Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 cz. IV - Strona 137 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku?
Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. 0 0%
Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. 0 0%
Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. 0 0%
Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. 2 3,39%
Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. 2 3,39%
Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. 4 6,78%
Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. 22 37,29%
Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. 15 25,42%
Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. 6 10,17%
Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. 8 13,56%
Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 15:51   #4081
_agata
Zakorzenienie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez Gaabbi Pokaż wiadomość
No, fajnie się tak pisze Ja też byłam tego zdania i co mieliśmy zrobić??? Nie życzę nikomu takich sytuacji.
Masz jakiś pomysł jak obejść tą niechlubną "praktykę" dawania? Chętnie poczytam.
Najprostszym rozwiązaniem jest nie dawać. Po prostu.
I to nie to, że fajnie i łatwo mi się pisze, bo nieraz ktoś ode mnie z rodziny był w szpitalu, więc znam to z autopsji.
Jesteśmy świadomi swoich praw i walczymy o nie w takich sytuacjach.

Cytat:
Napisane przez moniczka1302 Pokaż wiadomość
tez tak mysle, dopoki ktos nie przezyje czegos na wlasniej skorze, nie potrafi zrozumiec drugiego czlowieka, ktory przezyl cos podobnego
Ja doskonale Was rozumiem. Zarówno taka, jak i mama mojego byli w szpitalu, i nikt nigdy nikomu nie dał żadnego "dowodu wdzięczności" czy "dodatkowej opłaty".

o
_agata jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:52   #4082
Michalowa79
Raczkowanie

Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c

Cytat:
Napisane przez śliweńka Pokaż wiadomość
kuzyna synek w Irlandii miał z czujnikiem w szpitalu po porodzie

niech się wezmą za prawdziwych symulantów a nie, masz co wpisane w L4 1 czy 2?
2 że mogę chodzić - ale mam leżeć - dobrze że byłam w domu bo Panie miały przygotowane wezwanie do stawiennictwa osobistego w ZUS.

Cytat:
Napisane przez clauudik Pokaż wiadomość
A napiszesz coś więcej? na zwolnieniu masz kod B1 czy B2? Chyba żadna z dziewczyn nie miała. A ja się teraz zastanawiam, bo wszędzie jako adres mam podany domowy rodziców, czyli tam gdzie mieszkałam jeszcze pół roku temu. Tutaj nie planujemy długo zabawić, więc nie zmienialiśmy adresu nawet do korespondencji. I co w takim wypadku? Bo w razie kontroli szukali by mnie w domu rodziców i zapewne nie zastali. Pewnie trzeba by się z tego pisemnie tłumaczyć...

nic dodać nic ująć
B2 - gdzieś czytałam że jak Cię nie zatsaną pod wskazanym adresem to wzywają do ZUSu na kotnrolę i musisz się tłumaczyć.
i ze jeśli przebywasz w innym miejscu niż masz na zwolnieniu to trzeba to zgłosić pracodawcy żeby nie robili problemów.
Ale nie wiem dokładnie więc nie powiem.
Sama jestem zaskoczona - myślałam ze skoro ZUS wypłacił mi już pierwszy zasiłek to nie będą kontrolować ...
Michalowa79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:54   #4083
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Michalowa79 Pokaż wiadomość
od 10 stycznia - dostałam normalnie za 33 dni od pracodawcy i już za 7 dni od ZUSu więc sama jestem zaskoczona ...
na szczęście przywitałam ich w piżamie i mój pies szczekaniem więc Panie nawet nie weszły tylko sprawdziły dowód, zapytały kiedy termin i powiedziały że nie będą niepotrzebnie niepokoić a kontrola zweryfikowana poprawnie tak więc mam odpoczywać

Mój chyba się określi w dniu porodu bo póki co codziennie inna wersja ...

no a jak wcześniej pytałam masz 1 czy 2? szybcy są albo ktoś ich nasłał

dopisek juz doczytałam

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Cytat:
2 że mogę chodzić - ale mam leżeć - dobrze że byłam w domu bo Panie miały przygotowane wezwanie do stawiennictwa osobistego w ZUS.

B2 - gdzieś czytałam że jak Cię nie zatsaną pod wskazanym adresem to wzywają do ZUSu na kotnrolę i musisz się tłumaczyć.
i ze jeśli przebywasz w innym miejscu niż masz na zwolnieniu to trzeba to zgłosić pracodawcy żeby nie robili problemów.
Ale nie wiem dokładnie więc nie powiem.
Sama jestem zaskoczona - myślałam ze skoro ZUS wypłacił mi już pierwszy zasiłek to nie będą kontrolować ...

wzięli by się za symulantów

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
06.02.2019 Kropek http://fajnamama.pl/suwaczki/kw05lel.png
śliweńka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:56   #4084
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
no a jak wcześniej pytałam masz 1 czy 2? szybcy są albo ktoś ich nasłał

dopisek juz doczytałam

---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

Sama jestem ciekawa czy miałam pecha czy jakiś "sąsiad życzliwy"
Stary 2012-03-01, 15:58   #4085
moniczka1302
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez _agata Pokaż wiadomość

Ja doskonale Was rozumiem. Zarówno taka, jak i mama mojego byli w szpitalu, i nikt nigdy nikomu nie dał żadnego "dowodu wdzięczności" czy "dodatkowej opłaty".
ja w takiej sytuacji o ktorej tu jest mowa stricte nie bylam, ale gdybym byla, hmmm, gdyby od tego zalezalo zdrowie lub nawet zycie najblizszej rodziny, nie zawahalabym sie
moniczka1302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:59   #4086
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:

czemu sąsiad?czy raczej pracodawca?

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-01, 15:59   #4087
Dasti80
Zakorzenienie

Dodam jeszcze że na szczęście w szpitalu nie musiałam za nic płacić, ale jakby doszły do mnie takie plotki że powinnam to pewnie bym zapłaciła.

Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie
Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych
Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym
Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy....

Dasti80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:01   #4088
Gaabbi
Wtajemniczenie

agata, proszę Cię. Tu nie trzeba się domagać swoich praw i obowiązków, bo to jest czyn karalny
(przyjmowanie łapówek) i wszyscy o tym wiedzą. Miałam niby przekonywać lekarza, jak jest ważne, żeby operacja była wykonana jak najszybciej? Jakich argumentów niby miałam użyć wobec specjalisty, który dwa tygodnie odracza operację bliskiej mnie osoby? Powodów oczywiście było tysiące, a wiadomo o co tak naprawdę chodziło.
Chyba nie muszę pisać, że każdy kolejny dzień zwłoki wiązał się, w tym przypadku, z dużym cierpieniem
Leżał też Tata wcześniej dwa razy w szpitalu i nie trzeba było dawać, ale stajesz czasami przed ścianą i nie ma wyjścia.

Edytowane przez Gaabbi
Czas edycji: 2012-03-01 o 16:09
Gaabbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:04   #4089
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
czemu sąsiad?czy raczej pracodawca?
Pracodawca nie sądzę - jesteśmy w dobrych kontaktach - albo mnie wylosował jakiś system - albo jakiś "życzliwiec" - sąsiad to skrót myślowy.

Ale po ostatniej akcji pod gabinetem lekarskim - jak baby się oburzyły że Pani doktor poprosiła mnie poza kolejką - żebym się nie męczyła w poczekalni czekając - to jakoś mam awersję do ludzi...
Stary 2012-03-01, 16:05   #4090
asiula_n
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niunia32 Pokaż wiadomość
ja też korzystam z publicznej i jestem zadowolona.
Ja narazie też, oby tak dalej

Cytat:
Napisane przez begie13 Pokaż wiadomość
Ja też ma wizytę po pierwsze w Dniu Kobiet a po drugie w moje imieniny

Ja też ide 8 marca

Cytat:

Otóz to! Mój pracodawca zatrudnił na moje miejsce dziewczynę, która po miesiącu "zachorowała" i od listopada siedzi na L4 więc teraz jest zatrudniona kolejna osoba, na zastępstwo zastępstwa. Dodam tylko, że laska z dnia na dzień nie przyszła do pracy, a zwolnienie przysłała pocztą a telefon od pracodawcy, odebrała łaskawie po 2 miesiącach!!!. To się nazywa miec tupet
asiula_n jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:17   #4091
śliweńka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez asiula_n Pokaż wiadomość

Ja też ide 8 marca

Otóz to! Mój pracodawca zatrudnił na moje miejsce dziewczynę, która po miesiącu "zachorowała" i od listopada siedzi na L4 więc teraz jest zatrudniona kolejna osoba, na zastępstwo zastępstwa. Dodam tylko, że laska z dnia na dzień nie przyszła do pracy, a zwolnienie przysłała pocztą a telefon od pracodawcy, odebrała łaskawie po 2 miesiącach!!!. To się nazywa miec tupet
padłam

09.04.2012 córa
19.04.2017
31.01.2018
Stary 2012-03-01, 16:18   #4092
begie13
Zadomowienie

Cytat:
j
czy wasze TZ beda przy porodach? moj zapowiedzial, ze chce byc, na poczatku nie chcial ale widze, ze coraz bardziej przezywa to ze zostanie tatą i powiedzial, ze chce byc i na pewno wezmie pol urlopu na ten pierwszy czas
za pierwszym razem, gdy się go zapytałam to robił dziwne miny... nie wiem, może nie miał zbytnio ochoty, ale teraz przyzwyczaił się do tej myśli i mówi, że będzie tam ze mną i że jak będę rodzić to nic go nie będzie obchodzić, już zapowiedział w pracy dyrektorce, ze w maju bierze z 2 tyg urlopu, i tak ma dużo zaległego bo wcześniej nie chcieli mu dać.

Wanda
begie13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:20   #4093
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokroteczka777 Pokaż wiadomość
Kurczę, otworzyłam stronkę zapytajpolozna i jakiś wirus tak siedzi
też tak miałam. o dziwo teraz mi się normalnie otworzyło, a sprawdzałam na dwóch przeglądarkach

Cytat:
czy wasze TZ beda przy porodach? moj zapowiedzial, ze chce byc, na poczatku nie chcial ale widze, ze coraz bardziej przezywa to ze zostanie tatą i powiedzial, ze chce byc i na pewno wezmie pol urlopu na ten pierwszy czas
Będzie

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:32   #4094
karozka
Raczkowanie

Cytat:

Ja też ide 8 marca

Ludzie nie przestają mnie zadziwiać
Ja póki co kontroli nie miałam

Mnie osobiście nasza służba zdrowia dobija.
Ludzie pracujący nie mają czasu i szans się leczyć natomiast babć, którym w domu się nudzi poczekalnia zawsze jest pełna.
A jakie jest oburzenie jak lekarz zawoła kogoś z dzieckiem poza kolejką, jakby mogły to by wzrokiem zabiły
A już nie wspomnę o ustąpieniu miejsca kobiecie w ciąży bo to już w ogóle....

Ja osobiście spotkałam się z sytuacją gdzie lekarz zapytał rodziny pacjenta czy chcą żeby przeżył i jeśli tak to trzeba będzie zapłacić....
Łatwo oceniać póki samemu nie znajdzie się w takiej sytuacji...

Mój mąż tym razem ma być przy porodzie, powiedział, że będzie się mniej martwił jak będzie przy mnie
Nie wiem jak Wy, ale ja zastrzegłam, że ma stać przy głowie, bo nie chcę żeby patrzył na moje krocze w takim stanie

Kurczę kłuje mnie dziś cały dzień ten brzuch

Edytowane przez karozka
Czas edycji: 2012-03-01 o 16:36
karozka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:04   #4095
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Pracodawca nie sądzę - jesteśmy w dobrych kontaktach - albo mnie wylosował jakiś system - albo jakiś "życzliwiec" - sąsiad to skrót myślowy.

Ale po ostatniej akcji pod gabinetem lekarskim - jak baby się oburzyły że Pani doktor poprosiła mnie poza kolejką - żebym się nie męczyła w poczekalni czekając - to jakoś mam awersję do ludzi...
System wylosował a to dobre, jak masz takie szczęście to zagraj w totka Napisałaś też, że masz 2 na L4 czyli że możesz chodzić ale masz leżeć?? Wytłumacz to ciemnej istotce

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

Ludzie pracujący nie mają czasu i szans się leczyć natomiast babć, którym w domu się nudzi poczekalnia zawsze jest pełna.
A jakie jest oburzenie jak lekarz zawoła kogoś z dzieckiem poza kolejką, jakby mogły to by wzrokiem zabiły

Ja osobiście spotkałam się z sytuacją gdzie lekarz zapytał rodziny pacjenta czy chcą żeby przeżył i jeśli tak to trzeba będzie zapłacić....

Mój mąż tym razem ma być przy porodzie, powiedział, że będzie się mniej martwił jak będzie przy mnie
Nie wiem jak Wy, ale ja zastrzegłam, że ma stać przy głowie, bo nie chcę żeby patrzył na moje krocze w takim stanie

Ja mojemu powiedziałam, że może stać przy głowie, bo on właśnie nie chce tego wszystkiego widzieć, w tym wychodzenia dziecka...bo "stracę przytomność, i będą musieli mnie ratować"

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:14   #4096
ania_85
Rozeznanie

Czesc Dziewczyny

Ale w kinie bylo faaajnie
Bylismy na "Dziewczyna z tatuazem" film bardzo nam sie podobal
Tacca kiedys pisalas jak troskliwie zajmujesz sie swoimi roslinkami, az glupio mi sie zrobilo,do jakiego stanu doprowadzilam storczyka, obcielam mu wszystko i zaczelam w koncu podlewac dzisiaj pojawil sie pierwszy kwiatek
Gaabbi trzymam kciuki,zeby u Was wszystko sie poukladalo:przytul W zwiazku czasem bywaja wzloty i upadki, moze jakis weekend spedzony poza domem tylko we dwoje?albo porobcie cos wspolnie?Niedlugo Hania bedzie tak absorbujaca, zaleje Was fala milosci i wejdziecie w nowy moze ciekawszy etap
Michalowa no dziwne ze tak Cie skontrolowali,ehh tylko stresuja niepotrzebnie

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Cytat:

Ja mojemu powiedziałam, że może stać przy głowie, bo on właśnie nie chce tego wszystkiego widzieć, w tym wychodzenia dziecka...bo "stracę przytomność, i będą musieli mnie ratować"
Smieszna jest ta reklama, gdzie rodzi sie dziecko i nagle tata odsuwa lekarzy i zaczyna mu czytac bajeczke
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:19   #4097
stokroteczka777
Wtajemniczenie

GG do stokroteczka777

Cytat:
Napisane przez ania_85 Pokaż wiadomość
Czesc Dziewczyny

Tacca kiedys pisalas jak troskliwie zajmujesz sie swoimi roslinkami, az glupio mi sie zrobilo,do jakiego stanu doprowadzilam storczyka, obcielam mu wszystko i zaczelam w koncu podlewac dzisiaj pojawil sie pierwszy kwiatek
Gaabbi trzymam kciuki,zeby u Was wszystko sie poukladalo:przytul W zwiazku czasem bywaja wzloty i upadki, moze jakis weekend spedzony poza domem tylko we dwoje?albo porobcie cos wspolnie?Niedlugo Hania bedzie tak absorbujaca, zaleje Was fala milosci i wejdziecie w nowy moze ciekawszy etap

---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ----------

Smieszna jest ta reklama, gdzie rodzi sie dziecko i nagle tata odsuwa lekarzy i zaczyna mu czytac bajeczke
Nie widziałam takiej reklamy. Widziałam coś takiego, że dziecko się urodziło, ale nie płakało, i lekarz klepnął dziecko w pupcie, podszedł ojciec i walnął lekarza w twarz ale nie wiem czy to była reklama, może to było na Youtube, nie pamiętam.

Nasz ślub:
http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png

Jesteśmy razem od:
http://s1.suwaczek.com/200706022338.png

"Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu"
stokroteczka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:19   #4098
MonikaFaustyna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kapukat Pokaż wiadomość
pierwsze słyszę... wiem że otagowują dzieci - ale wydawało mi się że tylko w imię i nazwisko a nie w czujnik...

bardzo przykro to słyszeć, mam nadzieję że jednak się ułoży. Wiem jak się czujesz mówiąc, że to nie Twoje życie - tak samo się czułam niedawno. Ale powoli powoli przyzwyczaiłam się do myśli że całe moje życie się zmienia - mam nadzeję, że to zmiana na lepsze. Trzymam też za Ciebie kciuki

i takie podejście bardzo mi się podoba - nie pozwalasz sobą chociaż manipulować

kapitalne, R pokazałam też powidział że fajne

to co mnie właśnie wkurza w Polsce to słowa TRZEBA I MUSISZ, i nikt nie jest w stanie pojąć że nic nie trzeba i że nic nie muszę. Jestem wolnym człowiekiem i sama decyduję o swoim życiu...a i jeszcze jedno o matko co ludzie powiedzą.... ludzie i tak gadają - niech mówią sobie co chcą

ja wychodzę z domu i mam kałuże w butach... normalnie już mnie tak to wkurza że najchętniej założyłabym klapki i chodziła tylko w klapach...ale przecież jeszcze za zimno

w nocy też już nie chodzę, raz tylko nad samym ranem, za to jak tylko wstanę i jadę na miasto zaliczam wszystkie toalety w okolicy i chyba nie zmieni się to do porodu

no cóż - biurokracja i olewactwo jest w każdym kraju nie tylko tutaj nie tylko w POlsce

powinna być pół na pół - zrobiłabym jakieś oc na wypadki i wylądowaniu w szpitalu, a reszta ubezpieczenia prywatne, płacisz i wymagasz a nie. A dla osób biednych karty medyczne i tyle... ile pieniędzy byśmy zaoszczędzili, ile byśmy odłożyli i nie byłoby wkurzania się na służbę zdrowia państwową. Ja jestem w kraju w którym za wszyschich lekarzy jeśli pracujesz płacisz z własnej kieszeni, jedynie masz ubezpieczenie w pracy i od wypadków - jeśli jesteś biedny dostajesz kartę medyczną i tyle - nikomu nie ucinają składek w wysokości 1/3 wypłaty - i wszyscy są zadowoleni
Myślę, że to prędzej moja niewiedza do tego doprowadziła . Jakbym wiedziała, że tutaj tak to działa, to bym siedziała i pachniała, a nie podpisywała umowę z kolejnym ubezpieczycielem. No ale mam nadzieję, że się wyjaśni.

Mam nadzieję, że M. będzie przy porodzie... on też

Ja odkąd mam ubezpieczenie medyczne, cieszę się, że płacę składkę i za to: nie płacę za leki, lekarzy, położną, badania itp. )

Edytowane przez MonikaFaustyna
Czas edycji: 2012-03-01 o 17:26
MonikaFaustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:00   #4099
SzmaragdowyKotek
Wtajemniczenie

Cytat:

Moim zdaniem, chrzest "dla papierka" trąca hipokryzją!

Tak by było rzeczywiście, tylko że u nas chodzi o to, że mój mąż chciał ochrzcić synka, a ja nie - rozmawialiśmy na te tematy jeszcze przed ślubem ale ponieważ nie jest to dla mnie jakiś problem, żeby dziecko było ochrzczone, zgodziłam się na chrzest jeszcze zanim dziecko było w planach po prostu taki kompromis, jak w wielu innych kwestiach. Ja wychodzę z założenia, ze chrzest jako chrzest nikomu nie zaszkodzi, a dziecko i tak sobie wybierze swoją drogę w przyszłości, natomiast nie chciałabym, żeby było wytykane palcami z powodu MOICH przekonań. U nas tak jest w wielu kwestiach - jeżeli widzimy, że drugiej stronie bardzo zależy, to ta, której zalezy mniej odpuszcza, żeby druga była szczęśliwa to jak z imieniem dla dziecka - nasz synek pierwszy miał być Wojtusiem, bo mnie się bardzo to imię podobało, ale widziałam, że mąż znacznie bardziej niż ja chciałby, żeby był Michałkiem no więc ustaliliśmy, że będzie Michałek, ale jak będzie drugi chłopiec, to będzie Wojtuś no i niedługo będę miała Wojtusia, a z chrztem u nas chodzi dokładnie o to samo - mąż chciał, ja zupełnie nie, ale skoro ma przez to być szczęśliwszy, to mnie to nie przeszkadza dziecku chrzest w końcu nie zaszkodzi u nas jakoś tak zawsze patrzymy na to, komu bardziej zależy, komu mniej i kto może odpuścić bez szkody dla siebie i w ten sposób wszyscy są zadowoleni. Myślę, że u nas to dokładnie tak, jak u fonn. Mąż przedstawił racjonalne, logiczne argumenty, które przyjęłam

A z innej beczki - zadzwoniłam wczoraj do mojej pani doktor, bo coś mi ostatnio brzuch twardniał i dzisiaj byłam na kontroli. Szyjka na szczęście długa i zamknięta, ale skończyło się rumakowanie no-spa i dużo odpoczynku czyli powtórka z rozrywki - dokładnie w tym samym czasie miałam tak w pierwszej ciąży. Teraz jeszcze tylko czekam, kiedy mi skoczy ciśnienie, żeby mieć komplet, bo własnie tak miałam poprzednio grunt że szyjka długa, więc i tak lepiej, bo wtedy miałam skróconą. Tak więc będę leżakować zobaczymy czy dalej będą te twardnienia. W każdym razie epi-no dopiero po 36 tygodniu, jak wszystko będzie dobrze i dzień po kwalifikacji do mojego szpitala, żebym nie musiała potem rodzić tam, gdzie nie chcę Na szczęście dzieć duży i dorodny, a drugie dziecko i tak z reguły rodzi się wcześniej, więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku

Edytowane przez SzmaragdowyKotek
Czas edycji: 2012-03-01 o 18:31
SzmaragdowyKotek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:29   #4100
Efijy
Rozeznanie

Dziewczyny ma do Was pytanie. Kupowałyście może pieluchy tetrowe na allegro bo chciałabym zamówić pieluchy i inne kosmetyki itp. i pomyślałam że może macie jakiegoś dobrego sprzedawcę?
Efijy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:38   #4101
kapukat
Zakorzenienie

Cytat:
od 10 stycznia - dostałam normalnie za 33 dni od pracodawcy i już za 7 dni od ZUSu więc sama jestem zaskoczona ...
na szczęście przywitałam ich w piżamie i mój pies szczekaniem więc Panie nawet nie weszły tylko sprawdziły dowód, zapytały kiedy termin i powiedziały że nie będą niepotrzebnie niepokoić a kontrola zweryfikowana poprawnie tak więc mam odpoczywać

Mój chyba się określi w dniu porodu bo póki co codziennie inna wersja ...
no to miałaś szczęście

Mój tak jak Twój - chyba w trakcie jak będą mnie odwozić do szpitala to wreszcie coś powie

Cytat:
Napisane przez Dasti80 Pokaż wiadomość
Myślę że każdy by tak zrobił, a jeszcze jak miało się pełną świadomość tego, że jak się nie da w łapę to operacji nie będzie. Mnie wkurza też to, że żeby być dobrze traktowanym w szpitalu to najlepiej jest chodzić na wizyty prywatne do lekarza tam pracującego, sama tak robię że wybieram specjalistów pod kątem szpitala w którym pracuje i jakbym w razie W musiała mieć coś robione to weżmie mnie do siebie na oddział i zajmie się mną odpowiednio. Tego nie zrozumie ktoś kto nie choruje, ja kilka razy leżałam w szpitalu, miałam jedną poważną operację więc wiem jak to wszystko wygląda.
dokładnie - jeden wielki pic na wodę, jak masz znajomości to wszystko idzie jak po maśle i nie ma żadnych przeciwskazań, jak nie masz znajomości - to walcz o swoje pazurami a i tak Cię oleją. Ja nie leżałam, za to w mojej rodzinie dużo było szpitala, rak u dziadków, wypadek u wójka, moja mama - nikt mi nie powie że jest tak pięknie i różowo. Mame traktowali dobrze, tylko dlatego że kiedyś była pielęgniarką i jeszcze dawne znajome pracowały jak leżała. Jeśli chodzi o dziadka - to ile my musieliśmy się wykłócić, przewozili go ze szpitala do szpitala, nie udzielali żadnych informacji, i ciągle na każdym kroku dawali do zrozumienia, że trzeba im coś dać - ale mój dziadek powiedział że jak ktoś coś da to mu łapki przy tyłku poobcina, więc się męczył.... Zatem ja akurat to dokładnie rozumiem
Cytat:
Cytat:
a potem się dziwimy dlaczego nie chcą zatrudniać kobiet - jak same robimy takie szopki.... dla mnie taka osoba jest nieodpowiedzialna i sama sobie szkodzi

Cytat:
Napisane przez karozka Pokaż wiadomość

dokładnie - mocherów wszędzie pełno, najgorsze jest to że siedzą tam zdrowe osoby, a przychodzą tylko dlatego żeby sobie poplotkować... nie mówię o tych starszych naprawdę schorowanych ludziach

też się z tym spotkałam i mnie wmurowało - bezczelnie i bez ogródek lekarz powiedział do mojej cioci że jeśli chce żeby jej mężowi uratowali nogę - to musi przynieść następnego dnia tyle i tyle i zostawić w tym i tym biurze, wtedy natychmiast przewiozą go do Otwocka do jednego z najlepszych szpitali ortopedycznych... a jeśli się na to nie zgadza to wolny termin jest za miesiąc - jej decyzji. I co wtedy? logiczne że ratujesz człowieka bez wględu na to jakie prawa masz albo ich nie masz. Idziesz, pożyczasz, płaczesz, ale dajesz - bo dzięki temu mój wójek chodzi.

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Tak by było rzeczywiście, tylko że u nas chodzi o to, że mój mąż chciał ochrzcić synka, a ja nie - rozmawialiśmy na te tematy jeszcze przed ślubem ale ponieważ nie jest to dla mnie jakiś problem, żeby dziecko było ochrzczone, zgodziłam się na chrzest jeszcze zanim dziecko było w planach po prostu taki kompromis, jak w wielu innych kwestiach. Ja wychodzę z założenia, ze chrzest jako chrzest nikomu nie zaszkodzi, a dziecko i tak sobie wybierze swoją drogę w przyszłości, natomiast nie chciałabym, żeby było wytykane palcami z powodu MOICH przekonań. U nas tak jest w wielu kwestiach - jeżeli widzimy, że drugiej stronie bardzo zależy, to ta, której zalezy mniej odpuszcza, żeby druga była szczęśliwa to jak z imieniem dla dziecka - nasz synek pierwszy miał być Wojtusiem, bo mnie się bardzo to imię podobało, ale widziałam, że mąż znacznie bardziej niż ja chciałby, żeby był Michałkiem no więc ustaliliśmy, że będzie Michałek, ale jak będzie drugi chłopiec, to będzie Wojtuś no i niedługo będę miała swojego Wojtusia, a z chrztem u nas chodzi dokładnie o to samo - mąż chciał, ja zupełnie nie, ale skoro ma przez to być szczęśliwszy, to mnie to nie przeszkadza dziecku chrzest w końcu nie zaszkodzi u nas jakoś tak zawsze patrzymy na to, komu bardziej zależy, komu mniej i kto może odpuścić bez szkody dla siebie i w ten sposób wszyscy są zadowoleni. Myślę, że u nas to dokładnie tak, jak u fonn
podoba mi się jak ludzie potrafią i chcą ze sobą rozmawiać. Co najważniejsze szanują zdanie drugiej osoby
kapukat jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:43   #4102
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Czesc Dziewczyny

To znaczy, że jest dobrze. Storczyki (phalenopsisy) bardzo trudno "ubić". Rzadko się podlewa, na dobrą sprawę spryskiwać nie trzeba... Same rosną i chętnie kwitną.

Mąż mi przyniósł syrop drosetux... Zobaczymy czy pomoże. Strasznie mnie dusi...
Stary 2012-03-01, 19:05   #4103
Dasti80
Zakorzenienie

Przed chwilą zauważyłam rozstępy na pośladkach i z tyłu na udach pod pośladkami od razu zamówiłam krem na rozstępy http://allegro.pl/show_item.php?item=2178667977 może coś pomoże

Stary 2012-03-01, 19:08   #4104
Tacca
Zakorzenienie

Cytat:
Przed chwilą zauważyłam rozstępy na pośladkach i z tyłu na udach pod pośladkami od razu zamówiłam krem na rozstępy http://allegro.pl/show_item.php?item=2178667977 może coś pomoże
Jak pośladki i tył ud przyuważyłaś? Ja już swoich nie ogarniam...
Stary 2012-03-01, 19:11   #4105
Dasti80
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
Jak pośladki i tył ud przyuważyłaś? Ja już swoich nie ogarniam...
W lustrze oglądałam swój cellulit i nie spodobały mi się różowe takie jakby odgniecenia od siedzenia i przyjrzałam się dokładnie

Stary 2012-03-01, 19:24   #4106
libretka
Raczkowanie

Cytat:
A ja się pocę pod pachami
ja też i do tego stopy też mi się pocą okrutnie.

Dzisiaj uzupełniłam brakującą wyprawkę i teoretycznie mogę już rodzić, brakuje mi tylko kremu przeciw odparzeniom dla dzidzi, coś na sutki, jakieś kropelki na kolki i na pępek octanisept.

Mam od wczoraj zgagę na którą nic nie pomaga, ani reeni, ani gawiscon, ani banany, mleko czy jabłka.
libretka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:24   #4107
niunia32
Zakorzenienie

Cytat:
W lustrze oglądałam swój cellulit i nie spodobały mi się różowe takie jakby odgniecenia od siedzenia i przyjrzałam się dokładnie
ja takie odgniecenia na biuście ostatnio zobaczyłam. zaraz szukałam kremu na rozstępy. Na szczęście u mnie okazało się to tylko odgniecenie

przywiozłam 3 worki ciuszków

Malinka

Haniusia
niunia32 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:28   #4108
ania_85
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tacca Pokaż wiadomość
To znaczy, że jest dobrze. Storczyki (phalenopsisy) bardzo trudno "ubić". Rzadko się podlewa, na dobrą sprawę spryskiwać nie trzeba... Same rosną i chętnie kwitną.
.
hehe dlatego postanowilam o niego zawalczyc, bo jakbym miala innego zawodnika, to chyba bym odpuscila A storczyka dostalam na imieniny w pracy i kolezanka przed wszystkimi powiedziala "wszyscy wiemy,ze zapominasz o podlewaniu, dlatego dajemy tobie storczyka" i nawet jego zaniedbalam No nic, jest coraz lepiej
ania_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:29   #4109
GaTTa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Efijy Pokaż wiadomość
Dziewczyny ma do Was pytanie. Kupowałyście może pieluchy tetrowe na allegro bo chciałabym zamówić pieluchy i inne kosmetyki itp. i pomyślałam że może macie jakiegoś dobrego sprzedawcę?

Ja zamachiwałam na allegro od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php/r...&change_view=1 pojedynczo tkane i są ok A wiem że któraś z dziewczyn zamawiała chyba te pojedynczy a na pewno te podwójnie tkane i tez jest zadowolona
GaTTa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:52   #4110
Michalowa79
Raczkowanie

Cytat:
System wylosował a to dobre, jak masz takie szczęście to zagraj w totka Napisałaś też, że masz 2 na L4 czyli że możesz chodzić ale masz leżeć?? Wytłumacz to ciemnej istotce

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ----------

Nie śmiej się nie śmiej umarłam ze strachu jak usłyszałam w domofonie że Kontrola z ZUS Na L4 mam 2 ale zwolnienie jest z 20 lutego. A po poniedziałkowym omdleniu w kolejce w przychodni i po 3 godzinach ratowania mnie mam bezwględny nakaz leżenia i nie wstawania.
Zresztą nawet jak wstanę to kręci mi się w głowie więc jak Kobity z ZUSu zobaczyły mnie bladą w piżamie z wielkim brzuchem to cała kontrola potrwała 2 minuty

Cytat:
Czesc Dziewczyny

No jakoś ZUS chyba mam nadgorliwy - 2 moje koleżanki które już są mamusiami też miały kontrole w ciąży - jedna komisję lekarską druga sprawdzanie pracodawcy.

Reklama genialna po jej oglądnięciu mój mężuś oznajmił że on będzie naszemu synowi czytał codziennie - ciekawe kiedy mu się znudzi

Cytat:
Napisane przez SzmaragdowyKotek Pokaż wiadomość
Tak by było rzeczywiście, tylko że u nas chodzi o to, że mój mąż chciał ochrzcić synka, a ja nie - rozmawialiśmy na te tematy jeszcze przed ślubem ale ponieważ nie jest to dla mnie jakiś problem, żeby dziecko było ochrzczone, zgodziłam się na chrzest jeszcze zanim dziecko było w planach po prostu taki kompromis, jak w wielu innych kwestiach. Ja wychodzę z założenia, ze chrzest jako chrzest nikomu nie zaszkodzi, a dziecko i tak sobie wybierze swoją drogę w przyszłości, natomiast nie chciałabym, żeby było wytykane palcami z powodu MOICH przekonań. U nas tak jest w wielu kwestiach - jeżeli widzimy, że drugiej stronie bardzo zależy, to ta, której zalezy mniej odpuszcza, żeby druga była szczęśliwa to jak z imieniem dla dziecka - nasz synek pierwszy miał być Wojtusiem, bo mnie się bardzo to imię podobało, ale widziałam, że mąż znacznie bardziej niż ja chciałby, żeby był Michałkiem no więc ustaliliśmy, że będzie Michałek, ale jak będzie drugi chłopiec, to będzie Wojtuś no i niedługo będę miała Wojtusia, a z chrztem u nas chodzi dokładnie o to samo - mąż chciał, ja zupełnie nie, ale skoro ma przez to być szczęśliwszy, to mnie to nie przeszkadza dziecku chrzest w końcu nie zaszkodzi u nas jakoś tak zawsze patrzymy na to, komu bardziej zależy, komu mniej i kto może odpuścić bez szkody dla siebie i w ten sposób wszyscy są zadowoleni. Myślę, że u nas to dokładnie tak, jak u fonn. Mąż przedstawił racjonalne, logiczne argumenty, które przyjęłam

A z innej beczki - zadzwoniłam wczoraj do mojej pani doktor, bo coś mi ostatnio brzuch twardniał i dzisiaj byłam na kontroli. Szyjka na szczęście długa i zamknięta, ale skończyło się rumakowanie no-spa i dużo odpoczynku czyli powtórka z rozrywki - dokładnie w tym samym czasie miałam tak w pierwszej ciąży. Teraz jeszcze tylko czekam, kiedy mi skoczy ciśnienie, żeby mieć komplet, bo własnie tak miałam poprzednio grunt że szyjka długa, więc i tak lepiej, bo wtedy miałam skróconą. Tak więc będę leżakować zobaczymy czy dalej będą te twardnienia. W każdym razie epi-no dopiero po 36 tygodniu, jak wszystko będzie dobrze i dzień po kwalifikacji do mojego szpitala, żebym nie musiała potem rodzić tam, gdzie nie chcę Na szczęście dzieć duży i dorodny, a drugie dziecko i tak z reguły rodzi się wcześniej, więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
a długa szyjka to ile? Masz jakieś info??
Bo ja po tym omdleniu trafiłam na jakiegoś takiego gina co mnie pożądnie nastraszył i nie wiem teraz czy mu wierzyć i się bać.

Cytat:
Napisane przez libretka Pokaż wiadomość
ja też i do tego stopy też mi się pocą okrutnie.

Dzisiaj uzupełniłam brakującą wyprawkę i teoretycznie mogę już rodzić, brakuje mi tylko kremu przeciw odparzeniom dla dzidzi, coś na sutki, jakieś kropelki na kolki i na pępek octanisept.

Mam od wczoraj zgagę na którą nic nie pomaga, ani reeni, ani gawiscon, ani banany, mleko czy jabłka.
Ale Ci zazdroszczę ja nie mam nic - no ok troszkę ciuszków - nie wiem na co ja czekam - ale przysięgam Wam że czas mi przez palce ucieka.

A na zgagę spróbuj siemie lniane jeśli przełkniesz oczywiście - ja się zmuszam do ciepłej szklaneczki i po 5 minutach spokój
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości