W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Zdrowie i Medycyna > Dietetyka > W krzywym zwierciadle odchudzania

Notka

W krzywym zwierciadle odchudzania
Jest do jedyne forum, na którym zamieszczamy wszystkie diety, które promują odchudzanie poprzez drastyczne ograniczenie kaloryczności, tzw. "diety głodówkowe", które nie mają nic wspólnego ze zdrowym odżywianiem.
  • Jest to forum stworzone dla osób, które chcą zwalczać wszystkie choroby powiązane z zaburzeniem łaknienia (anoreksja, bulimia, kompulsywne objadanie się) oraz dla osób, które pragną takim osobom radzić, pomagać i wspierać.
  • Na tym forum nie można namawiać do drastycznych metod zrzucania wagi, lecz można pisać o terapii przy ED.
  • Jedynie na tym forum osoby z zaburzeniami łaknienia mogą tworzyć swoje grupy wsparcia.
  • Forum to nie zastępuje psychologa ani profesjonalnej terapii.
  • Redakcja nie bierze odpowiedzialności za udzielane tutaj porady, natomiast z pełną stanowczością będziemy tępić wszelkie wątki "pro-ana".
  • Na forum obowiązuje dodatek do regulaminu, zapoznaj się z nim zanim weźmiesz udział w dyskusji.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2012-03-01, 17:57   #1141
feciuch
Raczkowanie

Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek

Remember- jestem 98'
Tak z 3/4 razy dziennie wchodzę tu i za każdym razem mam zaległą 1 całą stronę albo nawet 2 ;D Niesamowity wątek
Wczoraj wyszło na to ,że byłam na meczyku z Portugalią na Narodowym ;D Piękny obiekt Przeszłam tak gdzieś z 3 km, bo od samochodu do stadionu troszkę było... Przez ten mecz spałam 5,5 h i chodziłam przymulona caly dzień, na historii prawie zasnęłam a teraz jeszcze dodat. niemiecki mnie czeka... więc uciekam, wieczorkiem podam dane jadłospisowe ;P Teraz... germanizacja...

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
feciuch jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 18:10   #1142
201612080925
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
Dzięki za rady, ale tak po pierwsze co mam dodać do owsianki jajka? Tutaj się nie za bardzo zgodzę bo uważam że akurat moja owsianka była bardzo pożywna i wystarczająca Co do Kubusia to tylko taka przekąska a nie posiłek właściwie Obiad hmm nie będę codziennie jadła na obiad soczewicy masz jakieś inne pomysły na białko? Co do następnego posiłku to też właściwie nie posiłek a taka przekąska zjedzona na mieście No a do serka na pewno coś dodam samego bym nie zjadła
O i nie uważam żeby to było mało Ja się naprawdę tym najadłam, więcej bym w siebie nie wsadziła
Napisałam, że owsianka jest ok, tylko teoretycznie w każdym posiłku powinno znaleść się białko, węgle i warzywa. Nikt nie mówi że musisz jeść owsiankę z jajkiem, możesz zjeść je przecież osobno. Ja tak robię, wiem że owsianka jest bardzo sycąca, wiec jem jej trochę i np. trochę jajecznicy z warzywami. Lubię mieszać
Skoro to tylko przekąski to się nie czepiam, myślę tylko że można by je zamienić na coś bardziej wartościowego, nie same węgle
A na obiad jest przecież mnóstwo możliwości: ryby, chude mięso, gorzej jak jesteś wegeterianką (jesteś?), ale też są wyjścia: omlety z warzywkami, kotlety sojowe (uwielbiam ), w sumie z soi jest pełno produktów, a z soczewicy i kasz można zrobić naprawdę pyszne kotleciki

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Jeśli za bardzo się czepiam, wybaczcie. Możnie nie jestem jakimś autorytetem, ale chcę dobrze
201612080925 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 18:30   #1143
blue_jeans
Raczkowanie

Załamałam się. Śpię cały dzień i jem. Nic niezdrowego, ale mimo wszystko. Troche poćwiczyłam, na więcej nie mam sił, a mam jeszcze jutro ogromny sprawdzian, na który umiem jedno zdanie...

Nie suszę ani nie prostuję włosów - 50 dni!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."
blue_jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:05   #1144
feciuch
Raczkowanie

blue_jeans - będzie dobrze, jesteśmy z Tobą A toż dlaczego cały dzień w łóżeczku ? ;>

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
Stary 2012-03-01, 19:15   #1145
katherina_93
Raczkowanie

GG do katherina_93

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
Też musze troszke skrzyczeć: mało kalorii!! Po pierwsze: owoc to nie posiłek, a musli jest strasznie naładowane cukrem, nie dałoby się zamienić na np. owsiankę? Po drugie: twoje posiłki są strasznie mało wartościowe. Mało białka, tłuszczy NNKT, popracuj nad tym.
NIE!! z musli nie zrezygnuje
świadoma jestem że mało ale jak człowiek chodzi na praktyki rano zjada normalny posiłek a na drogę w kieszeń jabłko, musli i jogurt bo wnieść jedzenia na hotel mi nie wolno, a na stołówce dziś był makaron z "sosem" wieprzowym <o ile sosem można nazwać mieso, makę i olej wymieszany razem> . dopiero po powrocie zjadam puźny obiad, potem biegam a jak wracam do domu, to mam taki kipisz w żołądku że nie mam na nic ochoty i siła wciskam w siebie jogurt dla formalności....
Defakto mało zdrowo....
W porównaniu do tamtego raku?? wyjście z treningu:cel 1-sklep. cel 2- 2 paczki wielkich chipsów, cel 3-zjadanie jednej w drodze do domu, a drugiej w łóżku....

ZDROWA PIĘKNA

JESIEŃ DAMY RADĘ !!!

Edytowane przez katherina_93
Czas edycji: 2012-03-01 o 19:16
katherina_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:16   #1146
zlossi
Raczkowanie

Thumbs down Dot.: W pogoni za zgrabną figurą-dla nastolatek

mój dzisiejszy jadłospis to jakiś dramat..
śniadanie: owsianka
2. garsc paluszków
3.kisiel
4. 2 kanapki żytniego z jajkiem
5. garsc paluszków

a z ćwiczeń tylko po 200 na każdą noge unoszeń 100 brzuszków i 50 podnoszeń bioder. złe samopoczucie

`Jeśli chcesz znajdziesz sposób, jeśli nie znajdziesz powód`[

* piję skrzyp! piję pokrzywę!
25.06.12
zlossi jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:26   #1147
Melia123
Rozeznanie

Cześć Dziewczyny Dopiero do domu wróciłam i jestem zadowolona, zaraz zrobię sobie kolację, tylko jeszcze nie wiem co
Póki co zjadłam:
Śniadanie: płatki kukurydziane z otrębami i mlekiem
Przekąska: banan
II Śniadanie: Sałatka z banana, pomarańczy, jogurtu naturalnego (5 łyżek), łyżki otrębów, 2 łyżek płatków i pół łyżki wiórek kokosowych
Obiad: (w szkole): Szklanka ryżu brązowego, duża ilość brokułów, kalafiora, selera, marchwi i pora

Jest ok? Czy coś jeszcze zmienić? Aha i gdzieś po drodze napiłam się łyka mleka czekoladowego od koleżanki, ale to chyba nie jest wielki grzech?
Sprawdzian z historii sztuki mi poszedł chyba źle... Slajdów prawie w ogóle nie napisałam, tylko teorię w zasadzie i to nie wszystko... Ale to nic, jestem szczęśliwa, widziałam się z TŻem dzisiaj i tak jakoś wszystko jest piękniejsze

Na kolację chyba zjem podobnie jak wczoraj, warzywka i 2 jajka, bo dziś w sumie prawie wcale białka nie było, nie mam pomysłu co dodać do tego szkolnego obiadu... Kotlety sojowe może, tylko muszę kupić, albo jogurt naturalny (więcej, więcej) lub serek wiejski, jak myślicie?

Aaa i wf dziś był męczący nawet, grałyśmy w kosza (w 6 osób, więc trzeba było się nabiegać ). A jutro mam wf i fitness i ćwiczenia w domu, jak pięknie
Melia123 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:30   #1148
93Natalia
Przyczajenie

hej chciałabym schudnąć, ale nie wychodzi mi to , zawsze kończy się na słomnianym zapale, jest ktoś kto mógłby mi pomóc , jakieś rady ?? zawsze to coś .poomocy
93Natalia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:31   #1149
feciuch
Raczkowanie

Podziw... ja nie mogę jakoś do niczego się skusić... zaraz pewnie pójdę coś poćwiczę.. ale to niewiele...Oj zobaczę. Ja jakoś nie umiem się przełamać ,żeby Wam swoje zdjęcie wysłać.. :/

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
Stary 2012-03-01, 19:35   #1150
93Natalia
Przyczajenie

hej, chciałabym schudnąć , ale zawsze gdy zabieram się do tego to konczy się na słomnianym zapale, jest ktoś kto mógłby mi coś poradzić ? poomocy (
Stary 2012-03-01, 19:35   #1151
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez feciuch Pokaż wiadomość
Podziw... ja nie mogę jakoś do niczego się skusić... zaraz pewnie pójdę coś poćwiczę.. ale to niewiele...Oj zobaczę. Ja jakoś nie umiem się przełamać ,żeby Wam swoje zdjęcie wysłać.. :/

też mi było trudno, ale w końcu się przełamałam i wysłałam
Stary 2012-03-01, 19:36   #1152
93Natalia
Przyczajenie

mój wzrost 172 waga 78
Stary 2012-03-01, 19:39   #1153
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 93Natalia Pokaż wiadomość
hej, chciałabym schudnąć , ale zawsze gdy zabieram się do tego to konczy się na słomnianym zapale, jest ktoś kto mógłby mi coś poradzić ? poomocy (
Nie zniechęcaj się tak szybko, zastanów się dlaczego chcesz schudnąć i czy na prawdę chcesz i działaj jaka jest przyczyna tego, że kończy się zawsze tak samo?
Stary 2012-03-01, 19:47   #1154
93Natalia
Przyczajenie

np. jak zaczynam jakąś dietę to po dniu już jej nie przestrzegam , zaczynam jeść wszystko , , nie mam silnej woli.potrzebuję jakiegoś wsparcia aby dążyć do celu < chcęodchudzić się> . dlatego napisałam aby mieć jakies oparcie w was , poradzic się .. sama nie dam rady
Stary 2012-03-01, 19:47   #1155
Rubella
Rozeznanie

93Natalia - dołącz do naszej grupy wsparcia-to pomaga w wytrwałości

u mnie dziś:
jogurt z otrębami i startym jabłkiem
kanapka z sałatą lodową, ogórkiem i papryką z chlebem razowym ze słonecznikiem
na obiad ciecierzyca, brukselki, ogórki kiszone, zapiekanka z tofu
i na kolacje twaróg z rzodkiewką
Rubella jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:52   #1156
93Natalia
Przyczajenie

mam nadzieję że razem nam się uda
Stary 2012-03-01, 19:53   #1157
Melia123
Rozeznanie

A jakie diety zaczynałaś? Czytałaś naszą pierwszą stronę?
Stary 2012-03-01, 19:53   #1158
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez zlossi Pokaż wiadomość
mój dzisiejszy jadłospis to jakiś dramat..
śniadanie: owsianka
2. garsc paluszków
3.kisiel
4. 2 kanapki żytniego z jajkiem
5. garsc paluszków

a z ćwiczeń tylko po 200 na każdą noge unoszeń 100 brzuszków i 50 podnoszeń bioder. złe samopoczucie
Kochana, przecież to głodówka! Zjadłaś ledwo 2 posiłki w ciągu całego dnia!
97063297b7b35b4a21bd582d93800b2e45dfbb59_6372d6b265f10 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:57   #1159
katherina_93
Raczkowanie

GG do katherina_93

Cytat:
np. jak zaczynam jakąś dietę to po dniu już jej nie przestrzegam , zaczynam jeść wszystko , , nie mam silnej woli.potrzebuję jakiegoś wsparcia aby dążyć do celu < chcęodchudzić się> . dlatego napisałam aby mieć jakies oparcie w was , poradzic się .. sama nie dam rady
Dasz rade!! ja przy wzroście 167 cm, warzyłam 87kg! zjechałam już 13, aktualna waga 73,5!! można można..
po feriach wbiajm do szkoły... a wszyscy oczy na wierz;- coś ty zrobiła! jakim cudem.... co ja na to?:ciężką pracą kochani... bo sam tłuszczyk od tak z siebie nie zacznie się spalać... czuje się czadowo!! nadal mam nadwagę, ale wiosna idzie wielkimi krokami. zarzuciłam już cieńszą kurteczkę, obcasiki i co raz któryś chłopak na mnie spogląda. wcześniej bardzo żadko! moim decydującym momentem był 1 stycznia że się zmienie, będe piękna! z niem 2 stycznia zaczełam dietkę...
dla ciebie kochana mega motywacją jest dzisiejszy 1 marca...
mam pomysł, odezwij się na gg, 28828680 razem będzie nam raźniej, zmotywuje a jak trzeba to sie wydre!...

ZDROWA PIĘKNA

JESIEŃ DAMY RADĘ !!!
katherina_93 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 19:59   #1160
feciuch
Raczkowanie

U mnie dziś chyba troszkę za duzo :
Śniadanko : Płatki z mlekiem
II śniadanko : jabłko i dwie marchewyy
Przekąska : słodka bułka z serem Nie moglam sie opanować... do 16 w szkole i jakoś tak wyszło...
Obiad: talerz zupki kalafiorowej <pyycha>
Podwieczorek : Danio z płatkami kukurydzianymi
Kolacja : Sałatka jarzynowa + dwie kromki chleba orkiszowego

Takie to mało dietetyczne.. no ale się staram... a wczoraj mimo dużej namowy nie zjadłam fasto fooda <Tylko to jest na meczach> "bo później będziesz głodna" i wszyscy wżerali hot-dogi i zapiekanki ... a ja się posiliłam malym batonikiem... .chyba lepiej niźli fast foodem..

1 cel - 68 kg.
2 cel - 62 kg
3 cel - 55 kg
Stary 2012-03-01, 20:06   #1161
93Natalia
Przyczajenie

nie czytałam he . a diety to w sumie hmm .. jadłam 5 małych posiłków, ale to tylko 1 ,2 dnii... a potem koniec. eh,

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

dobrze mieć taką osobę mam nadzieję że dam radę
Stary 2012-03-01, 20:07   #1162
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
nie czytałam he . a diety to w sumie hmm .. jadłam 5 małych posiłków, ale to tylko 1 ,2 dnii... a potem koniec. eh,

---------- Dopisano o 20:06 ---------- Poprzedni post napisano o 20:02 ----------

dobrze mieć taką osobę mam nadzieję że dam radę

to koniecznie przeczytaj
Stary 2012-03-01, 20:22   #1163
ForbiddenFruit
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ewull Pokaż wiadomość
Napisałam, że owsianka jest ok, tylko teoretycznie w każdym posiłku powinno znaleść się białko, węgle i warzywa. Nikt nie mówi że musisz jeść owsiankę z jajkiem, możesz zjeść je przecież osobno. Ja tak robię, wiem że owsianka jest bardzo sycąca, wiec jem jej trochę i np. trochę jajecznicy z warzywami. Lubię mieszać
Skoro to tylko przekąski to się nie czepiam, myślę tylko że można by je zamienić na coś bardziej wartościowego, nie same węgle
A na obiad jest przecież mnóstwo możliwości: ryby, chude mięso, gorzej jak jesteś wegeterianką (jesteś?), ale też są wyjścia: omlety z warzywkami, kotlety sojowe (uwielbiam ), w sumie z soi jest pełno produktów, a z soczewicy i kasz można zrobić naprawdę pyszne kotleciki

---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:08 ----------

Jeśli za bardzo się czepiam, wybaczcie. Możnie nie jestem jakimś autorytetem, ale chcę dobrze

No właśnie jestem wege Nie wiem może coś pokombinuje A jeśli chodzi o te kotlety sojowe, to może masz jakiś pomysł żeby było dietetycznie ale też smacznie? Bo na ulotkach jest zawsze napisane żeby najpierw ugotować, apotem w panierkę i na patelnie .. A takie tylko ugotowane to niezbyt smaczne są
ForbiddenFruit jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 20:27   #1164
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez ForbiddenFruit Pokaż wiadomość
No właśnie jestem wege Nie wiem może coś pokombinuje A jeśli chodzi o te kotlety sojowe, to może masz jakiś pomysł żeby było dietetycznie ale też smacznie? Bo na ulotkach jest zawsze napisane żeby najpierw ugotować, apotem w panierkę i na patelnie .. A takie tylko ugotowane to niezbyt smaczne są
Podobno w piekarniku są dobre, jeszcze nie próbowałam, ale tata mi dziś kupił i jutro na obiad może coś wyczaruję z nimi dobrego
Stary 2012-03-01, 20:32   #1165
Secret125
Raczkowanie

Ale wy pędzicie ! Co tu się dzieje
Nie mam za dużo czasu i teraz miałam kilka stron nadrabiania. A ja się pochwalę, że już wytrzymałam ponad tydzień bez słodyczy Ale nie wiem jakoś ostatnio mam w domu nie za bardzo zdrowe obiady dzisiaj były pierogi ruskie. A i chyba do szkoły będę brała więcej jedzenia, bo organizm się więcej domaga, pewnie przez te ferie i teraz nie może się odzwyczaić.

Moje fotografie, moje spojrzenie na świat
https://www.facebook.com/pages/Locze...26892024075108
Secret125 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 20:40   #1166
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Secret125 Pokaż wiadomość
Ale wy pędzicie ! Co tu się dzieje
Nie mam za dużo czasu i teraz miałam kilka stron nadrabiania. A ja się pochwalę, że już wytrzymałam ponad tydzień bez słodyczy Ale nie wiem jakoś ostatnio mam w domu nie za bardzo zdrowe obiady dzisiaj były pierogi ruskie. A i chyba do szkoły będę brała więcej jedzenia, bo organizm się więcej domaga, pewnie przez te ferie i teraz nie może się odzwyczaić.

U mnie tak samo! Z tym organizmem, dzisiaj wzięłam sałatkę i ryż (pisałam wyżej) i byłam najedzona, teraz zjadłam kolację i jest ok Gratuluję tygodnia bez słodyczy, też wytrzymałam, tzn z tymi sklepowymi, bo zjadłam kiedyś u cioci własnoręcznie robionego kajmaka i kiedyś to ciasto szykowałam i podjadłam krem i bitą śmietanę ale nie jest źle, zawsze mogłam się na to rzucić, a nie zrobiłam tego Dziś koleżanka rozdawała całej klasie (aż 8 osób ) oponki i nie wzięłam tak samo czekolada na matmie, też nie tykam i u przyjaciółki też i TŻ też chciał mnie ostatnio skusić na czekoladę, moją ulubioną z orzechami, ale się nie dałam Tak sobie poprzypominałam i chciałam się podzielić
Stary 2012-03-01, 21:03   #1167
Soyuki
Raczkowanie

Witaaaam
Okropnie pędzicie, nie nadążam z czytaniem! Dzisiaj w szkole było ok, udało mi się nie pisac kartkówki z chemii (jakaś masa atomowa u, liczenie elektronów etc. o_o) Jutro zaś urwanie głowy: niemiecki, angielski, polski, świetlica , biologia, matematyka i fiz/wdż (aktualnie wdż ) Jeżeli przeżyję, to wejdę jutro. Jestem potworna, w ogóle dziś nie ćwiczyłam! Zaraz robię ćwiczenia i jakiś taniec

I. miska mussli z truskawkami i czekoladą (z Lidla uznałam, że nie będę wybierać czekolady, bo robiłabym to do jutra i będzie to mój wyjątek od "stu dni bez słodyczy" (razem z mleczkiem )
II. kanapka z serem i szynką
III. jabłko + truskawka (ukradziona koleżance "prosze,prosze,prosze,pro sze " )
VI. rybka z białym ryżem (nie było brązowego ) i jajkiem sadzonym
V. malutka miseczka (taka jak połowa normalnej) tych samych mussli ze śniadania

Melia123 u mnie też znajoma rozdawała cukierasy z okazji urodzin, wzięłam ale nie zjadłam. Taka duma, haha
Secret125 bierz, bierz! Dzisiaj znajoma przyniosła z opakowaniu pokrojone owoce, to ślinka zaczęła mi lecieć! (głównie na widok truskawek, aż się zlitowała i dała mi jedną )
feciuch ojjj, ile ty posiłków jesz? Śniadanie, drugie śniadanie, przekąska, obiad, podwieczorek i kolacja? Troszkę dużo.. Albo ja jem mało Swoją drogą jesteśmy z jednego rocznika. Który miesiąc?

100 dni bez słodyczy!
66 - 65 - 64,3 - 63
62 - 61 - 60 - 59 - 58 - 57 - 56

Edytowane przez Soyuki
Czas edycji: 2012-03-01 o 21:06
Soyuki jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 21:05   #1168
BelovedMoon
Raczkowanie

Melia123 gratuluję i jednocześnie zazdroszczę silnej woli ; )) Natalia witam w naszych szeregach i życzę większej motywacji (tego życzę też sobie) ;*

09.08.12 - 64kg
cel1 - 59kg
cel2 - 57kg
cel3 - 55 kg
BelovedMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 21:13   #1169
blue_jeans
Raczkowanie

Cały dzień w łóżku, bo umieram, tak mnie żołądek boli. 21:13 a ja nietknięty zeszyt z biologii... Jutro będzie lepiej.

Nie suszę ani nie prostuję włosów - 50 dni!

"Bycie pięknym oznacza bycie sobą. Nie potrzebujesz akceptacji innych. Potrzebujesz akceptacji siebie."
blue_jeans jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2012-03-01, 21:21   #1170
Melia123
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez blue_jeans Pokaż wiadomość
Cały dzień w łóżku, bo umieram, tak mnie żołądek boli. 21:13 a ja nietknięty zeszyt z biologii... Jutro będzie lepiej.
Coś Ci zaszkodziło? Czy co się dzieje? Już od wczoraj tak...

Dziewczyny, nie wiecie co z Izabell?
Odpowiedz

Nowe wątki na forum W krzywym zwierciadle odchudzania

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości