|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1591 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
A ja dziewczynki nie wiem co mam robić, bo brzuszek mnie boli jak na okres i to w takich krótkich odstępach czasu ... :/ Ale ból jest dla mnie normalny, nic strasznego. Więc chyba nie ma co panikować i poczekam aż się coś rozkręci chyba, no bo po co jechać i robić szum jak w sumie nic innego się nie dzieje...
|
|
|
|
#1592 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
![]() a w razie czego albo
|
|
|
|
|
#1593 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jutro chyba zadzwonię do gina co mam robić dalej..... czy iść na ktg do szpitala, kłaść się do szpitala?
|
|
|
|
|
#1594 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też coś boli ale nie nastawiam się na nic bo już od tygodnia mnie tak pobolewa
|
|
|
|
|
#1595 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Już się tak zezłościłam, bo sama nie wiem co mam robić Poczekam i jak będzie bardzo bolało to dopiero pojadę na szpital.
|
|
|
|
|
#1596 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ostatnio z koleżanką rozmawiałam i mówiła że właśnie tak coś ją lekko pobolewało co jakiś czas, ale nie bolało jakoś bardzo mocno dla picu sprawdziła i okazało się że ból jest co 5 min potem co 3min więc stwierdziła że w sumie to możnaby podjechać do szpitala i jak dojechała do szpitala to się okazało że już rozwarcie duże i za godzinę urodziła - to było jej pierwsze dziecko... więc wszystko się może zdarzyć
|
|
#1597 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() najlepsze, ze od samego rana mialam skurcze co 15 min, potem coraz mniej, w okolicach godz 19 byly juz po ok 4 min, a teraz sa znow co ok 6 minut... ale wszystko nieregularne... ![]() Cytat:
super wiesci Cytat:
![]() Cytat:
![]() a w razie czego, przeciez nikt cie chyba na porodowce nie wyzwie... w koncu w tak zaawansowanej ciazy mozna sie latwo pomylic ![]()
"what doesn't kill me makes me feel alive" Edytowane przez gucia6 Czas edycji: 2012-02-29 o 22:05 |
|||||
|
|
|
#1598 |
|
Rozeznanie
|
chyba muszę wyłączyć ten mecz bo się stresuję za bardzo :/
|
#1599 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
No właśnie zaczynam mierzyć z zegarkiem w ręku... Zaraz zobaczymy i jak coś to zadzwonię jeszcze do położnej i zapytam.
|
|
|
|
|
#1600 |
|
Zakorzenienie
|
mnie boli brzuch na @ i sie napina jak leze wiec musze pochodzic troche po pokoju i przechodzi
|
|
|
|
#1601 |
|
Zakorzenienie
|
hihino kilka stresujących akcji było.. zmykam, dooglądam mecz i kąpanko... Dobranoc
|
|
|
|
#1602 |
|
Rozeznanie
|
hej dziewczynki
Widzę, że każda z Was żyje skurczykami już..oj nie zazdroszczę Ale jednego możecie byc pewne- będziecie wiedziały, że to te Ja od zawsze myślałam, ze jestem wytrzymala na ból.....hahahaha Po raz drugi w swoim życiu przekonałąm się, że sie mylę..U mnie zaczęło się o 3 nad ranem skurczami co 10 min i tak przez godzinę, o 4 poszłam do wanny z myślą, że może przejdzie..ale w wannie już miałam łzy w oczach i ze strachem patrzyłam na zegarek, bo skurcze były już co 6, 5 minut i takie, że woda nie pomagała...Dodam, że starałam sie byc cicho, żeby nie obudzić Adasia Małż już chodził poddenerwowany i zaglądał do łazienki Co chwilę pytał, czy w czymś mi pomóc, pomasować..ehh i tym gadaniem wyprowadzał mnie z równowagi Po kąpieli stwierdziłam, ze to juz czas jechać do szpitala, bo nie przechodzi tylko się umacnia i trzymałam się ścian, szaf..oj nawet nie pamiętam za bardzo jak się ubierałam, wiem tylko że płakałam juz w domu, tak bolało. ...w samochodzie juz miałąm skurcze co chwilę, pani na izbie przyjęć nie molestowała mnie za długo, bo widziała, że wykręca mnie co chwilę..przed 6 rano byłam juz na porodówce, tam mega skurcze, ledwo co dałam radę leżeć- do ktg, położne poradziły mi piłkę- super przyspieszyła postęp rozwarcia, ale bolało niemiłosiernie...i powiem Wam, że cieszę się, że już mam to za sobą![]() ![]() Także na pewno poznacie, że to JUŻ...
|
|
#1603 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1604 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a to dlatego, ze pierwsza cora byla troche zle ustawiona (pupa i grzbietem do moich wnetrznosci) i uciskala mi na nerki i moczowody, ktore wlasnie bolaly, a teraz malenka jest ustawiona ksiazkowo... ale mimo wszystko tak jak mowisz, wydaje mi sie, ze TYCH skurczy nie przegapie ![]()
|
|
#1605 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1606 | ||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
za dużo rzeczy mam do roboty jeszcze, kącik nieprzygotowany, torba niespakowana, praca niedokończonatak właśnie obstawiałam po opisie. Też byłam tam na dniach otwartych, rzeczywiście warunki super i nie trzeba płacić nawet za ZZO (jak to Pani wtedy powiedziała- właściciele fundują ), ale wybrałam Siemieradzkiego ze względu na to, że mam lekarza stamtądmam nadzieję, że będziesz zadowolona ![]() Cytat:
ale więcej nie kojarzę![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() a Ty przynajmniej będziesz pod kontrolą z tym paciorkowcem i Cię przypilnują ja płaciłam, ale w zasadzie ja za wszystkie badania płacę Cytat:
swoją drogą zdziwiłam się, że się na niedzielę na cesarkę umawiają, ale w sumie porodówko to nie jest normalny oddział, gdzie w święta i wolne mniej się dzieje, choć ja i tak nie chcę się przeterminować i rodzić w wielkanoc
|
|
#1607 | ||
|
Gang Iren
|
Oj Claudia,a wszystkie tu w napieciu czekamy...
A powaznie,to widocznie jeszcze dzidzia niegotowa i jej tam dobrze. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ale wtedy przy pierwszym dziecku nie mialam watpliwosci,wiec i teraz mysle ze rozpoznam. ---------- Dopisano o 00:16 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:39 ---------- Wiecie co,poczytalam sobie wyrywkowo z kilku stron na watku mamus styczen-luty i tak mi sie rzucilo w oczy,ze tam wiekszosc karmi mm albo chociaz dokarmia. I teraz sie zastanawiam dlaczego tak jest,dlaczego az tyle?
|
|
#1608 |
|
Zadomowienie
|
Dobranoc
|
|
|
|
#1609 |
|
Rozeznanie
|
O rany ! Właśnie chyba wypadł mi czop albo jego kawałek takie ciągnące się galaretkowate coś przypominające mała cienką dzdzownice jest biało przezroczyste (tłumaczenie na miarę jełopa
)
|
|
|
|
#1610 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
na pewno czop
|
|
#1611 |
|
Raczkowanie
|
Oj, widze ze sie przed polnoca zrobila goraca atmosfera! Zyczymy latwego rozwiazania jakby sie jednak rozkrecilo na dobre
|
|
|
|
#1612 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mi większość mówi, że to jak na dobry okres
|
|
|
|
|
#1613 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Super sie twoja corcia prezentuje na rowerze!Heh laseczki, coraz trudniej mi za wami nadazac, co doczytam to wy nastepne 3 strony naprodukujecie. Mi zostaly rowno dwa tygodnie w pracy, ale zanosi ze sie do konca bede bardzo zajeta (chcialabym skonczyc projekt i nie musiec go oddawac w inne rece). A na potem (czyli ostatnie 3 tygodnie przed porodem) zrobilam sobie juz dluga liste, ciekawe jak mi pojdzie z realizacja Sciskam kciuki za Agabi, jutro jej wielki dzien ![]() I specjalne caluski dla dziewczyn ktore podczytuja ze szpitala albo z kanapy (bo musza lezec) - juz niedlugo kazda z Was dostanie nagrode za te wyszystkie wyrzeczenia i trudnosci Aaagga - ja tez ledwo powstrzymalam lzy czytajac twoj opis porodu (pewnie tlyko dlatego ze czytalam w pracy). Widac ze prosto z serca opisalas. Bylas bardzo dzielna i twoj TZ tez, oboje zasluzyliscie na medal
|
|||||||
|
|
|
#1614 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczynki poszłam spać o 2 w nocy bo skurcze miałam niesamowite ale nieregularne i jakoś same przeszły. Wstałam o 4. bo znów dostałam skurczy i mnie rozbudziły. Tylko też nieregularne co 3, 4, 5 min lub nawet dłużej. Ból jak na okres nawet z tego wszystkiego mnie przeczyściło
Jestem wykończona tym ciągłym bólem. Wzięłam kąpiel i trochę przycichło ale nie wiem co dalej będzie.
|
|
|
|
#1615 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Mamuśki,
ja już na nogach ale wypiję sobie ze spokojem kawkę potem zjem śniadanko. Wczoraj się załamałam tż przywiózł mi od mamy pełen wiklinowy kosz wyprasowanych rzeczy dla Ani jak zaczęłam segregować i układać do komody to stwierdziłam że tego jest tyle że szok Antek tyle rzeczy nie miał ale stwierdziłam że dlatego wtedy wszystko było kupowane na bieżąco i co najgorsze to to że został mi jeszcze cały taki kosz do prasowania
|
|
|
|
#1616 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nowaken no to tylko sie cieszyc z ciuszkow tyle ze pracy nieco wiecej ![]() Asika widze ze nie spisz... Jak sie czujesz? Zdaje mi sie, ze u ciebie to poczatek porodu... Ja dzis wizytka |
|
|
|
#1617 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i to bardzo.To trzymam kciuki za wizytę
|
|
|
|
|
#1618 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() nocka jak nocka 2 razy siku to i tak mało jak na mnie a poszłam spac dosyc późno ( jak na moje możliwości ) bo ok 24 do tej pory walczyłam z kwadratami bo zabrałam się za zrobienie mamusi kapy na łóżko na dzień matki o coś takiego KLIK już 5 kwadratów zrobionych od wczoraj popołudnia więc myślę że się wyrobię Do sklepu trzeba iśc kupic coś na chleb tż bo światło w lodówce a w planach obiadowych żeberka i kapusta z kartoflami życzę Paniom miłego dnia szybkich i bezbolesnych porodów i w ogóle czuję że urodze 13 kwietnia sama z 13 jestem ale sierpnia
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
#1619 |
|
Rozeznanie
|
Przyznaję się bez bicia, od 3 dni zero weny, żeby chociażby was śledzić, dziśz rana wracam oswojona ze swoim losem a tu 30 stron. WOW!
No to po kolei: jednak mam tę cholestazę. Nie wiadomo jeszcze,czy po lekach i zaraz mi przejdzie, czy już do końca będę drapakiem. Nieważne, mogę się i drapać. Ciężko mi się oswoić z faktem, że jest to bardzo niebezpieczne dla dziecka. W poniedziałek jadę do Krakowa na Kopernika, zapisać się do poradni patologii ciąży, może się okazać, że od razu każą mi się położyć na oddziale i szczerze mówiąc, chyba bym nawet tak wolała dla dobra córki. Dziś zaczynam 33tc z om a z usg wypada połowa 34. |
|
|
|
#1620 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 07:57 ---------- Poprzedni post napisano o 07:55 ---------- Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:08.

albo

Już się tak zezłościłam, bo sama nie wiem co mam robić

Małż już chodził poddenerwowany i zaglądał do łazienki

na pewno czop
w skrócie zakończę, że jestem spokojniejsza dzięki tej wizycie. Wiem jak i gdzie mam się zgłosić do porodu, w zależności od godzin i pór dnia i nocy. Wiem jak wyglądają sale przedporodowe, sale porodowe i poporodowe. Na prawdę cieszę się, że tam pojechaliśmy