|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1621 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
widac wszystkie nasze dzieci grzeczne ja swoja przekupowalam zeby nie wychodzila wczoraj bo prezenty beda raz na 4 lata Cytat:
matko uwielbiam to jesc chyba poprosze tesciowke zeby mi zrobila na niezdiele Cytat:
dzien doberek lachonki ja jakas niewyspana dzisiaj, choc spalo mi sie wygodnie i bez wstawania na szczoszka zupelnie nie pamietam co mi sie snilo na dzisiaj planowalam okna myc ale poki co mi sie nie chce
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|||
|
|
|
#1622 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wiosenne mamy witają się z pociechami. Rozpakowywanie marcówek i kwietniówek 20
Cytat:
z Antkiem skończyłam jeździć miesiąc przed porodem. Inni jeżdżą z groźniejszymi chorobami i stwarzają zagrozenie na drogach a ja będąc zdrową kobietą nie mam jeździć?
|
|
|
|
|
#1623 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ijaaa też uwielbiam
godzina 16:30 najszczęśliwszy dzień w moim życiu narodziny syna Filipa!!! |
|
|
|
|
#1624 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#1625 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1626 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale jezdze tez mazda tesciowej (taka mala) i tam tez sie mieszcze wiec spoko jest hihi
|
|
|
|
#1627 | ||||||
|
Gang Iren
|
Dzien dobry!
Ja nawet wyspana. Wczoraj mialam dzien lenia,a dzisiaj od rana planuje co tu do zrobienia.Taka siebie wole,jak mi sie chce ![]() Cytat:
Cytat:
Jeszcze chce kupic sobie rekawiczki,a to dla odmiany...z czaszkami ![]() Cytat:
No i ![]() Cytat:
I taki prezent zrobiony wlasnorecznie jest wyjatkowy.Podziwiam cie! Cytat:
I jeszcze ten strach o dziecko. Zycze ci,zeby wszystko bylo dobrze. Trzymaj sie Cytat:
![]() Co to jest??
|
|
#1628 |
|
Zakorzenienie
|
Zmykam wstawić obiad, ogarnąć łazienkę i posprzątać kuchnię
do 14 mam czas bo potem idę po Antka
|
|
|
|
#1629 |
|
Wtajemniczenie
|
witajcie
![]() weszłam na wasz wątek z sentymentu jestem mamą marcowo kwietniową ale 2011.. jeszcze 10 miesięcy temu przeżywałam to samo co Wy teraz ![]() zyczę Wam dziewczyny wszystkiego dobrego..szybkiego i bezbolesnego porodu..zdrowia i siły wierzcie mi.. cała ta "szalona impreza" zwana porodem jest warta tego bólu.. szybko się o nim zapomina...a tulenie maleństwa w ramionach jest nieocenioną nagrodą.. |
|
|
|
#1630 | |
|
Gang Iren
|
Cytat:
|
|
#1631 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
własnie też mi się wydaje że jeśli mam jakieś umiejętności to mogę właśnie w ten sposób je wykorzystac bo o wiele łatwiej jest coś kupic i pewnie nie raz jeszcze kupię ale jakoś tak naszło mnie na zrobienie czegoś specjalnie dla Mamy tym bardziej że jak pisałam ze zdrowiem u niej nie najlepiej myślę że będzie sie cieszyc
|
|
|
|
#1632 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Widzę, że my idziemy łeb w łeb.... choć mi się wydawało, że jestem troszkę bardziej w tyle... ale moja gin tak mnie już nstawia, że Hania będzie z nami na Wielkanoc... a to już niedługo.... No i rozmawiałam ostatnio z pediatrą kardiologiem i powiedział mi, że teraz to już spokojnie - nie musimy się o Maleństwa martwić. Fakt, najlepiej będzie im jak najdłużej w brzuszkach... i powiem szczerze, że Jego opinia bardzo mnie uspokoiła... Zwłaszcza, że ma synka w mojej grupie i mówi, że tylko raz w życiu zdecydował się na antybiotyk (Jaś ma 5 lat) a tak wszystkie infekcje leczy bez antybiotyków.... |
|
|
|
|
#1633 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
już pal sześć dolegliwości ciążowe, ale coraz częściej myślę, że małej byłoby lepiej poza moich pochorowanym cielskiem
|
|||
|
|
|
#1634 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ale to chyba charakter decyduje, moja mama też urodziła się w niedzielę i zdecydowanie do leniwych nie należy ![]() Widzę że też jesteś z Krakowa Gdzie będziesz rodzić??? Ja w Ujastku, tam pracuje gin do której chodziłam na USG i na końcowe wizyty i ona stwierdziła że przyjedzie w niedziele pomimo że nie ma dyżuru, bo dyżur miała wczoraj i ma w nast środę, więc jak przyjedzie to dobrze ![]() Tak poza tym dzień dobry dziewczynki ![]() U nas noc na spokojnie minęła, nie licząc wstawania do toalety. Położyłam się już po 21 bo mi się chciało spać i już o 2 byłam wyspana i nie mogłam spać ale jakoś przedrzemałam do 7
|
|
#1635 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ja się właśnie zastanawiam,czy u mnie się cholestaza właśnie od antybiotyku nie zaczęła - na początku lutego wylądowałam w spzitalu po wymiotach po furaginie, i dali mi biofuroksym na bakterie. wtedy lekko zaczęło podswędzać, ale uznałam, że to szpitalne prześcieradła mnie drapią. Tydzień temu skończyłam duomox, rozswędziało się na dobre. Pociesza mnie, że jest już względnie bezpiecznie, ale boję się obumarcia płodu, jak się to nazywa fachowo, a zdarza w cholestazie. Chciałabym urodzić zanim coś się zacznie poważnie dziać. |
|
|
|
|
#1636 |
|
Zadomowienie
|
to ja już w miarę poogarniałam mieszkanie teraz do sklepu potem śniadanko jakis film i będe dalej tworzyc
wiem wiem mam fazę z tym szydełkiem ostatnio ![]() a w sobote ma teśc przyjechac bo zostawil szwagrowi mieszkanie powiedzial ze moze sobie je remontowac itd i zamieszkac ze swoją dziewczyną a sam się wyprowadził do tej swojej i teraz sie dowiadujemy ze ma zamiar sie wpakowac spowrotem do tego mieszkania na 2 miesiace bo bedzie mial robote u znajomego i nie oplaca mu sie codziennie 40km jechac zeby wracac do panienki. A dziewczyna szwagra na dniach ma sie wprowadzac i szwagier sie go pyta jak on sobie to wyobraza on teśc i dziewczyna szwagra na 2 pokojach zero prywatności , teśc na to ze przeciez moze na dwa miesiace dziewczyna szwagra isc spowrotem do mamy mieszkac
|
|
|
#1637 | |||
|
Zakorzenienie
|
to ziemniaki wymieszane z kapusta
takie slaskie danie - mi smakuje jak nie wiem i moglabym jesc jesc i jesc http://www.minrol.gov.pl/pol/Jakosc-...ie/Ciapkapusta Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:15 ---------- Poprzedni post napisano o 09:12 ---------- Cytat:
Cytat:
|||
|
|
|
#1638 |
|
Wtajemniczenie
|
witam w marcu
balbinka super ze już się czopa pozbyłaś ![]() Aguskaaa czyli najpóźniej za tydzień synek będzie z tobą ale super natkulec no proszę ty już lada dzień będziesz ściskała maleństwo kurcze zaczynam wam dziewczyny zazdrościć może ta pełnia księżyca w przyszłym tygodniu zadziała i na mnie, oby!!! ![]() claudia no to gratuluje równiez pozbycia się czopa czyli jednak coś się dziejekurcze w związku z tym że już marzec musze się zabrać i rachunki znów popłacić bo jakbym wylądowała na porodówce to mąż raczej mi tego nie ogarnie i się może okazać że odłączą nam prąd lub gaz
|
#1639 |
|
Zakorzenienie
|
aaa i kciuki za Agabi
|
|
|
#1640 |
|
Rozeznanie
|
ja tez tak czasem mam w okolicy żeber zwłaszcza jak wstaje A ja dziś pakowanie ile sztuk tych jednorazowych majtasów zabrać???
|
#1641 | |
|
Zakorzenienie
|
Dober
![]() Cytat:
Na dodatek Tż mnie wkurzył, bo jak wyjeżdżaliśmy z domu to zrobiłam generalne porządki. TŻ nocował sam jedną noc i zostawił takie syf że nóż mi się w kieszeni otwiera
|
|
|
|
|
#1642 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
dla wszystkich cioć, zdjęcie Dominika
|
|
#1643 |
|
Wtajemniczenie
|
czesc Dziewczynki
![]() i jaki wynik meczu byl w rezultacie? w tv wczoraj nie moglismy znalezc tego meczu, ale moze dlatego ze Anglia grala z Holandia. natka w tym pobliskim miasteczku to szarzuja strasznie tez Polacy, w dzien jesli sie widzi pijacych gdzies na ulicy to wlasnie Polakow, bylam swiadkiem raz bojki w sklepie o 17 godzinie, bylo juz ciemno, alez sie balam, ale nawet w dzien stoja pijani albo sie szwendaja i tylko bluzgi leca na wszystkie strony. nie lubie jezdzic do tego miasteczka, wole pojechac 25 km do wiekszego ale spokojniejszego miasta i nie ogladac tych meliniarzy. moim zdaniem powinni byc deportowani od razu albo placic jakies kary, albo dostac po tych glupich pijackich lbach palami. a jak na zlosc w tym miasteczku policje bardzo rzadko widac. aaagga Dominis jest uroczy!!! Edytowane przez MoniaHan Czas edycji: 2012-03-01 o 09:45 |
|
|
|
#1644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
śliczności
|
|
|
|
#1645 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Najwazniejsze ze w szpitalu bedziesz pod okiem lekarzy.Ja sie super dzis wyspalam i na sniadanie pochlonelam 3 wielkie kanapki z nutella. POgoda u mnie piekna, slonko, cieplo, ptaki spiewaja. Ide na pieszo do pracy wiec Milego dnia brzuchacze... |
|
|
|
|
#1646 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Hehe coś Nas łączy obie rodzimy w kwietniu i obie jesteśmy z sierpnia ![]() Cytat:
Cytat:
Witam Was ![]() Jaki ja dzisiaj sen miałam śniło mi się że goni mnie wataha wilków i stado byków... no masakra Wy tak o tym sprzątaniu a mi się nic nie chce... ogólnie nie lubię sprzątać. Robię to wtedy kiedy muszę i widzę że jest brudno ale na siłę sobie nie szukam rzeczy do sprzątania ![]() za wizyty dzisiejsze i zbliżające się porody zaczął się marzec więc teraz się nieźle rozkręci rozpakowywanie |
|||
|
|
|
#1647 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny miłęgo dnia
![]() Kciuki za wszystkie, które mają dzis wizyty no i za agabi ![]() ![]() aaagga jaki uroczy ten Twój syniu, do zacałowania Jak sobie pomyślę że ja niedługo swoją królewnę zobaczę to normalnie mam ciarki Nie do wiary to wszystko co się dzieje ![]() Widzę że się szykuja kolejne porody Ja stwierdziłam że na razie jeszcze nei rodzę, a już na pewno nie w tym tygodniu bo w niedziele mam do zdania egzamin :P
|
|
|
|
#1648 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Niech sie zdrowo chowa
|
|
|
|
|
#1649 | ||
|
Gang Iren
|
Cytat:
Cytat:
Bo z meza obowiazkow to jest tylko praca w sumie. A z moich...wszystko w sumie.Rachunki,zakupy,zal atwianie wszelkich spraw:bankowych,urzedowyc h itp.Jeszcze sie boje,zebym potem nie zaniedbala corki szkoly,bo trzeba jej w lekcjach pomagac,no i do komunii musi sie uczyc tych wszystkich modlitw,formulek. A jak to bedzie wygladalo w pierwszych tyg po porodzie to nie wiem ![]() Slicznosci malutkie!
|
|
#1650 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:31.

) furagin na siuski mam przepisany bo małe bakterie. Kolejna wizyta za tydzień na piątek a jak urodze to widzimy się w klinice =p wyniki w normie
jak to ujął "za☠☠☠iste"
widac wszystkie nasze dzieci grzeczne
ja jakas niewyspana dzisiaj, choc spalo mi sie wygodnie i bez wstawania na szczoszka 

tyle po mieście nie jeżdżę. Chociaż wiem, nawet przed domem może stać się nieszczęście.

Jestem wykończona tym ciągłym bólem. Wzięłam kąpiel i trochę przycichło ale nie wiem co dalej będzie.

bo zostawil szwagrowi mieszkanie powiedzial ze moze sobie je remontowac itd i zamieszkac ze swoją dziewczyną a sam się wyprowadził do tej swojej i teraz sie dowiadujemy ze ma zamiar sie wpakowac spowrotem do tego mieszkania na 2 miesiace bo bedzie mial robote u znajomego i nie oplaca mu sie codziennie 40km jechac zeby wracac do panienki. A dziewczyna szwagra na dniach ma sie wprowadzac i szwagier sie go pyta jak on sobie to wyobraza on teśc i dziewczyna szwagra na 2 pokojach zero prywatności , teśc na to ze przeciez moze na dwa miesiace dziewczyna szwagra isc spowrotem do mamy mieszkac 
może ta pełnia księżyca w przyszłym tygodniu zadziała i na mnie, oby!!!