|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58291 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
O jeżuniu, Klarnecistko, zabiłaś mnie włosami
![]() To niby były proste kiedyś??? Takie rulony????
|
#58292 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ciekawe czy włoski będą po mamusi ![]() [QUOTE=Martek_;32628112 Testowałam to masełko z Isany na włoski. Konsystencja w nakładaniu okropna. Trzymałam ok 5 godzin. Zmywa się bardzo fajnie. Chyba włosy lubią dimethicone w maskach.. Skręciły się dziś ładnie i puchu praktycznie nie ma . Fakt, wgniotłam jeszcze trochę kremu z biedry, ale myślę że i bez niego efekt by był bardzo zadawalający.Wklejam zdjęcia. Ostatnie bez lampy, ale wcale nie mam takiego koloru ![]() Patrzcie jaka jestem łysa na czubku głowy! ![]() Na każdym zdjeciu tak jest. Okropieństwo. Na żywo tego tak nie widać[/QUOTE] Fajne włoski ![]() Cytat:
![]() Cytat:
ZazdraszczamJej, ja po olejowaniu, Garnierze AiK, szamponie Joanny z zieloną herbatą i plukingu jak zawsze miałam cudownie miękkie coś na głwoie, skręt na wierzchu lipa... Lokówka i było ok. Bielenda niebieska, czapa i w szkole miałam fajnie na głowie. Za to dzisiaj po nocy buuu... cudowne były, ale po pół godzinie się rozprostowały i spuszyły... ratowałam jak zawsze, ale szalu nie było... Dzisiaj chyba zmoczę, dam odżywkę i potraktuję je tak jak po myciu... Gdzie tu jest haczyk? Denata nie widzę, ale coś na pewno jest ![]() Pianka flexible curls z Nivea aqua, isobutane, VP/VA copolymer, propane, aloe barbadensis leaf juice, panthenol, niacinamide, polyqaternium-68, polyqaternium-6, cetrimonium chloride, hydroxetyl cetyldimonium phosphate, butane, PEG-40 hydrogenated castrol oil, citrid acid, sodium benzoate, phenoxyethanol,methylpara ben, hexyl cinnamal, linaool, butyphenyl methylopropional, geraniol, citronello, hydroxyisohexyl 3- carboxaldehyde, benzyl alkohol, limonene, alpha-isomethyl Ionone, parfum. Odkryłam, ze mam wysoka porowatość... dzisiaj wilgotno na dworze, moje włosy ciągną wodę jak oszalałe...mam wyprost i puch... jest na to jakiś sposób? i szukam odzywki inej niż Garnier AiK, żeby składowo była inna... może jakieś proteiny? hmmmm... |
|||
|
|
|
#58293 |
|
Przyczajenie
|
AjriszMarta, Ag Rafka dziękuję
Proste pewnie nie były, ale siła sugestii robi swoje...
|
#58294 |
|
Zadomowienie
|
Witam i ja. Ja dziś tylko zestaw minimum tj. wymycie odżywką Pottersa do farbowanych, Joanna bs mak i bawełna , krem z biedronki i żel Isana i dyfuzor.Ostatnio znów przycinałam końcówki, znaczy bardziej to polega na równaniu warstw w środku, żeby były równe. Przyznam, że efekty są już okey, przy okazji pozbywam się systematycznie resztek rozjaśniacza z końcówek. Widać w środku zdecydowaną poprawę. Włosy są gładkie a nie takie szorstkie i porowate na całej długości
Nie mogę się doczekać aż w całości będą doprowadzone do fajnego stanu Dziś nawet mi się podobały moje włosy ale ta grzywa to jakaś masakra;/ nie mam pomysłu co z nią zrobić. W pierwszej chwili plan był taki żeby część z niej zapuścić bo jest za gęsta, potem naszło mnie, żeby całą zapuścić...ale zanim to nastąpi;/ Sama już nie wiem. Mam ją od zawsze Dałam też fotkę z przodu bo zawsze daję tak z boku Jak widać nie na darmo narzekam na brak objętości;/
|
#58295 | ||
|
Zadomowienie
|
Pierwszy raz nie mam dziś puchu na włosach!
![]() Żel lniany się sprawdził jednak trochę naprostował skręt, mam nadzieję że jak nołoże go mniej to będzie ok
|
|
|
#58296 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#58297 | ||||
|
Rozeznanie
|
Od spodu. Nie powiem, że to końcówki - niestety nie. Chyba od szamponu tak mi się porobiło i stwierdziłam, że trzeba uciąć bo nic dobrego z tego nie będzie. Ale to nie pierwszy raz więc może nie będzie źle
![]() Cytat:
Chociaż obawiałam się nóg, bo i tak co tydzień muszę depilatorem ciachać, częściej nie miałabym siły Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Moje włosy dziś się podobały mnie i paru innym osobom )
|
||||
|
|
|
#58298 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ecliptę w proszku i tak polecam - zawsze można wymieszać z olejem i packać włosy przed myciem lub dodawać do odżywki/maski po myciu. Spłukuje się bez problemy. ![]() Cytat:
Nigdy nie miałam cysteiny, bo opowieści o jej smrodku skutecznie mnie zniechęcają do zakupu Gdybym miała pewność, że da się go zabić olejkami eterycznymi to pewnie bym kupiła i używała ![]() Cytat:
Może porost zawsze miałam wymaksowany ![]() Cytat:
Czystą kofeinę też bym chciała, tylko zastanawiam się, jak by jej ułatwić wnikanie. Może za pomocą glikolu propylenowego albo kwasu hialuronowego.
|
|
#58299 |
|
Kazar Lady
|
depilatora pod pachami nie użyję
mój dzisiejszy mega puchacz takiego jeszcze nie miałam ![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1154 |
|
|
|
#58300 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dziękuję Kochane
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Ale dobrze, gdybyś proteiny łączyła razem z nawilżającą odżywką, bo może jeszcze bardziej spuszyć ![]() Cytat:
Moje dziś się średnio spuszyły Albo dostatecznie niezabezpieczyłam ![]() A jak to jest z włosami o małej porowatości? Też się mogą puszyć bez zabezpieczenia, czy nie bardzo?
|
|
#58301 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A uważam się za personę, o jedynie minimalnie wyższej porowatości niż Ajrisz.Eko jest przeze mnie nękane, czekom ![]() I kupiłam tylko Bingo kolagen i kaszmir, powiedzcie mi, że jesteście ze mnie dumne
|
|
#58302 | |
|
Kazar Lady
|
Cytat:
nękasz? zła jestem na siebie, ze sie polakomilam na tą darmowa wysyłkę w tym ekosreko |
|
|
|
|
#58303 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
-fb - niech mi kasę przynajmniej zwrócą, najlepiej natychmiast
|
|
#58304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Strasznie mnie denerwują supełki na pojedynczych włosach
|
|
#58305 |
|
Raczkowanie
|
Wiecie co dziewczyny, tak Was czytam i widze ze narzekacie na puch, ja tez mam i caly dzien sie zastanawiam co zle zrobilam
Moze to ta pogoda po prostu tak wplywa? Ja takiej masakry to od poczatku pielegnacji nie mialam
|
#58306 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#58307 | ||
|
Zakorzenienie
|
Zaczynam tęsknić za tą odżywką
![]() DENKO ! Cytat:
Cytat:
Chociaż niedużo ale jednak :P Jak niedobezpieczyłam niedawno to sie tak splątały że się nie dało rozczesaćNie wiem czy mam taką aż mega niską porowatość zawsze i wszędzie, może ona się robi normalna pod wpływem wilgoci? |
||
|
|
|
#58308 |
|
Rozeznanie
|
Tak zwiedzam blog Ajrisz i czytam o tych proteinowych odżywkach, okazało sie, ze mam to: Stapiz, Sleek Line, Repair & Shine Hair Mask (Maska regenerująca z jedwabiem i wyciągiem z pestek słonecznika), tyle, że tam proteiny jedwabiu... kończy mi się, niezgodna z cg, więc odstawiłam i nie wiem, czy zamówić...
A tą Artiste to gdzie dostanę? Małe miasto, kiepskie drogerie, jedynie Schlecker i małe sieciówki... |
|
|
|
#58309 | |||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Nie oszczędzam więc na lnianym!Cytat:
![]() Grzeję się na płykankę cysteinową. W planach robię ją jutro. powiedzcie tylko jak to z tym smrodem jest? Bo ja to zniosę wszystko. Tylko mam jutro gości - czy to na głowie też cały czas smierdzi czy odparuje zapach? |
|||||
|
|
|
#58310 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie PR skacze około zera a wilgotność jest wysoka że hej!. Wg wpisu Eloe i obserwacji moich - to nie jest wymarzony PR włosów! We wpisie jest link do strony z prognozą z PR - nie trzeba rozumieć zagadnienia zeby odczytać wartość i się do niej odnieść. Średnio optymalna temp PR wynosi +1 - +15 C Dalej - w FAQ i tłumaczeniach zagranicznych jest długaśny wpis o wszystkich mozliwych przyczynach puchu Czytać! ![]() ---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- Cytat:
EDIT tzn nie upierałabym się szkoda nerwówCytat:
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-03-01 o 18:28 |
|||
|
|
|
#58311 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
To jest brak objętości? Chowam się ![]() Cytat:
. Ja puchu uniknęłam, bo żel odgniotłam jak już na miejscu byłam. Powrót był ciężki, ale już jest olej BD i sobie odpoczywają
|
|
#58312 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Znaczy moj malo popularny suplemencik cos tam jednak robi z organizmem Zreszta skladowo wyglada naprawde spoko-skrzyp, olej z kielkow pszenicy, wyciag proteinowy z prosa, aminokwasy, wit. C i z gr. B, w tym biotyna, oraz cynk i miedz.Cytat:
![]() Cytat:
Niektorzy maja loki, ale zaczynajace sie nizej, wiec przy glowie tez mniej lub bardziej przylegaja ![]() Cytat:
Ta grzywa jest calkiem fajna, taka zadziorna Ja moja grzywke prostuje, ale mam fale, a nawet jak mialam loki to zaczynaly sie nizej niz u Ciebie... Do Twojej fryzury prosta by nie pasowala Cytat:
![]() Cytat:
Natomiast jak TŻ bedzie chcial cmoknac mnie w glowe albo zasnac z nosem w moich wlosach to moze byc cos wyczuwalne i tego sie tylko obawiam. Ogolnie przetestuje na pewno i doniose Wam ![]() Wczoraj pofarbowalam wloski na olej, wyszlo fajnie, swiezo, ale rudy refleks jest i tak Nastepnym razem dam popiel. Sa troche bardziej suche, ale cos sie zaradzi Duzo ich wypadlo przy splukiwaniu i to jest najgorsze ;/ Jesli po farbowaniu popielatym odcieniem wyjda podobnie jak moje naturalne to chyba juz dam im spokoj na jakis czas z farbowaniem.Zrobilam tez ten macerat pietruszkowy, jesli nie skisnie przez te dwa tygodnie to cos nim tez podzialam ![]() EDIT: pussynka - na moich wlosach po wyschnieciu juz nie bylo czuc (tzn. dla otoczenia, jak przytknelam do nich nos to czulam), ale nie dam sobie reki uciac, ze u Ciebie tez tak bedzie... moze lepiej wyprobuj plukanke w jakis dzien, kiedy nie masz gosci?
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-03-01 o 18:39 |
|||||||
|
|
|
#58313 |
|
Zadomowienie
|
wiem właśnie wyglądałabym sztucznie z prostą grzywką i resztą taką puchatą
Narazie chyba zapuszczę, żeby można było ją brać tak do góry i żeby się zlewała z resztą włosów na czubku ale to jeszcze potrwa:/ W sumie kiedyś jeden fryzjer się zdziwił, że w ogóle przy kręconych włosach mam grzywkę:P A co do objętości to jest mała, dziś suszyłam dyfuzorem i dlatego takie złudne pojmowanie ich objętości ale nic wszystko przede mną pozdrooo Loczki
|
#58314 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58315 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a teraz szykuj się na mega skok skrętu, jak tak napisałam Miśce to mnie w dwa tygodnie przegoniła, że ho ho ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
może dlatego, że na zimę i tak futro hoduję Klarnecistka, o ja pierdykam jakie piękne moje włosy dziś mnie nawet pozytywnie zaskoczyły. Przy takiej wilgotności spodziewałam się miotły po całym dniu, a nawet skręt się uchował
|
|
|
#58316 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Mmm, pogoda nie służy moim włosom również, puchacz jak nie wiem. Najlepiej wyglądają późną wiosną/wczesnym latem... Ooo, umiem cytować Hm, jak to jest z porowatością? Bo myślałam, że mam wysoką, ale moje włosy schną długo, 4-5 h, a wcale nie są jakoś mega gęste...? Przenawilżone raczej też nie.
Zakręcona! 3a/w porywach do 3b Chemik z zainteresowań, muzyk z pasji Edytowane przez Klarnecistka Czas edycji: 2012-03-01 o 19:34 Powód: dopisek |
|
|
|
|
#58317 |
|
sentimental animal
|
mam od rodziców zakaz picia drożdży i łykania CP
moi rodzice nie wierzą w nowinki z internetu jeszcze to CP przeżyję, ale kurczę, tyle się dobrego o tych drożdżach naczytałam... Pieniądze za Jantar wpłacone, pozostaje czekać na paczkę
|
#58318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58319 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja dodałam do nich (po zabiciu) kawy, ale tylko dobrą rozpuszczalną zmarnowałam Nie wiem, kwaśne to to i ogólnie odpychające. Chyba żeby z mlekiem spróbować, może byłoby smaczniej...
|
|
|
|
|
#58320 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 19:52 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Cytat:
Może przypadkiem na takie trafiłaś
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:15.

ciekawe czy włoski będą po mamusi 

Dałam też fotkę z przodu bo zawsze daję tak z boku

Albo dostatecznie niezabezpieczyłam 
i pytam co z moim zamówieniem. To zmieszany właściciel tego całego cyrku zaczął coś mi mówić,że mieli problemy z dostawą itp. i że akurat wczoraj dostali dostawę z bingo( a ja słyszałam jakieś informacje,że niby wcześniej już była) i,że wyślą mi to jeszcze dziś i nawet dadzą gratisy w postaci dwóch kolejnych odżywek bingo oraz zniżki na kolejne zakupy....taaa jasne już nigdy tam nie zamówie nic, nawet jeśli dawaliby coś za darmo