|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#571 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Wrześniowo -Październikowe część 2 :)
a ja nie mam pomysłu na obiad ....
|
#572 |
|
Konto usunięte
|
niegrzeczna to już może bedzie widac co ma między nóżkami
![]() Konczita zrób krokiety i mi przyślij dwa
|
|
|
|
#573 |
|
Zakorzenienie
|
[1=0213a3d44dd2424e2974ecf 75dc2f45f89ba9c75_6847677 93eb51;32646924]
Konczita zrób krokiety i mi przyślij dwa [/QUOTE]czyli obiadu nie mam hehhee ... nie mam pomysłu ... ale sobie mieszkano przewietrzyłam i ogarnęłam je ... od razu mi lepiej ![]() ma ktoś kontakt z Jagodą? dawno jej nie było ....
[*] .. dzieli nas już tylko czas ... Edytowane przez Konczita Czas edycji: 2012-03-01 o 11:57 |
|
|
|
#574 |
|
Raczkowanie
|
Absolutnie nie. Male miasteczko o nazwie Jablonowo Pomorskie.
Na usprawiedliwienie moge dodac,ze to nie jest laboratoruim a przychodnia... (ale wykonujea wszystkie badania laboratoryjne) o ile taka niewiedze mozna usprawiedliwic..;-) Edytowane przez spioszka Czas edycji: 2012-03-01 o 11:59 |
|
|
|
#576 |
|
Zakorzenienie
|
uhum ... widocznie nie spotykają się tam z tym no ale myślałam, że każde laboratorium ma ten sam zakres badań tych podstawowych przynajmniej a Beta właśnie taka niezbyt wymyślną zagwajka laboratoryjną jest ... no cóż rozumiem iż wykonali Ci to badanko jak ich uświadomiłaś że istnieje takie coś?
---------- Dopisano o 12:00 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- nie mam papryki i cukinii ... to co może zrobię ziemniaczki z krasnym mleczkiem
|
#577 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny orientujecie się może jak to jest z kasą po urodzeniu dziecka? Tzn. wiem, że jest becikowe, jeśli nie później niż w 10tc zgłosimy się do lekarza, ale jest jeszcze z krusu i zusu. Szwagier się pytał w krusie i jest 2900zł, a nie wiecie ile jest w zusie? I czy jeśli ktoś jest zarejestrowany w urzędzie pracy, to też coś dostaje, czy w tym przypadku nic? Czytałam coś, że niekoniecznie matka może wziąć pieniądze, tylko np. ojciec. Czyli jeśli ja jestem ubezpieczona w urzędzie pracy, a mąż w krusie, to on może wziąć kasę? Wiem, że najlepiej by było się zapytać w zusie jak to jest, ale jeśli nie jestem tam ubezpieczona, to nie chcą udzielić takiej informacji.
|
|
|
|
#578 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki i czekamy na relacje po wizycie Nie denerwuj sie wszystko bedzie giiiiit
|
|
|
|
|
#580 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nienajdalej jakąś godzinę temu rozmawiałam z siostrą o takim jedzonku Konczi taktaktaktak
|
|
#581 |
|
Konto usunięte
|
A ja dziś zrobie ogórkową a krokieciki kupie bo mam straszna ochote i jednak nie dam rady bez nich
![]() też myślałam ostatnio co u jagody |
|
|
|
#582 |
|
Zakorzenienie
|
W takim razie czekam na informację. To się chyba nazywa wynagrodzenie z tytułu urodzenia czy jakoś tak.... Skoro w krusie jest, to w zusie też musi. A lepiej się zawczasu dowiedzieć, bo sami na pewno nie powiedzą, a potem może być za późno. A choćby dali nawet 1000zł, to by było dobrze, bo na drodze pieniądze nie leżą i już coś można maluchowi za to kupić.
|
|
|
|
#583 |
|
Zadomowienie
|
Witam Kochane
Podziwiam wszystkie,które tak rano wstają,ja mam z tym problem,choć muszę wstać(ok.8-ej),by wyszykować synka do przedszkola i czasem go zawieźć. Mąż mnie dziś pogonił,żebym się wzięła za robotę,bo się rozleniwiłam ostatnio. ![]() Dziś rano się śmialiśmy,czy nasza deska do prasowania wytrzyma ten ciężar pietrzących się ubrań jakoś nie mam do tego weny...I wiecie co???Ja w powietrzu już czuję wiosnę,choć dziś słonka brak ![]() Oby już tak nie padało i zima odpuściła... Uwielbiam te fotki małych brzdąców Ja idę 7.marca na usg i trochę się boję.Ostatnio brzuch mnie pobolewa i sikanie też budzi w nocy,ale dobra wiadomość: mdłości jakby odpuściły!w końcu... Teściowa mi opowiadała,że swoją pierwszą ciąże całą ![]() Smacznych obiadków życzę i sama już uciekam
Często, aby stało się to, czego pragniemy, trzeba tylko przestać robić to, co robimy... Edytowane przez Katee27 Czas edycji: 2012-03-01 o 12:30 |
|
|
|
#584 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zaraz sobie cos wynajde do poczytania![]() choco sliczny!
|
|
#585 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#587 | |
|
Przyczajenie
|
witam wszystkie Panie
jestem nowa w 11 tc. Drugie dziecko niespodzianka... termin teoretycznie wg OM na 16 wrzesnia wg usg na 23 wrześniaCytat:
3 lata temu miałam korekcje laserową teraz na oba oczka mam 0.0, ale moze sie okazać że ta korekcja jest wskazaniem do cc poza tym mam jeszcze problemy z kręgosłupem - hypermobilność kości i hyperlordoza. pierwszy poród naturalny ale chyba mi się wtedy kręgosłup rozjechał bardziej więc tez nie wiadomo czy nie będzie to przeszkodą do porodu naturalnego.Też muszę iść do okulisty i do ortopedy. |
|
|
|
|
#588 |
|
Zakorzenienie
|
Ale lecicie... chyba nie moje tempo.
![]() Co do obiadu to ja dzisiaj nie muszę o tym myśleć, bo teściowa obiecała coś podrzucić. ![]() colds aż mi w brzuchu zaburczało, jak przeczytałam o tej wątróbce.
|
|
|
|
#589 |
|
Wtajemniczenie
|
no dobrze to krokiety ja tysz zrobię.... w niedzielę
|
|
|
|
#590 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny
nie wiem czy ktoras mnie pamieta ale usunelam sie z forum poniewaz mam za slabe nerwy i psychike wiec jak Adunia napisala co sie dzieje szybko ucieklam by sie nie martwic jeszcze bardziej ale co jakis czas podczytywalam co u was.. bylam juz na badaniu wszystko niby ok i prawdopodbnie bede miec synka ) mam dzwonic w poniedzialek bo wraca qwtedy z urlopu i pewnie bede miec wizyte. buziaki. |
|
|
|
#591 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
"Dodatek z tytułu urodzenia dziecka ma charakter jednorazowy. Wniosek o jego przyznanie mogą składać matka, ojciec dziecka, opiekun prawny oraz osoba, która złożyła wniosek o przysposobienie dziecka, jeśli wcześniej dodatku nie otrzymali jego rodzice. Dodatek przysługuje opiekunowi faktycznemu dziecka do ukończenia przez dziecko pierwszego roku życia. Jego szczególny socjalny charakter jest związany z likwidacją zasiłku porodowego i jednorazowego zasiłku macierzyńskiego, które do dnia wejścia ustawy o świadczeniach rodzinnych w życie były formą wsparcia związaną z porodem. Wysokość tego dodatku określona jest kwotowo i wynosi 1000 zł na każde urodzone lub przysposobione dziecko. W przypadku zbiegu prawa do dodatku z prawem do świadczenia z tytułu urodzenia dziecka finansowanego z budżetu państwa (becikowe) przysługuje jedno świadczenie wybrane przez osobę uprawnioną." |
|
|
|
|
#592 |
|
Zadomowienie
|
Cześć Dziewczynki!
Przeczytałam...ufff...Rea sumując wózek Agnus piękny i bardzo oryginalny!! Arbuz to moje drugie imię Cieszę się, że z dzieciaczkami wszystko oki Ja robię dzisiaj brokułową, chyba wracam do normalnego życia, co najgorsze, to już za mną
|
#593 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
piszcie czasami coś ![]() Cytat:
![]() Dopisuję do listy zachcianek PASTĘ JAJECZNĄ ![]() ![]() Jestem zmęczona pogoda na mnie tak działa albo cos mnie bierze dzieci chore jedna zdrowieje a druga dopiero zaczyna, boje sie ze mnie coś wezme
„Ludzie są jak góry: wielcy wydają się z bliska mniejsi, a mali – więksi (…)” - Aleksander Świętochowski Alicja 06.08.2005 rok 3050 g 55 cm Hanna 27.03.2008 rok 3350 g 59 cm Dorotka 21.09.2012 rok 3540 g 58 cm Moje skarby! Kruszynka |
|||
|
|
|
#594 |
|
Rozeznanie
|
A ja mam zachciankę na kanapkę z rybą w pomidorach lub na rybę kargulenę smażoną (to taki smak z dzieciństwa, nigdzie nie mogę teraz karguleny kupić)
|
|
|
|
#595 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
#596 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#597 |
|
Zadomowienie
|
tak ogólnie mówię z obserwacji... bo moja teściowa nie żyje, nawet jej nie poznałam
|
#598 |
|
Zakorzenienie
|
Pozwoliłam sobie poprzeglądać wątki na odchowalni
I jak kuknęłam na stare wątki mamusi, które dzisiaj? do nas zawitały .Mają bardzo dużo fajnych informacji na tych wątkach No i taaaakiiiieee kolory
|
|
|
|
#599 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#600 |
|
Zakorzenienie
|
Ja juz po obiadku,sie obrzarłam tymi kopytkami,że hej
Ale Wy idziecie jak burza normalnie . Synuś śpi to nadrobiłam .Lukrecjo ma to ja się pytac o Ciebie wczoraj gdzieś Ty My wózeczek planujemy kupic nowy,ale teraz tak mysle czy sie opłaca,jak więcej dzieci nie planujemy,bo to nasze drugie planowane będzie . Po synku sprzedałam nie dawno,bo miałam Raff Pol ale stwierdziłam,że teraz córcia będzie to wózek inny musi byćBigos mam zamrożony ale coś mnie nie ciągnie do tego,a tego co teściowa by ugotowała moja to ja bym jeść nie chciała .Ale za mną kalafior chodzi a w warzywniaczku 8 zł malutka główka,to sie zbuntowałam i nie kupie![]() Co do kasy z zusu czy krusu to pojęcia nie mam czy takie cos istnieje,my ubezpieczeni w pzu,bo mąż z pracy swojej nas ubezpieczył. Ja w pierwszej ciąży brzych smarowałam a mam taki pociachany cały jakby na tarce ktoś go zjechał Choco śliczne dzidzi ![]() juz w końcu ja bym chciała swoje takie duże zobaczyć
Kiedyś będziesz miał dorosłą duszę, ale dzisiaj jesteś mały jak okruszek Gracjanek Fabianek Edytowane przez Anusia479 Czas edycji: 2012-03-01 o 14:08 |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:47.

a ja nie mam pomysłu na obiad ....

ja dziś nie mam weny.. jestem zestresowana na maksa przed moją dzisiejszą wizytą u ginekologa.. boję się, że coś może być nie tak... na ostatniej wizycie nie widziałam jeszcze maluszka bo było za wcześnie, był tylko pęcherzyk... tak więc cały czas żyję w niepewności... tak mi się dłuży czas a to jeszcze 4 godziny.. z nerwów sraczki dostałam :/

Konczi taktaktaktak 

) mam dzwonic w poniedzialek bo wraca qwtedy z urlopu i pewnie bede miec wizyte. 

juz w końcu ja bym chciała swoje takie duże zobaczyć