Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 126 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-02-29, 11:42   #3751
ania_85
Rozeznanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
heh... ostatnio wszedzie widze same Hanie zeby pozniej nie bylo jak z Juliami, Wiktoriami i Oliwiami ale co tam, mi sie podoba
hehe, jedno dobre,ze nikt nie chce tak jak moj maz nazwac swojego syna Mariusz ehhh a ja nadal pomyslu nie mam, a do Mariusza juz zaczynam sie przyzwyczajac
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:42   #3752
śliweńka
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

taka kasa za cesarkę chyba bym musiała kredyt wziąć

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:42   #3753
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Co stosujesz na gardło? Bolało mnie jak wstałam, ale przeszło samo. A na katar coś stosujesz?? Bo ja jedynie piję herbatę z miodem i cytryną, bo czuję się ogólnie grypowo. Na katar nie mam nic
Nie piję herbatki. Tylko kawę rano a tak wodę. Kuruję się gorącą wodą z miodkiem i cytrynką. Ostatnio mi pomogło, więc może i teraz. Kataru jako takiego nie mam jeszcze, tylko zatkany nos...
Stary 2012-02-29, 11:43   #3754
karozka
Raczkowanie

Witam
Nie miałam już wczoraj wieczorem siły na komputer także dziś nadrabiam

Kapukat no u mnie niestety z tą wyprawką to też kwestia finansów, nie dość, że ten wyjazd do sanatorium nieźle nas szarpnął to jeszcze przez te ostatnie mrozy mąż nie pracował (jest operatorem koparki) i zostaliśmy z jedną wypłatą
Także chyba przyjdzie mi poczekać na zwrot podatku i dopiero wtedy zakupię wyprawkę mam nadzieję, że do tego czasu nie urodzę

Jeśli chodzi o prezenty na komunię to osobiście wstydziłabym się wyskoczyć chrzestnym z taką listą, my na wesele takich prezentów nie dostawaliśmy to jest szok co teraz się dzieje

Ja myślałam ochrzcić małego w sierpniu, ale jak będzie to się okaże
Chrzestnego już wybraliśmy, ale nie wiem za cholerę kogo na chrzestną wezmę

W temacie cesarki to właśnie wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która cesarkę miała no i jednak wolę się pomęczyć i urodzić naturalnie
Oczywiście jeżeli ktoś panicznie się boi porodu naturalnego, lub ma jakąś traumę z tym związaną to uważam, że w takim wypadku lepiej się zdecydować na cesarkę bo jednak poród wpływa na budowanie więzi z dzieckiem
Ile kobiet tyle opinii na ten temat

U mnie dziś też gulasz i placki ziemniaczane na obiad mniam
Stary 2012-02-29, 11:43   #3755
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
ania 85 - teraz imprezy z okazji chrztu to sie w restaurantach robi i to kilkudaniowe imprezy, mini wesela od popoludnia do poznego wieczora
A w życiu!! Ja mam dużą rodzinę, to musiałabym bank obrabować.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:45   #3756
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
ania 85 - teraz imprezy z okazji chrztu to sie w restaurantach robi i to kilkudaniowe imprezy, mini wesela od popoludnia do poznego wieczora
hehe slyszalam o tym i od razu powiedzialam NIE MA MOWY
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:51   #3757
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

hahah moja mama tez do mnie dzownila z 2 tyg temu i sie pytala czy chrzciny beda w lokalu i kiedy bo ona jedzie na wczasy i lepiej jakbym jej wczesniej powiedziala :P...
mam mieszkanie 34 metry, no ale w lokalu napewno nie zobie bo mnie zwyczajnie na to nie stac. A myslalam chrzcic gdzies kolo rocznicy slubu czyli ostatniego tyg wakacji.
wtedy maly juz bedzie duzy oi mysle, ze glowke bedzie trzymal prosto ;]

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-29 o 11:52
agatka661 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:51   #3758
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

My chcemy zrobić dlatego w Boże Narodzenie... żadnej sali, restauracji itp., bo jedzenie przecież będzie , rodzina która będzie, to będzie i heja. Po docinkach, jakie słyszałam od co niektórych ze swojej rodziny, kiedy M. mieszkał w Holandii a ja w Polsce, to nie zamierzam nikomu wchodzić w tyłek i zapraszać na chrzciny. Będą wiedzieć, że są wtedy i wtedy, daleko do naszego miasta rodzinnego nie mają, to jak będą chcieli, to się przejadą, jak nie, to nie.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:54   #3759
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Ja mam pytanie odnośnie SR. Czy Wy chodzicie z partnerami?
Idę zacząć robić gulasik

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 11:58   #3760
Efijy
Rozeznanie

[QUOTE=stokroteczka777;326 23659]

Moja koleżanka też miała problem z chrzestnym i mały ma dwie chrzestne, trochę to dziwne, ale lepiej dwie normalne babeczki, niż jedna babeczka i jeden nieodpowiedzialny facet.

No własnie tak też do tego podeszliśmy nie chcieliśmy żeby dziecko nie miało kontaktu z chrzestnymi dla mnie to nie jest sprawa byle by byli na papierku chciałabym żeby byli wsparciem dla mojego dziecka żeby mógł liczyć na nich jeśli by go potrzebowali nie chodzi o prezenty ale o głupie zainteresowanie co tam u niego itp. Ja miałam super chrzestnego był zawsze wsparciem dla mnie z prezentów to pamiętam ze miał dla mnie zawsze jak się widzieliśmy gorzką czekoladę do dziś to bardzo miło wspominam, chrzestną zaś widziała ostatni raz na komunii a tak całe życie zero zainteresowania moją osobą nic na wesele też nie dała znać czy będzie jak zadzwoniła do niej to powiedziała ze nie ma kasy jakbym o kasę pytała wiec decyzja zapadła że będzie moja siostrzenica chrzestna i mojego męża siostra dwie osoby na które zawsze mogę liczyć i dlatego się ciesze ze tak mogliśmy zrobić.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:01   #3761
moniczka1302
Wtajemniczenie

nooo to wsrod moich znajomych wiekszosc robi takie imprezy w lokalach - ale nie czarujmy sie - sponsoruja je ich rodzice
ehh niektorzy to maja dobrze, wesele zasponsorowane, chrzciny wnuczat zasponsorowane, a potem sa wakacje zagraniczne 2 razy do roku, a jeszcze jak narzekaja, ze zle maja!
Nie zazdroszcze im lepszej sytuacji materialnej, ale wkurza mnie te ich niedocenianie tego co maja - mieszkanie dostaja, albo dom do zagospodarowania na poddaszu. Potem jeszcze nam mowia, ze co my robimy, ze tak harujemy, takie prace po 10-12 h mamy, bo oni to po 8h wychodza do domu a mna trzepie po prostu!!! Kiedys powiem glosno co o tym mysle

nie wiem jeszcze co zrobie: na chrzcie beda moi rodzice, brat, rodzice meza, siora z mezem, babcia, wujek i ciocia meza (gdyby ich nie zaprosic, to by sie na amen obrazili, wszystko razem) no i prawdopodobnie znajomi (bo kolega bedzie chrzestnym)+ my - czyli gdybym chciala taki wypas w restauracji robic to bedzie nas w sumie 16 osob

na swoim weselu mialam 32 osoby

Edytowane przez moniczka1302
Czas edycji: 2012-02-29 o 12:03
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:02   #3762
kism
Wtajemniczenie

Uff, przeczytałam!

Chorowitki, trzymajcie się tam, nie dawać się katarom! Cebulki, cytrynki i soki malinowe w ruch!

Perse rzeczywiście długo się nie odzywa Aż tyle ją tam trzymają? Oby wszystko było dobrze
Nikt nie ma z nią żadnego kontaktu?

Myślę dziewczynki, że to już powoli czas, żeby wymienić się numerami Może na poczcie założymy jeden taki wątek z numerami? Mogę zacząć na ochotnika i jak nam któraś znika z wątku, to poproszę o wiadomość, co byśmy się nie martwiły

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
ja mam nadzieję, że niebawem skończe remont tej graciarni która ma być pokojem mojego syna, bo jak pomyślę że za miesiąc już kwiecień to mi oczy w pięciozłotówki się zamieniają - matko jak to szybko minęło
Ech, jak byś mi w myślach czytała...

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość
Witam po bardzo długiej przerwie
Niedawno wróciłyśmy z córą z sanatorium, dużo czasu zajęło mi
nadrobienie tego co napisałyście ale udało się
Chciałam Wam podziękować za okazane wsparcie
U nas wszystko w porządku wczoraj byłam na wizycie, podłapałam jakieś
zakażenie także nystatyna poszła w ruch
Witaj Oby ta energia Ci została i wszystko się układało!

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
To jesteśmy dwie,też nic nie robie dzisiaj.Wczoraj dostałam opr od ginki(u której byłam) a co mnie przyjmowała do szpitala.Mówi do mnie a Pani w domu co robi?Sprząta,gotuję,robi zakupy?Mówię no tak.(kto mi to zrobi -myslę) to mi nakładła parę słów.I od dzisiaj nie robię nictzn oczywiście ograniczę sprzątanie,bo u mnie i tak nie ma komu brudzić,Filip i ja.Postaram się oszczędzać.
Dobrze, że wreszcie ktoś Ci do słuchu przemówił

Cytat:
Napisane przez diablica071086 Pokaż wiadomość
po porodzie mam sie zjawic u teściowej a tam jakoś nie widze możliwości ładowania już jakiejś szafy z rzeczami dla niuni, ogolnie ciężko to widzę bo ja mam jak to teściowa komuś powiedziała dośc silny charakterek i nie daję sobie w kasze dmuchac choc jak na razie jestem bardzo wyrozumiała dla teściowej i jej dziwnych pomysłów, u nas nie zamieszkamy bo mamy troszke bardzo wilgotne mieszkanko co może dla nas jest mało szkodliwe ale u maluszka to pewnie o wiele bardziej
A tż będzie z Wami, czy tylko Ty z dzieckiem? Kurcze, mało fajnie to brzmi, ale jak mus to mus...

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Zastanawia mnie jedno, skoro teraz mam mieć ostatnie usg, to skąd później wiadomo czy mały przekracza te magiczne 4 kg czy nie?
Tak wg standardowych zaleceń nie ma już usg, ale jednak przeważnie się je robi, zwłaszcza jak blisko już jest tp i nie ma żadnych oznak porodu, żeby sprawdzić przepływy krwi, czy wszystko do dziecka dociera jak należy. Jeśli idzie się do szpitala ze skierowania, jak minie tp to standardowo przy przyjęciu też robią usg.

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
Dzisiaj rano stwierdziłam, ze od dłuższego czasu mamy w domu jako taki porządek. Na co mój małżonek odparł, że nie mamy porządku, tylko już się przyzwyczailiśmy do tego bałaganu.
Dobre

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
Zapisałam się do SR zaczynamy za 2 tygodnie, więc skończę przed samym porodem. Albo i urodzę zanim skończę
Fajnie!

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Śliweńka ostatnio była, tylko nie wiem czy to było genetyczne ale chyba tak.
za dzisiejszą wizytę.
Rzeczywiście, zapomniałam.
Dzięki!

Cytat:
Napisane przez agatka661 Pokaż wiadomość
tzn ja to nie wiem, nie umiem prac tych dzieciowych rzeczy. Kupilam nowe np w tesco, wypralam w rekach i sa szorstkie :P, nie wiem jak zrobic zeby byly mieciutkie. :conf used:
Wyprasować

Cytat:
co do połogu to mi kochanie powiedzial że jak będę dobrze wyglądac i nie będzie zimno to chrzciny zrobimy po 4 tyg a ja oczy jak złotówki że tak się da
Da się, da! Wcale nie jest powiedziane, że przez 2 mies. nie będziesz w stanie tyłka z domu ruszyć i wyglądać jak zombie. Może po 2-3 tyg. będzie wszystko super i będziesz z maluszkiem śmigać na spacerki i podejście do kościoła nie sprawi Ci problemu.
My się jakoś nie spieszyliśmy w moim odczuciu z chrztem Maksa. Po prostu miesiąc po porodzie przyjechaliśmy do rodzinnego Tarnowa (mieszkaliśmy w Krakowie, przypomnę ), poszliśmy do kościoła, ustaliliśmy termin na za 2 tyg. i nie było z tym żadnego bólu. Obiad po chrzcinach był u teściowej, gdzie zwykle nocowaliśmy, więc duuużo mi zorganizowała i pomogła w tym, to muszę przyznać.

Cytat:
Napisane przez rinco Pokaż wiadomość
Moja mama się zna na szyciu, więc jakby coś to mnie poinstruuje Póki co jakieś drobne przeróbki też sobie sama robiłam, ale zawsze chciałam się więcej nauczyć, tylko czasu brak To teraz będzie okazja
To super!

Cytat:
Napisane przez pola_m Pokaż wiadomość
Co do koszul, faktycznie, macie rację, brzuch zostaje, no ale po paru tygodniach jednak chyba spada i nie ma już tej piłki?
Ja koszule przewiduję praktycznie tylko do szpitala i na te pierwsze 2-3 tyg. góra. Potem w domu śpię już w tym w czym lubię, a do karmienia zadzieram koszulkę do góry i tyle

Cytat:
Napisane przez Timii Pokaż wiadomość
jestem i ja, nadaje z domowego lozka (na szczescie nie ze szpitalnego!). pojechalam wczoraj do mojej gin bo brzuch bolal mnie coraz bardziej i cale szczescie ze nie czekalam az "mi przejdzie". gin mnie zbadala, zrobila szybkie usg, sprawdzila szyjke, lozysko, tetno dziecka, mocz i w stwierdzila ze wszystko jest ok ale brzuch faktycznie mialam bardzo twardy i troche sie tym zaniepokoila. dala mi recepty na leki rozkurczowe i nastepny antybiotyk na te bakterie, ktore mi wyszly przy ost wymazie i kazala jechac do szpitala. troche mnie wystraszyla bo stwierdzila ze to moga byc skurcze. pojechalam wiec do szpitala, podpieli mnie pod ktg zeby zobaczyc czy faktycznie sa te skurcze ale wszytsko bylo ok. na tym etapie bylam juz niezle zestresowana i az sie tam poplakalam. jak pomyslalam ze mialabym urodzic takiego maluszka to nie moglam sie powstrzymac...w tamtym tyg Mala wazyla dopiero 900g!! po ktg troche sie uspokoilam i musialam czekac na lekarza kolejnekilka godzin! zrobili mi szybkie usg i stwierdzili ze wszystko jest ok i w sumie nie wiedza czemu mnie ten brzuch tak boli. dostalam zwolnienie i mam lezec w domu i odpoczywac ciesze sie ze te wszystkie badania wyszly ok, szyjka, lozysko, tetno, skurczy brak, mocz ok tylko martwie sie bo ciagle mnie jednak boli... moze faktycznie przesadzilam w ten weekend biegajac jak szalona w domu w kuchni, sprzatajac a potem jeszcze na zakupach....
Dobrze, że tak się skończyło! Oby nic poważnego się już nie działo, a przy tym odpoczniesz sobie troszkę
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:03   #3763
Timii
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość

Kurcze to sie najadlas strachu ale najwazniejsze ze wszystko ok odpoczywaj teraz duzo i nie szalej z tym sprzataniem
Cytat:

Timii dobrze że wszystko ok, już się nie stresuj tylko dbaj o siebie i odpoczywaj
dzieki dziewczyny za dobre slowo, leze od wczoraj i juz jest troszke lepiej. wystraszylam sie nie na zarty. kolezanka urodzila 2 m-ce przed terminem. Mala wazy tylko 1,2kg i jeszcze dluugo musi zostac w szpitalu bidulka.... oby wszystko bylo dobrze.

Cytat:

Byłam dziś u gina, wszystko jest OK, Młody waży 1,1kg. No i dostałam zwolnienie ale jeszcze jutro się pojawię w biurze, bo muszę sobie posprzątać biurko i się pożegnać z szefem
rinco ale fajnie! odpoczniesz teraz i bedziesz cieszyc sie kompletowaniem wyprawki! ja niestety po zwolnieniu bede jeszcze musiala wrocic do pracy

Cytat:
najważniejsze że wszytko w porządku i że masz zwolnienie i się trochę polenisz! zasłużyłaś sobie na długo dostałaś?
no dokladnie!! nawet nie wiesz jak sie ciesze ze mam troche wolnego moja gin wypisala mi wolne na 2 tygodnie

Cytat:
już niebawem sezon grillowy się zacznie to będziemy szaleć
o tak juz nie moge sie doczekac przysmakow z grilla!!

Cytat:
Napisane przez kism Pokaż wiadomość
Hoho, widzę, że po weekendzie już wróciłyście do formy Jeden dzionek Wam odpuściłam i już mam co czytać Ja wczoraj nie pisałam, jakoś mi cały dzień zleciał, sprzątałam sobie, byłam u teściowej z Maksiem i wieczorem na wizycie i jeszcze oglądałam "Plac Zbawiciela", oj mocny film...

Jestem po kolejnej wizycie u mojej nowej gin znowu bardzo zadowolona Tż był ze mną na usg, tłumaczyła mu wszystko i pokazywała powoli. Pamiętała nawet, co jej o Maksiu ostatnio opowiadałam, więc wiem, że mnie lekarka faktycznie kojarzy, bo ten mój poprzedni gin jakiś taki typ z głową w chmurach trochę był, choć też niby taki super polecany specjalista
Z Kajkiem wszystko dobrze Waży 1300g i jest odpowiedniej wielkości do wieku ciąży, leży główką w dół. Ucieszyłam się najpierw bardzo, bo bałam się, że będzie większy tak jak Maksiu... Potem jak wróciłam do domu, to sprawdziłam w papierach, jaki duży był Maks w tym czasie. Okazało się, że robiłam usg dokładnie tego samego dnia ciąży co dziś mam (29t5d) i Maksiu ważył 1250g... czyli jeszcze wszystko przede mną Jeszcze zdąży Kaj urosnąć do tych 4kg
A następna dobra wiadomość jest taka, że w końcu pamiętałam, żeby zapytać gin, co myśli o jechaniu do porodu do Krakowa i generalnie nie widzi problemu Pytała mnie, jak wyglądał poprzedni poród i powiedziała, że ok, nawet dyskutowała ze mną, która droga o jakiej porze dnia będzie najlepsza Więc myślę, że klamka zapadła - jeśli tylko nie nastąpią żadne nieprzewidziane wypadki, to rodzę w Krakowie

claudik, rinco, dzwoniłam wczoraj do tej położnej, żeby się zapisać, ale ona prowadzi grupę czwartkową, która zaczyna 25.03... Ta p. Synowiec, która prowadzi wtorkową będzie jutro Jak znowu sobie zapomnę zadzwonić, to się zastrzelę Muszę sobie jakąś wielką kartkę napisać A Wy też mam nadzieję, w końcu na tą wtorkową grupę idziecie?

Idę zrobić sobie śniadanko i powoli Was doczytać
film faktycznie dolujacy, lepiej w ciazy nie ogladac...
fajnie ze mozesz rodzic w Krakowie! oby wszystko poszlo zgodnie z planem
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:04   #3764
kism
Wtajemniczenie

Ja jak zwykle na 2 razy odpisuję

Cytat:
Napisane przez anulka4771 Pokaż wiadomość
Filip dzisiaj kolejny raz przyszedł z przedszkola w założonych rajstopach na lewą strone chodzą na gimnastykę i muszą się przebrać.dobrze że koszulke ubierze dobrze a nie tył na przód.Jak to on powiedział najwazniejsze że ubrał się sam.
To najważniejsze - święta racja!

Cytat:
Byłam dziś u gina, wszystko jest OK, Młody waży 1,1kg. No i dostałam zwolnienie ale jeszcze jutro się pojawię w biurze, bo muszę sobie posprzątać biurko i się pożegnać z szefem
Do dziewczyn na zwolnieniu: jaki macie kod choroby na zwolnieniu? Bo mi wpisał 1B - tzn. "chory ma leżeć" no i nie wiem czy to standard przy ciąży czy faktycznie muszę się maskować na mieście, żeby mnie ktoś nie zobaczył, że jestem na chodzie? Bo w domu nie zamierzam siedzieć, a już zwłaszcza leżeć, bo mnie wszystko wtedy boli, potrzebuję ruchu!!!
No i zapisałam się do szkoły rodzenia, zaczynam 13.03
A jeszcze pytanko: czy w szpitalu można być w koszulce na ramiączkach, ale nie takiej sexy, tylko takiej prostej bawełnianej (wyglądającej trochę jak wąska sukienka)? Czy nie pasuje w takim negliżu?
Super, że też się zapisałaś! To ja jutro muszę do Was dołączyć.
Gratuluję, że z małym wszystko dobrze i witam w gronie housekeeperek
Nie widzę problemu w koszulce na ramiączkach.
Dziwne to, że masz "1" na zwolnieniu. Jak jak wszystkie pozostałe dziewczyny mam "2". Pomyślałabym, że Ci się gin pomylił, ale piszesz, że szwagierce też wpisywał "1" Pozostaje Ci chyba faktycznie następnym razem zapytać go o to i poprosić o "2". Taki już powiedziałabym jest zwyczaj, że tak ginowie piszą ciężarówkom...

Cytat:
supcoi, ze wszystko w porzadku z malutkim!! czemu zmienialas ginekologa? cos bylo nie tak z poprzednim? nie wiem, moze przeoczylam jakies posty...
ojej, to moja Hania ma 300gram wiecej, a rodzimy prawie tak samo
Gratuluję udanej wizyty!
Może potem mniej Hania będzie rosła...
Pisałam o zmianie gina, chyba jak Ty wróciłaś do pracy... Niestety tylko ze względów finansowych, bo Medicover, z którego karty korzystam, zmienił placówkę współpracującą u mnie w mieście, a tam gdzie chodziłam wizyta z usg kosztuje 200 zł, to zdecydowanie za dużo dla mnie
Na szczęście z nowej gin jestem bardzo zadowolona

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość
kism, to Kaj niespecjalnie duży jest
Koleżanka miała USG w 31. tygodniu, więc kilka dni później niż Ty, a jej mały ważył ponad 2 kg. To jest kloc.
Ja jutro mam USG, zobaczymy co wyjdzie
Racja, jeszcze nieduży, zobaczymy bliżej tp
Miłych wrażeń życzę

Cytat:
Czytalam sporo opinii i artykulow nt. cesarki i porodu naturalnego (z doswiadczen kobiet) i widze, ze sporo osob decyduje sie na cesarke wlasnie po przezyciach np. z pierwszego porodu.
A jeszcze potem np. mówi, że gdyby miała trzeci raz rodzić to tylko sn

Cytat:
mój mały w 28t 1d ważył 1300g, a po 2 tygodniach 1637g myślałam że to dosyć mało i się cieszyłam że nie będę rodzić dużego dziecka a patrząc na wagę Twoich dzieci i to że Maksiu ważył tyle w 30tc a urodził się z wagą 4 kg to jestem przerażona
Spokojnie, na tym etapie jeszcze wszystko jest możliwe

Cytat:
jak lezalam pare dni temu w szpitalu przyszedl moj lekarz i powiedzial, ze wlanie odbieral porod i te wsyztkie usg to sa do dupy bo kobiecie wyliczylo, ze dziecie bedzie wazylo 4.5- ona sie srala i bala- dziecko urodzilo sie lekko ponad 3 kilo.
Takze nie sadze, ze sciemnial, neiktore szpitale maja kiepskie usg, no albo lekarze zle mierza .... no ale 1.5 kg roznicy to
Dziwne to, że aż taka różnica, standardowo to +/- 0,5 kg... Wg mnie to bardziej wiarygodne, jeśli przynajmniej 2 różnych lekarzy wykona usg, gdy idzie się do szpitala po tp, to o to nietrudno, gorzej w innych przypadkach. Ja na ostatnich usg Maksa mam 3750 +/- 0,5 kg i na następnym 3560 +/- 0,5 kg. Urodził się 4040g, więc w granicach błędu... choć liczyłam raczej na błąd w drugą stronę
agatka, ja nie widzę nic złego w Twoim myśleniu i sama chciałabym, żeby Kajuś był mniejszy od Maksia Poniekąd trochę zazdroszę koleżankom, które opowiadają, jak lekko urodziły dzieci takie 2900-3200, oczywiście mówię o porodach w terminie zdrowych dzieci, tylko po prostu trochę mniejszych!

Cytat:
O ja pierdziu, Młody chyba właśnie ćwiczy karate na moich wnętrznościach, zaraz się przekręcę, co kopniak to aż podskakuję na krześle
A to dopiero początki takich ćwiczeń

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Wazniejszy jest czesto poswiecony czas, raz na jakis czas na zabawe niz prezenty. Ja bardziej pamietam jak np ciocia w wakacje zaprosila mnie na pare dni i bawilam sie z kuzynostwem w innym miescie.I jej dzieci byly szczesliwe i ja,tez tak bedziemy robic

Zgadzam się i też mówię chrzestnym, że nie chcę prezentów tylko, żeby po prostu czasem przyszli i pobawili się z chrześniakiem, czy czasem pomogli nam w opiece nad nim, kiedy musimy gdzieś wyjść bez dziecka...

Cytat:
a my po wczorajszym usg, AFI w normie i z 6 mam już 10 po miesiącu więc jest oki, młoda troszkę mniejsza niż standardowa w 25 tyg rozmiarówka dla jej wieku, jak na razie główka na dole ale lekarz powiedział ze może jeszcze sie przemieszczac
Gratki!
kism jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:06   #3765
Timii
Rozeznanie

Cytat:

Dobrze, że tak się skończyło! Oby nic poważnego się już nie działo, a przy tym odpoczniesz sobie troszkę
co prawda to prawda wielkie dzieki za wsparcie
Timii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:08   #3766
moniczka1302
Wtajemniczenie

ehhh obejrzalabym jakis fajny serial
musze jeszcze nadrobic kilka odcinkow z czasu honoru a nigdzie nie ma juz calych odcinkow

skroilam kapuste na farsz i gotuje chyba milion pierogow z tego zrobie
Stary 2012-02-29, 12:10   #3767
Efijy
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Ja mam pytanie odnośnie SR. Czy Wy chodzicie z partnerami?
Idę zacząć robić gulasik
ja akurat będę chodzić z mężem sam chciał i ogólnie to było dla par tam gdzie ja chodzę ale są też same kobiety jak nam powiedziała położna nie ma co na siłę zmuszać faceta czy to do uczestnictwa w zajęciach czy jeśli chodzi o uczestnictwo przy porodzie mój akurat chce być przy mnie i na zajęciach i przy porodzie wiec będzie chodził ale powiem Ci że ucieszył się jak wczoraj zobaczył tą sale porodową ,odział itp. zawsze to już wie czego może się spodziewać ja zresztą też jeśli chodzi o warunki gdzie będę rodzić. Nie zawsze jedna pasuję to godzinowo dla mężów wiec nie robią problemów.
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:10   #3768
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

ksim dziekuje, a juz myslalam, ze ejstem wyrodna matka, bo chcialabym mniejsze dziecko

ps, ja nie chodze do szkoly rodzenia, ale chce zeby tz byl przy mnie przy porodzie. Pytalam lekarza i niby papierek ze szkoly rodzenia nie ejst potrzebny dla niego, ze uczestniczyl. Zobaczymy... ;p
a ja jakos nie chodze bo kurde glupio sie przyznac, no ale nie chce mi sie :P

Edytowane przez agatka661
Czas edycji: 2012-02-29 o 12:12
Stary 2012-02-29, 12:17   #3769
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
My chcemy zrobić dlatego w Boże Narodzenie... żadnej sali, restauracji itp., bo jedzenie przecież będzie , rodzina która będzie, to będzie i heja. Po docinkach, jakie słyszałam od co niektórych ze swojej rodziny, kiedy M. mieszkał w Holandii a ja w Polsce, to nie zamierzam nikomu wchodzić w tyłek i zapraszać na chrzciny. Będą wiedzieć, że są wtedy i wtedy, daleko do naszego miasta rodzinnego nie mają, to jak będą chcieli, to się przejadą, jak nie, to nie.
bardzo fajny sposob

hmm ciekawe jak to wyjdzie wszystko... odkladam to na pozniej.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

Cytat:

ps, ja nie chodze do szkoly rodzenia, ale chce zeby tz byl przy mnie przy porodzie. Pytalam lekarza i niby papierek ze szkoly rodzenia nie ejst potrzebny dla niego, ze uczestniczyl. Zobaczymy... ;p
a ja jakos nie chodze bo kurde glupio sie przyznac, no ale nie chce mi sie :P
tez nie zapisalam sie do SR
na poczatku chcialam, ale moj maz ma prace bez normowanego czasu pracy, a chcialam z nim, jak mam sama chodzic to bez sensu (oczywiscie w moim odczuciu), potem stwierdzilam, ze 450zl piechota nie chodzi, za takie pieniadze mam calkiem sporą czesc wyprawki
Stary 2012-02-29, 12:22   #3770
agatka661
Zakorzenienie

GG do agatka661

u mnie ejst za darmo w szpitalu, no ale i tak mi sie nie chce
Stary 2012-02-29, 12:23   #3771
Gaabbi
Wtajemniczenie

Cytat:
heh... ostatnio wszedzie widze same Hanie zeby pozniej nie bylo jak z Juliami, Wiktoriami i Oliwiami ale co tam, mi sie podoba

a gdzie rodzisz jezeli moge wiedziec?
Nawet nie strasz, że teraz będzie nawał Hani Nie chciałabym, żeby w klasie moja córcia miała 5 koleżanek o tym samym imieniu W moim otoczeniu sami chłopcy się rodzą, a jak już dziewczynka się trafi, to nie Hania.
Właśnie nie wiem jeszcze gdzie będę rodziła. Pierwszy zamysł był, żeby rodzić w Bytomiu na Batorego. Teraz zastanawiam się nad Sosnowcem na Zegadłowicza. A Ty gdzie masz zamiar rodzić?

Cytat:

Myślę dziewczynki, że to już powoli czas, żeby wymienić się numerami Może na poczcie założymy jeden taki wątek z numerami? Mogę zacząć na ochotnika i jak nam któraś znika z wątku, to poproszę o wiadomość, co byśmy się nie martwiły
Jestem jak najbardziej ZA Znamy się już troszkę, a na tym etapie ciąży może być już różnie

Wiecie co, przeglądam właśnie listę ze szpitala w Bytomiu, co trzeba przynieść do szpitala:
  • 2 koszule
  • termometr
  • podkłady flizelinowe
  • pieluchy jednorazowe Bella
  • Venflon różowy lub zielony + plasterek
  • maszynka do golenia
  • woda mineralna
dla dziecka mam m.in. oliwka bambino.
U Was też każą przynosić kosmetyki jakiś konkretnych firm??? Venflon??? Aż taka bida na oddziale
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:24   #3772
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
Jestem jak najbardziej ZA Znamy się już troszkę, a na tym etapie ciąży może być już różnie
Też jestem za I mogę wrzucić swój numer telefonu, nie ma problemu
Stary 2012-02-29, 12:25   #3773
diablica071086
Zadomowienie

kism

co do tego czy TŻ bedzie obok nas to nie mam zielonego pojęcia bo jak awaria wyskoczy w szczecinie czy w gdansku to nie będzie go przez przynajmniej 3-4 dni w tyg a jeśli bedzie miał robotę bliżej to powinien byc chocby wieczorami co do urlopu dla niego to nie wiem dokaldnie czy będzie brał i kiedy dokładnie bo nie wiem kiedy dokładnie urodzę ale chcę żeby był przy mnie ,chociaż na porodowkę zawiózł bo zazwyczaj jestem samodzielna ale w tym wypadku chyba sobie sama nie poradzę

co do Sr będę raczej sama chodzic bo tż ma taką a nie inną pracę więc go razcej nie złapie w tych dniach i godzinach
diablica071086 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:27   #3774
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Perse rzeczywiście długo się nie odzywa Aż tyle ją tam trzymają? Oby wszystko było dobrze
Nikt nie ma z nią żadnego kontaktu?

Miejmy nadzieje że lada chwila się odezwie
Najlepiej żebyśmy wszystkie zostawiły swój nr. tel na poczcie miałyśmy tak na wątku AM i jak któraś się długo nie odzywała to my dzwoniłyśmy albo pisałyśmy smsa do niej.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:28   #3775
andzya
Zakorzenienie

Cytat:
]

Wiecie co, przeglądam właśnie listę ze szpitala w Bytomiu, co trzeba przynieść do szpitala:
  • 2 koszule
  • termometr
  • podkłady flizelinowe
  • maszynka do golenia
  • woda mineralna
U Was też każą przynosić kosmetyki jakiś konkretnych firm??? Venflon??? Aż taka bida na oddziale
Venflon?? No bez jaj ...
Stary 2012-02-29, 12:30   #3776
Gaabbi
Wtajemniczenie

Wrzuciłam już swój nr telefonu

---------- Dopisano o 12:30 ---------- Poprzedni post napisano o 12:29 ----------

Cytat:
Napisane przez andzya Pokaż wiadomość
Venflon?? No bez jaj ...
właśnie
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:31   #3777
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo fajny sposob

hmm ciekawe jak to wyjdzie wszystko... odkladam to na pozniej.

---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ----------

tez nie zapisalam sie do SR
na poczatku chcialam, ale moj maz ma prace bez normowanego czasu pracy, a chcialam z nim, jak mam sama chodzic to bez sensu (oczywiscie w moim odczuciu), potem stwierdzilam, ze 450zl piechota nie chodzi, za takie pieniadze mam calkiem sporą czesc wyprawki
Po prostu my z M. mamy takie coś, że myślimy o wszystkich dookoła, jak im dogodzić, ale w drugą stronę mało kogo to obchodzi. Stwierdziłam, że przestaniemy wszystkim "robić dobrze", tylko będziemy postępować tak, jak nam pasuje. Jak ktoś się obrazi, jego sprawa. Nami się mało kto przejmuje. Pewnie większości się zdaje, że my tu na złocie żyjemy i w ogóle nie wiadomo co . Mam nadzieję tylko, że nasz nie do końca normalny proboszcz nie będzie marudzić jeśli chodzi o termin chrzcin. A co do chrzestnych, bo ja bym chciała, żeby u mnie był mój brat, natomiast u M. będzie jego młodsza siostra. Ja sama miałam z d... chrzestnych, bo chrzestnym był mój dziadek (zmarł jak miałam 8 lat) a chrzestną jakaś znajoma rodziców, którą widziałam ostatni raz w 1 klasie podstawówki .

A co do martwienia się wagą dzieci. Ja jak się urodziłam, nawet nie ważyłam kilograma, a mimo to moja mama się męczyła strasznie i jej przerwałam tętnicę i prawie się wykrwawiła. No i urodziłam się w 7mc i teraz mam lekki stres, bo pod koniec marca jedziemy do PL i boję się, że Majka może się pospieszyć. Co prawda nie mam daleko do szpitala położniczego, który ma bardzo dobre noty (któraś z Was rodzi w Wałbrzychu, to będzie wiedzieć), ale wolałabym, żeby urodziła się jednak w Holandii. Urodzenie Małej w Polsce wiązałoby się z pozostaniem w kraju i wiszeniem u moich rodziców z dala od M., czego bardzo bym nie chciała. Nie wyobrażam sobie, że M. ominęłyby pierwsze miesiące życia Małej. Mam tylko nadzieję, że Majeczka ma lenia po tacie i będzie grzecznie czekać na czerwiec, ewentualnie koniec maja.
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:32   #3778
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Nawet nie strasz, że teraz będzie nawał Hani Nie chciałabym, żeby w klasie moja córcia miała 5 koleżanek o tym samym imieniu W moim otoczeniu sami chłopcy się rodzą, a jak już dziewczynka się trafi, to nie Hania.
Właśnie nie wiem jeszcze gdzie będę rodziła. Pierwszy zamysł był, żeby rodzić w Bytomiu na Batorego. Teraz zastanawiam się nad Sosnowcem na Zegadłowicza. A Ty gdzie masz zamiar rodzić?

• 2 koszule
  • termometr
  • podkłady flizelinowe
  • maszynka do golenia
  • woda mineralna
ehhh no duzo Haneczek teraz juz od mojej jednej kolezanki uslyszalam ze jej sie te imie tak nie podoba, z takim przekasem, ja imienia jej syna nie komentowalam glosno, choc tez mi sie nie podoba, bo mam zle skojarzenia no coz, brak taktu wyszedl

co do szpitala, to na lubinowej, bo stamtad mam lekarza,

co do wyprawki do szpitala, to tez mam konkretne firmy podane, ale za przeproszeniem leje na to, bo juz czesc rzeczy kupilam i to z innych firm i nie kupie na nowo tego co oni sobie zycza
Stary 2012-02-29, 12:33   #3779
_Maya_
Zakorzenienie

juuuhuuu! zapisałam się właśnie do szkoły rodzenia zaczynamy 30.03.12 a miałam stresa, bo podobno jest bardzo ciężko z miejscami, więc jak tylko wskoczył na stronę nowy grafik z zajęciami złapałam za telefon i to dzięki Wam, bo właśnie mi przypomniałyście o tym, że miałam to sprawdzać codziennie.
_Maya_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-02-29, 12:34   #3780
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez MonikaFaustyna Pokaż wiadomość
Po prostu my z M. mamy takie coś, że myślimy o wszystkich dookoła, jak im dogodzić, ale w drugą stronę mało kogo to obchodzi. Stwierdziłam, że przestaniemy wszystkim "robić dobrze", tylko będziemy postępować tak, jak nam pasuje. Jak ktoś się obrazi, jego sprawa. Nami się mało kto przejmuje. Pewnie większości się zdaje, że my tu na złocie żyjemy i w ogóle nie wiadomo co . Mam nadzieję tylko, że nasz nie do końca normalny proboszcz nie będzie marudzić jeśli chodzi o termin chrzcin. A co do chrzestnych, bo ja bym chciała, żeby u mnie był mój brat, natomiast u M. będzie jego młodsza siostra. Ja sama miałam z d... chrzestnych, bo chrzestnym był mój dziadek (zmarł jak miałam 8 lat) a chrzestną jakaś znajoma rodziców, którą widziałam ostatni raz w 1 klasie podstawówki .
wow, po raz pierwszy slysze, zeby chrzestnym byl dziadek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości