Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1944 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 15:41   #58291
Ag Rafka
Rozeznanie

Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści

O jeżuniu, Klarnecistko, zabiłaś mnie włosami
To niby były proste kiedyś??? Takie rulony????:lo ve:
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:41   #58292
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Pokaż wiadomość
Tęskniłyście troszkę co?
Wracam do żywych i do Was, Mały ma już miesiąc, ja już nie trzęsę się nad nim tak, nie patrzę już w nocy czy oddycha i potrafię zostawić go samego w pokoju i iść zrobić obiad - brawo dla mnie
:
Gratuluję ciekawe czy włoski będą po mamusi

[QUOTE=Martek_;32628112
Testowałam to masełko z Isany na włoski. Konsystencja w nakładaniu okropna. Trzymałam ok 5 godzin. Zmywa się bardzo fajnie. Chyba włosy lubią dimethicone w maskach.. Skręciły się dziś ładnie i puchu praktycznie nie ma . Fakt, wgniotłam jeszcze trochę kremu z biedry, ale myślę że i bez niego efekt by był bardzo zadawalający.
Wklejam zdjęcia.
Ostatnie bez lampy, ale wcale nie mam takiego koloru

Patrzcie jaka jestem łysa na czubku głowy!
Na każdym zdjeciu tak jest. Okropieństwo. Na żywo tego tak nie widać[/QUOTE]

Fajne włoski ja też jestem łysa tam, gdzie mi się kończy przedziałek...

Cytat:
Napisane przez ewcia1807 Pokaż wiadomość
Moje dzisiejsze
Nie są idealne. Mi się baaardzo podobają

Cytat:
Napisane przez vidia9 Pokaż wiadomość
jasne
1.zdjęcie z wakacji, później było cięcie w listopadzie
2.dzisiejsze

Cytat:
Napisane przez Madia Pokaż wiadomość
Kurczę dziewczyny podczytuję Was, zbieram informacje no i w końcu się za te włochy moje zabrałam. Na codzienniku wrzuciłam fotkę po odgnieceniu żelu lnianego.

W sumie jak na te dwa tygodnie (dopiero wtedy kupiłam kosmetyki) to i tak efekty są fajne. Włosy mięciutkie Gorzej z regeneracją po nocy bo zaczynają się puszyć (mam zamiar testować spanie z turbanem, może w międzyczasie kupię inną poszewkę na poduchę) .

Ale już widzę, że coś nie jest dobrze, bo włoski trochę klapnięte (kręcą się tak od połowy) choć z drugiej strony jak mam wybierać klapnięte i gładkie a "potargane" ale z objętością to wolę gładkie

no nic, uczę się ciągle, testuję i podczytuję dalej. Aaa...wrzucę te moje nieszczęsne wczorajsze też tutaj. Choć wczoraj nie były takie złe, nawet mi je dwóch panów kiboli pochwaliło
Jakie zdrowe Zazdraszczam

Jej, ja po olejowaniu, Garnierze AiK, szamponie Joanny z zieloną herbatą i plukingu jak zawsze miałam cudownie miękkie coś na głwoie, skręt na wierzchu lipa... Lokówka i było ok. Bielenda niebieska, czapa i w szkole miałam fajnie na głowie. Za to dzisiaj po nocy buuu... cudowne były, ale po pół godzinie się rozprostowały i spuszyły... ratowałam jak zawsze, ale szalu nie było... Dzisiaj chyba zmoczę, dam odżywkę i potraktuję je tak jak po myciu...

Gdzie tu jest haczyk? Denata nie widzę, ale coś na pewno jest
Pianka flexible curls z Nivea
aqua, isobutane, VP/VA copolymer, propane, aloe barbadensis leaf juice, panthenol, niacinamide, polyqaternium-68, polyqaternium-6, cetrimonium chloride, hydroxetyl cetyldimonium phosphate, butane, PEG-40 hydrogenated castrol oil, citrid acid, sodium benzoate, phenoxyethanol,methylpara ben, hexyl cinnamal, linaool, butyphenyl methylopropional, geraniol, citronello, hydroxyisohexyl 3- carboxaldehyde, benzyl alkohol, limonene, alpha-isomethyl Ionone, parfum.

Odkryłam, ze mam wysoka porowatość... dzisiaj wilgotno na dworze, moje włosy ciągną wodę jak oszalałe...mam wyprost i puch... jest na to jakiś sposób? i szukam odzywki inej niż Garnier AiK, żeby składowo była inna... może jakieś proteiny? hmmmm...
aleksandra987x jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:46   #58293
Klarnecistka
Przyczajenie

AjriszMarta, Ag Rafka dziękuję
Proste pewnie nie były, ale siła sugestii robi swoje...

Chemik z zainteresowań, muzyk z pasji
Klarnecistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 15:50   #58294
iwonsia01
Zadomowienie

Witam i ja. Ja dziś tylko zestaw minimum tj. wymycie odżywką Pottersa do farbowanych, Joanna bs mak i bawełna , krem z biedronki i żel Isana i dyfuzor.Ostatnio znów przycinałam końcówki, znaczy bardziej to polega na równaniu warstw w środku, żeby były równe. Przyznam, że efekty są już okey, przy okazji pozbywam się systematycznie resztek rozjaśniacza z końcówek. Widać w środku zdecydowaną poprawę. Włosy są gładkie a nie takie szorstkie i porowate na całej długości Nie mogę się doczekać aż w całości będą doprowadzone do fajnego stanu Dziś nawet mi się podobały moje włosy ale ta grzywa to jakaś masakra;/ nie mam pomysłu co z nią zrobić. W pierwszej chwili plan był taki żeby część z niej zapuścić bo jest za gęsta, potem naszło mnie, żeby całą zapuścić...ale zanim to nastąpi;/ Sama już nie wiem. Mam ją od zawsze Dałam też fotkę z przodu bo zawsze daję tak z boku Jak widać nie na darmo narzekam na brak objętości;/
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Bez☠tytułu.jpg (94,0 KB, 46 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16215.jpg (58,5 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16216.jpg (54,0 KB, 31 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16218.jpg (52,1 KB, 55 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg SDC16235.jpg (75,1 KB, 37 załadowań)
Stary 2012-03-01, 15:56   #58295
alex1989
Zadomowienie

Pierwszy raz nie mam dziś puchu na włosach! jestem w szoku
Żel lniany się sprawdził jednak trochę naprostował skręt, mam nadzieję że jak nołoże go mniej to będzie ok

moje włosiaki

"Może niektórych kobiet nie da się poskromić. Może potrzebują biegać na wolności, dopóki nie znajdą kogoś, tak dzikiego, aby biegał z nimi."
alex1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:22   #58296
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Martek_ Pokaż wiadomość
Bardziej o cięcię mi chodziło.

Jantar chcesz nakładać na długość czy wcierać?
Spróbuję i tak i tak
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:30   #58297
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Ała! Gdzie obcięłas te włosy? Końcówki?
Od spodu. Nie powiem, że to końcówki - niestety nie. Chyba od szamponu tak mi się porobiło i stwierdziłam, że trzeba uciąć bo nic dobrego z tego nie będzie. Ale to nie pierwszy raz więc może nie będzie źle
Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Aaa i po namyśle radzę ostrożne podejście do CP - o ile głowa porasta tak znowu musiałam depilować łydki, po laserowej pach nie ma śladu, zgrubiały mi brwi! dobrze że nie wąsy brr
U mnie nie widać efektu ani na głowie ani na nogach Chociaż obawiałam się nóg, bo i tak co tydzień muszę depilatorem ciachać, częściej nie miałabym siły

Cytat:
Napisane przez Miskaa78 Pokaż wiadomość
ja tak mam od skrzypu - nogi i pachy prawie 2 razy dziennie trzeba było jechać, a na głowie nie widzę szalonej róznicy
Maszynką to u mnie niestety norma
Cytat:
Spróbuj może kochana dawać mniej i znaleźć swoją ilość, która nie skleja, ja początkowo też z nim przesadzałam i miałam sklejone i przykurzone włosy
Próbowałam dawać mniej to wydawało mi się, że nie starczyło na całe włosy. Mieszałam też z odżywką bs, ale niewiele to dało. Chyba raz się zdarzyło, że byłam z Isany zadowolona.
Cytat:
Napisane przez iwonsia01 Pokaż wiadomość
Witam i ja. Ja dziś tylko zestaw minimum tj. wymycie odżywką Pottersa do farbowanych, Joanna bs mak i bawełna , krem z biedronki i żel Isana i dyfuzor.Ostatnio znów przycinałam końcówki, znaczy bardziej to polega na równaniu warstw w środku, żeby były równe. Przyznam, że efekty są już okey, przy okazji pozbywam się systematycznie resztek rozjaśniacza z końcówek. Widać w środku zdecydowaną poprawę. Włosy są gładkie a nie takie szorstkie i porowate na całej długości Nie mogę się doczekać aż w całości będą doprowadzone do fajnego stanu Dziś nawet mi się podobały moje włosy ale ta grzywa to jakaś masakra;/ nie mam pomysłu co z nią zrobić. W pierwszej chwili plan był taki żeby część z niej zapuścić bo jest za gęsta, potem naszło mnie, żeby całą zapuścić...ale zanim to nastąpi;/ Sama już nie wiem. Mam ją od zawsze Dałam też fotkę z przodu bo zawsze daję tak z boku Jak widać nie na darmo narzekam na brak objętości;/
Piękne loczęta

Moje włosy dziś się podobały mnie i paru innym osobom Spuszyły się już jednak więc nie ma co pokazać. Zrobił się jeden korkociąg, byłby jeszcze jeden już od rana, ale jakiś płaski był (chyba na nim spałam )
Stary 2012-03-01, 16:33   #58298
eiri
Wtajemniczenie

GG do eiri

Cytat:
Napisane przez claudiiin Pokaż wiadomość
O, to dobrze ze piszesz, ona jest nierozpuszczalna? Szkoda, tez chcialam w nia zainwestowac idac za Twoim przykladem, typowo pod wcierki.
Ciekawe co by bylo, jakby tak dodac ten plyn z BU do Jantara...
Mogłoby być ciekawie, ale za sam płyn bulić 20 zeta plus wysyłka...
Ecliptę w proszku i tak polecam - zawsze można wymieszać z olejem i packać włosy przed myciem lub dodawać do odżywki/maski po myciu. Spłukuje się bez problemy.
Cytat:
Jeszcze nie mam, ale planuje zrobic wlasnie 50ml. Wszystko papuguje po Firmie Eiri L-cysteine tez zdarzylo Ci sie dodac?

Nigdy nie miałam cysteiny, bo opowieści o jej smrodku skutecznie mnie zniechęcają do zakupu Gdybym miała pewność, że da się go zabić olejkami eterycznymi to pewnie bym kupiła i używała
Cytat:

Aaa i po namyśle radzę ostrożne podejście do CP - o ile głowa porasta tak znowu musiałam depilować łydki, po laserowej pach nie ma śladu, zgrubiały mi brwi! dobrze że nie wąsy brr
Kurde, a ja w ogóle nie widzę działania CP, wszystko rośnie jak rosło, zapotrzebowanie na maszynki do golenia w normie.
Może porost zawsze miałam wymaksowany
Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość
Czy któraś z Was kupowała kofeinę? Powoli szykuję się do złożenia zamówienia na mazidłach, myślałam też o więziu kofeiny. Z chęcią zrobiłabym sobie jakąś odżywkę/wcierkę przyspieszającą porost włosów... Ale sama nie wiem co i jak W razie czegoś ktoś by mi pomógł? Coś poza kofeiną powinnam zamówić?
Ja kupowałam podobnie jak Eloe liposomy z kofeiną - uwielbiam ich działanie, to delikatne ciepełko po aplikacji Czystą kofeinę też bym chciała, tylko zastanawiam się, jak by jej ułatwić wnikanie. Może za pomocą glikolu propylenowego albo kwasu hialuronowego.
Stary 2012-03-01, 16:40   #58299
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez FelekBezSzelek Pokaż wiadomość

Maszynką to u mnie niestety norma
depilatora pod pachami nie użyję

mój dzisiejszy mega puchacz takiego jeszcze nie miałam
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1154

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 16:58   #58300
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Piękne!!!! (i świetnie,że się Tobie podobają!!!)
Cytat:
Napisane przez agatka89 Pokaż wiadomość
ewcia uwielbiam Twoj skret!!
Cytat:
Napisane przez YouStynka88 Pokaż wiadomość
Oooo jaki efekt, super włoski wyglądają
Cytat:
Ewcia - pięknie jak zawsze :P
Cytat:
Są idealne
Dziękuję Kochane
Cytat:
Kurczę dziewczyny podczytuję Was, zbieram informacje no i w końcu się za te włochy moje zabrałam. Na codzienniku wrzuciłam fotkę po odgnieceniu żelu lnianego.

W sumie jak na te dwa tygodnie (dopiero wtedy kupiłam kosmetyki) to i tak efekty są fajne. Włosy mięciutkie Gorzej z regeneracją po nocy bo zaczynają się puszyć (mam zamiar testować spanie z turbanem, może w międzyczasie kupię inną poszewkę na poduchę) .

Ale już widzę, że coś nie jest dobrze, bo włoski trochę klapnięte (kręcą się tak od połowy) choć z drugiej strony jak mam wybierać klapnięte i gładkie a "potargane" ale z objętością to wolę gładkie

no nic, uczę się ciągle, testuję i podczytuję dalej. Aaa...wrzucę te moje nieszczęsne wczorajsze też tutaj. Choć wczoraj nie były takie złe, nawet mi je dwóch panów kiboli pochwaliło
Fajne

Cytat:
Napisane przez aleksandra987x Pokaż wiadomość
Odkryłam, ze mam wysoka porowatość... dzisiaj wilgotno na dworze, moje włosy ciągną wodę jak oszalałe...mam wyprost i puch... jest na to jakiś sposób? i szukam odzywki inej niż Garnier AiK, żeby składowo była inna... może jakieś proteiny? hmmmm...
Może Artiste z keratyną? Ale dobrze, gdybyś proteiny łączyła razem z nawilżającą odżywką, bo może jeszcze bardziej spuszyć

Cytat:
Ośliniłam monitor!

Moje dziś się średnio spuszyły Yhhh...Może ja jednak mam wysoką porowatość Albo dostatecznie niezabezpieczyłam

A jak to jest z włosami o małej porowatości? Też się mogą puszyć bez zabezpieczenia, czy nie bardzo?

28-...-36-37-38-39-40-41-42-43-44-45-46 -47-48-49-50 ... 60

Zapraszam na mojego kosmetycznego bloga: www.kosmetyczny-raj.blogspot.com
ewcia1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:24   #58301
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
A jak to jest z włosami o małej porowatości? Też się mogą puszyć bez zabezpieczenia, czy nie bardzo?
Mogą, moje się puszą A uważam się za personę, o jedynie minimalnie wyższej porowatości niż Ajrisz.
Eko jest przeze mnie nękane, czekom
I kupiłam tylko Bingo kolagen i kaszmir, powiedzcie mi, że jesteście ze mnie dumne
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:31   #58302
Miskaa78
Kazar Lady

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Mogą, moje się puszą A uważam się za personę, o jedynie minimalnie wyższej porowatości niż Ajrisz.
Eko jest przeze mnie nękane, czekom
I kupiłam tylko Bingo kolagen i kaszmir, powiedzcie mi, że jesteście ze mnie dumne

nękasz?

zła jestem na siebie, ze sie polakomilam na tą darmowa wysyłkę w tym ekosreko

Sarkazm to obrona osób inteligentnych przed otaczającą głupotą..

Miskaa78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:34   #58303
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:

nękasz?

zła jestem na siebie, ze sie polakomilam na tą darmowa wysyłkę w tym ekosreko
Maile, telefony - tego akurat nie odbierają -fb - niech mi kasę przynajmniej zwrócą, najlepiej natychmiast
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:46   #58304
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, dzięki za odpowiedź

Strasznie mnie denerwują supełki na pojedynczych włosach Musze je w końcu powycinać

Stary 2012-03-01, 17:49   #58305
agatka89
Raczkowanie

Wiecie co dziewczyny, tak Was czytam i widze ze narzekacie na puch, ja tez mam i caly dzien sie zastanawiam co zle zrobilam Moze to ta pogoda po prostu tak wplywa? Ja takiej masakry to od poczatku pielegnacji nie mialam

zapuszczam do talii

agatka89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 17:54   #58306
aleksandra987x
Rozeznanie

Cytat:
Może Artiste z keratyną? Ale dobrze, gdybyś proteiny łączyła razem z nawilżającą odżywką, bo może jeszcze bardziej spuszyć
Ta keratyna kusi mnie już jakiś czas

Cytat:
Wiecie co dziewczyny, tak Was czytam i widze ze narzekacie na puch, ja tez mam i caly dzien sie zastanawiam co zle zrobilam Moze to ta pogoda po prostu tak wplywa? Ja takiej masakry to od poczatku pielegnacji nie mialam
Tez obstawiam pogodę... na dodatek moja czapa sie nie nadaje na takie temperatury jak np. dziś +12... wyglądam jak nie z tej planety i chodziłam bez. Z czapką nie byłoby puchu
Stary 2012-03-01, 18:01   #58307
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Może Artiste z keratyną?
Zaczynam tęsknić za tą odżywką
DENKO !
Cytat:
Cytat:
Moje też się puszą, nawet pomimo zabezpieczania Chociaż niedużo ale jednak :P Jak niedobezpieczyłam niedawno to sie tak splątały że się nie dało rozczesać
Nie wiem czy mam taką aż mega niską porowatość zawsze i wszędzie, może ona się robi normalna pod wpływem wilgoci?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:11   #58308
aleksandra987x
Rozeznanie

Tak zwiedzam blog Ajrisz i czytam o tych proteinowych odżywkach, okazało sie, ze mam to: Stapiz, Sleek Line, Repair & Shine Hair Mask (Maska regenerująca z jedwabiem i wyciągiem z pestek słonecznika), tyle, że tam proteiny jedwabiu... kończy mi się, niezgodna z cg, więc odstawiłam i nie wiem, czy zamówić...

A tą Artiste to gdzie dostanę? Małe miasto, kiepskie drogerie, jedynie Schlecker i małe sieciówki...
Stary 2012-03-01, 18:13   #58309
pussynka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez styna15 Pokaż wiadomość
Wiecie co dziewczyny dzwoniłam dziś do tej całej ekostrefy i pytam co z moim zamówieniem. To zmieszany właściciel tego całego cyrku zaczął coś mi mówić,że mieli problemy z dostawą itp. i że akurat wczoraj dostali dostawę z bingo( a ja słyszałam jakieś informacje,że niby wcześniej już była) i,że wyślą mi to jeszcze dziś i nawet dadzą gratisy w postaci dwóch kolejnych odżywek bingo oraz zniżki na kolejne zakupy....taaa jasne już nigdy tam nie zamówie nic, nawet jeśli dawaliby coś za darmo no i teraz czekam na maila z potwierdzeniem wysłania, bo miało od razu być, a nadal nie ma. Zobaczymy co to będzie, jak co to jutro znów do nich zadzwonie.

a i facet mówił,że mieli problem z internetem dlatego na maile nie odpisywali
Zaraz sprawdzę czy mi coś łaskawie napisali. A gratisy niech dają. Hmm... Może zbiorowo powysyłamy do nich maile o tej samej treści/ Zwariują!

Cytat:
Tja, ale reklama od nich Bentleya przyszła Mi nie odpisali, właśnie robię im smród na fanpage'u. Ze mną się nie zadziera

Cytat:
Napisane przez Klarnecistka Pokaż wiadomość
Więc 'dodałam się' do dziennika. Zdjęcia tragiczne niestety.
Proszę o jakieś uwagi, sugestie. Nie dopisałam tam, ze włosy myję 2 razy w tygodniu, częściej nie potrzebuję, ale na trzeci dzień spinam, bo nie da rady do ludzi wyjść
Nie obiecuję częstego odzywania się na forum, ale podczytuję
Piękne!

Cytat:
Napisane przez alex1989 Pokaż wiadomość
Pierwszy raz nie mam dziś puchu na włosach! jestem w szoku
Żel lniany się sprawdził jednak trochę naprostował skręt, mam nadzieję że jak nołoże go mniej to będzie ok
U mnie działa dokładnie tak samo. Nawet lekko smutno mi było poczatkowo (mimo, że nie przepadam za lokami) ale jednak wolę jak się mniej kręca ale tez mniej pusza i bardziej błyszczą Nie oszczędzam więc na lnianym!

Cytat:

Mam nadzieję, że ja tez kiedys taki stan będę nazywała "mega puchaczem"

Grzeję się na płykankę cysteinową. W planach robię ją jutro. powiedzcie tylko jak to z tym smrodem jest? Bo ja to zniosę wszystko. Tylko mam jutro gości - czy to na głowie też cały czas smierdzi czy odparuje zapach?
pussynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:18   #58310
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Co kilka dni Wam piszę
Właśnie PR skacze około zera a wilgotność jest wysoka że hej!. Wg wpisu Eloe i obserwacji moich - to nie jest wymarzony PR włosów!
We wpisie jest link do strony z prognozą z PR - nie trzeba rozumieć zagadnienia zeby odczytać wartość i się do niej odnieść.
Średnio optymalna temp PR wynosi +1 - +15 C

Dalej - w FAQ i tłumaczeniach zagranicznych jest długaśny wpis o wszystkich mozliwych przyczynach puchu
Czytać!

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Tak zwiedzam blog Ajrisz i czytam o tych proteinowych odżywkach, okazało sie, ze mam to: Stapiz, Sleek Line, Repair & Shine Hair Mask (Maska regenerująca z jedwabiem i wyciągiem z pestek słonecznika), tyle, że tam proteiny jedwabiu... kończy mi się, niezgodna z cg, więc odstawiłam i nie wiem, czy zamówić...
Jak patrze za okno (mżawka) to darowałabym sobie 100% CG :P
EDIT
tzn nie upierałabym się szkoda nerwów

Cytat:
A tą Artiste to gdzie dostanę? Małe miasto, kiepskie drogerie, jedynie Schlecker i małe sieciówki...
Drogerie Natura. Tylko

Edytowane przez AjriszMarta
Czas edycji: 2012-03-01 o 18:28
AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:21   #58311
Martek_
Zadomowienie

Cytat:
Bardzo ładne są

Cytat:
Fajne włoski ja też jestem łysa tam, gdzie mi się kończy przedziałek...

Cytat:
Jak widać nie na darmo narzekam na brak objętości;/
To jest brak objętości? Chowam się

Cytat:
Faktycznie się trochę spuszyły, ale nie ma tragedii . Ja puchu uniknęłam, bo żel odgniotłam jak już na miejscu byłam. Powrót był ciężki, ale już jest olej BD i sobie odpoczywają
Stary 2012-03-01, 18:32   #58312
claudiiin
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez agatron77 Pokaż wiadomość
Cenna wiadomość od mojej lekarki. Poradziła żeby nie brać magnezu z wit B6 później niż o 18. Chodzi o to żeby niedługo po zażyciu nie kłaśc się spać, bo wit B6 będzie sie odkładać w nerkach tworząc złogi.
O, dobrze wiedziec

Cytat:
Napisane przez sophistgirl Pokaż wiadomość
i nie tylko do CP, od dwóch tygodni suplementuję się Magnezem, Żelazem, skrzypem i pokrzywą. Efekt? Z pewnością bardziej gęste włosy. Szkoda tylko, że na rękach
Hmm, dopiero jak Was dzis poczytalam to wpadlam na pomysl, zeby obejrzec swoje rece pod tym kątem. Chyba tez sie tam co nieco zagescilo Znaczy moj malo popularny suplemencik cos tam jednak robi z organizmem Zreszta skladowo wyglada naprawde spoko-skrzyp, olej z kielkow pszenicy, wyciag proteinowy z prosa, aminokwasy, wit. C i z gr. B, w tym biotyna, oraz cynk i miedz.

Cytat:

Jak z obrazka, piekne!

Cytat:
A tak se pośmiejem bo mi się przypomniało
Cechą fal jest przyleganie przy głowie, prawda?
Bo mi nie przylegają :P A loków to ja ni mam :P
Specjalnie dla mnie powinien zostać uświęcony trzeci gatunek - pierdzielnik właśnie, czyli wszystko co nie spełnia wymagań ani na loki ani na fale :P
Chyba ni ma reguly Niektorzy maja loki, ale zaczynajace sie nizej, wiec przy glowie tez mniej lub bardziej przylegaja Tak samo fale pewnie nie musza przylegac. Falowane i krecone wlosy czasami ciezko zaszufladkowac i to tez ma swoj urok

Cytat:

Ta grzywa jest calkiem fajna, taka zadziorna Ale jesli jej nie lubisz to sprobuj zapuscic - a jak nie bedzie Ci sie podobalo to najwyzej zetniesz, ale mniej niz teraz (w sensie z mniejszej ilosci wlosow), i moze z mniejsza gestoscia ja polubisz Ja moja grzywke prostuje, ale mam fale, a nawet jak mialam loki to zaczynaly sie nizej niz u Ciebie... Do Twojej fryzury prosta by nie pasowala

Cytat:
Napisane przez eiri Pokaż wiadomość
Mogłoby być ciekawie, ale za sam płyn bulić 20 zeta plus wysyłka...
Ecliptę w proszku i tak polecam - zawsze można wymieszać z olejem i packać włosy przed myciem lub dodawać do odżywki/maski po myciu. Spłukuje się bez problemy.
Nawet nie zwrocilam uwagi na cene, bo tylko przegladalam co tam maja ciekawego, ale jak tak to faktycznie drogo... Fajnie by bylo, jakby byla sama gdzies w sprzedazy w formie rozpuszczonej albo rozpuszczalnej. Ale moze sie skusze na proszek i tak

Cytat:

Nigdy nie miałam cysteiny, bo opowieści o jej smrodku skutecznie mnie zniechęcają do zakupu Gdybym miała pewność, że da się go zabić olejkami eterycznymi to pewnie bym kupiła i używała
Sam zapach roztworu nie jest zly i olejki daja rade, ale po nalozeniu niewiele pomagaja, bo jajo sie przebija z cala moca Plus jest taki, ze po wyschnieciu sie ulatnia, no i taka wcierka to jednak nie plukanka - mniej tego sie daje wiec pewnie nie bedzie tragedii Natomiast jak TŻ bedzie chcial cmoknac mnie w glowe albo zasnac z nosem w moich wlosach to moze byc cos wyczuwalne i tego sie tylko obawiam. Ogolnie przetestuje na pewno i doniose Wam

Wczoraj pofarbowalam wloski na olej, wyszlo fajnie, swiezo, ale rudy refleks jest i tak Nastepnym razem dam popiel. Sa troche bardziej suche, ale cos sie zaradzi Duzo ich wypadlo przy splukiwaniu i to jest najgorsze ;/ Jesli po farbowaniu popielatym odcieniem wyjda podobnie jak moje naturalne to chyba juz dam im spokoj na jakis czas z farbowaniem.
Zrobilam tez ten macerat pietruszkowy, jesli nie skisnie przez te dwa tygodnie to cos nim tez podzialam

EDIT:
pussynka - na moich wlosach po wyschnieciu juz nie bylo czuc (tzn. dla otoczenia, jak przytknelam do nich nos to czulam), ale nie dam sobie reki uciac, ze u Ciebie tez tak bedzie... moze lepiej wyprobuj plukanke w jakis dzien, kiedy nie masz gosci?

CG i olejowanie od listopada 2011 + walka z wypadaniem, zapuszczanie grzywy, powrót do naturalek...

Edytowane przez claudiiin
Czas edycji: 2012-03-01 o 18:39
claudiiin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:41   #58313
iwonsia01
Zadomowienie

wiem właśnie wyglądałabym sztucznie z prostą grzywką i resztą taką puchatą Narazie chyba zapuszczę, żeby można było ją brać tak do góry i żeby się zlewała z resztą włosów na czubku ale to jeszcze potrwa:/ W sumie kiedyś jeden fryzjer się zdziwił, że w ogóle przy kręconych włosach mam grzywkę:P A co do objętości to jest mała, dziś suszyłam dyfuzorem i dlatego takie złudne pojmowanie ich objętości ale nic wszystko przede mną pozdrooo Loczki
Stary 2012-03-01, 18:43   #58314
Madia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Klarnecistka Pokaż wiadomość
Więc 'dodałam się' do dziennika. Zdjęcia tragiczne niestety.
Proszę o jakieś uwagi, sugestie. Nie dopisałam tam, ze włosy myję 2 razy w tygodniu, częściej nie potrzebuję, ale na trzeci dzień spinam, bo nie da rady do ludzi wyjść
O matko piękne te Twoje kręcioły! Ja czekam z niecierpliwością aż moje urosną bardziej. Dziś chciałam zacząć popijanie drożdży, ale paskudztwo okropne. Może tabletki będą lepsze

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 18:43   #58315
yarrowia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez yoanka85 Pokaż wiadomość
To tylko tak szybcikiem wrzucę zdjęcia przed i po hennie Khadi Ciemny Brąz, zadowolona jestem. A połysk
Spuszone są, bo 2 dni po myciu bez regeneracji, a keratyna i kokos się skończyły ponad miesiąc temu.
Eej kiedyś moje włosy tak wyglądałyyy a teraz szykuj się na mega skok skrętu, jak tak napisałam Miśce to mnie w dwa tygodnie przegoniła, że ho ho
Cytat:
Vidia - prześliczne włoski, piękna fryzura
dokładnie takie chcem! będzie trwała
aż taka mocno kręcona?

Cytat:
kurde a ja nic nie zauważyłam może dlatego, że na zimę i tak futro hoduję

Klarnecistka, o ja pierdykam jakie piękne

moje włosy dziś mnie nawet pozytywnie zaskoczyły. Przy takiej wilgotności spodziewałam się miotły po całym dniu, a nawet skręt się uchował
Stary 2012-03-01, 19:32   #58316
Klarnecistka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez pussynka Pokaż wiadomość
Piękne!
Cytat:
O matko piękne te Twoje kręcioły! Ja czekam z niecierpliwością aż moje urosną bardziej. Dziś chciałam zacząć popijanie drożdży, ale paskudztwo okropne. Może tabletki będą lepsze
Cytat:
Napisane przez yarrowia Pokaż wiadomość

Klarnecistka, o ja pierdykam jakie piękne
Dziękuję!

Mmm, pogoda nie służy moim włosom również, puchacz jak nie wiem. Najlepiej wyglądają późną wiosną/wczesnym latem...

Ooo, umiem cytować

Hm, jak to jest z porowatością? Bo myślałam, że mam wysoką, ale moje włosy schną długo, 4-5 h, a wcale nie są jakoś mega gęste...? Przenawilżone raczej też nie.

Chemik z zainteresowań, muzyk z pasji

Edytowane przez Klarnecistka
Czas edycji: 2012-03-01 o 19:34 Powód: dopisek
Klarnecistka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:37   #58317
natalcia250
sentimental animal

mam od rodziców zakaz picia drożdży i łykania CP moi rodzice nie wierzą w nowinki z internetu jeszcze to CP przeżyję, ale kurczę, tyle się dobrego o tych drożdżach naczytałam...

Pieniądze za Jantar wpłacone, pozostaje czekać na paczkę powinna dojść we wtorek albo w środę
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:49   #58318
Karen15
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
mam od rodziców zakaz picia drożdży i łykania CP moi rodzice nie wierzą w nowinki z internetu jeszcze to CP przeżyję, ale kurczę, tyle się dobrego o tych drożdżach naczytałam...

Pieniądze za Jantar wpłacone, pozostaje czekać na paczkę powinna dojść we wtorek albo w środę
Moi nie wierzą w nic co robię. nie słuchaj ich. Udowodnij, że to działa
Karen15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:50   #58319
Madia
Zakorzenienie

Cytat:

Heh, nie ma czego żałować. Przynajmniej jeśli chodzi o smak

Ja dodałam do nich (po zabiciu) kawy, ale tylko dobrą rozpuszczalną zmarnowałam Nie wiem, kwaśne to to i ogólnie odpychające. Chyba żeby z mlekiem spróbować, może byłoby smaczniej...

Zakręcona na punkcie zakręconego włosa od 22.02.2012
Madia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-03-01, 19:52   #58320
ewcia1807
Zakorzenienie

Cytat:

O kurcze...jakoś nie dasz rady obejść tego zakazu?

---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ----------

Cytat:
Heh, nie ma czego żałować. Przynajmniej jeśli chodzi o smak

Ja dodałam do nich (po zabiciu) kawy, ale tylko dobrą rozpuszczalną zmarnowałam Nie wiem, kwaśne to to i ogólnie odpychające. Chyba żeby z mlekiem spróbować, może byłoby smaczniej...
Jak są kwaśne, to są chyba zepsute Może przypadkiem na takie trafiłaś

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 3 (0 użytkowników i 3 gości)

Zasady wysyłania wiadomości