|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1681 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
o ile pamiętam o zakupach w Auchanie nie wspomnęCytat:
mój dzisiejszy obiad z żeberkami![]() Cytat:
e tam dam radę ale za to jaka satysfakcja ![]() Cytat:
![]() Cytat:
no trudno taki jest inny nie będzie dobrze że teściowa rewelacyjna no i mąż na moich rodziców sobie nie da złego słowa powiedziec więc przynajmniej 3/4 dziadków maleństwa będzie całkiem normalnych Cytat:
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
||||||
|
|
|
#1682 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
trzymam za nią kciuki i cieszę się że ułożyła sobie życie
|
|
|
|
|
#1683 |
|
Rozeznanie
|
Hej laski
aaaga zdjęcie dominika śliczne jaki on piękny, sama się zastanawiam jak będzie wyglądac moje cottonpuma - moje w 35 ważyło 2650 ![]() co do ruchów dziecka to czuje je ciągle dzisiaj w nocy jakiś zastój miało ;-) ale już się rozkręciło |
|
|
|
#1684 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Nikii i cziqua mowiac "nasz czas" mialam na mysli nas wszystkie- mamuski wiosenne-marcowki i kwietniowki, to przeciez bardzo bliskie terminy. Bo w lutym to w sumie byly nie planowane porody
|
|
|
|
|
#1685 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No obie ze śląska i ten Auchan też może jeszcze na dniach okaże się że coś Nas łączy ![]() ... no i obie spodziewamy się synów ![]() Hehe Aguśka znalazłam interpretacje snu wilk (fakt nie wierzę w to ale może komuś się faktycznie sprawdziło) A więc wilk oznacza że: w twoim wnętrzu rozgrywa się walka popędów widzieć go: uważaj, aby pewien znajomy nie stał się twoim wrogiem, ponieważ w tej roli potrafi być szczególnie niebezpieczny być obiektem jego napaści: ktoś z kręgu znajomych przysporzy ci trudności w ważnej dla ciebie sprawie. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- Cytat:
miałam na myśli to że dam pierw pierwszeństwo marcówką choć nie ukrywam chciałabym mieć już poród za sobą , ale 34t to za wcześnie |
||
|
|
|
#1686 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny a ja własnie otwarłam sobie 1 częśc naszego wątku
i czytam przy śniadanku
|
|
|
#1687 |
|
Zakorzenienie
|
Arbuz pycha
![]()
|
|
|
|
#1688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cziqua, wlasnie rozmawialam z moja tesciowa czy moge jej auto podebrac na jutro bo do lekarza musze a maz ma terminy i potrzebuje samochodu a ona do mnie ze tak myslala, czy nie mialabym ochoty w niedziele na ciapkapuste z zeberkami
niedawno tak bylo z ciastem - mialam ochote na drozdzowe, pojechalismy do tesciowej na obiad, a ona co ma na deser? Drozdzowe, bo pomyslala ze lubi i mi upiekla nie chce mi sie tych okien myc musze wskoczyc do wanny, odsierscic sie, zrobic wlosy i jechac do tesciowej po ten samochod i skocze sobie na zakupy wypatrzylam sobie zegarek i chce go kupic Ale to wszystko dopiero jak kurier przybedzie z paczka z apteki ![]() ---------- Dopisano o 11:27 ---------- Poprzedni post napisano o 11:26 ---------- Cytat:
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
|
#1689 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
no teściówka faktycznie w myslach czyta my na niedzielne obiady chodzimy do moich rodziców i mnie interesuje tylko to czy będa kluski a no powspominac fajnie ta ekscytacja jak sie te dwie kreski ujrzalo
|
|
|
|
#1690 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1691 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1692 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i czasami az ja kocham to byly czasy.... a teraz? ciagle narzekamy co boli, ze ciezko hihi Cytat:
moj jest miesny i dla niego kluski moga nie istniec - zje moze ze 2-3 i to z bolem i zalem ze ma je w ogole na talerzu bola mnie dlonie ... jestem spuchnieta i tak jakby zdretwiale byly ech ..
||
|
|
|
#1693 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
mięso to może mieć mały kawałeczek na talerzu najważniejsze to kluski, kartofle itp.
Edytowane przez Nikii89 Czas edycji: 2012-03-01 o 11:43 |
||
|
|
|
#1694 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny dziękuję za odpowiedzi.
Asika kciuki żeby wszystko poszło jak najlepiej i najszybciej ![]() Agaaa sliczny Twój Dominik. Zazdroszczę i gdyby nie to,że za wcześnie to już bym mogła mieć swoje synka obok ![]() Claudia19 kciuki,żeby wszystko było dobrze ![]() A ja dzisiaj kupiłam sobie butki na nasz cywilniak i tak sobie siedzę i je oglądam ... sukienkę pożyczyłam bo szkoda mi wydawać kasy na coś co ogarnie mój brzuszek skoro później tego nie założę. Mam nadzieję,że przez te dwa tygodnie jeszcze nie urodzę i dotrwam. A z cywilniakiem to była taka jakaś spontaniczna decyzja i właściwie się cieszę bo tak pewnie byśmy to odkładali i odkładali. Hm... nigdy nie myślałam,że wezmę ślub z brzuszkiem ... ale tak raczej będzie ... Jedyną osobą, która mnie zawiodła była babcia... z racji,że nie robimy imprezy tylko taki mały poczęstunek zapraszamy tylko rodzinę... i babcia dzisiaj rano dostała zaproszenie i mówi: "a kiedy normalny,ślub kościelny?" - nie wiem tak mnie zdenerwowała bo przecież w Boga nie wierzę skoro nie chcę kościelnego... ale to mały incydent i po prostu powiedziałam jej, że jeżeli nie chce nie musi przychodzić ... w końcu to dla nas ma być w tym dniu dobrze
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1695 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluje kochana slubu co do babci .. hm skad ja to znam? i jak jej powiedzialam pozniej ze drugich dziadkow powiadomilismy i sie cieszyli i gratulowali to ja tez obchodzilo tylko to czy pytali kiedy koscielny bierzemy (a nie spytali wcale) a babci powiedzialam dosadnie we wrzesniu ze nie mamy zamiaru hajtac sie w kosciele i jak jeszcze raz sie o to spyta to wiecej mnie nie zobaczy
|
|
|
|
#1696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba rzeczywiscie spontaniczny pomysl, bo wczesniej nic nie wspominalas. To super, a kiedy sie pobieracie? |
|
|
|
|
#1697 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1698 |
|
Wtajemniczenie
|
Meg gratulacje z okazji ślubu
|
|
|
|
#1699 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję dziewczyny
U nas jakoś tak większość wychodzi spontanicznie jedynie dziecko było planowane na tyle ile można to zaplanować.Ślub mamy 17.03 i wszystko wczoraj załatwiliśmy - tylko jeszcze chcemy jakieś zdjęcia w tym dniu i tu temat otwarty, ale zobaczymy. Oby tylko Tymon nie zrobił nam psikusa i jednak nie postawił na swoim bo inaczej ślub będzie na porodówce
Wymianka książkowa https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=692837 Mój blog: http://maadzikowo.blogspot.com/ Tymon jest już z nami !! WYmianka kosmetyki: https://wizaz.pl/forum/showthread.ph...5#post40767725 |
|
|
|
#1700 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
moja tesciowa para sie z szydelkiem i zawsze Sandrze jakis kocyk udzierga... cudowny w 36tc ok 3500, czyli w 33-34 pewnie cos ok 3000-3300 ![]() No i kciuki za Agabi i Asike ![]()
|
|
#1701 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale by bylo.... niepowtarzalnie
|
|
|
|
|
#1702 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1703 |
|
Rozeznanie
|
Z pewnością w każdym razie jakby co dam znać
|
|
|
#1704 |
|
Rozeznanie
|
No chyba pójdę przywitać się z kibelkiem bo coś czuje że zaraz zwymiotuje jak długa :-(
robicie jakieś wielkie chrzciny ? Czy raczej tylko do kościoła.. |
|
|
|
#1705 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaagga super zdjecia, milo z Twojej strony ze je wrzucilas.
Asika kiuki!! u mnie wiosna dzis na calego, jest przepieknie, zaraz zaczynam gotowac obiadek (ziemniaczki, bukiet warzyw i piers z kurczaka (Tz wczoraj kupil, w srodku z czyms nadziewana, owninieta prociutto, tylko wloze ja do piekarnika). a co do snow to mi sie dzis snilo ze moj ojciec mowi ze kupil nam ziemie obok siebie i kiedy zaczynamy budowe domu, a ja sobie myslalam, o rany przeciez ja nie chce tam mieszkac, po co on to kupil. a co do slubow koscielnych i cywilnych, MegMakeUp grulacje. moja kolezanka mimo ze maja slub cywilny, jedno dziecko ochcili nie majac slubu (znalezli fajnego ksiedza, ale niestety nie ma juz go i wyjechal i jego nastepca powiedzial kategorycznie, ze nie ochrzci drugiego synka jesli nie wezma slubu koscielnego, bo mimo ze maja slub cywilny to wedlug prawa bozego nie sa malzenstwem!!! rece opadaja normalnie, w ogole czy jest o takim czyms mowa w Pismie Swietym? ciekawe jak to bedzie u nas, bo chcemy w lato wziac tutaj w UK albo slub koscielny razem z chrzcinami Malutkiej, albo jesli uda nam sie ochrzcic bez slubu - to wtedy wezmiemy cywilny. w wiosce mamy kosciol protestancki, i znajomy ktory sie tym kosciolem zajmuje (nie jest pastorem, tylko sie tam udziela, organizuje imprezy tam itd. powiedzial ze nie ma sprawy jak chcemy tez mozemy wziac slub w tym kosciolku, nikomu nie bedzie przeszkadzac ze jestesmy rzymsko-katoliccy, bo jeden i drugi kosciol to chrzescijanstwo jakby nie bylo.w ogole moj Tz ostatnio mowi cos o tym aby Hanie wychowywac w kosciele protestanckim, o jednego Boga chodzi przeciez, a jemu bardziej odpowiada ze pastorzy moga miec zony, pastorki mezow itd., ze nie ma zwierzchnictwa Watykanu, ze w kosciele nie jest smutno i brak tej zaborczosci i pedu za kasa. ale musze sie dowiedziec wiecej, bo bylam w tym kosciele kilka razy, ale mam tez Anglika kolege, ktory bardzo sie teologia interesuje i przeszedl z protestanckiego do katolickiego kosciola.zona zostala w protestanckim, ale razem chodza do jednego kosciola (katolockiego lub protestanckiego), tak samo zona tego znajomego z wioski, udziela sie w kosciele protestanckim, ma swoj chor itd, a mimo to jest katoliczka, ale mowi ze Bog jest jeden i dla niej ma problemu. |
|
|
|
#1706 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratulacje moja babcia od strony taty też jazdę o ślub kościelny robiła, rany czego ona nie wymyślała, łącznie z szantażem, że na takie coś to ona nie przyjdzie... i wreszcie usłyszała, że trudno jak jej nie będzie, to ona się z tego będzie tłumaczyła nie my, tylko niech wszystkim prawdę powie dlaczego, a nie ściemnia, że się źle czuła albo, że jej nie miał kto przywieźć |
|
|
|
|
#1707 |
|
Zakorzenienie
|
Meg to pieknie hihi , ale jak teraz jestes w 32 tc to nie sadze zeby maly chcial wyjsc 17.3 - to duzo za wczesnie
![]() My w sumie slub planowalismy, ale u nas bylo tak ze 14 lipca zanieslismy wszystkie papiery (jeszcze tlumaczenie moich dokumentow odbieralam 14 popoludniu tyle tylko ze wiedzielismy ze 15 jest wolny termin o 11, bo bylismy w czerwcu, ale nikt nam nie powiedzial zeby dokumenty duzo wczesniej naszykowac, wiec szczescie mielismy ze termin nadal byl wolny Dobra, dzisiaj okna zostawiam w spokoju jednak ale kusi mnei zeby zrobic porzadki w szafie posegregowac ubrania i tak dalej, wiec moze sie za to wezme...
|
|
|
#1708 |
|
Zakorzenienie
|
nic to dziefczeta
![]() ide prasowac, co by maz mial w czym do pracy chodzic ![]()
|
#1709 | |
|
Zadomowienie
|
Moja wlasnie w polowie 34 tc (czyli skonczony 33 i pare dni) wazyla ok 2kg i lekarka wyliczyla ze sie zapowiada na ok 3200-3300.
Cytat:
Dalej trzymam kciuki za Agabi i Asike ![]() ![]()
|
|
|
|
|
#1710 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzień Dobry!
![]() Asika21 - trzymam kciuki za Ciebie i Maleństwo!!! Cytat:
![]() Mam do Ciebie jeszcze pytanie odnośnie wózka czy braliście egzemplarz ten, który był na sklepie z wystawy czy zamawialiście?My wzięliśmy z wystawy i teraz się zastanawiam czy nie będzie bardziej awaryjny...jednak każdemu klientowi się pokazuje co i jak się zapina, odpina, składa itp... ![]() Cytat:
A co do wagi, to mój Piotruś w 33tc ważył 2000 a tydzień później już 2400, także w tym czasie dzidziuś szybko przybiera na wadze ![]() Cytat:
![]() MegMakeUp - gratuluję ślubu!
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:34.

za wizyty dzisiejsze i zbliżające się porody
o ile pamiętam 
mój dzisiejszy obiad
Powodzenia w realizacji

ma już dwójkę dzieci jedno ma 23 lata a drugie 18 

moj jest miesny i dla niego kluski moga nie istniec - zje moze ze 2-3 i to z bolem i zalem ze ma je w ogole na talerzu