|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#58351 | |||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Pielęgnacja loków, loczków i fal - XII część zakręconej opowieści
Cytat:
![]() obym ja za 2 miesiące mogła pochwalić się pięknymi falami
|
|
|
#58352 | |||
|
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny, no przecież to wszystko dzięki Wam
![]() Cytat:
![]() Widzisz, a ja się właśnie zastanawiam jakie pokręcone będą jak urosną, bardziej czy mniej? ![]() Fryzjer? Apage satanas Sama albo TŻ zmuszam ;]
|
|
|
#58353 |
|
Wtajemniczenie
|
Jutro mam na 8 zajecia, wiec rano nie miałabym czasu, żeby myć i stylizować włosy, więc cały rytuał zrobiłam wieczorem. Wyszły takie śliczne, że aż szkoda mi, że muszę kłaść się spać
związałam je w kok na czubku głowy frotką, bo niestety nie mam klamry (jutro jakąś kupię), no i mam nadzieję, że rano będą jakoś wyglądać a jak nie to następnym razem wypróbuję inną metodę.W ogóle mam wrażenie jakby moje włosy całe życie czekały na to aż zacznę je traktować jak należy. Są takie cudowne, w końcu mam wrażenie, że pasują do mojej twarzy Jak wrócę do domu to mnie nie poznają, bo od świąt kiedy ostatni raz byłam tam zapuściłam paznokcie (wcześniej obgryzałam) no i wrócę jeszcze z odnowioną fryzurą
|
|
|
|
#58354 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
W oczach rodzicow zwykly suplement na wlosy, a Ty bedziesz dzieki temu przyjmowac drozdze i wszyscy beda zadowoleni Ja sama zaczynam lykac Humavit ze skrzypem i pokrzywa jak tylko skonczy mi sie to co mam, czyli za jakis tydzien z hakiem.Co do CP - pantotenian wapnia, a konkretnie kwas pantotenowy to zwykla witamina B5, tylko tak powaznie brzmi ![]() Lekarze potrafia miec stosunek najrozniejszy do nawet tak waznych spraw jak przerwy w antykoncepcji hormonalnej czy uleczalnosc pewnych jednostek chorobowych wiec trudno przewidziec, ale sadze, ze powie Ci, ze jesli chcesz to droga wolna Sama jestem przyszlym lekarzem i nie stronie od naturalnych, domowych sposobow pielegnacji i dbania o zdrowie ![]() Cytat:
Lubie drozdze i chetnie bym pila, gdyby nie lenistwo, tabletki sa szybsze i latwiejsze i maja dodatkowo skrzyp i pokrzywe ![]() Cytat:
A to nie jest przypadkiem tak, ze jak wlosa latwo rozerwac to wlasnie jest za duzo protein, a jak sie ciagnie dlugo przed rozerwaniem to jest przenawilzony? Cytat:
Poki sa mokre to cuchna, na sucho nie, ale czuc jak sie powącha. Przy drugim myciu/zmoknięciu na deszczu/nakladaniu lnianego/spoceniu sie na treningu itd. tez czuc, ale po wyschnieciu juz nie i przy nastepnych myciach ja juz nie czulam.EDIT: diamond queen, jest lepiej! Podobaja mi sie po hennie, bedzie ladnie widac blask na takich ciemnych, jak u Miski
![]() Edytowane przez claudiiin Czas edycji: 2012-03-02 o 00:42 |
|||||
|
|
|
#58355 |
|
Zakorzenienie
|
No nadrobiłam ostatnie 8 stron chyba ale cytowac nie będę. Dużo ładnych loków widziała
![]() wiesz co... jak zobaczyłam troje włosy to stanęła mi przed oczami Hilary Burton - znaczy się Peyton z One Tree Hill (uwielbiam ten serial ) Tak pomyslałam, ze ci napiszę Masz prześliczne włoski
|
#58356 | ||
|
Zadomowienie
|
chyba, chociaż mam małe kompleksy
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#58357 |
|
Wtajemniczenie
|
O losie, wstałam po nocy z kokiem na głowie i jak go rozplątałam to miałam więcej loków niż moja kręcona koleżanka
szybko zmoczyłam włosy, nałożyłam odżywkę i je wysuszyłam, bo tak to by się mnie wszyscy wypytywali co mam na głowie (już mnie denerwują te pytania o fale, a co dopiero jakbym z lokami przyszła) |
|
|
|
#58358 |
|
Zakorzenienie
|
Dziś spałam z turbanem, bo nie zdążyłabym rano wykonać całego rytuału z włosami. Odwinęłam to cudo i jednym słowem: oj! Trochę za krótkie mam te włosy przy twarzy po grzywce i chyba będę musiała je podpiąć. Ale ogólnie są dziwne, chyba nie będę tego powtarzać
|
|
|
|
#58359 |
|
Raczkowanie
|
Ja też się dołączam do narzekań, chyba właśnie pogoda, bo też mam problem z włosami, puszą się coś.
|
|
|
|
#58360 |
|
Zakorzenienie
|
PR +1 w=100% ;] mży
A ja się cieszę chociaż niewprost :P Po przedwczorajszym eksperymencie dostałam swędzącego łupieżu Po powrocie do domu zrobiłam więc psikacz aloesowy i na skalp go! swędzenie i susza minęły, ba! wstaję rano a to falki masa puchu ale falki ![]() A puch że hej :P Tym samym decyzja o trwałej poczeka jeszcze parę tygodni
Edytowane przez AjriszMarta Czas edycji: 2012-03-02 o 08:58 |
|
|
|
#58361 |
|
Konto usunięte
|
A ja ogólnie mam dziś jakiś Good Looking Day i nie chodzi nawet tylko o włosy, w ogóle jestem jakaś taka rozpromieniona, chociaż spałam tylko 4 godziny XD
nie narzekam na swój wygląd - chyba świat na głowie stanął ;p |
|
|
|
#58362 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#58363 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
![]() ![]() klask i:ale różnica !! Cytat:
![]() Mam kolejne SIS ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
Dorobiłam sie cwieta na parapecie, jednak strasznie ciężko z niego coś wydobyć
|
|||
|
|
|
#58364 |
|
Raczkowanie
|
Curly Family
Swoja droga jakby tak u nich zastosowac pielegnacje... Jest z czym walczyc ![]() a ja za chwilke na 2 godzinki dam albo kokoska albo oliwe, nie wiem co wybrac calonocny kokos mnie spuszyl, sprobuje dac krocej tak jak radzila eloe, a musze go jakos zuzyc
|
#58365 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kupiłabym sok bo leniwa jestem ale mamy w domu trzyletnie bydlę, wysępione od dziadków btw ;P Cytat:
ja tak już któryś miesiąc jadę, tyłek mi to przy styczniowo-lutowym AZS uratowało ![]() chyba że to taki kokos z czymś |
||
|
|
|
#58366 | |||
|
Kazar Lady
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#58367 |
|
Zakorzenienie
|
Nie wiem czy młodszy niż te 3 lata ma już właściwości. Moja starszyzna tak uważa
ale duszenie jest fajne te zwłoki zwłaszcza fajnie się gniecie :Pwczoraj zrobiłam najdziwniejszy krem jak do tej pory :P z pianką jest DZIWNY
|
|
|
|
#58368 |
|
Kazar Lady
|
odłamany z takiego wiekowego, to sie liczy jak wiekowy czy jak młodzież?
|
|
|
|
#58369 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#58370 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() patrzcie na to: Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#58371 |
|
Zakorzenienie
|
Obiecane zdjęcia
![]() Na noc był orzech laskowy, potem mycie barwą z lnem (nie pamiętam, kiedy ostatnio był SLS), balsam seboradin z żeń szeniem+olej z pestek moreli, jako stylizator joanna lniana z kapką czarnej isany. Mniej ugniatania niż zwykle no i mniej stylizatora, bo Mały domagał się jedzenia, dlatego pokręcono trochę mniej i niżej niż zwykle, ale podoba mi się ![]() Jestem strasznie niewyspana, więc wybaczcie za bladą i zmęczoną twarz
Edytowane przez myszka2020 Czas edycji: 2012-03-02 o 11:09 |
|
|
|
#58372 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dokładnie tak się robić placuszek (hihi, zaraz będe robić). Ale mi i tak nie smakuje na surowo - Humavit już kliknięty!Dziękuję Cytat:
---------- Dopisano o 11:21 ---------- Poprzedni post napisano o 11:20 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
#58373 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
a właśnie, suszyłaś dyfuzorem?
|
|
#58374 | |||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Cytat:
Jesli już musisz dokręcać, a jednoczesnie chcesz, by wkrótce tego nie potrzebowały, to użyj papilotów lub wałków - nakręcasz mokre i podsuszasz. Jak wyschną całkiem, rozwijasz. Dzięki temu nie szkodzisz włosom jak w przypadku gorącego żelaza - ręki tam nie przykładasz, a włosy tak? Fakt, palą się w temperaturze jakieś 30 stopni wyższej od skóry Ale lokówka nie kręci w 70 stopniach. Przemyśl to, proszę.Cytat:
Cytat:
Wybacz, ale muszę coś sprostować w Twoim wpisie do dziennika: - parabeny nie mają wiele wspólnego z cg. To konserwanty, więc ewentualne reakcje mogą być widoczne na skórze (o tyle, o ile ).Może coś innego miałaś na myśli? A włosy masz wspaniałe! ![]() Mnie też się podobają. Nie nawet. Bardzo! Nie powinny, ale często odstające włoski, odrośnięte włosy uznaje się mylnie za puch.
|
|
#58375 |
|
Zakorzenienie
|
Na blogu wyląduję jak okaże się czymś ciekawym
Na razie mogę powiedzieć że jest nawet lekki, w pieron wodnisty. Wolę budyń... Pogadamy za 20 stopni :P...Za 20C będzie krem z olejem z malin, jakieś filtry trza by zacząć używać :P I tak wiszę już z tysiącem wpisów: oleje, woda makaronowa, kremy do rąk, żel nawilżający, szampon (który mam w głowie już setny przepid ale jeszcze nie powstał...) Myszko ślicznie wyglądasz
|
|
|
|
#58376 |
|
Raczkowanie
|
Minęły 2 tygodnie wzmożonej pielęgnacji i zastanawiania się: proste czy fale
jak je wysuszę, to wywijają się tylko końce, jak schną naturalnie to tworzą się fale. Chyba jednak wygrywa fala Zdjęcia 1. po plukingu i ugniataniu (nie służy mi to, straszna szopa) 2. naturalnie wyschły (muszę kupić klamerkę do spinania, póki co to moja ulubiona fryzura z falowanych wlosów) Ciekawa jestem jak sie te fale rozwiną wraz z długością
|
|
|
|
#58377 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Faliska też ciekawam Moje tak wyglądały na początku to się okazało że się rulonują
|
|
|
|
|
#58378 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#58379 |
|
Zakorzenienie
|
mam włosową siostrę
![]() ![]() zaraz musze jej poszukać, tylko szukajki jeszcze nie opanowałam nowej :/ ale już się cieszę Edit: Eeeeeeeee no faktycznie, jakbym swoje widziała, tylko ja mam krótsze ale uderzające podobieństwo. MAM SIOSTRĘ! Madia mam nadzieję, ze nie masz nic przeciwko małej włosowej rodzinie
It is NOT an addiction - It's a hobby!!! ... And when your heart begins to bleed You're dead, and dead, and dead -- indeed. Edytowane przez MgielkaM Czas edycji: 2012-03-02 o 14:15 |
|
|
|
#58380 |
|
Zadomowienie
|
Też chcę włosową siostrę
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 10 (0 użytkowników i 10 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:09.

W końcu się okazało, że moje włosy mają potencjał 

ZUMBA
a jak nie to następnym razem wypróbuję inną metodę.
jeszcze to CP przeżyję, ale kurczę, tyle się dobrego o tych drożdżach naczytałam...

I zauważyłam, że łatwo rozerwać mi włosa 

calonocny kokos mnie spuszyl, sprobuje dac krocej tak jak radzila eloe, a musze go jakos zuzyc ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)