|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3871 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Mam takie pyt. odebrałam wyniki moczu i co oznacza skrót vc? bo nigdy tego nie miałam w moczu, a teraz mam vc +2 2,8 mmol/L.
|
|
|
|
#3872 | ||||||
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Ja dzisiaj pochodziłam z koleżanką po sklepach i baaardzo zgrzeszyłam. Zeżarłam whoopera.
|
|
#3873 | |||||
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=zaaaabcia;32619697]napewno bedziesz sie sliczne prezentowac
[QUOTE] Mam taką nadzieję Cytat:
Cytat:
Ja się na nic nie upieram i jak napisałam w pierwszym poście, planuję tą datę jeśli nie będzię żadnych komplikacji. Po pierwszym porodzie (SN, który nota bene nie był ani krótki, ani łatwy, ani przyjemny) oboje - synek i ja czlismy się dobrze od początku, była piekna letnia pogoda i juz od 5 doby wychodzilismy na dwór, dlatego nie widze problemu, żeby w takiej sytuacji nie zabrać 3 tygodniowego dziecka do kościoła na 45 minut! Przecież w szpitalu czy przychodni jest o wiele wiecej zarazkow niż w kosciele. Ponadto nie planuje gotowania i szykowania dla niewiadomo ilu osób, wychodze z założenia, że to uroczystosc rodzinna i zapraszamy tylko najblizsze osoby! Cytat:
No to trzymamy kciuki żeby nam sie udało. Widze po suwaczku, że terminy mamy zbliżone, wiec może sie uda Cytat:
Cytat:
No ale niestety, nie każdy taki jest, poza tym (powtarzam jej słowa) wszystko zalezy od ogolnej atmosfery oddziału, jesli panuje taka maniera by pacjentki traktowac "z góry" i jako "zło konieczne" to każda, nawet najlepsza polożna traci zapał i chęć do przeciwstawiania sie rutynie. ![]() Wogole to strasznie duzo stron dzisiaj ![]() Czytam tak z doskoku, bo nareszcie zaczelismy remont łazienki |
|||||
|
|
|
#3874 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dasti, z tego co pamiętam, to missmalezji jest położną, albo jeszcze się uczy na położną
Jej porady są bardzo cenne moim zdaniem. Te zdjęcia Twojego Synka na mailu są po prostu piękne! Cytat:
![]() Tak, to prawda, że ostatnie dni spędziłam w nie najlepszym humorze. Jeszcze dzisiaj rano płakałam... Słoneczko sprawiło, że mój organizm wytworzyło duże ilości endorfiny i póki co mam dobry humor i mega power
Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-02-29 o 16:26 |
|
|
|
|
#3875 |
|
Zakorzenienie
|
Oglądam RwT i patrząc na poorane i obwisłe ciała kobiet po ciąży zastanawiam się ile przytyły i czy się smarowały kosmetykami przeciw rozstępom. Masakra, te kobiety są załamane.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3876 |
|
Wtajemniczenie
|
Też właśnie oglądam i też się nad tym zastanawiam
|
|
|
|
#3877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
1. nie smarowały się niczym, albo to zaniedbały 2. myślę, że przeginały z ilością przyjmowanych kalorii 3. po ciąży przecież nikt nikomu nie zakazuje aktywności fizycznej, kiedy już wszystko się zagoi, ba nawet można ćwiczyć z maluszkiem, można sobie kupić piłkę i na niej ćwiczyć w oparciu o filmiki z netu itd. ... po prostu jak się chce, to można 4. rozwaliła mnie 18nastka, która na pytanie "co ze sobą robi, żeby zmienić swoją figurę?", odpowiedziała: "nic"... no to ja przepraszam, kilogramy same się nie zrzucą ![]() Ja się już nie mogę doczekać, aż będę mogła się porządnie zmęczyć, chociażby przy zumbie z xbox'a |
|
|
|
|
#3878 |
|
Zakorzenienie
|
Szkoda że tego nie mówią, moja koleżanka przytyła 30 kg w ciąży i wygląda dobrze, nie ma takiej obwisłej skóry i rozstępów.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#3879 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na szczęście mam mężczyznę w domu który nie widzi ani fałdek, ani rozstępów a w ciąży powtarza mi że jestem piękna i mam fantastyczny brzuch - uwielbiam go za to
|
|
|
|
|
#3880 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się nie mogę doczekać jak wsiądę na rowerek stacjonarny
|
|
|
|
#3881 |
|
Zakorzenienie
|
Mi prócz szaleństwa ruchowego przed xbox'em, brakuje rowerka miejskiego
... no i pójścia na jakąś siłownię. Ale jak już będę mogła ćwiczyć normalnie, to mam szczwany plan, że jak Mała będzie spać, to ja będę ćwiczyć. No i moja koleżanka mi mówiła, że z niej kilogramy to zjadał synek, jak go karmiła piersią
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-02-29 o 16:44 |
|
|
|
#3882 |
|
Wtajemniczenie
|
Moja teoria też jest taka, że sobie po prostu pozwoliły na pochłanianie wszystkiego w ciąży, bo jest wytłumaczenie. A teraz brak ruchu też robi swoje. Przecież to są młode dziewczyny
![]() Tacca, fajne zdjęcie na mailu. Widać część Twojej kolekcji kwiatów Szkoda, że nie wrzuciłaś zdjęcia z boku, brzuszek byłoby lepiej widać.Wyobrażałam sobie, że masz długie włosy Kurcze, co tam u Perse Normalnie chyba się przejadę do szpitala, w którym leży. Tylko w którym leży?
|
|
|
|
#3883 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... Edytowane przez Dasti80 Czas edycji: 2012-02-29 o 16:50 |
|
|
|
|
#3884 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiecie, że kobiety ciężarne, które dziennie mają więcej niż 30 minut aktywności fizycznej rodzą bardziej inteligentne dzieci (różnica niewielka, bo w IQ to ok 5 pkt) a do aktywności fizycznej zalicza się min. odkurzanie, spacer itp.
Edytowane przez _Maya_ Czas edycji: 2012-02-29 o 16:54 |
|
|
|
|
#3886 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
oby te plany wypaliły, bo ja obserwując tutaj kobiety po ciąży przez pierwsze 4 miesciące czasami nie miały siły iść umyć zębów, albo przebrać się, a co dopiero mówić o ćwiczeniach ale ja mam optymistyczną wizję świata - i jeśli synek ze mnie nie zje tych kilogramów które mi przez niego przybyły <tak sobie to tłumaczę oczywiście> to wezmę się za ćwiczenia - ma świetny areobik na płycie godzinny![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ---------- Cytat:
bo nie licząc czasu w którym byłam chora, ciągle latam ze ścierką, albo prasuję, albo ganiam po zakupy, albo wyprawki...czyli dziewczyny biorąc to wszytsko pod uwagę nasze dzieci będą genialne - już od samego chodzenia po sklepach
|
|||
|
|
|
#3887 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja w ciazy jem wszystko,przyznaję się bez bicia że nawet nie zdrowo,jem owoce,warzywa ale i frytki,które uwielbiam |
|
|
|
|
#3888 |
|
Rozeznanie
|
brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują - mamy V-VI jestem za podoba mi się
![]() ostatnio spotkałam koleżankę w ciąży przytyła 47 kg, córcia ma ponad rok śladu po tym nie widać, nie karmiła piersią, wzięła się za siebie , dieta plus ćwiczenia |
|
|
|
#3889 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To niewielka część roślin... Na tej ścianie mam 2 duże okna. Zdjęcie robiłam dla dziewczyn z forum hoyowego, następne zrobię z boku... W zasadzie mąż mi robił. Zresztą w tej sukience brzuszek widać tylko na żywo, bo te wzory jakoś optycznie wygłuszają. ![]() Włosy w normalnych warunkach miałabym już długie... Obcinałam we wrześniu i od tego czasu urosły mi może z 5cm. A zawsze po takim okresie miałam już włoski do połowy pleców. Chyba przez ciążę tak wolno rosną. Pamiętam, że przed ślubem w październiku obcięłam do połowy ucha, a w dzień ślubu, tj. 29.03 miałam już długie właśnie do połowy pleców. No ciekawe jak tam Perse... W piątek chyba będzie tydzień jak jest w szpitalu... |
|
|
|
|
#3890 | |
|
Raczkowanie
|
Hej,
Nie było mnie przez ostatni czas i widzę że normalnie będę nadrabiać chyba ze 2 tygodnie. No ale wygląda na to że teraz będę mieć więcej czasu również na czytanie forum więc mam nadzieję że przyjmiecie mnie z powrotem. Niestety te moje hormony wariują - mam nadzieję że mojemu Synkowi one nie szkodzą - tak przynajmniej zapewniają lekarze - więc staram się myśleć pozytywnie. Choć trudno mi jest kiedy jestem przywiązana do łóżka. Ale pozytywne myślenie jest najważniejsze więc wracam do czytania zaległości ![]() Cytat:
![]() Ja od 14.03 zaczynam na Borowskiej SR - jeśli dam radę oczywiście. ale wiem że nie ma już miejsc na pewno na część ćwiczeniową, - natomiast bez problemu można przychodzić na wykłady. Jakby któraś była zainteresowana to napisze więcej szczegółów. |
|
|
|
|
#3891 |
|
Rozeznanie
|
Cześć dziewczyny, podczytuję Was dziś cały dzień, ale jakoś nie miałam weny pisać. My już po wizycie, mały waży 1480 g, jest ułożony główką w dół i wód ma pod dostatkiem. Ja nadal mam tę przebrzydłą glukozę w moczu, a co za tym idzie przechodzę na dietę - zero cukru, słodyczy, napojów i soków. Nawet chleb powinnam zamienić na chrupkie pieczywo, no i oczywiście powtórka badań. Na twardnienia brzucha dostałam no-spę 3xdziennie i przykazanie przynajmniej przez 3 godziny leżeć popołudniami.
U mnie niby słoneczko i tak wiosennie cały dzień, ale jakiś taki depresyjny nastrój mam, nie wiem dlaczego. Nie załapałam się na rozmowy w toku, może to i lepiej, bo ja na siebie chwilami nie mogę patrzeć... Od jakiegoś czasu nie pozwalam też mężowi, zaczęłam brać sama prysznic i spać w ubraniu. Tzn w piżamie. Ehh przesilenie wiosenne mnie chyba dopada
|
#3892 |
|
Wtajemniczenie
|
Tacca powiem że wyobrażałam sobie z dłuższymi włosami
Moja wyobrażnia mnie zawodziKurna ja się kompletnie nie znam na poczcie.wrzuciłam swój numer tel tam gdzie jest numer rinco. |
|
|
|
#3893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3894 |
|
Rozeznanie
|
A ja wlaśnie się zastanawiam nad kupnem balonika epino;. Szmaragdowy kotku, wiem, ze jesteś specjalistką od uchronienia się od naciecia krocza, więc pytanie do Ciebie czy Ty go używasz?? Wiem, że poruszałaś ten temat wiele razy, ale próbowałam przeszukać forum i d.pa mi wyszła.
Z gory dzięki za odpowiedź. Ja się szykuję do sr. Wlaśnie zdałam sobie sprawę, że najbardziej podczas porodu boję się naciecia/pęknięcia krocza no i śmierci.
|
#3895 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3896 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie odwrotnie, w ogóle nie rosną... Pocieszające jest to, że na nogach też jakby wolniej odrastały.
|
|
|
|
#3897 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Za to na głowie rosną szybko i o dziwo w ogóle się nie przetłuszczają a ja zawsze miałam z tym problem.Kiedyś myłam głowe co dwa dni a teraz raz na tydzień i nie sa wcale przetłuszczone tylko takie juz oklapnięte
|
|
|
|
|
#3898 |
|
Rozeznanie
|
Jak trafilam do szpitala to przeplakalam cala noc,bo...
W poniedzialek mialam wypadek, a w poprzedni piątek zdjeto mi gips....Bylam cala w gipsie (w sumie nie raz ). Na początku studiow (pazdziernik) wybil mi sie bark, wiec ownieta cala ciezkim gipsem lazilam na uczelnie przez 6 tygodni, w bluzie, taki niechluj To byla prawa reka, wiec mialam tyly,bo niektore kolokwia mialam zaliczyc po zdjeciu gipsu. Pacha jak zwykle mi sie zaparzała i walilo,cycki spłaszczone, nie malowalam sie, a jadac na studia chcialam poznac kolege Bylo takich paru fajnych u mnie na roku,ale kazdy traktowal mnie jak ofiare losu. Jaka ja bylam szczesliwa jak zdjeli mi ten gips. W poniedzialek po zajeciach juz mialam wypadek,wiec nawet nie dalam rady dojsc do siebie i nagle co najwazniejsze stracilam zeba-jedynke, a reszte mialam zdrutowane, znowu nie moglam nic zaliczyc,bo bylam w szpitalu, a jak wyszlam,to znowu wygladalam jak ofiara losuNo i jak juz sie wyplakalam, to zaczelam sie z tego wszystkiego smiac, mam czarny humor i zawsze jak cos mi sie wali,to zaczynam sie smiac jestem dziwna A najlepsze jest to,ze moj maz studiowal razem ze mna i ja z tego wszystkiego nie patrzylam juz na facetow,a on mnie kojarzyl i mowil,ze ladna bylam i jak usmiechalam sie bez zeba,to wygladalam jak słodziak Ogolnie zeba nie mialam przez rok- taki akurat powazniejszy uraz mi sie trafil (bo wyrwal mi sie zab, z korzeniem i z koscia od nosa)Minelo pare miesiecy i lekarze zaczeli naprawiac mi bark,zeby juz wiecej mi nie wyskoczyl. Zrobili mi zabieg zeby zobaczyc co i jak. Okazalo sie,ze przez pierwsze wybicie barku-inny wypadek, bo to na studiach byl juz 3 raz, nie mialam kawalka kosci i zaproponowali mi implant. "Ale musi Pani zaplacic i tylko dwa implanty dadza rade utrzymac bark" Zgodzilam sie i zaplacilam. Po operacji wladowali mnie w gips, tym razem taki twardy ale z materiału- jak na nogi ortezy. A ja mowie,ze o tym nie zostalam poinformowana,ze ja mam sesje letnia (maj) i lekarz do mnie "musi Pani, na 6 tyg" i poszedl. Spotkalam na korytarzu znajomego lekarza i powiedzial do mnie "nie martw sie tym, jak bark wyskoczy to wstawimy drugi implant" Zatkalo mnie, bo przeciez mialam miec dwa implanty. Okazalo sie,ze zamowili dwa,ale facet z firmy Jonhson@Johnson zobaczyl ze jest tylko jeden implant, to wyslal jeden nie mowiac nic....One sa jałowe i zapakowane w czarnym opakowaniu i nie widac ile jest sztuk,a wklada sie je w cialo podczas zabiegu jak sie jest rozcietym. I lekarze nic mi nie powiedzieli!!!!Masakra!!! Wiec chodzilam nastepne 6 tyg w gipsie i bez zeba Nadal bylam sierota.........Poznalam meza na tydzien przed wstawieniem zeba (koniec pazdziernika), poszedl ze mna, a lekarz, ktory byl ze mna od poczatku, powiedzial "prosze sie dobrze opiekowac" i tak jest do dzis. Boze ale ladna bajka mi wyszla ![]() ![]() ![]() Co do tego incydentu w szpitalu, to wyparli sie, bo chcialam ich pozwac. Powiedzieli ze czy z jednym czy z dwoma, nie mam gwarancji czy bark mi nie wyskoczy,wiec odpuscilam. Moj maz przestraszyl sie,ze umre na kur...wice i zabiera mnie do kina![]() Ale jestem podniecona, ide sie szykowac ![]() Milego wieczorku
|
|
|
|
#3899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3900 |
|
Zadomowienie
|
Dziewczyny, orientujecie się może ile może kosztowac doba w szpitalu za jednoosobowy pokój? Chciałabym być z dzieckiem sama w pokoju, ale słyszałam , że w moim szpitalu (na Kamieńskiego we Wrocławiu) te pokoje są oblegane.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:13.

W naszym kraju kobiety za takie pomysly sa linczowane niestety, bo kobieta ma sie nacierpiec i juz!
Aż tyle ją tam trzymają? Oby wszystko było dobrze 

chyba milion pierogow z tego zrobie
jestem za
żeby nam sie udało. Widze po suwaczku, że terminy mamy zbliżone, wiec może sie uda

Szkoda, że nie wrzuciłaś zdjęcia z boku, brzuszek byłoby lepiej widać.
Normalnie chyba się przejadę do szpitala, w którym leży. Tylko w którym leży?