|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Jaki wybieramy tytuł V cz. naszego wątku? | |||
| Nogi mocno zaciskamy, pierwsze porody jeszcze przed nami. |
|
0 | 0% |
| Na nasze maleństwa czekamy, póki co nogi zaciskamy. |
|
0 | 0% |
| Jeszcze z brzuszkami pobiegamy, do porodów trochę czasu mamy. |
|
0 | 0% |
| Pobiegamy jeszcze z brzuszkami, zanim przywitamy się z maluszkami. |
|
2 | 3,39% |
| Wyprawkę powoli kompletujemy, w maju-czerwcu powijemy. |
|
2 | 3,39% |
| Najpóźniej za 3 miesiące powitamy nasze brzdące. |
|
4 | 6,78% |
| Brzuszki mocno podskakują, maluszki na świat się już szykują. |
|
22 | 37,29% |
| Koniec już zimowych chłodów, coraz bliżej do porodów. |
|
15 | 25,42% |
| Już zimy końcówka, teraz czeka porodówka. |
|
6 | 10,17% |
| Wiosna juz za pasem, niedługo pierwsze spotkanie z bobasem. |
|
8 | 13,56% |
| Głosujący: 59. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4081 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
I to nie to, że fajnie i łatwo mi się pisze, bo nieraz ktoś ode mnie z rodziny był w szpitalu, więc znam to z autopsji. Jesteśmy świadomi swoich praw i walczymy o nie w takich sytuacjach. Ja doskonale Was rozumiem. Zarówno taka, jak i mama mojego byli w szpitalu, i nikt nigdy nikomu nie dał żadnego "dowodu wdzięczności" czy "dodatkowej opłaty".
|
|
|
#4082 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Luty, marzec, kwiecień, maj - w czerwcu będzie komplet mam! Mamusie V-VI 2012 c
Cytat:
Cytat:
i ze jeśli przebywasz w innym miejscu niż masz na zwolnieniu to trzeba to zgłosić pracodawcy żeby nie robili problemów. Ale nie wiem dokładnie więc nie powiem. Sama jestem zaskoczona - myślałam ze skoro ZUS wypłacił mi już pierwszy zasiłek to nie będą kontrolować ... |
||
|
|
|
#4083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no a jak wcześniej pytałam masz 1 czy 2? szybcy są albo ktoś ich nasłał dopisek juz doczytałam ---------- Dopisano o 15:54 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ---------- Cytat:
wzięli by się za symulantów
|
|
#4084 |
|
Raczkowanie
|
Sama jestem ciekawa czy miałam pecha czy jakiś "sąsiad życzliwy"
|
|
|
|
#4085 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4086 |
|
Zakorzenienie
|
czemu sąsiad?czy raczej pracodawca?
|
#4087 |
|
Zakorzenienie
|
Dodam jeszcze że na szczęście w szpitalu nie musiałam za nic płacić, ale jakby doszły do mnie takie plotki że powinnam to pewnie bym zapłaciła.
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4088 |
|
Wtajemniczenie
|
agata, proszę Cię. Tu nie trzeba się domagać swoich praw i obowiązków, bo to jest czyn karalny
(przyjmowanie łapówek) i wszyscy o tym wiedzą. Miałam niby przekonywać lekarza, jak jest ważne, żeby operacja była wykonana jak najszybciej? Jakich argumentów niby miałam użyć wobec specjalisty, który dwa tygodnie odracza operację bliskiej mnie osoby? Powodów oczywiście było tysiące, a wiadomo o co tak naprawdę chodziło. Chyba nie muszę pisać, że każdy kolejny dzień zwłoki wiązał się, w tym przypadku, z dużym cierpieniem ![]() Leżał też Tata wcześniej dwa razy w szpitalu i nie trzeba było dawać, ale stajesz czasami przed ścianą i nie ma wyjścia. Edytowane przez Gaabbi Czas edycji: 2012-03-01 o 16:09 |
|
|
|
#4089 |
|
Raczkowanie
|
Pracodawca nie sądzę - jesteśmy w dobrych kontaktach - albo mnie wylosował jakiś system - albo jakiś "życzliwiec" - sąsiad to skrót myślowy.
Ale po ostatniej akcji pod gabinetem lekarskim - jak baby się oburzyły że Pani doktor poprosiła mnie poza kolejką - żebym się nie męczyła w poczekalni czekając - to jakoś mam awersję do ludzi... |
|
|
|
#4090 | |
|
Rozeznanie
|
Ja narazie też, oby tak dalej
![]() Cytat:
Otóz to! Mój pracodawca zatrudnił na moje miejsce dziewczynę, która po miesiącu "zachorowała" i od listopada siedzi na L4 więc teraz jest zatrudniona kolejna osoba, na zastępstwo zastępstwa. Dodam tylko, że laska z dnia na dzień nie przyszła do pracy, a zwolnienie przysłała pocztą a telefon od pracodawcy, odebrała łaskawie po 2 miesiącach!!!. To się nazywa miec tupet |
|
|
|
|
#4091 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4092 |
|
Zadomowienie
|
za pierwszym razem, gdy się go zapytałam to robił dziwne miny... nie wiem, może nie miał zbytnio ochoty, ale teraz przyzwyczaił się do tej myśli i mówi, że będzie tam ze mną i że jak będę rodzić to nic go nie będzie obchodzić, już zapowiedział w pracy dyrektorce, ze w maju bierze z 2 tyg urlopu, i tak ma dużo zaległego bo wcześniej nie chcieli mu dać.
|
|
|
|
#4093 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4094 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja póki co kontroli nie miałam Mnie osobiście nasza służba zdrowia dobija. Ludzie pracujący nie mają czasu i szans się leczyć natomiast babć, którym w domu się nudzi poczekalnia zawsze jest pełna. A jakie jest oburzenie jak lekarz zawoła kogoś z dzieckiem poza kolejką, jakby mogły to by wzrokiem zabiły ![]() A już nie wspomnę o ustąpieniu miejsca kobiecie w ciąży bo to już w ogóle.... Ja osobiście spotkałam się z sytuacją gdzie lekarz zapytał rodziny pacjenta czy chcą żeby przeżył i jeśli tak to trzeba będzie zapłacić.... Łatwo oceniać póki samemu nie znajdzie się w takiej sytuacji... Mój mąż tym razem ma być przy porodzie, powiedział, że będzie się mniej martwił jak będzie przy mnie ![]() Nie wiem jak Wy, ale ja zastrzegłam, że ma stać przy głowie, bo nie chcę żeby patrzył na moje krocze w takim stanie Kurczę kłuje mnie dziś cały dzień ten brzuch
Edytowane przez karozka Czas edycji: 2012-03-01 o 16:36 |
|
|
|
|
#4095 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Napisałaś też, że masz 2 na L4 czyli że możesz chodzić ale masz leżeć?? Wytłumacz to ciemnej istotce ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:03 ---------- Cytat:
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
||
|
|
|
#4096 | |
|
Rozeznanie
|
Czesc Dziewczyny
Ale w kinie bylo faaajnie Bylismy na "Dziewczyna z tatuazem" film bardzo nam sie podobal ![]() Tacca kiedys pisalas jak troskliwie zajmujesz sie swoimi roslinkami, az glupio mi sie zrobilo,do jakiego stanu doprowadzilam storczyka, obcielam mu wszystko i zaczelam w koncu podlewac dzisiaj pojawil sie pierwszy kwiatek![]() Gaabbi trzymam kciuki,zeby u Was wszystko sie poukladalo:przytul W zwiazku czasem bywaja wzloty i upadki, moze jakis weekend spedzony poza domem tylko we dwoje?albo porobcie cos wspolnie?Niedlugo Hania bedzie tak absorbujaca, zaleje Was fala milosci i wejdziecie w nowy moze ciekawszy etap ![]() Michalowa no dziwne ze tak Cie skontrolowali,ehh tylko stresuja niepotrzebnie ![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:11 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4097 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale nie wiem czy to była reklama, może to było na Youtube, nie pamiętam.
Nasz skarb: http://www.suwaczki.com/tickers/klz9mg7ydcco6bvx.png Nasz ślub: http://s3.suwaczek.com/20100922640113.png Jesteśmy razem od: http://s1.suwaczek.com/200706022338.png "Jest bowiem kilka odmian ciszy; najlepsza jest ta, która zapada z wyboru człowieka, a nie przeciw niemu" |
|
|
|
|
#4098 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że M. będzie przy porodzie... on też ![]() Ja odkąd mam ubezpieczenie medyczne, cieszę się, że płacę składkę i za to: nie płacę za leki, lekarzy, położną, badania itp. )
Edytowane przez MonikaFaustyna Czas edycji: 2012-03-01 o 17:26 |
|
|
|
|
#4099 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak by było rzeczywiście ale ponieważ nie jest to dla mnie jakiś problem, żeby dziecko było ochrzczone, zgodziłam się na chrzest jeszcze zanim dziecko było w planach po prostu taki kompromis, jak w wielu innych kwestiach. Ja wychodzę z założenia, ze chrzest jako chrzest nikomu nie zaszkodzi, a dziecko i tak sobie wybierze swoją drogę w przyszłości, natomiast nie chciałabym, żeby było wytykane palcami z powodu MOICH przekonań. U nas tak jest w wielu kwestiach - jeżeli widzimy, że drugiej stronie bardzo zależy, to ta, której zalezy mniej odpuszcza, żeby druga była szczęśliwa to jak z imieniem dla dziecka - nasz synek pierwszy miał być Wojtusiem, bo mnie się bardzo to imię podobało, ale widziałam, że mąż znacznie bardziej niż ja chciałby, żeby był Michałkiem no więc ustaliliśmy, że będzie Michałek, ale jak będzie drugi chłopiec, to będzie Wojtuś no i niedługo będę miała Wojtusia , a z chrztem u nas chodzi dokładnie o to samo - mąż chciał, ja zupełnie nie, ale skoro ma przez to być szczęśliwszy, to mnie to nie przeszkadza dziecku chrzest w końcu nie zaszkodzi u nas jakoś tak zawsze patrzymy na to, komu bardziej zależy, komu mniej i kto może odpuścić bez szkody dla siebie i w ten sposób wszyscy są zadowoleni . Myślę, że u nas to dokładnie tak, jak u fonn . Mąż przedstawił racjonalne, logiczne argumenty, które przyjęłam![]() A z innej beczki - zadzwoniłam wczoraj do mojej pani doktor, bo coś mi ostatnio brzuch twardniał i dzisiaj byłam na kontroli. Szyjka na szczęście długa i zamknięta, ale skończyło się rumakowanie no-spa i dużo odpoczynku czyli powtórka z rozrywki - dokładnie w tym samym czasie miałam tak w pierwszej ciąży. Teraz jeszcze tylko czekam, kiedy mi skoczy ciśnienie, żeby mieć komplet, bo własnie tak miałam poprzednio grunt że szyjka długa, więc i tak lepiej, bo wtedy miałam skróconą. Tak więc będę leżakować zobaczymy czy dalej będą te twardnienia. W każdym razie epi-no dopiero po 36 tygodniu, jak wszystko będzie dobrze i dzień po kwalifikacji do mojego szpitala, żebym nie musiała potem rodzić tam, gdzie nie chcę Na szczęście dzieć duży i dorodny, a drugie dziecko i tak z reguły rodzi się wcześniej, więc mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku
[img=https://wizaz.pl/akcje/garnier/images/recenzje/vbaner.png] Edytowane przez SzmaragdowyKotek Czas edycji: 2012-03-01 o 18:31 |
|
|
|
#4100 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny ma do Was pytanie. Kupowałyście może pieluchy tetrowe na allegro bo chciałabym zamówić pieluchy i inne kosmetyki itp. i pomyślałam że może macie jakiegoś dobrego sprzedawcę?
|
|
|
|
#4101 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mój tak jak Twój - chyba w trakcie jak będą mnie odwozić do szpitala to wreszcie coś powie ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
też się z tym spotkałam i mnie wmurowało - bezczelnie i bez ogródek lekarz powiedział do mojej cioci że jeśli chce żeby jej mężowi uratowali nogę - to musi przynieść następnego dnia tyle i tyle i zostawić w tym i tym biurze, wtedy natychmiast przewiozą go do Otwocka do jednego z najlepszych szpitali ortopedycznych... a jeśli się na to nie zgadza to wolny termin jest za miesiąc - jej decyzji. I co wtedy? logiczne że ratujesz człowieka bez wględu na to jakie prawa masz albo ich nie masz. Idziesz, pożyczasz, płaczesz, ale dajesz - bo dzięki temu mój wójek chodzi. Cytat:
podoba mi się jak ludzie potrafią i chcą ze sobą rozmawiać. Co najważniejsze szanują zdanie drugiej osoby
|
|||||
|
|
|
#4102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Storczyki (phalenopsisy) bardzo trudno "ubić". Rzadko się podlewa, na dobrą sprawę spryskiwać nie trzeba... Same rosną i chętnie kwitną. ![]() Mąż mi przyniósł syrop drosetux... Zobaczymy czy pomoże. Strasznie mnie dusi... |
|
|
|
|
#4103 |
|
Zakorzenienie
|
Przed chwilą zauważyłam rozstępy na pośladkach i z tyłu na udach pod pośladkami
Aniołek (06-2011)[*] Aniołek (11-2010)[*] Po szklistych oczach je poznasz, po chwiejnym głosie Po marzeniach w pył obróconych, po kołysankach nie wyśpiewanych Po imionach nie nadanych, po smutku lepiej lub gorzej skrywanym Po tym wszystkim poznasz Aniołkowe mamy.... |
|
|
|
#4104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4105 |
|
Zakorzenienie
|
W lustrze oglądałam swój cellulit i nie spodobały mi się różowe takie jakby odgniecenia od siedzenia i przyjrzałam się dokładnie
|
|
|
#4106 |
|
Raczkowanie
|
ja też i do tego stopy też mi się pocą okrutnie.
Dzisiaj uzupełniłam brakującą wyprawkę i teoretycznie mogę już rodzić, brakuje mi tylko kremu przeciw odparzeniom dla dzidzi, coś na sutki, jakieś kropelki na kolki i na pępek octanisept. Mam od wczoraj zgagę na którą nic nie pomaga, ani reeni, ani gawiscon, ani banany, mleko czy jabłka. |
|
|
|
#4107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
przywiozłam 3 worki ciuszków
|
|
|
|
|
#4108 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A storczyka dostalam na imieniny w pracy i kolezanka przed wszystkimi powiedziala "wszyscy wiemy,ze zapominasz o podlewaniu, dlatego dajemy tobie storczyka" i nawet jego zaniedbalam No nic, jest coraz lepiej
|
|
|
|
|
#4109 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja zamachiwałam na allegro od tego sprzedawcy http://allegro.pl/listing/user.php/r...&change_view=1 pojedynczo tkane i są ok A wiem że któraś z dziewczyn zamawiała chyba te pojedynczy a na pewno te podwójnie tkane i tez jest zadowolona
|
|
|
|
|
#4110 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Na L4 mam 2 ale zwolnienie jest z 20 lutego. A po poniedziałkowym omdleniu w kolejce w przychodni i po 3 godzinach ratowania mnie mam bezwględny nakaz leżenia i nie wstawania.Zresztą nawet jak wstanę to kręci mi się w głowie więc jak Kobity z ZUSu zobaczyły mnie bladą w piżamie z wielkim brzuchem to cała kontrola potrwała 2 minuty ![]() Cytat:
Reklama genialna po jej oglądnięciu mój mężuś oznajmił że on będzie naszemu synowi czytał codziennie - ciekawe kiedy mu się znudzi ![]() Cytat:
Bo ja po tym omdleniu trafiłam na jakiegoś takiego gina co mnie pożądnie nastraszył i nie wiem teraz czy mu wierzyć i się bać. Cytat:
A na zgagę spróbuj siemie lniane jeśli przełkniesz oczywiście - ja się zmuszam do ciepłej szklaneczki i po 5 minutach spokój
|
||||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

Ja też byłam tego zdania i co mieliśmy zrobić??? Nie życzę nikomu takich sytuacji.

niech się wezmą za prawdziwych symulantów a nie, masz co wpisane w L4 1 czy 2?
na zwolnieniu masz kod B1 czy B2? Chyba żadna z dziewczyn nie miała. A ja się teraz zastanawiam, bo wszędzie jako adres mam podany domowy rodziców, czyli tam gdzie mieszkałam jeszcze pół roku temu. Tutaj nie planujemy długo zabawić, więc nie zmienialiśmy adresu nawet do korespondencji. I co w takim wypadku? Bo w razie kontroli szukali by mnie w domu rodziców i zapewne nie zastali. Pewnie trzeba by się z tego pisemnie tłumaczyć...
nic dodać nic ująć

więc teraz jest zatrudniona kolejna osoba, na zastępstwo zastępstwa. Dodam tylko, że laska z dnia na dzień nie przyszła do pracy, a zwolnienie przysłała pocztą a telefon od pracodawcy, odebrała łaskawie po 2 miesiącach!!!. To się nazywa miec tupet 

i chyba nie zmieni się to do porodu
No nic, jest coraz lepiej