozna wchodzic szeroko tzn na luzie,a powoli i nogi blisko siebie bo wtedy ponoc duzy nacisk jest ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:43 ---------- Cytat:
Raz mialam przyjemnosc byc "gwiazda" na oddziale ![]() Jak wracalam z uczelni to zostalam napadnieta przez 2 dresow (ok 17:00, ale byla szarowa) chcieli mi wyrwac torebke,ale tak mna zarzucili,ze wrzucili mnie na ulice z trzema pasami. Potrącil mnie samochod, tata mnie nie poznal w szpitalu. I teraz moje gwiazdorzenie: byla u mnie telewizja Zgodzilam sie na nagranie,ale z zaslonieta twarza (dzien wczesniej tak wrzucono chlopaka,ale nie przezyl:/ ) przez pol godziny sie smialam, bo nie umiem byc powazna . Oprocz tego,ze nie mialam jedynki to reszta zebow latala mi jak klawisze-wyrwalam wycieraczke zebami, to mialam zszyta cala warge od srodka, jak przychodzili do mnie ludzie,to tak mnie rozsmieszali ze szwy na wardze mi pekaly Jakos udalo sie nagrac reportaz,a w szpitalu bylam vipem![]() No ale teraz znowu szarak
|
||
|
|
|
#3810 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez cos sklecilam na szybko:
Wyprawke powoli kompletujemy, w maju/czerwcu powijemy najpóźniej za 3 miesiace powitamy nasze brzdące - mamy V-VI brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują - mamy V-VI |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:04.

za wizytę

Jedną z moich największych bolączek, to strach przed spędzeniem nocy w szpitalu, a w tym pokoju czułabym się jak w hotelu 5 gwiazdkowym 

W moim otoczeniu sami chłopcy się rodzą, a jak już dziewczynka się trafi, to nie Hania.
może jeszcze nożyczki do przecięcia pępowiny