|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3751 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
ehhh a ja nadal pomyslu nie mam, a do Mariusza juz zaczynam sie przyzwyczajac
|
|
|
|
|
#3752 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
taka kasa za cesarkę
chyba bym musiała kredyt wziąć
|
#3753 |
|
Zakorzenienie
|
Nie piję herbatki. Tylko kawę rano a tak wodę. Kuruję się gorącą wodą z miodkiem i cytrynką. Ostatnio mi pomogło, więc może i teraz. Kataru jako takiego nie mam jeszcze, tylko zatkany nos...
|
|
|
|
#3754 |
|
Raczkowanie
|
Witam
![]() Nie miałam już wczoraj wieczorem siły na komputer także dziś nadrabiam Kapukat no u mnie niestety z tą wyprawką to też kwestia finansów, nie dość, że ten wyjazd do sanatorium nieźle nas szarpnął to jeszcze przez te ostatnie mrozy mąż nie pracował (jest operatorem koparki) i zostaliśmy z jedną wypłatą ![]() Także chyba przyjdzie mi poczekać na zwrot podatku i dopiero wtedy zakupię wyprawkę mam nadzieję, że do tego czasu nie urodzę Jeśli chodzi o prezenty na komunię to osobiście wstydziłabym się wyskoczyć chrzestnym z taką listą, my na wesele takich prezentów nie dostawaliśmy to jest szok co teraz się dzieje ![]() Ja myślałam ochrzcić małego w sierpniu, ale jak będzie to się okaże Chrzestnego już wybraliśmy, ale nie wiem za cholerę kogo na chrzestną wezmę W temacie cesarki to właśnie wczoraj rozmawiałam z koleżanką, która cesarkę miała no i jednak wolę się pomęczyć i urodzić naturalnie Oczywiście jeżeli ktoś panicznie się boi porodu naturalnego, lub ma jakąś traumę z tym związaną to uważam, że w takim wypadku lepiej się zdecydować na cesarkę bo jednak poród wpływa na budowanie więzi z dzieckiem Ile kobiet tyle opinii na ten temat U mnie dziś też gulasz i placki ziemniaczane na obiad mniam
|
|
|
|
#3755 |
|
Wtajemniczenie
|
A w życiu!! Ja mam dużą rodzinę, to musiałabym bank obrabować.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3756 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3757 |
|
Zakorzenienie
|
hahah moja mama tez do mnie dzownila z 2 tyg temu i sie pytala czy chrzciny beda w lokalu i kiedy bo ona jedzie na wczasy i lepiej jakbym jej wczesniej powiedziala :P...
mam mieszkanie 34 metry, no ale w lokalu napewno nie zobie bo mnie zwyczajnie na to nie stac. A myslalam chrzcic gdzies kolo rocznicy slubu czyli ostatniego tyg wakacji. wtedy maly juz bedzie duzy oi mysle, ze glowke bedzie trzymal prosto ;]
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-29 o 11:52 |
|
|
|
#3758 |
|
Zakorzenienie
|
My chcemy zrobić dlatego w Boże Narodzenie... żadnej sali, restauracji itp., bo jedzenie przecież będzie
, rodzina która będzie, to będzie i heja. Po docinkach, jakie słyszałam od co niektórych ze swojej rodziny, kiedy M. mieszkał w Holandii a ja w Polsce, to nie zamierzam nikomu wchodzić w tyłek i zapraszać na chrzciny. Będą wiedzieć, że są wtedy i wtedy, daleko do naszego miasta rodzinnego nie mają, to jak będą chcieli, to się przejadą, jak nie, to nie.
|
|
|
|
#3759 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam pytanie odnośnie SR. Czy Wy chodzicie z partnerami?
Idę zacząć robić gulasik
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
#3760 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=stokroteczka777;326 23659]
Moja koleżanka też miała problem z chrzestnym i mały ma dwie chrzestne, trochę to dziwne, ale lepiej dwie normalne babeczki, niż jedna babeczka i jeden nieodpowiedzialny facet. No własnie tak też do tego podeszliśmy nie chcieliśmy żeby dziecko nie miało kontaktu z chrzestnymi dla mnie to nie jest sprawa byle by byli na papierku chciałabym żeby byli wsparciem dla mojego dziecka żeby mógł liczyć na nich jeśli by go potrzebowali nie chodzi o prezenty ale o głupie zainteresowanie co tam u niego itp. Ja miałam super chrzestnego był zawsze wsparciem dla mnie z prezentów to pamiętam ze miał dla mnie zawsze jak się widzieliśmy gorzką czekoladę do dziś to bardzo miło wspominam, chrzestną zaś widziała ostatni raz na komunii a tak całe życie zero zainteresowania moją osobą nic na wesele też nie dała znać czy będzie jak zadzwoniła do niej to powiedziała ze nie ma kasy jakbym o kasę pytała wiec decyzja zapadła że będzie moja siostrzenica chrzestna i mojego męża siostra dwie osoby na które zawsze mogę liczyć i dlatego się ciesze ze tak mogliśmy zrobić. |
|
|
|
#3761 |
|
Wtajemniczenie
|
nooo to wsrod moich znajomych wiekszosc robi takie imprezy w lokalach - ale nie czarujmy sie - sponsoruja je ich rodzice
ehh niektorzy to maja dobrze, wesele zasponsorowane, chrzciny wnuczat zasponsorowane, a potem sa wakacje zagraniczne 2 razy do roku, a jeszcze jak narzekaja, ze zle maja! Nie zazdroszcze im lepszej sytuacji materialnej, ale wkurza mnie te ich niedocenianie tego co maja - mieszkanie dostaja, albo dom do zagospodarowania na poddaszu. Potem jeszcze nam mowia, ze co my robimy, ze tak harujemy, takie prace po 10-12 h mamy, bo oni to po 8h wychodza do domu a mna trzepie po prostu!!! Kiedys powiem glosno co o tym mysle nie wiem jeszcze co zrobie: na chrzcie beda moi rodzice, brat, rodzice meza, siora z mezem, babcia, wujek i ciocia meza (gdyby ich nie zaprosic, to by sie na amen obrazili, wszystko razem) no i prawdopodobnie znajomi (bo kolega bedzie chrzestnym)+ my - czyli gdybym chciala taki wypas w restauracji robic to bedzie nas w sumie 16 osob na swoim weselu mialam 32 osoby
Edytowane przez moniczka1302 Czas edycji: 2012-02-29 o 12:03 |
|
|
|
#3762 | |||||||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Uff, przeczytałam!
Chorowitki, trzymajcie się tam, nie dawać się katarom! Cebulki, cytrynki i soki malinowe w ruch!Perse rzeczywiście długo się nie odzywa Aż tyle ją tam trzymają? Oby wszystko było dobrze ![]() Nikt nie ma z nią żadnego kontaktu? ![]() Myślę dziewczynki, że to już powoli czas, żeby wymienić się numerami Może na poczcie założymy jeden taki wątek z numerami? Mogę zacząć na ochotnika i jak nam któraś znika z wątku, to poproszę o wiadomość, co byśmy się nie martwiły ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Dzięki! Cytat:
![]() Cytat:
My się jakoś nie spieszyliśmy w moim odczuciu z chrztem Maksa. Po prostu miesiąc po porodzie przyjechaliśmy do rodzinnego Tarnowa (mieszkaliśmy w Krakowie, przypomnę ), poszliśmy do kościoła, ustaliliśmy termin na za 2 tyg. i nie było z tym żadnego bólu. Obiad po chrzcinach był u teściowej, gdzie zwykle nocowaliśmy, więc duuużo mi zorganizowała i pomogła w tym, to muszę przyznać.Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||||||||||
|
|
|
#3763 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
bidulka.... oby wszystko bylo dobrze.Cytat:
Cytat:
moja gin wypisala mi wolne na 2 tygodnie o tak Cytat:
fajnie ze mozesz rodzic w Krakowie! oby wszystko poszlo zgodnie z planem
|
|||||
|
|
|
#3764 | |||||||||
|
Wtajemniczenie
|
Ja jak zwykle na 2 razy odpisuję
![]() Cytat:
![]() Cytat:
To ja jutro muszę do Was dołączyć.Gratuluję, że z małym wszystko dobrze i witam w gronie housekeeperek ![]() Nie widzę problemu w koszulce na ramiączkach. Dziwne to, że masz "1" na zwolnieniu. Jak jak wszystkie pozostałe dziewczyny mam "2". Pomyślałabym, że Ci się gin pomylił, ale piszesz, że szwagierce też wpisywał "1" Pozostaje Ci chyba faktycznie następnym razem zapytać go o to i poprosić o "2". Taki już powiedziałabym jest zwyczaj, że tak ginowie piszą ciężarówkom...Cytat:
![]() Może potem mniej Hania będzie rosła... Pisałam o zmianie gina, chyba jak Ty wróciłaś do pracy... Niestety tylko ze względów finansowych, bo Medicover, z którego karty korzystam, zmienił placówkę współpracującą u mnie w mieście, a tam gdzie chodziłam wizyta z usg kosztuje 200 zł, to zdecydowanie za dużo dla mnie ![]() Na szczęście z nowej gin jestem bardzo zadowolona ![]() Cytat:
![]() Miłych wrażeń życzę ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() agatka, ja nie widzę nic złego w Twoim myśleniu i sama chciałabym, żeby Kajuś był mniejszy od Maksia Poniekąd trochę zazdroszę koleżankom, które opowiadają, jak lekko urodziły dzieci takie 2900-3200, oczywiście mówię o porodach w terminie zdrowych dzieci, tylko po prostu trochę mniejszych!Cytat:
![]() Cytat:
![]() Zgadzam się i też mówię chrzestnym, że nie chcę prezentów tylko, żeby po prostu czasem przyszli i pobawili się z chrześniakiem, czy czasem pomogli nam w opiece nad nim, kiedy musimy gdzieś wyjść bez dziecka... Gratki! |
|||||||||
|
|
|
#3765 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#3766 |
|
Wtajemniczenie
|
ehhh obejrzalabym jakis fajny serial
musze jeszcze nadrobic kilka odcinkow z czasu honoru a nigdzie nie ma juz calych odcinkow ![]() skroilam kapuste na farsz i gotuje chyba milion pierogow z tego zrobie
|
|
|
|
#3767 |
|
Rozeznanie
|
ja akurat będę chodzić z mężem sam chciał i ogólnie to było dla par tam gdzie ja chodzę ale są też same kobiety jak nam powiedziała położna nie ma co na siłę zmuszać faceta czy to do uczestnictwa w zajęciach czy jeśli chodzi o uczestnictwo przy porodzie mój akurat chce być przy mnie i na zajęciach i przy porodzie wiec będzie chodził ale powiem Ci że ucieszył się jak wczoraj zobaczył tą sale porodową ,odział itp. zawsze to już wie czego może się spodziewać ja zresztą też jeśli chodzi o warunki gdzie będę rodzić. Nie zawsze jedna pasuję to godzinowo dla mężów wiec nie robią problemów.
|
|
|
|
#3768 |
|
Zakorzenienie
|
ksim dziekuje, a juz myslalam, ze ejstem wyrodna matka, bo chcialabym mniejsze dziecko
![]() ps, ja nie chodze do szkoly rodzenia, ale chce zeby tz byl przy mnie przy porodzie. Pytalam lekarza i niby papierek ze szkoly rodzenia nie ejst potrzebny dla niego, ze uczestniczyl. Zobaczymy... ;p a ja jakos nie chodze bo kurde glupio sie przyznac, no ale nie chce mi sie :P
http://www.suwaczki.com/tickers/n59yx1hp79isyitx.png" Leos http://www.suwaczki.com/tickers/ckaiebkmv17sjqus.png Fosolka Edytowane przez agatka661 Czas edycji: 2012-02-29 o 12:12 |
|
|
|
#3769 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() hmm ciekawe jak to wyjdzie wszystko... odkladam to na pozniej. ---------- Dopisano o 12:17 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
na poczatku chcialam, ale moj maz ma prace bez normowanego czasu pracy, a chcialam z nim, jak mam sama chodzic to bez sensu (oczywiscie w moim odczuciu), potem stwierdzilam, ze 450zl piechota nie chodzi, za takie pieniadze mam calkiem sporą czesc wyprawki |
||
|
|
|
#3770 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie ejst za darmo w szpitalu, no ale i tak mi sie nie chce
|
#3771 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie chciałabym, żeby w klasie moja córcia miała 5 koleżanek o tym samym imieniu W moim otoczeniu sami chłopcy się rodzą, a jak już dziewczynka się trafi, to nie Hania. Właśnie nie wiem jeszcze gdzie będę rodziła. Pierwszy zamysł był, żeby rodzić w Bytomiu na Batorego. Teraz zastanawiam się nad Sosnowcem na Zegadłowicza. A Ty gdzie masz zamiar rodzić? Cytat:
![]() Wiecie co, przeglądam właśnie listę ze szpitala w Bytomiu, co trzeba przynieść do szpitala:
U Was też każą przynosić kosmetyki jakiś konkretnych firm??? Venflon??? Aż taka bida na oddziale
|
||
|
|
|
#3772 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I mogę wrzucić swój numer telefonu, nie ma problemu
|
|
#3773 |
|
Zadomowienie
|
kism
co do tego czy TŻ bedzie obok nas to nie mam zielonego pojęcia bo jak awaria wyskoczy w szczecinie czy w gdansku to nie będzie go przez przynajmniej 3-4 dni w tyg a jeśli bedzie miał robotę bliżej to powinien byc chocby wieczorami co do urlopu dla niego to nie wiem dokaldnie czy będzie brał i kiedy dokładnie bo nie wiem kiedy dokładnie urodzę ![]() ale chcę żeby był przy mnie ,chociaż na porodowkę zawiózł bo zazwyczaj jestem samodzielna ale w tym wypadku chyba sobie sama nie poradzę![]() ![]() co do Sr będę raczej sama chodzic bo tż ma taką a nie inną pracę więc go razcej nie złapie w tych dniach i godzinach |
|
|
|
#3774 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Najlepiej żebyśmy wszystkie zostawiły swój nr. tel na poczcie
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
|
#3775 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3776 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3777 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Mam nadzieję tylko, że nasz nie do końca normalny proboszcz nie będzie marudzić jeśli chodzi o termin chrzcin. A co do chrzestnych, bo ja bym chciała, żeby u mnie był mój brat, natomiast u M. będzie jego młodsza siostra. Ja sama miałam z d... chrzestnych, bo chrzestnym był mój dziadek (zmarł jak miałam 8 lat) a chrzestną jakaś znajoma rodziców, którą widziałam ostatni raz w 1 klasie podstawówki .A co do martwienia się wagą dzieci. Ja jak się urodziłam, nawet nie ważyłam kilograma, a mimo to moja mama się męczyła strasznie i jej przerwałam tętnicę i prawie się wykrwawiła. No i urodziłam się w 7mc i teraz mam lekki stres, bo pod koniec marca jedziemy do PL i boję się, że Majka może się pospieszyć. Co prawda nie mam daleko do szpitala położniczego, który ma bardzo dobre noty (któraś z Was rodzi w Wałbrzychu, to będzie wiedzieć), ale wolałabym, żeby urodziła się jednak w Holandii. Urodzenie Małej w Polsce wiązałoby się z pozostaniem w kraju i wiszeniem u moich rodziców z dala od M., czego bardzo bym nie chciała. Nie wyobrażam sobie, że M. ominęłyby pierwsze miesiące życia Małej. Mam tylko nadzieję, że Majeczka ma lenia po tacie i będzie grzecznie czekać na czerwiec, ewentualnie koniec maja.
|
|
|
|
|
#3778 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
juz od mojej jednej kolezanki uslyszalam ze jej sie te imie tak nie podoba, z takim przekasem, ja imienia jej syna nie komentowalam glosno, choc tez mi sie nie podoba, bo mam zle skojarzenia no coz, brak taktu wyszedl co do szpitala, to na lubinowej, bo stamtad mam lekarza, co do wyprawki do szpitala, to tez mam konkretne firmy podane, ale za przeproszeniem leje na to, bo juz czesc rzeczy kupilam i to z innych firm i nie kupie na nowo tego co oni sobie zycza |
|
|
|
|
#3779 |
|
Zakorzenienie
|
juuuhuuu! zapisałam się właśnie do szkoły rodzenia
zaczynamy 30.03.12 i to dzięki Wam, bo właśnie mi przypomniałyście o tym, że miałam to sprawdzać codziennie. |
|
|
|
#3780 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:47.

zeby pozniej nie bylo jak z Juliami, Wiktoriami i Oliwiami
ehhh a ja nadal pomyslu nie mam, a do Mariusza juz zaczynam sie przyzwyczajac

chyba bym musiała kredyt wziąć

, rodzina która będzie, to będzie i heja. Po docinkach, jakie słyszałam od co niektórych ze swojej rodziny, kiedy M. mieszkał w Holandii a ja w Polsce, to nie zamierzam nikomu wchodzić w tyłek i zapraszać na chrzciny. Będą wiedzieć, że są wtedy i wtedy, daleko do naszego miasta rodzinnego nie mają, to jak będą chcieli, to się przejadą, jak nie, to nie.

Cebulki, cytrynki i soki malinowe w ruch!

bidulka.... oby wszystko bylo dobrze.
Bo w domu nie zamierzam siedzieć, a już zwłaszcza leżeć, bo mnie wszystko wtedy boli, potrzebuję ruchu!!!