|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1411 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
ciekawi mnie to
|
|
|
|
|
#1412 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
pogoda jest dziś iście wiosenna
|
|
|
|
#1413 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Godzine wczesniej cytrynko zaczynaja sie Rozmowy...
|
||
|
|
|
#1414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytam z ciekawości bo chce wrócić do swojego popalania ![]() choć mi paczka starczała na bardzo długi czas bo paliłam tylko jednego dziennie ![]() ---------- Dopisano o 15:28 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- yhhyy a ja bym włączyła o 16:55 jak by po fakcie już było |
|
|
|
|
#1415 | |
|
Zakorzenienie
|
o 15.55 a w sumie to o 16 wg mojego programu
na TVN, a o 16.55 jest na TVN HD+1 ![]() oczywiscie ze mozna... jesli nie karmisz, bo nikotyna przechodzi z mlekiem... ale ja nie zamierzam wracac do palenia... nie chce zeby moje dziecko mnie musialo taka smierdzaca wachac moja kolezanka (ta od niegrzecznego prawie 3latka) palila cala ciaze, no popalala powiedzmy, bo zdarzalo jej sie jednego dziennie lub czasem jednego na kilka dni. Po porodzie karmila 3 miesiace i w tym czasie palila - malemu po prostu przestalo smakowac mleko i sam odstawil cycka, nie chcial jesc. Nic dziwnego Ja wtedy tez palilam, ale jak zapalilam u niej na balkonie to zaraz zarlam gumy do zucia czy tic taci i lecialam myc rece, psikalam sie perfumem, zeby nie bylo czuc i dopiero podchodzilam do jej dziecka.. ona nie zadawala sobie takiego trudu ![]() ---------- Dopisano o 15:30 ---------- Poprzedni post napisano o 15:28 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1416 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
U ciebie to nie jest nalog,wiec mysle,ze mozesz zrezygnowac z tego papieroska przez okres karmienia piersia.
|
|
#1417 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1418 |
|
Zadomowienie
|
tak tak coś jakby cichutkie strzelenie w stawie takie kliknięcie.
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam nakładki w szpitalu, mam też teraz, ale jakoś Mała radzi sobie bez, jednak siora już trochę z nimi porządku zrobiła , z tym że czasem zakładam jak mnie bolą mocno ,koleżanki z pokoju też używały, jak przystawiały to najpierw w nakladkach , sutek się formował i wtedy ściągały
|
|
|
|
|
#1420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1421 |
|
Zadomowienie
|
Ja juz po spacerku, kupilam sobie gumy mamba
![]() słoneczko jest takie piekne, ze przez pol godzinki wystawialam buzke do slonca ![]() Emigra ,ale mi narobilas smaka na to ciasto teraz mam ochote jeszcze na szarlotke, jakies z galaretka, wykoncze sie![]() a mój brzuś dzis niegrzeczny, twardnieje od rana i czuje sie jakby mi sie ciagle kupe chcialo. zaraz ide dojadadac fasolke , no i mam rogaliki z czekolada z wczoraj jeszcze ![]() Madziara dobre ja sobie to tlumacze ze starość nie radośc i kazdy w tym wieku ma prawo do dziwactw i wredotyto ja tez ide na te rozmowy w toku
|
#1422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mnie drazni jak matka jedna reka prowadzi wozek a w drugiej trzyma fajke ![]() Widok, dosyc czesty zreszta... :/ |
|
|
|
|
#1423 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ciekawa jestem jak to jest z tym umięśnionym kroczem... niby trzeba ćwiczyć mięśnie kegla, żeby były mocne...ale jak są za mocne to też niedobrze? Cytat:
![]() My dziś się wybieramy do sklepów z wózkami...ciekawe czy coś wybierzemy...zastanawiam sie nad Warrior gt albo Xlanderem xa...muszę podotykać, pooglądać na żywo i sprawdzić czy warto rzeczywiście dołożyć parę stówek za xa...Mój tata się zadeklarował, że za wózek zapłaci i jakoś tak głupio mi teraz wziąć ten droższy xa... no nic...zobaczymy. Jak coś wybiorę to się pochwalę ![]() a teraz idę gotować obiadek - ziemniaczki brokuł polany bułką tartą i kotlety z kurczaka ![]() Kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty!!!
|
|
#1424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chwilami moglam czuc sie jak mamusia
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1425 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
Ale troche to rozumiem,bo sama palilam-duzo i nalogowo(ale nie przy dziecku).I nie moge teraz uwierzyc w swoja glupote.
|
|
#1426 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
hihi no, jakoś tak podświadomie mnie to uspokoiło a no i męża przygotowało, żeby miał gotówkę przy sobie bo parking sobie kosztuje trochę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
że ja sama bym już dawno zapamiętała ![]() Cytat:
![]() Cytat:
bo terminowo podobnie ![]() takie jakby kosteczki dziecku strzelały? jeśli tak to ja też często to słyszę. Cytat:
![]() zjadlam obiad, zrobiłam ziemniaczki, brokuły i zielona fasolka szparagowa obydwie rzeczy z mrożonki ale cóż zrobić, taka pora roku) do tego bułka tarta podpieczona na masełku no i zgrzeszyłam, umyłam okno w łazience. Ale takie malutkie, wąziutkie i mega brudniutkie na dwa razy myłam. Bo najpierw z wewnątrz, ale denerwowało mnie jednak że szyba z zewnątrz jest brudna i nie widać efektów mojej pracy, więc umyłam szybę z zewnątrz też i tu mnie tż w połowie zczaił ![]()
|
|
#1427 |
|
Rozeznanie
|
Cześć!
Ale się dzieje na wątku,ho ho... Przede wszystkim gratulacje dla wszystkich mamuś rozpakowanych no i kciukasy trzymam za Asikę i Claudię!! Dajcie znać jakby co ![]() Ja w końcu mam internet Dziś miałam wizytę. w nowej przychodni z kolejną już położną. Posłuchałyśmy sreduszka,zmierzyła mi brzuch,pomacała. Mały już 2/3 główki ma ponoć schowane w miednicę-jakoś ona to określiła ale nie pamiętam jak następna wizyta 7.03. (czyli w pierwszy dzień planowanego "wypędzania" Maluszka z norki). Bedziemy rozmawiać o tym,co zrobimy jak poród nie będzie nadchodził.. Z ciekawszych rzeczy- tydzień temu odszedł mi czop. i sobie teraz latam bez "koreczka" miałam nadzieję,że coś się po tym zacznie dziać,ale oczywiście oprócz "przepowiadaczy" żadnych bóli nie mam ani nic... a szkoda.jutro postaram się zrobić kilka fotek brzuszka bo dziś niewyjściowo wyglądam i nie chciałabym Was straszyć
|
#1428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oj kiedyś w sklepach były kartki powywieszane że kobiety w ciąży i ktoś tam jeszcze (nie pamiętam ) mają pierwszeństwo i nie było problemu wszyscy przepuszczali a teraz jest wielki problem bo teraz każdy paczy tylko na to co się dzieje wokół jego nosa a reszta niech sama się martwi. Jednym słowem panuje znieczulica kompletna nie tylko względem kobiet w ciąży
|
|
|
|
|
#1429 |
|
Wtajemniczenie
|
hmm chcialam zobaczyc rozmowy w toku przez net - jeszcze ani razu nie ogladalam polskiej tv w UK - ale wyswietlila sie informacja ze nie moge ogladac w tym kraju tego programu (??)...moze duzo nie stracilam
|
|
|
|
#1430 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pytałaś o jedzenie, jem normalnie, tzn.nie tak jak na końcówce ciąży , gdzie wcinałam chipsy i lody tonami i popychałam to batonami,dzisiaj moi mieli fasolówkę na obiad a ja spaghetti takie z kurczakiem, śmietaną i żółtym serem , ale ogólnie musze powiedzieć ,że jakoś apetyt mi zmalał bardzo, najchętniej bym jadła bułki z dżemem i mogłabym pić na okrągło wodę mineralnąale to dla mnie dobrze że nie będę się objadać
|
|
|
|
|
#1431 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Właśnie jadłam obiad i patrzałam na "trudne sprawy" na polsacie i się nieźle uśmiałam Mama (M): i co? Ona(O): dwie kreski. co to znaczy?? (M): jak to co jesteś w ciąży O: ale ja nie chcę być w ciąży może potrząsnę bo się zaciął... M: przecież to nie termometr, że strzepniesz i bedzie wszystko OK |
|||
|
|
|
#1432 |
|
Zadomowienie
|
Tak zachwalałyście, że aż sama włączyłam te rozmowy w toku, których ogólnie nie oglądam...
A ja wczoraj chyba trochę przegięłam i po powrocie z przedszkola nie miałam siły na nogach ustać.... a potem w nocy się obudziłam i przerwcałam z boku na bok... a dziś jestem prawie nieprzytomna.... |
|
|
|
#1433 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Acha czyli papierosek jak skończę karmić ![]() ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- Cytat:
![]() Więc papieroska zapalę jak przestane karmić ![]() ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ---------- a nie wiedziałam
|
||
|
|
|
#1435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1436 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1437 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A czemu chce wrócić - myślałam, że dzięki ciąży nie wróce, ale czuje że będę chciała zapalić ---------- Dopisano o 16:09 ---------- Poprzedni post napisano o 16:08 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#1438 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
bardziej nam się spodobał od Tako Warriora a od X-landera tańszy życzę udanych zakupów![]() Cytat:
tak tak tak jakby ktoś strzelil kostkami ale w brzuchu
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||
|
|
|
#1439 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi sie zdaje, ze wizyte 7. marca to Ty juz opuscisz skoro tydzien temu odszedl Ci czop... ![]() I z tego co tu dziewczyny pisza, nie trzeba miec zadnych objawow na porod, po prostu sie zacznie i jedziesz na porodowke wiec badz w pogotowiu ![]() A jak tam przeprowadzka? Juz urzadzeni? |
|
|
|
|
#1440 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda, że w rozmowach w toku nie pokażą takiej co jest zadowolona ze swojego ciała po ciąży ! - bo przecież i takie istnieją.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:35.

ciekawi mnie to

moze juz lezay w szpitalu ... Konia tez dzien przed musiala sie polozyc

no ja to mam raczej rodzyneczki w porownaniu do Twoich cysiow

jeśli tak to ja też często to słyszę. 
wiec badz w pogotowiu